Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Jednu rybu týdně ?
3.2.2011 | klotron | Ostatní ryby | 12.259 zobrazení | 108 odpovědí
Navrhoval bych aby si rybář mohl přisvojit jednu rybu týdně. Řeky a přehrady jsou vyrybněné, a bylo by už na čase něco s tím udělat. Odpadli by takzvaní masaři, kteří jsou opravdu schopni si děnně ponechat sotva mírové ryby. Pak by se dalo mluvit o sportovním rybolovu, zmírnil by se tlak rybářů na vodní toky a ryby by dostali větší šanci se rozmnožit. Určitě by se po několika letech zarybněnost našich revírů zlepšila.
Podvodní porybní
12.5.2017 | Donald | Legislativa | 12.257 zobrazení | 131 odpovědí
Zdravím všechny. V pátek 5.5. jsme 3 rybáři vyrazili na Dyji 7. V řádech je napsano: zákaz lovu od 15.4 do 15.5 v místech … (označeno cedulemi). Přijeli jsme na místo, pobavili se s chytajícími rybáři, kteří nám poradili místa, která ještě rybáři obsazena nejsou. Druhý den v 10 h jsme šli do obchodu a ptali se chytajících rybářů, kde se vlastně nesmí chytat. Na druhé straně, zněla odpověď. Pak jsme se zastavili u hráze a prohlíželi pramice. Na zpáteční cestě jsme šli od Merkuru.Asi ve 12h u cedule Dyje 7 jsem se zastavili a pokecali s kolisty. Proč tato místa zmiňuji. Po 15 hodině přišla rybářská stráž a sebrali nám povolenky s odkazem na cedule, které jsme na těchto 2 místech skutečně našli. Krásné, nové, i po předchozím dešti hřebíky bez rzi a izolepa neodlepená. Chtěl bych požádat Vás rybáře a nebo kolisty, kteří mají foto a nebo video z těchto míst, pořízené před naším příjezdem, kdy tam cedule nebyly.A nebo pokud jste tudy jeli a mohli mi poslat čestné prohlášení. Zabráníme tak společně dalšímu proti zákonnému jednání této „rybářské stráže“. Předem děkuji-Radek Vyoral „Donald“. 777889667
Jak uchovat co nejdéle rousnice
25.5.2006 | r@ptor | Ryby | 12.246 zobrazení | 19 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s uchováním rousnic po co nejdelší dobu? Co je pro ně nejlepší aby vydrželi v počtu 500 až 1000? Dík za radu.
naviják na přívlač
20.4.2008 | runcajs | Navijáky | 12.236 zobrazení | 15 odpovědí
nazdar pánové, chtěl bych si koupit nějakej naviják na UL přívlač s přední brzdou a chci poradit, měl jsem vyhlídnutý ty levnější shinama a tady jsem se dočetl že to jsou pěkný šmejdi, poraďte mi prosím s cenou okolo 1500Kč díky
Pstruhove vody na Olomoucku
7.5.2012 | fojtas | Domácí revíry | 12.230 zobrazení | 15 odpovědí
Zdravim. Muze mi nekdo rict,kde na Olomoucku je nejaka P voda kde by byli pstruzi vetsi nez 20cm??? Protoze na Bystrici hanacke, Trusovickem potoku i na Sumici je to teda bida. Prece to nemuze byt vsechno uz pryc… Je sice zalostne malo vody,ale tim spis by se v tech nekolika tunkach melo neco zdrzovat ne? Nebo poradi mi nekdo kde v okoli je to lepsi? Dik moc.
Výběr přívlačového prutu.
7.8.2012 | Wiktor.c | Přívlač | 12.220 zobrazení | 88 odpovědí
Ahoj,budu si pořizovat vláčkařský prut a chci se s vámi poradit,čeho se mam řídit a jaká značka je nejvhodnější. Děkuji.
Úplněk vs Sumci
23.8.2010 | skundiii | Sumcařina | 12.215 zobrazení | 40 odpovědí
Chyci se zeptat jaké máte úspěchy s lovem sumců za úplňku. Dost často se setkávám s názory : ZA ÚPLŇku NECHTE V KLIDU SUMCAŘSKÝ NÁDOBÍČKO DOMA.
Fenwick HMX
7.12.2007 | doktor.fiSh | Pruty | 12.195 zobrazení | 35 odpovědí
Čo by ste mi mohli pekné povedať o tomto prúte ? – je super ? – hlavne píšte tí čo ich vlastníte, alebo ste držali v ruke modely HMX 6''6 L alebo 5''6 UL … ďakujem
Dlouhodobé zakrmování
30.7.2011 | pextr | Feeder | 12.192 zobrazení | 24 odpovědí
Chtěl bych si dlouhodobě zakrmit na řece. Nevím jestli by stačil týden nebo ne… Ale mám pár dotazů
- musí se zakrmovat v přesný čas (např. každý den ve 13:30) nebo třeba ± 2 hodiny?
- chtěl bych zakrmovat kukuřicí, stačí přesnost 3 na 3 metry kousek od břehu? (budu házet rukou)
- až půjdu chytat mám používat krmítko? chci chytat na feeder
P.S. jde o lužnici, kde to vůbec neteče…
OKUMA LONG BOW 60
29.1.2006 | Bery | Navijáky | 12.192 zobrazení | 15 odpovědí
Čau všichni, máte někdo zkušenosti s navijákem OKUMA LONGBOW 60 Baitrunner . Jestli jo tak mi dejte vědět jaký je problémy atd. . Zdá se mi docela OK a porovnání cena kvalita taky. Díky za odpovědi.
Chraníte velké okouny?
14.11.2005 | Hrouzek | Domácí revíry | 12.185 zobrazení | 96 odpovědí
Přál bych si, aby se rybáři chovali lépe k velkým okounům. Jsou dny v roce, kdy i velcí okouni berou intenzivně. Masaři si plní pytle. Zvedá se mi z toho žaludek, kdykoli to vidím… Co dělat?
Jeseter v našich vodách.
30.9.2008 | vlnac | Domácí revíry | 12.173 zobrazení | 60 odpovědí
Jaký máte názor na rybáře , kteří Jesetery po ulovení okamžitě usmrtí jen proto , aby měli trofej se kterou se můžou chlubit? Tato nádherná a vzácná ryba patří podle mě do vody a né na pekáč.
Vyčištění tůně
3.5.2011 | PITRSLAND | Vaše názory | 12.172 zobrazení | 15 odpovědí
Podařilo se někomu z Vás sehnat peníze na vyčíštění rybníka? Zajímalo by mne,jak kdo postupoval. V každé době to bylo obtížné, ale naděje umírá poslední. Snad většina z nás milovníků rybaření by se o to pokusila, pokud by mu byl vrácen zdevastovaný rybník, o který už rybářský svaz nestál.Je to krásná voda a zasloužila by si obnovu do původního stavu.P.Z.
Slimák
1.7.2005 | kkarlos | Ryby | 12.172 zobrazení | 33 odpovědí
Máte někdo zkušenost s chytánim na slimáka???Jestli ano tak popište jak ho nstražujete jestli plavaná či težko. dííííííík za odpověď
Jsem ten nejhorší rybář na světě
17.9.2007 | ??? | Neúspěchy | 12.165 zobrazení | 36 odpovědí | upravit
Dnes byl desátý den, kdy jsem byl v řadě na rybách. Chodím každý den po škole, o víkendu pak na celý den. Každý den minimálně čtyři hodiny, takže spousta času. Ale zatím jsem nic nechytil :-(. Dnes jsem byl na rybníku, kde všichni něco tahali, ale já pořád nic – trapas :-(. Chytam na těžko, nahazuju daleko jako ostatni, krmítko se směsí, zhruba 5 – 10 cm pod tím háček s kukuřicí, a pořád nic. První dny jsem neměl ani záběry, dneska mi policajt vyjel tak desetkrát až k prutu nahoru, takže jsem zasekával – zhruba deset záseků dnes a nic. Fakt to nechápu, zasekávám normálně – ale asi moc brzo, nebo pozdě.
Jsem už zoufalej, na druhou stranu mě to nakopává stále dál a dál – každej den jezdím, těším se, baví mě to, ale chybí tomu ta třešnička :-(.
Asi je to ve mně. 5 let jsem nechytal, ale nechápu jak jsem to mohl zapomenout. Není někde návod jak a kdy zaseknout? V jaký moment? Není někde video?
Jsem ten nejhorší rybář na světě, kdybych chytil aspoň nějakou mřenku :-(.
Na co chytáte na těžko vy? Poradíte mi nějakou směs (zkoušel jsem kukly, červy, kukuřici, chleba – jestli moc koukal háček? Nevím), na kterou zaručeně vždy chytáte? Nebo v čem bych mohl dělat chybu. Díky za strpení :-).
Lov na Slidery
20.11.2011 | fishman123 | Vaše názory | 12.151 zobrazení | 10 odpovědí
Zdary vláčkaři, poslední dobou se hodně propaguje známý jerk Salmo Slider. Jaké máte s touto nástrahou zkušenosti předčil vaše očekávání,nebo naopak? Foto úlovků na slidery vítáno.
zahájení
30.5.2008 | speedy_gonzales | Přívlač | 12.136 zobrazení | 100 odpovědí
Tak se nám blíží magické datum (konečně) ;-). Chtěl bych se zeptat kde zahájíte? Já zkusím asi ráno na Rozkoši candáta a pak si projdu Labe.
MIVARDI vs SEMA naviják
27.11.2011 | Quick2803 | Navijáky | 12.131 zobrazení | 6 odpovědí
Který je lepší naviják buď MIVARDI MAXIMUS 8000/12000 a nebo SEMA THERAPY CARP 1280
http://www.fishop.cz/…rp-1280.html http://mivardi.cz/…tdetail.aspx?…
máte někdo s nima zkušenosti děkuji za příspěvky
LK BAITS
1.3.2009 | ozrala | Ryby | 12.129 zobrazení | 1 odpověď
Jaké je vaše nej boilie od tohoto vyrobce naco nejvice chytáte
Vaše nástrahy
1.6.2007 | ??? | Přívlač | 12.124 zobrazení | 82 odpovědí | upravit
mohl by jste mi prosím ukázat nějaký obrázky Vašich nástrah, pár obrázků jsem viděl, ale zajímalo by mě jaký nástrahy používáte díky