Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

krmení neuvařenou kukuřicí necteno

17.5.2010 | IV.TO.ŠIRDA | Vaše názory | 12.102 zobrazení | 65 odpovědí

Setkala jsem se s názorem převážně seniorů ze starší generace,že když krmím neuvařenou kukuřicí,tak rybám to vadí,nafukují se,praskají jim střeva,2 měsíce neberou a jiné negativní jevy.Proto bych chtěla znát váš názor.

Lov na Slidery necteno

20.11.2011 | fishman123 | Vaše názory | 12.095 zobrazení | 10 odpovědí

Zdary vláčkaři, poslední dobou se hodně propaguje známý jerk Salmo Slider. Jaké máte s touto nástrahou zkušenosti předčil vaše očekávání,nebo naopak? Foto úlovků na slidery vítáno.

Chytej(áci) na dírkách necteno

29.9.2004 | HaD | chytej.cz | 12.090 zobrazení | 112 odpovědí

Jak jsem zaregistroval, měla by řada lidí zájem zachytat si v zimě společně na dírkách. Tady by jsme se mohli průběžně domluvit na lokalitě a termínu. Kdyby se to mělo konat okolo vánoc, tak bychom to mohli spojit s mini oslavou mých skromných třicetin

Muškaření za použití gumy necteno

5.3.2014 | Téca | Muškaření | 12.089 zobrazení | 65 odpovědí

Zdravím, v RŘ aby se prase vyznalo… Každý jistě ví, že lov na umělou mušku nebo muškařením je celoročně povolen. Co mě ale zaráží je vysvětlení toho, co se za umělou mušku považuje. Budu citovat část RŘ:

„Za umělou mušku se považuje nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy. Nástraha se nevybavuje doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka.“

Z těchto dvou vět jednoznačně neplyne, na co smím lovit. Nástraha imitující hmyz může být ta vyráběná z peří, která imituje vývojová stádia hmyzu i rybky (streamery, které se za zakázané nepovažují).

Ale vodní hmyz imitují i gumové nymfy RedBass. A rybky imitují nejrůznější smáčci. Navíc v RŘ je psáno pouze o nástrahách imitujících hmyz a vodní organismy a organismy jsou vše, co ve vodě žije (larvy, červi, ryby, obojživelníci v první fázi života…).

Otázka zní: smím za použití muškařské výbavy lovit na gumové nástrahy v době mezi 1.1.-15.6.?

Úplněk vs Sumci necteno

23.8.2010 | skundiii | Sumcařina | 12.079 zobrazení | 40 odpovědí

Chyci se zeptat jaké máte úspěchy s lovem sumců za úplňku. Dost často se setkávám s názory : ZA ÚPLŇku NECHTE V KLIDU SUMCAŘSKÝ NÁDOBÍČKO DOMA.

Fenwick HMX necteno

7.12.2007 | doktor.fiSh | Pruty | 12.070 zobrazení | 35 odpovědí

Čo by ste mi mohli pekné povedať o tomto prúte ? – je super ? – hlavne píšte tí čo ich vlastníte, alebo ste držali v ruke modely HMX 6''6 L alebo 5''6 UL … ďakujem

LK BAITS necteno

1.3.2009 | ozrala | Ryby | 12.066 zobrazení | 1 odpověď

Jaké je vaše nej boilie od tohoto vyrobce naco nejvice chytáte

MIVARDI vs SEMA naviják necteno

27.11.2011 | Quick2803 | Navijáky | 12.063 zobrazení | 6 odpovědí

Který je lepší naviják buď MIVARDI MAXIMUS 8000/12000 a nebo SEMA THERAPY CARP 1280

http://www.fishop.cz/…rp-1280.html http://mivardi.cz/…tdetail.aspx?…

máte někdo s nima zkušenosti děkuji za příspěvky

Jak uchovat co nejdéle rousnice necteno

25.5.2006 | r@ptor | Ryby | 12.063 zobrazení | 19 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s uchováním rousnic po co nejdelší dobu? Co je pro ně nejlepší aby vydrželi v počtu 500 až 1000? Dík za radu.

Výběr přívlačového prutu. necteno

7.8.2012 | Wiktor.c | Přívlač | 12.062 zobrazení | 88 odpovědí

Ahoj,budu si pořizovat vláčkařský prut a chci se s vámi poradit,čeho se mam řídit a jaká značka je nejvhodnější. Děkuji.

Chytej zamyšlení necteno

20.2.2009 | Kazan | chytej.cz | 12.054 zobrazení | 135 odpovědí

Předem podotýkám že následující řádky nemají v úmyslu nikoho napadat a jsou pouze zamyšlením a reakcí na současný stav na Chytej.
Poté co zde byli klepnuti přes prsty OndraČ a další, pátral jsem po příčinách proč někteří nově příchozí náhle vyvíjejí přehnanou aktivitu a potřebu se ke všemu vyjadřovat a všude posílat co nejvíce fotografií. Možná tím důvodem jsou fishbony, zarazila mě právě skutečnost ,že člověk s měsíční registrací jich má daleko více, jak lidé co jsou zde registrovaní déle. Myslím že není správné, právě nové rybáře takto sejmout, je jasné že chlapci měli z úlovku radost a chtěli se pochlubit. Nám ostatním, zkušenějším nezbude nic jiného než stále vysvětlovat a poučovat, že tudy cesta nevede. Jsem si naprosto jistý že dříve nebo později zde budou opět podobné fotografie od nových nadšenců. Vzpomeňte si všichni na své začátky.
Po nedávné diskusi se skworem o kvalitě Chytej, Regálových nářcích a sem tam Roburem protestně založeným zbytečným fórem se ptám, proč admini případně David nesmažou duplicitní fóra v lepším případě je nepřesunou do již existujících, se vzkazem do všeobecné diskuse pro zakládajícího, že jeho fórum bylo přesunuto do již existujícího fóra. Myslím by zkušenější uživatelé Chytej na podobná fóra měli reagovat pouze vloženými odkazy na již existující fóra.
Dále by mě zajímal váš názor na fóra typu Ústí nad Labem, kdy už fórum má pramálo společného s rybařinou, je zaměřeno na získání prvenství v počtu příspěvků, a je spíš typu všeobecné diskuse. (Hoši nic proti Vám, mnozí mě znáte osobně takže jsem si jistý, že víte co bylo myšleno.) Nechci také aby výše uvedené bylo chápáno jako že HaD pro nás nic nedělá, Chytej bude takové jaké ho budou lidi chtít, pokud Vám současný stav vyhovuje mlčte, pokud ne dejte to vědět ať se to tu trochu změní.
Je možné že v budoucnu bude mít Chytej méně příspěvků ale zas budou kvalitnější a přibude spokojenějších čtenářů. Prosím ostatní ,,Chytejáky,, o reakce co se týká fishbonů, fór a vůbec ostatních věcí kolem Chytej, reagujte ve vší slušnosti.

On-line test k získání rybářského lístku necteno

17.3.2008 | rgb23 | Legislativa | 12.041 zobrazení | 10 odpovědí

ČRS umožňuje on-line test na přezkoušení uchazečů pro získaní kvalifikace pro vydání prvního rybářského lístku: www.rybsvaz.cz

Jaké máte teoretické výsledky po znovuabsolvování?

Jsem ten nejhorší rybář na světě necteno

17.9.2007 | ??? | Neúspěchy | 12.041 zobrazení | 36 odpovědí | upravit

Dnes byl desátý den, kdy jsem byl v řadě na rybách. Chodím každý den po škole, o víkendu pak na celý den. Každý den minimálně čtyři hodiny, takže spousta času. Ale zatím jsem nic nechytil :-(. Dnes jsem byl na rybníku, kde všichni něco tahali, ale já pořád nic – trapas :-(. Chytam na těžko, nahazuju daleko jako ostatni, krmítko se směsí, zhruba 5 – 10 cm pod tím háček s kukuřicí, a pořád nic. První dny jsem neměl ani záběry, dneska mi policajt vyjel tak desetkrát až k prutu nahoru, takže jsem zasekával – zhruba deset záseků dnes a nic. Fakt to nechápu, zasekávám normálně – ale asi moc brzo, nebo pozdě.

Jsem už zoufalej, na druhou stranu mě to nakopává stále dál a dál – každej den jezdím, těším se, baví mě to, ale chybí tomu ta třešnička :-(.

Asi je to ve mně. 5 let jsem nechytal, ale nechápu jak jsem to mohl zapomenout. Není někde návod jak a kdy zaseknout? V jaký moment? Není někde video?

Jsem ten nejhorší rybář na světě, kdybych chytil aspoň nějakou mřenku :-(.

Na co chytáte na těžko vy? Poradíte mi nějakou směs (zkoušel jsem kukly, červy, kukuřici, chleba – jestli moc koukal háček? Nevím), na kterou zaručeně vždy chytáte? Nebo v čem bych mohl dělat chybu. Díky za strpení :-).

Jeseter v našich vodách. necteno

30.9.2008 | vlnac | Domácí revíry | 12.039 zobrazení | 60 odpovědí

Jaký máte názor na rybáře , kteří Jesetery po ulovení okamžitě usmrtí jen proto , aby měli trofej se kterou se můžou chlubit? Tato nádherná a vzácná ryba patří podle mě do vody a né na pekáč.

EKOLOGIE. necteno

6.1.2009 | standas | Ryby | 12.032 zobrazení | 1 odpověď

Kolegové a kolegině,máte ekologické smýšlení? Zajímá mně zda se chováte ke svému okolí ekologicky,např. dnes jsem ve vzduchu cítil smrad s uhlí a směs pet láhví,nebo perete s eko práškem,reciklu­jete atd…

feederové špičky necteno

20.3.2011 | Adam55 | Feeder | 12.019 zobrazení | 17 odpovědí

Zdravím všechny feedraře, chtěl bych se zeptat jestli se dá dát na tvrdší prut měkčí špička aby byli vidět i ty nejjemnější zábery. díky za odpovědi

plánek na tripod nevo stojan necteno

7.12.2011 | R-a-d-e-k | Kaprařina | 12.006 zobrazení | 5 odpovědí

Zdravím… Nemá někdo plánek na tripod,popřípadě na stojan na pruty? Velice bych to uvítal

jaký naviják pro mě necteno

4.1.2010 | sten14 | Navijáky | 11.999 zobrazení | 24 odpovědí | upravit

Poradte mi prosím jaký naviják si pořídit.Mám strop kolem 1500kč za jeden.Chci to na řeku na třímetrový prut a chytat na živou nástrahu.Převážně ryby candát štika.Uvítal bych nějaké typy a rady začínám s touto technikou děkuji za odpovědi

Podvodní porybní necteno

12.5.2017 | Donald | Legislativa | 11.988 zobrazení | 131 odpovědí

Zdravím všechny. V pátek 5.5. jsme 3 rybáři vyrazili na Dyji 7. V řádech je napsano: zákaz lovu od 15.4 do 15.5 v místech … (označeno cedulemi). Přijeli jsme na místo, pobavili se s chytajícími rybáři, kteří nám poradili místa, která ještě rybáři obsazena nejsou. Druhý den v 10 h jsme šli do obchodu a ptali se chytajících rybářů, kde se vlastně nesmí chytat. Na druhé straně, zněla odpověď. Pak jsme se zastavili u hráze a prohlíželi pramice. Na zpáteční cestě jsme šli od Merkuru.Asi ve 12h u cedule Dyje 7 jsem se zastavili a pokecali s kolisty. Proč tato místa zmiňuji. Po 15 hodině přišla rybářská stráž a sebrali nám povolenky s odkazem na cedule, které jsme na těchto 2 místech skutečně našli. Krásné, nové, i po předchozím dešti hřebíky bez rzi a izolepa neodlepená. Chtěl bych požádat Vás rybáře a nebo kolisty, kteří mají foto a nebo video z těchto míst, pořízené před naším příjezdem, kdy tam cedule nebyly.A nebo pokud jste tudy jeli a mohli mi poslat čestné prohlášení. Zabráníme tak společně dalšímu proti zákonnému jednání této „rybářské stráže“. Předem děkuji-Radek Vyoral „Donald“. 777889667

Sumci a boilies či pelety necteno

12.4.2008 | HaD | Sumcařina | 11.979 zobrazení | 27 odpovědí

Zajímaly by mě Vaše praktické zkušenosti s lovem sumců na boilie jak v ČR tak v zahraničí. Zajímají mě úlovky sumců jak cílené tak i náhodné a všechny oklonosti (jaké krmení, doba krmení, množství, místa atd.)