Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Vláčení na moři ( Norsko )
29.10.2008 | jackal1 | Přívlač | 11.494 zobrazení | 24 odpovědí
Ahoj všichni,poradíte mi prosím jaký prut (délka,gramáž) na vláčení gumy 7–10cm do Norska? A mám použít spíše šňůru nebo vlasec a jaké průměry, jaký naviják?…Kamarád byl vloni na treskách a odchytal to s prutem, na kterém je napsáno ,,Mořský Feeder" tuším 150g a nemohl si ho vynachválit.Máte někdo zkušenosti s tímto prutem?Předem díky za Váš čas.Zdar
lov ryb na Lipně
16.1.2011 | rikulda | Úspěchy | 11.485 zobrazení | 29 odpovědí | upravit
Dobrý den.Chystáme se s kamošema v pulce června na Lipno a nikdy sme tam nebily.Nemate někdo nějaké zkušenosti s lovem kapra a sumce.Prosím poradte.
Slimák
1.7.2005 | kkarlos | Ryby | 11.483 zobrazení | 33 odpovědí
Máte někdo zkušenost s chytánim na slimáka???Jestli ano tak popište jak ho nstražujete jestli plavaná či težko. dííííííík za odpověď
Máte letos nějakou trofejní rybu???
30.10.2004 | Tomash | Úspěchy | 11.474 zobrazení | 75 odpovědí
S bratrem posíláme naše trofejní ryby do časopisů Rybářství a Kajman. Zajímá mě, jestli své úlovky také posíláte. Posíláte? Jestli ne, tak to je chyba, protože tak nebude přehled o tom, jak kásné a vélké ryby jsou, a kam na ně vyrazit… Já mám letos pár pěknějších ryb, které jsem již zaslal. Jedná se o 2 jelce jeseny – 48 a 51cm, parmu říční 67cm a plotici obecnou 42cm. Bratr mě letos trochu trumfnul – cejn 57cm, okoun 41cm, jesen 47cm a 2 tloušťe 51cm a 53cm. Já mu to trochu vrátil tou štikou 94 cm, ale ta není ani zdaleka trofejní… Co vy? Koukejte se pochlubit!!!
Pstruh duhový
22.9.2012 | B_Nick | Lososovité ryby | 11.461 zobrazení | 8 odpovědí
Zdravím, v řádu jsem to přímo napsané neviděl a na netu to je taky různé jedná se mi o to že nevím jak je to s hájením pstruha duhového? Má teda hájení nebo ne? Mame tady mimopstruhovou řeku ( Olše 5) a duháči v ní jsou, chtěl bych naně zitra z rána vyrazit s vlačákem, předem dík za info
Balaton - Maďarsko povolenka.
27.6.2005 | Richard | Domácí revíry | 11.448 zobrazení | 16 odpovědí
Tento rok budu trávit dovolenou v Maďarsku na Balatonu. Potřebuji informace o prodeji povolenek, jejich cenách a případných odlišnostech v rybářském řádu ( doby lovu a pod). Dík za info.
JAK A KAM NA DRAVCE?
1.11.2004 | vagon | Dravci | 11.426 zobrazení | 26 odpovědí
Ahoj kluci,
kdyz ctu Vase diskuse je mi k placi. Mym snem je candat a ne a ne ho porad lapit. To same plati o nejake vetsi stice, ale alespon jdou ty mensi.
Netrapte mne a poradte
diky [ Upraveno vagon dne 2004–11–01 v 10:40 ]
JAKOU LOĎKU NA PŘEHRADU?
26.11.2006 | vagi | Ostatní nádobíčko | 11.421 zobrazení | 44 odpovědí
Prosím všechny o radu a zkušenosti. Chystám se pořídit si loďku a budu vděčný za každý názor a radu. Většinou budeme ve dvou a tak si myslím, že rozměrově by to mělo být cca 3,5 na 1,5? (dostatečná stabilita a prostor) Tvar klasické pramice nebo do „V“. To asi není rozhodující. Laminát či hliník? Vím, že mě ještě čeká el. motor, sonar a zřejmě i nějaký vozík, ale představa byla max. do 25.000,– (nemusí být vše nové), takže laminát je levnější, ale asi zase těžší. Když budu sám, zvládnu i laminát na vodu a z vody? Ve fóru už jsem něco našel o motorech a sonarech, ale stále nevím… Předem všem moc děkuji za jakékoli názory. Je to pro mě mnohem cenější, než rady prodavačů. Začínám mít totiž pocit, že v obchodech málokdy opravdu poradí…
Rybaření Polsko - ne z moře
12.2.2017 | David15 | Rybaření v zahraničí | 11.408 zobrazení | 9 odpovědí
Ahoj, má někdo zkušenosti s lovem, ale z pobřeží, ne na moři z lodě, případně nějaká jezera u pobřeží? Hlavně oblast, atd. Ocením každý postřeh, děkuji.
Prut Daiwa Strikeforce catfish 3,00m 200-600g
28.2.2011 | bystřičák | Pruty | 11.399 zobrazení | 2 odpovědi | upravit
rad bich se zeptal,zda má někdo skušenosti s tím to prutem na sumce k prutu bich přidal naviják penn 850ssm
Chraníte velké okouny?
14.11.2005 | Hrouzek | Domácí revíry | 11.382 zobrazení | 96 odpovědí
Přál bych si, aby se rybáři chovali lépe k velkým okounům. Jsou dny v roce, kdy i velcí okouni berou intenzivně. Masaři si plní pytle. Zvedá se mi z toho žaludek, kdykoli to vidím… Co dělat?
Muškaření za použití gumy
5.3.2014 | Téca | Muškaření | 11.381 zobrazení | 65 odpovědí
Zdravím, v RŘ aby se prase vyznalo… Každý jistě ví, že lov na umělou mušku nebo muškařením je celoročně povolen. Co mě ale zaráží je vysvětlení toho, co se za umělou mušku považuje. Budu citovat část RŘ:
„Za umělou mušku se považuje nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy. Nástraha se nevybavuje doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka.“
Z těchto dvou vět jednoznačně neplyne, na co smím lovit. Nástraha imitující hmyz může být ta vyráběná z peří, která imituje vývojová stádia hmyzu i rybky (streamery, které se za zakázané nepovažují).
Ale vodní hmyz imitují i gumové nymfy RedBass. A rybky imitují nejrůznější smáčci. Navíc v RŘ je psáno pouze o nástrahách imitujících hmyz a vodní organismy a organismy jsou vše, co ve vodě žije (larvy, červi, ryby, obojživelníci v první fázi života…).
Otázka zní: smím za použití muškařské výbavy lovit na gumové nástrahy v době mezi 1.1.-15.6.?
Chytej zamyšlení
20.2.2009 | Kazan | chytej.cz | 11.365 zobrazení | 135 odpovědí
Předem podotýkám že následující řádky nemají v úmyslu nikoho
napadat a jsou pouze zamyšlením a reakcí na současný stav na Chytej.
Poté co zde byli klepnuti přes prsty OndraČ a další, pátral jsem po
příčinách proč někteří nově příchozí náhle vyvíjejí přehnanou
aktivitu a potřebu se ke všemu vyjadřovat a všude posílat co nejvíce
fotografií. Možná tím důvodem jsou fishbony, zarazila mě právě
skutečnost ,že člověk s měsíční registrací jich má daleko více, jak
lidé co jsou zde registrovaní déle. Myslím že není správné, právě
nové rybáře takto sejmout, je jasné že chlapci měli z úlovku radost
a chtěli se pochlubit. Nám ostatním, zkušenějším nezbude nic jiného
než stále vysvětlovat a poučovat, že tudy cesta nevede. Jsem si naprosto
jistý že dříve nebo později zde budou opět podobné fotografie od nových
nadšenců. Vzpomeňte si všichni na své začátky.
Po nedávné diskusi se skworem o kvalitě Chytej, Regálových nářcích
a sem tam Roburem protestně založeným zbytečným fórem se ptám, proč
admini případně David nesmažou duplicitní fóra v lepším případě je
nepřesunou do již existujících, se vzkazem do všeobecné diskuse pro
zakládajícího, že jeho fórum bylo přesunuto do již existujícího fóra.
Myslím by zkušenější uživatelé Chytej na podobná fóra měli reagovat
pouze vloženými odkazy na již existující fóra.
Dále by mě zajímal váš názor na fóra typu Ústí nad Labem, kdy už
fórum má pramálo společného s rybařinou, je zaměřeno na získání
prvenství v počtu příspěvků, a je spíš typu všeobecné diskuse.
(Hoši nic proti Vám, mnozí mě znáte osobně takže jsem si jistý, že
víte co bylo myšleno.) Nechci také aby výše uvedené bylo chápáno jako
že HaD pro nás nic nedělá, Chytej bude takové jaké ho budou lidi chtít,
pokud Vám současný stav vyhovuje mlčte, pokud ne dejte to vědět ať se to
tu trochu změní.
Je možné že v budoucnu bude mít Chytej méně příspěvků ale zas budou
kvalitnější a přibude spokojenějších čtenářů. Prosím ostatní
,,Chytejáky,, o reakce co se týká fishbonů, fór a vůbec ostatních
věcí kolem Chytej, reagujte ve vší slušnosti.
kam na kapry ve středních čechách??
25.8.2010 | Horacio | Kaprařina | 11.321 zobrazení | 28 odpovědí
Přátelé, poraďte, kam mám vyrazit na aspoň trochu slušný kapry ve středncíh čechách, svazový, mimopstruhový revír??za celé prázdniny jsem nechytl pořádného kapra. Chystám se vyzkoušet Labe a její ramena, ale po tom, co jsem byl na pískovnách u Labe, tak jsem trochu skeptickej. Díky za každý tip. Lovu zdar…
Štika se spolknutým trojhákem
27.9.2007 | Mary | Dravci | 11.321 zobrazení | 47 odpovědí
Jak dopadne štika, která má trojháček daleko spolknutý a pustím ji. Když ji přitahuji, tak ji tím trojhákem uvnitř poškodím, nebo se více zapíchne. Poradí si, nebo uhyne?
krmení neuvařenou kukuřicí
17.5.2010 | IV.TO.ŠIRDA | Vaše názory | 11.316 zobrazení | 65 odpovědí
Setkala jsem se s názorem převážně seniorů ze starší generace,že když krmím neuvařenou kukuřicí,tak rybám to vadí,nafukují se,praskají jim střeva,2 měsíce neberou a jiné negativní jevy.Proto bych chtěla znát váš názor.
Přívlačové navijáky
18.9.2012 | MTHRFCKR | Přívlač | 11.304 zobrazení | 22 odpovědí
O těchto prázdninách jsem poprvé v životě zkusil chytat na přívlač a doslova mě to nadchlo. Na eshopech jsem narazil i na přívlačové navijáky. Zajímalo by mě, jaké má takový naviják výhody, proč se zrovna pro tento způsob rybolovu vyrábí speciální naviják a v čem je speciální? Popřípadě bych byl rád i za doporučení konkrétního navijáku. Díky.
Stojan prutů Deamons
7.4.2012 | coca | Ostatní nádobíčko | 11.304 zobrazení | žádná odpověď
Dobrý večer,
máte někdo prosím zkušenost ze stojanem prutů od firmy DEAMONS ? ? ? (tripod double)
Děkuji
Jak na zloděje lodí a rybářského vybavení.
1.7.2010 | HaD | Ostatní nádobíčko | 11.302 zobrazení | 61 odpovědí
Začnu malou příhodou. Kamarádi mají na Jordáně loď. Slouužila asi 2 roky. Vloni na podzim však zmizela. Někdo jí ukradl :-( Letos ji kluci náhodou objevili. Byl uzamčena na novém řetěze na druhém konci nádrže. Sehnali si pákovky, káru a že jí odvezou jinam, kde bude v bezpečí. Následující den jsme se pro ni vypravili. Na místě však nebyla. Po prohlídce vody jsme ji našli. Jeli na ní dva patnáctiletí kluci. Zřejmě si nás všimli, rychle ujeli na druhou stranu a lesem utekli. Tomáš tedy vzal auto a jel na druhou stranu, aby ji přivezl. Na břehu si Petr při čekání všiml dvou článků řetězu, čerstvě rozříznutých. Tu loď ti chlapci těsně před naším příjezdem ukradli původním zlodějům!!! Hrůza. Teď už je loď v bezpečí. Mě osobně se něco podobného před lety stalo také. Jak jste na tom vy? Stalo se Vám něco podbného? Ukradl už vám někdo taky loď, případně jiné rybářské vybavení? Jak se účinně bránit? Já například loď k vodě už jen vozím, nikdy ji nikde nenechávám.
Legální podsekávánání sumců?
29.12.2004 | HaD | Sumcařina | 11.301 zobrazení | 87 odpovědí
Během posledních 14 dnů v prosinci bylo uloveno různými rybáři na Lužnici ve Veselí nad Lužnicí cca 50 sumců na twistry. Dnes byl uloven jeden z největších (148 cm). Někteří místní mi před týdnem zarytě tvrdili, že sumci opravdu žerou a že jsou všichni uloveni za „hubu“. Známý to tam očíhnul a taky si s twistrem „zavláčel“. Zcela normální přívlačí s obyčejným twistrem chytil během hodiny 2 sumce (95, 110 cm). Jeden byl za „čelo“, druhej za koutek tlamy. Celý těla měli vorvaný od těch ostatních „vláčkařů“. Pozoroval tam dlouho hodně rybářů a je zcela jednoznačné, že ti sumci nežerou-prostě jsou náhodně či cíleně podsekáváni a systematicky tam byli již téměř vybiti. Poslední dva dny se už prý nechytají. I přesto jsem tam dnes odpoledne napočítal asi 8 rybářů. Ráno jich tam bylo prý okolo 20 (na úseku cca 50 metrů řeky, která je zde cca 10 m široká a 2m hluboká). Denně si tam pro sumce dojíždějí i rybáři z Budějovic apod. Nad tím vším tam prý postává místní porybný a říká „aspoň se to probere“. Je to legální nebo nelegální? Je to etické či neetické? Co s tím? Co vy na to? Asi stejně nic nezmůžeme, spásou pro tu řeku bude až 1. leden 2005, ale aspoň jsem se chtěl svěřit s tím, co mě teď trápí… A veselským přeji hodně trpělivosti při čekání na další generaci sumců.