Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Vaše nástrahy necteno

1.6.2007 | ??? | Přívlač | 11.405 zobrazení | 82 odpovědí | upravit

mohl by jste mi prosím ukázat nějaký obrázky Vašich nástrah, pár obrázků jsem viděl, ale zajímalo by mě jaký nástrahy používáte díky

Kam chodíte na ryby ? necteno

29.11.2005 | regulus | Domácí revíry | 11.391 zobrazení | 58 odpovědí

Otázka přímo nabádá k vtipným odpovědím typu k vodě, do MAKRA atd., ale vážně, třeba by ostatní zajímalo kam ti druzí na ryby chodí. Nemyslím tím aby jste prozrazovali svoje fleky, ale nezaškodí informace název řeky, rybníka, přehrady, označení revíru, na jaké ryby, používaná rybolovná technika, typ nástrahy (živočišná, umělá). Rozsáhlost vašich odpovědí nechám čistě na vás.

Prut Daiwa Strikeforce catfish 3,00m 200-600g necteno

28.2.2011 | bystřičák | Pruty | 11.379 zobrazení | 2 odpovědi | upravit

rad bich se zeptal,zda má někdo skušenosti s tím to prutem na sumce k prutu bich přidal naviják penn 850ssm

Balaton - Maďarsko povolenka. necteno

27.6.2005 | Richard | Domácí revíry | 11.378 zobrazení | 16 odpovědí

Tento rok budu trávit dovolenou v Maďarsku na Balatonu. Potřebuji informace o prodeji povolenek, jejich cenách a případných odlišnostech v rybářském řádu ( doby lovu a pod). Dík za info.

JAK A KAM NA DRAVCE? necteno

1.11.2004 | vagon | Dravci | 11.369 zobrazení | 26 odpovědí

Ahoj kluci,

kdyz ctu Vase diskuse je mi k placi. Mym snem je candat a ne a ne ho porad lapit. To same plati o nejake vetsi stice, ale alespon jdou ty mensi.

Netrapte mne a poradte

diky [ Upraveno vagon dne 2004–11–01 v 10:40 ]

Máte letos nějakou trofejní rybu??? necteno

30.10.2004 | Tomash | Úspěchy | 11.366 zobrazení | 75 odpovědí

S bratrem posíláme naše trofejní ryby do časopisů Rybářství a Kajman. Zajímá mě, jestli své úlovky také posíláte. Posíláte? Jestli ne, tak to je chyba, protože tak nebude přehled o tom, jak kásné a vélké ryby jsou, a kam na ně vyrazit… Já mám letos pár pěknějších ryb, které jsem již zaslal. Jedná se o 2 jelce jeseny – 48 a 51cm, parmu říční 67cm a plotici obecnou 42cm. Bratr mě letos trochu trumfnul – cejn 57cm, okoun 41cm, jesen 47cm a 2 tloušťe 51cm a 53cm. Já mu to trochu vrátil tou štikou 94 cm, ale ta není ani zdaleka trofejní… Co vy? Koukejte se pochlubit!!!

Slimák necteno

1.7.2005 | kkarlos | Ryby | 11.358 zobrazení | 33 odpovědí

Máte někdo zkušenost s chytánim na slimáka???Jestli ano tak popište jak ho nstražujete jestli plavaná či težko. dííííííík za odpověď

Rybaření Polsko - ne z moře necteno

12.2.2017 | David15 | Rybaření v zahraničí | 11.327 zobrazení | 9 odpovědí

Ahoj, má někdo zkušenosti s lovem, ale z pobřeží, ne na moři z lodě, případně nějaká jezera u pobřeží? Hlavně oblast, atd. Ocením každý postřeh, děkuji.

JAKOU LOĎKU NA PŘEHRADU? necteno

26.11.2006 | vagi | Ostatní nádobíčko | 11.305 zobrazení | 44 odpovědí

Prosím všechny o radu a zkušenosti. Chystám se pořídit si loďku a budu vděčný za každý názor a radu. Většinou budeme ve dvou a tak si myslím, že rozměrově by to mělo být cca 3,5 na 1,5? (dostatečná stabilita a prostor) Tvar klasické pramice nebo do „V“. To asi není rozhodující. Laminát či hliník? Vím, že mě ještě čeká el. motor, sonar a zřejmě i nějaký vozík, ale představa byla max. do 25.000,– (nemusí být vše nové), takže laminát je levnější, ale asi zase těžší. Když budu sám, zvládnu i laminát na vodu a z vody? Ve fóru už jsem něco našel o motorech a sonarech, ale stále nevím… Předem všem moc děkuji za jakékoli názory. Je to pro mě mnohem cenější, než rady prodavačů. Začínám mít totiž pocit, že v obchodech málokdy opravdu poradí…

Chraníte velké okouny? necteno

14.11.2005 | Hrouzek | Domácí revíry | 11.294 zobrazení | 96 odpovědí

Přál bych si, aby se rybáři chovali lépe k velkým okounům. Jsou dny v roce, kdy i velcí okouni berou intenzivně. Masaři si plní pytle. Zvedá se mi z toho žaludek, kdykoli to vidím… Co dělat?

Přívlačové navijáky necteno

18.9.2012 | MTHRFCKR | Přívlač | 11.285 zobrazení | 22 odpovědí

O těchto prázdninách jsem poprvé v životě zkusil chytat na přívlač a doslova mě to nadchlo. Na eshopech jsem narazil i na přívlačové navijáky. Zajímalo by mě, jaké má takový naviják výhody, proč se zrovna pro tento způsob rybolovu vyrábí speciální naviják a v čem je speciální? Popřípadě bych byl rád i za doporučení konkrétního navijáku. Díky.

Stojan prutů Deamons necteno

7.4.2012 | coca | Ostatní nádobíčko | 11.283 zobrazení | žádná odpověď

Dobrý večer,

máte někdo prosím zkušenost ze stojanem prutů od firmy DEAMONS ? ? ? (tripod double)

Děkuji

kam na kapry ve středních čechách?? necteno

25.8.2010 | Horacio | Kaprařina | 11.283 zobrazení | 28 odpovědí

Přátelé, poraďte, kam mám vyrazit na aspoň trochu slušný kapry ve středncíh čechách, svazový, mimopstruhový revír??za celé prázdniny jsem nechytl pořádného kapra. Chystám se vyzkoušet Labe a její ramena, ale po tom, co jsem byl na pískovnách u Labe, tak jsem trochu skeptickej. Díky za každý tip. Lovu zdar…

naviják Fire Fox HB80 necteno

28.9.2009 | pazout005 | Navijáky | 11.268 zobrazení | 2 odpovědi

dobry den, chtěl bych si koupit tento naviják,ale nemám s navijáky této značky žádné zkušenosti,mohli by ste my někdo přiblížit kvalitu této značky,popřípadě.Dá se tento naviják použítvat i na velké kapry 10kg+?A co lov dravců např.candáti?Budu rád za jakékoliv odpovědi.
předem děkuji

Muškaření za použití gumy necteno

5.3.2014 | Téca | Muškaření | 11.266 zobrazení | 65 odpovědí

Zdravím, v RŘ aby se prase vyznalo… Každý jistě ví, že lov na umělou mušku nebo muškařením je celoročně povolen. Co mě ale zaráží je vysvětlení toho, co se za umělou mušku považuje. Budu citovat část RŘ:

„Za umělou mušku se považuje nástraha imitující hmyz nebo jiné organizmy. Nástraha se nevybavuje doplňky, které svým pohybem zvyšují dráždivost pro ryby, například rotující plíšek nebo vrtulka.“

Z těchto dvou vět jednoznačně neplyne, na co smím lovit. Nástraha imitující hmyz může být ta vyráběná z peří, která imituje vývojová stádia hmyzu i rybky (streamery, které se za zakázané nepovažují).

Ale vodní hmyz imitují i gumové nymfy RedBass. A rybky imitují nejrůznější smáčci. Navíc v RŘ je psáno pouze o nástrahách imitujících hmyz a vodní organismy a organismy jsou vše, co ve vodě žije (larvy, červi, ryby, obojživelníci v první fázi života…).

Otázka zní: smím za použití muškařské výbavy lovit na gumové nástrahy v době mezi 1.1.-15.6.?

Pravidla stanovená dětem do 10 let necteno

1.10.2016 | rompeprop | Legislativa | 11.246 zobrazení | 32 odpovědí

Jaká jsou momentální pravidla lovu pro děti do 10 let.??

1. Doprovod 2.Na kolik prutů smí chytat 3.Chytání na živou ,nebo mrtvou rybku.

Naviják SPRO Dragmaster EX-Class 830 necteno

3.2.2011 | Jose79 | Feeder | 11.233 zobrazení | 6 odpovědí

Zdar kamarádi,uvažuji jestli zakoupit tento stroj,co Vy na to-nemáte ho někdo nebo z Vašeho okolí?

http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…30-1822.html

nebo tento:

http://www.tomi-korda.cz/…c-3059-3559/?…

Štika se spolknutým trojhákem necteno

27.9.2007 | Mary | Dravci | 11.233 zobrazení | 47 odpovědí

Jak dopadne štika, která má trojháček daleko spolknutý a pustím ji. Když ji přitahuji, tak ji tím trojhákem uvnitř poškodím, nebo se více zapíchne. Poradí si, nebo uhyne?

Legální podsekávánání sumců? necteno

29.12.2004 | HaD | Sumcařina | 11.223 zobrazení | 87 odpovědí

Během posledních 14 dnů v prosinci bylo uloveno různými rybáři na Lužnici ve Veselí nad Lužnicí cca 50 sumců na twistry. Dnes byl uloven jeden z největších (148 cm). Někteří místní mi před týdnem zarytě tvrdili, že sumci opravdu žerou a že jsou všichni uloveni za „hubu“. Známý to tam očíhnul a taky si s twistrem „zavláčel“. Zcela normální přívlačí s obyčejným twistrem chytil během hodiny 2 sumce (95, 110 cm). Jeden byl za „čelo“, druhej za koutek tlamy. Celý těla měli vorvaný od těch ostatních „vláčkařů“. Pozoroval tam dlouho hodně rybářů a je zcela jednoznačné, že ti sumci nežerou-prostě jsou náhodně či cíleně podsekáváni a systematicky tam byli již téměř vybiti. Poslední dva dny se už prý nechytají. I přesto jsem tam dnes odpoledne napočítal asi 8 rybářů. Ráno jich tam bylo prý okolo 20 (na úseku cca 50 metrů řeky, která je zde cca 10 m široká a 2m hluboká). Denně si tam pro sumce dojíždějí i rybáři z Budějovic apod. Nad tím vším tam prý postává místní porybný a říká „aspoň se to probere“. Je to legální nebo nelegální? Je to etické či neetické? Co s tím? Co vy na to? Asi stejně nic nezmůžeme, spásou pro tu řeku bude až 1. leden 2005, ale aspoň jsem se chtěl svěřit s tím, co mě teď trápí… A veselským přeji hodně trpělivosti při čekání na další generaci sumců.

Navíjení vlasce necteno

21.2.2008 | Klon | Ostatní nádobíčko | 11.211 zobrazení | 41 odpovědí

Ahoj lidičky.Dnešní doba nám všem nabízí pohodlný nákup po internetů a to i vlasců…Zajímalo by mě jak si je pak doma navíjíte na naviják…V obchodě Vám to navinou,ale doma už je to složitější.Zajímalo by mě jestli to děláte ručně a jakým způsobem,nebo jste si udělali nějaký zlepšováky či jestli jste si koupily nějakou mašinku na to…Přemýšlím totiž o výrobě takovéto mašinky a rady se mi hodí.Děkuji všem a snad mě nebudete házet do témat jako zbytečné :-)