Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Jednu rybu týdně ?
3.2.2011 | klotron | Ostatní ryby | 11.493 zobrazení | 108 odpovědí
Navrhoval bych aby si rybář mohl přisvojit jednu rybu týdně. Řeky a přehrady jsou vyrybněné, a bylo by už na čase něco s tím udělat. Odpadli by takzvaní masaři, kteří jsou opravdu schopni si děnně ponechat sotva mírové ryby. Pak by se dalo mluvit o sportovním rybolovu, zmírnil by se tlak rybářů na vodní toky a ryby by dostali větší šanci se rozmnožit. Určitě by se po několika letech zarybněnost našich revírů zlepšila.
Berkley Tactix
14.3.2010 | Tarzan | Pruty | 11.482 zobrazení | 94 odpovědí
Dobrý večer, můj dotaz se týká prutu Berkley Tactix 210/2–12g, který v obchodě-odkaz dole nabízejí i s navijákem zdarma za 699. Ta cena se mě zdá nějaká nízká a tak se obracím na vás. Zajímá mě jestli s tímto prutem máte zkušenosti. Obchod: http://www.hobby-g.cz/…-ZDARMA.html
Děkuji za pomoc
Nástraha na kapra
19.7.2011 | sroubecek11 | Kaprařina | 11.479 zobrazení | 39 odpovědí
Chci se zeptat zda máte nějaké zaručené nástrahy na kapry z domácnosti.. Nechci nic kupovat, žádný boilie ani jiné nástrahy, chci jen zkusit štěstí s tím co je doma.. A popřípadě taky techniku lovu.. Díky :)
Podvodní porybní
12.5.2017 | Donald | Legislativa | 11.473 zobrazení | 131 odpovědí
Zdravím všechny. V pátek 5.5. jsme 3 rybáři vyrazili na Dyji 7. V řádech je napsano: zákaz lovu od 15.4 do 15.5 v místech … (označeno cedulemi). Přijeli jsme na místo, pobavili se s chytajícími rybáři, kteří nám poradili místa, která ještě rybáři obsazena nejsou. Druhý den v 10 h jsme šli do obchodu a ptali se chytajících rybářů, kde se vlastně nesmí chytat. Na druhé straně, zněla odpověď. Pak jsme se zastavili u hráze a prohlíželi pramice. Na zpáteční cestě jsme šli od Merkuru.Asi ve 12h u cedule Dyje 7 jsem se zastavili a pokecali s kolisty. Proč tato místa zmiňuji. Po 15 hodině přišla rybářská stráž a sebrali nám povolenky s odkazem na cedule, které jsme na těchto 2 místech skutečně našli. Krásné, nové, i po předchozím dešti hřebíky bez rzi a izolepa neodlepená. Chtěl bych požádat Vás rybáře a nebo kolisty, kteří mají foto a nebo video z těchto míst, pořízené před naším příjezdem, kdy tam cedule nebyly.A nebo pokud jste tudy jeli a mohli mi poslat čestné prohlášení. Zabráníme tak společně dalšímu proti zákonnému jednání této „rybářské stráže“. Předem děkuji-Radek Vyoral „Donald“. 777889667
Muškařina pokec
6.9.2007 | Kubajs | Muškaření | 11.452 zobrazení | 111 odpovědí
Nic o výbavě nepotřebuju?Spíš něco k muchám kde mouchy levně sehnat?Jak dlouho může plavat po vodě suchá moucha?Na jaké ryby je dobrá nymfa?Jak dlouhý je nejlepší ujímaný navazec?Jaký vlasec a jak dlouhý návazec z vlasce je nejlepší?
Prut Daiwa Strikeforce catfish 3,00m 200-600g
28.2.2011 | bystřičák | Pruty | 11.446 zobrazení | 2 odpovědi | upravit
rad bich se zeptal,zda má někdo skušenosti s tím to prutem na sumce k prutu bich přidal naviják penn 850ssm
MS světa v přívlači 2009
18.9.2009 | HaD | Závody | 11.445 zobrazení | 128 odpovědí
Za pár hodin odjíždíme na MS světa v přívlači. Já budu v roli dokumentaristy :-) Pevně věřím, že se klukům podaří navázat na ohromný úspěch z loňska a zase uspějí. Ospreyovi budu zasílat průběžné informace, aby je sem dával. Pokud chcete klukům něco vzkázat, posílejte vzkazy formou SMS na můj mobil +420 608 323 472. Fórum slouží i jako diskuze o MS. Tréning začne příští středu a pak vše vypukne. Jedeme s předstihem, aby se vše co nejlépe připravilo a zmapoval se terén.
DRŽTE PALCE!!!
časopis Kapr
5.12.2007 | stanley 4 | Obchod | 11.432 zobrazení | 48 odpovědí
pánové tak co říkáte na ten nový časopis kapr?mně se celkem líbí až teda na jednu osobu která vystupuje na přiloženém dvd.nemá tam co dělat
kam na kapry ve středních čechách??
25.8.2010 | Horacio | Kaprařina | 11.427 zobrazení | 28 odpovědí
Přátelé, poraďte, kam mám vyrazit na aspoň trochu slušný kapry ve středncíh čechách, svazový, mimopstruhový revír??za celé prázdniny jsem nechytl pořádného kapra. Chystám se vyzkoušet Labe a její ramena, ale po tom, co jsem byl na pískovnách u Labe, tak jsem trochu skeptickej. Díky za každý tip. Lovu zdar…
Jaký picker na řeku - pomalou vodu?
2.5.2011 | jeewee | Tipy & triky | 11.424 zobrazení | 31 odpovědí
Ahoj všichni, vlastně skoro celý rok chytám na dolním toku řeky Berounky-tedy hlubší pomalá voda. Zpravidla chytám z lodičky, ale protože miluju feeder, tak ho samořejmě mám i na loďce. Jenže díky délce feederu (330) a neustálým jemným pohybům loďky se mi vše přenáší do špičky prutu.O víkendu mi ale kamarád na pár minut půjčil winkelpicker (nebo jen picker? – nevím co mám správně používat). Na loďce to byla bomba. Délka 240cm – prostě paráda. Vychutnal jsem si na něm kapříka kolem 50 cm. Jenže to mi už přišlo skoro jako max., co prut snese. Poraďte prosím – je picker vůbec vhodný pro rybolov z loďky? Nezřídka chytám kapry nad 60 a 70cm, výjimečně i amury kolem 80cm. Existuje – resp. doporučili bystemi nějaký vhodný? Nejčastěji mívám v létě vlasec 0,20 a zátěž max. 25g. A ještě – jaký naviják – stačí nějaký feederový (Ryobi Zauber 3000 ?). Díky moc všem
Nákup Daiwy z Japonska
28.11.2010 | Vincnetibm | Obchod | 11.422 zobrazení | 100 odpovědí
Ahoj, nakupoval jste někdo na www.japanprofishing.com ?? Je to spolehlivý obchod?? Vyhlídl sem si místní Daiwu caldii v bílém provedení http://www.japanprofishing.com/…-caldia.html , napište mi, prosím, jestli k tomu mátě někdo co dodat :-) Jestli ji někdo nemáte, znáte atd.. Pak mám otázečku na místní daiwáře. Co dělat, až praskne cvrček na cívkách?? Opraví mi to tu někdo nebo to mám zaslat do japonska ?? Díky za všechny odpovědi
Baťův kanál a Morava 7
29.3.2011 | R-a-d-e-k | Sumcařina | 11.404 zobrazení | 22 odpovědí
Přidávejte sem příspěvky týkající se především lovu na Baťově kanále a na Moravě 7. Fórum pro kapraře a začínající sumcaře…
naviják Fire Fox HB80
28.9.2009 | pazout005 | Navijáky | 11.401 zobrazení | 2 odpovědi
dobry den, chtěl bych si koupit tento naviják,ale nemám s navijáky této
značky žádné zkušenosti,mohli by ste my někdo přiblížit kvalitu této
značky,popřípadě.Dá se tento naviják použítvat i na velké kapry
10kg+?A co lov dravců např.candáti?Budu rád za jakékoliv odpovědi.
předem děkuji
Navíjení vlasce
21.2.2008 | Klon | Ostatní nádobíčko | 11.398 zobrazení | 41 odpovědí
Ahoj lidičky.Dnešní doba nám všem nabízí pohodlný nákup po internetů a to i vlasců…Zajímalo by mě jak si je pak doma navíjíte na naviják…V obchodě Vám to navinou,ale doma už je to složitější.Zajímalo by mě jestli to děláte ručně a jakým způsobem,nebo jste si udělali nějaký zlepšováky či jestli jste si koupily nějakou mašinku na to…Přemýšlím totiž o výrobě takovéto mašinky a rady se mi hodí.Děkuji všem a snad mě nebudete házet do témat jako zbytečné :-)
naviják na přívlač
20.4.2008 | runcajs | Navijáky | 11.389 zobrazení | 47 odpovědí
nazdar pánové, chtěl bych si koupit nějakej naviják na UL přívlač s přední brzdou a chci poradit, měl jsem vyhlídnutý ty levnější shinama a tady jsem se dočetl že to jsou pěkný šmejdi, poraďte mi prosím s cenou okolo 1500Kč díky
Pouštět nebo nepouštět dravé ryby??
2.11.2008 | sajmon | Dravci | 11.383 zobrazení | 70 odpovědí
Schválně jsem položil tuto otázku k zamyšlení. V České republice je zhruba 350 000 rybářů. Mým odhadem je zhruba maximálně 10 000 rybářů co sem tam pustí nějakou rybu a zastánců 100% chyť a pusť je ještě míň. Má cenu pouštět mírové dravé ryby?? O víkendu jsem chytl štiku 55 cm, byla nádherná, tak jsem ji pustil. Ihned jsem se stal centrem urážek a absolutní hlouposti, že rybu pouštím. Když si uvědomím, že je opravdu mnoho rybářů, které by tu štiku vzali a jsou i takoví a není jich málo, co si vezmou i štiku podmírovou, tak si říkám, jestli má cenu opravdu pouštět dravé ryby. Člověk si řekne, pustím ji, aby měli i ostatní radost, ale když ji pak někdo chytí znovu, tak ve velkém případě ji nepustí zpět a já se s touto rybou v trofejní velikosti již určitě nesetkám. Nejsem, ortodoxním zastáncem metody chyť a pusť, i já si vezmu nějakou rybu za rok domů a udělám si radost, ale víkendový incident mě opravdu vede k zamyšlení, jestli nebrat většinu chycených dravých ryb!! Co si o tom rybáři myslíte?? Tuto otázku jsem položil jen ohledně dravých ryb, protože si myslím, že kaprů je dostatek a nemá cenu spekulovat nad pouštěním kaprů.
Peter Gathercole-Fly tying bible..
16.11.2006 | Zauwi | Muškaření | 11.372 zobrazení | 118 odpovědí
Chtěl by jí někdo v el. podobě?:-)
Stojan prutů Deamons
7.4.2012 | coca | Ostatní nádobíčko | 11.369 zobrazení | žádná odpověď
Dobrý večer,
máte někdo prosím zkušenost ze stojanem prutů od firmy DEAMONS ? ? ? (tripod double)
Děkuji
počet ryb za tuto sezonu?
23.8.2005 | Tomik | Přívlač | 11.367 zobrazení | 119 odpovědí
Docela by me zajimalo kolik jste chytili za tento rok dravcu na privlac?? Konkretne Stik,Sumcu,Pstruhu,Parem,Okišů,Candošů. A všeho ostaniho. pište Sem zvedavej jak se Vám daří. A pokud si nevedete statistiku tak piste aspon priblizne.....
Kyjský rybník
10.10.2010 | deniiis | Domácí revíry | 11.366 zobrazení | 20 odpovědí
Dobrý den chtěl bych se vas zeptat na tento rybnik pravě u něj sedim ale zatim mi nic nebere na co bych mel tady chytat a jsou tu vubec ryby?