Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Nástraha na kapra necteno

19.7.2011 | sroubecek11 | Kaprařina | 11.295 zobrazení | 39 odpovědí

Chci se zeptat zda máte nějaké zaručené nástrahy na kapry z domácnosti.. Nechci nic kupovat, žádný boilie ani jiné nástrahy, chci jen zkusit štěstí s tím co je doma.. A popřípadě taky techniku lovu.. Díky :)

Jak na zloděje lodí a rybářského vybavení. necteno

1.7.2010 | HaD | Ostatní nádobíčko | 11.294 zobrazení | 61 odpovědí

Začnu malou příhodou. Kamarádi mají na Jordáně loď. Slouužila asi 2 roky. Vloni na podzim však zmizela. Někdo jí ukradl :-( Letos ji kluci náhodou objevili. Byl uzamčena na novém řetěze na druhém konci nádrže. Sehnali si pákovky, káru a že jí odvezou jinam, kde bude v bezpečí. Následující den jsme se pro ni vypravili. Na místě však nebyla. Po prohlídce vody jsme ji našli. Jeli na ní dva patnáctiletí kluci. Zřejmě si nás všimli, rychle ujeli na druhou stranu a lesem utekli. Tomáš tedy vzal auto a jel na druhou stranu, aby ji přivezl. Na břehu si Petr při čekání všiml dvou článků řetězu, čerstvě rozříznutých. Tu loď ti chlapci těsně před naším příjezdem ukradli původním zlodějům!!! Hrůza. Teď už je loď v bezpečí. Mě osobně se něco podobného před lety stalo také. Jak jste na tom vy? Stalo se Vám něco podbného? Ukradl už vám někdo taky loď, případně jiné rybářské vybavení? Jak se účinně bránit? Já například loď k vodě už jen vozím, nikdy ji nikde nenechávám.

jak udelat okouna necteno

6.10.2006 | ART | Ryby | 11.280 zobrazení | 55 odpovědí

chtel bych se zeptat jak nejčastějí upravujete okouna

Navíjení vlasce necteno

21.2.2008 | Klon | Ostatní nádobíčko | 11.276 zobrazení | 41 odpovědí

Ahoj lidičky.Dnešní doba nám všem nabízí pohodlný nákup po internetů a to i vlasců…Zajímalo by mě jak si je pak doma navíjíte na naviják…V obchodě Vám to navinou,ale doma už je to složitější.Zajímalo by mě jestli to děláte ručně a jakým způsobem,nebo jste si udělali nějaký zlepšováky či jestli jste si koupily nějakou mašinku na to…Přemýšlím totiž o výrobě takovéto mašinky a rady se mi hodí.Děkuji všem a snad mě nebudete házet do témat jako zbytečné :-)

Jednu rybu týdně ? necteno

3.2.2011 | klotron | Ostatní ryby | 11.270 zobrazení | 108 odpovědí

Navrhoval bych aby si rybář mohl přisvojit jednu rybu týdně. Řeky a přehrady jsou vyrybněné, a bylo by už na čase něco s tím udělat. Odpadli by takzvaní masaři, kteří jsou opravdu schopni si děnně ponechat sotva mírové ryby. Pak by se dalo mluvit o sportovním rybolovu, zmírnil by se tlak rybářů na vodní toky a ryby by dostali větší šanci se rozmnožit. Určitě by se po několika letech zarybněnost našich revírů zlepšila.

Naviják SPRO Dragmaster EX-Class 830 necteno

3.2.2011 | Jose79 | Feeder | 11.251 zobrazení | 6 odpovědí

Zdar kamarádi,uvažuji jestli zakoupit tento stroj,co Vy na to-nemáte ho někdo nebo z Vašeho okolí?

http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…30-1822.html

nebo tento:

http://www.tomi-korda.cz/…c-3059-3559/?…

časopis Kapr necteno

6.12.2007 | stanley 4 | Obchod | 11.247 zobrazení | 48 odpovědí

pánové tak co říkáte na ten nový časopis kapr?mně se celkem líbí až teda na jednu osobu která vystupuje na přiloženém dvd.nemá tam co dělat

Berkley Tactix necteno

14.3.2010 | Tarzan | Pruty | 11.241 zobrazení | 94 odpovědí

Dobrý večer, můj dotaz se týká prutu Berkley Tactix 210/2–12g, který v obchodě-odkaz dole nabízejí i s navijákem zdarma za 699. Ta cena se mě zdá nějaká nízká a tak se obracím na vás. Zajímá mě jestli s tímto prutem máte zkušenosti. Obchod: http://www.hobby-g.cz/…-ZDARMA.html

Děkuji za pomoc

naviják na přívlač necteno

20.4.2008 | runcajs | Navijáky | 11.241 zobrazení | 47 odpovědí

nazdar pánové, chtěl bych si koupit nějakej naviják na UL přívlač s přední brzdou a chci poradit, měl jsem vyhlídnutý ty levnější shinama a tady jsem se dočetl že to jsou pěkný šmejdi, poraďte mi prosím s cenou okolo 1500Kč díky

Přívlačový naviják necteno

8.11.2012 | Fidel | Navijáky | 11.236 zobrazení | 20 odpovědí

Potřebuji radu jaký přívlačový naviják na prut Shimano Antares 270M 10–30g. Cenová relace do 3000,–.

Baťův kanál a Morava 7 necteno

29.3.2011 | R-a-d-e-k | Sumcařina | 11.236 zobrazení | 22 odpovědí

Přidávejte sem příspěvky týkající se především lovu na Baťově kanále a na Moravě 7. Fórum pro kapraře a začínající sumcaře…

Kyjský rybník necteno

10.10.2010 | deniiis | Domácí revíry | 11.235 zobrazení | 20 odpovědí

Dobrý den chtěl bych se vas zeptat na tento rybnik pravě u něj sedim ale zatim mi nic nebere na co bych mel tady chytat a jsou tu vubec ryby?

MS světa v přívlači 2009 necteno

18.9.2009 | HaD | Závody | 11.214 zobrazení | 128 odpovědí

Za pár hodin odjíždíme na MS světa v přívlači. Já budu v roli dokumentaristy :-) Pevně věřím, že se klukům podaří navázat na ohromný úspěch z loňska a zase uspějí. Ospreyovi budu zasílat průběžné informace, aby je sem dával. Pokud chcete klukům něco vzkázat, posílejte vzkazy formou SMS na můj mobil +420 608 323 4­72. Fórum slouží i jako diskuze o MS. Tréning začne příští středu a pak vše vypukne. Jedeme s předstihem, aby se vše co nejlépe připravilo a zmapoval se terén.

DRŽTE PALCE!!!

Hlavně chytit, zabít a sežrat necteno

7.7.2010 | PrasatkoBile | Domácí revíry | 11.206 zobrazení | 95 odpovědí

Poslední dobou mi tak trochu připadá, že buďto upadá morálka rybářské obce nebo mám smůlu na pitomce. Jsem na chalupě u Kralup nad Vltavou takže jsem se vrtnul asi 2km pod Dolanský jez na Vltavu. Nad ránem na druhou stranu přišel rybář tak okolo 35let. Vybalil tripod, na háček narval koule a započal lov. Nic neobvyklého. Já mezitím vytáhl dva menší Kapříky, jednoho Cejna a Podouství miminko. Rybář naproti zapřáhl skutečně pěkného kapra. Když ho dostal na břeh tipoval jsem dobrých 75–80cm. Co mě ovšem rozsekalo. Položil ho na podložku, říkám si „á kolega si vyfotí trofejní úlovek a kapříka pustí“. Opak byl pravdou. Horní míra 70cm byla asi pro lovce neznámou. Kapra uhodil lahví od piva, zabalil v mžiku pruty a od vody zmizel. Je to žalost!!! Pak se není čemu divit, že trofejní úlovky na svazových vodách mizí když kdejaký debil jen za vidinou masa, které je v této velikosti ryby beztak nepoživatelné, zabije vše co vyndá z vody. Znám desítky rybářů lovících na svazových revírech kteří nemají rekord kapra větší než 60cm a proč asi?! Kapr takových rozměrů zaslouží svobodu už jen proto že je vesměs starší než děti samotných rybářů a mnohdy i rybáři sami. Nebýt mezi námi vodní koryto natáhl bych ho tou lahví taky aby věděl jaké to v jeho věku je když ho někdo jen tak z rozmaru natře flaškou od piva :-(

Vybavení pro začátečníka necteno

23.8.2011 | Vitek. | Pruty | 11.202 zobrazení | 22 odpovědí

Ahoj měl bych na vás dotaz. Chystám se začít rybařit. Jako dárek jsem dostal prut: Shimano Forcemaster TE 8000 330 a naviják :Shimano Nexave 3000 SRB

http://www.tropicliberec.cz/…-te-8000-330

http://www.tropicliberec.cz/…e-3000s-rb-2

Chtěl bych se zeptat co si o této sestavě myslíte a jestli ji tak mám nechat nebo nějak upravit. Stejně budu chytat na 2 pruty, tak jestli se k tomuto nářadí hodí spíše něco jiného. Ze začátku mám v plánu chodit hlavně na kapry na položenou,ale časem bych si určitě chtěl osvojit i jiné techniky a lov jiných ryb. Moc děkuji za rady

Jaký picker na řeku - pomalou vodu? necteno

2.5.2011 | jeewee | Tipy & triky | 11.197 zobrazení | 31 odpovědí

Ahoj všichni, vlastně skoro celý rok chytám na dolním toku řeky Berounky-tedy hlubší pomalá voda. Zpravidla chytám z lodičky, ale protože miluju feeder, tak ho samořejmě mám i na loďce. Jenže díky délce feederu (330) a neustálým jemným pohybům loďky se mi vše přenáší do špičky prutu.O víkendu mi ale kamarád na pár minut půjčil winkelpicker (nebo jen picker? – nevím co mám správně používat). Na loďce to byla bomba. Délka 240cm – prostě paráda. Vychutnal jsem si na něm kapříka kolem 50 cm. Jenže to mi už přišlo skoro jako max., co prut snese. Poraďte prosím – je picker vůbec vhodný pro rybolov z loďky? Nezřídka chytám kapry nad 60 a 70cm, výjimečně i amury kolem 80cm. Existuje – resp. doporučili bystemi nějaký vhodný? Nejčastěji mívám v létě vlasec 0,20 a zátěž max. 25g. A ještě – jaký naviják – stačí nějaký feederový (Ryobi Zauber 3000 ?). Díky moc všem

Salmo THRILL necteno

30.12.2007 | Tomino | Ostatní nádobíčko | 11.197 zobrazení | 18 odpovědí

Máte někdo s tímto speciálním woblerem na boleny nějaké zkušenosti?

Uchovávání kukuřice necteno

11.9.2009 | Ogar | Kaprařina | 11.188 zobrazení | 45 odpovědí

Zdravím dnes je si byl natrhat kukuřici a chi se zeptat jak jí uchovat na další sezonu.Udstraňujete lupení a loupete jí nebo jí necháváte vyschnout.Díky za odpovědi

dotaz k revíru Šárecký potok 1 necteno

26.5.2011 | TarzanCZ | Domácí revíry | 11.176 zobrazení | 16 odpovědí

Dobrý den, vysvětlil by mi někdo toto: http://www.rybsvaz.cz/?… a tam vyberte Územní svaz města Prahy – revír Šárecký potok 1

Je tam napsáno v úvodu: Libocký rybník, nádrž Jiviny a část Šáreckého potoka od ústí do Vltavy až k dřevěnému můstku pod osadou Želivka, Litovický potok od ÚN Džbán až ke hrázi rybníka Strnad a všechny přítoky jsou chovné – lov ryb zakázán.

A přitom pod tím je napsáno:

K revíru patří:

1. rybník Skála
  2. rybník Libocký

Lov ryb povolen pouze z hráze pod železniční tratí a dále z části levého břehu rybníka podél Litovického potoka – označeno tabulemi. V období od 15.6. do 31.8. je lov ryb povolen pouze v době od 04:00 do 10:00 a od 17:00 do 24:00. Lov přívlačí je povolen od 1.9. do 31.12. 3. nádrž Jiviny Lov ryb povolen pouze z levého břehu v úseku od konce hráze až k dešťové usazovací nádrži Dědina – označeno tabulemi. Lov přívlačí povolen od 16.6. do 31.12.

Tak smí se teda na Jivinách a Liboci lovit nebo ne? Jako v úvodu je to zakázané, ale přitom hned podtím je to zas povolené (s omezeními) v tom výpisu „podrevírů“…nechápu

A jakto že na internetu jsou k tomuto revíru 3 podrevíry – Skála, Liboc a Jiviny…a přitom v rybářském řádu v té knížečce je napsanej jen ten rybník Skála? Mám víc věřit internetu nebo té papírové knížečce? Díky za odpovědi.

Pouštět nebo nepouštět dravé ryby?? necteno

3.11.2008 | sajmon | Dravci | 11.174 zobrazení | 70 odpovědí

Schválně jsem položil tuto otázku k zamyšlení. V České republice je zhruba 350 000 rybářů. Mým odhadem je zhruba maximálně 10 000 rybářů co sem tam pustí nějakou rybu a zastánců 100% chyť a pusť je ještě míň. Má cenu pouštět mírové dravé ryby?? O víkendu jsem chytl štiku 55 cm, byla nádherná, tak jsem ji pustil. Ihned jsem se stal centrem urážek a absolutní hlouposti, že rybu pouštím. Když si uvědomím, že je opravdu mnoho rybářů, které by tu štiku vzali a jsou i takoví a není jich málo, co si vezmou i štiku podmírovou, tak si říkám, jestli má cenu opravdu pouštět dravé ryby. Člověk si řekne, pustím ji, aby měli i ostatní radost, ale když ji pak někdo chytí znovu, tak ve velkém případě ji nepustí zpět a já se s touto rybou v trofejní velikosti již určitě nesetkám. Nejsem, ortodoxním zastáncem metody chyť a pusť, i já si vezmu nějakou rybu za rok domů a udělám si radost, ale víkendový incident mě opravdu vede k zamyšlení, jestli nebrat většinu chycených dravých ryb!! Co si o tom rybáři myslíte?? Tuto otázku jsem položil jen ohledně dravých ryb, protože si myslím, že kaprů je dostatek a nemá cenu spekulovat nad pouštěním kaprů.