Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Přívlačový naviják
8.11.2012 | Fidel | Navijáky | 11.371 zobrazení | 20 odpovědí
Potřebuji radu jaký přívlačový naviják na prut Shimano Antares 270M 10–30g. Cenová relace do 3000,–.
Naviják SPRO Dragmaster EX-Class 830
3.2.2011 | Jose79 | Feeder | 11.366 zobrazení | 6 odpovědí
Zdar kamarádi,uvažuji jestli zakoupit tento stroj,co Vy na to-nemáte ho někdo nebo z Vašeho okolí?
http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…30-1822.html
nebo tento:
Soukromá výuka chytání ryb
19.11.2014 | Janko | Vaše názory | 11.333 zobrazení | 100 odpovědí
Zajímal by mě názor ostatních rybářů na to, když by jsme s kamarádem, chtěli soukromě vyučovat chytání ryb? Může nám to vyjít, nebo spíše poslali by jste dítě k neznámým rybářům, aby dítě naučili chytat ryby, kdyby jste nechytali sami?
Co se stane pokud zapomenu povolenku?
28.3.2005 | free | Legislativa | 11.331 zobrazení | 74 odpovědí
Jistě se to už někomu stalo,pokud to má člověk za bukem,tak není nic jednodušího,než se pro ní otočit. Ale pokud je to kolem sta kilometrů tak je to horší. V rybářském řádu se o tom moc nepíše ale vyplívá scela jasně,co je k lovu nutné mít u sebe. Tak mě zajímá,co se stane pokud si své doklady okopíruji(povolenky,ryb lístek,docházku,OP,ŘP),nechám notářsky ověřit,popřípadě orazit na svazu a ulozím do baťohu. Náhoda ja blbec. U vody zjistím,že jsem nechal doklady doma,a tak použiju tudle kopii. Zapíšu se a budu chytat. Podle ryb.řádu splním všechny podmínky nutné k rybolovu. Tak mě zajímá,co mi řekne RS. Při kontrole?Samozřejmě je to lehce zneužitelné,ale pokut už budu kontrolován,tak je možné o této situaci provést záznam. RS může kontaktovat mou MRO,a ta to pak může dořešit se mnou samím,třeba odevzdáním této kopienebo,dopsáním do docházky na MRO. Ruku na srdce,jsme jen lidé a stát se to může každému.
Držák prutů.
3.1.2013 | Martin Mošna | Tipy & triky | 11.312 zobrazení | 132 odpovědí
Blíží se jaro a já bych zase rád jezdil na kole na ryby.Ale přibylo dělených prutů a já nevím kam je umístit.Neporadíte?
dotaz k revíru Šárecký potok 1
26.5.2011 | TarzanCZ | Domácí revíry | 11.311 zobrazení | 16 odpovědí
Dobrý den, vysvětlil by mi někdo toto: http://www.rybsvaz.cz/?… a tam vyberte Územní svaz města Prahy – revír Šárecký potok 1
Je tam napsáno v úvodu: Libocký rybník, nádrž Jiviny a část Šáreckého potoka od ústí do Vltavy až k dřevěnému můstku pod osadou Želivka, Litovický potok od ÚN Džbán až ke hrázi rybníka Strnad a všechny přítoky jsou chovné – lov ryb zakázán.
A přitom pod tím je napsáno:
K revíru patří:
- rybník Skála
- rybník Libocký
Lov ryb povolen pouze z hráze pod železniční tratí a dále z části levého břehu rybníka podél Litovického potoka – označeno tabulemi. V období od 15.6. do 31.8. je lov ryb povolen pouze v době od 04:00 do 10:00 a od 17:00 do 24:00. Lov přívlačí je povolen od 1.9. do 31.12. 3. nádrž Jiviny Lov ryb povolen pouze z levého břehu v úseku od konce hráze až k dešťové usazovací nádrži Dědina – označeno tabulemi. Lov přívlačí povolen od 16.6. do 31.12.
Tak smí se teda na Jivinách a Liboci lovit nebo ne? Jako v úvodu je to zakázané, ale přitom hned podtím je to zas povolené (s omezeními) v tom výpisu „podrevírů“…nechápu
A jakto že na internetu jsou k tomuto revíru 3 podrevíry – Skála, Liboc a Jiviny…a přitom v rybářském řádu v té knížečce je napsanej jen ten rybník Skála? Mám víc věřit internetu nebo té papírové knížečce? Díky za odpovědi.
Netradiční woblery
2.1.2007 | M.BURNES | Ostatní nádobíčko | 11.300 zobrazení | 42 odpovědí
Máte někdo nějaké netradiční woblery (žábu,myš,a pod)
Vybavení pro začátečníka
23.8.2011 | Vitek. | Pruty | 11.292 zobrazení | 22 odpovědí
Ahoj měl bych na vás dotaz. Chystám se začít rybařit. Jako dárek jsem dostal prut: Shimano Forcemaster TE 8000 330 a naviják :Shimano Nexave 3000 SRB
http://www.tropicliberec.cz/…-te-8000-330
http://www.tropicliberec.cz/…e-3000s-rb-2
Chtěl bych se zeptat co si o této sestavě myslíte a jestli ji tak mám nechat nebo nějak upravit. Stejně budu chytat na 2 pruty, tak jestli se k tomuto nářadí hodí spíše něco jiného. Ze začátku mám v plánu chodit hlavně na kapry na položenou,ale časem bych si určitě chtěl osvojit i jiné techniky a lov jiných ryb. Moc děkuji za rady
pojidaci parem
18.5.2009 | kat | Vaše názory | 11.278 zobrazení | 104 odpovědí
chtel bych znat vas nazor na rybare co dokazou zabit a snist tuto nasi nejbojovnejsi rybu. ja sem presvedceny ze parmy se musi vracet zpet vode.
Zkušenosti s lovem sumců v ČR.
8.2.2011 | klotron | Dravci | 11.276 zobrazení | 85 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s lovem sumců na revírech v ČR. Jak na ně, různé příhody, foto, atd.
Držení okouna za hubu? Dobře či špatně?
17.6.2015 | HaD | Dravci | 11.264 zobrazení | 71 odpovědí
Poslední cca rok registruji až fanatický odpor k držení okouna za
tlamu, které mnozí považují přímo za tristní. Ten hon na čarodejnice mi
připadá někdy tak militantní, že už z CHYTEJ.cz vyhnal pár zapálených
mladých kluků. Kritici se obávají, aniž by to měli alespoň jedním
případem podloženo, o poškození rybí tlamy apod. Přitom, jak znám
anatomii okouna, zkušenosti z celého světa a i jak vyplývá z mých
zkušeností, je riziko poškození ryby minimální a pokud se ryba vysloveně
„nepáčí“, jde podle mne o nejšetrnější způsob manipulace s okounem
hned za vyháčkováním přímo ve vodě (huba je odolná, neriskuje se pád
ryby a ani poškození slizu!!!). Držení v mokré ruce je také šetrné,
ovšem nějaký ten sliz se rybě setře a okoun se rád bez varování
mrskne – pak buď může dojít k jeho pádu na zem, což je opravdu velmi
špatné, nebo k jeho sevření v ruce – masáž vnitřních orgánů
rozhodně zdraví ryby neprospěje. Pokládání na zem, pokud není mokrá a
měkká (např. podložka, mokrá tráva) je také mnohem horší. Kde se tedy
ten odpor bere a proč vůbec? Mimochodem – na mrtvém okounovi cca 35cm jsem
se pokoušel oběma rukama silou čelist poškodit – zlomit – a nepovedlo
se mi to, i když jsem se snažil hodně. Nedovedu si tedy představit, že se
mu zlomí jeho vlastní vahou, zejména v momentu, kdy je ryba do úhlu cca
45 stupňů, nebo dokonce s podporou někde v oblasti za prsními ploutvemi.
Proč tedy někteří rybáři někdy až fanaticky „křičí“ proti???
Slunečnicová semínka co s nimi?
9.5.2006 | Lukas | Bílá ryba | 11.263 zobrazení | 9 odpovědí
Prosím o radu dnes jsem koupil a vyčistil slunečnicová semínka a teď mi vrtá hlavou kam s nimi?Udelat boilí(coz neumim)nebo do krmitka?Vnadicí směs? Prosím poraďte recept kde jsou slunečnicová semínka.
Ranní vstávání
12.5.2009 | Libor | Vaše názory | 11.259 zobrazení | 98 odpovědí
Vadí Vám ranní vstávání na ryby? Jak se donucujete vyskočit brzy ráno před čtvrtou? Já si schválně schovávám budík za skříň, aby mě to donutilo probrat se. Znáte ten pocit když litujete že jste zaspali? Chodíte na ryby před zaměstnáním?
Placené revíry na Jižní moravě
23.11.2004 | Pavel-Brno | Domácí revíry | 11.254 zobrazení | 7 odpovědí
Poradí někdo nějakej fakt dobrej (placenej) revír,kde se dá za slušný peníze dobře zachytat? ( do 80km od Brna) Díky a ať Vám berou víc než mně!
Lowrance Mark-5x a Humminbird 570x Který je lepší pro lov sumců?
27.8.2010 | MuRRon | Ostatní nádobíčko | 11.243 zobrazení | 27 odpovědí
Lowrance Mark-5× a Humminbird 570× Který je lepší pro lov sumců?
Zdravím, byl bych moc rád kdyby mě někdo poradil ohledně těchto dvou Echolotů, ale sám osobně se přikláním ke Lowranci 5× pokud by byl ještě jiný lepší echolot těchto dvou značek prosím poraďte a pošlete odkazy http://www.normark.cz/…hfinder-570x http://www.grundik.cz/…-5x-pro.html
Je kapr NADryba?
8.5.2015 | skwor | Vaše názory | 11.242 zobrazení | 136 odpovědí
Předem upozorňuji, že toto téma není provokace vůči kaprařům. Zakládám ho v souvislosti s tím, že se zde před časem objevila fotka zabitého kapra přes 90cm a následně se (hlavně na Facebooku) strhla bouřlivá debata. V ní docházelo mimo jiné k osobním útokům na lovce, výhrůžkám a pláči proč ještě není K70 na všech vodách. Skutečně je nějaký důvod pro takové nadřazování této ve velké míře nasazované ryby? Nebylo by smysluplnější se věnovat ochraně našich původních říčních ryb? Málokdo z kaprařů se asi zamyslí nad tím, jak stará je 70cm parma nebo 50cm tloušť – ryby běžně ponechávané. Stejně tak to, že na většině vod se smí odnést například 7kg okouna v době tření se neřeší. Proč je kapr těmto rybám nadřazován?
Sdělte prosím jaké máte zkušenosti s výdejem povolenek
25.1.2011 | pilot | Legislativa | 11.231 zobrazení | 92 odpovědí
Dobrý den, nevím jaké systémy ve vydávání Ryb. lístků a placení čl. známek jsou v různých MO ČRS . V Hradci Králové – prostě přijdete na „rybárnu“, vystojíte si ( jak a kdy ) frontičku – i 35 min. a dostanete se k příslušnému funkcionáři a ten provede potřebné a po zaplacení obdržíte ryb. lístek i se zaplacenou čl. známkou. Podotýkám a to je velké + Hradecké MO ČRS že má stanovenou výdejní dobu i hodiny. Nejde to někde u Vás ve Vaši MO lépe ? Rychleji ? Efektivněji ? Prosím sdělte svoje názory a nápady. Děkuji
MAZURSKÁ JEZERA
23.1.2007 | crazykapr | Rybaření v zahraničí | 11.228 zobrazení | 17 odpovědí
prosím vás nemáte někdo zkušenosti s azurskými jezery v polsku,kdyby někdo měl nějaké informace tak napište mi na mail dzunka@seznam.cz předem děkuji
chytání na Orlíku
19.12.2011 | dejv14 | Domácí revíry | 11.221 zobrazení | 5 odpovědí
Chci se zeptat jestli jste nebyl nikdo teď na orlíku na dravce poslední 2 týdny jestli má cenu tam ještě jet na závěr.Jak jste dopadly a jak šly ryby .Dík.
Soukromé revíry aneb ......
12.12.2006 | conwiq | Úspěchy | 11.204 zobrazení | 91 odpovědí
Zajímalo by mě, jaký máte názor na rybáře chlubící se svými úlovky ze soukromých rybníků a rybníčků. Jakože např. vysadit si 50 a výše cm velké pstruhy a potom je chodit chytat, fotit se a ukazovat, jaký to jsem rybář…:) Není jednodušší vyfotit se s prutem a mateční rybou rovnou na líhních? Nechci, aby to vyznělo negativně, soukromým revírům fandím a možná to budou jednou poslední revíry, kde si budeme moci chytit pěknou rybu…