Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Netradiční woblery
2.1.2007 | M.BURNES | Ostatní nádobíčko | 11.194 zobrazení | 42 odpovědí
Máte někdo nějaké netradiční woblery (žábu,myš,a pod)
Placené revíry na Jižní moravě
23.11.2004 | Pavel-Brno | Domácí revíry | 11.191 zobrazení | 7 odpovědí
Poradí někdo nějakej fakt dobrej (placenej) revír,kde se dá za slušný peníze dobře zachytat? ( do 80km od Brna) Díky a ať Vám berou víc než mně!
Lowrance Mark-5x a Humminbird 570x Který je lepší pro lov sumců?
27.8.2010 | MuRRon | Ostatní nádobíčko | 11.176 zobrazení | 27 odpovědí
Lowrance Mark-5× a Humminbird 570× Který je lepší pro lov sumců?
Zdravím, byl bych moc rád kdyby mě někdo poradil ohledně těchto dvou Echolotů, ale sám osobně se přikláním ke Lowranci 5× pokud by byl ještě jiný lepší echolot těchto dvou značek prosím poraďte a pošlete odkazy http://www.normark.cz/…hfinder-570x http://www.grundik.cz/…-5x-pro.html
Co se stane pokud zapomenu povolenku?
28.3.2005 | free | Legislativa | 11.172 zobrazení | 74 odpovědí
Jistě se to už někomu stalo,pokud to má člověk za bukem,tak není nic jednodušího,než se pro ní otočit. Ale pokud je to kolem sta kilometrů tak je to horší. V rybářském řádu se o tom moc nepíše ale vyplívá scela jasně,co je k lovu nutné mít u sebe. Tak mě zajímá,co se stane pokud si své doklady okopíruji(povolenky,ryb lístek,docházku,OP,ŘP),nechám notářsky ověřit,popřípadě orazit na svazu a ulozím do baťohu. Náhoda ja blbec. U vody zjistím,že jsem nechal doklady doma,a tak použiju tudle kopii. Zapíšu se a budu chytat. Podle ryb.řádu splním všechny podmínky nutné k rybolovu. Tak mě zajímá,co mi řekne RS. Při kontrole?Samozřejmě je to lehce zneužitelné,ale pokut už budu kontrolován,tak je možné o této situaci provést záznam. RS může kontaktovat mou MRO,a ta to pak může dořešit se mnou samím,třeba odevzdáním této kopienebo,dopsáním do docházky na MRO. Ruku na srdce,jsme jen lidé a stát se to může každému.
chytání na Orlíku
19.12.2011 | dejv14 | Domácí revíry | 11.158 zobrazení | 5 odpovědí
Chci se zeptat jestli jste nebyl nikdo teď na orlíku na dravce poslední 2 týdny jestli má cenu tam ještě jet na závěr.Jak jste dopadly a jak šly ryby .Dík.
Zkušenosti s lovem sumců v ČR.
8.2.2011 | klotron | Dravci | 11.139 zobrazení | 85 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s lovem sumců na revírech v ČR. Jak na ně, různé příhody, foto, atd.
Teleskop do 800 kč
16.8.2011 | erfas | Pruty | 11.133 zobrazení | 29 odpovědí
ahoj, potřeboval bych poradit.po 15 letech jsem se rozhodl,zase jít chytat,ale potřeboval bych nakoupit nějaký prut a naviják. chtěl bych teleskop do 800 kč a naviják do 800 kč.abych to mohl vyzkoušet. děkuji za každou radu a zkušenosti. Jinak malé,střední rybníky. z ryb kapra a vyjmečně i štiku.
MAZURSKÁ JEZERA
23.1.2007 | crazykapr | Rybaření v zahraničí | 11.131 zobrazení | 17 odpovědí
prosím vás nemáte někdo zkušenosti s azurskými jezery v polsku,kdyby někdo měl nějaké informace tak napište mi na mail dzunka@seznam.cz předem děkuji
Feeder, krmítko a návazce
3.3.2004 | HaD | Feeder | 11.121 zobrazení | 8 odpovědí
Používáte při lovu na feeder krmítko, nebo chytáte bez něj a dáváte dva návazce nebo jen jeden?
Soukromá výuka chytání ryb
19.11.2014 | Janko | Vaše názory | 11.117 zobrazení | 100 odpovědí
Zajímal by mě názor ostatních rybářů na to, když by jsme s kamarádem, chtěli soukromě vyučovat chytání ryb? Může nám to vyjít, nebo spíše poslali by jste dítě k neznámým rybářům, aby dítě naučili chytat ryby, kdyby jste nechytali sami?
Držák prutů.
3.1.2013 | Martin Mošna | Tipy & triky | 11.107 zobrazení | 132 odpovědí
Blíží se jaro a já bych zase rád jezdil na kole na ryby.Ale přibylo dělených prutů a já nevím kam je umístit.Neporadíte?
Čeština do echolotu
20.12.2011 | ladislavjel | Ostatní nádobíčko | 11.090 zobrazení | 2 odpovědi | upravit
Zdravím.Nevíte někdo jak nahrát češtinu do sonaru Humminbird Piranha MAX 180 ?Neni tam vůbec nastavení jazyka,jde mi hlavně o metrické měření.
Ranní vstávání
12.5.2009 | Libor | Vaše názory | 11.076 zobrazení | 98 odpovědí
Vadí Vám ranní vstávání na ryby? Jak se donucujete vyskočit brzy ráno před čtvrtou? Já si schválně schovávám budík za skříň, aby mě to donutilo probrat se. Znáte ten pocit když litujete že jste zaspali? Chodíte na ryby před zaměstnáním?
pojidaci parem
18.5.2009 | kat | Vaše názory | 11.072 zobrazení | 104 odpovědí
chtel bych znat vas nazor na rybare co dokazou zabit a snist tuto nasi nejbojovnejsi rybu. ja sem presvedceny ze parmy se musi vracet zpet vode.
Vláčák na pstruhy
26.12.2005 | Jikis | Lososovité ryby | 11.065 zobrazení | 47 odpovědí
Chtěl bych začít se pstruhovou přívlačí. Poradíte nebo popíšete mi prosím své zkušenosti s pruty na vláčení?Bude se jednat o lehkou pstruhovou přívlač na menším potoce(šířka okolo tří metrů) a lovit budu především pstruhy do 50cm.(hm teda spíš do třiceti ) cenově okolo 1500,– hold chudej student.
Feeder - jak neuthnout rybu na tenkém vlasci
13.2.2008 | rgb23 | Feeder | 11.061 zobrazení | 66 odpovědí
Jak nastavujete brzdu navijáku s ohledem na sílu koncového silonu. Zatím nejvíce záběrů mám při koncovém vlasci 0,08 mm/1kg v kombinaci s kmenovou firelineou 0,06 kg/4,5kg. Vlasec při použití bezuzlové spojky reálně vydrží odpor 0,8kg, v uzlu asi tak 0,6kg. Pokud tedy chci mít jistotu sice dlouhého, ale „bezpečného“ zdolávání, musím nastavit odpor brzdy na cca 0,5kg. Jakým způsobem tedy odhadujete x určujete odpor brzdy navijáku? U přívlače to mám v oku a rukách, je to ale taky úplně jiná váhová/odporová kategorie. Tady zatím vymejšlím jak sestavu dostat do rovnováhy.
Jaký naviják do cca 1200,-Kč
7.4.2012 | Don | Navijáky | 11.051 zobrazení | 2 odpovědi
Zdravím. Chtěl bych poradit s výběrem navijáku na MH feeder a střední přívlač. Cena by se měla pohybovat kolem 1 200,–Kč. Kupovat bych chtěl pouze jeden naviják na obě tyto rybolovné techniky a přehazoval bych si jenom cívky. Díky za odpovědi
Sdělte prosím jaké máte zkušenosti s výdejem povolenek
25.1.2011 | pilot | Legislativa | 11.050 zobrazení | 92 odpovědí
Dobrý den, nevím jaké systémy ve vydávání Ryb. lístků a placení čl. známek jsou v různých MO ČRS . V Hradci Králové – prostě přijdete na „rybárnu“, vystojíte si ( jak a kdy ) frontičku – i 35 min. a dostanete se k příslušnému funkcionáři a ten provede potřebné a po zaplacení obdržíte ryb. lístek i se zaplacenou čl. známkou. Podotýkám a to je velké + Hradecké MO ČRS že má stanovenou výdejní dobu i hodiny. Nejde to někde u Vás ve Vaši MO lépe ? Rychleji ? Efektivněji ? Prosím sdělte svoje názory a nápady. Děkuji
Masakrování ryb ve velkém!?! Co s tím?
9.12.2014 | HaD | Vaše názory | 11.026 zobrazení | 113 odpovědí
Občas
mám pocit, že začínáme být přecitlivělí vůči různým, někdy možná
i diskutabilním úlovkům. Naposledy, to byla dvojice legálně ulovených
mníků či některé ponechané ryby. Věci, které se ale u vody mnohde
dějí nás nechávají zcela v klidu. Mám teď na mysli jeden zásadní a
velmi konkrétní nešvar, o kterém se ví, většinou jen mlčí a nic se
neděje. Pro mnohé to bude zcela nevýznamné, protože se nejedná o jejich
revír, nicméně mě informace z minulého týdne šokovaly. A to o tom, co
se děje, delší dobu v náznacích vím. Ptal jsem se jednoho rybáře,
který se na Orlíku a Slapech dost vyzná, proč nemohu chytit velkého
candáta a proč ubývají okouni. Posteskl si a začal vyprávět. Vyprávět
o zvěrstvech, která se na těchto vodách každoročně v jarním období
dějí. V kempech kolem vody, ale i mimo ně, probíhá doslova závod
v těžbě candátů. Prostě berou a tak se na rybku prostě chytá a
každému je fuk, že je to zakázaný způsob lovu v době, kdy je tenhle druh
hájen. A protože berou opravdu hodně, tak jich ti „nejlepší“ mají do
konce května i ke stovce. A bere se prý vše. Dvacet rybářů/pytláků
jich tak v jednom kempu zmasakruje 1500 – 2000. A teď kolik jich je mimo
kempy a kolik je takových kempů. Děsí mne, že jdou každoročně
desetitisíce, nebo i více candátů do věčných lovišť. Víte o tom?
Nápad, co s tím? Po pravdě řečeno jsem z klidu a smíření, s jakým mi
to dotyčný zcela bezradně sdělil, docela vykolejen…
Útok na člověka
9.9.2010 | -tom- | Vaše názory | 11.024 zobrazení | 45 odpovědí
K nápadu na tohle téma mě přivedl Osprey, když psal o hladových pohraničních duhácích (nemohli být dokonce záměrně cvičení? V ČSLA bych se nedivil ani tomuhle nápadu) žeroucí neopatrné kopečkáře.
Vzpomněl jsem si na jeden díl z cyklu „River monsters“ (Discovery) se jménem „Evropský lidožrout“. Šlo o klasického Sumce velkého, který podle středověkých kreseb a pověstí byl schopen žrát i lidi, o ovcích a kozách nemluvě. V tomto díle je popsaný případ (bylo jich tedy několik z jednoho léta), kdy sumec zaútočil na nohy koupajících se (lékařsky zdokumentováno) v jezeře u Berlína, tehdy šlo nejspíše jen o hájení si svého teritoria v době tření. V souvislosti s tím pak v dokumentu dělali pokus, jak zhruba velká ryba by stačila na utopení dospělého člověka. Přiznám se, že výsledek mě dost překvapil, protože už zhruba 70cm sumec by byl schopen průměrného plavce utopit.
Taky jsem si vzpomněl, jak Jakub Vágner nafilmoval útok sumce na vábničku, jak se i naše ryby dokážou po člověku pěkně ohnat jsem viděl několikrát, konečně sám mám na ruce památku na pěknou štiku. A to už vůbec nezmiňuju každoletní evergreen mých mladých let, kdy byla česká učitelka pokousána obří štikou, jednou v Jugoslávii, jindy na Šíravě…
Máte podobně alarmující zprávy o nebezpečnosti našich vod?