Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

MAZURSKÁ JEZERA necteno

23.1.2007 | crazykapr | Rybaření v zahraničí | 10.963 zobrazení | 17 odpovědí

prosím vás nemáte někdo zkušenosti s azurskými jezery v polsku,kdyby někdo měl nějaké informace tak napište mi na mail dzunka@seznam.cz předem děkuji

Netradiční woblery necteno

2.1.2007 | M.BURNES | Ostatní nádobíčko | 10.962 zobrazení | 42 odpovědí

Máte někdo nějaké netradiční woblery (žábu,myš,a pod)

co nahodíte jako první nástrahu 16.6.2007 necteno

8.6.2007 | hecht | Přívlač | 10.959 zobrazení | 92 odpovědí

Vláčkaři, jelikož se začíná projevovat absťák tak se ptám. Čemu dáte důvěru na první hody při zahájené. Ověřená klasika, nebo něco z novinek ??? A jaký druh nástrah? Já chci nejdřív vykoupat moji letos docela početnou rodinu nových woblerů :-)

Jaký naviják do cca 1200,-Kč necteno

7.4.2012 | Don | Navijáky | 10.950 zobrazení | 2 odpovědi

Zdravím. Chtěl bych poradit s výběrem navijáku na MH feeder a střední přívlač. Cena by se měla pohybovat kolem 1 200,–Kč. Kupovat bych chtěl pouze jeden naviják na obě tyto rybolovné techniky a přehazoval bych si jenom cívky. Díky za odpovědi

počet ryb za tuto sezonu? necteno

23.8.2005 | Tomik | Přívlač | 10.921 zobrazení | 119 odpovědí

Docela by me zajimalo kolik jste chytili za tento rok dravcu na privlac?? Konkretne Stik,Sumcu,Pstru­hu,Parem,Okišů,Can­došů. A všeho ostaniho. pište Sem zvedavej jak se Vám daří. A pokud si nevedete statistiku tak piste aspon priblizne.....

Nákup Daiwy z Japonska necteno

28.11.2010 | Vincnetibm | Obchod | 10.910 zobrazení | 100 odpovědí

Ahoj, nakupoval jste někdo na www.japanprofishing.com ?? Je to spolehlivý obchod?? Vyhlídl sem si místní Daiwu caldii v bílém provedení http://www.japanprofishing.com/…-caldia.html , napište mi, prosím, jestli k tomu mátě někdo co dodat :-) Jestli ji někdo nemáte, znáte atd.. Pak mám otázečku na místní daiwáře. Co dělat, až praskne cvrček na cívkách?? Opraví mi to tu někdo nebo to mám zaslat do japonska ?? Díky za všechny odpovědi

Výrobce obratlíků v ČR necteno

30.11.2011 | JKemr | Tipy & triky | 10.896 zobrazení | 6 odpovědí

Zdravím všechny rybářské kolegy. Chci se zeptat, jestli netušíte, jaká firma u nás v ČR vyrábí rybářské pevnostní obratlíky. Moc díky za všechny tipy.

Dragon Thytan 270 cm 2-15g necteno

9.7.2011 | Shrek | Pruty | 10.875 zobrazení | 12 odpovědí

Zdravím kolegové, zeptám se stručně a jednoduše. Máte někdo zkušenosti s tímto konkrétním prutem? Použítí předpokládám na rotačky max. vel.2 a hlavně na gumy. Děkuji za vaše poznatky – klady i zápory.

Jaký z těchto dvou prutů ? necteno

8.4.2012 | Don | Pruty | 10.873 zobrazení | 1 odpověď

Zdravím. Rozmýšlím se mezi těmito dvěma pruty Mivardi reactor feeder 3,6 a Mikado Trython feeder 3,6. Mám omezené finance a tyhle se mi zdají být v této cenové kategorii jedny z nejlepších. Chytal bych převážně na stojatých vodách a možná mírně tekoucích. Díky

Jaká je možnost? necteno

21.12.2011 | PITRSLAND | Rybaření na dírkách | 10.859 zobrazení | 15 odpovědí

Mám soukromý revír o výměře 1,4ha. Jak je to s chytáním na dírkách? Je potřeba povolení a od koho? Chtěl bych vysadit 100kg potočáka a uspořádat koncem ledna lov. P.Z.

Vláčák na pstruhy necteno

26.12.2005 | Jikis | Lososovité ryby | 10.859 zobrazení | 47 odpovědí

Chtěl bych začít se pstruhovou přívlačí. Poradíte nebo popíšete mi prosím své zkušenosti s pruty na vláčení?Bude se jednat o lehkou pstruhovou přívlač na menším potoce(šířka okolo tří metrů) a lovit budu především pstruhy do 50cm.(hm teda spíš do třiceti ) cenově okolo 1500,– hold chudej student.

Labe 18 necteno

22.4.2011 | Bigpista | Feeder | 10.856 zobrazení | 1 odpověď

Chystám se o víkendu jet provětrat feeder na Labe 18. Nikdy jsem tu nechytal, zatím nemám zkušenost s tak velkou řekou. Můžu poprosit někoho, kdo ten revír zná, jestli by mi poradil? Jaké ryby tam jsou, jaká hloubka, proud atd.

Gramáže u feederů D.A.M necteno

29.4.2011 | Paja73 | Feeder | 10.852 zobrazení | 7 odpovědí

Zdravím když jsem začínal asi před 9–10 roky s feederem koupil jsem si jako první D.A.M. Seahawk 390, byli k němu tři laminátové špičky. Dodnes mi slouží, neměl jsem s ním nikdy problém, vím, že jsou lepší pruty, také jsem postupem času dokupoval i jiné. Tenhle první však dodnes občas beru na stojaté vody, taková nostalgie. Nedávno jsem narazil v e-shopu opět na značku D.A.M šokovali mě však gramáže těchto feederových prutů. QUICK STICK FEEDER – uvádějí 80–150g. QUICK STICK HEAVY FEEDER – uvádějí 100–225g. Co to je za Heavy prut? To je snad ExtraExtraHeavy, 225g jsem ještě neviděl, že by feederový sumčák :-), je to ještě feeder? Máte s tímto někdo zkušenosti. A ten první bez označení heavy, přitom zátěž jako u ostatních značek pro Heavy.

Útok na člověka necteno

9.9.2010 | -tom- | Vaše názory | 10.807 zobrazení | 45 odpovědí

K nápadu na tohle téma mě přivedl Osprey, když psal o hladových pohraničních duhácích (nemohli být dokonce záměrně cvičení? V ČSLA bych se nedivil ani tomuhle nápadu) žeroucí neopatrné kopečkáře.

Vzpomněl jsem si na jeden díl z cyklu „River monsters“ (Discovery) se jménem „Evropský lidožrout“. Šlo o klasického Sumce velkého, který podle středověkých kreseb a pověstí byl schopen žrát i lidi, o ovcích a kozách nemluvě. V tomto díle je popsaný případ (bylo jich tedy několik z jednoho léta), kdy sumec zaútočil na nohy koupajících se (lékařsky zdokumentováno) v jezeře u Berlína, tehdy šlo nejspíše jen o hájení si svého teritoria v době tření. V souvislosti s tím pak v dokumentu dělali pokus, jak zhruba velká ryba by stačila na utopení dospělého člověka. Přiznám se, že výsledek mě dost překvapil, protože už zhruba 70cm sumec by byl schopen průměrného plavce utopit.

Taky jsem si vzpomněl, jak Jakub Vágner nafilmoval útok sumce na vábničku, jak se i naše ryby dokážou po člověku pěkně ohnat jsem viděl několikrát, konečně sám mám na ruce památku na pěknou štiku. A to už vůbec nezmiňuju každoletní evergreen mých mladých let, kdy byla česká učitelka pokousána obří štikou, jednou v Jugoslávii, jindy na Šíravě…

Máte podobně alarmující zprávy o nebezpečnosti našich vod?

Zkušenosti s lovem sumců v ČR. necteno

9.2.2011 | klotron | Dravci | 10.805 zobrazení | 85 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s lovem sumců na revírech v ČR. Jak na ně, různé příhody, foto, atd.

Feeder - jak neuthnout rybu na tenkém vlasci necteno

13.2.2008 | rgb23 | Feeder | 10.791 zobrazení | 66 odpovědí

Jak nastavujete brzdu navijáku s ohledem na sílu koncového silonu. Zatím nejvíce záběrů mám při koncovém vlasci 0,08 mm/1kg v kombinaci s kmenovou firelineou 0,06 kg/4,5kg. Vlasec při použití bezuzlové spojky reálně vydrží odpor 0,8kg, v uzlu asi tak 0,6kg. Pokud tedy chci mít jistotu sice dlouhého, ale „bezpečného“ zdolávání, musím nastavit odpor brzdy na cca 0,5kg. Jakým způsobem tedy odhadujete x určujete odpor brzdy navijáku? U přívlače to mám v oku a rukách, je to ale taky úplně jiná váhová/odporová kategorie. Tady zatím vymejšlím jak sestavu dostat do rovnováhy.

Výroba plandavek necteno

27.6.2012 | JKemr | Přívlač | 10.788 zobrazení | 43 odpovědí

Ahoj, určitě je mezi Vámi spousta kutilů, proto využívám diskuzi a prosím o rady a typy při domácí výrobě plandavek. Jde mi o to, jaký použít materiál, jakl vytvarovat a správně prohnout plech atd. Předem díky za všechny příspěvky

Vltava9 -Štěchovická nádrž 401021 necteno

9.3.2006 | kedar | Domácí revíry | 10.784 zobrazení | 24 odpovědí

Chodíte někdo na tento revír? Nevadí lovu, že je tu studená voda a kolísá hladina? Co tu žije za krasavce a jak na ně???

3D tisk nastrah necteno

1.3.2013 | sm.sm | Přívlač | 10.772 zobrazení | 30 odpovědí

Zdravim, uz delsi dobu si rikam, ze by stalo za to zkutit vytisknout nejakeho woblera na 3d tiskarne. Je tu nekdo takovy, kdo to zkousel? Asi by to chtelo bud sehnat nejake modely, na netu jsem teda nenasel. A nebo pokud by mel nekdo treba 3d scanner, tak nejake uz existujici modely nascanovat a pak vytisknout. Co vy na to, udelat si takovou opensource databazi modelu wobleru vhodnych pro tisk? Myslim, ze takova zalozka by chytej.cz hooodne slusela. Martin

FEEDER VS. PLAVANÁ necteno

5.5.2012 | alexdelpiero | Vaše názory | 10.736 zobrazení | 16 odpovědí

tak mě tak napadá porovnat tyto dvě techniky lovu která se vám zdá úspěšnější? Mě rozhodně plavaná i když ryby nejdou vždy touhle technikou nějakou rybu vykouzlím.. Myslím, že hlavně v řekách dokáže plavaná nabídnout nástrahu přirozeněji než feeder..