Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Feeder - jak neuthnout rybu na tenkém vlasci necteno

13.2.2008 | rgb23 | Feeder | 11.202 zobrazení | 66 odpovědí

Jak nastavujete brzdu navijáku s ohledem na sílu koncového silonu. Zatím nejvíce záběrů mám při koncovém vlasci 0,08 mm/1kg v kombinaci s kmenovou firelineou 0,06 kg/4,5kg. Vlasec při použití bezuzlové spojky reálně vydrží odpor 0,8kg, v uzlu asi tak 0,6kg. Pokud tedy chci mít jistotu sice dlouhého, ale „bezpečného“ zdolávání, musím nastavit odpor brzdy na cca 0,5kg. Jakým způsobem tedy odhadujete x určujete odpor brzdy navijáku? U přívlače to mám v oku a rukách, je to ale taky úplně jiná váhová/odporová kategorie. Tady zatím vymejšlím jak sestavu dostat do rovnováhy.

Masakrování ryb ve velkém!?! Co s tím? necteno

9.12.2014 | HaD | Vaše názory | 11.184 zobrazení | 113 odpovědí

Masakrování ryb ve velkém? Co s tím.Občas mám pocit, že začínáme být přecitlivělí vůči různým, někdy možná i diskutabilním úlovkům. Naposledy, to byla dvojice legálně ulovených mníků či některé ponechané ryby. Věci, které se ale u vody mnohde dějí nás nechávají zcela v klidu. Mám teď na mysli jeden zásadní a velmi konkrétní nešvar, o kterém se ví, většinou jen mlčí a nic se neděje. Pro mnohé to bude zcela nevýznamné, protože se nejedná o jejich revír, nicméně mě informace z minulého týdne šokovaly. A to o tom, co se děje, delší dobu v náznacích vím. Ptal jsem se jednoho rybáře, který se na Orlíku a Slapech dost vyzná, proč nemohu chytit velkého candáta a proč ubývají okouni. Posteskl si a začal vyprávět. Vyprávět o zvěrstvech, která se na těchto vodách každoročně v jarním období dějí. V kempech kolem vody, ale i mimo ně, probíhá doslova závod v těžbě candátů. Prostě berou a tak se na rybku prostě chytá a každému je fuk, že je to zakázaný způsob lovu v době, kdy je tenhle druh hájen. A protože berou opravdu hodně, tak jich ti „nejlepší“ mají do konce května i ke stovce. A bere se prý vše. Dvacet rybářů/pytláků jich tak v jednom kempu zmasakruje 1500 – 2000. A teď kolik jich je mimo kempy a kolik je takových kempů. Děsí mne, že jdou každoročně desetitisíce, nebo i více candátů do věčných lovišť. Víte o tom? Nápad, co s tím? Po pravdě řečeno jsem z klidu a smíření, s jakým mi to dotyčný zcela bezradně sdělil, docela vykolejen…

Teleskop do 800 kč necteno

16.8.2011 | erfas | Pruty | 11.176 zobrazení | 29 odpovědí

ahoj, potřeboval bych poradit.po 15 letech jsem se rozhodl,zase jít chytat,ale potřeboval bych nakoupit nějaký prut a naviják. chtěl bych teleskop do 800 kč a naviják do 800 kč.abych to mohl vyzkoušet. děkuji za každou radu a zkušenosti. Jinak malé,střední rybníky. z ryb kapra a vyjmečně i štiku.

Feeder, krmítko a návazce necteno

3.3.2004 | HaD | Feeder | 11.171 zobrazení | 8 odpovědí

Používáte při lovu na feeder krmítko, nebo chytáte bez něj a dáváte dva návazce nebo jen jeden?

Čeština do echolotu necteno

20.12.2011 | ladislavjel | Ostatní nádobíčko | 11.158 zobrazení | 2 odpovědi | upravit

Zdravím.Nevíte někdo jak nahrát češtinu do sonaru Humminbird Piranha MAX 180 ?Neni tam vůbec nastavení jazyka,jde mi hlavně o metrické měření.

Vláčák na pstruhy necteno

26.12.2005 | Jikis | Lososovité ryby | 11.153 zobrazení | 47 odpovědí

Chtěl bych začít se pstruhovou přívlačí. Poradíte nebo popíšete mi prosím své zkušenosti s pruty na vláčení?Bude se jednat o lehkou pstruhovou přívlač na menším potoce(šířka okolo tří metrů) a lovit budu především pstruhy do 50cm.(hm teda spíš do třiceti ) cenově okolo 1500,– hold chudej student.

jak na perlíny necteno

1.2.2008 | kamos007 | Bílá ryba | 11.149 zobrazení | 135 odpovědí

chodíte někdo chytat perlíny?

Útok na člověka necteno

9.9.2010 | -tom- | Vaše názory | 11.127 zobrazení | 45 odpovědí

K nápadu na tohle téma mě přivedl Osprey, když psal o hladových pohraničních duhácích (nemohli být dokonce záměrně cvičení? V ČSLA bych se nedivil ani tomuhle nápadu) žeroucí neopatrné kopečkáře.

Vzpomněl jsem si na jeden díl z cyklu „River monsters“ (Discovery) se jménem „Evropský lidožrout“. Šlo o klasického Sumce velkého, který podle středověkých kreseb a pověstí byl schopen žrát i lidi, o ovcích a kozách nemluvě. V tomto díle je popsaný případ (bylo jich tedy několik z jednoho léta), kdy sumec zaútočil na nohy koupajících se (lékařsky zdokumentováno) v jezeře u Berlína, tehdy šlo nejspíše jen o hájení si svého teritoria v době tření. V souvislosti s tím pak v dokumentu dělali pokus, jak zhruba velká ryba by stačila na utopení dospělého člověka. Přiznám se, že výsledek mě dost překvapil, protože už zhruba 70cm sumec by byl schopen průměrného plavce utopit.

Taky jsem si vzpomněl, jak Jakub Vágner nafilmoval útok sumce na vábničku, jak se i naše ryby dokážou po člověku pěkně ohnat jsem viděl několikrát, konečně sám mám na ruce památku na pěknou štiku. A to už vůbec nezmiňuju každoletní evergreen mých mladých let, kdy byla česká učitelka pokousána obří štikou, jednou v Jugoslávii, jindy na Šíravě…

Máte podobně alarmující zprávy o nebezpečnosti našich vod?

Co je to za hmyz? necteno

18.8.2009 | Robur | chytej.cz | 11.110 zobrazení | 35 odpovědí

Dnes jsem to našel na rohožce v koupelně a docela mne to zaujalo......­.............­.............­.............­.............­..............

Zahájení lovu dravců na MP revírech 2009 necteno

17.5.2009 | rybář233 | Přívlač | 11.110 zobrazení | 62 odpovědí

Zahájení lovu dravců na MP revírech už klepe na dveře a tak bych se chtěl zeptat kam vyrazíte a jaká z vašich nástrach se první dotkne hladiny.Předem dík za otpovědi.

Jaký naviják do cca 1200,-Kč necteno

7.4.2012 | Don | Navijáky | 11.089 zobrazení | 2 odpovědi

Zdravím. Chtěl bych poradit s výběrem navijáku na MH feeder a střední přívlač. Cena by se měla pohybovat kolem 1 200,–Kč. Kupovat bych chtěl pouze jeden naviják na obě tyto rybolovné techniky a přehazoval bych si jenom cívky. Díky za odpovědi

Nový prut necteno

22.2.2008 | | Plavaná | 11.088 zobrazení | 52 odpovědí

Jaké používáté pruty na plavanou? Jákým značkám věříte? A jak dlouhé si pořizujete?

BIOLOGICKÁ BIODIVERZITA necteno

13.12.2014 | splavnost | Ostatní ryby | 11.058 zobrazení | 97 odpovědí

Ohrožení biodiverzity Růst lidské populace a jeho vliv Destrukce stanovišť Tropické lesy Savany mírného pásma Mokřady a rašeliniště Mořské pobřežní vody Dezertifikace Fragmentace stanovišť Možné negativní následky fragmentace Okrajové efekty Degradace a znečištění životního prostředí Pesticidy Znečištění vody Znečištění ovzduší Globální změna klimatu Klimatické změny a mořské prostředí Obecné účinky globálního oteplení Nadměrné využívání zdrojů Využívání přírodních zdrojů v tradičních společnostech Mezinárodní trh s rostlinami a živočichy Komerční lov a sklizeň Invazní druhy Invazní druhy na ostrovech Invazní druhy ve vodním prostředí Schopnost druhu stát se invazním Geneticky modifikované organismy Nemoci

Spojení pletenky s fluorocarbonem necteno

27.1.2013 | Dany73 | Přívlač | 11.050 zobrazení | 63 odpovědí

Kolegové vláčkaři, jaký uzel (smyčku) byste doporučili na spoj pletenky s fluorocarbonem 0,60 na návazec bez použití obratlíku? Díky za všechny tipy!

Kolik prutů s sebou na vláčku vláčíte??? necteno

6.6.2005 | Candátoman | Přívlač | 11.050 zobrazení | 75 odpovědí

Kolik prutů (vláčáků) s sebou vláčíte k vodě? Taháte s sebou třeba štikovej(tvrdší) i okounovej(jem­nější), aby v konkrétní situaci byl pužit ten nejvhodnější? Nebo se prostě rozhodnete, že dnes vyrážíte hlavně na okouny a když třeba poblíž zaloví štika, tak ji prubnete s jemnějším „okounovým“ cajkem? Díky za vaše zkušenosti.

Labe 18 necteno

22.4.2011 | Bigpista | Feeder | 11.036 zobrazení | 1 odpověď

Chystám se o víkendu jet provětrat feeder na Labe 18. Nikdy jsem tu nechytal, zatím nemám zkušenost s tak velkou řekou. Můžu poprosit někoho, kdo ten revír zná, jestli by mi poradil? Jaké ryby tam jsou, jaká hloubka, proud atd.

Vydra?Ondatra? Co to mohlo byt? necteno

28.10.2005 | Tomik | Ryby | 11.032 zobrazení | 19 odpovědí

V sekci Diskuze je vložena fotka kterou jsem pořídil v nedávné době na jednom rybníku, do kterého dávám ryby, není velký, je čistý, tento amur (70 cm) není jediný , ketrého jsem tam našel(Kapr 50, cejn 45, karasy- nepočítám), mužete mi nekdo poradit, co to mohlo byt za tvora? Podle myslevce by to mohla byt vydra. vim že je chranena , ale jde se ji nejak zbavit? dekuji za každou reakci…

Sraz CHYTEJ II necteno

20.5.2005 | Dědek | chytej.cz | 11.031 zobrazení | 99 odpovědí

Takže vážení kolegové, před rokem vyhlásil BM první sraz chytejáků. Letos to tedy budu já, protože se domnívám, že již nazrál čas se domluvit na dalším ročníku. Takže pro začátek navrhuji zachovat loňský termín, tz. poslední víkend v září. Na tom bychom se mohli schodnout. A teď tedy kam a na co ???????????? A rád bych pozval a uvítal i naše příznivce ze zahraničí

Dragon Thytan 270 cm 2-15g necteno

9.7.2011 | Shrek | Pruty | 11.030 zobrazení | 12 odpovědí

Zdravím kolegové, zeptám se stručně a jednoduše. Máte někdo zkušenosti s tímto konkrétním prutem? Použítí předpokládám na rotačky max. vel.2 a hlavně na gumy. Děkuji za vaše poznatky – klady i zápory.

Výrobce obratlíků v ČR necteno

30.11.2011 | JKemr | Tipy & triky | 11.027 zobrazení | 6 odpovědí

Zdravím všechny rybářské kolegy. Chci se zeptat, jestli netušíte, jaká firma u nás v ČR vyrábí rybářské pevnostní obratlíky. Moc díky za všechny tipy.