Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Který z těchto dvou multiplikátorů?
26.2.2010 | tjjack | Navijáky | 10.736 zobrazení | 22 odpovědí
Zdravim, chci se dát na sumce a hledám nějakej multiplikátor pod prut, docela se mi zalíbil Cormoran Corboss 510 LH a Cormoran Corboss 610 LH, 510ka má hvězdicovou brzdu ta 610ka má pákovou vícelamelovou. Kterej je podle vás lepší? Chci se držet v tý hranici do těch 1800,–.
Prosím o radu ve výběru prutů
6.12.2011 | carpteam kometa | Pruty | 10.718 zobrazení | 6 odpovědí
Nemohu se rozhodnou mezi dvěma pruty TFG delta xs 2,75lb , FOX warrior s 2,75lb. nemáte někdo s těmito pruty nějáke zkušenosti? Dík za odpověď
Vlkovské pískovny a okolní řeky
16.12.2009 | Peterson | Domácí revíry | 10.714 zobrazení | 12 odpovědí
Ahoj všem vyznavačům Petrova cechu.Po několikaroční pauze, kdy jsem rybařil pouze na dvou malých soukromých revírech jsem se rozhodl, že si obnovím krajskou povolenku a jelikož se budu pohybovat hlavně ve Veselí nad Luž. tak bych rád zjistil jaká je situace na Vlkovských pískovnách a okolních řekách. Naposledy jsem chytal na pískovnách jako malej kluk s tátou a od tý doby se určtě nějaký věci změnili. Preferuji kaprařinu ale nebráním se ani dalším rybám :-). Pokud budete mít k těmto revírům co říct, určitě se podělte se svými poznatky a tipy pokud to teda neni TOP SECRET. Zatim zdar
pojidaci parem
18.5.2009 | kat | Vaše názory | 10.705 zobrazení | 104 odpovědí
chtel bych znat vas nazor na rybare co dokazou zabit a snist tuto nasi nejbojovnejsi rybu. ja sem presvedceny ze parmy se musi vracet zpet vode.
Nový prut
22.2.2008 | | Plavaná | 10.705 zobrazení | 52 odpovědí
Jaké používáté pruty na plavanou? Jákým značkám věříte? A jak dlouhé si pořizujete?
Kukuřice - kde koupit?
19.7.2006 | jirkab | Ryby | 10.691 zobrazení | 26 odpovědí
Kde koupit kukuřici v množství cca 10 až 20 kg v Praze?
Ranní vstávání
12.5.2009 | Libor | Vaše názory | 10.686 zobrazení | 98 odpovědí
Vadí Vám ranní vstávání na ryby? Jak se donucujete vyskočit brzy ráno před čtvrtou? Já si schválně schovávám budík za skříň, aby mě to donutilo probrat se. Znáte ten pocit když litujete že jste zaspali? Chodíte na ryby před zaměstnáním?
Soukromé revíry aneb ......
12.12.2006 | conwiq | Úspěchy | 10.674 zobrazení | 91 odpovědí
Zajímalo by mě, jaký máte názor na rybáře chlubící se svými úlovky ze soukromých rybníků a rybníčků. Jakože např. vysadit si 50 a výše cm velké pstruhy a potom je chodit chytat, fotit se a ukazovat, jaký to jsem rybář…:) Není jednodušší vyfotit se s prutem a mateční rybou rovnou na líhních? Nechci, aby to vyznělo negativně, soukromým revírům fandím a možná to budou jednou poslední revíry, kde si budeme moci chytit pěknou rybu…
Čísla, která už jsou k zamyšlení!!!!
24.3.2013 | cvarák | Vaše názory | 10.671 zobrazení | 140 odpovědí
Dobrý den, na naší výroční členské schůzi padla zajímavá čísla z úst vyslance z jihočeského kraje. „Řekl, že 50% ze všech chycených ryb v ČRS chytilo pouze 10% ze všech rybářů ČRS“. Tak proč to ČRS podporuje, proč se to neudělá alespoň jako na pstruhovce, že po 50 kusech se kupuje nová povolenka. Já osobně si rybu taky odnesu, ale 300 kg jako letos jeden „borec“ z naší MO a vloni měl dokonce kolem 500 kg. To přece není normální, to ať mi nikdo netvrdí. Předem dík za vaše názory, nápady, odpovědi.
Sdělte prosím jaké máte zkušenosti s výdejem povolenek
25.1.2011 | pilot | Legislativa | 10.667 zobrazení | 92 odpovědí
Dobrý den, nevím jaké systémy ve vydávání Ryb. lístků a placení čl. známek jsou v různých MO ČRS . V Hradci Králové – prostě přijdete na „rybárnu“, vystojíte si ( jak a kdy ) frontičku – i 35 min. a dostanete se k příslušnému funkcionáři a ten provede potřebné a po zaplacení obdržíte ryb. lístek i se zaplacenou čl. známkou. Podotýkám a to je velké + Hradecké MO ČRS že má stanovenou výdejní dobu i hodiny. Nejde to někde u Vás ve Vaši MO lépe ? Rychleji ? Efektivněji ? Prosím sdělte svoje názory a nápady. Děkuji
Soukromá výuka chytání ryb
19.11.2014 | Janko | Vaše názory | 10.663 zobrazení | 100 odpovědí
Zajímal by mě názor ostatních rybářů na to, když by jsme s kamarádem, chtěli soukromě vyučovat chytání ryb? Může nám to vyjít, nebo spíše poslali by jste dítě k neznámým rybářům, aby dítě naučili chytat ryby, kdyby jste nechytali sami?
Držák prutů.
3.1.2013 | Martin Mošna | Tipy & triky | 10.661 zobrazení | 132 odpovědí
Blíží se jaro a já bych zase rád jezdil na kole na ryby.Ale přibylo dělených prutů a já nevím kam je umístit.Neporadíte?
Zahájení lovu dravců na MP revírech 2009
17.5.2009 | rybář233 | Přívlač | 10.657 zobrazení | 62 odpovědí
Zahájení lovu dravců na MP revírech už klepe na dveře a tak bych se chtěl zeptat kam vyrazíte a jaká z vašich nástrach se první dotkne hladiny.Předem dík za otpovědi.
Masakrování ryb ve velkém!?! Co s tím?
9.12.2014 | HaD | Vaše názory | 10.641 zobrazení | 113 odpovědí
Občas
mám pocit, že začínáme být přecitlivělí vůči různým, někdy možná
i diskutabilním úlovkům. Naposledy, to byla dvojice legálně ulovených
mníků či některé ponechané ryby. Věci, které se ale u vody mnohde
dějí nás nechávají zcela v klidu. Mám teď na mysli jeden zásadní a
velmi konkrétní nešvar, o kterém se ví, většinou jen mlčí a nic se
neděje. Pro mnohé to bude zcela nevýznamné, protože se nejedná o jejich
revír, nicméně mě informace z minulého týdne šokovaly. A to o tom, co
se děje, delší dobu v náznacích vím. Ptal jsem se jednoho rybáře,
který se na Orlíku a Slapech dost vyzná, proč nemohu chytit velkého
candáta a proč ubývají okouni. Posteskl si a začal vyprávět. Vyprávět
o zvěrstvech, která se na těchto vodách každoročně v jarním období
dějí. V kempech kolem vody, ale i mimo ně, probíhá doslova závod
v těžbě candátů. Prostě berou a tak se na rybku prostě chytá a
každému je fuk, že je to zakázaný způsob lovu v době, kdy je tenhle druh
hájen. A protože berou opravdu hodně, tak jich ti „nejlepší“ mají do
konce května i ke stovce. A bere se prý vše. Dvacet rybářů/pytláků
jich tak v jednom kempu zmasakruje 1500 – 2000. A teď kolik jich je mimo
kempy a kolik je takových kempů. Děsí mne, že jdou každoročně
desetitisíce, nebo i více candátů do věčných lovišť. Víte o tom?
Nápad, co s tím? Po pravdě řečeno jsem z klidu a smíření, s jakým mi
to dotyčný zcela bezradně sdělil, docela vykolejen…
Kolik prutů s sebou na vláčku vláčíte???
6.6.2005 | Candátoman | Přívlač | 10.638 zobrazení | 75 odpovědí
Kolik prutů (vláčáků) s sebou vláčíte k vodě? Taháte s sebou třeba štikovej(tvrdší) i okounovej(jemnější), aby v konkrétní situaci byl pužit ten nejvhodnější? Nebo se prostě rozhodnete, že dnes vyrážíte hlavně na okouny a když třeba poblíž zaloví štika, tak ji prubnete s jemnějším „okounovým“ cajkem? Díky za vaše zkušenosti.
Viking heavy feeder na řeku
28.2.2011 | Paja73 | Feeder | 10.637 zobrazení | 6 odpovědí
Než se rozjaří, poohlížím se po nějakém heavy feederu na řeku. Nejdříve jsem byl téměř přesvědčený, že si pořídím Amnesii 390cm. Ale pak jsem našel Colmic Viking 3,60 – 4,20m 120g http://www.nikl.cz/…20m-120g.php Colmic, co vím, dělal vždy super Feedery, ta cena je také příznivější, což se přiznám, hraje u mě celkem významnou rolu. Bohužel nemám možnost si jej osahat. Máte někdo zkušenost s tímto Vikingem, potažmo s feedery Colmic. Díky za případné reakce, budu rád.
Co se stane pokud zapomenu povolenku?
28.3.2005 | free | Legislativa | 10.624 zobrazení | 74 odpovědí
Jistě se to už někomu stalo,pokud to má člověk za bukem,tak není nic jednodušího,než se pro ní otočit. Ale pokud je to kolem sta kilometrů tak je to horší. V rybářském řádu se o tom moc nepíše ale vyplívá scela jasně,co je k lovu nutné mít u sebe. Tak mě zajímá,co se stane pokud si své doklady okopíruji(povolenky,ryb lístek,docházku,OP,ŘP),nechám notářsky ověřit,popřípadě orazit na svazu a ulozím do baťohu. Náhoda ja blbec. U vody zjistím,že jsem nechal doklady doma,a tak použiju tudle kopii. Zapíšu se a budu chytat. Podle ryb.řádu splním všechny podmínky nutné k rybolovu. Tak mě zajímá,co mi řekne RS. Při kontrole?Samozřejmě je to lehce zneužitelné,ale pokut už budu kontrolován,tak je možné o této situaci provést záznam. RS může kontaktovat mou MRO,a ta to pak může dořešit se mnou samím,třeba odevzdáním této kopienebo,dopsáním do docházky na MRO. Ruku na srdce,jsme jen lidé a stát se to může každému.
JAK NA KAPRY?(bez boilí)
26.10.2004 | Ciffik | Kaprařina | 10.620 zobrazení | 27 odpovědí
jsem velký smolař co se kaprů týče. kamarádi a rodiče jsou z toho na nervy jelikož když závodím,vždycky nějakého toho kapříka chytím(bohužel si ho nemohu ponechat) . aspoň na ty vánoce bych jednoho chtěl. prosím prosím nějaké návody ,triky,hlavně nástrahy …(hodlám chytat na položenou) díky…
Rybářská videa
14.12.2005 | | Ryby | 10.609 zobrazení | 42 odpovědí
Máme tu zimu a trochu se začínám nudit. Nemáte někdo tip, kde se dají stahnout z netu nějaká pěkná videa s rybářskou tematikou. Já si teď stahnul film o kaprařině z Maďarska a docela se mi to líbilo. Má to ale 2 krát 700 MB www. disztargyak. hu Rád bych se ještě na něco podíval. Předem Děkuj
AKCe u prutu. vrhací zátěž
2.10.2004 | Frostys | Ostatní nádobíčko | 10.593 zobrazení | 18 odpovědí
Poradte začátečníkovi co to je Akce: mám akci 10–40 g na svém prutu
chci se zeptat co to znamená
a pak se chci zeptat co je jako vrhací zátěž ? tím se myslí olovo pro
delší hody ??? díky za odpověd