Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Soukromé revíry aneb ......
12.12.2006 | conwiq | Úspěchy | 10.997 zobrazení | 91 odpovědí
Zajímalo by mě, jaký máte názor na rybáře chlubící se svými úlovky ze soukromých rybníků a rybníčků. Jakože např. vysadit si 50 a výše cm velké pstruhy a potom je chodit chytat, fotit se a ukazovat, jaký to jsem rybář…:) Není jednodušší vyfotit se s prutem a mateční rybou rovnou na líhních? Nechci, aby to vyznělo negativně, soukromým revírům fandím a možná to budou jednou poslední revíry, kde si budeme moci chytit pěknou rybu…
navijáky Tica
8.12.2005 | Ciffik | Navijáky | 10.984 zobrazení | 25 odpovědí
jake mate zkusenosti s navijaky Tica. at uz jakekoli serie. chtel bych k matchce neco novyho kvalitniho. Uvazoval jsem o tica SD nebo GC. co vy na to?. diky za vsechny odpovedi Ciffik
Výrobce obratlíků v ČR
30.11.2011 | JKemr | Tipy & triky | 10.982 zobrazení | 6 odpovědí
Zdravím všechny rybářské kolegy. Chci se zeptat, jestli netušíte, jaká firma u nás v ČR vyrábí rybářské pevnostní obratlíky. Moc díky za všechny tipy.
Dragon Thytan 270 cm 2-15g
9.7.2011 | Shrek | Pruty | 10.979 zobrazení | 12 odpovědí
Zdravím kolegové, zeptám se stručně a jednoduše. Máte někdo zkušenosti s tímto konkrétním prutem? Použítí předpokládám na rotačky max. vel.2 a hlavně na gumy. Děkuji za vaše poznatky – klady i zápory.
Je kapr NADryba?
8.5.2015 | skwor | Vaše názory | 10.975 zobrazení | 136 odpovědí
Předem upozorňuji, že toto téma není provokace vůči kaprařům. Zakládám ho v souvislosti s tím, že se zde před časem objevila fotka zabitého kapra přes 90cm a následně se (hlavně na Facebooku) strhla bouřlivá debata. V ní docházelo mimo jiné k osobním útokům na lovce, výhrůžkám a pláči proč ještě není K70 na všech vodách. Skutečně je nějaký důvod pro takové nadřazování této ve velké míře nasazované ryby? Nebylo by smysluplnější se věnovat ochraně našich původních říčních ryb? Málokdo z kaprařů se asi zamyslí nad tím, jak stará je 70cm parma nebo 50cm tloušť – ryby běžně ponechávané. Stejně tak to, že na většině vod se smí odnést například 7kg okouna v době tření se neřeší. Proč je kapr těmto rybám nadřazován?
Nový prut
22.2.2008 | | Plavaná | 10.974 zobrazení | 52 odpovědí
Jaké používáté pruty na plavanou? Jákým značkám věříte? A jak dlouhé si pořizujete?
Držení okouna za hubu? Dobře či špatně?
17.6.2015 | HaD | Dravci | 10.970 zobrazení | 71 odpovědí
Poslední cca rok registruji až fanatický odpor k držení okouna za
tlamu, které mnozí považují přímo za tristní. Ten hon na čarodejnice mi
připadá někdy tak militantní, že už z CHYTEJ.cz vyhnal pár zapálených
mladých kluků. Kritici se obávají, aniž by to měli alespoň jedním
případem podloženo, o poškození rybí tlamy apod. Přitom, jak znám
anatomii okouna, zkušenosti z celého světa a i jak vyplývá z mých
zkušeností, je riziko poškození ryby minimální a pokud se ryba vysloveně
„nepáčí“, jde podle mne o nejšetrnější způsob manipulace s okounem
hned za vyháčkováním přímo ve vodě (huba je odolná, neriskuje se pád
ryby a ani poškození slizu!!!). Držení v mokré ruce je také šetrné,
ovšem nějaký ten sliz se rybě setře a okoun se rád bez varování
mrskne – pak buď může dojít k jeho pádu na zem, což je opravdu velmi
špatné, nebo k jeho sevření v ruce – masáž vnitřních orgánů
rozhodně zdraví ryby neprospěje. Pokládání na zem, pokud není mokrá a
měkká (např. podložka, mokrá tráva) je také mnohem horší. Kde se tedy
ten odpor bere a proč vůbec? Mimochodem – na mrtvém okounovi cca 35cm jsem
se pokoušel oběma rukama silou čelist poškodit – zlomit – a nepovedlo
se mi to, i když jsem se snažil hodně. Nedovedu si tedy představit, že se
mu zlomí jeho vlastní vahou, zejména v momentu, kdy je ryba do úhlu cca
45 stupňů, nebo dokonce s podporou někde v oblasti za prsními ploutvemi.
Proč tedy někteří rybáři někdy až fanaticky „křičí“ proti???
Labe 18
22.4.2011 | Bigpista | Feeder | 10.967 zobrazení | 1 odpověď
Chystám se o víkendu jet provětrat feeder na Labe 18. Nikdy jsem tu nechytal, zatím nemám zkušenost s tak velkou řekou. Můžu poprosit někoho, kdo ten revír zná, jestli by mi poradil? Jaké ryby tam jsou, jaká hloubka, proud atd.
Gramáže u feederů D.A.M
29.4.2011 | Paja73 | Feeder | 10.951 zobrazení | 7 odpovědí
Zdravím když jsem začínal asi před 9–10 roky s feederem koupil jsem si jako první D.A.M. Seahawk 390, byli k němu tři laminátové špičky. Dodnes mi slouží, neměl jsem s ním nikdy problém, vím, že jsou lepší pruty, také jsem postupem času dokupoval i jiné. Tenhle první však dodnes občas beru na stojaté vody, taková nostalgie. Nedávno jsem narazil v e-shopu opět na značku D.A.M šokovali mě však gramáže těchto feederových prutů. QUICK STICK FEEDER – uvádějí 80–150g. QUICK STICK HEAVY FEEDER – uvádějí 100–225g. Co to je za Heavy prut? To je snad ExtraExtraHeavy, 225g jsem ještě neviděl, že by feederový sumčák :-), je to ještě feeder? Máte s tímto někdo zkušenosti. A ten první bez označení heavy, přitom zátěž jako u ostatních značek pro Heavy.
Jaký z těchto dvou prutů ?
8.4.2012 | Don | Pruty | 10.946 zobrazení | 1 odpověď
Zdravím. Rozmýšlím se mezi těmito dvěma pruty Mivardi reactor feeder 3,6 a Mikado Trython feeder 3,6. Mám omezené finance a tyhle se mi zdají být v této cenové kategorii jedny z nejlepších. Chytal bych převážně na stojatých vodách a možná mírně tekoucích. Díky
Jaká je možnost?
21.12.2011 | PITRSLAND | Rybaření na dírkách | 10.941 zobrazení | 15 odpovědí
Mám soukromý revír o výměře 1,4ha. Jak je to s chytáním na dírkách? Je potřeba povolení a od koho? Chtěl bych vysadit 100kg potočáka a uspořádat koncem ledna lov. P.Z.
Zahájení lovu dravců na MP revírech 2009
17.5.2009 | rybář233 | Přívlač | 10.928 zobrazení | 62 odpovědí
Zahájení lovu dravců na MP revírech už klepe na dveře a tak bych se chtěl zeptat kam vyrazíte a jaká z vašich nástrach se první dotkne hladiny.Předem dík za otpovědi.
Kolik prutů s sebou na vláčku vláčíte???
6.6.2005 | Candátoman | Přívlač | 10.919 zobrazení | 75 odpovědí
Kolik prutů (vláčáků) s sebou vláčíte k vodě? Taháte s sebou třeba štikovej(tvrdší) i okounovej(jemnější), aby v konkrétní situaci byl pužit ten nejvhodnější? Nebo se prostě rozhodnete, že dnes vyrážíte hlavně na okouny a když třeba poblíž zaloví štika, tak ji prubnete s jemnějším „okounovým“ cajkem? Díky za vaše zkušenosti.
3D tisk nastrah
1.3.2013 | sm.sm | Přívlač | 10.902 zobrazení | 30 odpovědí
Zdravim, uz delsi dobu si rikam, ze by stalo za to zkutit vytisknout nejakeho woblera na 3d tiskarne. Je tu nekdo takovy, kdo to zkousel? Asi by to chtelo bud sehnat nejake modely, na netu jsem teda nenasel. A nebo pokud by mel nekdo treba 3d scanner, tak nejake uz existujici modely nascanovat a pak vytisknout. Co vy na to, udelat si takovou opensource databazi modelu wobleru vhodnych pro tisk? Myslim, ze takova zalozka by chytej.cz hooodne slusela. Martin
Vlkovské pískovny a okolní řeky
16.12.2009 | Peterson | Domácí revíry | 10.884 zobrazení | 12 odpovědí
Ahoj všem vyznavačům Petrova cechu.Po několikaroční pauze, kdy jsem rybařil pouze na dvou malých soukromých revírech jsem se rozhodl, že si obnovím krajskou povolenku a jelikož se budu pohybovat hlavně ve Veselí nad Luž. tak bych rád zjistil jaká je situace na Vlkovských pískovnách a okolních řekách. Naposledy jsem chytal na pískovnách jako malej kluk s tátou a od tý doby se určtě nějaký věci změnili. Preferuji kaprařinu ale nebráním se ani dalším rybám :-). Pokud budete mít k těmto revírům co říct, určitě se podělte se svými poznatky a tipy pokud to teda neni TOP SECRET. Zatim zdar
Vltava9 -Štěchovická nádrž 401021
8.3.2006 | kedar | Domácí revíry | 10.884 zobrazení | 24 odpovědí
Chodíte někdo na tento revír? Nevadí lovu, že je tu studená voda a kolísá hladina? Co tu žije za krasavce a jak na ně???
Jak vést kroužek?
21.12.2009 | MB | Vaše názory | 10.878 zobrazení | 63 odpovědí
Takže… Je mi 17, rybařím 5 let. Na příští rok mám nabídku na vedení rybářského kroužku. Rád bych ji přijal, rybaření mě baví a myslím si, že jim i mám co předat, zvláště když kroužky u nás nijak extra vedené nejsou… Potřeboval bych ale poradit co zařadit do začátečnického kurzu a v jakém pořadí, do jaké hloubky brát jednotlivé způsoby lovu a jak řešit situaci kdy se mě zeptají na něco z přívlače, na kterou již 3 roky nelovím (lovím na mušku)?:-D Moc díky
Spojení pletenky s fluorocarbonem
27.1.2013 | Dany73 | Přívlač | 10.876 zobrazení | 63 odpovědí
Kolegové vláčkaři, jaký uzel (smyčku) byste doporučili na spoj pletenky s fluorocarbonem 0,60 na návazec bez použití obratlíku? Díky za všechny tipy!
Sraz CHYTEJ II
20.5.2005 | Dědek | chytej.cz | 10.872 zobrazení | 99 odpovědí
Takže vážení kolegové, před rokem vyhlásil BM první sraz chytejáků. Letos to tedy budu já, protože se domnívám, že již nazrál čas se domluvit na dalším ročníku. Takže pro začátek navrhuji zachovat loňský termín, tz. poslední víkend v září. Na tom bychom se mohli schodnout. A teď tedy kam a na co ???????????? A rád bych pozval a uvítal i naše příznivce ze zahraničí
jak na perlíny
1.2.2008 | kamos007 | Bílá ryba | 10.861 zobrazení | 135 odpovědí
chodíte někdo chytat perlíny?