Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

3D tisk nastrah necteno

1.3.2013 | sm.sm | Přívlač | 10.827 zobrazení | 30 odpovědí

Zdravim, uz delsi dobu si rikam, ze by stalo za to zkutit vytisknout nejakeho woblera na 3d tiskarne. Je tu nekdo takovy, kdo to zkousel? Asi by to chtelo bud sehnat nejake modely, na netu jsem teda nenasel. A nebo pokud by mel nekdo treba 3d scanner, tak nejake uz existujici modely nascanovat a pak vytisknout. Co vy na to, udelat si takovou opensource databazi modelu wobleru vhodnych pro tisk? Myslim, ze takova zalozka by chytej.cz hooodne slusela. Martin

brigády necteno

15.11.2017 | slanny | Vaše názory | 10.817 zobrazení | 6 odpovědí

Prosím o váš názor jestli by se ženy RYBÁŘKY měly zúčastňovat brigád pořádaných MO.

Vltava9 -Štěchovická nádrž 401021 necteno

9.3.2006 | kedar | Domácí revíry | 10.816 zobrazení | 24 odpovědí

Chodíte někdo na tento revír? Nevadí lovu, že je tu studená voda a kolísá hladina? Co tu žije za krasavce a jak na ně???

Držák prutů. necteno

3.1.2013 | Martin Mošna | Tipy & triky | 10.813 zobrazení | 132 odpovědí

Blíží se jaro a já bych zase rád jezdil na kole na ryby.Ale přibylo dělených prutů a já nevím kam je umístit.Neporadíte?

Ranní vstávání necteno

12.5.2009 | Libor | Vaše názory | 10.807 zobrazení | 98 odpovědí

Vadí Vám ranní vstávání na ryby? Jak se donucujete vyskočit brzy ráno před čtvrtou? Já si schválně schovávám budík za skříň, aby mě to donutilo probrat se. Znáte ten pocit když litujete že jste zaspali? Chodíte na ryby před zaměstnáním?

pojidaci parem necteno

18.5.2009 | kat | Vaše názory | 10.801 zobrazení | 104 odpovědí

chtel bych znat vas nazor na rybare co dokazou zabit a snist tuto nasi nejbojovnejsi rybu. ja sem presvedceny ze parmy se musi vracet zpet vode.

Sdělte prosím jaké máte zkušenosti s výdejem povolenek necteno

25.1.2011 | pilot | Legislativa | 10.789 zobrazení | 92 odpovědí

Dobrý den, nevím jaké systémy ve vydávání Ryb. lístků a placení čl. známek jsou v různých MO ČRS . V Hradci Králové – prostě přijdete na „rybárnu“, vystojíte si ( jak a kdy ) frontičku – i 35 min. a dostanete se k příslušnému funkcionáři a ten provede potřebné a po zaplacení obdržíte ryb. lístek i se zaplacenou čl. známkou. Podotýkám a to je velké + Hradecké MO ČRS že má stanovenou výdejní dobu i hodiny. Nejde to někde u Vás ve Vaši MO lépe ? Rychleji ? Efektivněji ? Prosím sdělte svoje názory a nápady. Děkuji

Nový prut necteno

22.2.2008 | | Plavaná | 10.788 zobrazení | 52 odpovědí

Jaké používáté pruty na plavanou? Jákým značkám věříte? A jak dlouhé si pořizujete?

Vlkovské pískovny a okolní řeky necteno

16.12.2009 | Peterson | Domácí revíry | 10.774 zobrazení | 12 odpovědí

Ahoj všem vyznavačům Petrova cechu.Po několikaroční pauze, kdy jsem rybařil pouze na dvou malých soukromých revírech jsem se rozhodl, že si obnovím krajskou povolenku a jelikož se budu pohybovat hlavně ve Veselí nad Luž. tak bych rád zjistil jaká je situace na Vlkovských pískovnách a okolních řekách. Naposledy jsem chytal na pískovnách jako malej kluk s tátou a od tý doby se určtě nějaký věci změnili. Preferuji kaprařinu ale nebráním se ani dalším rybám :-). Pokud budete mít k těmto revírům co říct, určitě se podělte se svými poznatky a tipy pokud to teda neni TOP SECRET. Zatim zdar

Soukromé revíry aneb ...... necteno

12.12.2006 | conwiq | Úspěchy | 10.769 zobrazení | 91 odpovědí

Zajímalo by mě, jaký máte názor na rybáře chlubící se svými úlovky ze soukromých rybníků a rybníčků. Jakože např. vysadit si 50 a výše cm velké pstruhy a potom je chodit chytat, fotit se a ukazovat, jaký to jsem rybář…:) Není jednodušší vyfotit se s prutem a mateční rybou rovnou na líhních? Nechci, aby to vyznělo negativně, soukromým revírům fandím a možná to budou jednou poslední revíry, kde si budeme moci chytit pěknou rybu…

FEEDER VS. PLAVANÁ necteno

5.5.2012 | alexdelpiero | Vaše názory | 10.763 zobrazení | 16 odpovědí

tak mě tak napadá porovnat tyto dvě techniky lovu která se vám zdá úspěšnější? Mě rozhodně plavaná i když ryby nejdou vždy touhle technikou nějakou rybu vykouzlím.. Myslím, že hlavně v řekách dokáže plavaná nabídnout nástrahu přirozeněji než feeder..

Který z těchto dvou multiplikátorů? necteno

26.2.2010 | tjjack | Navijáky | 10.758 zobrazení | 22 odpovědí

Zdravim, chci se dát na sumce a hledám nějakej multiplikátor pod prut, docela se mi zalíbil Cormoran Corboss 510 LH a Cormoran Corboss 610 LH, 510ka má hvězdicovou brzdu ta 610ka má pákovou vícelamelovou. Kterej je podle vás lepší? Chci se držet v tý hranici do těch 1800,–.

Zahájení lovu dravců na MP revírech 2009 necteno

17.5.2009 | rybář233 | Přívlač | 10.754 zobrazení | 62 odpovědí

Zahájení lovu dravců na MP revírech už klepe na dveře a tak bych se chtěl zeptat kam vyrazíte a jaká z vašich nástrach se první dotkne hladiny.Předem dík za otpovědi.

Masakrování ryb ve velkém!?! Co s tím? necteno

9.12.2014 | HaD | Vaše názory | 10.752 zobrazení | 113 odpovědí

Masakrování ryb ve velkém? Co s tím.Občas mám pocit, že začínáme být přecitlivělí vůči různým, někdy možná i diskutabilním úlovkům. Naposledy, to byla dvojice legálně ulovených mníků či některé ponechané ryby. Věci, které se ale u vody mnohde dějí nás nechávají zcela v klidu. Mám teď na mysli jeden zásadní a velmi konkrétní nešvar, o kterém se ví, většinou jen mlčí a nic se neděje. Pro mnohé to bude zcela nevýznamné, protože se nejedná o jejich revír, nicméně mě informace z minulého týdne šokovaly. A to o tom, co se děje, delší dobu v náznacích vím. Ptal jsem se jednoho rybáře, který se na Orlíku a Slapech dost vyzná, proč nemohu chytit velkého candáta a proč ubývají okouni. Posteskl si a začal vyprávět. Vyprávět o zvěrstvech, která se na těchto vodách každoročně v jarním období dějí. V kempech kolem vody, ale i mimo ně, probíhá doslova závod v těžbě candátů. Prostě berou a tak se na rybku prostě chytá a každému je fuk, že je to zakázaný způsob lovu v době, kdy je tenhle druh hájen. A protože berou opravdu hodně, tak jich ti „nejlepší“ mají do konce května i ke stovce. A bere se prý vše. Dvacet rybářů/pytláků jich tak v jednom kempu zmasakruje 1500 – 2000. A teď kolik jich je mimo kempy a kolik je takových kempů. Děsí mne, že jdou každoročně desetitisíce, nebo i více candátů do věčných lovišť. Víte o tom? Nápad, co s tím? Po pravdě řečeno jsem z klidu a smíření, s jakým mi to dotyčný zcela bezradně sdělil, docela vykolejen…

Kukuřice - kde koupit? necteno

19.7.2006 | jirkab | Ryby | 10.742 zobrazení | 26 odpovědí

Kde koupit kukuřici v množství cca 10 až 20 kg v Praze?

Prosím o radu ve výběru prutů necteno

6.12.2011 | carpteam kometa | Pruty | 10.741 zobrazení | 6 odpovědí

Nemohu se rozhodnou mezi dvěma pruty TFG delta xs 2,75lb , FOX warrior s 2,75lb. nemáte někdo s těmito pruty nějáke zkušenosti? Dík za odpověď

Kolik prutů s sebou na vláčku vláčíte??? necteno

6.6.2005 | Candátoman | Přívlač | 10.729 zobrazení | 75 odpovědí

Kolik prutů (vláčáků) s sebou vláčíte k vodě? Taháte s sebou třeba štikovej(tvrdší) i okounovej(jem­nější), aby v konkrétní situaci byl pužit ten nejvhodnější? Nebo se prostě rozhodnete, že dnes vyrážíte hlavně na okouny a když třeba poblíž zaloví štika, tak ji prubnete s jemnějším „okounovým“ cajkem? Díky za vaše zkušenosti.

Sraz CHYTEJ II necteno

20.5.2005 | Dědek | chytej.cz | 10.685 zobrazení | 99 odpovědí

Takže vážení kolegové, před rokem vyhlásil BM první sraz chytejáků. Letos to tedy budu já, protože se domnívám, že již nazrál čas se domluvit na dalším ročníku. Takže pro začátek navrhuji zachovat loňský termín, tz. poslední víkend v září. Na tom bychom se mohli schodnout. A teď tedy kam a na co ???????????? A rád bych pozval a uvítal i naše příznivce ze zahraničí

Candát a doba lovu? necteno

21.7.2007 | ??? | Dravci | 10.680 zobrazení | 21 odpovědí | upravit

Hoj, zajima me jestli z vas nekdy nekdo chytnul candata v noci…? Vsude se pise ze je to nocni lovec, ale me prijde ze za tmy nikdy nebere. Max tak do tech pul desate. Co vy jake mate zkusenosti? V jakou dobu toho nejvice nachytate? Znam pripady, ze berou v poledne pri 30´C na medovku:)

Viking heavy feeder na řeku necteno

28.2.2011 | Paja73 | Feeder | 10.666 zobrazení | 6 odpovědí

Než se rozjaří, poohlížím se po nějakém heavy feederu na řeku. Nejdříve jsem byl téměř přesvědčený, že si pořídím Amnesii 390cm. Ale pak jsem našel Colmic Viking 3,60 – 4,20m 120g http://www.nikl.cz/…20m-120g.php Colmic, co vím, dělal vždy super Feedery, ta cena je také příznivější, což se přiznám, hraje u mě celkem významnou rolu. Bohužel nemám možnost si jej osahat. Máte někdo zkušenost s tímto Vikingem, potažmo s feedery Colmic. Díky za případné reakce, budu rád.