Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Tipy na woblery Rapala, případně Salmo necteno

29.10.2012 | Don | Přívlač | 10.853 zobrazení | 34 odpovědí

Zdravím, chtěl v blízké době nakoupit woblery od těchto značek, a tak bych chtěl poprosit, jestli tady nemá někdo nějaké oblíbené, které by mi doporučoval. Pracovni hloubka cca 1–2 metry a nejlepe aby v klidovem režimu plaval na hladině. Hmotnost k memu prutu nejlepe mezi 10–20g. Cílená ryba převážně štika, candat, případně menší sumec. Diky za reakce a tipy :)

Vydra?Ondatra? Co to mohlo byt? necteno

28.10.2005 | Tomik | Ryby | 10.846 zobrazení | 19 odpovědí

V sekci Diskuze je vložena fotka kterou jsem pořídil v nedávné době na jednom rybníku, do kterého dávám ryby, není velký, je čistý, tento amur (70 cm) není jediný , ketrého jsem tam našel(Kapr 50, cejn 45, karasy- nepočítám), mužete mi nekdo poradit, co to mohlo byt za tvora? Podle myslevce by to mohla byt vydra. vim že je chranena , ale jde se ji nejak zbavit? dekuji za každou reakci…

Pouzdro na vláčecí prut(y) i s navijákem necteno

6.3.2011 | zuzi | Ostatní nádobíčko | 10.845 zobrazení | 59 odpovědí

Ahoj všichni:-) brouzdám po internetu a hledám vyztužené pouzdro na vláčecí pruty. Nejlíp 142– 145 cm (aby se mi tam vešla 2,7čka). Něco jsem už našla, ale napadlo mě, že byste mohli vědět o něčem osvědčeném, co třeba máte doma a jste s tím spokojení. Chci s tím pozdrem pořád jezdit na kole, tak kdybych se náhodou někde vysekala, tak čert vem mě, ale ať to přežijou mí miláčci:-)

Předem všem děkuji za tipy:-)

Zuzi

FEEDER VS. PLAVANÁ necteno

5.5.2012 | alexdelpiero | Vaše názory | 10.840 zobrazení | 16 odpovědí

tak mě tak napadá porovnat tyto dvě techniky lovu která se vám zdá úspěšnější? Mě rozhodně plavaná i když ryby nejdou vždy touhle technikou nějakou rybu vykouzlím.. Myslím, že hlavně v řekách dokáže plavaná nabídnout nástrahu přirozeněji než feeder..

BIOLOGICKÁ BIODIVERZITA necteno

13.12.2014 | splavnost | Ostatní ryby | 10.836 zobrazení | 97 odpovědí

Ohrožení biodiverzity Růst lidské populace a jeho vliv Destrukce stanovišť Tropické lesy Savany mírného pásma Mokřady a rašeliniště Mořské pobřežní vody Dezertifikace Fragmentace stanovišť Možné negativní následky fragmentace Okrajové efekty Degradace a znečištění životního prostředí Pesticidy Znečištění vody Znečištění ovzduší Globální změna klimatu Klimatické změny a mořské prostředí Obecné účinky globálního oteplení Nadměrné využívání zdrojů Využívání přírodních zdrojů v tradičních společnostech Mezinárodní trh s rostlinami a živočichy Komerční lov a sklizeň Invazní druhy Invazní druhy na ostrovech Invazní druhy ve vodním prostředí Schopnost druhu stát se invazním Geneticky modifikované organismy Nemoci

Amortizér při muškaření necteno

5.8.2006 | mdx | Muškaření | 10.825 zobrazení | 32 odpovědí

Včera jsem byl na rybách na Vltavě a při debatě s jedním starším muškařem jsem se zmínil že mi to utrhl pstruh kolem 40 cm,protože jsem tam měl 16tku vlasec.NA to on odpověděl že minulej tejden chytil potočáka 55cm na 14tku a že požívá mezi šnůru a návazec asi 20cm amortizérový gumy.Má s tím někdo zkušenosti?Jakej průměr gumy,tuhost a uzly?

Kukuřice - kde koupit? necteno

19.7.2006 | jirkab | Ryby | 10.825 zobrazení | 26 odpovědí

Kde koupit kukuřici v množství cca 10 až 20 kg v Praze?

Prosím o radu ve výběru prutů necteno

6.12.2011 | carpteam kometa | Pruty | 10.819 zobrazení | 6 odpovědí

Nemohu se rozhodnou mezi dvěma pruty TFG delta xs 2,75lb , FOX warrior s 2,75lb. nemáte někdo s těmito pruty nějáke zkušenosti? Dík za odpověď

Candát a doba lovu? necteno

21.7.2007 | ??? | Dravci | 10.816 zobrazení | 21 odpovědí | upravit

Hoj, zajima me jestli z vas nekdy nekdo chytnul candata v noci…? Vsude se pise ze je to nocni lovec, ale me prijde ze za tmy nikdy nebere. Max tak do tech pul desate. Co vy jake mate zkusenosti? V jakou dobu toho nejvice nachytate? Znam pripady, ze berou v poledne pri 30´C na medovku:)

Nafukovací člun s kýlem necteno

11.10.2010 | capicek73 | Kaprařina | 10.809 zobrazení | 63 odpovědí

Ahoj,mám možnost odběru nafukovacího člunu 320 OAL,3+1 komora, pr.válce 42cm,nosnost 532 kg, motor do 15 hp, počet osob 5. Vesla, pumpa, opravná sada,lavičky součástí dodávky.

Barvy nafukovacího člunu: světle šedá

Který z těchto dvou multiplikátorů? necteno

26.2.2010 | tjjack | Navijáky | 10.809 zobrazení | 22 odpovědí

Zdravim, chci se dát na sumce a hledám nějakej multiplikátor pod prut, docela se mi zalíbil Cormoran Corboss 510 LH a Cormoran Corboss 610 LH, 510ka má hvězdicovou brzdu ta 610ka má pákovou vícelamelovou. Kterej je podle vás lepší? Chci se držet v tý hranici do těch 1800,–.

Nejlepší Boilies - učinnost necteno

12.8.2010 | 17_Rosta | Kaprařina | 10.805 zobrazení | 9 odpovědí

Zdravim jedu na týden na přehadu a nevím za boha jaké boilie vybrat abych nalákal i větší kapry poradí někdo ? mám doma ostružinu kterou dipuju v ananasu ale zatím se nic nepovedlo pokud někdo poradí budu rád nějaké co natáhne i větší ryby . Jinak konkrétně jedu na nechranice u chomutova:)

Degustační menu 2009 necteno

15.10.2009 | Robur | Recepty | 10.795 zobrazení | 86 odpovědí

zdarec, minulý rok jsem zde řešil kulinářksý zážitek a letos to opakujem, páč si nemá cenu k výročí kupovat navzájem kravatu a kytku, ale je lepší na něco rok vzpomínat. Zajímalo by mne co by nějací znalí kuchaři doporučili či naopak zavrhli, minule se jejcih rady osvědčily. Ještě mně možná nabídne něco jiná restaurace, zatím mám tohle. viz. níže

Amouse Bouche

Uzená kachní prsa s tartarem z červené řepy, křenu a zázvoru s pomerančovou redukcí

Ravioly Noir plněné krevetami a koprovým Crčme Fraiche s velute z uzeného lososa

Sorbet Bloody Mary

Steak z mečouna pečený v máslové pěně s tomatovo račím rizotem, cibulovým ragů, dušeným na červeném víně a glazovanou lunetkou

Ganache z bílé a tmavé čokolády s dýňovou omáčkou a liči marinovaným v bílém rumu

MENU III

Amouse Bouche

Terinka z mořské štiky a lososa v mořské řase na dortíku z cukety, jablek a Créme Fraiche

Tuňák Tataki s hráškovým pureé, glazovanou ředkvičkou a kumqaty

Lasagne Bolognese s grilovaným lilkem, bazalkou a gratinované parmazánem Grana Padano

Marinovaný steak z daňka v borůvkách s krustou z jedlých kaštanů a smaženou rýžovou kroketou

Kávová Panna Cotta s vanilkovo-curry zmrzlinou a karamelovým banánem

Naviják SPRO necteno

14.2.2006 | spin | Navijáky | 10.780 zobrazení | 44 odpovědí

Čaute,najde se tady někdo,kdo má zkušenost(ať už dobrou,nebo špatnou)s navijákem SPRO Red Arc.Zajímá mě jen tento typ.

Rybářská stráž necteno

18.8.2005 | kodlk | Legislativa | 10.778 zobrazení | 52 odpovědí

Jaké jsou Vaše názory na nutnost posílit řady RS. Denně narážím na nenasytné tvory a „prasata“ z řad rybářů.

Příklad: Dnes vláčím na Labi až dorazím k dědovi, který mi tvrdí, že má jen dva boleny. Pravda leželi v trávě. Ty další ve skákajícím batohu už nepočítal. Jen já jich vytáhl za dvě hodky 6. Co teprve on za celý den. FUJ!!!

Další příklad z minulého týdne – NECHRANICE: Dvěma chlapkům jsem s kolegou napočítal za den 9 kaprů. K večeru proběhly jatka – ani to po sobě neuklidily a obaly od různých poživatin ostatně taky ne.

Není nejvyšší čas tomu udělat přítrž? Jak proti tomu bojovat? Zpřísnit tresty? Nebo jen mlčky přihlížet?

Rybářská videa necteno

14.12.2005 | | Ryby | 10.770 zobrazení | 42 odpovědí

Máme tu zimu a trochu se začínám nudit. Nemáte někdo tip, kde se dají stahnout z netu nějaká pěkná videa s rybářskou tematikou. Já si teď stahnul film o kaprařině z Maďarska a docela se mi to líbilo. Má to ale 2 krát 700 MB www. disztargyak. hu Rád bych se ještě na něco podíval. Předem Děkuj

AKCe u prutu. vrhací zátěž necteno

2.10.2004 | Frostys | Ostatní nádobíčko | 10.768 zobrazení | 18 odpovědí

Poradte začátečníkovi co to je Akce: mám akci 10–40 g na svém prutu chci se zeptat co to znamená
a pak se chci zeptat co je jako vrhací zátěž ? tím se myslí olovo pro delší hody ??? díky za odpověd

Revíry v Libereckém kraji necteno

31.7.2012 | Chmur | Domácí revíry | 10.763 zobrazení | 6 odpovědí

Zdravím všechny zkušenější kolegy nejen z LBC kraje. Chytám první rok a tak mám dotaz. Doporučili byste nějaká konkrétní mimopstruhová loviště (i úseky řek) v Libereckém kraji – pestrost zarybnění, prostředí, šance ulovit větší rybu atd? Já zatím chytal dvakrát na Písečáku v Oldřichově – docela příjemný a hezký rybníček, ulovil jsem několik plotic (některé byly docela pěkné) a dva malý kapříky; dvakrát v Příšovicích – moc lidí, těžko se tam jako začátečník orientuji (kde si mám vybrat místo); chytl jsem plotice a cejny. Pravidelně chodím na Harcovskou nádrž, kterou mám kousek od domu. Hodně rybářů, prostředí nic moc, neuvěřitelné množství potkanů:-), úlovky dost fádní (což může být samozřejmě hlavně moje vina:-)- plotice, plotice, plotice, několik středně velkých kapříků a jeden cejn:-). Mějte se a dík za názory.

Naše úlety za rok 2010 a 2011 :-) (Nejlepší hlášky roku ) :-) necteno

23.2.2010 | 1Mara | chytej.cz | 10.746 zobrazení | 50 odpovědí

¨Zakládám tohle fórum pro ty kteří se umnějí zasmát a berou vše tak jak život napsal, neboli někdo ulítl a byl po zásluze odmněněn :-D:-D :-D

Vlasec na přívlač necteno

7.7.2008 | Venouš | Ostatní nádobíčko | 10.742 zobrazení | 50 odpovědí

Prosím poraďte mi nějaký velmi kvalitní vlasec na přívlač.Předem dě­kuji