Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Sraz CHYTEJ II necteno

20.5.2005 | Dědek | chytej.cz | 10.591 zobrazení | 99 odpovědí

Takže vážení kolegové, před rokem vyhlásil BM první sraz chytejáků. Letos to tedy budu já, protože se domnívám, že již nazrál čas se domluvit na dalším ročníku. Takže pro začátek navrhuji zachovat loňský termín, tz. poslední víkend v září. Na tom bychom se mohli schodnout. A teď tedy kam a na co ???????????? A rád bych pozval a uvítal i naše příznivce ze zahraničí

Naviják SPRO necteno

14.2.2006 | spin | Navijáky | 10.582 zobrazení | 44 odpovědí

Čaute,najde se tady někdo,kdo má zkušenost(ať už dobrou,nebo špatnou)s navijákem SPRO Red Arc.Zajímá mě jen tento typ.

Pouzdro na vláčecí prut(y) i s navijákem necteno

6.3.2011 | zuzi | Ostatní nádobíčko | 10.577 zobrazení | 59 odpovědí

Ahoj všichni:-) brouzdám po internetu a hledám vyztužené pouzdro na vláčecí pruty. Nejlíp 142– 145 cm (aby se mi tam vešla 2,7čka). Něco jsem už našla, ale napadlo mě, že byste mohli vědět o něčem osvědčeném, co třeba máte doma a jste s tím spokojení. Chci s tím pozdrem pořád jezdit na kole, tak kdybych se náhodou někde vysekala, tak čert vem mě, ale ať to přežijou mí miláčci:-)

Předem všem děkuji za tipy:-)

Zuzi

Amortizér při muškaření necteno

5.8.2006 | mdx | Muškaření | 10.573 zobrazení | 32 odpovědí

Včera jsem byl na rybách na Vltavě a při debatě s jedním starším muškařem jsem se zmínil že mi to utrhl pstruh kolem 40 cm,protože jsem tam měl 16tku vlasec.NA to on odpověděl že minulej tejden chytil potočáka 55cm na 14tku a že požívá mezi šnůru a návazec asi 20cm amortizérový gumy.Má s tím někdo zkušenosti?Jakej průměr gumy,tuhost a uzly?

Candát a doba lovu? necteno

21.7.2007 | ??? | Dravci | 10.571 zobrazení | 21 odpovědí | upravit

Hoj, zajima me jestli z vas nekdy nekdo chytnul candata v noci…? Vsude se pise ze je to nocni lovec, ale me prijde ze za tmy nikdy nebere. Max tak do tech pul desate. Co vy jake mate zkusenosti? V jakou dobu toho nejvice nachytate? Znam pripady, ze berou v poledne pri 30´C na medovku:)

Revíry v Libereckém kraji necteno

31.7.2012 | Chmur | Domácí revíry | 10.553 zobrazení | 6 odpovědí

Zdravím všechny zkušenější kolegy nejen z LBC kraje. Chytám první rok a tak mám dotaz. Doporučili byste nějaká konkrétní mimopstruhová loviště (i úseky řek) v Libereckém kraji – pestrost zarybnění, prostředí, šance ulovit větší rybu atd? Já zatím chytal dvakrát na Písečáku v Oldřichově – docela příjemný a hezký rybníček, ulovil jsem několik plotic (některé byly docela pěkné) a dva malý kapříky; dvakrát v Příšovicích – moc lidí, těžko se tam jako začátečník orientuji (kde si mám vybrat místo); chytl jsem plotice a cejny. Pravidelně chodím na Harcovskou nádrž, kterou mám kousek od domu. Hodně rybářů, prostředí nic moc, neuvěřitelné množství potkanů:-), úlovky dost fádní (což může být samozřejmě hlavně moje vina:-)- plotice, plotice, plotice, několik středně velkých kapříků a jeden cejn:-). Mějte se a dík za názory.

Písáky u Hradce Králové necteno

13.7.2005 | vatikan | Domácí revíry | 10.550 zobrazení | 5 odpovědí

Chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte o těchto písákách podrobnější info. Kde jsou ? jak je to tam s rybařinou popř. nějaký odkaz, kde jsou fotky atd… děkuji

Tipy na woblery Rapala, případně Salmo necteno

30.10.2012 | Don | Přívlač | 10.545 zobrazení | 34 odpovědí

Zdravím, chtěl v blízké době nakoupit woblery od těchto značek, a tak bych chtěl poprosit, jestli tady nemá někdo nějaké oblíbené, které by mi doporučoval. Pracovni hloubka cca 1–2 metry a nejlepe aby v klidovem režimu plaval na hladině. Hmotnost k memu prutu nejlepe mezi 10–20g. Cílená ryba převážně štika, candat, případně menší sumec. Diky za reakce a tipy :)

Lov sumce vábničkou v okolí HK necteno

10.8.2011 | Mil.Da | Sumcařina | 10.521 zobrazení | 1 odpověď

Zdravím všechny. Zkoušel jste někdo lovit sumce v okolí HK (Labe, Orlice) pomocí vábničky? Jaké byly výsledky, postřehy atd.?

Jak vést kroužek? necteno

21.12.2009 | MB | Vaše názory | 10.510 zobrazení | 63 odpovědí

Takže… Je mi 17, rybařím 5 let. Na příští rok mám nabídku na vedení rybářského kroužku. Rád bych ji přijal, rybaření mě baví a myslím si, že jim i mám co předat, zvláště když kroužky u nás nijak extra vedené nejsou… Potřeboval bych ale poradit co zařadit do začátečnického kurzu a v jakém pořadí, do jaké hloubky brát jednotlivé způsoby lovu a jak řešit situaci kdy se mě zeptají na něco z přívlače, na kterou již 3 roky nelovím (lovím na mušku)?:-D Moc díky

Nafukovací člun s kýlem necteno

11.10.2010 | capicek73 | Kaprařina | 10.506 zobrazení | 63 odpovědí

Ahoj,mám možnost odběru nafukovacího člunu 320 OAL,3+1 komora, pr.válce 42cm,nosnost 532 kg, motor do 15 hp, počet osob 5. Vesla, pumpa, opravná sada,lavičky součástí dodávky.

Barvy nafukovacího člunu: světle šedá

Mouční červi necteno

23.3.2011 | Jirkasss | Položená | 10.503 zobrazení | 24 odpovědí

Zdravím, chci se zeptat jestli někdo používá jako nástrahu moučné červi a jak se vám osvědčili. Chystám se na ryby a náhodou se mi červíci dostali do rukou tak bych je chtěl trošku vyzkoušet. Díky předem za reakce Petru ZDAR !

Recepty necteno

21.12.2004 | HaD | Recepty | 10.502 zobrazení | 37 odpovědí

Do této rubriky prosím pište pouze recepty. Cokoliv jiného bude nekompromisně smazáno. Případné diskuse o receptu, dotazy atd. řešte v Chatu, případně si na to založte ve fóru téma. Odkaz na tuto rubriku naleznete i v hlavní nabídce nahoře.

Držení okouna za hubu? Dobře či špatně? necteno

17.6.2015 | HaD | Dravci | 10.500 zobrazení | 71 odpovědí

Držení okouna za hubu? Dobře či špatně?Poslední cca rok registruji až fanatický odpor k držení okouna za tlamu, které mnozí považují přímo za tristní. Ten hon na čarodejnice mi připadá někdy tak militantní, že už z CHYTEJ.cz vyhnal pár zapálených mladých kluků. Kritici se obávají, aniž by to měli alespoň jedním případem podloženo, o poškození rybí tlamy apod. Přitom, jak znám anatomii okouna, zkušenosti z celého světa a i jak vyplývá z mých zkušeností, je riziko poškození ryby minimální a pokud se ryba vysloveně „nepáčí“, jde podle mne o nejšetrnější způsob manipulace s okounem hned za vyháčkováním přímo ve vodě (huba je odolná, neriskuje se pád ryby a ani poškození slizu!!!). Držení v mokré ruce je také šetrné, ovšem nějaký ten sliz se rybě setře a okoun se rád bez varování mrskne – pak buď může dojít k jeho pádu na zem, což je opravdu velmi špatné, nebo k jeho sevření v ruce – masáž vnitřních orgánů rozhodně zdraví ryby neprospěje. Pokládání na zem, pokud není mokrá a měkká (např. podložka, mokrá tráva) je také mnohem horší. Kde se tedy ten odpor bere a proč vůbec? Mimochodem – na mrtvém okounovi cca 35cm jsem se pokoušel oběma rukama silou čelist poškodit – zlomit – a nepovedlo se mi to, i když jsem se snažil hodně. Nedovedu si tedy představit, že se mu zlomí jeho vlastní vahou, zejména v momentu, kdy je ryba do úhlu cca 45 stupňů, nebo dokonce s podporou někde v oblasti za prsními ploutvemi. Proč tedy někteří rybáři někdy až fanaticky „křičí“ proti???

Vydra?Ondatra? Co to mohlo byt? necteno

28.10.2005 | Tomik | Ryby | 10.497 zobrazení | 19 odpovědí

V sekci Diskuze je vložena fotka kterou jsem pořídil v nedávné době na jednom rybníku, do kterého dávám ryby, není velký, je čistý, tento amur (70 cm) není jediný , ketrého jsem tam našel(Kapr 50, cejn 45, karasy- nepočítám), mužete mi nekdo poradit, co to mohlo byt za tvora? Podle myslevce by to mohla byt vydra. vim že je chranena , ale jde se ji nejak zbavit? dekuji za každou reakci…

Vlasec na přívlač necteno

8.7.2008 | Venouš | Ostatní nádobíčko | 10.492 zobrazení | 50 odpovědí

Prosím poraďte mi nějaký velmi kvalitní vlasec na přívlač.Předem dě­kuji

Háčky bez protihrotů necteno

19.5.2010 | Ichtyofag1 | Dravci | 10.488 zobrazení | 16 odpovědí | upravit

Ahoj všichni, podělte se se zkušenostmi lovu dravců na háčky bez protihrotů. Jsem v této oblasti ještě panic, potřebuju vaši radu, jak na to;-) Myslím si, že rybička z háčku bez protihrotu snadno zdrhne, jak tohle řešíte? Díky za vaše odpovědi!;-)

pruty Dragon necteno

13.8.2008 | alva | Pruty | 10.485 zobrazení | 28 odpovědí

Jakou máte zkušenost s „chvějivkama“ od Dragonu (a v jaké verzi)? A co Dragon Ghost Buster? Moc dík za odpověď (chci si udělat radost k třicetinám). Ali

Kam na mimopstruhové vodě na pstruhy? necteno

17.4.2009 | | Dravci | 10.483 zobrazení | 15 odpovědí | upravit

Zdravím všechny přátele nejlepšího odpočinku na světě. Jsem z Prahy a často slýchám a čtu, jak na různých revírech kolem Prahy lidé chytají pstruhy a siveny na mimopstruhových vodách. Chtěl bych zde rozpoutat diskusi, kam na ně.. Já osobně znám jeden revír a to hned v Praze pod Helmovským jezem. Jestli znáte nějaké jiné poblíž Prahy třeba na Berounce či na Vltavě, tak sem určitě napište…

Nezväzové vody. necteno

8.8.2012 | slunce3 | Legislativa | 10.481 zobrazení | 16 odpovědí

Ahojte mám otázku. Ako je to s vodami, kt. nie sú revírom a nikto ich nespravuje. Može sa na nich chytať alebo nie? Ďakujem.