Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Jak lovit bílé ryby v zimě na mírně proudících vodách
20.2.2011 | Adam55 | Bílá ryba | 10.480 zobrazení | 40 odpovědí
Rád bych požádal rybáře,kteří toto čtou aby mi poradily Jak,na co lovit,na jaké montáže lovit v zimě kaprovité ryby v mírně proudících vodách a kde se ryby v tomto ročním období shromaždují. Předem děkuji za Rady a Tipy Adam55
Rybářská stráž
18.8.2005 | kodlk | Legislativa | 10.480 zobrazení | 52 odpovědí
Jaké jsou Vaše názory na nutnost posílit řady RS. Denně narážím na nenasytné tvory a „prasata“ z řad rybářů.
Příklad: Dnes vláčím na Labi až dorazím k dědovi, který mi tvrdí, že má jen dva boleny. Pravda leželi v trávě. Ty další ve skákajícím batohu už nepočítal. Jen já jich vytáhl za dvě hodky 6. Co teprve on za celý den. FUJ!!!
Další příklad z minulého týdne – NECHRANICE: Dvěma chlapkům jsem s kolegou napočítal za den 9 kaprů. K večeru proběhly jatka – ani to po sobě neuklidily a obaly od různých poživatin ostatně taky ne.
Není nejvyšší čas tomu udělat přítrž? Jak proti tomu bojovat? Zpřísnit tresty? Nebo jen mlčky přihlížet?
Spojení pletenky s fluorocarbonem
27.1.2013 | Dany73 | Přívlač | 10.475 zobrazení | 63 odpovědí
Kolegové vláčkaři, jaký uzel (smyčku) byste doporučili na spoj pletenky s fluorocarbonem 0,60 na návazec bez použití obratlíku? Díky za všechny tipy!
Špička k M-H feederu
14.5.2011 | MarSs | Feeder | 10.472 zobrazení | 12 odpovědí
Zdravím, Nedávno jsem přišel o špičky k feederu Medium-heavy 3,6 od Trabuca, prut je to v celku kvalitní. Pak sem koukal zde a našel sem odkaz na mivardi, kde se mi zdála nabídka špiček dost solidní. Problém je v tom, že potřebuju nějakou jemnou špičku, ale bojim se že bude k tomu M-H moc jemná a akce prutu bude celkově dost špatná. Proto by mě zajímalo jestli špička s 0,5 – 0,75 Oz by k tomu vůbec šla. Popřípadě jestli máte někdo zkušenosti jak jsou ty špičky jemné anebo jaké značky máte osvěčené. Díky
OKOUNEK PSTRUHOVÝ
8.1.2013 | casper | Dravci | 10.461 zobrazení | 26 odpovědí
Okounek pstruhový – pro
mě velmi zajímavý dravec už jedn díky svojí minimální populaci v ČR,
chtěl jsem se zeptat, jestli je vůbec reálné cíleně tento druh ulovit na
některém ze svazových revírů ČR. Četl jsem o něm spoustu článků,
včetně informace o jeho pokusném chovu v jižních Čechách, viděl jsem
ho i v akváriu rybářského svazu na veletrhu moderní rybář, chci se
proto touto cestou zeptat, jestli měl někdo úspěch s cíleným lovem tohoto
dravce. Díky za každou odpověď i případné rady ;)
Lov dravců v zimě
14.12.2007 | the fish | Dravci | 10.458 zobrazení | 13 odpovědí
čus, máte někdo zkušenosti s lovem dravců v zimě??
Spalovací motor - Suzuki DF4 Short shaft - lodní motor
2.8.2010 | MuRRon | Ostatní nádobíčko | 10.451 zobrazení | 40 odpovědí
Zdravím, chtěl bych se vás zeptat, jestli někdo nějaký lodní motor do tohoto obsahu vlastní a jaké má zkušenosti.. díky za názory http://www.boat007.cz/…t-shaft.html
Marmyšky
18.4.2007 | Ecko | Marmyška | 10.445 zobrazení | 22 odpovědí
Mate niekto viac praktických skúseností pri love light prívlačou s použitím marmyšiek? Myslím použitie vhodného prútu, vlasca, farby marmyšiek a samotnej techniky lovu?
BIOLOGICKÁ BIODIVERZITA
13.12.2014 | splavnost | Ostatní ryby | 10.441 zobrazení | 97 odpovědí
Ohrožení biodiverzity Růst lidské populace a jeho vliv Destrukce stanovišť Tropické lesy Savany mírného pásma Mokřady a rašeliniště Mořské pobřežní vody Dezertifikace Fragmentace stanovišť Možné negativní následky fragmentace Okrajové efekty Degradace a znečištění životního prostředí Pesticidy Znečištění vody Znečištění ovzduší Globální změna klimatu Klimatické změny a mořské prostředí Obecné účinky globálního oteplení Nadměrné využívání zdrojů Využívání přírodních zdrojů v tradičních společnostech Mezinárodní trh s rostlinami a živočichy Komerční lov a sklizeň Invazní druhy Invazní druhy na ostrovech Invazní druhy ve vodním prostředí Schopnost druhu stát se invazním Geneticky modifikované organismy Nemoci
maskování
12.3.2007 | sillon | Tipy & triky | 10.439 zobrazení | 22 odpovědí
zdar,zajímá mě maskování(v přírodě)a jesli to nemáte někdo,jako koníček,prostě foto,odkazy,návody…dík
Degustační menu 2009
15.10.2009 | Robur | Recepty | 10.438 zobrazení | 86 odpovědí
zdarec, minulý rok jsem zde řešil kulinářksý zážitek a letos to opakujem, páč si nemá cenu k výročí kupovat navzájem kravatu a kytku, ale je lepší na něco rok vzpomínat. Zajímalo by mne co by nějací znalí kuchaři doporučili či naopak zavrhli, minule se jejcih rady osvědčily. Ještě mně možná nabídne něco jiná restaurace, zatím mám tohle. viz. níže
Amouse Bouche
Uzená kachní prsa s tartarem z červené řepy, křenu a zázvoru s pomerančovou redukcí
Ravioly Noir plněné krevetami a koprovým Crčme Fraiche s velute z uzeného lososa
Sorbet Bloody Mary
Steak z mečouna pečený v máslové pěně s tomatovo račím rizotem, cibulovým ragů, dušeným na červeném víně a glazovanou lunetkou
Ganache z bílé a tmavé čokolády s dýňovou omáčkou a liči marinovaným v bílém rumu
MENU III
Amouse Bouche
Terinka z mořské štiky a lososa v mořské řase na dortíku z cukety, jablek a Créme Fraiche
Tuňák Tataki s hráškovým pureé, glazovanou ředkvičkou a kumqaty
Lasagne Bolognese s grilovaným lilkem, bazalkou a gratinované parmazánem Grana Padano
Marinovaný steak z daňka v borůvkách s krustou z jedlých kaštanů a smaženou rýžovou kroketou
Kávová Panna Cotta s vanilkovo-curry zmrzlinou a karamelovým banánem
Korek místo balzy?
1.1.2011 | fishman123 | Tipy & triky | 10.426 zobrazení | 36 odpovědí
Nazdar rybáři, používáte někdo korek místo balzy na výrobu splávků? Fotky uvítám :-)
Liptovská Mara
28.6.2009 | Maca SCTB | Rybaření v zahraničí | 10.400 zobrazení | 7 odpovědí
Zde je prostor pro všechny vaše otázky,zkušenosti,zážitky a fotky z této nádherné přehrady…
Naše úlety za rok 2010 a 2011 :-) (Nejlepší hlášky roku ) :-)
23.2.2010 | 1Mara | chytej.cz | 10.398 zobrazení | 50 odpovědí
¨Zakládám tohle fórum pro ty kteří se umnějí zasmát a berou vše tak jak život napsal, neboli někdo ulítl a byl po zásluze odmněněn :-D:-D :-D
Živá rybička jako nástraha
18.5.2005 | Vydrus | Ryby | 10.394 zobrazení | 76 odpovědí
Blíží se sezóna dravců, přípravy se pomalu rozjíždí. Budeme ale smět chytat na živou rybičku? Řád to nezakazuje, ale v pořadu Jak na ryby mluvili o tom, že to ještě rozhodnuté není. Nevíte někdo víc z důvěrných zdrojů? Díky
úhoř v akvárku
7.3.2011 | Arnie11 | Ostatní ryby | 10.393 zobrazení | 19 odpovědí
Ahoj, pořídil jsem si doma akvárko a zatím v něm chovám několik karásků, ale chci víc. Chci si pořídit více druhů a to hlavně úhoře, tak bych se chtěl zeptat jesli má s tím někdo zkušenost a poradil by jak na to nejlépe? čím krmit a pod. předem díky za odpověd
abu garcia
17.9.2009 | ESOXBOY | Navijáky | 10.393 zobrazení | 92 odpovědí
Dobrý den, potřebuji sehnat náhradní díly na naviják abu garcia ambassadeur 6501C3. Konkrétně se jedná o díl brzdících kamenů do odstředivé brzdy (piny), jsou to bílé plastové čtverečky. Pokud někdo víte kde by se daly tyto díly sehnat nebo jestli je přímo někdo vlastníte byl bych rád kdyby jste mi poradili.Popř. děkuji za zprostředkování. Potřeboval bych čtyři kusy, dva do navijáku a dva do šuplíku, ale budu rád i za dva.
Prut na candáta
17.11.2005 | Tomix | Dravci | 10.393 zobrazení | 40 odpovědí
Různí rybáři doporučují různé vláčecí pruty na candáty pro chytání s gumami. Někteří winklepickerové a feederové, jiní zase klasické vláčáky s jemnou špičkou. Setkal jsem se i s pruty pod označením „Zander“. Jejich parametry jsou většinou úzce vymezeny: Délka 2,70 – 3,60 m a vrh. zátěž 10 – 30 nebo až 15 – 50 g. Taky u nich bývá uvedeno, že mají plně parabolickou akci, jemnou špičku a silnou páteř. Pro jaké situace u vody se tyto pruty hodí? Napadá mě jen daleké nahazování na přehradách, možnost vláčení těžších gum (hlavičky 15 g a těžší) a jistější zdolávání větších ryb. Mají tyto pruty i nějaké jiné výhody oproti winklepickerům?
Woblery - jednoháček bez protihrotu
12.5.2011 | jackubr | Dravci | 10.378 zobrazení | 62 odpovědí
Ahoj, loni jsem začal překovávat menší woblery (do 7cm) na jednoháčky bez protihrotu, bohužel pořád nemohu najít správný typ buď háčku s kroužkem (zkoušel jsem BL háčky Owner v kombinaci s mikrokroužkem Gull) bohužel ani pro nejmenší nástrahy (CD5) to nebylo ideální. Očko háčku je buď moc malé, nebo je už háček z moc silného drátu. Prosím poraďte mi jak jste to řešili vy, pokud vůbec, a nebo jestli nemáte vyzkoušené vhodné háčky.
Díky Jakub
Je kapr NADryba?
8.5.2015 | skwor | Vaše názory | 10.373 zobrazení | 136 odpovědí
Předem upozorňuji, že toto téma není provokace vůči kaprařům. Zakládám ho v souvislosti s tím, že se zde před časem objevila fotka zabitého kapra přes 90cm a následně se (hlavně na Facebooku) strhla bouřlivá debata. V ní docházelo mimo jiné k osobním útokům na lovce, výhrůžkám a pláči proč ještě není K70 na všech vodách. Skutečně je nějaký důvod pro takové nadřazování této ve velké míře nasazované ryby? Nebylo by smysluplnější se věnovat ochraně našich původních říčních ryb? Málokdo z kaprařů se asi zamyslí nad tím, jak stará je 70cm parma nebo 50cm tloušť – ryby běžně ponechávané. Stejně tak to, že na většině vod se smí odnést například 7kg okouna v době tření se neřeší. Proč je kapr těmto rybám nadřazován?