Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Nástrahy: slimáci necteno

22.7.2008 | Radim11 | Ryby | 10.247 zobrazení | 33 odpovědí

petrův zdar;-) chci se tak optat jaké máte zkušenousti s chytáním na slimáky?? A jestli nějaké máte tak co na ně vlastně chytáte a jakou rybolovnou technikou?? Díky za všechny odpovědi;-) zdarec a přeji hodně pěkných úlovnků…

feeder-volnobezka - ANO nebo NE necteno

15.11.2005 | cop74 | Feeder | 10.219 zobrazení | 64 odpovědí

Otazka je jasna- na feeder navijak z volnobezkou nebo je to zbytecny. Na //www. fishing-aussie. com/ i na feederklubu pisou, ze volnobezka je zbytecna, ale zase si rikam, ze kdybych dal treba rybku na kandata, tak by se zde mohla uplatnit a nemusel bych chytat prut nad hladinou. Tak se feedrari vyjadrete. Predem dik. At vim co koupit- zacinam a chci mit jasno.

Jak na okouny necteno

16.9.2004 | Prizrak | Dravci | 10.217 zobrazení | 32 odpovědí

Nemáte nějaký „recept“ na větší okouny ( od 25cm nahoru ) na menším rybníce, ve kterém jsou kvanta okouních trpaslíků a voda je lehce zelená. Prosím pomozte jak dostat nějakýho bobra.

Woblery Kácel - zkušenosti necteno

21.6.2006 | Fedderista | Přívlač | 10.214 zobrazení | 36 odpovědí

Tak jsem se doslechl o českých woblerech Kácel, nelenil a hned po internetu nějakých 5 kousků na zkoušku objednal. Máte s nima někdo nějaké zkušenosti?

kuriózní úlovky necteno

22.9.2005 | ESKY | Kaprařina | 10.213 zobrazení | 47 odpovědí

Ahoj kolegové, pochlubte se co jste vytáhli z vody zajímavého? Neberu rozsvícenou lucernu,ale někdy se podaří fakt úlovek. Já třeba měl prudký záběr na pařenku, na těžko-seknu a tááhnu, no byla to pěkná brusle-levá, kamarád tahal asi pět minut plastový patník na Labi-parma hadr!!!

Na pstruhovku jen s háčky bez protihrotů necteno

8.1.2011 | Zedtu | Vaše názory | 10.208 zobrazení | 120 odpovědí

Zajímají mě Vaše názory na novinku v roce 2011 na lov na pstruhové vodě s háčky bez protihrotů

Prosím o radu necteno

24.2.2011 | lacco | Pruty | 10.207 zobrazení | 3 odpovědi

Prosím o radu. Jaké je vaše doporučení delšího prutu na řeku (více jak 4m),pro chytání především dravých ryb.Je velký rozdíl ve váze mezi klasickými laminátovými a kompozitními grafitovými pruty? Prut je zasazen do objímky stojanu s možností co nelepšího využití své délky.Rád přijmu vaše praktická i teoretická doporučení. Děkuji.

Zkušenosti s přívlačovým navijákem necteno

5.11.2012 | TondaN | Navijáky | 10.195 zobrazení | 30 odpovědí

Ahoj chtěl bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s navijákem Shimano Aernos chtěl bych si pořídit nový přívlačový naviják na české vody a rozhoduji se mezi zmiňovaným Shimanem a Slammerem od Pennu. Chtěl bych takový universální naviják, který bych mohl používat jak na candáty,štiky tak i na menší sumce a mohl bych se na něj 100% spolehnout a něco vydržel.

PILA BOHDANEČ RYBOLOV PRO DĚTI??? necteno

30.7.2009 | klicek | Domácí revíry | 10.174 zobrazení | 30 odpovědí

Ahoj chlapi,chci se podělit o jeden otesný zážitek od vody. Jelikož má kluk prázdniny ,a doma s ním není k vydržení,beru ho občas na ryby.Jezdíme po kraji na soukromé rybníčky ,tam si lze pěkně zachytat .Na internetu jsem našel inzerát .Rybolov pro děti -pila Bohdaneč.Je to kousek od nás ,tak jsem se rozhodl že to zkusíme tentokrát zde. Cena za povolenku 150 KČ se zdála v pohodě,fotky také napovídaly že to bude fajn ,tudíž jsme vyrazily… V 9 H ráno jsme byli na místě,co nás ale překvapilo že tam nebyla ani noha.Namířím si to ke kiosku pro povolenku netuše co mne čeká. Pán byl celkem v pohodě ,říkám si bude to paráda. Když na mě pak ale vybali částku za povolenku ,všelijaké zálohy ,šel jsem do kolen. Na místo inzerovaných 150kč, to bylo nějakých 700kč. Být tam sám tak se na to vy…,ale kluk byl natěšenej ,tudíž jsem nemohl couvnout.Když pak začal s místním řádem tak to už jsem měl totálně po náladě. Ulovená ryba totiž nesmí být vrácena vodě,což pro nás jako pouštěče byl asi největší problém. Přejdu k samotnému lovu- pstruzi 25–30 cm ,takže nic moc,ale to nejlepší teprve příjde,nejen že rybu nesmíte pustit zpět ale musíte si ji zabít zapujčeným polenem a vhodit do vyfasovaného kýble a ještě ji pěkně zaplatit,a to opravdu pěkně 250 kč /kg .Za zadke nám tam ometal místní dědek a hlídal aby jsme náhodou něco nepustily,což mi pěkně lezlo na nervy Na místo krásně stráveného dopoledne se nám výlet změnil v zatraceně drahou hodinku něčeho co z rybařením nemá nic společného .Tato hodina hrůzy mě stála 1000kč ,neboť při odchodu jsem musel tyto ryby ještě zaplatit,a to 300kč. Nemluvím o starosti s rybamy ,jelikož je nejíme. Ne že bych byl škudlil ,ale za hodinu mi to přijde příliš. Rybaříme pro radost a pohodu u vody ,ale toto jsme zde ani náznakem nenašli. Celkově to beru jako zkažený den a ani se nedivím že jsem na parkovišti pro cca 20 aut mohl zaparkovat klidně autobusem bylo totiž téměř prázdné,ted už se nedivím!!!!! Nelze toto ani omylem srovnávat s revíry jako je polička ,štít ,lovětín atd.kde za 200až 300kč strávíte pěkný den opravdu na rybách…
Máte někdo ještě zkušenost z nějakým takovýmto hnusem????

Sbirolino,bombeta a pod. necteno

8.8.2004 | rybopet | Ostatní nádobíčko | 10.171 zobrazení | 27 odpovědí

Používate tieto moderné novinky na prívlač?

Lanko na dravce AFW Surfstrand 1x7 necteno

11.5.2012 | kingkubik | Dravci | 10.156 zobrazení | 4 odpovědi

omlouvam se za trapne forum ale rad by jsem se chtel optat prodejcu ryb.potreb a lidi co maji rybareni jako nemoc.nevite kde se da tohle lanko sehnat?v zahranici jsem neco nasel ale nemam zadne zkusenosti s obednavanim jinak nez v tuzemsku a myslim ze postovne by byla zbytecna palka.pokud by si nekdo vedel rady hodte echo pls.dekuji mnohokrat

Závody chytej.cz Jestřabice necteno

21.3.2009 | Robur | chytej.cz | 10.153 zobrazení | 100 odpovědí

jsou k tomu nějaké podrobnosti? Docela mne to zajímá. V případě nominace bych rád podtrhl, že se ptám jako první:-D

Utržené nástrahy necteno

23.12.2005 | Poperr | Přívlač | 10.149 zobrazení | 64 odpovědí

Kolik jste letos utrhl nástrah. Jaá jsem letos utrhl 2 gumy 1 rotačku to je muj rekord.

Winklepicker necteno

3.12.2005 | Yuri | Feeder | 10.149 zobrazení | 31 odpovědí

Zdravim vsecky feedrare, prosim o radu jaky si koupit winklepicker nebo feeder light pod stromecek. Budu chytat na malych stojacich a mensich rekach. Cena by se mela pohybovat do 1500 kc. Jestli mate i odkazy na internetove obchody s temito proutky poslete mi je pls. diky vsem za odpovedi YURI

Zabít či nezabít trofejní rybu? necteno

9.5.2014 | HaD | Vaše názory | 10.145 zobrazení | 102 odpovědí

Zabít či nezabít trofejní rybu?S přibývajícím věkem se obvykle vyvíjí i názory jedince. Já jsem byl vždy přesvědčen o tom, že velká ryba bez rozdílu vždy patří zpět do revíru, aby si svůj „dlouhý“ život dožila a navíc zatraktivnila svou přítomností daný revír. S postupem času a nabitými informacemi svůj názor lehce přehodnocuji. Přivedlo mne k tomu zejména účast na odlovu pstruhů na kapiláře, kdy se odlovující velmi snažil, aby tam nezbyl žádný větší, který by novou generaci pstruhů významně oslabil – prostě by je sežral. Když nyní ulovím např. na menším potoce poměrně velkého pstruha, sice ho nadále bez mrknutí oka okamžitě pustím, ale po lovu přemýšlím, zda taková čtyřicítka na potoce, kde je obvyklé maximum 30cm, není spíše pohroma a zda bylo jeho puštění správné. Pro atraktivitu revíru asi ano, pro revír samotný asi naopak ne. Něco jiného by to samozřejmě bylo na velké řece. Je na to prostě potřeba nahlížet v souvislostech. Jak jste na tom názorově Vy a máte také podobná dilemata?

Soukromý rybník-jižní morava necteno

2.4.2009 | | Kaprařina | 10.145 zobrazení | 6 odpovědí | upravit

Dobrý den, nemůžete někdo poradit začínajícímu kapraři(tedy chytám od 6 let,ale kapřařině se venuji teprve cca 3 roky) nějaký hezký a hlavně levný revír na jižní moravě?? Díval jsem se na balaton,pískovna zaječí,těšany,tel­nice atd. ale nikde jsem nenašel na internetu podrobnější info. Moc dík za každý příspěvek.

Vhodný naviják na štiky(vláčku) necteno

3.5.2007 | čabi | Navijáky | 10.138 zobrazení | 40 odpovědí

Chci si koupit dobrej naviják na štiky.Na vláčení.Prut mám shimano beast master 240cm,15–40g.Aby k němu pěkně ladil.Cena by měla být okolo 2500kč.Zkuste poradit…

Rybaření ve Slovinsku necteno

24.7.2005 | Wolf | Rybaření v zahraničí | 10.137 zobrazení | 9 odpovědí

Chtěl bych se zeptat jestli někdo máte zkušenosti s lovem ve Slovinsku

Dneska se ke mně dostala tahle fotka, ty rybky by měli být asi postruháci +40cm je to z okolí je jezera Bohinj a řeky Sávy Bohijnky (ceny povolenek prý něco okolo 35 euro / den )

ohníček u vody ano či ne necteno

4.1.2005 | silur | Legislativa | 10.131 zobrazení | 66 odpovědí

jak jste na tom ze sirkama. Opečený buřtík na rybách to je věc co pánové ale není to vždy jednoduché.

Co říkáte na systém CHYŤ SAKUJ A PUSŤ? necteno

2.5.2013 | Sfinga | Vaše názory | 10.127 zobrazení | 84 odpovědí | upravit

Co říkáte na systém CHYŤ SAKUJ A PUSŤ?Jsou podle vás v pořádku situace, kdy je ulovení ryby a její následné uložení do vezirku zakončeno jejím puštěním zpět?