Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

PILA BOHDANEČ RYBOLOV PRO DĚTI??? necteno

30.7.2009 | klicek | Domácí revíry | 10.214 zobrazení | 30 odpovědí

Ahoj chlapi,chci se podělit o jeden otesný zážitek od vody. Jelikož má kluk prázdniny ,a doma s ním není k vydržení,beru ho občas na ryby.Jezdíme po kraji na soukromé rybníčky ,tam si lze pěkně zachytat .Na internetu jsem našel inzerát .Rybolov pro děti -pila Bohdaneč.Je to kousek od nás ,tak jsem se rozhodl že to zkusíme tentokrát zde. Cena za povolenku 150 KČ se zdála v pohodě,fotky také napovídaly že to bude fajn ,tudíž jsme vyrazily… V 9 H ráno jsme byli na místě,co nás ale překvapilo že tam nebyla ani noha.Namířím si to ke kiosku pro povolenku netuše co mne čeká. Pán byl celkem v pohodě ,říkám si bude to paráda. Když na mě pak ale vybali částku za povolenku ,všelijaké zálohy ,šel jsem do kolen. Na místo inzerovaných 150kč, to bylo nějakých 700kč. Být tam sám tak se na to vy…,ale kluk byl natěšenej ,tudíž jsem nemohl couvnout.Když pak začal s místním řádem tak to už jsem měl totálně po náladě. Ulovená ryba totiž nesmí být vrácena vodě,což pro nás jako pouštěče byl asi největší problém. Přejdu k samotnému lovu- pstruzi 25–30 cm ,takže nic moc,ale to nejlepší teprve příjde,nejen že rybu nesmíte pustit zpět ale musíte si ji zabít zapujčeným polenem a vhodit do vyfasovaného kýble a ještě ji pěkně zaplatit,a to opravdu pěkně 250 kč /kg .Za zadke nám tam ometal místní dědek a hlídal aby jsme náhodou něco nepustily,což mi pěkně lezlo na nervy Na místo krásně stráveného dopoledne se nám výlet změnil v zatraceně drahou hodinku něčeho co z rybařením nemá nic společného .Tato hodina hrůzy mě stála 1000kč ,neboť při odchodu jsem musel tyto ryby ještě zaplatit,a to 300kč. Nemluvím o starosti s rybamy ,jelikož je nejíme. Ne že bych byl škudlil ,ale za hodinu mi to přijde příliš. Rybaříme pro radost a pohodu u vody ,ale toto jsme zde ani náznakem nenašli. Celkově to beru jako zkažený den a ani se nedivím že jsem na parkovišti pro cca 20 aut mohl zaparkovat klidně autobusem bylo totiž téměř prázdné,ted už se nedivím!!!!! Nelze toto ani omylem srovnávat s revíry jako je polička ,štít ,lovětín atd.kde za 200až 300kč strávíte pěkný den opravdu na rybách…
Máte někdo ještě zkušenost z nějakým takovýmto hnusem????

Berkley Jigolo necteno

11.2.2011 | Stroft | Dravci | 10.194 zobrazení | 72 odpovědí

Pozor.Po vydařené serii prutů Skeletor, přišel na trh Berkley Jigolo. Nábídka je lákavá, ale po dodání zjistíte, že se nejedná o nabízený model dle fotek na e-shopech. Zcela jiný blank než na který jsme ze Skeletora zvyklí, místo 10 oček pouze 6 a to jen keramických. Akce tohoto proutku spíše parabolická.Výroba made in China. Tak bacha na ně:-))

Sbirolino,bombeta a pod. necteno

8.8.2004 | rybopet | Ostatní nádobíčko | 10.188 zobrazení | 27 odpovědí

Používate tieto moderné novinky na prívlač?

Lanko na dravce AFW Surfstrand 1x7 necteno

11.5.2012 | kingkubik | Dravci | 10.179 zobrazení | 4 odpovědi

omlouvam se za trapne forum ale rad by jsem se chtel optat prodejcu ryb.potreb a lidi co maji rybareni jako nemoc.nevite kde se da tohle lanko sehnat?v zahranici jsem neco nasel ale nemam zadne zkusenosti s obednavanim jinak nez v tuzemsku a myslim ze postovne by byla zbytecna palka.pokud by si nekdo vedel rady hodte echo pls.dekuji mnohokrat

co si myslíte o horní míře necteno

8.2.2011 | břitva | Dravci | 10.174 zobrazení | 103 odpovědí

mislíte si že by měla být zavedena horní míra u všech ryb?já osobně jsem pro protože velké ryby se mají vracet zpět do vody.

Soukromý rybník-jižní morava necteno

2.4.2009 | | Kaprařina | 10.170 zobrazení | 6 odpovědí | upravit

Dobrý den, nemůžete někdo poradit začínajícímu kapraři(tedy chytám od 6 let,ale kapřařině se venuji teprve cca 3 roky) nějaký hezký a hlavně levný revír na jižní moravě?? Díval jsem se na balaton,pískovna zaječí,těšany,tel­nice atd. ale nikde jsem nenašel na internetu podrobnější info. Moc dík za každý příspěvek.

Filmy z dětství necteno

6.3.2010 | džigit | Domácí revíry | 10.155 zobrazení | 98 odpovědí

Na téma mně přivedl právě sledovaný film v TV : My tři a pes z Pětipes.
Vzpomínáte na nějaké další filmy ze 70tých let s dětskýma rybářskýma příhodama? To krásné dětské tajemno při lovu,zaručené rady „jak na ně“ a především "nedotčenou " přírodu. Vzpomínáte ještě na nějaké?Pojdmě pokecat a zavzpomínat…

Vltava v dnešní době necteno

30.11.2011 | DenisOv | Domácí revíry | 10.141 zobrazení | 5 odpovědí | upravit

Jak to vypadá s vltavou v poslední době?Stihnul bych si tam o víkendu ještě zachytat?

Co je to za hmyz? necteno

18.8.2009 | Robur | chytej.cz | 10.140 zobrazení | 35 odpovědí

Dnes jsem to našel na rohožce v koupelně a docela mne to zaujalo......­.............­.............­.............­.............­..............

Co podle vás znamená "ŽVEJKA PRUT" necteno

23.9.2006 | regulus | Pruty | 10.108 zobrazení | 68 odpovědí

Tento „terminus technikus“ je poměrně dost rozšířenej. Jsem pevně přesvědčen, že naprostá většina těch kdo tento termín použila, vlastně ani neví, co s tím chtěli říci. Prostě by mě zajímalo, co si kdo z vás pod tímto termínem a v jaké souvislosti, což je dost důležitý představuje. Svůj sáhodlouhý názor doručím později, tak se zatím tužte. -:)))

Cardinal C500i SDH necteno

3.6.2012 | obor | Navijáky | 10.106 zobrazení | žádná odpověď

Poprosil by som majiteľov tohoto navijáka o ich vyjadrenie, názor, spokojnosť, prípadne problémy s týmto modelom. Aká je prosím vás veľkosť týchto modelov? Cardinal C503i SDH,Cardinal C504i SDH, Cardinal C506i SDH. Napr. 1000, 2000, 3000? Za všetky vaše názory vopred veľmi pekne ďakujem!

vozík na loďku necteno

28.11.2007 | wallys | Ostatní nádobíčko | 10.105 zobrazení | 60 odpovědí

Chci se zeptat a poradit které firmy vyrábí vozíky na rybářskké lodě (pranice do 4m a 120kg), popřípadě nějaký ten zlepšovák na úpravu normálního vozíku za auto.Dík

jaký levnější echolot máte odskoušený při lovu s vábničkou necteno

22.2.2011 | rompeprop | Sumcařina | 10.104 zobrazení | 16 odpovědí

Dobry den jde mi o to že mám pocit že s jinym sonarem než lowrance nebo humminbrid vyších řad dle recenzí nejde vidět zvedající ho se sumce.Myslím že několik let nazpět se sumci s vábničkou a sonarem také lovili a přístroje zdaleka nedosahovaly parametrů dnešních špičkových mašin.Sumcařím na revírech kde je zákaz lodě, nebo zákaz vábení.Na vodu kde je povoleno vše se dostanu tak 2× za sezonu.Tak se mi nchce investovat x tisíc do echa co využiju povětšinu jen k mapování.Předem děkzuji za tipy na echa co máte odskoušené při lovu s vábničkou a pro nenáročné dostačující.

Jaký obal na pruty + ostatní nádobíčko ? necteno

14.5.2012 | Don | Ostatní nádobíčko | 10.087 zobrazení | 7 odpovědí

Zdravím. Chtěl bych poradit při výběru obalu na pruty. Délku bych upřednostňoval 140cm, dále bych chtěl aby měl 3 komory a dal se nosit na zádech. Máte nějaké osvědčené obaly ? Nerad bych koupil něco co se za pár dní začne trhat atd. Díky za rady

Rybářský dětský den necteno

7.5.2012 | revoke | Tipy & triky | 10.078 zobrazení | 6 odpovědí

Letos jsem dostal za úkol vymyslet na dětský den nějakou zajímavou soutěž či jinou drobnou aktivitu (pro více dětí). Chtěl bych být originální a mít něco jiného než hod na cíl či poznávačku ryb, ale nějak mě nic nenapadá. Poradíte?

Je čeburaška opravu tak výjimečná? necteno

13.11.2015 | Dany73 | Přívlač | 10.076 zobrazení | 61 odpovědí

Otázka do pléna na kloubovou hlavičku typu Čeburaška oproti klasické jigovce. Myšleno ve srovnání záběrů či spektra ulovených ryb, neboť svou konstrukcí zcela jistě výjimečná je. Samotnému se mi osvědčila více při lovu ve sloupci (propad), jestliže „lížu“ dno, vítězí klasika (i Toro asi ví, proč zůstává klasice s canďochy věrný:-) Pod duelem málo postřehů, od té doby přeci jen uplynulo trochu vody…

Odhozový echolot necteno

6.8.2017 | Snakei | Vaše názory | 10.070 zobrazení | 5 odpovědí

Ahoj, mate nekdo zkusenosti s pouzitim odhozovych echolotu? Nechci kupovat echolot drazsi nez clun, a taky nemam clun vzdy s sebou. Co nejakej z Ciny, mate?

SpeedMaster X Amnesia necteno

8.2.2010 | | Feeder | 10.068 zobrazení | 31 odpovědí

Zdravím! Rozhoduji se mezi těmito dvěma feedery a trošku si nevím rady. Potřebuji něco tužšího – čili heavíčko. Takže vybírám mezi

Sema Amnesia 3.9m

a

Shimano SpeedMaster AX Feeder Heavy (popřípadě starší variantu bez AX – dle toho, co budou mít na krámě)

Negativum u toho Speedu AX je cena. Starší verze by byla v pohodě, ale zase ten pocit, že kupuji starší verzi, když je na trhu lepší taky, není také nic moc. Jinak mám momentálně Medium a až na tu jeho měkkost je to super proutek (mimochodem je na prodej, kdyby někdo měl zájem).

Pořád zde ale čtu chválu na Amnésii a celkem se mi i líbí. Jen nevím, jak bych si na ní při té její špičkové akci užil rybu a jestli bych si na to zvykl. Nikdy jsem prut se špičkovou akcí neměl. Chápu ale, že se na tom asi lépe nahazuje a lépe zasekává. Jak je to s její pevností blanku oproti Speedu Heavy (Speed je známý svou nezničitelností, což se mi velice zamlouvá)? Tahají se na ní i velcí kapři a parmy? Docela bych ocenil nějaké zkušenosti, srovnání či názory. Děkuji! Martin

Pruty Mivardi necteno

23.9.2006 | PowerBait | Pruty | 10.058 zobrazení | 8 odpovědí

Z důvodu lepšího transporu zvažuji kopi těchto prutů.Nemáte někdo praktické zkušenosti. www.fish-pro.cz

Proč je toto potřeba? necteno

23.2.2016 | breca | Vaše názory | 10.057 zobrazení | 129 odpovědí

http://www.ceskatelevize.cz/…i-bez-listku

Tak tohle mi hlava opravdu nebere, kdo to vymyslel. Asi je potřeba naplnit jednou za rok mrazáky… Na rok!