Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

SpeedMaster X Amnesia necteno

8.2.2010 | | Feeder | 10.311 zobrazení | 31 odpovědí

Zdravím! Rozhoduji se mezi těmito dvěma feedery a trošku si nevím rady. Potřebuji něco tužšího – čili heavíčko. Takže vybírám mezi

Sema Amnesia 3.9m

a

Shimano SpeedMaster AX Feeder Heavy (popřípadě starší variantu bez AX – dle toho, co budou mít na krámě)

Negativum u toho Speedu AX je cena. Starší verze by byla v pohodě, ale zase ten pocit, že kupuji starší verzi, když je na trhu lepší taky, není také nic moc. Jinak mám momentálně Medium a až na tu jeho měkkost je to super proutek (mimochodem je na prodej, kdyby někdo měl zájem).

Pořád zde ale čtu chválu na Amnésii a celkem se mi i líbí. Jen nevím, jak bych si na ní při té její špičkové akci užil rybu a jestli bych si na to zvykl. Nikdy jsem prut se špičkovou akcí neměl. Chápu ale, že se na tom asi lépe nahazuje a lépe zasekává. Jak je to s její pevností blanku oproti Speedu Heavy (Speed je známý svou nezničitelností, což se mi velice zamlouvá)? Tahají se na ní i velcí kapři a parmy? Docela bych ocenil nějaké zkušenosti, srovnání či názory. Děkuji! Martin

Brigáda?ANO či NE necteno

4.2.2008 | Piranha | Legislativa | 10.300 zobrazení | 86 odpovědí

Otevírám diskuzi na téma brigáda.Myslíte si, že by se mělo chodit pravidelně na brigády, nebo by se místo odpracovaných hodin mělo platit? Dříve jsem byl toho názoru že si jí raději zaplatím, protože celý rok funkcionáři na vše kašlaly a spolíhalo se, že příjdou brigádníci a oni už to odmáknou.Nyní po deseti letech placení brigád jsem byl pracovat a měl jsem z toho docela dobrej pocit.Osobní pocit že jsem přispel k nečemu dobrýmu.

vozík na loďku necteno

28.11.2007 | wallys | Ostatní nádobíčko | 10.298 zobrazení | 60 odpovědí

Chci se zeptat a poradit které firmy vyrábí vozíky na rybářskké lodě (pranice do 4m a 120kg), popřípadě nějaký ten zlepšovák na úpravu normálního vozíku za auto.Dík

Lanko na dravce AFW Surfstrand 1x7 necteno

11.5.2012 | kingkubik | Dravci | 10.296 zobrazení | 4 odpovědi

omlouvam se za trapne forum ale rad by jsem se chtel optat prodejcu ryb.potreb a lidi co maji rybareni jako nemoc.nevite kde se da tohle lanko sehnat?v zahranici jsem neco nasel ale nemam zadne zkusenosti s obednavanim jinak nez v tuzemsku a myslim ze postovne by byla zbytecna palka.pokud by si nekdo vedel rady hodte echo pls.dekuji mnohokrat

Srovnání rybího masa necteno

23.4.2010 | Robur | Recepty | 10.294 zobrazení | 43 odpovědí

V rybářství 2/2010 jsem četl článek ve smyslu, že česká ryba, hlavně kapr je mnohem lepší než dovážená ryba. Dále autor rozvíjí myšlenku ve srovnání s losos. rybami, že jejich maso je uměle vyhoněné /rybí brojleři/oproti kaprovi. Motem článku je: Lidičky jezte české ryby. Co vy na to?

Cestovní přívalčák z TV necteno

16.5.2007 | Robur | Pruty | 10.288 zobrazení | 46 odpovědí

Tak dnes jsem šel kolemprodjeny zaměřující se na TV schopping a bomba. Objevil jsem tam takový prut co se dá pověsit na opasek. Rozložený 120 cm. Mechanismus hrozný, naviják, pokud se to dá nazvat je jen pro leváky a těžký jak sviňa.

Klub přátel češtiny. necteno

6.8.2012 | JHolc | Neúspěchy | 10.285 zobrazení | 64 odpovědí

Pánové, vím, že chytej.cz je rybářský server a naším společným zájmem je tedy rybaření. Ale to co tu poslední dobou vidím za paskvily mě pěkně štve. Neřeším detaily, nikdo není dokonalý, ale všechno má své meze. Co si o tom myslíte vy? Myslím, že by nebylo od věci přidávat i některé „perly“ které se v diskuzích vyskytují. :-)

Sbirolino,bombeta a pod. necteno

8.8.2004 | rybopet | Ostatní nádobíčko | 10.283 zobrazení | 27 odpovědí

Používate tieto moderné novinky na prívlač?

Co si mám pořídit na Lipno? necteno

19.2.2011 | Šnek | Kaprařina | 10.271 zobrazení | 45 odpovědí

Zdarvím,v létě jedu na Lipno,mám 2 děličky na kapry a tak bych chtěl vyzkoušet i boilies či pelety!Ale nevím co si mám vše koupit abych byl úspěšný,mám vělký člun,a loďku,takže bych klidně zakrmovat i z lodi,co na zakrmení?jaké pelety či boilies?partikl mám už doma(řepka,ku­kuřice,pšenice)­.Mé finance jsou ale omezené,nakoupit boilies a pelety za 3000 kč by nebyl problém. díky za odpovědi :)

Vltava v dnešní době necteno

30.11.2011 | DenisOv | Domácí revíry | 10.270 zobrazení | 5 odpovědí | upravit

Jak to vypadá s vltavou v poslední době?Stihnul bych si tam o víkendu ještě zachytat?

Soukromý rybník-jižní morava necteno

2.4.2009 | | Kaprařina | 10.264 zobrazení | 6 odpovědí | upravit

Dobrý den, nemůžete někdo poradit začínajícímu kapraři(tedy chytám od 6 let,ale kapřařině se venuji teprve cca 3 roky) nějaký hezký a hlavně levný revír na jižní moravě?? Díval jsem se na balaton,pískovna zaječí,těšany,tel­nice atd. ale nikde jsem nenašel na internetu podrobnější info. Moc dík za každý příspěvek.

Žermanice a Těrlice necteno

27.5.2009 | luk888 | Domácí revíry | 10.253 zobrazení | 26 odpovědí

Chtěl bych se zeptat na tyto 2 revíry, jaká tam je zarybněnost, jak to tam jde, popřípadě nějaké pěkné úlovky nebo porvonání těchto revírů. Na těchto 2 revírech jsem ještě nebyl, tak jestli to tam má cenu jet třeba na týden či více. Předem říkam, že jsem skoušel najít zde na Chytej.cz nějaké info, ale nic moc;).. Díík:)

Pruty Mivardi necteno

23.9.2006 | PowerBait | Pruty | 10.253 zobrazení | 8 odpovědí

Z důvodu lepšího transporu zvažuji kopi těchto prutů.Nemáte někdo praktické zkušenosti. www.fish-pro.cz

znacka SHAKESPEARE necteno

22.5.2006 | Zcuter | Feeder | 10.250 zobrazení | 31 odpovědí

mate s touto znackou nejake skusenosti(pokud mozno co se tyce feedru…)

IQ našich rybářů necteno

2.10.2006 | conwiq | Neúspěchy | 10.247 zobrazení | 66 odpovědí

Jaký máte názor na IQ našich rybářů? Jaký tipujete, že je republikový průměr. :/

PŘEDSEVZETÍ necteno

2.1.2005 | Milky | Ryby | 10.247 zobrazení | 106 odpovědí

Také jste si něco v prvních okamžicích nové roku řekli, že je nejvyšší čas už konečně udělat?

Cardinal C500i SDH necteno

3.6.2012 | obor | Navijáky | 10.233 zobrazení | žádná odpověď

Poprosil by som majiteľov tohoto navijáka o ich vyjadrenie, názor, spokojnosť, prípadne problémy s týmto modelom. Aká je prosím vás veľkosť týchto modelov? Cardinal C503i SDH,Cardinal C504i SDH, Cardinal C506i SDH. Napr. 1000, 2000, 3000? Za všetky vaše názory vopred veľmi pekne ďakujem!

CHYTANÍ DRAVÝCH RYB (candáti, úhoři). necteno

29.6.2005 | Goyer | Dravci | 10.233 zobrazení | 35 odpovědí

Zdravím, jsem zde nový, takže kdybych dělal někde něco špatně, omlouvám se. K věci, již několik let rybařím, ale pouze bílé ryby a teprve letos jsem se rozhodl pro dravé ryby. Čili jsem popadl literaturu, intertnet a začal číct, pročítat a bádat. Ve finále jsem se dostal na metodu plavačky. Tato metoda mi neuvěřitelně funguje a nikdy mi tak jako tato jiná nefungovala. Mé problémy začaly na začátku lankem, poté tlustým vlascem, 5g káčou, atd… toto jsem vše odstanil(nechci to rozebírat do podrobna) a nyní chytám na brčko, které je osazeno světélkem (dohromady něco pod 1g) dále vlasec 28, obratlík a šňůra na boilies (17kg) a 3 trojháčky. Systém navázání a chytání: Vlasec-brčko(0,6g)-obratlík-šňůra-3trojháky. Vkládání háčků do nástrahy je takové:

(staří ryby neberte v potaz, jde jen o ukázku háčku). Tento způspob, ale nepřinášel moc ovoce a pro jsem zvolil tento způsob (jen jsem trochu obměnil místo háčku hlavně u tlamy a směry háčků)

Proč toto vše píšů? Protože se chci s Vámi poradit o tom, KAM PÍCHNOUT HÁKY? Proč? Protože u 99% záběrů ryba na háku není! (podotýkám, že nechci se bavit o tom, jak dlouho to nechat po záběrů, atd…) JDE MI JEN O TO, KAM PÍCHNOUT HÁKY.

Už bych sem nepsal, protože dnes jsem si udělal opět nový obrázek o tom kam asi a bude to místo „mezi oči“ 1. trojhák pod hlavu. Proč? Udělal jsem si obrázek o tom a v literatuře se uvádí, že většinou Candáti a úhoři berou rybu po hlavě, ale nikdy jsem nevěděl jak. Proto jsem otevřel opravdu jednu starou knihu, kde se uvádí, že útočí pod hlavu, protože je to mnohem snadnější místo (tvrdost, atd…)
a proto pravidelně vytahuji ryby v takovém to stavu:

což mi to jen dokazuje.

Za noc mám dobrých 10–15 výjezdů a je mi vážně trapné, když musím říct, že z toho seknu všechny, ale 10 do prázdna ( i když dravec odjíždí dost velkou rychlostí) po té vytáhnu Okouna, jako na posledním obrázku a zbylých 5 rybu seknu, ale pro mne z nepochopitelných důvodů se vyvlíkne (když už ji táhnu ke břehu). Znovů říkám, nechci rozebírat, jak dlouho nechat ve vodě, kdy sekat, atd…

Proto mé nápady a poznatky jsou a dnes je budu realizovat a zítra bude vědět opět víc jsou:

1. Takto jsem to chytal poprvé:

hák první v hubě (neodsvěčilo se, při záběru trhnu a háček vjede ještě více do tlamy)

2. Takto jsem to chytal dnes:

hák jsem dal mezi oči a jinak všude stejně (na tento růsob jsem zatím zasekl nejvíce ryb)

3. A nyní takto bych chtěl chytat dnes

Proto protože dravec rybu chytne zde:

takže z toho jsem si vydedukoval, že hák dám tam.

4. a ještě mne napadlo, že ještě jistější záběr bude takto:
a to proto, protože když dravec vyjede po hlavě musí se seknout, buď o horejšek či dolejšek a hřbetní hák bych tedy oželel, protže si myslím, že tam místo dravce je nejslabší.

Čili po tomto rozboru, jaké zkušenosti, kam píchnout. Protosím objektivní a rozumné názory. A popřípadě potvrdit tvrzení a odůvodnit ho. Díky všem.

Woblery na štiky necteno

2.8.2005 | Lukas | Dravci | 10.218 zobrazení | 36 odpovědí

Jake woblery puužíváte na štiky?

Batoh na přívlač?? necteno

5.6.2010 | CiCu | Ostatní nádobíčko | 10.209 zobrazení | 57 odpovědí

Máte někdo zkušenosti s Rapala sling bag nebo s jiným podobným batohem?? Popřípadě jestli neznáte jiné dobré batohy na ceně až tak nezáleží Díky