Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

povolenka na ryby v Madarsku necteno

5.9.2007 | ??? | Rybaření v zahraničí | 9.968 zobrazení | 11 odpovědí | upravit

Čau,nevíte někdo kde se v Madarsku kupuje povolenka na řeky a jestli potřebuji i rybářský lístek.Chci chytat na Tisze.

Nejlepší Boilies - učinnost necteno

12.8.2010 | 17_Rosta | Kaprařina | 9.963 zobrazení | 9 odpovědí

Zdravim jedu na týden na přehadu a nevím za boha jaké boilie vybrat abych nalákal i větší kapry poradí někdo ? mám doma ostružinu kterou dipuju v ananasu ale zatím se nic nepovedlo pokud někdo poradí budu rád nějaké co natáhne i větší ryby . Jinak konkrétně jedu na nechranice u chomutova:)

Italská řeka Pád, přívlač ze břehu. necteno

31.3.2014 | Bulldog.o | Přívlač | 9.961 zobrazení | 74 odpovědí

Vážení přátelé, nemůže te mi někdo trochu poradit.,– s kamarádem chceme vyrazit do Itálie na řeku Pád. Jde nám spíše o poznávací výpravu. Naše představa je vláčení ze břehu, podívat se na různá místa kolem řeky, ramena od hlavního toku a pod.. Máme obavu kvůli dostupnosti k vodě – strmý břeh atd.. nemůžete mi někdo poradit jestli např. v oblasti jižně od města Mantova je vůbec vláčení ze břehu proveditelné… díky moc

SPRO PREDATOR necteno

10.8.2012 | Wiktor.c | Ostatní nádobíčko | 9.958 zobrazení | 4 odpovědi

Ahoj kolegové! Chci se zeptat na novinku od SPRA,jmenuje se to Spro Predator je to speciální program na dravce a nevím kde a kdy se to dá pořídit ještě jsem to nikde neviděl.

Srovnání rybího masa necteno

23.4.2010 | Robur | Recepty | 9.958 zobrazení | 43 odpovědí

V rybářství 2/2010 jsem četl článek ve smyslu, že česká ryba, hlavně kapr je mnohem lepší než dovážená ryba. Dále autor rozvíjí myšlenku ve srovnání s losos. rybami, že jejich maso je uměle vyhoněné /rybí brojleři/oproti kaprovi. Motem článku je: Lidičky jezte české ryby. Co vy na to?

CHYTANÍ DRAVÝCH RYB (candáti, úhoři). necteno

29.6.2005 | Goyer | Dravci | 9.956 zobrazení | 35 odpovědí

Zdravím, jsem zde nový, takže kdybych dělal někde něco špatně, omlouvám se. K věci, již několik let rybařím, ale pouze bílé ryby a teprve letos jsem se rozhodl pro dravé ryby. Čili jsem popadl literaturu, intertnet a začal číct, pročítat a bádat. Ve finále jsem se dostal na metodu plavačky. Tato metoda mi neuvěřitelně funguje a nikdy mi tak jako tato jiná nefungovala. Mé problémy začaly na začátku lankem, poté tlustým vlascem, 5g káčou, atd… toto jsem vše odstanil(nechci to rozebírat do podrobna) a nyní chytám na brčko, které je osazeno světélkem (dohromady něco pod 1g) dále vlasec 28, obratlík a šňůra na boilies (17kg) a 3 trojháčky. Systém navázání a chytání: Vlasec-brčko(0,6g)-obratlík-šňůra-3trojháky. Vkládání háčků do nástrahy je takové:

(staří ryby neberte v potaz, jde jen o ukázku háčku). Tento způspob, ale nepřinášel moc ovoce a pro jsem zvolil tento způsob (jen jsem trochu obměnil místo háčku hlavně u tlamy a směry háčků)

Proč toto vše píšů? Protože se chci s Vámi poradit o tom, KAM PÍCHNOUT HÁKY? Proč? Protože u 99% záběrů ryba na háku není! (podotýkám, že nechci se bavit o tom, jak dlouho to nechat po záběrů, atd…) JDE MI JEN O TO, KAM PÍCHNOUT HÁKY.

Už bych sem nepsal, protože dnes jsem si udělal opět nový obrázek o tom kam asi a bude to místo „mezi oči“ 1. trojhák pod hlavu. Proč? Udělal jsem si obrázek o tom a v literatuře se uvádí, že většinou Candáti a úhoři berou rybu po hlavě, ale nikdy jsem nevěděl jak. Proto jsem otevřel opravdu jednu starou knihu, kde se uvádí, že útočí pod hlavu, protože je to mnohem snadnější místo (tvrdost, atd…)
a proto pravidelně vytahuji ryby v takovém to stavu:

což mi to jen dokazuje.

Za noc mám dobrých 10–15 výjezdů a je mi vážně trapné, když musím říct, že z toho seknu všechny, ale 10 do prázdna ( i když dravec odjíždí dost velkou rychlostí) po té vytáhnu Okouna, jako na posledním obrázku a zbylých 5 rybu seknu, ale pro mne z nepochopitelných důvodů se vyvlíkne (když už ji táhnu ke břehu). Znovů říkám, nechci rozebírat, jak dlouho nechat ve vodě, kdy sekat, atd…

Proto mé nápady a poznatky jsou a dnes je budu realizovat a zítra bude vědět opět víc jsou:

1. Takto jsem to chytal poprvé:

hák první v hubě (neodsvěčilo se, při záběru trhnu a háček vjede ještě více do tlamy)

2. Takto jsem to chytal dnes:

hák jsem dal mezi oči a jinak všude stejně (na tento růsob jsem zatím zasekl nejvíce ryb)

3. A nyní takto bych chtěl chytat dnes

Proto protože dravec rybu chytne zde:

takže z toho jsem si vydedukoval, že hák dám tam.

4. a ještě mne napadlo, že ještě jistější záběr bude takto:
a to proto, protože když dravec vyjede po hlavě musí se seknout, buď o horejšek či dolejšek a hřbetní hák bych tedy oželel, protže si myslím, že tam místo dravce je nejslabší.

Čili po tomto rozboru, jaké zkušenosti, kam píchnout. Protosím objektivní a rozumné názory. A popřípadě potvrdit tvrzení a odůvodnit ho. Díky všem.

Živé ryby v Tescu necteno

11.8.2010 | jersey | Vaše názory | 9.947 zobrazení | 30 odpovědí

Vážení kolegové,dnes jsem byl zas po delší době v Tescu a ačkoli si to vždy zakazuju,opět jsem zavítal juknout na zubožené ryby v akváriu.Řeknu vám,je to hodně smutný pohled na štiky,pstruhy,ale i další druhy ryb,jak živoří v místních prosklených nádobách.Nejsem žádnej zuřivej zelenej aktivista,ale ten pohled na ty chudáky mě hodně zasahuje.Jsem si vědom,že mě jako rybáře spousta jiných lidí osočí,že rybám,které na háčku tahám z vody nedělám zrovna potěšení,ale i přesto si myslím,že ty ryby v Tescu,pomlá­cené,některé plísní zasažené,vybledlé a zubožené jsou na tom podstatně hůř.A protože nechci dělat,že to nevidím,napadlo mě,jestli se nemám nepokusit s tím něco udělat.Nechci po vás aktivitu v tomto směru,jen mě zajímá,jestli si myslíte,zda to má šanci na úspěch.Úspěch v tom smyslu,že by se prodej živých ryb zakázal.

Žermanice a Těrlice necteno

27.5.2009 | luk888 | Domácí revíry | 9.941 zobrazení | 26 odpovědí

Chtěl bych se zeptat na tyto 2 revíry, jaká tam je zarybněnost, jak to tam jde, popřípadě nějaké pěkné úlovky nebo porvonání těchto revírů. Na těchto 2 revírech jsem ještě nebyl, tak jestli to tam má cenu jet třeba na týden či více. Předem říkam, že jsem skoušel najít zde na Chytej.cz nějaké info, ale nic moc;).. Díík:)

Cestovní přívalčák z TV necteno

16.5.2007 | Robur | Pruty | 9.938 zobrazení | 46 odpovědí

Tak dnes jsem šel kolemprodjeny zaměřující se na TV schopping a bomba. Objevil jsem tam takový prut co se dá pověsit na opasek. Rozložený 120 cm. Mechanismus hrozný, naviják, pokud se to dá nazvat je jen pro leváky a těžký jak sviňa.

znacka SHAKESPEARE necteno

22.5.2006 | Zcuter | Feeder | 9.916 zobrazení | 31 odpovědí

mate s touto znackou nejake skusenosti(pokud mozno co se tyce feedru…)

Woblery na štiky necteno

2.8.2005 | Lukas | Dravci | 9.905 zobrazení | 36 odpovědí

Jake woblery puužíváte na štiky?

Brigáda?ANO či NE necteno

4.2.2008 | Piranha | Legislativa | 9.895 zobrazení | 86 odpovědí

Otevírám diskuzi na téma brigáda.Myslíte si, že by se mělo chodit pravidelně na brigády, nebo by se místo odpracovaných hodin mělo platit? Dříve jsem byl toho názoru že si jí raději zaplatím, protože celý rok funkcionáři na vše kašlaly a spolíhalo se, že příjdou brigádníci a oni už to odmáknou.Nyní po deseti letech placení brigád jsem byl pracovat a měl jsem z toho docela dobrej pocit.Osobní pocit že jsem přispel k nečemu dobrýmu.

Proč je toto potřeba? necteno

23.2.2016 | breca | Vaše názory | 9.880 zobrazení | 129 odpovědí

http://www.ceskatelevize.cz/…i-bez-listku

Tak tohle mi hlava opravdu nebere, kdo to vymyslel. Asi je potřeba naplnit jednou za rok mrazáky… Na rok!

Batoh na přívlač?? necteno

5.6.2010 | CiCu | Ostatní nádobíčko | 9.864 zobrazení | 57 odpovědí

Máte někdo zkušenosti s Rapala sling bag nebo s jiným podobným batohem?? Popřípadě jestli neznáte jiné dobré batohy na ceně až tak nezáleží Díky

IQ našich rybářů necteno

2.10.2006 | conwiq | Neúspěchy | 9.860 zobrazení | 66 odpovědí

Jaký máte názor na IQ našich rybářů? Jaký tipujete, že je republikový průměr. :/

Co si mám pořídit na Lipno? necteno

19.2.2011 | Šnek | Kaprařina | 9.850 zobrazení | 45 odpovědí

Zdarvím,v létě jedu na Lipno,mám 2 děličky na kapry a tak bych chtěl vyzkoušet i boilies či pelety!Ale nevím co si mám vše koupit abych byl úspěšný,mám vělký člun,a loďku,takže bych klidně zakrmovat i z lodi,co na zakrmení?jaké pelety či boilies?partikl mám už doma(řepka,ku­kuřice,pšenice)­.Mé finance jsou ale omezené,nakoupit boilies a pelety za 3000 kč by nebyl problém. díky za odpovědi :)

Co to je za rybu? necteno

4.6.2009 | Pumpik | Vaše názory | 9.841 zobrazení | 50 odpovědí

Dobrý den,řeknete mi někdo co to je za rybu?Vím že mě budete považovat za naprostého neznalce ale fakt tu rybu nepoznám

mušky na kapry necteno

29.7.2005 | Dream | Muškaření | 9.835 zobrazení | 37 odpovědí

Potřeboval bych poradit s čím a jak na kapry tady s mušákem…

Dravci na Orlíku necteno

12.9.2005 | VydraRevirni | Přívlač | 9.824 zobrazení | 59 odpovědí

Zdravím všechny,mám malou otázečku – lovíte někdo pravidleněji na Orlické přehradě (konkrétně Podolsko – úsek mezi Podolským a železničním mostem)? – na to místo jezdím pravidelně už asi 8 let,ale ještě se mi nestalo,že bych od začátku zahájení lovu dravců neulovil štiku,či okouna nad 25 cm. až letos:(( – postrádám i charakteristické večerní a ranní lovení těchto predátorů – dravci, kterých tu bylo vždy dostatek ,zkrátka (až na pár candátů a sumců)„nejdou“(. nejsou?!?) <živá, mtrvá rybka,vláčení. NIC:(> chtěl bych poprosit rybáře znalé místních poměrů o vyjádření svých aktuálních zkušeností. díky, Petrův zdar

Echolot na přívlač z belly boatu/lodě necteno

2.4.2013 | sethy | Ostatní nádobíčko | 9.808 zobrazení | 50 odpovědí

Potřeboval bych poradit s výběrem echolotu. Absolutně se v tom nevyznám. Na co si dát pozor, na jaké parametry se zaměřit, případně jaký konkrétní model vybrat? GPS nepotřebuju, čím bude menší, tím líp. Používán bude především na řekách.