Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

CHYTANÍ DRAVÝCH RYB (candáti, úhoři). necteno

29.6.2005 | Goyer | Dravci | 10.313 zobrazení | 35 odpovědí

Zdravím, jsem zde nový, takže kdybych dělal někde něco špatně, omlouvám se. K věci, již několik let rybařím, ale pouze bílé ryby a teprve letos jsem se rozhodl pro dravé ryby. Čili jsem popadl literaturu, intertnet a začal číct, pročítat a bádat. Ve finále jsem se dostal na metodu plavačky. Tato metoda mi neuvěřitelně funguje a nikdy mi tak jako tato jiná nefungovala. Mé problémy začaly na začátku lankem, poté tlustým vlascem, 5g káčou, atd… toto jsem vše odstanil(nechci to rozebírat do podrobna) a nyní chytám na brčko, které je osazeno světélkem (dohromady něco pod 1g) dále vlasec 28, obratlík a šňůra na boilies (17kg) a 3 trojháčky. Systém navázání a chytání: Vlasec-brčko(0,6g)-obratlík-šňůra-3trojháky. Vkládání háčků do nástrahy je takové:

(staří ryby neberte v potaz, jde jen o ukázku háčku). Tento způspob, ale nepřinášel moc ovoce a pro jsem zvolil tento způsob (jen jsem trochu obměnil místo háčku hlavně u tlamy a směry háčků)

Proč toto vše píšů? Protože se chci s Vámi poradit o tom, KAM PÍCHNOUT HÁKY? Proč? Protože u 99% záběrů ryba na háku není! (podotýkám, že nechci se bavit o tom, jak dlouho to nechat po záběrů, atd…) JDE MI JEN O TO, KAM PÍCHNOUT HÁKY.

Už bych sem nepsal, protože dnes jsem si udělal opět nový obrázek o tom kam asi a bude to místo „mezi oči“ 1. trojhák pod hlavu. Proč? Udělal jsem si obrázek o tom a v literatuře se uvádí, že většinou Candáti a úhoři berou rybu po hlavě, ale nikdy jsem nevěděl jak. Proto jsem otevřel opravdu jednu starou knihu, kde se uvádí, že útočí pod hlavu, protože je to mnohem snadnější místo (tvrdost, atd…)
a proto pravidelně vytahuji ryby v takovém to stavu:

což mi to jen dokazuje.

Za noc mám dobrých 10–15 výjezdů a je mi vážně trapné, když musím říct, že z toho seknu všechny, ale 10 do prázdna ( i když dravec odjíždí dost velkou rychlostí) po té vytáhnu Okouna, jako na posledním obrázku a zbylých 5 rybu seknu, ale pro mne z nepochopitelných důvodů se vyvlíkne (když už ji táhnu ke břehu). Znovů říkám, nechci rozebírat, jak dlouho nechat ve vodě, kdy sekat, atd…

Proto mé nápady a poznatky jsou a dnes je budu realizovat a zítra bude vědět opět víc jsou:

1. Takto jsem to chytal poprvé:

hák první v hubě (neodsvěčilo se, při záběru trhnu a háček vjede ještě více do tlamy)

2. Takto jsem to chytal dnes:

hák jsem dal mezi oči a jinak všude stejně (na tento růsob jsem zatím zasekl nejvíce ryb)

3. A nyní takto bych chtěl chytat dnes

Proto protože dravec rybu chytne zde:

takže z toho jsem si vydedukoval, že hák dám tam.

4. a ještě mne napadlo, že ještě jistější záběr bude takto:
a to proto, protože když dravec vyjede po hlavě musí se seknout, buď o horejšek či dolejšek a hřbetní hák bych tedy oželel, protže si myslím, že tam místo dravce je nejslabší.

Čili po tomto rozboru, jaké zkušenosti, kam píchnout. Protosím objektivní a rozumné názory. A popřípadě potvrdit tvrzení a odůvodnit ho. Díky všem.

Pruty Mivardi necteno

23.9.2006 | PowerBait | Pruty | 10.310 zobrazení | 8 odpovědí

Z důvodu lepšího transporu zvažuji kopi těchto prutů.Nemáte někdo praktické zkušenosti. www.fish-pro.cz

Batoh na přívlač?? necteno

5.6.2010 | CiCu | Ostatní nádobíčko | 10.301 zobrazení | 57 odpovědí

Máte někdo zkušenosti s Rapala sling bag nebo s jiným podobným batohem?? Popřípadě jestli neznáte jiné dobré batohy na ceně až tak nezáleží Díky

Soukromý rybník-jižní morava necteno

2.4.2009 | | Kaprařina | 10.295 zobrazení | 6 odpovědí | upravit

Dobrý den, nemůžete někdo poradit začínajícímu kapraři(tedy chytám od 6 let,ale kapřařině se venuji teprve cca 3 roky) nějaký hezký a hlavně levný revír na jižní moravě?? Díval jsem se na balaton,pískovna zaječí,těšany,tel­nice atd. ale nikde jsem nenašel na internetu podrobnější info. Moc dík za každý příspěvek.

Prosim o radu - rybarsky listek necteno

9.10.2010 | Perkins | Legislativa | 10.286 zobrazení | 68 odpovědí | upravit

Zdravim,

Muze mi prosim nekdo poradit jak ziskat rybarsky listek(poprve) a co proto musim udelat ?

Je pravda , ze listek se da zakoupit a hned se muze chytat ?

Nebo je nutno absolvovat zkousku z poznani ryb, biologie a zpusobu lovu ?

A jak dlouho trva vydani listku ?

Dekuji vsem za odpoved.

Petr Praha

Echolot na přívlač z belly boatu/lodě necteno

2.4.2013 | sethy | Ostatní nádobíčko | 10.283 zobrazení | 50 odpovědí

Potřeboval bych poradit s výběrem echolotu. Absolutně se v tom nevyznám. Na co si dát pozor, na jaké parametry se zaměřit, případně jaký konkrétní model vybrat? GPS nepotřebuju, čím bude menší, tím líp. Používán bude především na řekách.

mušky na kapry necteno

29.7.2005 | Dream | Muškaření | 10.280 zobrazení | 37 odpovědí

Potřeboval bych poradit s čím a jak na kapry tady s mušákem…

Cardinal C500i SDH necteno

3.6.2012 | obor | Navijáky | 10.276 zobrazení | žádná odpověď

Poprosil by som majiteľov tohoto navijáka o ich vyjadrenie, názor, spokojnosť, prípadne problémy s týmto modelom. Aká je prosím vás veľkosť týchto modelov? Cardinal C503i SDH,Cardinal C504i SDH, Cardinal C506i SDH. Napr. 1000, 2000, 3000? Za všetky vaše názory vopred veľmi pekne ďakujem!

pejskaři-taky vás štvou... necteno

7.9.2008 | Futureriver | chytej.cz | 10.254 zobrazení | 64 odpovědí

Ahoj lidi,
jen by mě zajímalo jaký Vy máte názor na pejskaře? myslím hlavně ty co maj různý bojový plemena pitbul,rotvajler atd.. choděj s nima kolem vody a nemaj je navodítku. Např: Chytáte a přiběhne k vám pitbul a začne solidně na vás štěkat.. no a páníčka má cca 20 m dál nebo víc..a páníček říká,že nekouše..,Jakej je váš názor na to?(Neměli by být psi u vody na vodítku??

povolenka na ryby v Madarsku necteno

5.9.2007 | ??? | Rybaření v zahraničí | 10.248 zobrazení | 11 odpovědí | upravit

Čau,nevíte někdo kde se v Madarsku kupuje povolenka na řeky a jestli potřebuji i rybářský lístek.Chci chytat na Tisze.

Dravci na Orlíku necteno

12.9.2005 | VydraRevirni | Přívlač | 10.243 zobrazení | 59 odpovědí

Zdravím všechny,mám malou otázečku – lovíte někdo pravidleněji na Orlické přehradě (konkrétně Podolsko – úsek mezi Podolským a železničním mostem)? – na to místo jezdím pravidelně už asi 8 let,ale ještě se mi nestalo,že bych od začátku zahájení lovu dravců neulovil štiku,či okouna nad 25 cm. až letos:(( – postrádám i charakteristické večerní a ranní lovení těchto predátorů – dravci, kterých tu bylo vždy dostatek ,zkrátka (až na pár candátů a sumců)„nejdou“(. nejsou?!?) <živá, mtrvá rybka,vláčení. NIC:(> chtěl bych poprosit rybáře znalé místních poměrů o vyjádření svých aktuálních zkušeností. díky, Petrův zdar

Rybářský dětský den necteno

7.5.2012 | revoke | Tipy & triky | 10.228 zobrazení | 6 odpovědí

Letos jsem dostal za úkol vymyslet na dětský den nějakou zajímavou soutěž či jinou drobnou aktivitu (pro více dětí). Chtěl bych být originální a mít něco jiného než hod na cíl či poznávačku ryb, ale nějak mě nic nenapadá. Poradíte?

Násada štiky - Kolik? V jaké velikosti? necteno

2.3.2010 | | Dravci | 10.228 zobrazení | 46 odpovědí

Zdar všem milovníkům zubatých dravců! Potřeboval bych poradit – kolik štik a v jaké velikosti/stáří je rozumné a ekonomické nasadit do zatopeného lomu rozlohou 50×50m velmi členitý břeh, průměrná hloubka 2m. Nynější rybí osazenstvo – jelec ve velikostech 10 – 50 cm, okoun nejčasteji ±10cm, hrouzek. Nemyslím si, že by ta voda byla extra úživná, ale myslím, že nějaká štika by se tam uživila :-) Nasadit menší množství větších štik nebo raději plůdek ve větším množství? Díky za všechny tipy!

Poperry necteno

14.6.2007 | Kubajs | Přívlač | 10.218 zobrazení | 46 odpovědí

Je před zahjením a asi jako každý jsem zašel do obchodu pro nějaké nezbytnosti nakonec jsem utratil 1000kč a koupil kromě všeho také dva poperry od rapaly co jste na tuto nástrahu všechno ulovily a na jakém typu vody??(Stoják,je­zero,řeka)

Jaký obal na pruty + ostatní nádobíčko ? necteno

14.5.2012 | Don | Ostatní nádobíčko | 10.216 zobrazení | 7 odpovědí

Zdravím. Chtěl bych poradit při výběru obalu na pruty. Délku bych upřednostňoval 140cm, dále bych chtěl aby měl 3 komory a dal se nosit na zádech. Máte nějaké osvědčené obaly ? Nerad bych koupil něco co se za pár dní začne trhat atd. Díky za rady

rybolov na rece necteno

8.10.2008 | salfi | Položená | 10.195 zobrazení | 17 odpovědí

poradite mi nekdo, prosim? rybarim na rybnicich, dnes jsem byl poprve na rece, na polozenou, pipaky mi porad rvali, jak resite unaseni proudem? tezsim oluvkem? ja pouzivam 30g zavesne, ale porad mi to taha proud, hlasice pipaji, poradi mi? dekuju

Mohu celoročne vláčet? necteno

6.11.2010 | devil28 | Přívlač | 10.189 zobrazení | 44 odpovědí

Mám na mysli lov na umělou mušku či streamery které nejsou vybaveny rotující vrtulkou, nebo jakým si blištivým plíškem.

Živé ryby v Tescu necteno

11.8.2010 | jersey | Vaše názory | 10.188 zobrazení | 30 odpovědí

Vážení kolegové,dnes jsem byl zas po delší době v Tescu a ačkoli si to vždy zakazuju,opět jsem zavítal juknout na zubožené ryby v akváriu.Řeknu vám,je to hodně smutný pohled na štiky,pstruhy,ale i další druhy ryb,jak živoří v místních prosklených nádobách.Nejsem žádnej zuřivej zelenej aktivista,ale ten pohled na ty chudáky mě hodně zasahuje.Jsem si vědom,že mě jako rybáře spousta jiných lidí osočí,že rybám,které na háčku tahám z vody nedělám zrovna potěšení,ale i přesto si myslím,že ty ryby v Tescu,pomlá­cené,některé plísní zasažené,vybledlé a zubožené jsou na tom podstatně hůř.A protože nechci dělat,že to nevidím,napadlo mě,jestli se nemám nepokusit s tím něco udělat.Nechci po vás aktivitu v tomto směru,jen mě zajímá,jestli si myslíte,zda to má šanci na úspěch.Úspěch v tom smyslu,že by se prodej živých ryb zakázal.

Jaký proutek na lehkou přívlač necteno

25.4.2011 | Bulb | Přívlač | 10.184 zobrazení | 52 odpovědí

Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat, jaký byste mi doporučili prut na lehkou přívlač. Odhozová zátěž do 15g, délka 2.40m do 1900 kč.

Děkuji a přeji úspěšný začátek nadcházející sezóny!

Preprava člna na streche auta necteno

15.4.2008 | siluri | Ostatní nádobíčko | 10.182 zobrazení | 23 odpovědí

Chcem sa opytat,ci ma niekto skusenosti s takymto,pripadne podobnym sposobom prepravy clna na streche auta.. Zaujima ma hlavne vykladanie,skla­danie a upevnenie.