Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Feeder necteno

4.1.2008 | Rico | Feeder | 9.273 zobrazení | 32 odpovědí

Vaše oblíbené proutky na Feeder… (malinkaty průzkum co se používá :))

Jihočeské povolenky vyčleněny z celosvazu necteno

12.11.2009 | Raf | Legislativa | 9.264 zobrazení | 35 odpovědí

Na mimořádné konferenci JčÚS bylo rozhodnuto, že pro rok 2010 nebudou do celosvazového rybolovu poskytnuty jihočeské pstruhovky. Více zde: http://www.crscb.cz/main.php?… Jihočeský územní svaz sice tvrdí, že: „Cílem našich snah není rozbít ČRS nebo zabránit jeho členům v přístupu na naše revíry, naopak, rádi všechny rybáře dodržující pravidla rybolovu na našich revírech uvidíme. Celosvazový rybolov je určitě věcí prospěšnou pro celou řadu rybářů.“ Co to ale znamená pro vás? Co si o tom myslíte? Prospěje to zarybněnosti jihočeských vod? Je to krok k výrazné reformě svazu, nebo je to začátek jeho rozpadu?

Pomoc přívlač necteno

8.10.2008 | Tycoon | Přívlač | 9.248 zobrazení | 89 odpovědí

Dobrej poraďte mi jak mám pořádně vláčet jako vláčet umím už asi 4 roky 2 dva co sem chytal byli parádní vytahal jsem hodně štik kolem těch 50 cm.To bylo ale jen na rybníkách na řece se mi vždycky povedlo pár okounů Měl špatné vybavení ale prostě to.První dva roky to byla nádherná rybařina.Po třetím roce se mi prostě přestalo dařit za těch mnoho dochůzek jsem chytnul jen 3 štiky a jednoho okouna.A tenhle rok prostě nic!!!Koupil jsem si kvůli tomu i novej prut .Poraďte mi co mám zvolit abych si ještě letos aspoň jednou zabojoval s 50 štikou.

Prut mám Cormoran (20–60g) Vlasec 30
A požívám lanka mám jedno wolframové a ještě nevím jaký

Tak jak, pstruhaři? necteno

30.11.2006 | Sander | Ryby | 9.246 zobrazení | 110 odpovědí

Byli jste spokojeni s letošní sezonou? Kolikrát jste navštívili P revír a dosáhli jste nějakého úspěchu? Jen se neupejpejte a práskněte to :-)

tygří ořech necteno

31.8.2010 | kurell | Kaprařina | 9.231 zobrazení | 9 odpovědí

Chtěl bych vědět názor i ostatních rybářů na chytání s touto návnadou!Já sem byl 3 dny na slapech a za cca20 hodin sem nachytal 18 kaprů od 42 do 76cm.Zkoušel jsem ho poprvé a řekl bych že úspěšně.nevím jestli to byla náhoda nebo opravdu na „tygřáky“ kapři berou i na jiných revírech.Příchuť byla mušle

Rybářské časopisy necteno

21.2.2008 | Czudko | Obchod | 9.231 zobrazení | 62 odpovědí

Poprve se mi dostal do rukou casopis „Sportovni rybar“, zajimave (netradicne) zpracovana grafika, ale obsahove nic moc az na par (2–3) zajimavych clanku = vcelku nezajimavy casopis. Nejsem zastancem ani odpurcem Jakuba Vagnera (redaktor casopisu), ale jeho rozhovor o rybareni s panem Postraneckym mi prisel, ze ani neni psany cesky. Prapodivny slovosled tvoril nesrozumitelne vety – doporucuji precist je to opravdovy slohovy zazitek. Podobny pocit jsem mel i z nekterych clanky v aktualnim vydani „RYBOLOVu“… Co vy a rybarske casopisy? Osobne chvalim „Ceskeho rybare“. Ostatne i prispevky od clenu techto stranek (napr. HaD, David Bonavetura) jsou pekne zpracovane a prinosne.

Krabí tyčinky ?? necteno

4.1.2011 | Mr. Vydra | Rybaření na dírkách | 9.220 zobrazení | 49 odpovědí

Četl jsem na jednom nejmenovaném rybářském servru že se dá použít pro lov na dírkách tato nástraha krabí tyčinky. Divil jsem se ale komentář u toho článku byl neskutečný prý je na to dost pěkných úlovků. Zkoušel na tuto nástrahu někdo někdy něco chytit ???

Muškaření necteno

13.7.2004 | Dědek | Muškaření | 9.207 zobrazení | 50 odpovědí

Tak jsem okusil chytání s mušákem a myslím, že to je ono. Pánové, nevím o tom nic a potřeboval bych základní informace. Podle čeho vybrat prut, naviják, šňůru … Taky něco o technice a pod. Doporučte i net. Prostě všechno. Dík.

Jak na ryby = Podvrh?! necteno

18.6.2005 | Tomik | Ryby | 9.198 zobrazení | 40 odpovědí

Předpokládám , že jste videli dnešní vydání pořadu jak na ryby. Jen bych vám chtěl říct , že to co jste viděli je nefalšovaná lež… Většina ryb tam chycených je jedna velká lež- oni si je tam napíchali. . Co si o tam myslíte??

neoprenové broďáky necteno

5.9.2012 | cujo | Vaše názory | 9.196 zobrazení | 28 odpovědí

chci se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s http://rybar.braunstar.cz/…kou-cormoran

Zákaz vjezdu Slezská Harta necteno

17.11.2009 | carpz | Vaše názory | 9.194 zobrazení | 30 odpovědí

Jak se stavite k zákazum vjezdu k vodě. Nemělo by byt povolení k Hartě pro všechny s určitymi pravidli,když už je to rekreační zona?

Penn Slammer x Penn Sargus necteno

1.8.2012 | Don | Navijáky | 9.183 zobrazení | 18 odpovědí

Má někdo zkušenosti s těmito navijáky? Chtěl bych naviják na lov kaprů, větších štik, případně i sumců ale nevím, který by obstál lépe. Díky za rady

Rapala - co bude dál? necteno

21.3.2005 | BigMike | chytej.cz | 9.176 zobrazení | 53 odpovědí

Malé zamyšlení nad cenami woblerů, zejména Rapaly. Na úvod podotýkám, že jsem velkým příznivcem Rapaly, ale… Včera jsem přijel z výstavy v Brně, kde měla Rapala největší stánek, reklamu přes celou čelní stěnu haly a proslýchalo se ledaccos. Přiznávám, že nejsem člověkem „in“. Tak jsem se s údivem dozvěděl, že vypověděli smlouvu s Gammarusem a začnou si distribuovat výrobky sami. A co prý je nejzajímavější, za velmi rozumné ceny. A s Rapalou i výrobky Storm a jiné. Nechtělo se mi to věřit, tak jsem vyrazil na stánek pro katalog a ceník. Bylo zkonstatováno, že jedou na sebe, ceny budou opravdu OK, ale protože nejsem žádný obchodníček, katalog bohužel nebude. Zkoušel jsem vše možné, neuspěl. Tak jsem vyslal nejmenovaného kamaráda, dal navštívenku a katalog s maloobchodním ceníkem jsem měl v rukách. A dnes nakoukl. Vycházím z předpokladu, že ceny z ceníku jsou včetně 22% daně a zbývá již jen přidat obchodní marži. A zde to začíná. Když vyjdu z reality, že jsem na výstavě koupil na stánku naproti Rapale výrobek Storm „Rattlin´chug bug“ – 8 cm, což je klasický popík za 149,– a v katalogu ho našel za 80,–, byl jsem překvapen. Asi naivně, jak říkám, v tomto oboru jsem spíš klasický zákazník. +86% !!! A tak si pokládám otázku, jak chce Rapala uspět? Pro příklad uvedu ceny vybraných a asi nejpoužívanějších woblírků. První VC za kolik R. prodá do obchodu a druhá MC, za kolik asi budeme kupovat, bude-li marže průměrného obchodníka 86% . Jointed Shad Rap 4cm – VC146,– MC 271,– Jointed Shad Rap 5cm – VC 159,– MC 296,– Super Shad Rap-floating VC 212,– MC 394,– Original Floating 3 cm – VC 94,– MC 175,– !!! Original Floating 9 cm – VC 108,– MC 201,– Original Floating 13 cm – VC 127,– MC 236,– Jointed Floating 5cm – VC 130,– MC 242,– Jointed Floating 11cm – VC 140,– MC 210,– Glass Fat Rap 5 cm – VC 143,– MC 266,– Tail Dancer 5,7,9 cm – VC 159,– MC 296,– Sliver Sinking 13cm – VC 191,– MC 355,–

Storm Thunder Crank(obdoba R. Tail Dancer) 6 cm VC 75,– MC 140,– 8 cm VC 80,– MC 149,– což myslím jde, otázkou je chod.

Neznám současné, přesné ceny Rapaly v Gammarusu, ale asi se nebudou moc lišit od těch, které jsem tu nadhodil. Ještě podotákám, že většina produkce rapaly je již z plastu, jen sporadicky se w. vyrábí z drahé balzy, náročné na opracování a následné lepení a vlepování kostřiček! A tak po těchto přepočtech přemýšlím, co vlastně Rapala chystá za revoluci? Uznávám, že asi neovlivní marže maloobchodníků, ale i kdyby si dali 50%, cena by byla i tak dost vysoká. Osobně to vidím tak, že si dál budu dělat své woblírky, sem tak koupím origoš ve slevě, pokud ještě někdy nějaké budou jako občas v Gammarusu. Jak to vidíte vy? Myslíte si, že ta kvalita odpovídá ceně? Kupujete někdo ve velkém Rapaly? Může dovozce určit maximální cenu pro maloobchodníka? Myslím, že cenová politika zůstane stejná, akorát asi R. nevyhovovalo málo prodejních míst Gammarusu. Osobně si myslím, že v přemíře w. Salmo, Dorado, aj., českých malovýrobců a nás kutilovýrobců (a že nás přibývá!) nemá Rapala za současných cenových podmínek šanci ve velkém na našem trhu prorazit. A vezmu-li ještě konkurenci gumových nástrah, není co řešit. Za 1000,– jsem nakoupil odhadem 150 –200 kousků kvalitních Relaxíků. V té ceně bych měl střízlivě 4–5 Rapal a svých domácích balzových w. tak 30–40 . Nepoměr je jasný. A japa to vidíte vy?

Sponzorské dary necteno

13.1.2006 | kulin | Ryby | 9.166 zobrazení | 60 odpovědí

Po přečtení prosby dětského domova v Sedloňově mě napadlo,že bych jim něco poslal,ať už peněžní nebo jiný dar,třeba krmítkový směsi,háčky,vlasce atd. Zajímalo by mě jestli by se někdo připojil. Předem podotýkám,že mé organizační schopnosti nejsou nic moc,takže pokud se najdou lidi co budou chtít nějak přispět,bude se muset najít někdo,kdo to zorganizuje. Myslím že nás tady je dost na to,aby sme něco vymysleli. Co vy na to?

PROBOŠTSKÁ JEZERA necteno

21.8.2012 | fila | Domácí revíry | 9.153 zobrazení | 27 odpovědí

Zkoušel tam někdo letos sumce? Kamarád se tam byl podívat bez prutů a ten spojovací kanál prý vypadá zajímavě. Nikde jsem nenašel, že by se tam sumci chytali. Jen zmínky o velkých štikách a propíchaných kolech u auta. Chce tam vyrazit na celý víkend, já bych radši řeku, ale za zeptání nic nedáš. Díky za info.

Pstruharina....rotacka,twistrik,wobler... necteno

24.3.2010 | kingkubik | Přívlač | 9.151 zobrazení | 62 odpovědí

dobry den.vzhledem k tomu ze nam pstruh.sezona klepe na dvere rad by jsem se zeptal s jakou navnadou hodlate vyrazit ktera je pro vas top.ja treba vyhradne chytl s rotackami ale mam chut zkusit neco noveho.jestli muzete napiste treba i vase osvecene barvy zpusoby vedeni atd…kratim si dlouhou chvili:Ddiky za odpovedi

Vlasec na feeder necteno

11.2.2007 | Kubajs | Feeder | 9.147 zobrazení | 40 odpovědí

Schánim vlasec co řikáte na „Tubertini Feeder“?A jaký používáte vy monofil na feeder?

Kde je žluč? necteno

10.2.2006 | Hrouzek003 | Kaprařina | 9.144 zobrazení | 24 odpovědí

Nemáte někdo obrázek kapra vnitřností , kde je žluč a pozžerákové zuby?

jak chytit candáta??? necteno

21.7.2008 | okoun27 | Dravci | 9.142 zobrazení | 20 odpovědí

montáže ,nástrahy ,plavaná,polo­žená,přívlač na candáta

Oprava laku na prutu necteno

14.7.2012 | Olík13 | Pruty | 9.135 zobrazení | 18 odpovědí

Petrův zdar. Prosím o radu, jak postupovat při opravě laku na prutu – kaprařské děličce 3,9, na které se mi (nevím přesně jak) objevily hlubší rýhy na laku. Jde mi zejména o sofistikované doporučení typu laku, který je nejvhodnější zvolit. Děkuji za Vaše odpovědi, Olík13