Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Vlasec na feeder necteno

11.2.2007 | Kubajs | Feeder | 9.415 zobrazení | 40 odpovědí

Schánim vlasec co řikáte na „Tubertini Feeder“?A jaký používáte vy monofil na feeder?

Učit lidi chytat ryby je blbost! necteno

28.12.2012 | Pichmond | chytej.cz | 9.414 zobrazení | 83 odpovědí

K založení tohoto fóra mě „donutil“ nový šéfredaktor Tomáš Rozsypal publikováním svého článku Razítkování dna. Nejsem žádný kverulant a nechci kazit článek negativní diskuzí pod ním, proto volím tuto formu projevu. Konkrétně k této technice jsem se dopracovával několik sezon. Stálo mě to stovky hodin bez záběru, stovky utrhaných nástrah a dost mě rmoutí představa, že když už jsem konečně úspěšný, tak 16. června přijdou na můj revír nějací borci a s větou „hele, co jsem se dočetl na chytej, tady jsem to vytiskl“ mi zplundrují během týdne revír. Já nevím, jak je to jinde, ale je nutno si uvědomit, že u nás často na stohlavý stádo kaprů připadá jeden, dva candáti. Učte lidi chytat kapry, ani neceknu, ale tohle se mi moc nelíbí. Ten článek byl napsaný výborně, čest autorovi, opravdu poutavé, zajímavé čtení, ale když to trochu nadhodím, bylo to popsáno tak podrobně, že už těm lidem rovnou můžeme chytat candáty do vezírků, né? Ať je ta rybařina stojí co nejmíň úsilí… Rmoutí tento problém ještě i jiné vláčkaře, nebo jsem jen paranoidní?

Doufám, že pán, jehož slogan jsem si vypůjčil jako název fóra, nebude naštván. Tento slogan totiž není žádná floskule!

Závěrem bych chtěl upozornit, že to není mířeno proti Tomášovi, ani komukoliv jinému. Ani se kvůli tomu nehodlám věšet, pouze iniciativa k rozumné diskuzi.

Howgh!

Sponzorské dary necteno

13.1.2006 | kulin | Ryby | 9.413 zobrazení | 60 odpovědí

Po přečtení prosby dětského domova v Sedloňově mě napadlo,že bych jim něco poslal,ať už peněžní nebo jiný dar,třeba krmítkový směsi,háčky,vlasce atd. Zajímalo by mě jestli by se někdo připojil. Předem podotýkám,že mé organizační schopnosti nejsou nic moc,takže pokud se najdou lidi co budou chtít nějak přispět,bude se muset najít někdo,kdo to zorganizuje. Myslím že nás tady je dost na to,aby sme něco vymysleli. Co vy na to?

ÚN lipno a dravci . . . . . . . .? necteno

21.2.2008 | okun | Domácí revíry | 9.412 zobrazení | 69 odpovědí

Jak to vidíte s dravcema na Lipně. Je to opravdu tak špatné?

Mistrovství světa ve feederu 2013 v JAR necteno

19.11.2013 | HaD | Feeder | 9.409 zobrazení | 102 odpovědí

Online zpravodajství od Věry Papírníkové z DAIWA-CORMORAN, tak jak je posílá mobilem…

Rada o lovu kaprů ve Francii necteno

15.11.2012 | thomas777 | Kaprařina | 9.405 zobrazení | 6 odpovědí

Zdar chlapi, máte někdo zkušenosti s lovem kaprů ve Francii?? Doporučil by mi nekdo nějaký revír a jak je to s povolenkou a můžete napsat více ze svych zkušeností. :-)

Rapala - co bude dál? necteno

21.3.2005 | BigMike | chytej.cz | 9.399 zobrazení | 53 odpovědí

Malé zamyšlení nad cenami woblerů, zejména Rapaly. Na úvod podotýkám, že jsem velkým příznivcem Rapaly, ale… Včera jsem přijel z výstavy v Brně, kde měla Rapala největší stánek, reklamu přes celou čelní stěnu haly a proslýchalo se ledaccos. Přiznávám, že nejsem člověkem „in“. Tak jsem se s údivem dozvěděl, že vypověděli smlouvu s Gammarusem a začnou si distribuovat výrobky sami. A co prý je nejzajímavější, za velmi rozumné ceny. A s Rapalou i výrobky Storm a jiné. Nechtělo se mi to věřit, tak jsem vyrazil na stánek pro katalog a ceník. Bylo zkonstatováno, že jedou na sebe, ceny budou opravdu OK, ale protože nejsem žádný obchodníček, katalog bohužel nebude. Zkoušel jsem vše možné, neuspěl. Tak jsem vyslal nejmenovaného kamaráda, dal navštívenku a katalog s maloobchodním ceníkem jsem měl v rukách. A dnes nakoukl. Vycházím z předpokladu, že ceny z ceníku jsou včetně 22% daně a zbývá již jen přidat obchodní marži. A zde to začíná. Když vyjdu z reality, že jsem na výstavě koupil na stánku naproti Rapale výrobek Storm „Rattlin´chug bug“ – 8 cm, což je klasický popík za 149,– a v katalogu ho našel za 80,–, byl jsem překvapen. Asi naivně, jak říkám, v tomto oboru jsem spíš klasický zákazník. +86% !!! A tak si pokládám otázku, jak chce Rapala uspět? Pro příklad uvedu ceny vybraných a asi nejpoužívanějších woblírků. První VC za kolik R. prodá do obchodu a druhá MC, za kolik asi budeme kupovat, bude-li marže průměrného obchodníka 86% . Jointed Shad Rap 4cm – VC146,– MC 271,– Jointed Shad Rap 5cm – VC 159,– MC 296,– Super Shad Rap-floating VC 212,– MC 394,– Original Floating 3 cm – VC 94,– MC 175,– !!! Original Floating 9 cm – VC 108,– MC 201,– Original Floating 13 cm – VC 127,– MC 236,– Jointed Floating 5cm – VC 130,– MC 242,– Jointed Floating 11cm – VC 140,– MC 210,– Glass Fat Rap 5 cm – VC 143,– MC 266,– Tail Dancer 5,7,9 cm – VC 159,– MC 296,– Sliver Sinking 13cm – VC 191,– MC 355,–

Storm Thunder Crank(obdoba R. Tail Dancer) 6 cm VC 75,– MC 140,– 8 cm VC 80,– MC 149,– což myslím jde, otázkou je chod.

Neznám současné, přesné ceny Rapaly v Gammarusu, ale asi se nebudou moc lišit od těch, které jsem tu nadhodil. Ještě podotákám, že většina produkce rapaly je již z plastu, jen sporadicky se w. vyrábí z drahé balzy, náročné na opracování a následné lepení a vlepování kostřiček! A tak po těchto přepočtech přemýšlím, co vlastně Rapala chystá za revoluci? Uznávám, že asi neovlivní marže maloobchodníků, ale i kdyby si dali 50%, cena by byla i tak dost vysoká. Osobně to vidím tak, že si dál budu dělat své woblírky, sem tak koupím origoš ve slevě, pokud ještě někdy nějaké budou jako občas v Gammarusu. Jak to vidíte vy? Myslíte si, že ta kvalita odpovídá ceně? Kupujete někdo ve velkém Rapaly? Může dovozce určit maximální cenu pro maloobchodníka? Myslím, že cenová politika zůstane stejná, akorát asi R. nevyhovovalo málo prodejních míst Gammarusu. Osobně si myslím, že v přemíře w. Salmo, Dorado, aj., českých malovýrobců a nás kutilovýrobců (a že nás přibývá!) nemá Rapala za současných cenových podmínek šanci ve velkém na našem trhu prorazit. A vezmu-li ještě konkurenci gumových nástrah, není co řešit. Za 1000,– jsem nakoupil odhadem 150 –200 kousků kvalitních Relaxíků. V té ceně bych měl střízlivě 4–5 Rapal a svých domácích balzových w. tak 30–40 . Nepoměr je jasný. A japa to vidíte vy?

Odolný rybář necteno

24.2.2008 | Piranha | chytej.cz | 9.395 zobrazení | 66 odpovědí

Máte někdo nějakou zajímavou historku o své rybářské imunitě, co se týče vedra, deště, mrazu a jiných extrémních podmínek u vody.Zažily jste někdo nějakej extrém u vody. Pište, pište ať je co číst

Jak se počita IBS na kapřakach 1 libra je 30 gr nebo vice. necteno

27.1.2006 | tucnak11 | Bílá ryba | 9.390 zobrazení | 17 odpovědí

Každy kaprař mi žekl innou gramaž co se jedna prutu ze zatěžom v librach,jak se to pravdu počita 1 libra 30gr a nebo vice.

Nové funkce Chytej.cz necteno

3.2.2006 | toulovec | chytej.cz | 9.388 zobrazení | 106 odpovědí

Tak jak to tu prolejzám, přicházím na stále nové a nové vychytávky a nestačím se divit. Objevili jste něco co Vás potěšilo? nebo něco co Vás zklamalo? Nějakou malou fintu? Něčemu nerozumíte? Chlubte se, ptejte se

PROBOŠTSKÁ JEZERA necteno

21.8.2012 | fila | Domácí revíry | 9.378 zobrazení | 27 odpovědí

Zkoušel tam někdo letos sumce? Kamarád se tam byl podívat bez prutů a ten spojovací kanál prý vypadá zajímavě. Nikde jsem nenašel, že by se tam sumci chytali. Jen zmínky o velkých štikách a propíchaných kolech u auta. Chce tam vyrazit na celý víkend, já bych radši řeku, ale za zeptání nic nedáš. Díky za info.

Naviják na feeder necteno

28.11.2009 | pextr | Feeder | 9.370 zobrazení | 43 odpovědí

Doporučte mi prosím naviják na feeder okolo 800 Kč. Našel jsem tenhle, ale nevím jestli bude dobrý http://www.rybarskepotreby-sobol.cz/…-2500-fa.htm

Pc hry necteno

11.4.2013 | -zruseno | Vaše názory | 9.364 zobrazení | 66 odpovědí

Pc hryKdyž už je tu fórum o filmu a muzice, určitě by bylo fajn tu mít i fórum o pc hrách. Nejen o těch rybářských, ale i o všech ostatních. Tak pište co rádi paříte. :)

Střelné hlavy necteno

5.2.2008 | modrak | Muškaření | 9.360 zobrazení | 47 odpovědí

Dovolil bych si mezi zdejším osazenstvem provést menší anketu na téma:

1. Jako running lajnu preferujete a proč?
  2. Jakým způsobem vybíráte kombinaci střelné hlavy a running lajny (průměry, AFTMA … )?
  3. Jak volíte AFTMA hlavy s ohledem na AFTMA prutu? Přizpůsobujete hlavu prutu jejím zkracováním?
  4. V čem vidíte zásadní odlišnosti v technice hodu, třeba oproti dablcuku s běžným WFkem?

Děkuji za vaše odpovědi k tématu.

jak začít muškařit necteno

16.10.2010 | deniiis | Muškaření | 9.358 zobrazení | 31 odpovědí

dobrý den potřebuji poradit ohledně syna on říká že by chtěl hrozně začít muškařit ale já mu říkám že to chce trénink a praxi a že je moc mladý je mu 13 let.blíží se vánoce a já bych mu tedy chtěl koupit základní výbavu na muškaření na kolik by mě to asi vyšlo nechci nic drahého jenom aby se na to dalo chytat.A taky kde se v praze nebo okolo prahy dá muškařit děkuji.LOVU ZDAR!!!

Bonětický rybník a vaše zkušenosti necteno

29.7.2017 | LBaits | Domácí revíry | 9.353 zobrazení | žádná odpověď | upravit

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s úlovky na Bonětickém rybníku (západní čechny, kousek od tachova) prosím o nové informace z rozmezí 2016 – 2017. Děkuji :) Popřípadě i jak je to tam čisté apod,´.

Povolenka " Chyť a pusť " necteno

23.5.2007 | Flash25 | Legislativa | 9.349 zobrazení | 93 odpovědí

Myslíte že by se osvědčilo zavedení nových o něco levnějších povolenek Chyť a pusť?

jak chytit candáta??? necteno

21.7.2008 | okoun27 | Dravci | 9.346 zobrazení | 20 odpovědí

montáže ,nástrahy ,plavaná,polo­žená,přívlač na candáta

Silon na Přivláč necteno

2.12.2005 | Pytel | Přívlač | 9.345 zobrazení | 32 odpovědí

Prosím poradte nějaky dobrej silon na přivláč průměr vše ????

Vláčkaři kontra muškaři necteno

13.4.2014 | JacobK | Přívlač | 9.342 zobrazení | 40 odpovědí | upravit

Jaký máte názor na ultralehké vláčení a jeho výraznou podobnost s nymfováním a streamerováním v muškaření? Mě to kolikrát připadá docela podobné co se týká vedení nástrahy. Technika nahazování je samozřejmě odlišná. Ale když pozoruju některé lovce s nymfou, kdy šňůra pomalu zůstává v prutu tak bych řekl, že si to s ultralehkou přívlačí nezadá. O to víc čučím jak přezíravě se muškaři na vláčkaře dívají a dávají jim najevo, že královská rybařina je fly fishing a vše ostatní je masařina. Přitom ultravláčka je k rybám šetrná a kontakt s rybou není v porovnání s muškařením moc odlišný. Díky za názory a přeji všem hezké zážitky na zahájení.