Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Výroba tripodu
27.3.2013 | PepinoH | Tipy & triky | 9.699 zobrazení | 17 odpovědí
Ahojte kolegové rybáři, chtěl bych si vyrobit Tripod a chtěl jsem se optat jestli má někdo s výrobou zkušenosti popřípadě nějaké rady, nákresy. Předem děkuji za vstřícnost
Sponzorské dary
13.1.2006 | kulin | Ryby | 9.699 zobrazení | 60 odpovědí
Po přečtení prosby dětského domova v Sedloňově mě napadlo,že bych jim něco poslal,ať už peněžní nebo jiný dar,třeba krmítkový směsi,háčky,vlasce atd. Zajímalo by mě jestli by se někdo připojil. Předem podotýkám,že mé organizační schopnosti nejsou nic moc,takže pokud se najdou lidi co budou chtít nějak přispět,bude se muset najít někdo,kdo to zorganizuje. Myslím že nás tady je dost na to,aby sme něco vymysleli. Co vy na to?
tygří ořech
31.8.2010 | kurell | Kaprařina | 9.692 zobrazení | 9 odpovědí
Chtěl bych vědět názor i ostatních rybářů na chytání s touto návnadou!Já sem byl 3 dny na slapech a za cca20 hodin sem nachytal 18 kaprů od 42 do 76cm.Zkoušel jsem ho poprvé a řekl bych že úspěšně.nevím jestli to byla náhoda nebo opravdu na „tygřáky“ kapři berou i na jiných revírech.Příchuť byla mušle
Rybaření v Ústí nad Labem
4.5.2007 | BlueShark | Domácí revíry | 9.686 zobrazení | 60 odpovědí
Ozvete se kdokoliv kdo je z UL prosim at dame hlavy dohromady a poradime si navzajem. Chodim ted na ryby stale a mohu s plno zkusenostmi prizpet… ICQ: 413469962
Střelné hlavy
5.2.2008 | modrak | Muškaření | 9.681 zobrazení | 47 odpovědí
Dovolil bych si mezi zdejším osazenstvem provést menší anketu na téma:
- Jako running lajnu preferujete a proč?
- Jakým způsobem vybíráte kombinaci střelné hlavy a running lajny (průměry, AFTMA … )?
- Jak volíte AFTMA hlavy s ohledem na AFTMA prutu? Přizpůsobujete hlavu prutu jejím zkracováním?
- V čem vidíte zásadní odlišnosti v technice hodu, třeba oproti dablcuku s běžným WFkem?
Děkuji za vaše odpovědi k tématu.
Naviják na UL
10.12.2014 | jarysek | Navijáky | 9.678 zobrazení | 27 odpovědí
Ahoj mám 3 favority mezi navijáky, ale nemůžu se rozhodnout, tak jestli někdo nemá zkušenost, že by poradil?
- Ryobi Zauber 2000
- Shimano 13 Soare bb c200pgss
- Daiwa Caldia 2506h
Chci to na pstruhovku na prut Shimano Speedmaster 1.8 m, díky za radu, popřípadě jiný model?
Vláčkaři kontra muškaři
13.4.2014 | JacobK | Přívlač | 9.651 zobrazení | 40 odpovědí | upravit
Jaký máte názor na ultralehké vláčení a jeho výraznou podobnost s nymfováním a streamerováním v muškaření? Mě to kolikrát připadá docela podobné co se týká vedení nástrahy. Technika nahazování je samozřejmě odlišná. Ale když pozoruju některé lovce s nymfou, kdy šňůra pomalu zůstává v prutu tak bych řekl, že si to s ultralehkou přívlačí nezadá. O to víc čučím jak přezíravě se muškaři na vláčkaře dívají a dávají jim najevo, že královská rybařina je fly fishing a vše ostatní je masařina. Přitom ultravláčka je k rybám šetrná a kontakt s rybou není v porovnání s muškařením moc odlišný. Díky za názory a přeji všem hezké zážitky na zahájení.
Doba hájení v přívlači
3.3.2004 | pupak | Přívlač | 9.646 zobrazení | 29 odpovědí
Byli by jste za zrušení všeobecného hájení a spíše pro zavedení druhového hájení v přívlači a tím povolení přívlače celoročně?
PROHLÁŠENÍ K PETICI O OCHRANĚ CANDÁTA NA LIPNĚ
24.11.2016 | HaD | Legislativa | 9.636 zobrazení | 110 odpovědí
Jakožto zveřejněný signatář výše zmíněné petice, která
napříč rybářskou veřejností jitří vášně, cítím povinnost se
k současnému stavu vyjádřit.
Se záměrem petice, dospět k určitým změnám v lovu dravých ryb, jednoznačně souhlasím a proto jsem ji podepsal. Rybáři v dnešní moderní době disponují takřka dokonalými nástrahami, informacemi a pomůckami k lovu a tlak na obsádku našich vod je stále větší a větší. Příklad Lipna dle mého názoru dokázal, že jsme schopni, v petici navrhovanými opatřeními, zachovat možnost lovu dravých ryb a přitom napomoci k progresu, co se množství a velikosti těchto ryb týče. Jednoznačně souhlasím, že lov na malé rybky vede zejména u candáta nejen ke zvýšenému množství ponechaných ryb – už jen z podstaty rybolovné techniky, kdy úlovky nejsou „pustitelné“ (candát je na spolknutý háček velmi háklivý). To bych snad byl ještě ochoten do určité míry tolerovat, co však již nedokáži, je tolerance k devastaci malých candátů, kteří nemají míru, ale přesto je pro ně kontakt s rybářem velmi často fatální a umírají. Potud bez výhrady souhlasím.
S čím ovšem nesouhlasím je následný postup, který autor petice zvolil. Domnívám se, že autor nezná Stanovy a Jednací řád Českého rybářského svazu, které dávají jasné postupy a možnosti požadovaných změn. A dle mého názoru došlo, z mého pohledu, k nešťastnému postupu, který může být silně kontraproduktivní. O všech těchto změnách/opatřeních totiž rozhodují instituce jako jsou Místní organizace, Územní svazy, Republikové sněmy či Rada ČRS. Rozhodně ne však Ministerstvo zemědělství, ministr zemědělství či Úřad vlády. Ti o takových věcech nerozhodují a z mého pohledu tento neuvážený krok může ČRS poškodit. Např. při žádostech o různé výjimky, povolení může být ochota a vstřícnost ministerských úředníků výrazně nižší, protože „ti rybáři neumí fungovat ani uvnitř svazu, hádají se…“ apod. Nemyslím si, že by to byl ze strany autora záměr, jde spíše o zmiňovanou neznalost, kterou ale bohužel považuji za chybu – autor takové petice (Radek Filip), navíc šéfredaktor časopisu, by tyto znalosti mít měl. Domnívám se tedy, že to byla nechtěná chyba, jejíž následky ale lze jen domýšlet. Chceme-li v našich řádech cokoli měnit, musíme chodit na členské schůze našich MO, vysílat s požadavky delegáty na územní konference atd. Nikoli organizovat petice a s nimi oslovovat subjekty mimo svaz. Takové řešení bych schválil, kdyby byly všechny interní prostředky beznadějně vyčerpány. To však není tento případ. Přes to vše samozřejmě myšlenky na jakékoli opatření směřující k ochraně ryb, jejichž důsledky budou lépe zarybněné vody, podporuji.
David Havlíček, signatář petice
prut na candáty
15.8.2010 | Paja73 | Přívlač | 9.635 zobrazení | 50 odpovědí
Ahoj, ač ryby chytám hodně dlouho, tak přívlač šla vždy kolem mě dost obloukem, začínal jsem kaprařinou, nyní je mou jedničkou feeder. Proto bych potřeboval poradit s výběrem prutu. Na podzim se chystám poprvé na Rio Ebro tak jsem si řek proč tam nezkusit okrajově vláčku na candáta. Jenže se ve přívlačových prutech téměř vůbec nevyznám. Tak prosím o radu co pořídit na tuto příležitost, jakou gramáž? Naviják neřeším tam použíji Shimano Aspire 2500 RA které mám na feedrech. stačí mi něco lacinějšího, feedery mám hodně kvalitní, ale vláčení se do budoucnost asi moc věnovat nebudu tak mi stačí něco řekněme do 2000,– i měně. Díky všem za případné rady co pořídit.
jak začít muškařit
16.10.2010 | deniiis | Muškaření | 9.634 zobrazení | 31 odpovědí
dobrý den potřebuji poradit ohledně syna on říká že by chtěl hrozně začít muškařit ale já mu říkám že to chce trénink a praxi a že je moc mladý je mu 13 let.blíží se vánoce a já bych mu tedy chtěl koupit základní výbavu na muškaření na kolik by mě to asi vyšlo nechci nic drahého jenom aby se na to dalo chytat.A taky kde se v praze nebo okolo prahy dá muškařit děkuji.LOVU ZDAR!!!
Silon na Přivláč
2.12.2005 | Pytel | Přívlač | 9.631 zobrazení | 32 odpovědí
Prosím poradte nějaky dobrej silon na přivláč průměr vše ????
Mala ricka ve Stromovce
20.7.2007 | streda | Domácí revíry | 9.624 zobrazení | 6 odpovědí
Jsou tam nejaka omezeni? Smi se tam vubec chytat? Jsou tam vubec ryby? Dik. :)
Focení za šera
26.6.2006 | Sander | Ryby | 9.617 zobrazení | 61 odpovědí
Mohu se zeptat, jak fotíte za šera? Zda sebou na ryby nosíte stativ, nebo máte jiné finty, jak foťák udržet v „polních“ podmínkách v klidu? Upozorňuji, že mi jde o focení bez blesku a na malé vzdálenosti – dám sem jeden názorný příklad – tlouště foceného asi v 22:00, jak zamezit takovému rozmazání když jsem sám a v přírodě? Díky
Tak 16.6. kam?
3.6.2005 | BigMike | chytej.cz | 9.616 zobrazení | 65 odpovědí
OK, 16.6. se většina lidí z vláčkou vydá k vodě. Napiště revír, kam vás to potáhne, pokud se na to cítíte i přesně kam (pod který jez, jaká tuňka…) a hlavně, proč právě tam? Vzpomínky, zážitky z lét minulých, nebo doporučení?
Jezte ryby
17.9.2008 | Raf | Recepty | 9.603 zobrazení | 31 odpovědí
Možná jste někteří již registrovali kampaň mající podporovat konzumaci sladkovodních ryb „Ryba domácí“. Byl pro ni zřízen web www.rybadomaci.cz, bannery jí běží i na tom nejsilnějíšm, co na českém internetu je – idnesu… Všechno se tváří spíše jako podpora produkčního rybářsví až na podstránku „Jak se stát rybářem“ – www.rybadomaci.cz
Co si o kampani myslíte? Myslíte si, že může nějak výrazněji zamávat s zarybněností našich vod, se kterou přiznejme si, nevládne úplná spokojenost?
Kachny na rybníce - počet ks/ha??
7.5.2012 | CeP | Legislativa | 9.596 zobrazení | 32 odpovědí
Ahoj. Zajímalo by mně zda je nějak legislativně upraven počet polodivoce chovaných kachen na rybníku. Jde mi zejména o počet kusů na hektar vodní plochy. Díky
Turyňský rybník
16.4.2007 | novas32 | Domácí revíry | 9.593 zobrazení | 17 odpovědí
ahoj, muze mi dat nekdo nejake info o Turynskem rybnice u Kamennych Zehrovic? rad bych se tam vydal chytat, ale neznam to tam. diky
Jánský rybník - Nové Hrady
2.3.2007 | Kulik | Domácí revíry | 9.591 zobrazení | 9 odpovědí
Slyšel jsem o tomto revíru, že je drahý, ale zajímavý a tak bych jej v květnu rád, na pár dní, navštívil. Prosím proto ty kolegy rybáře, kteří znají tento revír o sdělení jakýchkoliv rad a informací, které mi pomohou zvýšit rybářské zážitky na tomto revíru. Díky všem za informace a rady. Petrův zdar.
Nejčastější vlasec na štiku...
12.9.2005 | Hosty | Dravci | 9.589 zobrazení | 26 odpovědí
Jaký používáte nejčastější VLASEC na štiku .. nemyslím značku, ale průměr mm ?