Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Jak na sumce na Lužnici
13.4.2010 | Kantik | Sumcařina | 8.954 zobrazení | 9 odpovědí
Pište sem, jaké máte zkušenosti s lovem sumců na Lužnici, nejlépe tak úsek okolo Veselí nad Lužnicí-Tábor.Díky
Jánský rybník - Nové Hrady
2.3.2007 | Kulik | Domácí revíry | 8.948 zobrazení | 9 odpovědí
Slyšel jsem o tomto revíru, že je drahý, ale zajímavý a tak bych jej v květnu rád, na pár dní, navštívil. Prosím proto ty kolegy rybáře, kteří znají tento revír o sdělení jakýchkoliv rad a informací, které mi pomohou zvýšit rybářské zážitky na tomto revíru. Díky všem za informace a rady. Petrův zdar.
Čeští výrobci
7.6.2004 | Dědek | Ostatní nádobíčko | 8.943 zobrazení | 33 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s našimi výrobci rybářských věcí? Myslím, že je u nás dost šikovných lidí, kreří mohou konkurovat se západem jak kvalitou, tak cenou.
Focení za šera
26.6.2006 | Sander | Ryby | 8.929 zobrazení | 61 odpovědí
Mohu se zeptat, jak fotíte za šera? Zda sebou na ryby nosíte stativ, nebo máte jiné finty, jak foťák udržet v „polních“ podmínkách v klidu? Upozorňuji, že mi jde o focení bez blesku a na malé vzdálenosti – dám sem jeden názorný příklad – tlouště foceného asi v 22:00, jak zamezit takovému rozmazání když jsem sám a v přírodě? Díky
HDU
31.7.2008 | Robur | chytej.cz | 8.926 zobrazení | 67 odpovědí
vzhledem k dnešní podobě Chytej, kdy má každá bezvýznamná pr-del svoje fórum /někyd i několikrát/, jsem zjistil, že mysterium HDU nic takového nemá. Proto mu jedno fórum věnuji.
Učit lidi chytat ryby je blbost!
28.12.2012 | Pichmond | chytej.cz | 8.923 zobrazení | 83 odpovědí
K založení tohoto fóra mě „donutil“ nový šéfredaktor Tomáš Rozsypal publikováním svého článku Razítkování dna. Nejsem žádný kverulant a nechci kazit článek negativní diskuzí pod ním, proto volím tuto formu projevu. Konkrétně k této technice jsem se dopracovával několik sezon. Stálo mě to stovky hodin bez záběru, stovky utrhaných nástrah a dost mě rmoutí představa, že když už jsem konečně úspěšný, tak 16. června přijdou na můj revír nějací borci a s větou „hele, co jsem se dočetl na chytej, tady jsem to vytiskl“ mi zplundrují během týdne revír. Já nevím, jak je to jinde, ale je nutno si uvědomit, že u nás často na stohlavý stádo kaprů připadá jeden, dva candáti. Učte lidi chytat kapry, ani neceknu, ale tohle se mi moc nelíbí. Ten článek byl napsaný výborně, čest autorovi, opravdu poutavé, zajímavé čtení, ale když to trochu nadhodím, bylo to popsáno tak podrobně, že už těm lidem rovnou můžeme chytat candáty do vezírků, né? Ať je ta rybařina stojí co nejmíň úsilí… Rmoutí tento problém ještě i jiné vláčkaře, nebo jsem jen paranoidní?
Doufám, že pán, jehož slogan jsem si vypůjčil jako název fóra, nebude naštván. Tento slogan totiž není žádná floskule!
Závěrem bych chtěl upozornit, že to není mířeno proti Tomášovi, ani komukoliv jinému. Ani se kvůli tomu nehodlám věšet, pouze iniciativa k rozumné diskuzi.
Howgh!
Nejčastější vlasec na štiku...
12.9.2005 | Hosty | Dravci | 8.917 zobrazení | 26 odpovědí
Jaký používáte nejčastější VLASEC na štiku .. nemyslím značku, ale průměr mm ?
Hojnost účastníků rybářských brigád
25.11.2010 | DEATH | Legislativa | 8.914 zobrazení | 65 odpovědí
Zdravím. Víceméně tady už nějaký ten rok hibernuji, ale zajímá mě, jak to vypadá u Vás co se týče účasti rybářů na brigádách pro místní organizaci. Taky je to taková bída jak u nás v Písku? Osobně si myslím, že co se týče naší organizace, tak 800Kč za 10 hodin neodpracované brigády je výsměch. Podle mého by se mohly jednotlivé organizace mezi sebou domluvit na zvýšení poplatku za neodpracovanou brigádu. Předešlo by se tím odlivu lidí, kteří se na základě těchto poplatků přehlašují jak blbci, místo toho, aby si našli o víkendu 10 hodin, kdy hrábnou a přispějí rukou k dílu. Nejvíc mám rád ty, které nikdo na brigádě neviděl, ale básní na schůzích jak všichni dělají hovno a nejsou vidět výsledky.
kam na ryby s rodinou
30.6.2012 | artík | Domácí revíry | 8.908 zobrazení | 13 odpovědí
Ahoj , chci vás poprosit o radu kam s rodinou na týden k vodě ? Chtěl bych vzít rodinu na ryby pod stan ať maj holky zážitek . Poradí někdo kam ? Nejlépe SEVERNÍ ČECHY – řeka nebo rybník není problém . Dále vás poprosím o radu co vše sebou na cca 5dní u vody ( bude to první akce ) , nepůjde ani tak o to nachytat hodně ryb ,ale užít si týden v přírodě . Díky za rady .
Polarizačky- barva skel
23.6.2009 | Rybman | Ostatní nádobíčko | 8.907 zobrazení | 41 odpovědí
Jakou barvu skel mám zvolit?…z finančních důvodů si nemůžu dovolit více brýlí takže bych potřeboval co nejuniverzálnější.
Wobler na sumce
26.12.2004 | BigMike | Přívlač | 8.895 zobrazení | 29 odpovědí
Jak by měl vypadat, být velký a pracovat ideální wobler na sumce?
Úplněk
16.4.2008 | Robur | Úspěchy | 8.880 zobrazení | 12 odpovědí
Považujete úplněk za fázi měsíce, která rybolovu přeje či nikoliv? Spíš bych se ještě držel v rovině období nočních lovů v létě. V zimě většinou za úplňku mrzne, ale kdy by chodil o půlnoci na dírky, že? Pokud tedy nechce, aby o něm Erben napsal básničku.
Kaprový prut pro nenáročného
30.8.2009 | Robur | Kaprařina | 8.871 zobrazení | 34 odpovědí
Tak mně umřel na jeseterech naviják a stará sona už mne taky nebaví.
Tak zkuste nadhodit nějaký prut či naviják. Kaprařina není můj top obor,
takže přežiju bez tripodu, asi spíš preferuji skladnost, proto spíš
teleskop a k tomu navijáček.
Něco jako:
http://www.tropicliberec.cz/…-bonus-tubus
nebo
http://www.chytej.cz/…_letak_b.pdf
Prostě něco jako univerzální balda na větší ryby, a když se s tím švihne, tak by to mělo trochu letět. Do akce to půjde tak 3* do roka, a to jsem optimista, takže arguemnty o kvalitě klidně řekněte, ale nejsou hlavním kriteriem.
Pouštíte velké ryby ?!?
31.8.2007 | Pepa Kreidl | Tipy & triky | 8.870 zobrazení | 67 odpovědí
Už dlouho jsem přemýšlel,zda má nějaký smysl pouštět velké ryby,například u nás se smí kapr brát od 45 cm do 60 cm,protože místní zastupitelstvo si myslí,že kapr nad 60 cm se vytře,ale jakou mají malí kapřící šanci přežít,když jsou zde okouni a štiky ?Proto sem napište své názory,zda si myslíte zda by se trofejní a velké úlovky měli pouštět,nebo by měli být ponechány.
Rybaření v Ústí nad Labem
4.5.2007 | BlueShark | Domácí revíry | 8.851 zobrazení | 60 odpovědí
Ozvete se kdokoliv kdo je z UL prosim at dame hlavy dohromady a poradime si navzajem. Chodim ted na ryby stale a mohu s plno zkusenostmi prizpet… ICQ: 413469962
Jíte ryby?
20.2.2005 | Tomucha | Ryby | 8.851 zobrazení | 49 odpovědí
Jíte ryby?Osobně si občas něco vezmu a nestydím se za to-svěříte přípravu ryb někomu jinému? Máte oblíbený recept na rybu. jaký?jak často si berete rybu domů
Dodržujete pevně Rybářský řád?
6.10.2004 | Tomash | Legislativa | 8.851 zobrazení | 89 odpovědí
Dodržujete pevně Rybářský řád?Kdy a jak jste ho porušili??? PS : Hned to nahlásím rybářské stráži!
automobil-pravá nebo levá ruka rybářova
4.1.2005 | silur | Legislativa | 8.846 zobrazení | 58 odpovědí
Už se vám taky stalo, že někomu jinému překážel váš vůz natolik, že jste museli přeparkovat?Nám ano. Přístupové cesty k různým revírům jsou dosti problematické a hlavně kapraři to dnes nemají jednoduché. Když jde člověk vláčet má jak se říká malou polní a počítá s procházkou, která k tomu patří ale co kaprař. To už není malá polní ale tri velké polní a to někdy musí jít člověk i dvakrát. Kde jsou ty časy, kdy nám stačil jeden bambusák, rohlík do kapsy a šlo se. Pokrok letí raketovou rychlostí v každém oboru lidské činnosti a rybařinu nevyjímaje. Valí se na nás takové novinky a rybář neodolá a nakupuje. Proto je pro rybáře a nejen kapraře automobil prostě nutností. Ano lze odnést věci 50 nebo 100m daleko na pěkný flek ale tahat věci třeba 300 nebo i 500m daleko a ještě se vracet pro druhou várku je prostě děs. Sem tam se ale najde cesta k vodě ale musíte vždy něco porušit – zákaz vjezdu, přírodní CHKO atd. A proto se ptám. Nebylo by dobré rybářům tyto cesty otevřít nebo zákonem povolit. Myslím si, že rybář má určitě větší vztah k přírodě nežli zemědělec, který uzavře cestu abi mu nikdo nejezdil po louce kolem řeky Napište svůj názor budu se těšit.
Pomůcka pro rybáře
14.2.2009 | Masovej | Tipy & triky | 8.837 zobrazení | 40 odpovědí
Užitečná tabulka pro rybaření. Najdete v ní barevné obrázky a popis druhů ryb, lovné déky, boba hájení,celoročně hájené druhy, povolené způsoby lovu, denní doby lovu a pomocnou tabulku pro stanovení hmotnosti ryby dle její délky. Tabulka je předvyplněna na mimopstruhové revíry ČRS a veškeré potřebné údaje jsou přepisovatelné. Po úpravě dat dle bližších podmínek výkonu rybářského práva na váš konkrétní Územní svaz či přímo na daný revír, doporučuji vytisknout a nechat zalaminovat. Potom má více použití, třeba jako podložka.
Odkaz na tabulku: masovej.sweb.cz
úhoř a sýr
12.2.2005 | Robur | Ryby | 8.825 zobrazení | 45 odpovědí
Ve 100+1se píše, něco ve stylu, jak je to neotřelá a dobré chytat úhoře na sýr, ale neppoznal jsem nikoho, kdo měl úspěch. Jaká je Vaše zkušenost? Mylím na úhoře.