Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
dvojdílný wobler
21.7.2004 | Prizrak | Přívlač | 8.961 zobrazení | 43 odpovědí
Jak¨á je účinnost dvojdílnýho w. oproti normálním woblerům. Žádnýho nemám, a tak mi poraďte jestli si ho mám koupit popř. jakýho.
CANDÁT zpět na 40cm
26.7.2005 | Vydrus | Dravci | 8.958 zobrazení | 50 odpovědí
Chci jen znát vaše názory (jestli nejsem jediný). Myslím si, že změnou míry na 45cm si RS moc nepomohl, spíš naopak. Za sezonu se chytí spousta candátů 40–44cm a většinou se zažere, i když sekáte dříve. Podle řádu ho musíte pustit a on chcípne. Je to škoda, navíc kdyby si ho rybář mohl vzít, nechytal by po dvou kusech už dál a nedocházelo by k někdy až drastickému vybíjení tak krásné a tolik žádané ryby.
Rak
30.10.2010 | Nerodia | Neúspěchy | 8.939 zobrazení | 38 odpovědí
Prosím všechny rybáře o pomoc k získání raka signálního.Jíž dlouhou dobu se o to snažím . Předem děkuji.
Sumci a morava
8.3.2005 | palcat | Sumcařina | 8.934 zobrazení | 6 odpovědí
Zajímaly by mě vaše zkušenosti s lovem sumců na řece moravě hlavně revíry morava 8,9 a 11,12 , morava 10 je můj domácí revír a nic moc hlavní duvod je zákaz lovu z loďky a zavážení a šílená regulace.
UN Orlík
26.6.2006 | ale | Ryby | 8.921 zobrazení | 45 odpovědí
Byl jsem ted dvakrát po sobě na 4dni na tomto krásném vodním díle a musim se přiznat že jsem koukal jako blázen.To že jsem měl strašně málo záběru to muže být vinou počasí,ale zarazilo mě že tam je uplně mrtvá voda.SUmci nelový ani kapři neskáčou..co je stou vodou???
Trest za pytláctví.
7.1.2005 | rybar11 | Legislativa | 8.917 zobrazení | 52 odpovědí
Na Ostravici (pstruhovka) chytili porybní 3 pytláky. Těm teď hrozí trest až dva roky odnětí svobody. Souhlasíte s takovým trestem? Já bych je nechal nasadit metrák mírových pstruhů potočních a metrák mírových lipanů. Zdá se mi to jako logičtější trest. Co vy na to?
Co se stane s rybami které se utrhnou?
21.2.2011 | Depuči | Vaše názory | 8.914 zobrazení | 50 odpovědí
Zajímali by mne vaše názory na úhyn ryb s háčkem nebo uvláčecí nástrahou v tlamě. Když pročítám různé články, tak utržených ryb zas tak málo není a mne vždycky napadne, kolik jich asi přežije. Dále mne zajímají názory na lov štik bez lanka nebo lov na extrémně jemné náčiní.
MUSKY na bílou rybu!
27.3.2006 | svaca | Ryby | 8.912 zobrazení | 36 odpovědí
zdravim byl bych rad kdybyste posilali a psali o vasich nejuspesnejsich muskach na MP vodu!
PROHLÁŠENÍ K PETICI O OCHRANĚ CANDÁTA NA LIPNĚ
24.11.2016 | HaD | Legislativa | 8.908 zobrazení | 110 odpovědí
Jakožto zveřejněný signatář výše zmíněné petice, která
napříč rybářskou veřejností jitří vášně, cítím povinnost se
k současnému stavu vyjádřit.
Se záměrem petice, dospět k určitým změnám v lovu dravých ryb, jednoznačně souhlasím a proto jsem ji podepsal. Rybáři v dnešní moderní době disponují takřka dokonalými nástrahami, informacemi a pomůckami k lovu a tlak na obsádku našich vod je stále větší a větší. Příklad Lipna dle mého názoru dokázal, že jsme schopni, v petici navrhovanými opatřeními, zachovat možnost lovu dravých ryb a přitom napomoci k progresu, co se množství a velikosti těchto ryb týče. Jednoznačně souhlasím, že lov na malé rybky vede zejména u candáta nejen ke zvýšenému množství ponechaných ryb – už jen z podstaty rybolovné techniky, kdy úlovky nejsou „pustitelné“ (candát je na spolknutý háček velmi háklivý). To bych snad byl ještě ochoten do určité míry tolerovat, co však již nedokáži, je tolerance k devastaci malých candátů, kteří nemají míru, ale přesto je pro ně kontakt s rybářem velmi často fatální a umírají. Potud bez výhrady souhlasím.
S čím ovšem nesouhlasím je následný postup, který autor petice zvolil. Domnívám se, že autor nezná Stanovy a Jednací řád Českého rybářského svazu, které dávají jasné postupy a možnosti požadovaných změn. A dle mého názoru došlo, z mého pohledu, k nešťastnému postupu, který může být silně kontraproduktivní. O všech těchto změnách/opatřeních totiž rozhodují instituce jako jsou Místní organizace, Územní svazy, Republikové sněmy či Rada ČRS. Rozhodně ne však Ministerstvo zemědělství, ministr zemědělství či Úřad vlády. Ti o takových věcech nerozhodují a z mého pohledu tento neuvážený krok může ČRS poškodit. Např. při žádostech o různé výjimky, povolení může být ochota a vstřícnost ministerských úředníků výrazně nižší, protože „ti rybáři neumí fungovat ani uvnitř svazu, hádají se…“ apod. Nemyslím si, že by to byl ze strany autora záměr, jde spíše o zmiňovanou neznalost, kterou ale bohužel považuji za chybu – autor takové petice (Radek Filip), navíc šéfredaktor časopisu, by tyto znalosti mít měl. Domnívám se tedy, že to byla nechtěná chyba, jejíž následky ale lze jen domýšlet. Chceme-li v našich řádech cokoli měnit, musíme chodit na členské schůze našich MO, vysílat s požadavky delegáty na územní konference atd. Nikoli organizovat petice a s nimi oslovovat subjekty mimo svaz. Takové řešení bych schválil, kdyby byly všechny interní prostředky beznadějně vyčerpány. To však není tento případ. Přes to vše samozřejmě myšlenky na jakékoli opatření směřující k ochraně ryb, jejichž důsledky budou lépe zarybněné vody, podporuji.
David Havlíček, signatář petice
tu sa vadíme, urážame ...
11.9.2012 | lunimus | Vaše názory | 8.907 zobrazení | 51 odpovědí
Priatelia … už mi lezie trochu hore krkom, keď sa človek chce dozvedieť niečo nové a diskusia skĺzne do vzájomných invektív, urážok atď.
Majme prosím aspoň toľko slušnosti, že ak máme potrebu sa spolu povadiť, alebo sa vzájomne urážať, nezapĺňajme tým prosím vecnú diskusiu k jednotlivým témam, ale poďte si svoje srdiečka vyliať sem …
Ďakujem
Byl jste někdo chytat na přehradě Vír?
11.8.2011 | hatata | Vaše názory | 8.905 zobrazení | 15 odpovědí | upravit
Možná dostanu za tuto otázku hodně kritiky, ale zajímalo by me jestli tam už někdo z vás byl. Sice se tam nesmí chytat, ale slyšel jsem, že tam jsou až 1,5 m úhoři a přes 3 m sumci. Když jsem šel okolo, tak jsem viděl, že je tam opravdu ryb jak hnoja.
Jenom pro informaci: Přehrada je 232 ha velká a nesmí se na ní chytat několik desítek let.
Třetí šatna,aneb pokec o zdraví
10.2.2010 | džigit | Tipy & triky | 8.902 zobrazení | 71 odpovědí
Zde si můžete pokecat a postěžovat o svých zdravotních problémech a doufat v nějakou „zaručenou“ radu od rybářských „odborných“ lékařů i obyčejných hypochondrů.Taky by se tomu dal dát podtitul-jak se ráno zaručeně „exhumovat“,aby člověk u vody co nejdéle bez problémů vydržel :-D Tím ovšem nechci říct,že seúčastníci z první a druhé šatny nemohou zúčastnit
bolo x match
3.10.2007 | svaca | Plavaná | 8.898 zobrazení | 50 odpovědí
zdravim potreboval bych poradit s proutkem chytam hodne na plavacku(plotice,cejn,tloust,parma) hlavne reka pod jezy v proudech tune a tak ale rad i na fleku zakrmim a jen pokladam!nemam rad teleskopy a nevim jestli by matchka byla to nej!tak nekdo poradte jestli mate zkusenost dikes moc
Rybářské hodinky
4.10.2013 | MajklM | Ostatní nádobíčko | 8.896 zobrazení | 19 odpovědí
Zdravím, předem se omlouvám, pokud je toto téma špatně zařazené. Chci si kupovat nové hodinky a chci vás poprosit o doporučení hodinek nebo aspoň značky hodinek. Měly by samozřejmě být odolné vůči vodě, pevné, nejlépe mechanické a analogové. Uvítám kompas, stopky a budík, ale není to nezbytné. Jaké hodinky vozíte na ryby vy?
Bílá ryba na orlíku...
24.4.2011 | papiksk12 | Neúspěchy | 8.892 zobrazení | 36 odpovědí
dřív sme na orlasu tahali mraky malých kaorů, cejnů apod. a poslední dobou je to tam špatný
Metr na masaře
29.5.2006 | Pytel | Legislativa | 8.887 zobrazení | 99 odpovědí
Měl bych takovej dotaz ? Byly by jste pro kdyby se zavedl takzvanej poplatek za ponechaní centimetru ryby třeba cm kapra by stal 1 korunu atd.. Že by se na konci roku když se jde odevzdat povolenka sečetli centimetry vytáhla peněženka a zaplatily pěkně cm . Svaz by měl peníze na ryby a masaři by si už rozmysleli jestli bude mít napsáno 30 nebo 40 ryb za sezónu.
Veletrh, nákupy, útrata, nejlepší
26.3.2006 | Robur | Výstavy | 8.885 zobrazení | 49 odpovědí
Tak co vás vyloženě nejvíc zaujalo, co pěkného jste si koupili, který stánek jste považovali za nejlepší a taky co vás zklamalo.
Spacák
5.10.2007 | Robur | Ostatní nádobíčko | 8.879 zobrazení | 40 odpovědí
Potřebuji tipy na koupi spacáku. Preferuji teplý, skladný, levný. Chtěl bych se vlézt do 2000, případně jsem schopen dát i 3000 Kč. Asi spíš duté vlákno než pééřák.
rybářská burza
24.10.2009 | noba | Obchod | 8.873 zobrazení | 6 odpovědí
nevíte někdo jestli se koná nějaká burza v praze a okolí? pokud tu toto téma někde je, tak se omlouvám, ale nenašel jsem.