Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Kuriozní úlovky
3.11.2008 | Jak.novi | Úspěchy | 8.579 zobrazení | 43 odpovědí
Zajímali by mě vaše zajímavé úlovky.(délka, druh, vzácnost) Do fora pište na jaký styl jste ji chytily a nejlépe s fotografií.
Zapisujete nastrazni rybicky?
3.8.2005 | Stavba | Legislativa | 8.578 zobrazení | 31 odpovědí
Jak je vazite? A co v pripade ze by ste je nemal zapsany a kontrolovala by vas RS ??
PROHLÁŠENÍ K PETICI O OCHRANĚ CANDÁTA NA LIPNĚ
24.11.2016 | HaD | Legislativa | 8.577 zobrazení | 110 odpovědí
Jakožto zveřejněný signatář výše zmíněné petice, která
napříč rybářskou veřejností jitří vášně, cítím povinnost se
k současnému stavu vyjádřit.
Se záměrem petice, dospět k určitým změnám v lovu dravých ryb, jednoznačně souhlasím a proto jsem ji podepsal. Rybáři v dnešní moderní době disponují takřka dokonalými nástrahami, informacemi a pomůckami k lovu a tlak na obsádku našich vod je stále větší a větší. Příklad Lipna dle mého názoru dokázal, že jsme schopni, v petici navrhovanými opatřeními, zachovat možnost lovu dravých ryb a přitom napomoci k progresu, co se množství a velikosti těchto ryb týče. Jednoznačně souhlasím, že lov na malé rybky vede zejména u candáta nejen ke zvýšenému množství ponechaných ryb – už jen z podstaty rybolovné techniky, kdy úlovky nejsou „pustitelné“ (candát je na spolknutý háček velmi háklivý). To bych snad byl ještě ochoten do určité míry tolerovat, co však již nedokáži, je tolerance k devastaci malých candátů, kteří nemají míru, ale přesto je pro ně kontakt s rybářem velmi často fatální a umírají. Potud bez výhrady souhlasím.
S čím ovšem nesouhlasím je následný postup, který autor petice zvolil. Domnívám se, že autor nezná Stanovy a Jednací řád Českého rybářského svazu, které dávají jasné postupy a možnosti požadovaných změn. A dle mého názoru došlo, z mého pohledu, k nešťastnému postupu, který může být silně kontraproduktivní. O všech těchto změnách/opatřeních totiž rozhodují instituce jako jsou Místní organizace, Územní svazy, Republikové sněmy či Rada ČRS. Rozhodně ne však Ministerstvo zemědělství, ministr zemědělství či Úřad vlády. Ti o takových věcech nerozhodují a z mého pohledu tento neuvážený krok může ČRS poškodit. Např. při žádostech o různé výjimky, povolení může být ochota a vstřícnost ministerských úředníků výrazně nižší, protože „ti rybáři neumí fungovat ani uvnitř svazu, hádají se…“ apod. Nemyslím si, že by to byl ze strany autora záměr, jde spíše o zmiňovanou neznalost, kterou ale bohužel považuji za chybu – autor takové petice (Radek Filip), navíc šéfredaktor časopisu, by tyto znalosti mít měl. Domnívám se tedy, že to byla nechtěná chyba, jejíž následky ale lze jen domýšlet. Chceme-li v našich řádech cokoli měnit, musíme chodit na členské schůze našich MO, vysílat s požadavky delegáty na územní konference atd. Nikoli organizovat petice a s nimi oslovovat subjekty mimo svaz. Takové řešení bych schválil, kdyby byly všechny interní prostředky beznadějně vyčerpány. To však není tento případ. Přes to vše samozřejmě myšlenky na jakékoli opatření směřující k ochraně ryb, jejichž důsledky budou lépe zarybněné vody, podporuji.
David Havlíček, signatář petice
V čem nosíte pruty
24.11.2008 | farnas | Ostatní ryby | 8.573 zobrazení | 40 odpovědí
Zajimalo by mě v čem nosite pruty a ostatni veci na ryby jestli,po taskach nebo v rybarskym obalu nebo v batohu.Odpovidejte posilejte fotky.
Jelen Jesen
24.1.2011 | foks01 | Vaše názory | 8.568 zobrazení | 78 odpovědí
Do Lužické Nisy se na Německé straně vrátil Jelen Jesen,informuje deník idnes,tak nevím jestli k vodě s prutem nebo puškou?
MUŠKAŘI poraďte mi
3.8.2005 | fikus | Muškaření | 8.567 zobrazení | 52 odpovědí
potřeboval bych prosím poradit, koupil jsem v kamenném obchodě starší 3# prut St. Croix stavěný na Loomis blanku, osadil ho reelem Lamson a na něj šnůru BioCraft. A drhne mi šnůra mezi očky, teď nevím co s tím. Jestli reklamovat bazarový prut nebo nějakou fintu na promazání oček, nebo něco jiného? Sám nevím. Poraďte mi co s tím.
Roburova dovolená 2011
26.1.2011 | Robur | Ubytování | 8.558 zobrazení | 68 odpovědí
nemá někdo na půjčení chatu /prázdniny/, tak pro 4 – 6 osob. Dcera prahne vyrazit s kamarádkami na vandr a chtějí nějaké zázemí. Nepotřebují rybařit, ale hlavně dobré dopravní spojení. Dejme tomu do 150km od Brna. Jsou ochotné si ten pobyt i zaplatit.
Moucha versus vláčka na pstruhovce
27.5.2007 | regulus | Muškaření | 8.550 zobrazení | 70 odpovědí
Vzhledem k tomu, že se to pernamentně tahá do jinejch diskuzí, tak tu můžeme diskutovat na téma zda vláčka na pstruhovku patří, či ne, používání nebo nepoužívání víceháčků, s protihroty nebo nikoliv, .............
Názor na NANO VLASCE
12.9.2015 | Kopfjager | Ostatní nádobíčko | 8.545 zobrazení | 34 odpovědí
Ahoj lovci, koupil jsem si nano vlasec, při placení se mi trochu kroutili oči, ale věděl jsem předem co to bude stát. Při představování a to i v zahraničí jsem našel jen samé plus. Bohužel jsem nenašel žádný osobní poznatek a myšlenky. Cena vs kvalita. Poznatky od delšího používání. Co přidávat nebo s čím kombinovat. Nebo opak s čím nekombinovat. Díky za Vaše poznatky. Ahoj Kopfjager
Prut na privlac
11.6.2008 | jirka88 | Pruty | 8.544 zobrazení | 46 odpovědí
prosim lidi mohli by jste mi poradit nejaky dobry prut na privlac dekuji vsem … abych se vesel nejlepe do 2 000,– popr trochu pres kdyby nekdo mel typ na nejaky dobry nvijak tak taky napiste :)
Výzkum
22.5.2008 | yerrx | chytej.cz | 8.542 zobrazení | 71 odpovědí
Mám do školy udělat nějaký statistický výzkum a tak mě napadlo proč neudělat něco o rybách. Tak se tedy ptám jakým stylem chytáte? Prosím aby jste napsali jen jednu možnost, kterou upřednostňujete. Díky za všechny odpovědi.
Jak dlouhý prut na vláčku?
6.2.2010 | Herri | Pruty | 8.537 zobrazení | 57 odpovědí | upravit
Petrův zdar, chtěl bych poprosit, aby mi někdo poradil s délkou prutu na přívlač. Začínám s vláčením a zatím jsem si udělal jasno v tom, že budu chtít zakoupit prut s vrhací zátěží 10–30g. A teď, bude lepší prut 270cm nebo 210cm? Nebude se třeba s prutem 210cm lépe zasekávat?
Prosim poradte jaky prut:
2.11.2005 | R3F13X | Pruty | 8.527 zobrazení | 41 odpovědí
Ahoj,chtel by jsem se zeptat na nejlepsi mozny prut. mel by mit delku 2,7–3m,chtel by jsem s nim lovit vetsinou stredni stiky a candaty na umele nastrahy,zejmena woblery(velikosti zhruba 7–13cm). Cena by mela byt max do 1O OOOkc. Dekuju za vase rady a navrhy…
Pocitacove hry!!!
14.7.2006 | perch | Ryby | 8.522 zobrazení | 50 odpovědí
Jake hry „frci“ mezi rybari???
Sonar Humminbird SmartCast RF 15e
6.7.2005 | Grendel | Ostatní nádobíčko | 8.517 zobrazení | 20 odpovědí
Má někdo osobní zkušenost s bezdrátovým sonarem Humminbird SmartCarst RF 15 ,nebo s podobným bezdrátovým sonarem. Zajímalo by mě, jaké nevýhody spatřujete u tohoto a jemu podobných výrobků.
KRMENÍ LORPIO
20.5.2005 | kkarlos | Domácí revíry | 8.513 zobrazení | 19 odpovědí
Koupil jsem si krmení od firmy Lorpio EXTRA LÍN KARAS(1900g 99Kč). Mám to na závody a chci hytat s feederem. Jaký je váš názor na toto krmení a jaké úspěchy či neúspěchy jste s ním měli??? (soráč za smajlíky trochu jsem to přehnal)
Sraz chytej. cz na Křetínce
21.9.2005 | Tomucha | chytej.cz | 8.512 zobrazení | 34 odpovědí
je tu podzim tak mě napadlo udělat si menší sraz na Křetínce (JM kraj 30km od Brna směr Svitavy) ted tam pojedu tak by se mohlo něco domluvit. Co takle konec října?Přidal by se někdo. rybačka, něco by se navázalo, popil by se svařáček.
Drop-Shot na dírkách
27.12.2010 | michal94 | Rybaření na dírkách | 8.509 zobrazení | 88 odpovědí
Jak na dírkách provozovat Drop-Shot… Druhy vlasců, háčků,zátěží a smáčků… Díky za odpovědi
Přívlač na Seči?
28.6.2005 | dzandys | Přívlač | 8.508 zobrazení | 31 odpovědí
Mám skromný dotaz. Chytil jste někdy,někdo,něco na přívlač na Seči (451021-Chrudimka 5)?Co?Kdy?kde?Jak?na co?díky za radu. p. s. Mrskám tu vodu už týden a začínám hledat kam jsem zašil židly,vidličky a teleskopy.(Za týden dva pro… záběry)
SPORTEX CATAPULT CARP vs FOX HORIZON - poraďte
20.1.2015 | Woods12 | Pruty | 8.496 zobrazení | 9 odpovědí
Dobrý den přeji kaprařům, potřeboval bych poradit ohledně zkušeností s pruty. Rozhodl jsem se investovat do nových prutů a váhám mezi dvěma variantama! Jedna z nich je SPORTEX CATAPULT CARP ve verzi 12ft 3lbs. a druhou variantou je FOX HORIZON 12ft 3lbs.! Zajímalo by mě jestli s nima nemá někdo zkušenosti a co by jste popřípadě doporučili. Děkuji za odpovědi :D