Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Prut na privlac necteno

11.6.2008 | jirka88 | Pruty | 8.420 zobrazení | 46 odpovědí

prosim lidi mohli by jste mi poradit nejaky dobry prut na privlac dekuji vsem … abych se vesel nejlepe do 2 000,– popr trochu pres kdyby nekdo mel typ na nejaky dobry nvijak tak taky napiste :)

PROHLÁŠENÍ K PETICI O OCHRANĚ CANDÁTA NA LIPNĚ necteno

24.11.2016 | HaD | Legislativa | 8.419 zobrazení | 110 odpovědí

PROHLÁŠENÍ K PETICI O OCHRANĚ CANDÁTA NA LIPNĚJakožto zveřejněný signatář výše zmíněné petice, která napříč rybářskou veřejností jitří vášně, cítím povinnost se k současnému stavu vyjádřit.

Se záměrem petice, dospět k určitým změnám v lovu dravých ryb, jednoznačně souhlasím a proto jsem ji podepsal. Rybáři v dnešní moderní době disponují takřka dokonalými nástrahami, informacemi a pomůckami k lovu a tlak na obsádku našich vod je stále větší a větší. Příklad Lipna dle mého názoru dokázal, že jsme schopni, v petici navrhovanými opatřeními, zachovat možnost lovu dravých ryb a přitom napomoci k progresu, co se množství a velikosti těchto ryb týče. Jednoznačně souhlasím, že lov na malé rybky vede zejména u candáta nejen ke zvýšenému množství ponechaných ryb – už jen z podstaty rybolovné techniky, kdy úlovky nejsou „pustitelné“ (candát je na spolknutý háček velmi háklivý). To bych snad byl ještě ochoten do určité míry tolerovat, co však již nedokáži, je tolerance k devastaci malých candátů, kteří nemají míru, ale přesto je pro ně kontakt s rybářem velmi často fatální a umírají. Potud bez výhrady souhlasím.

S čím ovšem nesouhlasím je následný postup, který autor petice zvolil. Domnívám se, že autor nezná Stanovy a Jednací řád Českého rybářského svazu, které dávají jasné postupy a možnosti požadovaných změn. A dle mého názoru došlo, z mého pohledu, k nešťastnému postupu, který může být silně kontraproduktivní. O všech těchto změnách/opatřeních totiž rozhodují instituce jako jsou Místní organizace, Územní svazy, Republikové sněmy či Rada ČRS. Rozhodně ne však Ministerstvo zemědělství, ministr zemědělství či Úřad vlády. Ti o takových věcech nerozhodují a z mého pohledu tento neuvážený krok může ČRS poškodit. Např. při žádostech o různé výjimky, povolení může být ochota a vstřícnost ministerských úředníků výrazně nižší, protože „ti rybáři neumí fungovat ani uvnitř svazu, hádají se…“ apod. Nemyslím si, že by to byl ze strany autora záměr, jde spíše o zmiňovanou neznalost, kterou ale bohužel považuji za chybu – autor takové petice (Radek Filip), navíc šéfredaktor časopisu, by tyto znalosti mít měl. Domnívám se tedy, že to byla nechtěná chyba, jejíž následky ale lze jen domýšlet. Chceme-li v našich řádech cokoli měnit, musíme chodit na členské schůze našich MO, vysílat s požadavky delegáty na územní konference atd. Nikoli organizovat petice a s nimi oslovovat subjekty mimo svaz. Takové řešení bych schválil, kdyby byly všechny interní prostředky beznadějně vyčerpány. To však není tento případ. Přes to vše samozřejmě myšlenky na jakékoli opatření směřující k ochraně ryb, jejichž důsledky budou lépe zarybněné vody, podporuji.

David Havlíček, signatář petice

Výzkum necteno

22.5.2008 | yerrx | chytej.cz | 8.404 zobrazení | 71 odpovědí

Mám do školy udělat nějaký statistický výzkum a tak mě napadlo proč neudělat něco o rybách. Tak se tedy ptám jakým stylem chytáte? Prosím aby jste napsali jen jednu možnost, kterou upřednostňujete. Díky za všechny odpovědi.

Střevlička, slunka - Praha a okolí necteno

18.11.2017 | samotm | Bílá ryba | 8.402 zobrazení | žádná odpověď

Ahoj. Máte někdo prosím tip, kdy by se ještě teď daly nachytat malý střevličky nebo slunky? Chtěl bych je domů do zahradního jezírka. Díky moc.

Fórum i pro neregistrované? necteno

5.12.2005 | HaD | chytej.cz | 8.395 zobrazení | 69 odpovědí

Byli by jste pro, aby bylo fórum uvolněno i pro neregistrované uživatele a tím i více žilo?

Vláčecí prut k lovu kaprů necteno

13.10.2012 | Don | Pruty | 8.392 zobrazení | 75 odpovědí

Zdravím, chtěl bych si koupit vláčecí prut k lovu kaprů, protože mi vyhovují na naše vody spíše kratší pruty a chci abych na něj utáhl i větší kusy. Do oka mi padlo tohle, protože zase nechci aby prut stál 2000 apod. http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…-g-1965.html . Co na to říkáte? Mohlo by to obstát ?

Úspěšná přívlač necteno

2.7.2008 | Venouš | Přívlač | 8.388 zobrazení | 58 odpovědí

Jake máte názory na používání lanek,či pletenky,nebo ničeho při vláčení???

Hodinky s tlakoměrem a teploměrem necteno

15.10.2012 | JKemr | Ostatní nádobíčko | 8.386 zobrazení | 35 odpovědí

Zdravím vás, prosím o radu ohledně náramkových hodinek, které dokáží měřit atmosferiský tlak a teplotu. Na internetu se mi nedaří nic najít. Předem díky za tipy.

Drop-Shot na dírkách necteno

27.12.2010 | michal94 | Rybaření na dírkách | 8.382 zobrazení | 88 odpovědí

Jak na dírkách provozovat Drop-Shot… Druhy vlasců, háčků,zátěží a smáčků… Díky za odpovědi

kam na úhoře necteno

7.1.2009 | novas32 | Domácí revíry | 8.379 zobrazení | 27 odpovědí

poradite mi nekdo prosim, kam v Praze nebo jejim okoli na uhore, az to bude aktualni? loni me jaksi uspechy s touto rybou mijely.

Bordel u vody. necteno

7.7.2008 | Cormac | Legislativa | 8.373 zobrazení | 63 odpovědí

Lidi vzpamatujte se! Mrzí mě, že jsou i mezi námy rybáři, s odpuštění, taková hovada. Je takovej prolém si od vody odnést všechno, co jste si tam donesli? Před týdnem jsem z Dyje odcházel s pěti petláhvema. Ani jedna nebyla moje, ale nechat to tam mě byla hanba. Krabičky od cigár, skleničky od červů to všechno zůstává po kom? Je to nutný? To mě fakt sejří. Těm kterých se to netýká (nedělaj bordel) Petrův Zdar. Těm kterých se to týká (dělaj bordel) Nasrat!

Klub rybářských manželek necteno

9.12.2006 | Robur | chytej.cz | 8.362 zobrazení | 88 odpovědí

tak jsem zase seděl u PC a panímáma říkala, že jsem s tím už otravnej, tak jsem řekl, že teď je to důležitý, že se zakládá Brněnský muchoklub /doufám, že jsem nic nevyzradil/, tak argumentovala tím,že jsem sobci a měl by se založit i Klub rybářských manželek, tak co vy na to?

soukromák liščí jezero necteno

15.8.2010 | jirin8 | Domácí revíry | 8.357 zobrazení | 7 odpovědí

Čus rybáři hele chci se zeptat chci se vypravit na soukromý revír LIščí jezero.Jaká nástraha tam nevíc funguje a jaké ryby a okolo kolika cm tam jsou?

Davle soutok + Vrané n/Vltavou necteno

3.10.2011 | Hlubočepy | Domácí revíry | 8.339 zobrazení | 18 odpovědí

Jak Vám to jde na tomto revíru.Úspěchy,pos­třehy,informa­ce a vše co se týká tohoto revíru.

proutek na jemnou přívlač? necteno

3.1.2009 | talE | Přívlač | 8.336 zobrazení | 51 odpovědí

Ahoj, potřeboval bych radu, jelikož moc rád chytám na přívlač půl roku, chtěl jsem radu odhledně nějakého jemného proutku na jemnou přívlač.Něco od Mivardi nebo shimano.Tyhle firmy preferuji jedině v rybářském vybavení.Prosím poradtě

naviják na přívlač do 1500Kč necteno

13.6.2012 | alkehol | Přívlač | 8.335 zobrazení | 32 odpovědí

ahoj všichni chtěl bych poradit jaký si mám vybrat naviják na přívlač do 1500Kč chtěl bych s přední brzdou a kovovou cívkou díky všem za odpovědi

Vánoce 2006 necteno

18.12.2005 | kkarlos | Vánoce | 8.326 zobrazení | 51 odpovědí

Tak už se nám pomalu ty Vánoce blíží a tak se vas ptam co chcete najít pod stromkem a co tam najdete! Pište hlavně ryb. věci, ale můžete psát i ostatní věci které chcete nebo dostanete!

Znáte wobler Rapala Skitter Walk? necteno

4.3.2004 | HaD | Přívlač | 8.326 zobrazení | 29 odpovědí

Máte někdo praktické zkušenosti s tímto woblerem? Rapala Skitter Walk (je na fotce)Skitter Pop a Skitter Prop (viz. obrázky níže) mám celkem vyzkoušený, ale zajímalo by mě jak se tenhle wobler chová (když nemá ani vrtulku ani „pukátko“), jak se vodí a jak na něj reagují ryby. Díky za odpovědi.

Da se sehnat dobrý feedrový prut do 800kč??? necteno

29.8.2006 | Kouba | Pruty | 8.323 zobrazení | 34 odpovědí

Jeden kamarad mi řekl ze se da sehna dobry feedrovy prut za 600kč rad bych vedel jestli je to mozne a jetsli jo tak kde ??? chtel bych nejakej poridit sem ochotnej do toho dat i trosku vic:)))))))

nový rybník adašov necteno

1.5.2009 | toms | Kaprařina | 8.317 zobrazení | 10 odpovědí

chcise zeptat zda už tam někdo svás byl a kdyštak jak zachytal.A naco totam nejlíp bralo.