Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
kam na úhoře
7.1.2009 | novas32 | Domácí revíry | 8.571 zobrazení | 27 odpovědí
poradite mi nekdo prosim, kam v Praze nebo jejim okoli na uhore, az to bude aktualni? loni me jaksi uspechy s touto rybou mijely.
Rybník KOUTY
23.2.2005 | MichalB | Domácí revíry | 8.571 zobrazení | 31 odpovědí
Chytejaci, znate tento soukr. revir? Chyta se tam na dirkach? Diky M.
Davle soutok + Vrané n/Vltavou
3.10.2011 | Hlubočepy | Domácí revíry | 8.566 zobrazení | 18 odpovědí
Jak Vám to jde na tomto revíru.Úspěchy,postřehy,informace a vše co se týká tohoto revíru.
Da se sehnat dobrý feedrový prut do 800kč???
29.8.2006 | Kouba | Pruty | 8.556 zobrazení | 34 odpovědí
Jeden kamarad mi řekl ze se da sehna dobry feedrovy prut za 600kč rad bych vedel jestli je to mozne a jetsli jo tak kde ??? chtel bych nejakej poridit sem ochotnej do toho dat i trosku vic:)))))))
Prut a naviják pro začátečníka na feeder
13.11.2006 | Twinshot | Feeder | 8.553 zobrazení | 49 odpovědí
Rozhody jsem se, že zkusím trochu jemnější chytání než doposud. Prut už mám vybraný, ještě potřebuji poradit s navijákem.
Signalizátor záběru
17.3.2006 | Robur | Ostatní nádobíčko | 8.551 zobrazení | 11 odpovědí
Klipový signalizátor Novinka! KLIPOVÝ SIGNALIZÁTOR ZÁBĚRU Šikovný malý signalizátor záběru, který lze v případě potřeby jednoduše připevnit k prutu! Je vhodný na všechny blanky průměrů od cca 10 do 20 mm. Dvě vyměnitelné knoflíkové baterie jej zásobují až po 2 roky energií. Vlasec se jednoduše umístí pod klip. Jakmile ryba vlasec vytáhne, pípá a svítí. Signalizátor je navíc připevněn k držáčku na prut tak šikovně, že jej lze natočit prakticky do jakéhokoliv směru a úhlu. Při délce 6 cm a hmotnosti pouhých 12 g jde o skutečnou senzaci! Posouvá drahé a těžké doplňky do sféry nadbytečnosti. Pracuje naprosto jistě bez planých poplachů. Tip: zvláště k doporučení je pro lov dravců!
Na Braunstarovi jsem našel tuto věc, znáte to někdo, za ty prachy si myslím, může při večerním lovu docela posloužit. Zvlášť když jsem líný taht se s jinými pípaky, které mně proti tomu připadají velké a vůbec k nim mám odpor.
spojená povolenka
7.10.2006 | rarach | Legislativa | 8.549 zobrazení | 83 odpovědí
Tak jsem se statečně prokousal novým číslem Rybářství (jako vždy blitky a jen dvě spoře oblečené paní) a zaujala mne tam myšlenka na téma: Spojená povolenka na MP a P revíry, která by samozřejmě byla za cenu součtu obou povolenek dnes a nebo i vyšší. Přestože, se čelní představitelé ČRS staví k této myšlence vlastně proti, továrišč předsedatěl nevylučuje vyzkoušet na nějakém územním svazu a Praha se hrdě hlásí, že by do toho šla. Zajímá mne názor lidí, kteří nemají o vláčení či muškaření vůbec zájem a jestli si díky tomu koupí cajk a půjdou na salmony? Mi osobně to připadá, že ČRS se tímto krokem snaží pouze z členské základny vytáhnout víc peněz, protože počítá s tím, že moc lidí této nové možnosti vlastně ani nevyužije, protože by to pro mnoho lidí znamenalo, velkou investici co se týká cajku navíc a na těch pár vycházek se jim to jistě nevyplatí.
Výběr navijáku na kapry
16.5.2010 | plesoun | Navijáky | 8.540 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím všechny příznivce Petrova cechu! Vrátil jsem se asi po 15 letech k rybaření,a le předtím jsem nikdy nebyl kaprař. Letos v březnu jsem si na veletrhu v Brně koupil děličky Mitchell Challenger Pro Carp 2. Jsou to pruty 3 lb, 3,6 m. Jsou poměrně měkké, jde na nich cítit v boji i malý kapřík, dokonce i větší cejni. Unáhlil jsem se ale bohužel ve výběru navijáků. Chtěl sjem ušetřit a to byla chyba. Koupil jsem navijáky Penzon Michel FD 65. Vzhledem k tomu, že mě kaprařina chytla, chtěl bych něco lepšího.
Mám v užším výběru nějaké navijáčky ze značky Tica. Dříve jsem měl navijáky Okumy, ale nevím, zda jsou teď ještě pořád dobrou volbou (četl sjem na diskuzi, že nic moc). Pak by mě zajímal názor na naviják Mistral od Mivardi např.( http://www.spoma.eu/…avijaky.html). Pak by zajímal názor na Mistrall Naviják BIG FISH XS 8000 (http://www.cadoxfishing.com/…xs-8000.html ). Nebo dejte tip na něco, co bude kvalitativně jinde než zmíněny Pezon Michel FD 65. Chtěl bych zase s bajtrunnerem. Cenu byc chtěl cca do 2OOO.
Popřípadě uvítám i nabídky zánovních z vyšší třídy (Shimano, Diwa,…) – omlouvám se, nechci zde motat inzerci.
Díky moc. Ondra plesounek
Jepice - historická nástraha
31.3.2006 | breca | Ryby | 8.539 zobrazení | 68 odpovědí
Mám známeho, hodně přes šedesát, který mi tvrdí, že se dříve hodně chytalo na jepice. Navazovali se na háček nití a prý na to šli tloušti, cejni i parmy. Chytáte někdo na ně? Popř. jakým způsobem?
Co mníci - už je čas !!
5.11.2004 | mirmen | Ostatní ryby | 8.534 zobrazení | 49 odpovědí
Doposavad jsem je dostával jen při nočním lovu úhořů na rousnice. Letos jsem zkoušel lov za pomoci sklenářského tmele a nadnášejícího splávku. Za pomoci dlouhého, tvrdého prutu ( štikováku) 5–6 metrů dlouhého, kmen je 0,30. Na konci kmene obratlík. Do horního očka obratlíku cca 35 cm vlasec 0,30, na něj korkový špunt nebo kulové plovátko. Na to jde návazec cca 25 cm ( 0,25 ) s nastraženou žížalou. Tento nadnášející splávek drží nástrahu nade dnem, takže nezapadne do kamenů. Na spodní očko obratlíku jde taky vlasec 0,25 o délce cca 60 – 80 cm, který má na konci obyčejný uzlík. Na uzlík se namačkává jako zátěž kulička sklenářského tmele o průměru 1 – 2 cm namísto závaží. Ze bžehu se nahodí na dno kus od kamenů, nechá se ležet. Mezi prsty levé ruky se uchopí kmen a čeká 3–5 minut na záběr. Pak se sestava přitáhne ke kamenům a celé se to opakuje. Pokud zátěž(= tmel) uvázne v kamenech, dá se to snadno vyprostit, protože kulička z uzlíku sklouzne. Silný kmen ( a dlouhý, tvrdý prut) se používá proto, že mník vyjede jen 1–2 metry z kamenů ( přes den) , uchopí sousto a hned se vrací. Okamžitě po drbanci musí následovat zásek a držet mníka natvrdo na čisté vodě, aby se mezi šutry nedostal. Jakmile by vlasec byl slabší, praskne. Jakmile se mník mezi kameny dostane, tak ho nedostaneš. Zkoušel jsem to 2× letos, bezúspěšně. Uvátám případné zkušenosti s touto technikou používanou v Německu k lovu pod jezy a hlavně v kamených záhozech okolo řek a kanálů.
První přívlačový prut - poradíte prosím?
18.1.2011 | amiksovsky | Přívlač | 8.520 zobrazení | 61 odpovědí
Zdravím všechny rybáře! Vím, že těchto témat je zde dost, přesto bych poprosil o rady pro začínajícího vláčkaře. Chtěl bych si pořídit úplně první přívlačový prut. Chtěl bych s ním chytat na menších i větších řekách, občas i na nějakém rybníku či nádrži. Jelikož jsem začátečník, mám v plánu začít s menšími rybami, ale kdyby se podařilo chytit třeba větší štiku, aby to prut vydržel. Pokud mohu také poprosit výběr vhodného navijáku k prutu. Vše by mělo být max. do 3000 Kč. Předem mockrát děkuji za ochotu!
Pracovní povinnost
21.12.2005 | zedus | Legislativa | 8.507 zobrazení | 71 odpovědí
Patřím pod MO Olomouc, dnes mi došel zpravodaj od místní orgamizace a jsem docela zaražený u pracovní povinnosti. Je tam psáno: dospělý člen musí odpracovat 10 hodin prací nebo zaplatit 800Kč při MP a 20 hodin a nebo zaplatit 1600Kč při P. Tudíž mi logicky vyplívá zaplatit 3200Kč nebo odpracovat 30 hodin. To mi přijde trošičku přitažený za vlasy. Prosím severomoraváky aby mi napsali jak to vlastně je u nich, ale prosím i z jiných MO aby přispěli na toto téma. Dík
Berkley Whiplash Pro
24.11.2007 | rgb23 | Přívlač | 8.482 zobrazení | 39 odpovědí
Máte někdo zkušenosti s touto šňůrou? Výrobce deklaruje při průměru 0,06mm sílu v uzlu 10,60 Kg. Běžně používám šňůry Konger Kevlon/Dyneema 0,10mm/7Kg, 0,06mm/5,90Kg, 0,04mm/4,20Kg. Poměr 0,06/10,60 je mimořádně atraktivní, rád bych ale znal i názory jiných:-)
Samosek II
4.3.2008 | rgb23 | Ryby | 8.479 zobrazení | 11 odpovědí
Téma už tady sice jednou bylo, ale otázka zněla jinak. Samosek je zakázaný způsob lovu, plně s tím souhlasím, protože upřené čekání na záběr je to, co mě na rybařině tak baví. Neumím si ale představit ten mechanismus pasti, na jakém principu to funguje. Nechci návod na sestavu, stačí obecné info.
naviják pro match prut
30.7.2009 | Maty111 | Plavaná | 8.460 zobrazení | 29 odpovědí
Cus ja sem zacatecnik v plavane zrovna jsem si koupil matchovku a potreboval jaky navijak se na tento zpusob lovu hodi nejvice. Děkuji
Jídlo, hlasování
3.11.2008 | Robur | Recepty | 8.460 zobrazení | 50 odpovědí
hele, máme se ženou 15 let výročí, tak jsem objednal degustační večer, a protože nejsem sviňě, tak vám řeknu, co nám nabídli. Ale protože vás považuji za znalce, tak se ptám, co byste si dali vy. Cena je přibližně za každé menu stejná. Já teď musím fundovaně vybrat, zda 1, 2 či 3.Pokud něco z toho znáte, tak to moc nepište, docela se těším co to bude za překvápko. Už jenom jak ty názvy krásně zní.
Menu I
- Aperitivka
- Tartar z indonézského tuňáka
na lívanečku z brambor a wasabi, polníčkem a okurkami Cornichon
- Houbové ravioly
- Sicilská bouillabaisse
s aiolli a chlebovým chipsem
- Inermezzo – Domácí granita z lesního ovoce
- Pošírovaný halibut s pomerančovou kaší,
restovaným mladým špenátem a omáčkou champagne
- Horký čokoládový dortík s krémovou
omáčkou s vůní Armagnacu a mandlovým toulies
MENU II
- Aperitivka*
- Cuketové carpaccio potřené domácím pestem,
s nočkem kozího sýru a piniemi*
- Kalamáry na grilu s bylinkami,
bílým vínem zjemněné máslem*
- Intermezzo – Domácí granita z lesního ovoce
- *Grilovaný špalíček inonézského tuňáka
a mušle Svatého Jakuba na ragout z avokáda, chilli a manga s gazpacho salsou
- *Mille Foille z lesního ovoce, prokládaný oplatky
z medu a sezamu s citronovým mascarpone
MENU III
- Aperitivka
- Tuňákové carpaccio s Wasabi a růžovým zázvorem
- Domácí Tortelini plněné fáší z pravých hřibů a ricoty, parmezánovou omáčkou a smaženou divokou rukolou
- Thajská krémová polévka s křupavým wontonem
plněným marinovanou krevetou
- Tempura z indonézského tuňáka v sezamu a mořské řase, na rukolovém rizotu s tomatovou pěnou
- Citrusové carpaccio podávané s mátovým sorbetem, růžovým pepřem a chipsem z banánového těsta
jak na candata na privlac
24.9.2008 | farnas | Dravci | 8.459 zobrazení | 39 odpovědí
Ahoj nevite jak na candata na vlacku.v jakou hodinu nebo na jakou nastrahu.Nejaky zaruceny zpusob. diky
Křeslo
15.12.2010 | Shimano911 | Ostatní nádobíčko | 8.441 zobrazení | 54 odpovědí
Prosím o radu. Chci si koupit nové křeslo, ale nabídka je tak široká že nevím pro které sáhnout. Poraďte mi nějaké. Dík.
Předlouhá zima 2005/2006
5.3.2006 | HaD | Ryby | 8.441 zobrazení | 75 odpovědí
Tato zima je až příliš dlouhá a prognóza je až do půlky dubna. Nejen mě to asi pěkně ničí a deprimuje. Jak jste na tom vy? Jak řešíte absťák?
Znáte wobler Rapala Skitter Walk?
4.3.2004 | HaD | Přívlač | 8.440 zobrazení | 29 odpovědí
Máte někdo praktické zkušenosti s tímto woblerem? Rapala Skitter Walk (je na fotce)Skitter Pop a Skitter Prop (viz. obrázky níže) mám celkem vyzkoušený, ale zajímalo by mě jak se tenhle wobler chová (když nemá ani vrtulku ani „pukátko“), jak se vodí a jak na něj reagují ryby. Díky za odpovědi.