Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Znáte někdo vojenský rybník Olšina v jižních čechách? necteno

24.4.2011 | vaisman1 | Domácí revíry | 8.382 zobrazení | 6 odpovědí

Mám tam jet na víkend s přítelkyní,a je tam možnost přímo v ubytovacím zařízení koupit povolenku. Tak bych se chtěl optat jestli už tam někdo byl. A podělil se mnou o své zkušenosti s obsádkou ryb cenou povolenky atd.

Vánoce 2006 necteno

18.12.2005 | kkarlos | Vánoce | 8.380 zobrazení | 51 odpovědí

Tak už se nám pomalu ty Vánoce blíží a tak se vas ptam co chcete najít pod stromkem a co tam najdete! Pište hlavně ryb. věci, ale můžete psát i ostatní věci které chcete nebo dostanete!

Co mníci - už je čas !! necteno

5.11.2004 | mirmen | Ostatní ryby | 8.374 zobrazení | 49 odpovědí

Doposavad jsem je dostával jen při nočním lovu úhořů na rousnice. Letos jsem zkoušel lov za pomoci sklenářského tmele a nadnášejícího splávku. Za pomoci dlouhého, tvrdého prutu ( štikováku) 5–6 metrů dlouhého, kmen je 0,30. Na konci kmene obratlík. Do horního očka obratlíku cca 35 cm vlasec 0,30, na něj korkový špunt nebo kulové plovátko. Na to jde návazec cca 25 cm ( 0,25 ) s nastraženou žížalou. Tento nadnášející splávek drží nástrahu nade dnem, takže nezapadne do kamenů. Na spodní očko obratlíku jde taky vlasec 0,25 o délce cca 60 – 80 cm, který má na konci obyčejný uzlík. Na uzlík se namačkává jako zátěž kulička sklenářského tmele o průměru 1 – 2 cm namísto závaží. Ze bžehu se nahodí na dno kus od kamenů, nechá se ležet. Mezi prsty levé ruky se uchopí kmen a čeká 3–5 minut na záběr. Pak se sestava přitáhne ke kamenům a celé se to opakuje. Pokud zátěž(= tmel) uvázne v kamenech, dá se to snadno vyprostit, protože kulička z uzlíku sklouzne. Silný kmen ( a dlouhý, tvrdý prut) se používá proto, že mník vyjede jen 1–2 metry z kamenů ( přes den) , uchopí sousto a hned se vrací. Okamžitě po drbanci musí následovat zásek a držet mníka natvrdo na čisté vodě, aby se mezi šutry nedostal. Jakmile by vlasec byl slabší, praskne. Jakmile se mník mezi kameny dostane, tak ho nedostaneš. Zkoušel jsem to 2× letos, bezúspěšně. Uvátám případné zkušenosti s touto technikou používanou v Německu k lovu pod jezy a hlavně v kamených záhozech okolo řek a kanálů.

Prut a naviják pro začátečníka na feeder necteno

13.11.2006 | Twinshot | Feeder | 8.370 zobrazení | 49 odpovědí

Rozhody jsem se, že zkusím trochu jemnější chytání než doposud. Prut už mám vybraný, ještě potřebuji poradit s navijákem.

Elektromotor necteno

7.6.2009 | filip111 | Ostatní nádobíčko | 8.359 zobrazení | 55 odpovědí

Uvažuji o koupi elektromotoru, starší diskuze jsem si pročetl, ale jsou staršího data, tak si říkám, že se možná lecos změnilo co se týká výkonu, spotřeby apod. Koukal jsem na E-Thrust 36 lb, popř. 55lb. Řeším jakou k němu baterii, nebo jestli máte někdo jiný typ na to jaký motor koupit. Provozovat ho budu na nafukovacím Seahawku do doby než koupím něco pevnějšího. Budu rád za jakékoliv postřehy, na co si dát pozor apod.

spojená povolenka necteno

7.10.2006 | rarach | Legislativa | 8.358 zobrazení | 83 odpovědí

Tak jsem se statečně prokousal novým číslem Rybářství (jako vždy blitky a jen dvě spoře oblečené paní) a zaujala mne tam myšlenka na téma: Spojená povolenka na MP a P revíry, která by samozřejmě byla za cenu součtu obou povolenek dnes a nebo i vyšší. Přestože, se čelní představitelé ČRS staví k této myšlence vlastně proti, továrišč předsedatěl nevylučuje vyzkoušet na nějakém územním svazu a Praha se hrdě hlásí, že by do toho šla. Zajímá mne názor lidí, kteří nemají o vláčení či muškaření vůbec zájem a jestli si díky tomu koupí cajk a půjdou na salmony? Mi osobně to připadá, že ČRS se tímto krokem snaží pouze z členské základny vytáhnout víc peněz, protože počítá s tím, že moc lidí této nové možnosti vlastně ani nevyužije, protože by to pro mnoho lidí znamenalo, velkou investici co se týká cajku navíc a na těch pár vycházek se jim to jistě nevyplatí.

nový rybník adašov necteno

1.5.2009 | toms | Kaprařina | 8.357 zobrazení | 10 odpovědí

chcise zeptat zda už tam někdo svás byl a kdyštak jak zachytal.A naco totam nejlíp bralo.

Rybník KOUTY necteno

23.2.2005 | MichalB | Domácí revíry | 8.357 zobrazení | 31 odpovědí

Chytejaci, znate tento soukr. revir? Chyta se tam na dirkach? Diky M.

Znáte wobler Rapala Skitter Walk? necteno

4.3.2004 | HaD | Přívlač | 8.351 zobrazení | 29 odpovědí

Máte někdo praktické zkušenosti s tímto woblerem? Rapala Skitter Walk (je na fotce)Skitter Pop a Skitter Prop (viz. obrázky níže) mám celkem vyzkoušený, ale zajímalo by mě jak se tenhle wobler chová (když nemá ani vrtulku ani „pukátko“), jak se vodí a jak na něj reagují ryby. Díky za odpovědi.

Jepice - historická nástraha necteno

31.3.2006 | breca | Ryby | 8.341 zobrazení | 68 odpovědí

Mám známeho, hodně přes šedesát, který mi tvrdí, že se dříve hodně chytalo na jepice. Navazovali se na háček nití a prý na to šli tloušti, cejni i parmy. Chytáte někdo na ně? Popř. jakým způsobem?

Krmivá - porovnanie necteno

2.3.2010 | LuboO | Plavaná | 8.340 zobrazení | 13 odpovědí

Dlho som rozmyslal, ako sformulovat tuto temu, aby som ziskal dostatocny prehlad k danej veci. Ide mi o porovnanie rozlicnych znaciek, resp. druhov krmiv, pouzivanych pri plavanej, ci uz pri pretekoch, alebo rekreacne. Krmiv ako znaciek je vela druhov a typov este viac. Preto som vyselektoval niekolko najznamejsich, ktore pouziva vacsina ci uz pretekarov, alebo rekreacnych plavackarov. Ide o znacky Sensas, Milo, Lorpio, Mossela, Master Gara. Pridam aj znacku Lastia, co je slovenska firma, u nas dost rozsirena, neviem, ako v Cechach. Rad by som vedel, ake ma kto skusenosti s tym, ktorym krmivom, ide mi o stojaky a lov kapra a bielej ryby, hlavne pleskac (cejn). Pripadne nejake typy na mixy, doplnky, dipy. Dakujem za kazdu odpoved.

Samosek II necteno

4.3.2008 | rgb23 | Ryby | 8.326 zobrazení | 11 odpovědí

Téma už tady sice jednou bylo, ale otázka zněla jinak. Samosek je zakázaný způsob lovu, plně s tím souhlasím, protože upřené čekání na záběr je to, co mě na rybařině tak baví. Neumím si ale představit ten mechanismus pasti, na jakém principu to funguje. Nechci návod na sestavu, stačí obecné info.

naviják pro match prut necteno

30.7.2009 | Maty111 | Plavaná | 8.321 zobrazení | 29 odpovědí

Cus ja sem zacatecnik v plavane zrovna jsem si koupil matchovku a potreboval jaky navijak se na tento zpusob lovu hodi nejvice. Děkuji

Feederový mini sraz na klubové vodě CHYTEJ.cz necteno

6.4.2010 | HaD | chytej.cz | 8.316 zobrazení | 61 odpovědí

Předběžně oznamuji, že 8.5. 2010 se na Klubové vodě CHYTEJ.cz nedaleko Tábora bude konat mini feederový sraz. Možnost přespat do neděle (ve stanu, bivak apod.), občerstvení bude zajištěno. Cena i s povolenkou bude zaváděcí – cca 300,– Kč/ osoba.

Maximální počet chytajících účastníků je 20. Lov na jeden prut, háček bez protihrotu (stačí zamáčknout).

Podrobné informace o akci budou k dispozici během týdne. Hlásit se můžete zde.

Pocheň necteno

2.5.2011 | Scorpionius | Domácí revíry | 8.294 zobrazení | 16 odpovědí

Zdravím rybaře z Moravskoslezskoho kraje kteří navštěvují revír Pocheň.Zde mužete vkladat své přispěvky ohledně tohoto reviru.Vést diskuzi o tomto revíru a přidavat fotky svých ulovku v tomto reviru:-)

Na co teď berou....? necteno

23.5.2011 | Jirkasss | Tipy & triky | 8.284 zobrazení | 22 odpovědí

Zdravím přátele a kolegy rybáře. Jsem začátečník, tuto sezónu chytám poprvé, a proto nemám tolik zkušeností. Chtěl bych se zeptat s jakými nástrahami máte v tuto dobu dobré zkušenosti. samozřejmě že každá voda je jiná, ale tak abych si udělal představu alespoň trochu co mám vyzkoušet. Mockrát předem děkuju! Petrův ZDAR!

univerzální prut na vláčku+plavanou necteno

19.7.2011 | mari3 | Ostatní nádobíčko | 8.283 zobrazení | 22 odpovědí

zdravím, chci pořídit levnější univerzální teleskopický proutek na příležitostnou vláčku , nebo plavanou v ceně do cca 1000Kč + odopovídající naviják s bojovkou v podobné cenové relaci…

V nabídce e-shopů je nepřeberné množství, můžete mi doporučit něco osvědčeného a v jaké gramáži?

Mě se osobně zamlouvají proutky:

1.Mivardi Insignia Tele 2,7m 10–45g,nebo 25–75g http://www.nasoutokushop.cz/…10-45g-d5428

2.Shimano Catana BX Telespin 270MH 2,7m 15–40g http://www.nasoutokushop.cz/…270-mh-d3453

• ost
  • Sema Cartel Travel Spin 2,65m 15–45g
  • Mikado Trython Travel spin 2,7 10–30g
  • Spro Dyno Force tele 2,70m 20–40g, nebo 20–60g
  • Shimano Vengeance Spinning 2,7m 10–30g
  • CORMORAN Tele Jet Minispin 2,7m 20–50g
  • Okuma Safina-X Tele Spin 2,7m 30–60g
  • Shakespeare Tele Point Perch 2,7m 10/40g

nebo z těch dražších:

• Shimano Exage BX STC Tele Spin 270M 10–30g
  • Cormoran Black Master Tele40,270cm 10–40g,nebo 20–60g
  • DRAGON Millenium HD Travel Spin 2,70m 15–40g
  • DRAGON Thytan Travel Spin 2,70m 10–30g

Navijáky jsem vybral:

1.BI POWER 630 od výrobce Lineaeffe http://www.obchod-rybareni.cz/…wer-630-1135

2. Sema Therapy FDR 830 http://www.tropicliberec.cz/…rapy-fdr-830

3.Tica Venus SD3059H http://www.hobby-g.cz/…SD3059H.html?…

nebo Tica Condor GC 3059

Díky za rady+názory…

Berkley Whiplash Pro necteno

24.11.2007 | rgb23 | Přívlač | 8.275 zobrazení | 39 odpovědí

Máte někdo zkušenosti s touto šňůrou? Výrobce deklaruje při průměru 0,06mm sílu v uzlu 10,60 Kg. Běžně používám šňůry Konger Kevlon/Dyneema 0,10mm/7Kg, 0,06mm/5,90Kg, 0,04mm/4,20Kg. Poměr 0,06/10,60 je mimořádně atraktivní, rád bych ale znal i názory jiných:-)

Pracovní povinnost necteno

21.12.2005 | zedus | Legislativa | 8.274 zobrazení | 71 odpovědí

Patřím pod MO Olomouc, dnes mi došel zpravodaj od místní orgamizace a jsem docela zaražený u pracovní povinnosti. Je tam psáno: dospělý člen musí odpracovat 10 hodin prací nebo zaplatit 800Kč při MP a 20 hodin a nebo zaplatit 1600Kč při P. Tudíž mi logicky vyplívá zaplatit 3200Kč nebo odpracovat 30 hodin. To mi přijde trošičku přitažený za vlasy. Prosím severomoraváky aby mi napsali jak to vlastně je u nich, ale prosím i z jiných MO aby přispěli na toto téma. Dík

Chov Okouna necteno

29.7.2010 | 17_Rosta | Dravci | 8.266 zobrazení | 19 odpovědí

Poradí mi někdo s chovem okouna v domácím akváriu ? Zatím se mi moc nedaří . Díky