Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Bačalský mlýn
6.1.2008 | gabo | Rybaření na dírkách | 8.909 zobrazení | 6 odpovědí
Chci se zeptat zda byl letos někdo na Bačalech www.rybarenibacaly.cz s jakým výsledkem.
spojená povolenka
7.10.2006 | rarach | Legislativa | 8.908 zobrazení | 83 odpovědí
Tak jsem se statečně prokousal novým číslem Rybářství (jako vždy blitky a jen dvě spoře oblečené paní) a zaujala mne tam myšlenka na téma: Spojená povolenka na MP a P revíry, která by samozřejmě byla za cenu součtu obou povolenek dnes a nebo i vyšší. Přestože, se čelní představitelé ČRS staví k této myšlence vlastně proti, továrišč předsedatěl nevylučuje vyzkoušet na nějakém územním svazu a Praha se hrdě hlásí, že by do toho šla. Zajímá mne názor lidí, kteří nemají o vláčení či muškaření vůbec zájem a jestli si díky tomu koupí cajk a půjdou na salmony? Mi osobně to připadá, že ČRS se tímto krokem snaží pouze z členské základny vytáhnout víc peněz, protože počítá s tím, že moc lidí této nové možnosti vlastně ani nevyužije, protože by to pro mnoho lidí znamenalo, velkou investici co se týká cajku navíc a na těch pár vycházek se jim to jistě nevyplatí.
Znáte někdo vojenský rybník Olšina v jižních čechách?
24.4.2011 | vaisman1 | Domácí revíry | 8.903 zobrazení | 6 odpovědí
Mám tam jet na víkend s přítelkyní,a je tam možnost přímo v ubytovacím zařízení koupit povolenku. Tak bych se chtěl optat jestli už tam někdo byl. A podělil se mnou o své zkušenosti s obsádkou ryb cenou povolenky atd.
Jepice - historická nástraha
31.3.2006 | breca | Ryby | 8.901 zobrazení | 68 odpovědí
Mám známeho, hodně přes šedesát, který mi tvrdí, že se dříve hodně chytalo na jepice. Navazovali se na háček nití a prý na to šli tloušti, cejni i parmy. Chytáte někdo na ně? Popř. jakým způsobem?
Úspěšná přívlač
2.7.2008 | Venouš | Přívlač | 8.898 zobrazení | 58 odpovědí
Jake máte názory na používání lanek,či pletenky,nebo ničeho při vláčení???
proutek na jemnou přívlač?
3.1.2009 | talE | Přívlač | 8.892 zobrazení | 51 odpovědí
Ahoj, potřeboval bych radu, jelikož moc rád chytám na přívlač půl roku, chtěl jsem radu odhledně nějakého jemného proutku na jemnou přívlač.Něco od Mivardi nebo shimano.Tyhle firmy preferuji jedině v rybářském vybavení.Prosím poradtě
Umělá líheň
19.8.2007 | Flash25 | Tipy & triky | 8.891 zobrazení | 13 odpovědí
Chtěl bych si zařídit menší domácí umělou líheň na lososovité ryby,nevíte někdo o odkazu na tohle téma? díky
Rybník KOUTY
23.2.2005 | MichalB | Domácí revíry | 8.886 zobrazení | 31 odpovědí
Chytejaci, znate tento soukr. revir? Chyta se tam na dirkach? Diky M.
Berkley Whiplash Pro
24.11.2007 | rgb23 | Přívlač | 8.882 zobrazení | 39 odpovědí
Máte někdo zkušenosti s touto šňůrou? Výrobce deklaruje při průměru 0,06mm sílu v uzlu 10,60 Kg. Běžně používám šňůry Konger Kevlon/Dyneema 0,10mm/7Kg, 0,06mm/5,90Kg, 0,04mm/4,20Kg. Poměr 0,06/10,60 je mimořádně atraktivní, rád bych ale znal i názory jiných:-)
Tepeskop na kapry
20.1.2008 | radimlp6 | Pruty | 8.871 zobrazení | 29 odpovědí
Chci si zakoupit teleskop na kapry a potřebuji poradit jakou značku.Chtěl bych 3,6m 2,75lb a cenu tak do 3000kč.Předem děkuji za info
Da se sehnat dobrý feedrový prut do 800kč???
29.8.2006 | Kouba | Pruty | 8.871 zobrazení | 34 odpovědí
Jeden kamarad mi řekl ze se da sehna dobry feedrovy prut za 600kč rad bych vedel jestli je to mozne a jetsli jo tak kde ??? chtel bych nejakej poridit sem ochotnej do toho dat i trosku vic:)))))))
KOI kapři na českách vodách
29.6.2006 | Lukas | Kaprařina | 8.870 zobrazení | 7 odpovědí
nemyslíte si že koi kapři škodí našim revírům?už jsem je vydel u nas na jezere .jak se tam vubec dostanou?Dají se vůbec jíst?a nekonkurují našim kaprům obecným? Řekl bych že je povodně vyplaví ze zahradních jezírek přímo do rybníku.
Pracovní povinnost
21.12.2005 | zedus | Legislativa | 8.867 zobrazení | 71 odpovědí
Patřím pod MO Olomouc, dnes mi došel zpravodaj od místní orgamizace a jsem docela zaražený u pracovní povinnosti. Je tam psáno: dospělý člen musí odpracovat 10 hodin prací nebo zaplatit 800Kč při MP a 20 hodin a nebo zaplatit 1600Kč při P. Tudíž mi logicky vyplívá zaplatit 3200Kč nebo odpracovat 30 hodin. To mi přijde trošičku přitažený za vlasy. Prosím severomoraváky aby mi napsali jak to vlastně je u nich, ale prosím i z jiných MO aby přispěli na toto téma. Dík
Prut a naviják pro začátečníka na feeder
13.11.2006 | Twinshot | Feeder | 8.859 zobrazení | 49 odpovědí
Rozhody jsem se, že zkusím trochu jemnější chytání než doposud. Prut už mám vybraný, ještě potřebuji poradit s navijákem.
Přehrada Slezská Harta
13.5.2010 | gentle | Ubytování | 8.844 zobrazení | 3 odpovědi | upravit
Zdar, dovol abych Tě jako rybáře oslovil a pozval na přehradu Slezská Harta, stojí to za to!. Pokud nemáš zájem, předej tento odkaz kámošům. http://ubytovaniusoni.ic.cz/ Třeba je to bude zajímat. Přeji letos hodně kapitálních úspěchů…
kam na úhoře
7.1.2009 | novas32 | Domácí revíry | 8.827 zobrazení | 27 odpovědí
poradite mi nekdo prosim, kam v Praze nebo jejim okoli na uhore, az to bude aktualni? loni me jaksi uspechy s touto rybou mijely.
Fishao - online hra pro nejmenší
25.7.2014 | Fishaogame | Tipy & triky | 8.824 zobrazení | 5 odpovědí | upravit
Všichni co
navštěvujete tyto stránky máte určitě rádi ryby. Máte však své dítko,
které nesdílí Váš koníček a nemůžete ho odlepit ze židle od
počítače? Mám pro Vás radu jak u něj vypěstovat vztah k rybám a třeba
později začne s Vámi k vodě i chodit. Představuji Vám hru Fishao,
která je jak pro ty nejmenší tak i pro zkušené rybáře. Právě tímto
způsobem si můj mladý syn získal vztah k rybám a dnes je již rybářem
i v reálném světě. Mrkněte na to sami, jsou zde veškeré návody, tipy a
rady, seznam všech ryb. Vše je pro Vás připraveno na adrese: http://fishaogame.cz Hra je zcela zdarma. Je to
vážně skvělý pocit když za Vámi dítko dojde a ukazuje Vám své trofeje.
Viz obrázek. Hra je samozřejmě česky a právě u nás se čítá
největší oblíbenosti.
Co do partyklu?
13.12.2012 | Martin Mošna | Vaše názory | 8.820 zobrazení | 99 odpovědí
Od jara bych rád začel používat partykl.A hodily by se mi všechny rady.Co do toho dát a tak dál veškeré rady co se hodí a co ste vypozorovali.Děkuji.
Předlouhá zima 2005/2006
5.3.2006 | HaD | Ryby | 8.805 zobrazení | 75 odpovědí
Tato zima je až příliš dlouhá a prognóza je až do půlky dubna. Nejen mě to asi pěkně ničí a deprimuje. Jak jste na tom vy? Jak řešíte absťák?
Co mníci - už je čas !!
5.11.2004 | mirmen | Ostatní ryby | 8.805 zobrazení | 49 odpovědí
Doposavad jsem je dostával jen při nočním lovu úhořů na rousnice. Letos jsem zkoušel lov za pomoci sklenářského tmele a nadnášejícího splávku. Za pomoci dlouhého, tvrdého prutu ( štikováku) 5–6 metrů dlouhého, kmen je 0,30. Na konci kmene obratlík. Do horního očka obratlíku cca 35 cm vlasec 0,30, na něj korkový špunt nebo kulové plovátko. Na to jde návazec cca 25 cm ( 0,25 ) s nastraženou žížalou. Tento nadnášející splávek drží nástrahu nade dnem, takže nezapadne do kamenů. Na spodní očko obratlíku jde taky vlasec 0,25 o délce cca 60 – 80 cm, který má na konci obyčejný uzlík. Na uzlík se namačkává jako zátěž kulička sklenářského tmele o průměru 1 – 2 cm namísto závaží. Ze bžehu se nahodí na dno kus od kamenů, nechá se ležet. Mezi prsty levé ruky se uchopí kmen a čeká 3–5 minut na záběr. Pak se sestava přitáhne ke kamenům a celé se to opakuje. Pokud zátěž(= tmel) uvázne v kamenech, dá se to snadno vyprostit, protože kulička z uzlíku sklouzne. Silný kmen ( a dlouhý, tvrdý prut) se používá proto, že mník vyjede jen 1–2 metry z kamenů ( přes den) , uchopí sousto a hned se vrací. Okamžitě po drbanci musí následovat zásek a držet mníka natvrdo na čisté vodě, aby se mezi šutry nedostal. Jakmile by vlasec byl slabší, praskne. Jakmile se mník mezi kameny dostane, tak ho nedostaneš. Zkoušel jsem to 2× letos, bezúspěšně. Uvátám případné zkušenosti s touto technikou používanou v Německu k lovu pod jezy a hlavně v kamených záhozech okolo řek a kanálů.