Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
nový rybník adašov
1.5.2009 | toms | Kaprařina | 8.439 zobrazení | 10 odpovědí
chcise zeptat zda už tam někdo svás byl a kdyštak jak zachytal.A naco totam nejlíp bralo.
Krmivá - porovnanie
2.3.2010 | LuboO | Plavaná | 8.421 zobrazení | 13 odpovědí
Dlho som rozmyslal, ako sformulovat tuto temu, aby som ziskal dostatocny prehlad k danej veci. Ide mi o porovnanie rozlicnych znaciek, resp. druhov krmiv, pouzivanych pri plavanej, ci uz pri pretekoch, alebo rekreacne. Krmiv ako znaciek je vela druhov a typov este viac. Preto som vyselektoval niekolko najznamejsich, ktore pouziva vacsina ci uz pretekarov, alebo rekreacnych plavackarov. Ide o znacky Sensas, Milo, Lorpio, Mossela, Master Gara. Pridam aj znacku Lastia, co je slovenska firma, u nas dost rozsirena, neviem, ako v Cechach. Rad by som vedel, ake ma kto skusenosti s tym, ktorym krmivom, ide mi o stojaky a lov kapra a bielej ryby, hlavne pleskac (cejn). Pripadne nejake typy na mixy, doplnky, dipy. Dakujem za kazdu odpoved.
Vláčák na okouny
24.9.2007 | cormaxx | Přívlač | 8.410 zobrazení | 52 odpovědí
Mám menší problémek a potřeboval bych prosím poradit.Stále se nemohu
rozhodnout jekej proutek si mám koupit.Budu na něm tahat hlavně 3–5g jigy a
0–1 rotny a občas malinký woblerky do 4cm(spíš 3–3,5cm).Žádnej
proud,jen rybníky.Chci aby měl tužší páteř a špičkovou akci(fast).Zatim
jsem pokukoval hlavně po Team Dragonech,ale nemám si je kde osahat a hlavně
nevim kterou gramáž si mám z jejich nabídky vybrat:-( Letos jsem
chytal(ještě budu) se Shimanem Force Master 270/3–15g a ta gramáž mi
vyhovovala,ale nevím jestli ten prut s FAST akcí nebude s takovou gramáží
na moje účely moc tvrdý. Pokud vlastníte některý z těchto prutů tak mi
kdyžtak pls písněte jaké nástrahy na něm taháte a kde má „strop“…
Team Dragon 2.45m 1–7g Team Dragon 2.55m 2–10g Team Dragon 2.75m 1–7g Team
Dragon 2.75m 3–12g
a nebo pokud víte o nějakém podobném tak sem hoďte odkaz. Já bych se
přikláněl k tomu 2.55m 2–10g ale rád si nechám poradit
kterej.........moc děkuju za rady
Pocheň
2.5.2011 | Scorpionius | Domácí revíry | 8.409 zobrazení | 16 odpovědí
Zdravím rybaře z Moravskoslezskoho kraje kteří navštěvují revír Pocheň.Zde mužete vkladat své přispěvky ohledně tohoto reviru.Vést diskuzi o tomto revíru a přidavat fotky svých ulovku v tomto reviru:-)
Naviják do 600kč
20.12.2012 | Zee.cz | Navijáky | 8.405 zobrazení | 95 odpovědí
Zdravím, potřebuji poradit s navijákem. Začínám chodit na kapry a chci si koupit nový naviják. Nechci do něj ze začátku moc investovat. Moje představa je do 600 kč. Koukal jsem na různé diskuze ale moc mi to nedalo. Našel jsem si tyto: http://www.spoma.eu/…avijaky.html
http://www.tropicliberec.cz/…free-carp-60
Nebudu na rybách každý týden tak snad nepotřebuji naviják za 1500kč.
Děkuji za radu.
Uznáváte echoloty??
9.6.2010 | CiCu | Vaše názory | 8.403 zobrazení | 68 odpovědí
Uznáváte echoloty a sonary na našich revírech? Řekl bych že to do sportovní rybařiny vůbec nepatří!Je to věc názoru jen mě zajímá kdo ho uznává a kdo ne !
Největší lipan sezóny
27.12.2005 | rarach | Lososovité ryby | 8.395 zobrazení | 33 odpovědí
Po úspěchu s okounem, se Vás chci zeptat na LIPANA. Jakého jste chytili největšího? Já 41 cm, ale neměl jsem foťák, ale možná, že za dva dny nějakou fotku najdu. Zdokumentovanýho mám 39 cm a ještě jsem ho sežral. To jsem, ale svině!
Kdo Vás přivedl k rybařině?
28.12.2005 | jake | Ryby | 8.391 zobrazení | 74 odpovědí
Tak jsem včera večer cestou z hospody domů s trochou sentimentu vzpomněl, jak to vlastně u mě začalo? (A že to není až tak dávno ). A zajímalo by mě, co bylo klíčovým okamžikem pro Vás ostatní…? Když jsem nad tím tak přemýšlel, tak se rybáři dají v tomto směru rozdělit do tří skupin.
- ta největší (aspoň dle mého soudu) jsou Ti, kteří mají v rybařině rodinnou tradici a vesměs chodí k vodě od útlého dětství, většinou s otcem, dědou, strýcem. Mám pocit, že ti to měli svým způsobem nejjednodušší – myslím tím získávání zkušeností a praktických dovedností.
- Potom následují Ti, kteří byli k rybařině zlákáni svým kamarádem (možná i kamarádkou ) – většinou asi až v pozdějším věku.
- A nakonec Ti, kteří se dali na tuto cestu na základě shlédnutí nějakého filmu, přečtení knihy anebo jen tak z čistého „plezýru“ – tito měli asi cestu nejtrnitější.
Zajímalo by mě, do které skupiny se řadíte Vy, případně jestli jste schopni definovat ještě jinou podmnožinu ? Mám-li začít já…? Patřím do té skupiny druhé – tedy b). Mám kamaráda, který je vášnivý rybář a jednou mě na ryby s sebou vzal. Přestože nic nechytil (byl tenkrát na sumce), ta atmosféra mě naprosto učarovala. Později jsem z něj večer v hospodě u piva začal tahat informace, co že by to jako obnášelo, kdybych…?:-). A tak jsem tehdy prohlásil před ním i dalšími kamarády, že teda jako do toho půjdu a vyplnil jsem přihlášku a poslal na svaz. Kolem vánoc mi přišla pozvánka na školení, které mělo probíhat čtyři soboty v lednu. Přiznám se, že když jsem pozvánku dostal, první myšlenka, která mě napadla byla, že jí ztopím, nikomu nic neřeknu, protože se mě tam vůbec, ale vůbec nechtělo jít. V podstatě už jsem byl na 99% rozhodnutý, že na to s. ru. V pátek večer v hospodě (den před prvním školením) to kámoš na mě vybalil. „Tak co ty tvoje ryby…? Ještě ti nedošla pozvánka na školení?“ A byljsem v pr. eli. Co teď? Když mu řeknu, že na to s. ru, tak se mě strašně vysměje se slovy – já jsem to tušil apod. „Tu radost ti neudělám“ řekl jsem si v duchu. Takže jsem musel s pravdou ven a říct mu, že zítra tedy jdu na první školení. Ještě ráno jsem se ošíval a hledal důvody, jak tam nejít. Naštěstí jsem žádný nenašel . Tehdy to bylo hodně na hraně a nebýt jeho všetečné otázky v hospodě a mých pár piv, ze kterých mi narostla „ramena“, tak jsem dnes nerybařil. Ufff… Strašná představa
Mník na jižní Moravě
21.10.2005 | Robur | Ostatní ryby | 8.391 zobrazení | 54 odpovědí
Nevíte kde? Možná jsem zadal moc velký region, stačilo by mně rovířit debatu o tom, zda jsou na Svratce č. 6, nad Veversko Bítýškou.
Počet ložisek
7.3.2006 | KačaX | Navijáky | 8.386 zobrazení | 27 odpovědí
Jaký má vůbec vliv počet ložisek na kvalitu navijáku? (v čem pracuje jinak naviják např. s 5 ložiskama oproti navijáku s jedním ložiskem? Prostě bych chtěl vědět rozdíl.)
Chov Okouna
29.7.2010 | 17_Rosta | Dravci | 8.385 zobrazení | 19 odpovědí
Poradí mi někdo s chovem okouna v domácím akváriu ? Zatím se mi moc nedaří . Díky
Kormorán - výskyt
16.1.2009 | Libor | Tipy & triky | 8.383 zobrazení | 46 odpovědí
Chtěl bych fotit kormorány. Máte nějaké typy kde se vyskytují a kde se k nim dá relativně přiblížit? Vítám i morčáky nebo málo obvyklé kachny. Nejlépe střední čechy. Hoďte to sem do fóra nebo mě do osobky. Díky Libor
Už za měsíc!
17.5.2005 | Ebobo | Dravci | 8.379 zobrazení | 63 odpovědí
Už za měsíc,tedy za 30 dnů,začíná zahájení lovu dravců. Budou to ty vytoužené dny pro:vláčkaře,sumcaře,rybičkáře. apod. Jak jste se připravovali?
Testování prutů Favorite pro veřejnost
19.8.2014 | karel.hrubin | Dravci | 8.367 zobrazení | 54 odpovědí
Vážený lide Petrova cechu, chystám se připravit jedinečnou akci pro příznivce přívlače a to otestovat si pruty značky Favorite, gumy Crazy Fish, K-tech a Red Bass. Rádi bychom Vám přiblížili chytání s Čeburaškou a další… Akce se bude konat 28.8. v Praze 4 na Písnické nádrži. Celá akce bude samozřejmě oficielně povolena Rybářským svazem a snad i vjezd na pozemek bude povolen PČR. Případnou změnu místa si vyhrazujeme, včas bychom informovali.
Vezměte si s sebou svoje navijáky! ! !
Máte li nějaké dotazy, připomínky či návrhy – pište, volejte
Karel Hrubín
Nejlepší nástrha na velké okouny
9.11.2008 | okoun27 | Ryby | 8.367 zobrazení | 45 odpovědí
jaká nástraha se vam nejlíp osvědčila na velké okouny
univerzální prut na vláčku+plavanou
19.7.2011 | mari3 | Ostatní nádobíčko | 8.362 zobrazení | 22 odpovědí
zdravím, chci pořídit levnější univerzální teleskopický proutek na příležitostnou vláčku , nebo plavanou v ceně do cca 1000Kč + odopovídající naviják s bojovkou v podobné cenové relaci…
V nabídce e-shopů je nepřeberné množství, můžete mi doporučit něco osvědčeného a v jaké gramáži?
Mě se osobně zamlouvají proutky:
1.Mivardi Insignia Tele 2,7m 10–45g,nebo 25–75g http://www.nasoutokushop.cz/…10-45g-d5428
2.Shimano Catana BX Telespin 270MH 2,7m 15–40g http://www.nasoutokushop.cz/…270-mh-d3453
- ost
- Sema Cartel Travel Spin 2,65m 15–45g
- Mikado Trython Travel spin 2,7 10–30g
- Spro Dyno Force tele 2,70m 20–40g, nebo 20–60g
- Shimano Vengeance Spinning 2,7m 10–30g
- CORMORAN Tele Jet Minispin 2,7m 20–50g
- Okuma Safina-X Tele Spin 2,7m 30–60g
- Shakespeare Tele Point Perch 2,7m 10/40g
nebo z těch dražších:
- Shimano Exage BX STC Tele Spin 270M 10–30g
- Cormoran Black Master Tele40,270cm 10–40g,nebo 20–60g
- DRAGON Millenium HD Travel Spin 2,70m 15–40g
- DRAGON Thytan Travel Spin 2,70m 10–30g
Navijáky jsem vybral:
1.BI POWER 630 od výrobce Lineaeffe http://www.obchod-rybareni.cz/…wer-630-1135
2. Sema Therapy FDR 830 http://www.tropicliberec.cz/…rapy-fdr-830
3.Tica Venus SD3059H http://www.hobby-g.cz/…SD3059H.html?…
nebo Tica Condor GC 3059
Díky za rady+názory…
Na co teď berou....?
23.5.2011 | Jirkasss | Tipy & triky | 8.361 zobrazení | 22 odpovědí
Zdravím přátele a kolegy rybáře. Jsem začátečník, tuto sezónu chytám poprvé, a proto nemám tolik zkušeností. Chtěl bych se zeptat s jakými nástrahami máte v tuto dobu dobré zkušenosti. samozřejmě že každá voda je jiná, ale tak abych si udělal představu alespoň trochu co mám vyzkoušet. Mockrát předem děkuju! Petrův ZDAR!
poper a bolen
20.6.2005 | SALAM | Domácí revíry | 8.359 zobrazení | 31 odpovědí
Dáří se Vám cíleně lovit boleny? U nás v HK jich vídám fakt hodně a pěknějch, ale zatím sem kromě jednoho náhodnýho dorostence neměl tu čest. Četl sem mimo jiné i jirisovi články a doufám že mi pomohou. Bohužel nikde sem se nedozvěděl jak správně vést popra, možete někdo poradit?
Team Dragon FD 920iZ
19.2.2007 | HorseFish | Přívlač | 8.347 zobrazení | 74 odpovědí
Máte někdo zkušenosti s tímto navijákem vyrobeným firmou Ryobi pro Dragon? link: www.rsp-fishing.cz