Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Přívlač s návazcem
13.4.2010 | Rex2 | Přívlač | 8.714 zobrazení | 47 odpovědí
Zdravim
Při plavané i feederu se často používají návazce, jak pro rychlejší
převazování, zjemnění montáže atd. A tak mě napadlo použít návazec
na přívláč, třeba právě k rychlejší výměně nástrahy (což
v případě použití karabinky s obratlíkem nemá smysl) nebo zda ryby při
vláčce výrazně reagují na nepatrné zeslabení vlasce. Nikdy jsem to
nezkoušel, tak se ptám vás na vaše zkušenosti nebo teorie. Díky za
odpovědi
Samosek II
4.3.2008 | rgb23 | Ryby | 8.701 zobrazení | 11 odpovědí
Téma už tady sice jednou bylo, ale otázka zněla jinak. Samosek je zakázaný způsob lovu, plně s tím souhlasím, protože upřené čekání na záběr je to, co mě na rybařině tak baví. Neumím si ale představit ten mechanismus pasti, na jakém principu to funguje. Nechci návod na sestavu, stačí obecné info.
naviják pro match prut
30.7.2009 | Maty111 | Plavaná | 8.689 zobrazení | 29 odpovědí
Cus ja sem zacatecnik v plavane zrovna jsem si koupil matchovku a potreboval jaky navijak se na tento zpusob lovu hodi nejvice. Děkuji
Mník na jižní Moravě
21.10.2005 | Robur | Ostatní ryby | 8.683 zobrazení | 54 odpovědí
Nevíte kde? Možná jsem zadal moc velký region, stačilo by mně rovířit debatu o tom, zda jsou na Svratce č. 6, nad Veversko Bítýškou.
III. Toulovcův vázací víkend
22.6.2006 | toulovec | chytej.cz | 8.675 zobrazení | 61 odpovědí
Tak jsem se tak nějak oklepal z letošního II. vázacího víkendu a přemýšlel jsem co v zimě zase budeme dělat. Nejeli by jste si někam na 2 dny zase odpočinout??? Pro rok 2007 bych ale zvolil jinou strategii, tzn, penzion s obsluhou a hospodou, neb mi to umývání nádobí po Vás, prohazování sněhu, posypavání cesty a vytlačování aut už nějak nešmakuje. Jeli by jste??? Mám něco sehnat??? Termín bych asi ponechal, možná i posunul do ledna a místo bych musel nějaký najít.
Nejlepší nástrha na velké okouny
9.11.2008 | okoun27 | Ryby | 8.672 zobrazení | 45 odpovědí
jaká nástraha se vam nejlíp osvědčila na velké okouny
Nepříjemní obyvatelé kolem vody
20.8.2012 | Gustik | Vaše názory | 8.665 zobrazení | 99 odpovědí
Nedávno se mi při mém chytání na nedalekém potoce stalo že jeden nejmenovaný pán na mě pustil dva psy. Taky se vám to někdy stalo ? Jak se to dá řešit ?
Výběr navijáku na kapry
16.5.2010 | plesoun | Navijáky | 8.659 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím všechny příznivce Petrova cechu! Vrátil jsem se asi po 15 letech k rybaření,a le předtím jsem nikdy nebyl kaprař. Letos v březnu jsem si na veletrhu v Brně koupil děličky Mitchell Challenger Pro Carp 2. Jsou to pruty 3 lb, 3,6 m. Jsou poměrně měkké, jde na nich cítit v boji i malý kapřík, dokonce i větší cejni. Unáhlil jsem se ale bohužel ve výběru navijáků. Chtěl sjem ušetřit a to byla chyba. Koupil jsem navijáky Penzon Michel FD 65. Vzhledem k tomu, že mě kaprařina chytla, chtěl bych něco lepšího.
Mám v užším výběru nějaké navijáčky ze značky Tica. Dříve jsem měl navijáky Okumy, ale nevím, zda jsou teď ještě pořád dobrou volbou (četl sjem na diskuzi, že nic moc). Pak by mě zajímal názor na naviják Mistral od Mivardi např.( http://www.spoma.eu/…avijaky.html). Pak by zajímal názor na Mistrall Naviják BIG FISH XS 8000 (http://www.cadoxfishing.com/…xs-8000.html ). Nebo dejte tip na něco, co bude kvalitativně jinde než zmíněny Pezon Michel FD 65. Chtěl bych zase s bajtrunnerem. Cenu byc chtěl cca do 2OOO.
Popřípadě uvítám i nabídky zánovních z vyšší třídy (Shimano, Diwa,…) – omlouvám se, nechci zde motat inzerci.
Díky moc. Ondra plesounek
Správné použití podvodního splávku na sumce
30.8.2005 | Candátoman | Dravci | 8.659 zobrazení | 22 odpovědí
Jak se má správně vázat montáž s podvodním splávkem při lovu sumců na rybičku a žížalu? Jaké používáte olova, gramáž splávků, hadičky nebo trubičky proti zamotávání, kolik (3)háčků používáte, vzdálenosti olova od splávku, od splávku k rybě, jak velký splávek k jak velké nástražní rybě, rozdíly v lovu na stojaté a tekoucí vodě a vše co víte a napíšete mi moc pomůže. Mám zatím k dispozici splávky 20 a 40 g. Všude se o tom píše, ale v žádné knize jsem montáž nenanšel. Díky všem!!!
Jak řešit člověka, co chodí vláčet mimo sezónu?
13.4.2014 | MB | Legislativa | 8.655 zobrazení | 65 odpovědí
Zdravím všechny!
Dneska jsem byl dost nepříjemně překvapen, kouknu na FB a vidím, že si známý, o kterém jsem vůbec netušil, že chytá, naházel na účet fotky, jak byl s přítelkyní vláčet. Normálně bývám v ohledu předpisů celkem benevolentní a nerozhodí mě, pokud někdo zaspí v bivaku nebo zapomene míru… Ale jakmile vidím, že někdo není schopný počkat 3 dny do zahájení, a ještě si na FB naháže fotky „násaďáků“, které ulovil, to mi teda bublá krev.
Jak byste navrhovali tohle řešit? Zkusit mu jen domluvit nebo to někam oficiálně hlásit? Musím říct, že by mi bylo dost nepříjemné řešit to s ním nějak oficiálně, máme spoustu společných známých, kteří by se na mě po tomhle stopro dívali jako na vola, co jim udal kámoše…
Jinak, revír nevím, viděl jsem jen ty fotky.
Díky za názory, tady fakt nevím, co s tím ;-)
univerzální prut na vláčku+plavanou
19.7.2011 | mari3 | Ostatní nádobíčko | 8.655 zobrazení | 22 odpovědí
zdravím, chci pořídit levnější univerzální teleskopický proutek na příležitostnou vláčku , nebo plavanou v ceně do cca 1000Kč + odopovídající naviják s bojovkou v podobné cenové relaci…
V nabídce e-shopů je nepřeberné množství, můžete mi doporučit něco osvědčeného a v jaké gramáži?
Mě se osobně zamlouvají proutky:
1.Mivardi Insignia Tele 2,7m 10–45g,nebo 25–75g http://www.nasoutokushop.cz/…10-45g-d5428
2.Shimano Catana BX Telespin 270MH 2,7m 15–40g http://www.nasoutokushop.cz/…270-mh-d3453
- ost
- Sema Cartel Travel Spin 2,65m 15–45g
- Mikado Trython Travel spin 2,7 10–30g
- Spro Dyno Force tele 2,70m 20–40g, nebo 20–60g
- Shimano Vengeance Spinning 2,7m 10–30g
- CORMORAN Tele Jet Minispin 2,7m 20–50g
- Okuma Safina-X Tele Spin 2,7m 30–60g
- Shakespeare Tele Point Perch 2,7m 10/40g
nebo z těch dražších:
- Shimano Exage BX STC Tele Spin 270M 10–30g
- Cormoran Black Master Tele40,270cm 10–40g,nebo 20–60g
- DRAGON Millenium HD Travel Spin 2,70m 15–40g
- DRAGON Thytan Travel Spin 2,70m 10–30g
Navijáky jsem vybral:
1.BI POWER 630 od výrobce Lineaeffe http://www.obchod-rybareni.cz/…wer-630-1135
2. Sema Therapy FDR 830 http://www.tropicliberec.cz/…rapy-fdr-830
3.Tica Venus SD3059H http://www.hobby-g.cz/…SD3059H.html?…
nebo Tica Condor GC 3059
Díky za rady+názory…
Co je to neúspěch?
26.1.2005 | Gudaska | Neúspěchy | 8.648 zobrazení | 48 odpovědí
Nula příspěvků je zajímavá. Co je to neúspěch? Já když jdu k vodě, tak už jsem uspěl.
Pocheň
2.5.2011 | Scorpionius | Domácí revíry | 8.645 zobrazení | 16 odpovědí
Zdravím rybaře z Moravskoslezskoho kraje kteří navštěvují revír Pocheň.Zde mužete vkladat své přispěvky ohledně tohoto reviru.Vést diskuzi o tomto revíru a přidavat fotky svých ulovku v tomto reviru:-)
Svéráz národního rybolovu - článek v příloze LN
18.5.2008 | jake | Legislativa | 8.643 zobrazení | 88 odpovědí
Doporučuji všem opravdovým rybářům přečíst si následující článek sobotní přílohy LN a důkladně se nad ním zamyslet – opravdu to stojí za to :-( www.lidovky.cz
Nahazování s mulitplikátorem
15.7.2007 | permoník | Tipy & triky | 8.643 zobrazení | 37 odpovědí
Hezký den všem, začínám se sumcařinou a nedaří se mi nahazování s multiplikátorem. Chytám na podvodní splávek tak, kde se bohužel zavážet " nesmí ". Nedaří se mi nahodit aniž by se mi v multíku nezamotala šňura. Poradíte někdo jak na to? Díky moc…
Vnadění s prutem
6.8.2012 | Martin Mošna | Vaše názory | 8.639 zobrazení | 31 odpovědí
Je možné vnadit prutem na svazovce, když mohu chytat pouze na 1 prut? Myslím tím chytat na jeden prut a zaroveň si vnadit druhým.
Akce 1+1 Pruty a navijáky
7.8.2008 | Stanosek | Pruty | 8.635 zobrazení | 53 odpovědí
Zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s těmito levným sety: www.tropicliberec.cz
Dá se na tyto pruty a navijáky spolehnout na časté rybaření? Díky za radu Standa
Plevelné ryby ?!
13.11.2004 | Gwin | Lososovité ryby | 8.635 zobrazení | 12 odpovědí
Rád bych znal váš názor na pouštění plevelných ryb na pstruhových vodách (jestli třeba takové štice darujete svobodu).
Počet ložisek
7.3.2006 | KačaX | Navijáky | 8.628 zobrazení | 27 odpovědí
Jaký má vůbec vliv počet ložisek na kvalitu navijáku? (v čem pracuje jinak naviják např. s 5 ložiskama oproti navijáku s jedním ložiskem? Prostě bych chtěl vědět rozdíl.)
Chov Okouna
29.7.2010 | 17_Rosta | Dravci | 8.627 zobrazení | 19 odpovědí
Poradí mi někdo s chovem okouna v domácím akváriu ? Zatím se mi moc nedaří . Díky