Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Počet ložisek
7.3.2006 | KačaX | Navijáky | 8.453 zobrazení | 27 odpovědí
Jaký má vůbec vliv počet ložisek na kvalitu navijáku? (v čem pracuje jinak naviják např. s 5 ložiskama oproti navijáku s jedním ložiskem? Prostě bych chtěl vědět rozdíl.)
Přívlač s návazcem
13.4.2010 | Rex2 | Přívlač | 8.449 zobrazení | 47 odpovědí
Zdravim
Při plavané i feederu se často používají návazce, jak pro rychlejší
převazování, zjemnění montáže atd. A tak mě napadlo použít návazec
na přívláč, třeba právě k rychlejší výměně nástrahy (což
v případě použití karabinky s obratlíkem nemá smysl) nebo zda ryby při
vláčce výrazně reagují na nepatrné zeslabení vlasce. Nikdy jsem to
nezkoušel, tak se ptám vás na vaše zkušenosti nebo teorie. Díky za
odpovědi
Plevelné ryby ?!
13.11.2004 | Gwin | Lososovité ryby | 8.443 zobrazení | 12 odpovědí
Rád bych znal váš názor na pouštění plevelných ryb na pstruhových vodách (jestli třeba takové štice darujete svobodu).
CHYTEJ alias ZLITEJ
31.8.2007 | acid23 | chytej.cz | 8.434 zobrazení | 80 odpovědí
Myslím si,že chlast k vodě nepatří.Vadí mi rozbitý lahváče,plechovky a zátky od piva na břehu bordel a nablito..Alkohol jaksi odbourává strach a zábrany,prohlubuje agresivitu vůči rybám i okolí.Byl bych pro zákaz bytí pod vlivem alkoholu při výkonu ryb.práva.Jaký je Váš názor kolegové?
Vnadění s prutem
6.8.2012 | Martin Mošna | Vaše názory | 8.432 zobrazení | 31 odpovědí
Je možné vnadit prutem na svazovce, když mohu chytat pouze na 1 prut? Myslím tím chytat na jeden prut a zaroveň si vnadit druhým.
Regulus
22.8.2008 | | chytej.cz | 8.423 zobrazení | 63 odpovědí
Robur tady nadhodil, že by mně chtěl založit fórum. Jsem jednoznačně pro. Dávejte sem prosím moje fotky, páč su betálnej brněnské konópek. Také budu rád, když každý příspěvek bude obsahovat minimálně jednu hrubku, abych měl co opravovat. Dále zde zodpovím jakýkoliv dotaz o multiplikátoru, kulitvátoru a vertikutátoru.
Na co teď berou....?
23.5.2011 | Jirkasss | Tipy & triky | 8.417 zobrazení | 22 odpovědí
Zdravím přátele a kolegy rybáře. Jsem začátečník, tuto sezónu chytám poprvé, a proto nemám tolik zkušeností. Chtěl bych se zeptat s jakými nástrahami máte v tuto dobu dobré zkušenosti. samozřejmě že každá voda je jiná, ale tak abych si udělal představu alespoň trochu co mám vyzkoušet. Mockrát předem děkuju! Petrův ZDAR!
Co je to neúspěch?
26.1.2005 | Gudaska | Neúspěchy | 8.407 zobrazení | 48 odpovědí
Nula příspěvků je zajímavá. Co je to neúspěch? Já když jdu k vodě, tak už jsem uspěl.
Akce 1+1 Pruty a navijáky
7.8.2008 | Stanosek | Pruty | 8.401 zobrazení | 53 odpovědí
Zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s těmito levným sety: www.tropicliberec.cz
Dá se na tyto pruty a navijáky spolehnout na časté rybaření? Díky za radu Standa
Co do partyklu?
13.12.2012 | Martin Mošna | Vaše názory | 8.396 zobrazení | 99 odpovědí
Od jara bych rád začel používat partykl.A hodily by se mi všechny rady.Co do toho dát a tak dál veškeré rady co se hodí a co ste vypozorovali.Děkuji.
Kdy vyschne Loděnický potok aka Kačák?
27.9.2009 | upbraider | Domácí revíry | 8.393 zobrazení | 14 odpovědí
Dědeček mi vyprávěl o Kačáku před 40 lety. Tehdy nebyl tento potok, napájející rybníky Kladenska včetně nejznámějšího Turyňského (Záplavy), nijak regulován, metr a půl hluboké tůně s břehy zarostlými vrbami nebyly žádnou výjimkou. Doby, kdy se na Kačáku chytali štiky a úhoři, jsou kvůli melioraci provedené v 70. letech nejspíš nenávratně pryč. Staré koryto bylo zavezeno, nové vybagrováno, aby vznikl Kačák dneška, nerozlévající se po polích s každou větší jarní vodou.
I přesto, nebo právě proto, že jsem „starý“ potok nezažil, měl jsem a mám tento „nový“ moc rád. Prvního tlouště jsem si chytil právě tady na Kačáku na plavačku a vůbec byla a dodnes to je taková moje malá srdcovka.
Proč to ale píšu… voda v Kačáku za posledních cca 10 let mizí před očima. Důvody? …málo srážek? Ať už deštů či nepatrné množství sněhu na jaře? Zákaz vypouštění hlubinné vody z dolu Nosek u Tuchlovic? Mraky zahrádkářů používající baumaxové čerpadla na zalévání svých záhonků? Nebo globální změny klimatu jako takové?
…snažil jsem se sám sebe přesvědčit, že je tento fenomén má jen dočasný charakter a že potok tak jak ho znám z doby před 15–20 lety je pořád stejný, ale opravdu tomu tak není. Kačák dneška je jen stružka oproti době před 20 lety kdy jsem se na něm učil jezdit na Kajaku, chytal pstruhy a tlouště (mám na pažbě i jednoho kapra a štiku)…prostě opravdová voda kde nežijí jen oukleje.
Soudobý stav potoka je žalostný, hladina vody o cca 30 cm níže než byla před lety. Kajak ani jiná loďka by v nynějších 10 centimetrech neměla šanci. Ryby zmizely. Na tlouště jsem se musel je podívat 40 km po proudu do Nenačovic. U nás , tam kde jich před 15 lety byly hejna, prostě nejsou. Voda teče pomalu a líně, což prospívá jem žabinci a vodnímu moru. Koryto potoka jde na mnoha místech přeskočit/překročit bez větších námah a maximální hloubka v tůňkách doby minulé je nejvýše 15–20 cm.
Je mi někdo schopný vysvětlit co se s konkrétně tímto potokem děje? Uvítal bych jakékoliv informace, i třeba o Vašich „domácích“ revírech na které chodíte 10, 15, 20…let Máte podobnou zkušenost? Zdá se mi že voda ubývá všude. Labe začíná připomínat Berounku a v Berounce samotné mám dojem taky hladina neklesá. Ač je mi to moc líto, Kačáku dávám střízlivým odhadem 10–15 let maximálně. Podle mne prostě vyschne.
Děkuji Vám za dočtení tohoto delšího příspěvku až sem. Rád si přečtu Váš názor/zkušenost. Pokud se bude týkat Kačáku(Loděnického) potoka, Zbirožského Střely, Rakovnického , Dolanského, Úpořského, Vůznice, Červeného potoka, nebo jakéhokoliv menšího toku na území středních Čech děkuji za Váš čas dvojnásob.
Upbraider, melancholik z krásného údolí Loděnice
Jak usmrtit nástražní rybku?!
15.10.2006 | Tumi | Ryby | 8.389 zobrazení | 59 odpovědí
Zajímalo by mě jak zabít nástražní rybky ve velikosti tak od 8 cm do 20 cm nějakým šetrnným způsobem.
Kam na ryby na Vysočině
4.8.2006 | Davish | Úspěchy | 8.380 zobrazení | 13 odpovědí
Chci se vás zeptat jaké máte úspěchy s revíry na Vysočině, případně na jakých revírech?
První nástraha
15.6.2012 | Robur | Přívlač | 8.379 zobrazení | 73 odpovědí
pokud už jste rozhodnutí, co hodíte na zahájenou do vody jako první? Na co padla vaše volba?
patentky
13.6.2006 | ART | Plavaná | 8.375 zobrazení | 14 odpovědí
Nechtěl by mi někdo vysvětlit, jak vypadají patentky a kde se u nás dají sehnat?
Kaprové pruty SPRO?
4.5.2005 | MiraPr | Pruty | 8.374 zobrazení | 12 odpovědí
Může mi někdo poradit, který z těchto nebo jiných prutů si mám vybrat? Chodím na malou řeku, rybníky i na Orlík. Určitě uvažuji 3 dílný. Nevím si rady s 1) Jestli 3,60m nebo 3,90m ? 3lbs
- Jestli typ SPRO
a)Shadow X Power Carp (cca 2000,– kč)
b)Titanex Carp (cca 1800,– kč)
c)Strategy Carp (cca 3400,– kč – manželka
mě vyhodí z baráku)d)Strategy Experience (cca 4000,–kč -
totéž jako c)) - Je nějaká kvalitnější značka v těchto cenových relacích 2000,– resp. 4000,– kč?
Díky za doporučení Míra
3,90m 3 – 3,25lbs. Titanex 2255 Kč, Shadow X Carp 2409 Kč, Strategy Experience 4500 Kč. Z důvodu nízké ceny se přikláním k Titanex, ale obávám se, že nejde o originál od výrobce, protože není uveden v jejich katalogu.www. spro. nl Budu rád za každou radu.
SAMOSEK
29.7.2005 | rybar11 | Ostatní nádobíčko | 8.371 zobrazení | 13 odpovědí
Teď v tom vedru se mi nechce lítat k prutům. Neprodáte někdo samosek? Budu chrnět ve stanu a ...... píp, sek ............
Deštník Sensas s bočnicemi za 999,--Kč
8.5.2007 | ČudlařX | Ostatní nádobíčko | 8.367 zobrazení | 19 odpovědí
Objewil jsem na stránkách braunstaru deštník s bočnicemi a docela mi padnul do oka .Jestli můžu tak mi helpnite s ňákou recenzí ..dík
Nahazování s mulitplikátorem
15.7.2007 | permoník | Tipy & triky | 8.366 zobrazení | 37 odpovědí
Hezký den všem, začínám se sumcařinou a nedaří se mi nahazování s multiplikátorem. Chytám na podvodní splávek tak, kde se bohužel zavážet " nesmí ". Nedaří se mi nahodit aniž by se mi v multíku nezamotala šňura. Poradíte někdo jak na to? Díky moc…
Svéráz národního rybolovu - článek v příloze LN
18.5.2008 | jake | Legislativa | 8.363 zobrazení | 88 odpovědí
Doporučuji všem opravdovým rybářům přečíst si následující článek sobotní přílohy LN a důkladně se nad ním zamyslet – opravdu to stojí za to :-( www.lidovky.cz