Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Hlavatka necteno

12.9.2004 | pupak | Lososovité ryby | 7.972 zobrazení | 42 odpovědí

V sobotu 11. 9. rano kolem 9 – te hodiny se to stalo, po chrostikovi mi pod nohama vyjela hlavatka, pekne pomalu o opatrne prijela az k nemu a zacala kolem nej pomalinku krouzit a prohlizet si ho pak obratila svou pozornost na me a prijela si me taky prohlidnout. Byla nadherne zabarvena od hrbetni ploutve uplne ruda az po ocas. Velikost odhadem 100–130 cm. Tak po 15 minutach promenady zalovila asi 10 metru ode me a uz se neukazala. Takze se ptam meli jste to stesti a videli jste nekdy na vlastni oci v Cechach hlavatku?

diery v korkovej rukoväti necteno

28.12.2006 | oxandrolon | Ostatní nádobíčko | 7.968 zobrazení | 40 odpovědí

Zdravím, z korkovej rukoväte mi vypadla výplň, ktorá „maskovala“ nekvalitu korku, bola to zrejme korková drť s nejakým pojivom, nevie mi prosím niekto poradiť, aké pojivo sa používa ? Vopred dík

Rybářský lístek necteno

23.12.2004 | Bažus | Legislativa | 7.963 zobrazení | 36 odpovědí

Víte o tom,že MÚ vyměňují staré rybářské lístky za nové s platností na deset let?To asi víte,ale do konce roku je mění zadarmo. Nevěřil jsem tomu,ale už ho mám. Vznikla prý legislativní dira,nebyl stanoven poplatek pro rok 2004 za tento typ ryb. lístku. Krásné vánoce Vám všem.

rybolov mládeže necteno

10.7.2006 | konva | Ryby | 7.961 zobrazení | 32 odpovědí

Měl bych dotaz ohledně rybářského řádu . Jak jsem zjistil po přečtení tak se zde již nenachází odstavec popisující pravidla lovu mládeže což mě přivádí k otázce zda mé děti mohou již lovit na 2 udice či ne nebo zda mohou chytat na rybku.Dříve to v řádech bývalo však dnes to tam již není.

Jak je to s lovem dravců ??? necteno

18.8.2012 | Wiktor.c | Dravci | 7.954 zobrazení | 41 odpovědí

Ahoj, mám otázku ohledně lovu na mrtvou či živou rybičku. Nevím, kolik můžu mít nahozeno prutů, když chytám na rybičku a nebo jestli můžu mít nahozené rybyčky dvě.

Děkuji za odpovědi.

mimo rybyřinu-štěně necteno

21.2.2008 | gadasnik | chytej.cz | 7.948 zobrazení | 70 odpovědí

Zdravím kolegáčci,je to mimo obor,ale potřeboval bych poradit,jak naučit štěně na záchod.Existuje nějaká osvědčená metoda??Je mu sedum tejdnů.Chci ho naučit jak na venčení,tak i na misku doma.Dík za každou radu.

feeder pre zaciatocnika necteno

14.8.2008 | MaReK_93 | Pruty | 7.936 zobrazení | 61 odpovědí

ahojte…chcel by som si kupit svoj prvy feeder hlavne na rieky s miernym az rychlejsim prudom (hlavne laborec č.3 ač.2) a rybniky …lovenou rybou by mal byt vacsinou pleskac a kapor do 60cm…cena by mala byt okolo tych 1200SK..mohli by ste mi nejaky poradit ??? ake s nim mate skusenosti atd…hodim sem aj neake odkazy ktore som nasiel na nete …za vsetky tipy dakujem

MO a pořádání závodů necteno

1.2.2009 | kubas | Legislativa | 7.930 zobrazení | 79 odpovědí

Včera jsem si byl pro MP povolenku v naší MO a co jsem se nedozvěděl,v naší MO se zavedl poplatek 50Kč na závody, kdo přijde, tak se mu z částky 100 Kč(tolik stojí celkové startovné) odečte ta zaplacená 50Kč, kterou platil, při vyzvednutí ryb. lístku, v tom nevidím zase takový problém, i když docela nechápu podstatu, příjde mě to jako takové Julíkovné, ale to je logické přijdu k lékaři a zaplatím, ale když nepřijdu na závody, tak zaplatím za ně stejně. Bylo mě vysvětleno, že kdyby náhodou nevyšlo počasí, tak ať závody nejsou prodělečné, kdo to pak bude platit. Závody a prodělečné? Tak když se bojí, že prodělají, tak ať žádné závody nedělají! Načež přišel jistý člen této MO a řekl, že tento poplatek nezaplatí, že nevidí důvod, že na závody nechodí, několik minut se dohadovaly a nakonec mu zdělily, že když to nehodlá zaplatit tento polatek, že mu povolenku nedají a taky nedaly. Jak se na to dívate? Máte taky podobné „poplatky“? Má MO vůbec právo na to zavádět takovéto poplatky a zařazovat je do členské známky ?

Akvárium s okouny necteno

19.8.2007 | Rybar211 | Ostatní nádobíčko | 7.928 zobrazení | 10 odpovědí

Už jste někdo zkoušeli udělat akvárium s okouny? Pochlubte se a napište návod (velikost akvária, vzduchování, potrava, podestýlka,…)

Děkuji, mám totiž zájem si také nějaké akvárium udělat.

úlovky 2008 necteno

13.12.2008 | ART | Ryby | 7.923 zobrazení | 65 odpovědí

Nechtěl jsem zakládat další forum ,ale podobný jsem nenašel, Jestli nějaké existuje tak se omlouvám. Jelikož už jsem vyměnil povolenku pro rok 2009 tak mě napadlo jáký byl váš rok 2008. Jaký úlovky, spokojenost, zklamání atd.

Sensas alebo Mosella? necteno

24.1.2011 | zulu | Feeder | 7.913 zobrazení | 37 odpovědí

Aké máte skúsenosti s týmito krmivami v používaní na feeder? Ktoré z nich sa vám zdajú byť použiteľnejšie vo väčších množstvách situácii? Používate krmivá iba priamo určené na feeder od týchto výrobcov, alebo si aj miešate druhy určené na plávanu, a komponenty od nich?

Vláčení na mrtvou rybku necteno

27.6.2005 | vsetinek | Přívlač | 7.902 zobrazení | 12 odpovědí

Jaké máte zkušenosti a úlovky při vláčení mrtvé rybky? Ještě jsem to nezkoušel, tak nevím jestli je to úspěšné nebo ne.

rybaření a cigarety necteno

13.3.2004 | rarach | Ryby | 7.901 zobrazení | 34 odpovědí

Normálně jsem nekuřák, když pominu pár cigaret za rok po prohraném zápase ve fotbale nebo když mne rozhodčí vysype tak hulím jenom na rybách. Máte někdo taky takovou úchylku, že jak přijdete k vodě musíte hulit?

Kde sehnat Nástražní ryby v březnu ?? necteno

22.2.2011 | koukolič | Sumcařina | 7.898 zobrazení | 31 odpovědí

Chystáme se na konci března na sumci na Pád a stále se nám nedaří nic sehnat.. Nevíte kde se dají koupit nebo nějak sehnat třeba karasi?? Předem děkuji za odpovědi.

Podvodní splávek necteno

7.8.2011 | svery | Dravci | 7.897 zobrazení | 4 odpovědi

Ahoj chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s podvodním splávkem. Zkoušel jsem to ,ale zatím bez záběru. Děkuju za rady;-)

Chytání v proudu necteno

3.5.2007 | rybar12 | Tipy & triky | 7.894 zobrazení | 19 odpovědí

Dobrý den,
s rybařením začínám a chtěl bych se zeptat jak na to aby mi na Labi nebral proud vlasec atím pádem neustále nevytahoval policajta. Nejdřív jsem myslel, že to bude malým olovem, tak jsem nakoupil olovo 80g a pořád se to opakovalo. Policajt vždy vyjížděl nahoru. Zkusil jsem tedy na něj dát olůvko 15g a vše přestalo. Mám ale strach, že takhle má celá sestava velký odpor a ryba při takovém odporu pořádně nezabere. Jak to tedy děláte vy? Spousta rybářů na druhém břehu si klidně háže doprostřed řeky a vše je v pohodě, mě to pořád tahá policajta (teda bez té zátěže). A kolikati gramová olůvka používáte? Mám změnit montáž na nějakou jinou – používám klasa průběžné olovo. fakt si nevím rady. Budu moc rád když odpovíte a poradíte. Díky všem. Jo a chytám na Labi okolo Lysé n.L, Nymbursko apod.

Jak řešit člověka, co chodí vláčet mimo sezónu? necteno

13.4.2014 | MB | Legislativa | 7.889 zobrazení | 65 odpovědí

Zdravím všechny!

Dneska jsem byl dost nepříjemně překvapen, kouknu na FB a vidím, že si známý, o kterém jsem vůbec netušil, že chytá, naházel na účet fotky, jak byl s přítelkyní vláčet. Normálně bývám v ohledu předpisů celkem benevolentní a nerozhodí mě, pokud někdo zaspí v bivaku nebo zapomene míru… Ale jakmile vidím, že někdo není schopný počkat 3 dny do zahájení, a ještě si na FB naháže fotky „násaďáků“, které ulovil, to mi teda bublá krev.

Jak byste navrhovali tohle řešit? Zkusit mu jen domluvit nebo to někam oficiálně hlásit? Musím říct, že by mi bylo dost nepříjemné řešit to s ním nějak oficiálně, máme spoustu společných známých, kteří by se na mě po tomhle stopro dívali jako na vola, co jim udal kámoše…

Jinak, revír nevím, viděl jsem jen ty fotky.

Díky za názory, tady fakt nevím, co s tím ;-)

Přívlač nic nechytam necteno

18.8.2011 | pextr | Dravci | 7.886 zobrazení | 82 odpovědí

Když jdu chytat na přívlač tak se mi často stává, že nic nechytnu, na těch místech které projdu jsou štiky, okouni, tloušti boleni, často je tam vidím lovit. Procházím asi tak 1 km řeky, dravců je tam plno. Zkoušel jsem málo nápadné twistery a postupně více a více nápadné, kopyta, rotačky plandavky a na každém místě jsem to několikrát měnil. Když už jsem byl zoufalý tak i mikro twistery, ale nic jsem po třech hodinách nechytl. Pak už mi došla trpělivost. Chytám na Lužnici. Ještě mě napadlo to jít zkusit pod jez kde vždy byly štiky, ale ten předělali tak už nevím v čem je chyba. Ještě mě napadlo jestli to nechce jít ráno…

Candát-dá se chytit ve dne? necteno

14.11.2005 | Hosty | chytej.cz | 7.883 zobrazení | 36 odpovědí

dá se chytit ve dne?

Nová rybolovná technika necteno

13.9.2010 | chosebaits | Vaše názory | 7.882 zobrazení | 61 odpovědí

Mě zajímá,proč někteří néjen na netu klamou ostatní rybáře v tom, že napíší: ryba vrácena vodě nebo já ryby pouštím-chytám chyť a pusť. To se stydíte napsat: já jsem tuhle rybu vzal??? Proč?? Abyste se ukázali v dobrém světle, jaký jste dobráci nebo se snad bojíte toho, že s váma nebude nikdo diskutovat??

Já převážnou většinu ryb pustím, ale nějakou tu šupinu od vody odnesu. Co je natom??? Proč píši až dnes?? Jaký si Emil Swoboda v časopisu Rybářství v rubrice Nejnejnej je vyfocen se sumcem 235 cm a u něj je psáno RYBA VRÁCENA VODĚ, přitom ze sumce teče krev a pán drží v ruce nůž. Na rybu má právo, RŘ neporušuje a tak proč píše takovou blbost.Toto je jeden z případů, který je zjevně odhalen! Kolik jich je neodhalených je ve hvězdách,to se netýká jen fotek v časacích.Vyfotit třeba kapra na podložce a napsat: „byl puštěn“ umí každý, ale jak to je doopravdy zná jen lovec. Proč lžem a nebo je to jen nová moda a rybolovná technika????