Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Vláčka nebo moucha
13.2.2005 | jiris | Lososovité ryby | 8.235 zobrazení | 57 odpovědí
Zajímalo by mne jaká rybolovná technika je lehčí na naučení? Vláčka nebo moucha? A proč?
MO a pořádání závodů
1.2.2009 | kubas | Legislativa | 8.234 zobrazení | 79 odpovědí
Včera jsem si byl pro MP povolenku v naší MO a co jsem se nedozvěděl,v naší MO se zavedl poplatek 50Kč na závody, kdo přijde, tak se mu z částky 100 Kč(tolik stojí celkové startovné) odečte ta zaplacená 50Kč, kterou platil, při vyzvednutí ryb. lístku, v tom nevidím zase takový problém, i když docela nechápu podstatu, příjde mě to jako takové Julíkovné, ale to je logické přijdu k lékaři a zaplatím, ale když nepřijdu na závody, tak zaplatím za ně stejně. Bylo mě vysvětleno, že kdyby náhodou nevyšlo počasí, tak ať závody nejsou prodělečné, kdo to pak bude platit. Závody a prodělečné? Tak když se bojí, že prodělají, tak ať žádné závody nedělají! Načež přišel jistý člen této MO a řekl, že tento poplatek nezaplatí, že nevidí důvod, že na závody nechodí, několik minut se dohadovaly a nakonec mu zdělily, že když to nehodlá zaplatit tento polatek, že mu povolenku nedají a taky nedaly. Jak se na to dívate? Máte taky podobné „poplatky“? Má MO vůbec právo na to zavádět takovéto poplatky a zařazovat je do členské známky ?
Povolenky
19.1.2005 | toulovec | Legislativa | 8.234 zobrazení | 43 odpovědí
Po včerejším zakoupení povolenek, kdy jsem ochudil rodinu i s brigádami o 5.000,– Kč se ptám, jaký druh povolenky a pro jaká území berete:
- Mimopstruhová územní (krajská)
- Mimopstruhová celosvazová (ČRS, nebo MRS)
- Mimopstruhová celorepubliková (ČRS+MRS)
- Pstruhová územní (krajská)
- Pstruhová celosvazová (ČRS, nebo MRS)
- Pstruhová celorepubliková (ČRS+MRS)
rybolov mládeže
10.7.2006 | konva | Ryby | 8.231 zobrazení | 32 odpovědí
Měl bych dotaz ohledně rybářského řádu . Jak jsem zjistil po přečtení tak se zde již nenachází odstavec popisující pravidla lovu mládeže což mě přivádí k otázce zda mé děti mohou již lovit na 2 udice či ne nebo zda mohou chytat na rybku.Dříve to v řádech bývalo však dnes to tam již není.
Nová rybolovná technika
13.9.2010 | chosebaits | Vaše názory | 8.229 zobrazení | 61 odpovědí
Mě zajímá,proč někteří néjen na netu klamou ostatní rybáře v tom, že napíší: ryba vrácena vodě nebo já ryby pouštím-chytám chyť a pusť. To se stydíte napsat: já jsem tuhle rybu vzal??? Proč?? Abyste se ukázali v dobrém světle, jaký jste dobráci nebo se snad bojíte toho, že s váma nebude nikdo diskutovat??
Já převážnou většinu ryb pustím, ale nějakou tu šupinu od vody odnesu. Co je natom??? Proč píši až dnes?? Jaký si Emil Swoboda v časopisu Rybářství v rubrice Nejnejnej je vyfocen se sumcem 235 cm a u něj je psáno RYBA VRÁCENA VODĚ, přitom ze sumce teče krev a pán drží v ruce nůž. Na rybu má právo, RŘ neporušuje a tak proč píše takovou blbost.Toto je jeden z případů, který je zjevně odhalen! Kolik jich je neodhalených je ve hvězdách,to se netýká jen fotek v časacích.Vyfotit třeba kapra na podložce a napsat: „byl puštěn“ umí každý, ale jak to je doopravdy zná jen lovec. Proč lžem a nebo je to jen nová moda a rybolovná technika????
feeder pre zaciatocnika
14.8.2008 | MaReK_93 | Pruty | 8.227 zobrazení | 61 odpovědí
ahojte…chcel by som si kupit svoj prvy feeder hlavne na rieky s miernym az rychlejsim prudom (hlavne laborec č.3 ač.2) a rybniky …lovenou rybou by mal byt vacsinou pleskac a kapor do 60cm…cena by mala byt okolo tych 1200SK..mohli by ste mi nejaky poradit ??? ake s nim mate skusenosti atd…hodim sem aj neake odkazy ktore som nasiel na nete …za vsetky tipy dakujem
Máte zkušenosti s třpytkami "cyankali" ?
1.3.2005 | Tomash | Přívlač | 8.226 zobrazení | 25 odpovědí
Zajímalo by mě, jestli máte zkušenosti, nebo úlovky na vláčecí nástrahu „cyankali“. Popsal bych ji jako kombinovanou rotační třpytku. Slyšel jsem, že se na ni loví hlavně okouni a štiky, ale nevím. Sám jsem na ni nikdy nelovil, tak by mě zajímalo, jestli tuto třpytku znáte, jaká barvy doporučujete, jaká technika vedení se vám osvědčila apod. Předem díky za odpověďi. 2 obrázky cyankál jsem vložil do fotogalerie na chytej…
Kam na ryby? Kladno a okolí
9.3.2009 | Pčr | Domácí revíry | 8.223 zobrazení | 14 odpovědí
Ahoj, chtěl bych vyrazit na ryby, ale nevím kam v okolí Kladna. Poradil by někdo nějaké pěkné místo na Berounce či něco u Kladna?
Zlomený prut
5.4.2005 | Van_Murphy | Pruty | 8.219 zobrazení | 21 odpovědí
Ahoj, už jste někdo zlomil prut? mě se to povedlo hned první den co jsem ho koupil, chytám už 2 roky, teleskopy, feeder, přívlač, plavaná, jen na okraj, že nejsem blázen , takže milá boloňka při zdolávání řekla dost a na třikrát fraktura špičky no byl jsem hotovej, znáte něco podobného? čeho se vyvarovat při chytání s dlouhými pruty? Dík
Kam na ryby :-)
23.9.2010 | joska79 | Domácí revíry | 8.216 zobrazení | 21 odpovědí
Přátelé,kamarádi, asi budu trohcu najivní ale zkusím to. Po zlomenině nohy jsem se vůbec letos nikam na ryby nedostal a teď jsem konečně zahodil berle a mám šanci se někam dostat. Revír nevychytám :-),pouštím. Jen bych si chtěl pěkně zachytat :-)
Co koupit jako zacatecnik privlace
25.8.2005 | Bitty | Přívlač | 8.215 zobrazení | 40 odpovědí
Pred 4 roky jsem zacal s rybarinou na Orliku. Styl polozena a plavana a docela uspesne ! Candati pres 90 cm nejvetsi znich 98 cm,Boleni,Stiky,Sumci tot vse nachytano,ale posledni dobou stracim o tento druh nudneho rybareni, kdy clovek sedi cele hodiny na brehu ci pramici zajem,i kdyz je to vetsinou zakonceno uspechem. A timto bych chtel ukoncit moji eru polozene a plavane a pozadat Vas kteri jsou nadseni priznivci vlaceni o radu jak na to a hlavne s CIM!!! Po mych skusenosti s normalni rybarinou nechytalo kapitalni kousky nadobicko za x-tisic,ale znalost vody a mravu jejich obyvatel. Diky Bitty. Bitty@atlas. cz
Nej twistery
21.10.2004 | Holajz2 | Přívlač | 8.215 zobrazení | 51 odpovědí
Chlapi, poslete sem prosím fotky svych nej twisteru, nebo je aspon dobre popiste, abych vedel, na ktery mam chytat. Taky mam svyho favorita, foto dodám.
Candát-dá se chytit ve dne?
14.11.2005 | Hosty | chytej.cz | 8.212 zobrazení | 36 odpovědí
dá se chytit ve dne?
Bolení lovení
22.10.2006 | Vichrzhor | Přívlač | 8.210 zobrazení | 59 odpovědí
Zase nahazuji konzultační téma :-) Včera jsem byl (poprvé v životě) na revíru Labe 4–5 v Ústí nad Labem, našel jsem si pěknej úsek a zkoušel vláčet. Na neznámé vodě je to vždycky loterie – a pro mě nedopadla slavně. Jeden okoun a jeden tloušť, oba spíš rybí děti. Kolem mě ale stále lovily na malé hloubce (30–70cm) poměrně pěkné ryby u hladiny – podle mě boleni. Jelikož u nás v horách boleni nejsou, asi nevím jak na ně – zkoušel jsem rotačku, ripper, wobler, peří, ale nic…Čekám na vaše moudré rady :-)
Přívlač nic nechytam
18.8.2011 | pextr | Dravci | 8.208 zobrazení | 82 odpovědí
Když jdu chytat na přívlač tak se mi často stává, že nic nechytnu, na těch místech které projdu jsou štiky, okouni, tloušti boleni, často je tam vidím lovit. Procházím asi tak 1 km řeky, dravců je tam plno. Zkoušel jsem málo nápadné twistery a postupně více a více nápadné, kopyta, rotačky plandavky a na každém místě jsem to několikrát měnil. Když už jsem byl zoufalý tak i mikro twistery, ale nic jsem po třech hodinách nechytl. Pak už mi došla trpělivost. Chytám na Lužnici. Ještě mě napadlo to jít zkusit pod jez kde vždy byly štiky, ale ten předělali tak už nevím v čem je chyba. Ještě mě napadlo jestli to nechce jít ráno…
lov nonstop 2008
19.9.2007 | kamet | Legislativa | 8.206 zobrazení | 73 odpovědí
na rok 2008 je pry schvalen v JC lov 24 h vi o tom nekdo neco blizsiho?
UŠLECHTILÉ RYBY JAKO NÁSTRAHA
16.8.2006 | ichtyofag | Ryby | 8.206 zobrazení | 68 odpovědí
Někteří rybáři loví sumce na kapra třeba i 2kg. Zajímalo by mě, jestli je povinen kapra zapsat jako úlovek, i když je používán jako nástraha.
Rybářský lístek
23.12.2004 | Bažus | Legislativa | 8.206 zobrazení | 36 odpovědí
Víte o tom,že MÚ vyměňují staré rybářské lístky za nové s platností na deset let?To asi víte,ale do konce roku je mění zadarmo. Nevěřil jsem tomu,ale už ho mám. Vznikla prý legislativní dira,nebyl stanoven poplatek pro rok 2004 za tento typ ryb. lístku. Krásné vánoce Vám všem.
diery v korkovej rukoväti
28.12.2006 | oxandrolon | Ostatní nádobíčko | 8.202 zobrazení | 40 odpovědí
Zdravím, z korkovej rukoväte mi vypadla výplň, ktorá „maskovala“ nekvalitu korku, bola to zrejme korková drť s nejakým pojivom, nevie mi prosím niekto poradiť, aké pojivo sa používa ? Vopred dík
rybaření a cigarety
13.3.2004 | rarach | Ryby | 8.201 zobrazení | 34 odpovědí
Normálně jsem nekuřák, když pominu pár cigaret za rok po prohraném zápase ve fotbale nebo když mne rozhodčí vysype tak hulím jenom na rybách. Máte někdo taky takovou úchylku, že jak přijdete k vodě musíte hulit?