Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Nej twistery
21.10.2004 | Holajz2 | Přívlač | 8.149 zobrazení | 51 odpovědí
Chlapi, poslete sem prosím fotky svych nej twisteru, nebo je aspon dobre popiste, abych vedel, na ktery mam chytat. Taky mam svyho favorita, foto dodám.
Povolenky
19.1.2005 | toulovec | Legislativa | 8.147 zobrazení | 43 odpovědí
Po včerejším zakoupení povolenek, kdy jsem ochudil rodinu i s brigádami o 5.000,– Kč se ptám, jaký druh povolenky a pro jaká území berete:
- Mimopstruhová územní (krajská)
- Mimopstruhová celosvazová (ČRS, nebo MRS)
- Mimopstruhová celorepubliková (ČRS+MRS)
- Pstruhová územní (krajská)
- Pstruhová celosvazová (ČRS, nebo MRS)
- Pstruhová celorepubliková (ČRS+MRS)
rybolov mládeže
10.7.2006 | konva | Ryby | 8.141 zobrazení | 32 odpovědí
Měl bych dotaz ohledně rybářského řádu . Jak jsem zjistil po přečtení tak se zde již nenachází odstavec popisující pravidla lovu mládeže což mě přivádí k otázce zda mé děti mohou již lovit na 2 udice či ne nebo zda mohou chytat na rybku.Dříve to v řádech bývalo však dnes to tam již není.
Bolení lovení
22.10.2006 | Vichrzhor | Přívlač | 8.124 zobrazení | 59 odpovědí
Zase nahazuji konzultační téma :-) Včera jsem byl (poprvé v životě) na revíru Labe 4–5 v Ústí nad Labem, našel jsem si pěknej úsek a zkoušel vláčet. Na neznámé vodě je to vždycky loterie – a pro mě nedopadla slavně. Jeden okoun a jeden tloušť, oba spíš rybí děti. Kolem mě ale stále lovily na malé hloubce (30–70cm) poměrně pěkné ryby u hladiny – podle mě boleni. Jelikož u nás v horách boleni nejsou, asi nevím jak na ně – zkoušel jsem rotačku, ripper, wobler, peří, ale nic…Čekám na vaše moudré rady :-)
MO a pořádání závodů
1.2.2009 | kubas | Legislativa | 8.119 zobrazení | 79 odpovědí
Včera jsem si byl pro MP povolenku v naší MO a co jsem se nedozvěděl,v naší MO se zavedl poplatek 50Kč na závody, kdo přijde, tak se mu z částky 100 Kč(tolik stojí celkové startovné) odečte ta zaplacená 50Kč, kterou platil, při vyzvednutí ryb. lístku, v tom nevidím zase takový problém, i když docela nechápu podstatu, příjde mě to jako takové Julíkovné, ale to je logické přijdu k lékaři a zaplatím, ale když nepřijdu na závody, tak zaplatím za ně stejně. Bylo mě vysvětleno, že kdyby náhodou nevyšlo počasí, tak ať závody nejsou prodělečné, kdo to pak bude platit. Závody a prodělečné? Tak když se bojí, že prodělají, tak ať žádné závody nedělají! Načež přišel jistý člen této MO a řekl, že tento poplatek nezaplatí, že nevidí důvod, že na závody nechodí, několik minut se dohadovaly a nakonec mu zdělily, že když to nehodlá zaplatit tento polatek, že mu povolenku nedají a taky nedaly. Jak se na to dívate? Máte taky podobné „poplatky“? Má MO vůbec právo na to zavádět takovéto poplatky a zařazovat je do členské známky ?
feeder pre zaciatocnika
14.8.2008 | MaReK_93 | Pruty | 8.119 zobrazení | 61 odpovědí
ahojte…chcel by som si kupit svoj prvy feeder hlavne na rieky s miernym az rychlejsim prudom (hlavne laborec č.3 ač.2) a rybniky …lovenou rybou by mal byt vacsinou pleskac a kapor do 60cm…cena by mala byt okolo tych 1200SK..mohli by ste mi nejaky poradit ??? ake s nim mate skusenosti atd…hodim sem aj neake odkazy ktore som nasiel na nete …za vsetky tipy dakujem
Rybářský lístek
23.12.2004 | Bažus | Legislativa | 8.118 zobrazení | 36 odpovědí
Víte o tom,že MÚ vyměňují staré rybářské lístky za nové s platností na deset let?To asi víte,ale do konce roku je mění zadarmo. Nevěřil jsem tomu,ale už ho mám. Vznikla prý legislativní dira,nebyl stanoven poplatek pro rok 2004 za tento typ ryb. lístku. Krásné vánoce Vám všem.
Jak je to s lovem dravců ???
18.8.2012 | Wiktor.c | Dravci | 8.116 zobrazení | 41 odpovědí
Ahoj, mám otázku ohledně lovu na mrtvou či živou rybičku. Nevím, kolik můžu mít nahozeno prutů, když chytám na rybičku a nebo jestli můžu mít nahozené rybyčky dvě.
Děkuji za odpovědi.
Nová očka na prut
3.6.2005 | | Feeder | 8.115 zobrazení | 8 odpovědí
Prosím o radu. Dnes jsem dělal kontrolu prutů a zjistil jsem že už jsou dost vydřená očka, když jsem se ptal v obchodě, kde jsem je zakoupil tak mi dali jen přední a ještě měli jenom obyčejné, to jsem vyměnil a nějaký čas s tim vydržím, ale někdy bych chtěl vyměnit na přednim dílu všechny. Je to kaprový dvoudíl Zebco Topic, jsem s tim prutem jinak spokojenej a nechce se mi kupovat kvůli očkum nové pruty. Chtěl bych vědět zda to někdo vyměnuje a kolik to asi stojí, nebo kde se dají sehnat nová očka a jak se to vyměnuje. Jsem celkem zručnej a myslim, že když bych věděl jak na to tak bych to zvládnul sám. Děkuji.
Přívlač nic nechytam
18.8.2011 | pextr | Dravci | 8.114 zobrazení | 82 odpovědí
Když jdu chytat na přívlač tak se mi často stává, že nic nechytnu, na těch místech které projdu jsou štiky, okouni, tloušti boleni, často je tam vidím lovit. Procházím asi tak 1 km řeky, dravců je tam plno. Zkoušel jsem málo nápadné twistery a postupně více a více nápadné, kopyta, rotačky plandavky a na každém místě jsem to několikrát měnil. Když už jsem byl zoufalý tak i mikro twistery, ale nic jsem po třech hodinách nechytl. Pak už mi došla trpělivost. Chytám na Lužnici. Ještě mě napadlo to jít zkusit pod jez kde vždy byly štiky, ale ten předělali tak už nevím v čem je chyba. Ještě mě napadlo jestli to nechce jít ráno…
Hlavatka
12.9.2004 | pupak | Lososovité ryby | 8.112 zobrazení | 42 odpovědí
V sobotu 11. 9. rano kolem 9 – te hodiny se to stalo, po chrostikovi mi pod nohama vyjela hlavatka, pekne pomalu o opatrne prijela az k nemu a zacala kolem nej pomalinku krouzit a prohlizet si ho pak obratila svou pozornost na me a prijela si me taky prohlidnout. Byla nadherne zabarvena od hrbetni ploutve uplne ruda az po ocas. Velikost odhadem 100–130 cm. Tak po 15 minutach promenady zalovila asi 10 metru ode me a uz se neukazala. Takze se ptam meli jste to stesti a videli jste nekdy na vlastni oci v Cechach hlavatku?
diery v korkovej rukoväti
28.12.2006 | oxandrolon | Ostatní nádobíčko | 8.109 zobrazení | 40 odpovědí
Zdravím, z korkovej rukoväte mi vypadla výplň, ktorá „maskovala“ nekvalitu korku, bola to zrejme korková drť s nejakým pojivom, nevie mi prosím niekto poradiť, aké pojivo sa používa ? Vopred dík
Jeseter na Hrušově.
13.9.2012 | fila | Domácí revíry | 8.104 zobrazení | 27 odpovědí
V sobotu jedu na Hrušov a rád bych si chytil svého prvního Jesetera.Ptal jsem se majitelky po telefonu a bylo mi řečeno, že berou na všechno a jsou všude.:)Muže mi někdo tyto údaje trošku upřesnit?(jak daleko házet a zda je lepší chytat u parkoviště,nebo z mola )Mám molo 15 a vyčetl jsem,že berou na tvrdý sýr a halibut pelety.Napadlo mě zkusit i červy a rousnice,nebo rybku.Díky za info.
Candát-dá se chytit ve dne?
14.11.2005 | Hosty | chytej.cz | 8.102 zobrazení | 36 odpovědí
dá se chytit ve dne?
lov nonstop 2008
19.9.2007 | kamet | Legislativa | 8.100 zobrazení | 73 odpovědí
na rok 2008 je pry schvalen v JC lov 24 h vi o tom nekdo neco blizsiho?
UŠLECHTILÉ RYBY JAKO NÁSTRAHA
16.8.2006 | ichtyofag | Ryby | 8.100 zobrazení | 68 odpovědí
Někteří rybáři loví sumce na kapra třeba i 2kg. Zajímalo by mě, jestli je povinen kapra zapsat jako úlovek, i když je používán jako nástraha.
Nová rybolovná technika
13.9.2010 | chosebaits | Vaše názory | 8.098 zobrazení | 61 odpovědí
Mě zajímá,proč někteří néjen na netu klamou ostatní rybáře v tom, že napíší: ryba vrácena vodě nebo já ryby pouštím-chytám chyť a pusť. To se stydíte napsat: já jsem tuhle rybu vzal??? Proč?? Abyste se ukázali v dobrém světle, jaký jste dobráci nebo se snad bojíte toho, že s váma nebude nikdo diskutovat??
Já převážnou většinu ryb pustím, ale nějakou tu šupinu od vody odnesu. Co je natom??? Proč píši až dnes?? Jaký si Emil Swoboda v časopisu Rybářství v rubrice Nejnejnej je vyfocen se sumcem 235 cm a u něj je psáno RYBA VRÁCENA VODĚ, přitom ze sumce teče krev a pán drží v ruce nůž. Na rybu má právo, RŘ neporušuje a tak proč píše takovou blbost.Toto je jeden z případů, který je zjevně odhalen! Kolik jich je neodhalených je ve hvězdách,to se netýká jen fotek v časacích.Vyfotit třeba kapra na podložce a napsat: „byl puštěn“ umí každý, ale jak to je doopravdy zná jen lovec. Proč lžem a nebo je to jen nová moda a rybolovná technika????
Sensas alebo Mosella?
24.1.2011 | zulu | Feeder | 8.083 zobrazení | 37 odpovědí
Aké máte skúsenosti s týmito krmivami v používaní na feeder? Ktoré z nich sa vám zdajú byť použiteľnejšie vo väčších množstvách situácii? Používate krmivá iba priamo určené na feeder od týchto výrobcov, alebo si aj miešate druhy určené na plávanu, a komponenty od nich?
Jak a kdy jste začali rybařit?
22.1.2005 | HaD | Ryby | 8.082 zobrazení | 46 odpovědí
Vedou se zde různé diskuze, jak chytat, kde chytat, na co chytat,
o rybářském náčinní… Mě by ale tentokrát zajímalo, jak jste se
dostali k rybařině, v kolika letech jste začali chytat apod.
U nás v rodině nebyl široko daleko žádný rybář. Přesto jsem byl dle
vyprávění už od cca 3 let zcela fascinován podvodním životem. Na
dovolených v Jugošce jsem stále koukal na ryby do vody, potápěl se za nimi
atd.. U dědy jsem pak na chatě okolo 3–4 let poprvé chytal karásky na
tůni. To byly snad nejkrásnější okamžiky mého dětství-skvělej děda,
babička a tůň s nádhernýma zlatýma karáskama, užovkama a žábama.
Můj osud se tehdy zcela „upevnil v kramflecích“ a v 7 letech jsem po
absolvování ročního rybářského kroužku poprvé legálně nahodil.
Další rok jsem absolvoval druhý „díl“ kroužku (taky to mělo něco do
sebe, když člověk pro získání lístku musel dva roky chodit do kroužku),
úspěšně složil zkoušky a od té doby mě rybařina zcela pohltila. Tedy
když nepočítám takové dvouleté intermezo mezi 16–18 rokem, kdy jsem se
pachtil, abych ulovil rybu jinou. V 18 se mi to povedlo a k rybám jsem se
vrátil a drží mě to dodnes, stejně jako ten tehdejší největší
životní úlovek – moje manželka. Co vy, jak to bylo u vás?
rybaření a cigarety
13.3.2004 | rarach | Ryby | 8.082 zobrazení | 34 odpovědí
Normálně jsem nekuřák, když pominu pár cigaret za rok po prohraném zápase ve fotbale nebo když mne rozhodčí vysype tak hulím jenom na rybách. Máte někdo taky takovou úchylku, že jak přijdete k vodě musíte hulit?