Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Hostanka na Slovensko
16.3.2006 | Ciffik | Rybaření v zahraničí | 8.171 zobrazení | 16 odpovědí
Chtel bych se zeptat jak si mohu vyridit na slovensku hostenku a kolik to tak asi stoji…presneji jedu na jizni slovensko a potreboval bych hostenku asi na tyden…+ jak dlouho trva takove vyrizeni hostenky…pprosim poradte
Melasa
17.3.2013 | Bulldog.o | Feeder | 8.170 zobrazení | 20 odpovědí
Vážení přátelé, dostal jsem lahvičku „melasy“ a nikdy jsem ji nepoužíval. Nemůžete se někdo podělit o nějaké zkušenosti s tímto přípravkem. Množství melasy do krmení? dipování melasou? Vhodnost? apod… Vím, že na zadní etiketě je jakýsi návod, ale je to klasika „super, nejlepší, kapři 100kg, mistr světa“.....
Rybářské křeslo
7.4.2016 | LenkaFlidrova | Ostatní nádobíčko | 8.167 zobrazení | 8 odpovědí | upravit
Dobry den, tatkovi uz dosluhuje rybarske kreslo, tak jsem se rozhodla, ze mu k narozeninam koupim nove. Ale kdyz koukam na ty ceny, tak je to hruza:( tak jsem se chtela zeptat, jestli staci treba takoveto levnejsi? http://www.wildcarp.cz/…w-chair.html . je to dobra koupe? Diky za rady. Lenka
Co je to za rybku?
3.6.2008 | JirkaCV | Bílá ryba | 8.166 zobrazení | 38 odpovědí
S touto rybou jsem se setkal zatím poprvé. Tuším, že se jedná o jelce tlouště. Je to tak? Díky.
Pravidla pískovny va Veselí nad Lužnicí.
31.5.2006 | fila | Domácí revíry | 8.159 zobrazení | 16 odpovědí
Letos tam jedeme na zahájeni, ale myslim, že se tam nesmí stanovat.Nechce se mi na 4 hodiny stěhovat jinam.Můžu dostat pokutu?Jak to řešíte vy?Dík za info.
Pravidelné přezkušování členů ČRS
19.10.2006 | Shrek | Legislativa | 8.154 zobrazení | 63 odpovědí
Přátelé,zajímal by mě váš názor na povinné přeskušování znalosti RŘ.Co byste říkali na řekněme tříleté přezkušování znalostí RŘ.Pokud by dotyčný toto přezkoušení neudělal,měl by po povolence.Co vy na to?Mělo by to význam?Pomohlo by to snížit už tak vysoký rybářský tlak na naše revíry?Díky za názory.
Vesta
9.6.2005 | Tloust | Ostatní nádobíčko | 8.138 zobrazení | 52 odpovědí
Používáte vestu?Jak často? A jak jste s ní spokojení? Pro mě je nepostradatelná mám v ní všechno co potřebuju akorát si vezmu prut do ruky a jdu.
Jaka je nejlepší třpytka na štiku???
18.6.2005 | kapr444 | Přívlač | 8.130 zobrazení | 13 odpovědí
V neděli (19.6.2005) jedu zkusit vláčku a nevím na jakou třpytku mám chytat nejsem žádný profesionál chytám teprve 1/2 roku a mam jenom klasické třpytky po kamarádovi proto potřebuju poradit!!!!
Kopyta,gumy a tvistry
23.6.2010 | malej.uzasnak | Přívlač | 8.126 zobrazení | 44 odpovědí
Vodí se nejak zvláštně Tvistry Kopyta nebo podobné nástrahy ? npř:jenom přitahovat nebo přitahovat a zvedat a sklánet špičku prutu ?
kormorány
4.11.2005 | ywan | Ryby | 8.124 zobrazení | 53 odpovědí
no páni, kormorány si už začínajú brúsiť zobáky na naše ryby. Idete skúsiť niečo proti nim podniknúť alebo kašlete na ne? U nás legálny odstrel zamietli a zamietajú ho ďalej. prak a ložiskové guličky už mám nachystané Na pláne ich mám min. 10. Viem že je to ilegal a keby ma niekto chytil tak mám zarobené pekné peniaze, ale už sa na to fakt nedá pozerať
Rybářská stráž
24.11.2012 | zurekmichal | Vaše názory | 8.117 zobrazení | 81 odpovědí
Jak je možné,když dojde rybář k vodě a začne chytat a po chvíli
dojde porybný a řekne rybářovy,že sedí na jeho místě.Rybář řekne,tak
si sedněte o tři metry dále,porybnému to není moc pochuti,ale přece si
oposedne,začne chytat.Po chvíli si stoupne veme si placku a začne
konkrétního rybáře dost vážně kontrolovat a přitom nic nezjistil.Myslel
jsem si , že rybářská stráž má právo kontrolovat rybáře jenom ,když
ryby neloví.
Prosím může někdo reagovat na tento dotaz a odpovědět,jak to je s tou
kontrolou jestli má či nemá právo kontrolovat rybáře,když loví ryby.
Předem děkuji
Lov jehlic rohozubých
22.6.2010 | Jak.novi | Dravci | 8.114 zobrazení | 26 odpovědí
Jelikož se zde stále objevujou fóra typu: jak na kapra
jak na štiku
atd. Tak jsem se rozhod, že založím fórum trochu exotické. Pokud jste už
někdy lovili jehlice, pochlubte se způsobem, kterým jste je chytali. Způsob
rybolovu nechám na vás. A fota nejsou na škodu! :-)
Chytání v proudu
3.5.2007 | rybar12 | Tipy & triky | 8.111 zobrazení | 19 odpovědí
Dobrý den,
s rybařením začínám a chtěl bych se zeptat jak na to aby mi na Labi
nebral proud vlasec atím pádem neustále nevytahoval policajta. Nejdřív jsem
myslel, že to bude malým olovem, tak jsem nakoupil olovo 80g a pořád se to
opakovalo. Policajt vždy vyjížděl nahoru. Zkusil jsem tedy na něj dát
olůvko 15g a vše přestalo. Mám ale strach, že takhle má celá sestava
velký odpor a ryba při takovém odporu pořádně nezabere. Jak to tedy
děláte vy? Spousta rybářů na druhém břehu si klidně háže doprostřed
řeky a vše je v pohodě, mě to pořád tahá policajta (teda bez té
zátěže). A kolikati gramová olůvka používáte? Mám změnit montáž na
nějakou jinou – používám klasa průběžné olovo. fakt si nevím rady.
Budu moc rád když odpovíte a poradíte. Díky všem. Jo a chytám na Labi
okolo Lysé n.L, Nymbursko apod.
Zkušenosti na Ohři
28.5.2014 | Bulwei | Přívlač | 8.108 zobrazení | 32 odpovědí
Zdravím všechny, chtěl bych se vás zeptat jestli někdo zvás ma zkušenosti s přívlačí na Ohři v okolí Žatce-Postoloprty-Louny, letos bych v těchto lokalitach chtěl rybařit. Děkuji za odpovědi
Pruty a navijaky SEMA
15.7.2010 | Slup1 | Přívlač | 8.100 zobrazení | 36 odpovědí
Zdravim chtel bych se vas zeptat rad bych si koupil nejaky privlacovy prut s navijakem od firmi SEMA opravdu nejakou spicku a proto bych potreboval poradit jaky prut a jaky navijak od teto firmy predem dekuji.
Vrchol rybařiny
11.1.2011 | | Vaše názory | 8.096 zobrazení | 78 odpovědí
Zdravim Vás kolegové,pozastavil jsem se nad pojmem „vrchol rybařiny“.A zajímalo by mě,co pro každého z Vás tento výrok vlastně znamená?Pro někoho je vrchol rybařiny,technika lovu (kaprařina,muškařina…).Pro jiného zas trofejní úlovek,díky kterému může zhmotnit své těžce dobité zkušenosti a smozřejmě štěstí.Další může argumentovat jiným způsobem,je jich dost..Fotky vítány. Zdraví DV
pomoc výběru wobleru na podzimní chytání.
24.10.2010 | Herry | Přívlač | 8.088 zobrazení | 35 odpovědí
Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem wobleru a barvou wobleru(možno od firmy SALMO)na podzimní chytání candátů.Znám jeden revír, kde se vyskytuje velké množství krásných krasavců a letos bych jim chtěl provětrat šupiny, ale nejsem ještě zkušený v přívlači.Abych vše upřesnil používám prut Beast Master 270cm s gramaží 5–20g.Spíš bych to viděl, že žádné experimentování a vyzkoušet přírodní barvy rybiček.Děkuji všem za odpověď.
Nedostupnost autem k vodě
6.5.2009 | standas | Vaše názory | 8.070 zobrazení | 65 odpovědí
V posledních letech si všímám přibývání zákazů a různých závor k vodě, proč? někde se budují pro ciklisty stezky a rybáři tam nemůžou,přitom platíme silniční danˇa jsme v nároku k přístupu k vodě. Co stím? Jaké jsou vaše zkušenosti?
Servisování navijáku ano/ne
8.9.2014 | Dany73 | Navijáky | 8.069 zobrazení | 32 odpovědí
Vláčkařský naviják Shimano Twin Power 3000, pořizovací cenu 4,5 tis., po 2,5 letech citelně zhoršený chod (jakoby zatuhnul). Jaké máte zkušenosti s odborným servisem tohoto běžného opotřebení? Vyplatí se finančně a z hlediska budoucnosti? Díky
tloušti nad 50
16.11.2005 | skwor | Bílá ryba | 8.064 zobrazení | 34 odpovědí
Už jsem podobný téma dával, ale teď by mě zajímalo, kolik máte tloušťů nad půl metru?Mě se povedly letos ryby 51 a 53cm.