Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Proč mizí rybí druhy z našich řek?
28.1.2011 | Poldík | Domácí revíry | 6.934 zobrazení | 46 odpovědí
Rád chodím rybařit k vodě, kde nevím co ulovím za rybí druh.Pravdou však je,že poslední roky je náhoda ulovit lína, lipana a okouna i tam, kde se to rybami jen hemžilo. Je ryb opravdu málo?
Domácí výroba TRIPOD???????
15.2.2006 | Petas | Ostatní nádobíčko | 6.933 zobrazení | 18 odpovědí
Zdar kolegové. Nemáte někdo návo, jak si vyrobit tripod doma ( tedy spíše v dílně ),, jsem manuálně zručný, ale mám trochu problám s kloubem na podstavec. chtěl bych, aby vypadal asi jako na rybyrybkyrybicky.cz
DIK moc za případné rady.
Vláčecí nástraha na pstruhy
10.3.2005 | Zlinsky_lovec | Lososovité ryby | 6.928 zobrazení | 25 odpovědí
Čau,jakou vláčecí nástrahu nejvíce používáte při lovu pstruhů přívlačí?Byl bych rád,kdyby jste napsali výrobce a výrobek. Kdyby byl i odkaz,byl bych rád. Děkuji,denyg
Kolik utratíte ročně za přívlač?
12.11.2004 | Zlinsky_lovec | Přívlač | 6.923 zobrazení | 46 odpovědí
Dnes jsem byl u nás ve Zlíně v rybářském obchově For Fishing(bývalý Kováč Zlín) a potkal známeho,starého muškaře a vláčkaře a shodou okolností došlo k řeči,kolik asi tak vrazí do rybolovu. Odpovědi jsem se až zděsil:Okolo sto tisíc. Připadalo mi to hrozně moc(za takový prachy už jde pořídit auto nebo spoustu jiných užitečných věcí). Pak jsem si ale uvědomil,že když jsem minule byl pro twistery,woblery,atd,tak jsem tak utratil něco přes hadr. Dnes jsem byl zase,koupil jsem si streamry,háčky na streamery,smáčky,plandy,atd a vyšlo mi to aky skoro na hadr. Takovéto nakupy ovšem nedělám každý den,ale jen několikrát do roka(2–3krát). Zajímalo by mě,kolik do vláčky ročně asi vrazíte!?Zatím díky,denyg
Vlasce?
22.3.2006 | Pines | Ryby | 6.913 zobrazení | 40 odpovědí
Ahojky, poradíte někdo „univerzální“ vlasec? Jaký má vliv na vlasce barva..potápivost…a jiné parametry??? Díkes
Nové druhy ryb
23.10.2008 | Robur | Ostatní ryby | 6.911 zobrazení | 33 odpovědí
tak si tak nějak bilancuji co se začíná objevovat za nové druhy, myslel jsem kdo ví na co nepřijdu a zase moc jich není. Co považujete za nové druhy, které se opět začínají chytat?
MS v přívlači 2011
29.8.2011 | osprey | Rybaření v zahraničí | 6.906 zobrazení | 51 odpovědí
Do tohoto fóra budu vkládat informace, které David zašle z dějiště MS v přívlači. David se účastní jako asistent svého ligového kolegy Tomáše Krejči, který je členem reprezentačního družstva.
soukromý revír Sarlák v Písku
31.1.2011 | lukyno123456 | Domácí revíry | 6.893 zobrazení | 9 odpovědí
kdo navštívil tento revír?doporučuji ho.levné a super kaprařina.plus nádherní amuři
Časopis čistě o přívlači a muškařině
15.5.2008 | bucharovic | Obchod | 6.877 zobrazení | 49 odpovědí
Rozhodl jsem se otevřít tuto otázku ,protože jsem po zvážení mnoha důvodů dospěl k názoru,že podobné periodikum na našem trhu chybí. Podle profilů Vás registrovaných zde , ale i na konkurenčních stránkách – Mrk. cz, jsem seznal , že základna rybářů věnujících se převážně výše jmenovaným ,, královským“ disciplínám rybařiny je velmi početná. Podotýkám,že nejsem ani potenciálním vydavatelem , ani nemám nic společného s trhem nástrah či rybářského vybavení. Jde mě čistě jen o otevření debaty na toto téma. Pokusím se stejnou otázku položit i na ,,konkurenčních „ stránkách – Mrk.cz , a to proto abych zjistil jaké jsou názory mezi co nejširší rybářskou veřejností. Dost se divím,že tuto mezeru na trhu odborně zaměřených časopisů zatím nikdo nezaplnil. Přemýšlel jsem nad problémem , zda by bylo v tomto úzce specificky zaměřeném časopise po pár měsících o čem psát. Odpověděl jsem si že – ano. Stačí si projít různé ( třeba i krátké ) příspěvky zde na Chytej.cz ale i na Mrk.cz , které se vláčce a mušařině věnují. Já osobně jsem z mnoha diskusí vytěžil daleko víc potřebných informací než z různých byť sebelépe napsaných článků. Přímá debata má ( podle mně ) daleko víc ,,punc“ praxe než sáhodlouhé články ,jejichž náplň se ve větší či menší míře točí stále dokola. A tak si myslím,že utvořeno z opravdu fundovaných názorů , otázek a odpovědí širokého spektra ,,Mrkáčů“ i ,, Chytáčů“ by mohlo vzniknout cosi , co by každý měsíc potěšilo nejen mně , ale věřím že i tisíce dalších. Dalo by se říci,že proč něco podobného,když na obou serverech je podobných informací dost a dost ? Ne každý ale má přístup na internet a přitom je ,,lačný“ po novinkách na poli rybařiny. Mezi oběma ,,konkurenčními“ servery podle jistých známek panuje rivalita . Je to logické . Já se však ptám – nemohli by se ,,oba týmy“ v podobném projektu ,, spojit“ a spolupracovat ? Proč hledat cesty co nás rozdělují , když se nám nabízí cesta která by nás mohla společně dovést k cíli ke kterému zatím směřujeme každý zvlášť ?! I kdyby se ani jeden z ,,týmů“ podobné myšlence ,,nenaklonil“ , stále je tu šance , že si naší debaty a názorů všimne někdo , kdo podobné záležitosti pomůže ,,vdechnout život“ . Já věřím,že by to bylo ku prospěchu věci zvané – sportovní rybařina. Díky
Trofejní úlovky v roce 2012
4.1.2013 | Venik2 | Vaše názory | 6.867 zobrazení | 62 odpovědí
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak je možné že admin povolí uložení do trofejních úlovků, tolik fotek s lživými popisy? to si tam každej může dát 30cm sivena a nazvat ho 49cm. viz letošní největší úlovek sivena (ů)
matchový prut
30.3.2013 | PETR-rybar | Pruty | 6.866 zobrazení | 13 odpovědí
Jsem vášnivý plavačkář a na splávek chytám prakticky všechny ryby, tak jsem se rozhodl pořídit nějaký matchový prut. Ale s výběrem si nevím moc rady. Hlavně jakou délku. Našel jsem na netu pěkný prut od Shimana za příznivou cenu (http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…fa-1051.html). Tato značka mě nikdy nezklamala, tak bych u ní chtěl zůstat. Budu rád za vaše rady a názory.
help me! Tloust a tresne
5.7.2005 | Ciffik | Bílá ryba | 6.865 zobrazení | 39 odpovědí
kdyz jsem asi 20 vyrazil na ryby samozrejme vlackou na mou oblibenou reku nestacil jsem se divit byl tam kamarad a chytal prave na tresne ktere byly jeste nezrale skoro az zelene pomalu. a nachytal jich. rekl jsem si kdyz mu to tak jde tak ja jsi chytnu taky jednoho. pockal jsem si az do vcerejska kdy tresne byly krasne cervene a sladke a nahazoval jsem jak blby do sve reky a nic. chytal jsem bez splavku asi od 9–13 hod. nekrmil jsem predem. co jsem udelal spatne. prosim kamaradi poradte jsem naprosto zoufalej vzhledem k tou ze tech tloustu tam je nejmin 100000… a ja nemuzu na tresne vytahnout ani jednoho. please pomzte
obchod v praze
18.9.2010 | deniiis | Obchod | 6.858 zobrazení | 28 odpovědí
prosím vás neznáte nějaký rybářský obchod co má otevřeno v sobotu a v neděli víc jak do 12:00.někde v praze nebo okolo prahy.děkuji
Přednáška Chytání dravců na mušku.
25.7.2007 | brčal | Muškaření | 6.854 zobrazení | 34 odpovědí
Je možnost jednodenní akce přednáška -Vázání a chytání dravců na mušku.Akce by se konala na Severní Moravě.Přednášet budou jedni z nejlepších odborníků na chytání dravců v ČR i ve světě.
muškaření v zahraničí
4.12.2010 | mcflurry | Muškaření | 6.845 zobrazení | 15 odpovědí
chtěl bych svému 13 letemu synovi pořídit nějaký zájezd kde by si zamuškařil.Chtěl bych aby to bylo v zahraničí cca tak na 3–4 dny.Máte s tím nějaké zkušenosti?
Co vás na tom bere ???
26.12.2010 | Mr. Vydra | Vaše názory | 6.842 zobrazení | 45 odpovědí
Co vás nejvíce baví na rybaření pište cokoliv jenom né že vás baví trápit ryby. DÍKY ZA BOHATÉ PŘÍSPVĚVKY
Unikátní zaběry dravců z vašich výprav
13.1.2010 | Vydra11111 | Přívlač | 6.838 zobrazení | 23 odpovědí
bude se diskutovat o tom jak komu kdy a kde zabrala napr. stika candat atd................................................................................
Jak na?
3.4.2010 | bondysta | Kaprařina | 6.834 zobrazení | 26 odpovědí
chtel jsem se zeptat jestli by mi sem nekdo dat navod jak navazat krmitko.obrazek by byl nejlepsi.dekuju
NEJ NEJ RYBA
14.6.2005 | Wobler | Přívlač | 6.834 zobrazení | 36 odpovědí
NAPISTE MI JAKOU MATE NEJ RYBU NA PRIVLAC
Svítící / fosforové vláčecí nástrahy
20.8.2009 | | Přívlač | 6.833 zobrazení | 12 odpovědí
Nedávno jsem si pořídil několik kusů fosforových twisterů. Zkoušel jsem je nasvítit a poté s nimi v noci vláčet. Docela dost dlouho to svítilo a připadalo mi to jako zajímavý pokus – skončil jsem ale bez rybky :-( Zajímalo by mě, jaké s touto v noci svítící nástrahou máte zkušenosti. Popř. s twistery/kopyty nebo i jinými svítícími vláčecími nástrahami. Do některých se dá dokonce vložit lámací svítící tyčinka. Chytli jste v noci na tyto svítící nástrahy někdy něco? Díky za tipy.