Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
jaký máte nejlepší zažitek z letošních ryb
4.12.2005 | foxRM | Ryby | 7.136 zobrazení | 54 odpovědí
jaký máte nejlepší zažitek z letošních ryb
vláčecí prut
28.3.2009 | OndraČ | Dravci | 7.126 zobrazení | 43 odpovědí
Ahoj chtěl bych se vás zeptat jaky vláčesí prut by jste si vibraly? Shimano Catana BX Spinning délka 240cm zátěž 5–20g a nebo Shimano Catana BX Spinning délka 270cm zátěž 5–20g?
Svítící / fosforové vláčecí nástrahy
20.8.2009 | | Přívlač | 7.122 zobrazení | 12 odpovědí
Nedávno jsem si pořídil několik kusů fosforových twisterů. Zkoušel jsem je nasvítit a poté s nimi v noci vláčet. Docela dost dlouho to svítilo a připadalo mi to jako zajímavý pokus – skončil jsem ale bez rybky :-( Zajímalo by mě, jaké s touto v noci svítící nástrahou máte zkušenosti. Popř. s twistery/kopyty nebo i jinými svítícími vláčecími nástrahami. Do některých se dá dokonce vložit lámací svítící tyčinka. Chytli jste v noci na tyto svítící nástrahy někdy něco? Díky za tipy.
Světlo
4.9.2008 | Robur | Ostatní nádobíčko | 7.118 zobrazení | 41 odpovědí
Čím svítíte při nočním rybolovu? Jak na pruty, tak na ruce. Případně zda si myslíte, že to rybám vadí či odrazuje? Kladu tuto otázku v kontextu orlického videa a lovu nonstop, kdy je povinost mít místo lovu i světelně označeno.
Domácí výroba TRIPOD???????
15.2.2006 | Petas | Ostatní nádobíčko | 7.114 zobrazení | 18 odpovědí
Zdar kolegové. Nemáte někdo návo, jak si vyrobit tripod doma ( tedy spíše v dílně ),, jsem manuálně zručný, ale mám trochu problám s kloubem na podstavec. chtěl bych, aby vypadal asi jako na rybyrybkyrybicky.cz
DIK moc za případné rady.
nuda u vody
26.8.2006 | Zcuter | Ryby | 7.108 zobrazení | 39 odpovědí
jak se vám podařilo zahnat nudu u vody když vám třeba neberou- a ccete u vídy zůstat????máta nějaký tajný recept??-podělme se o ně…
Unikátní zaběry dravců z vašich výprav
13.1.2010 | Vydra11111 | Přívlač | 7.096 zobrazení | 23 odpovědí
bude se diskutovat o tom jak komu kdy a kde zabrala napr. stika candat atd................................................................................
Na jake ryby se specializujete
15.6.2005 | Wobler | Dravci | 7.093 zobrazení | 44 odpovědí
Na jake ryby se specializujete
Kupujete pruty navijáky pře E-shop?????,
29.11.2005 | Pytel | Pruty | 7.092 zobrazení | 35 odpovědí
Chtěl jsem se zeptat kupujete pruty navijáky přes E-shop???A jestli si je třeba někde do obchodu jdete nejdřiv ošahat a pak až kupujete přes e-shop kvuli ceny ????
kde ošahat?
16.12.2012 | sidla | Přívlač | 7.084 zobrazení | 62 odpovědí
zdravím, mám v merku doplnit 2–3 pruty na přívlač na další sezonu. rád bych si ozkoušel a ,,ošahal,, pruty od dragonu a skeletory,ty ale myslím nebude problém najít. ale ty dragony kde v okolí Zlína? Uh, nebo U. Brodu? Kromeříže? viděl bych to na nějaký delší 2,7–3m candátový prut,jeden tvrdší universál aj na sumíky a taky bych rád odzkoušel nějakou chvějivku a ty od dragonu jsou na výběr…jo a taky doporučíte mi nějakou? líbí se mi http://www.rsp-fishing.cz/…-2-75m-2-12g
v ostatních prutech mi už pomohl sethy
Muškařina....pro úplnýho začátečníka
22.9.2006 | Ciffik | Muškaření | 7.084 zobrazení | 32 odpovědí
zdravim vsechny, chtel bych se pristi rok zacit venovat teto prekrasne rybarske discipline jen nevim jak zacit…(precetl jsem vsechny clanky na netu dostupne)…presto bych chtel znat vas nazor…chytal bych predevsim na strednich rekach…cca 10–20m sirokych…(voda MP) …jakou sestavu byste mi doporucili?…(chtel bych se vejit cca do 5000 max 7000Kc)…uvazoval jsem no spis se mi zalibil proutek od shima…Technium Diaflash Fly 2,90m aftma 6/7 a k nemu navijacek od teze firmy…Shimano Ultegra co vy an to?…da se s tim chytat?:-)
Soukromý revír Rybí zahrádka
26.6.2012 | Mr. Vydra | Závody | 7.081 zobrazení | 2 odpovědi
Chci se jen zeptat zda už někdo byl na soukromém revíru rybí zahrádka a zda neví nějaké pravdidla rybolovu nebo alespon možnosti zavážet, prostě jak to tam chodí. díky
Prut na pstruhy a okouny
1.10.2013 | RybářDan | Přívlač | 7.077 zobrazení | 42 odpovědí
ahoj prosím o radu jaký mám koupit prut na pstruhy a okouny. použití potok a malá zarostlá řeka. cena 0–1500 díky moc
C&R na pstruhovkach
6.5.2005 | pupak | Lososovité ryby | 7.076 zobrazení | 34 odpovědí
Myslite si, ze ma smysl styl C&R pri privalci s trojhakem a protihroty? Pochopim to u jednohacku a treba i se zamacklym protihrotem, ale u trojhaku s protihroty mi to hlava nejak nebere!!! Z vlastnich zkusenosti vim, ze mnoho ryb, zejmena tech malych, to nerozdejcha (pri odhackovani z trojhacku s protihroty, ktere nebyva u male mrskajici se rybky jednoduche, se rybam polamou casto zebra, poskodi se tlakem ruky vnitrni organy, dojde k sejmuti vetsiho mnozstvi slizu atd.) Neni to jen alibismus dotycnych lidi honosit se titulem cestneho rybare a pritom za nim potopa?
matchový prut
30.3.2013 | PETR-rybar | Pruty | 7.070 zobrazení | 13 odpovědí
Jsem vášnivý plavačkář a na splávek chytám prakticky všechny ryby, tak jsem se rozhodl pořídit nějaký matchový prut. Ale s výběrem si nevím moc rady. Hlavně jakou délku. Našel jsem na netu pěkný prut od Shimana za příznivou cenu (http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…fa-1051.html). Tato značka mě nikdy nezklamala, tak bych u ní chtěl zůstat. Budu rád za vaše rady a názory.
Smajlíci na chytej.cz
12.3.2006 | BoBo-Falknow | chytej.cz | 7.066 zobrazení | 37 odpovědí
Přišel čas opět pošťouchnout HaDa a po úspěšné likvidaci baneru přijít s něčím dalším. A proto se ptám:
Chybí vám smajlíci? Chtěli by jste je zpět? A proč?
Vrhače koulí
17.11.2011 | superweb | Tipy & triky | 7.060 zobrazení | 21 odpovědí
Už delší dobu přemýšlím co z mimorybářského obodu by se dalo
použít na vnadění – napadly mě i kraviny typu použití paintbalové
pušky na boilies :)
Teď jsem na idnesu narazil na článek o vrhačích sněhových koulí:
http://hobby.idnes.cz/…y-domov.aspx?…
Podle mě by některe kousky nebyly na krmné koule špatné..a ty kleště na
tvorbu koulí taky nevypadají zle :) Nějaké zkušenosti s něčím
podobným?
Přemnožení boleni na dolním Labi
23.11.2010 | Droman | Dravci | 7.056 zobrazení | 44 odpovědí
Jakou máte kdo zkušenost s bolenama na labi? Já jsem za poslední 2 měsíce (cca 25 výjezdů) nachytal 19 bolenů a ani jednu rybu jiného druhu. Při vláčení zkouším snad všechny možné nástrahy, prochytávám břehy a pod. ale ani štika, ani okoun. Jen bolen za bolenem. Dle mého jsou pěkně přemnožení a začíná to být dost velký problém. Téměř vždy když dorazím k vodě ulovím 1–3 kusy během cca 2 hodin. Chytám na labi od Štětí až po Děčín. Dole po proudu je to „horší“. Bolena jsem vždy považoval za nejopatrnější plachou rybu, ale poslední dobou to tak vážne nevidím. Není problém vytáhnout jednoho a za cca 5min druhého a to se na břehu opravdu neplazim. Vůbec si nestěžuju je to super zážitek a boj, ale člověk by taky rád uvláčel něco jiného. Jakou zkušenost máte s bolenama na Labi vy?
Zavážení nástrah v roce 2007 - ZMĚNA?
4.1.2007 | HaD | Legislativa | 7.055 zobrazení | 38 odpovědí
Dnes jsem byl kamarádem upozorněn v souvislosti s mým návrhem na loňské výroční schůzi MO Tábor (navrhoval jsem mj., aby bylo povoleno zavážení nástrah na Lužnici 3 a 4) na skutečnost, že naše MO i přes příslib povolení zavážení jej naopak výslovně v popisu revírů zakázala. Když jsem po tom trochu pátral, protože mi byl výslovný zákaz divný, neboť bylo vždy zavážení výslovně zakázáno a muselo být v popisu revíru naopak výslovně povoleno, zjistil jsem, že již není zavážení nástrah zakázáno vůbec (příslušné ustanovení v RŘ 2007 – původně par. 13, bod IV. – chybí a ani v zákoně a vyhlášce jsem o tom na www.rybsvaz.cz nenašel ani zmínku.) Z toho mi vyplývají dvě věci:
- Naše MO si z nás udělala doslova srandu, když udělala pravý opak, než přislíbila ústně i písemně a o celé kauze i o naší korespondenci asi napíšu článek, protože nad tím zůstává rozum stát (původně jsem to udělat nechtěl, protože dělat ostudu našim "představitelům jsem dělat nechtěl, ale tohle je rána pod pás).
- Zavážení nástrah je automaticky celorepublikově povoleno tam, kde je povolen lov z loděk. Aby bylo zakázáno, nesmí být povolen lov z loděk nebo musí být v popisu revíru výslovně zakázáno. POZOR při studiu – od roku 2007 se přestává používat termín „loďka“ a místo něj slovo „plavidlo“, resp. jsou používány termíny oba, i když asi chybně.
Nebo jsem něco přehlédl a mýlím se???
DaH na jaké mouchy chytá Ty parmy?
18.12.2004 | rybar11 | Muškaření | 7.052 zobrazení | 40 odpovědí
Všiml jsem si, že taháš parmy a ostroretky na muchy. Chtěl bych to vyzkoušet i u nás na Olze (Olši)., ale nemám vůbec ponětí jaké to jsou mouchy. Nemohl bys poslat pár foteček těch much? Chytáte ještě někdo parmy na muchy? Všecky zkušenosti sem, docela mně to fascinuje, Vás ne?