Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
chytání na přívlač
3.11.2008 | Jak.novi | Přívlač | 6.859 zobrazení | 33 odpovědí
Na jednom nejmenovaném serveru jsem od jedné osoby dozvěděl že mladší 18 let by nesměli chytat přívlačí a na živou rybku. Jaký je váš názor
Výlov rybníku Vrkoč
4.11.2010 | ras2ta | Vaše názory | 6.858 zobrazení | 22 odpovědí
Chci se zeptat jestli někdo z Vás zavýtel minulý týden do Ivaňe na výlov.Já tam jezdím téměř každý rok.Jelikož sem tam byl už ve čtvrtek tak se vás chci zeptak kteří ste tam byly v neděli,jestli ste vyděli ty kapitální úlovky jestli tam nějaké měly.Já sem ta vyděl jen 13-ti kilového kapra,130 zubatou a albína sumika ten nevim kolik měl,jo a jeste jeden malinký KOI.Co ste viděly VY???
rada - Kdy na štiky?
12.8.2009 | candatek | Dravci | 6.854 zobrazení | 18 odpovědí
jsem zacatecnik a nevim jak na stiky v obdobi uz jsem 3chyt ale jen nahodou tak vas prosim o radu kdy je naa ne nejlepsi jit
< < změna názvu otázky; CeP >
Špička na feeder
28.7.2012 | Don | Feeder | 6.850 zobrazení | 3 odpovědi
Zdravím. Nevlastní tady někdo feeder Spro Dyno force 360MH ? Podařilo se mi utopit light špičku a chtěl bych si dokoupit novou ale nevím jakou má špíčka gramáž v OZ, protože Spro udává jen ligt,medium,heavy ale to mi moc neřekne u výběru nové špičky. Díky za odpovědi
Vaše oblíbené sumcové revíry ČR
22.3.2006 | speed2 | Sumcařina | 6.844 zobrazení | 27 odpovědí
Chtěl bych se vás zeptat kam se letos chystáte na sumce v ČR Předem děkuji
Smajlíci na chytej.cz
12.3.2006 | BoBo-Falknow | chytej.cz | 6.843 zobrazení | 37 odpovědí
Přišel čas opět pošťouchnout HaDa a po úspěšné likvidaci baneru přijít s něčím dalším. A proto se ptám:
Chybí vám smajlíci? Chtěli by jste je zpět? A proč?
DaH na jaké mouchy chytá Ty parmy?
18.12.2004 | rybar11 | Muškaření | 6.842 zobrazení | 40 odpovědí
Všiml jsem si, že taháš parmy a ostroretky na muchy. Chtěl bych to vyzkoušet i u nás na Olze (Olši)., ale nemám vůbec ponětí jaké to jsou mouchy. Nemohl bys poslat pár foteček těch much? Chytáte ještě někdo parmy na muchy? Všecky zkušenosti sem, docela mně to fascinuje, Vás ne?
Jaké krmení pužíváte při chytání kaprů feedrem?
19.3.2004 | Chose | Feeder | 6.833 zobrazení | 13 odpovědí
Ja nejcasteji kukuricny srot,řepku,kukuřici a male kousky brambor. chytam na kukuřici a brambory.
Rapalky
29.11.2006 | Kubajs | Ryby | 6.832 zobrazení | 33 odpovědí
Kde na internetu se dají zakoupit woblery rapala děkuju
Světlo
4.9.2008 | Robur | Ostatní nádobíčko | 6.825 zobrazení | 41 odpovědí
Čím svítíte při nočním rybolovu? Jak na pruty, tak na ruce. Případně zda si myslíte, že to rybám vadí či odrazuje? Kladu tuto otázku v kontextu orlického videa a lovu nonstop, kdy je povinost mít místo lovu i světelně označeno.
Jak slepit bílé červi , co je arabské lepidlo?
1.9.2005 | Hrouzek02 | Bílá ryba | 6.824 zobrazení | 14 odpovědí
Poraďťe jak slepit bílé červi , co je arabské lepidlo a postup použití?
Pruty z karbonového kompozitu
19.12.2014 | Veverak94 | Pruty | 6.822 zobrazení | 10 odpovědí
Zdravim chtěl by jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s prutama
z karbonového kompozitu. Parametry: délka 3,5 m , vrhací zátěž 80–150
g.
Předem díky za odpovědi.
Zavážení nástrah v roce 2007 - ZMĚNA?
4.1.2007 | HaD | Legislativa | 6.816 zobrazení | 38 odpovědí
Dnes jsem byl kamarádem upozorněn v souvislosti s mým návrhem na loňské výroční schůzi MO Tábor (navrhoval jsem mj., aby bylo povoleno zavážení nástrah na Lužnici 3 a 4) na skutečnost, že naše MO i přes příslib povolení zavážení jej naopak výslovně v popisu revírů zakázala. Když jsem po tom trochu pátral, protože mi byl výslovný zákaz divný, neboť bylo vždy zavážení výslovně zakázáno a muselo být v popisu revíru naopak výslovně povoleno, zjistil jsem, že již není zavážení nástrah zakázáno vůbec (příslušné ustanovení v RŘ 2007 – původně par. 13, bod IV. – chybí a ani v zákoně a vyhlášce jsem o tom na www.rybsvaz.cz nenašel ani zmínku.) Z toho mi vyplývají dvě věci:
- Naše MO si z nás udělala doslova srandu, když udělala pravý opak, než přislíbila ústně i písemně a o celé kauze i o naší korespondenci asi napíšu článek, protože nad tím zůstává rozum stát (původně jsem to udělat nechtěl, protože dělat ostudu našim "představitelům jsem dělat nechtěl, ale tohle je rána pod pás).
- Zavážení nástrah je automaticky celorepublikově povoleno tam, kde je povolen lov z loděk. Aby bylo zakázáno, nesmí být povolen lov z loděk nebo musí být v popisu revíru výslovně zakázáno. POZOR při studiu – od roku 2007 se přestává používat termín „loďka“ a místo něj slovo „plavidlo“, resp. jsou používány termíny oba, i když asi chybně.
Nebo jsem něco přehlédl a mýlím se???
Jak navázat sestavu na boční olovo ??
7.8.2008 | Renegade | Položená | 6.815 zobrazení | 15 odpovědí
PLS help
kde ošahat?
16.12.2012 | sidla | Přívlač | 6.812 zobrazení | 62 odpovědí
zdravím, mám v merku doplnit 2–3 pruty na přívlač na další sezonu. rád bych si ozkoušel a ,,ošahal,, pruty od dragonu a skeletory,ty ale myslím nebude problém najít. ale ty dragony kde v okolí Zlína? Uh, nebo U. Brodu? Kromeříže? viděl bych to na nějaký delší 2,7–3m candátový prut,jeden tvrdší universál aj na sumíky a taky bych rád odzkoušel nějakou chvějivku a ty od dragonu jsou na výběr…jo a taky doporučíte mi nějakou? líbí se mi http://www.rsp-fishing.cz/…-2-75m-2-12g
v ostatních prutech mi už pomohl sethy
Prut na pstruhy a okouny
1.10.2013 | RybářDan | Přívlač | 6.810 zobrazení | 42 odpovědí
ahoj prosím o radu jaký mám koupit prut na pstruhy a okouny. použití potok a malá zarostlá řeka. cena 0–1500 díky moc
prut na smáčkování
1.10.2013 | rompeprop | Přívlač | 6.810 zobrazení | 56 odpovědí
Prosím o radu s výběrem prutu na lov okounů a tloušťů pomocí smačků.. Použtí menší řeka . Cena kolem 2000kč Předem díky za vaše doporučení.
Přemnožení boleni na dolním Labi
23.11.2010 | Droman | Dravci | 6.810 zobrazení | 44 odpovědí
Jakou máte kdo zkušenost s bolenama na labi? Já jsem za poslední 2 měsíce (cca 25 výjezdů) nachytal 19 bolenů a ani jednu rybu jiného druhu. Při vláčení zkouším snad všechny možné nástrahy, prochytávám břehy a pod. ale ani štika, ani okoun. Jen bolen za bolenem. Dle mého jsou pěkně přemnožení a začíná to být dost velký problém. Téměř vždy když dorazím k vodě ulovím 1–3 kusy během cca 2 hodin. Chytám na labi od Štětí až po Děčín. Dole po proudu je to „horší“. Bolena jsem vždy považoval za nejopatrnější plachou rybu, ale poslední dobou to tak vážne nevidím. Není problém vytáhnout jednoho a za cca 5min druhého a to se na břehu opravdu neplazim. Vůbec si nestěžuju je to super zážitek a boj, ale člověk by taky rád uvláčel něco jiného. Jakou zkušenost máte s bolenama na Labi vy?
Je aktivni muskareni privlac z hlediska rybarskeho radu?
31.12.2009 | lowend | Muškaření | 6.802 zobrazení | 43 odpovědí
Prestoze vim, ze tato otazka uz na nekterych forech zaznela, rad bych vedel, jak se u vas porybni vyrovnavaji s aktivnim vedenim mokre mouchy nebo lury v dobe, kdy je zakazana privlac. Dnes jsem volal funkcionari rady CRS, ktery mi rekl, ze na Orliku bych mohl mit problem, nebot se rozhodli kvalifikovat popotahovani musky jako privlac. Podobne je to v radlicke organizaci v Praze. Tam jsou smirlivejsi, pokud to bude vypadat jako moucha a ne jako streamer, respektive aspon ne jako stikovy streamer. Precetl jsem si rybarsky rad a podle neho mi spise vychazi, ze pokud uvazu z peri cokoli bez plisku nebo vrtulky, tak to mohu tahat treba na lane za clunem a bude to porad muskareni. Nechci diskutovat, zda je to spravne nebo ne, ale zda je to povolene nebo ne.
Polarizační brýle
19.8.2004 | HaD | Ostatní nádobíčko | 6.802 zobrazení | 16 odpovědí
Používáte polarizační brýle? Jaké a jaké s nimi máte zkušenosti.
Pro neznalé ukazuji efekt (foceno s a bez polarizačního filtru). Bez
polarizačního filtru:
S polarizačním filtrem: