Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

nuda u vody necteno

26.8.2006 | Zcuter | Ryby | 6.772 zobrazení | 39 odpovědí

jak se vám podařilo zahnat nudu u vody když vám třeba neberou- a ccete u vídy zůstat????máta nějaký tajný recept??-podělme se o ně…

chytání na přívlač necteno

3.11.2008 | Jak.novi | Přívlač | 6.769 zobrazení | 33 odpovědí

Na jednom nejmenovaném serveru jsem od jedné osoby dozvěděl že mladší 18 let by nesměli chytat přívlačí a na živou rybku. Jaký je váš názor

Muškařina....pro úplnýho začátečníka necteno

22.9.2006 | Ciffik | Muškaření | 6.759 zobrazení | 32 odpovědí

zdravim vsechny, chtel bych se pristi rok zacit venovat teto prekrasne rybarske discipline jen nevim jak zacit…(precetl jsem vsechny clanky na netu dostupne)…presto bych chtel znat vas nazor…chytal bych predevsim na strednich rekach…cca 10–20m sirokych…(voda MP) …jakou sestavu byste mi doporucili?…(chtel bych se vejit cca do 5000 max 7000Kc)…uvazoval jsem no spis se mi zalibil proutek od shima…Technium Diaflash Fly 2,90m aftma 6/7 a k nemu navijacek od teze firmy…Shimano Ultegra co vy an to?…da se s tim chytat?:-)

Menší naviják na kaprařinu necteno

28.7.2012 | Don | Kaprařina | 6.757 zobrazení | 7 odpovědí

Zdravím, mohli byste někdo poradit naviják vhodný na lov větších kaprů ? Nechci velkokapacitní (bigpit) naviják ale naviják typu catana 4000fb, protože nezavážím a na nahození mi postačí i menší naviják. Díky

Kam na ryby v okoli Plzne necteno

5.3.2010 | jozefbmw1 | Vaše názory | 6.753 zobrazení | 5 odpovědí

Ahojte.Nemohli by ste my poradit kam na ryby v okolí Plzne.Som zo slovenska uz tu byvam 8 mesiacov a este len teraz som vybral rybarsku povolenku ale nepoznam zatial vase rybarske reiry,kde sa oplati ist na ryby,myslim na mimopstruhove revíry.Inac bydlim v Liticich,mam tu kusok na Borsku priehradu ale neviem ci sa my tam oplati ist.Ja si myslim,ze je tam este dost studna voda.poradte my prosim…dakujem

Polarizační brýle necteno

19.8.2004 | HaD | Ostatní nádobíčko | 6.750 zobrazení | 16 odpovědí

Používáte polarizační brýle? Jaké a jaké s nimi máte zkušenosti. Pro neznalé ukazuji efekt (foceno s a bez polarizačního filtru). Bez polarizačního filtru:
S polarizačním filtrem:

DaH na jaké mouchy chytá Ty parmy? necteno

18.12.2004 | rybar11 | Muškaření | 6.749 zobrazení | 40 odpovědí

Všiml jsem si, že taháš parmy a ostroretky na muchy. Chtěl bych to vyzkoušet i u nás na Olze (Olši)., ale nemám vůbec ponětí jaké to jsou mouchy. Nemohl bys poslat pár foteček těch much? Chytáte ještě někdo parmy na muchy? Všecky zkušenosti sem, docela mně to fascinuje, Vás ne?

Rapalky necteno

29.11.2006 | Kubajs | Ryby | 6.747 zobrazení | 33 odpovědí

Kde na internetu se dají zakoupit woblery rapala děkuju

Zkušenosti s navijáky SPRO necteno

21.1.2006 | SS | Rybaření na dírkách | 6.747 zobrazení | 11 odpovědí

Ahojte, máte někdo zkušenosti s navijáky SPRO? jde mě převážně o tyto typy, Intessa 660 – kaprařina W/S 960 – feeder a přívlač.
Ale můžou být i jiné typy, fotky naleznete na www. aquazona. cz

Pruty z karbonového kompozitu necteno

19.12.2014 | Veverak94 | Pruty | 6.730 zobrazení | 10 odpovědí

Zdravim chtěl by jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s prutama z karbonového kompozitu. Parametry: délka 3,5 m , vrhací zátěž 80–150 g.
Předem díky za odpovědi.

Zavážení nástrah v roce 2007 - ZMĚNA? necteno

4.1.2007 | HaD | Legislativa | 6.730 zobrazení | 38 odpovědí

Dnes jsem byl kamarádem upozorněn v souvislosti s mým návrhem na loňské výroční schůzi MO Tábor (navrhoval jsem mj., aby bylo povoleno zavážení nástrah na Lužnici 3 a 4) na skutečnost, že naše MO i přes příslib povolení zavážení jej naopak výslovně v popisu revírů zakázala. Když jsem po tom trochu pátral, protože mi byl výslovný zákaz divný, neboť bylo vždy zavážení výslovně zakázáno a muselo být v popisu revíru naopak výslovně povoleno, zjistil jsem, že již není zavážení nástrah zakázáno vůbec (příslušné ustanovení v RŘ 2007 – původně par. 13, bod IV. – chybí a ani v zákoně a vyhlášce jsem o tom na www.rybsvaz.cz nenašel ani zmínku.) Z toho mi vyplývají dvě věci:

1. Naše MO si z nás udělala doslova srandu, když udělala pravý opak, než přislíbila ústně i písemně a o celé kauze i o naší korespondenci asi napíšu článek, protože nad tím zůstává rozum stát (původně jsem to udělat nechtěl, protože dělat ostudu našim "představitelům jsem dělat nechtěl, ale tohle je rána pod pás).
  2. Zavážení nástrah je automaticky celorepublikově povoleno tam, kde je povolen lov z loděk. Aby bylo zakázáno, nesmí být povolen lov z loděk nebo musí být v popisu revíru výslovně zakázáno. POZOR při studiu – od roku 2007 se přestává používat termín „loďka“ a místo něj slovo „plavidlo“, resp. jsou používány termíny oba, i když asi chybně.

Nebo jsem něco přehlédl a mýlím se???

Nadpis nové rubriky necteno

28.3.2005 | HaD | chytej.cz | 6.727 zobrazení | 47 odpovědí

Vážení Chytejáci, založil jsem novou rubriky, která zatím nese název „Z lovu“ (hned vedle diskuze), kde se můžete podělit o zážitky a fotky z Vašich výprav. O názvu rubriky se v kuloárech živě diskutovalo a tak se ještě ptám na Váš názor, zda současný název zachovat, či jej změnit.

Dosavadní návrhy byly:

1. Chytal jsem
  2. Chytáme
  3. Chytám
  4. Od vody

......

Zkuste se vyjádřit, co by se Vám nejvíce líbilo, případně navrhnout něco lepšího. Děkuji předem za spolupráci!

Superstar. necteno

23.1.2005 | HaD | Ryby | 6.727 zobrazení | 59 odpovědí

Oddychové téma. Sledujete tuhle šou? Já jo

Smajlíci na chytej.cz necteno

12.3.2006 | BoBo-Falknow | chytej.cz | 6.723 zobrazení | 37 odpovědí

Přišel čas opět pošťouchnout HaDa a po úspěšné likvidaci baneru přijít s něčím dalším. A proto se ptám:

Chybí vám smajlíci? Chtěli by jste je zpět? A proč?

imitace červa necteno

4.4.2013 | Poldík | Vaše názory | 6.721 zobrazení | 21 odpovědí

Chtěl bych se zeptat jak funguje imitace bílých červů.Nikdy jsem to nezkoušel,ale teď v chladné vodě možná lepší jak živý nevím.

Feedr v kose necteno

14.11.2004 | zedus | Feeder | 6.719 zobrazení | 31 odpovědí

Chytám především vláčením, ale teď jsem si pořídil feedr abych přečkal dlouhou dobu před novým zahájením vláčecí sezóny. Já vím, že tahle sezóna ještě neskončila, ale zajímalo by mě co se teď a později v zimě dá chytit. Jde mi hlavně o parmy, je jich u nás hafo. Takže otázka zní, jdou teď parmy?

Jak navázat sestavu na boční olovo ?? necteno

7.8.2008 | Renegade | Položená | 6.717 zobrazení | 15 odpovědí

PLS help

pouštění ryb - případný úhyn necteno

15.10.2008 | petr.esox | Legislativa | 6.714 zobrazení | 30 odpovědí

Zdar, nevím jestli tady toto téma už nebylo, ale zajímal by mě názor na pouštění ryb a jejich případný úhyn. četl jsem i články kde píší, že 70% puštěných ryb uhyne. Sám tomu vůbec nevěřím. Jelikož drtivou většinu ryb pouštím, tak dodržuji zásadní pravidla. Vyháčkování probíhá ve vodě, rybu se snažím zdolat rychle a většinou nepoužívám protihroty. Hlouběji zapíchnuté háčky střihám. Někdy však ale mám černé myšlenky, jestli mnou puštěná ryba nezahyne. To bych ji pak snad raději nechytal. O víkendu jsem pouštěl bolena, který měl twistra zaháknutého za žaberní oblouk. Opravdu jsem ho lehce vyprostil, ale přece jen bolen trošku krvácel. Přežil to? Kolik ryb přežije šetrný zásah rybáře?

Přemnožení boleni na dolním Labi necteno

23.11.2010 | Droman | Dravci | 6.713 zobrazení | 44 odpovědí

Jakou máte kdo zkušenost s bolenama na labi? Já jsem za poslední 2 měsíce (cca 25 výjezdů) nachytal 19 bolenů a ani jednu rybu jiného druhu. Při vláčení zkouším snad všechny možné nástrahy, prochytávám břehy a pod. ale ani štika, ani okoun. Jen bolen za bolenem. Dle mého jsou pěkně přemnožení a začíná to být dost velký problém. Téměř vždy když dorazím k vodě ulovím 1–3 kusy během cca 2 hodin. Chytám na labi od Štětí až po Děčín. Dole po proudu je to „horší“. Bolena jsem vždy považoval za nejopatrnější plachou rybu, ale poslední dobou to tak vážne nevidím. Není problém vytáhnout jednoho a za cca 5min druhého a to se na břehu opravdu neplazim. Vůbec si nestěžuju je to super zážitek a boj, ale člověk by taky rád uvláčel něco jiného. Jakou zkušenost máte s bolenama na Labi vy?

kde ošahat? necteno

16.12.2012 | sidla | Přívlač | 6.711 zobrazení | 62 odpovědí

zdravím, mám v merku doplnit 2–3 pruty na přívlač na další sezonu. rád bych si ozkoušel a ,,ošahal,, pruty od dragonu a skeletory,ty ale myslím nebude problém najít. ale ty dragony kde v okolí Zlína? Uh, nebo U. Brodu? Kromeříže? viděl bych to na nějaký delší 2,7–3m candátový prut,jeden tvrdší universál aj na sumíky a taky bych rád odzkoušel nějakou chvějivku a ty od dragonu jsou na výběr…jo a taky doporučíte mi nějakou? líbí se mi http://www.rsp-fishing.cz/…-2-75m-2-12g

v ostatních prutech mi už pomohl sethy