Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Je aktivni muskareni privlac z hlediska rybarskeho radu? necteno

31.12.2009 | lowend | Muškaření | 6.710 zobrazení | 43 odpovědí

Prestoze vim, ze tato otazka uz na nekterych forech zaznela, rad bych vedel, jak se u vas porybni vyrovnavaji s aktivnim vedenim mokre mouchy nebo lury v dobe, kdy je zakazana privlac. Dnes jsem volal funkcionari rady CRS, ktery mi rekl, ze na Orliku bych mohl mit problem, nebot se rozhodli kvalifikovat popotahovani musky jako privlac. Podobne je to v radlicke organizaci v Praze. Tam jsou smirlivejsi, pokud to bude vypadat jako moucha a ne jako streamer, respektive aspon ne jako stikovy streamer. Precetl jsem si rybarsky rad a podle neho mi spise vychazi, ze pokud uvazu z peri cokoli bez plisku nebo vrtulky, tak to mohu tahat treba na lane za clunem a bude to porad muskareni. Nechci diskutovat, zda je to spravne nebo ne, ale zda je to povolene nebo ne.

prut na smáčkování necteno

1.10.2013 | rompeprop | Přívlač | 6.709 zobrazení | 56 odpovědí

Prosím o radu s výběrem prutu na lov okounů a tloušťů pomocí smačků.. Použtí menší řeka . Cena kolem 2000kč Předem díky za vaše doporučení.

Jak nyní berou ryby na Orlíku-Podolsko? necteno

22.7.2012 | kok77 | Domácí revíry | 6.708 zobrazení | 20 odpovědí

Prosím o jakékoliv zprávy jak to jde na Orlíku-Podolsko.Kolik je vody a jaký je stav vody.Díky za jakékoliv odpovědi.

Světlo necteno

4.9.2008 | Robur | Ostatní nádobíčko | 6.701 zobrazení | 41 odpovědí

Čím svítíte při nočním rybolovu? Jak na pruty, tak na ruce. Případně zda si myslíte, že to rybám vadí či odrazuje? Kladu tuto otázku v kontextu orlického videa a lovu nonstop, kdy je povinost mít místo lovu i světelně označeno.

rybník Skála v Hostivicích necteno

25.5.2011 | TarzanCZ | Domácí revíry | 6.698 zobrazení | 7 odpovědí

Zdravím, Předem se omluvám, jestli už je o tomto rybníku založeno jiné vlákno zde ve fóru, ale chtěl bych se poptat na nějaké blizší informace k tomuto revíru. Bydlím kousek od Hostivic, a našel sem v rybářském řádu, že je v Hostivicích nějaký rybník Skála, na kterém platí „pražská“ povolenka, ale jak tak koukám do mapy, tak to je jen nějaká velká louže co? že to má rozlohu jen 0,2ha......tzn. mám dotaz: jsou tam vůbec nějaké ryby, jak ten rybník vůbec vypadá + máte nějaké tipy na tento revír k rybaření? Díky za odpověď

Rybářský kemp necteno

11.7.2008 | Futureriver | Domácí revíry | 6.693 zobrazení | 2 odpovědi

ahoj rybáři rád bych o prázdniny v srpnu vyrazil do nějakého pěkného kempu s pěknou vodou..a hlavně s rybama :) (nejlépe i s dravcema)u nás jich totiž moc neni. anevím kam?(Nejlépe ve středních Čechách ale i ostatní Čechy.)(Předsta­voval bych si chatku s mrazákem,nejsem masař ale jednu nebo dvě rybky bych si přivezl. Předem děkuji za nabídky těm, který mají kempy osvědčené:) ahoj

Člun BARK BT-290 necteno

25.7.2011 | michal94 | Sumcařina | 6.690 zobrazení | 8 odpovědí

Zdravím, jaký je váš názor na tenhle člun chtěl bych ho na zavážení sumcovích bojí. Odkaz je zde http://www.clny-noze.sk/…am/clny-bark Díky za odpovědi

Prut na pstruhy a okouny necteno

1.10.2013 | RybářDan | Přívlač | 6.686 zobrazení | 42 odpovědí

ahoj prosím o radu jaký mám koupit prut na pstruhy a okouny. použití potok a malá zarostlá řeka. cena 0–1500 díky moc

Vlkovské pískovny JČ necteno

8.7.2015 | rompeprop | Domácí revíry | 6.681 zobrazení | 21 odpovědí

Vlkovské pískovny JČCHlapy prosím vás nevíte někdo co se děje na vlkovkách??? Dneska,jsem si udělal výšlap bez prutů a obě závory směrem na Lomnici otevřené z obou cest vyjížděly tatry s vekýma sklopkama všechny po českomoravským štěrkem na každé straně pískoven hromada těžké techniky. Vloni mi kámoš z Veselí říkal ,že by se snad mělo začít do 5let zase těžit.A kdoví jak to vubec dopadne s chytáním. Díky za každé info myslím ,že nejsem sám koho bude zajímat.

Lov na Vranově necteno

24.3.2014 | tomas54 | Kaprařina | 6.681 zobrazení | 11 odpovědí

Ahoj. Chci se zeptat jestli jste někdo chytal na Vranovské přehradě v Jazovické zátoce(Farářka) kapry na boilies. Jak velcí kapři brali a jestli jste vyváželi nebo ne? Zdržte se prosím urážlivých komentářů!! Děkuji za případné odpovědi.

Má nárok student VŠ na slevu??? necteno

3.1.2008 | Rico | Legislativa | 6.677 zobrazení | 51 odpovědí

Jsem studentem VŠ a nikde není pořádně uvedeno jestli my „budoucnost národa“ :) :) máme nárok na studetskou slevu při koupi povolenky, známky, rybářského lístku a placení brigád… Proto prosím ty co o tom něco ví o výstižnou a stručnou odpověď…

5.1. jdu tyhle záležitosti vyřídit a nemam náladu se tam s těma dědulama hašteřit.

Děkuju moc za pomoc :)

Tohle musím mít necteno

9.5.2009 | skwor | Ostatní nádobíčko | 6.673 zobrazení | 39 odpovědí

V souvislosti s fórem „Co bych si nikdy nekoupil“ by mě zajímal pravý opak. O které věci, kterou jste v obchodě s rybařinou zahlédli, jste si řekli „Tak tohle prostě musím mít“? I za cenu, že jste na to museli nějaký čas šetřit.

Cortina Ivančice necteno

7.12.2008 | Kosmik | Domácí revíry | 6.667 zobrazení | 5 odpovědí

Petrův zdar, byl jsem požádán kamarádkou o informaci k rybníkům Cortina v Ivančicích. Potřebovala by vědět hloubku a struktůru dna a popřípadě co tam okolo roste za rostliny. Bohužel, jsem tam nikdy nebyl i když bydlím docela blízko. Všem děkuji za informace.

má bolen dravý žaludek? necteno

28.3.2009 | rgb23 | Bílá ryba | 6.661 zobrazení | 7 odpovědí

Má bolen dravý žaludek?…jednoduchá otázka v testu rybářského svazu na přezkoušení uchazeče pro získaní kvalifikace pro vydání prvního rybářského lístku a přijetí za člena ČRS. Volby: A) ne, B) jen v dospělosti, C) ano. Správná odpověď je A) NE, což mě dost zaskočilo. Nemáte tušení jak/čím bolen tráví potravu? zdá se mi to volaké zmetené.

Okounek pstruhový(bass) necteno

6.12.2014 | Atik | Úspěchy | 6.654 zobrazení | 8 odpovědí

Nedávno tu bylo forum o Slunečnici pestré ,tak se teď ptám na okounka pstruhového.Chytili jste ho,nebo znáte někoho kdo ho chytil?

Chytani na slepem rameni DYJE 7 A,vase uspechy. necteno

9.6.2010 | Losfedos | Domácí revíry | 6.650 zobrazení | 18 odpovědí

Zdravim zajmalo by me jestli nekdo zvas chodi chytat na DYJI 7A slepe rameno Dolni Vestonice,vla­cet,kaprarina,Fe­der,vase uspechy a postrehy,ucine nastrahy,hloubka a foto,diky

Co teď mám dělat??? necteno

15.1.2005 | Tomash | Ryby | 6.648 zobrazení | 45 odpovědí

4all : Stalo se mi něco dost hroznýho! Nevím, jak bych měl začít… Asi všichni znáte server mrk. cz. Taky asi všichni víte o tom, že David někdy před měsícem vyhlásil akci – napiš článek a získáš podběrák. Ještě před touto akcí jsem Davidovi poslal své dva články – „Za rytíři našich vod“ a „Se splávkem na jeseny a tlouště“. Mimo jiné jsem Davidovi zaslal také nedodělaný článek o „lovu na gumové nástrahy“. HaD mi odepsal – Ahoj, děkuji za zaslaný článek. Bohužel jsem už poměrně slušný článek
o přívlači obdržel od .........., který splňuje požadavky. Tvůj je navíc příliš krátký. Pokud v dohledné době nedorazí články z jiných kategoriií a  Ty článeček rozšíříš (o praktické informace), tak jej do akce zařadím.

Díky za pochopení

David

Já to pochopil tak, že David článek do akce nezařadí. Článek jsem časem dopsal, ale to už bylo na chytej napsáno, že podběráky za články jsou fuš… Mezitím jsem se dozvěděl, že na mrku dostanou autoři zveřejněných článků finanční odměnu. To mě motivovalo článek(již dodělaný) jsem zaslal na mrk. cz. David mi poslal domů trička a čepky s logem chytej. cz a také – k mému mega údivu raketový podběrák! Možná, že si vzpomínáte, jak jsem na to reagoval v diskuzi na chytej. cz. Myslel jsem si, že podběrák jsem dostal za článek o plavané, ale to byl omyl. David mi rakeťák zaslal předběžně za článek, který byl již v té době v rukou M. Maťáka… Tímto jsem zklamal nejen Davida Havlíčka a chytejáky,ale především sám sebe! Tuto věc jsem skutečně nezvládl, ale je pro mě důležité, abyste to věděli ode mě. Né z doslechu… David mě o této skutečnosti informoval během dnešního dne – napsal mi emaily a i mi telefonoval. Jsem u toho neuvěřitelně smutný! Je mi to moc líto, ale nechci to nechat jen tak! Neudělal jsem to s úmyslel někoho okrást, nebo si přivlastnit něco, co mi nepatří! TO NE! Píšu to vařejně všem chytejákům, aby věděli, co se také může stát a aby mi poradili jakékoliv řešení z této prekérní situace. Na chytej. cz jsem „objevil“ spoustu senzačních lidí, kterých si velmi vážím a mají veškeré mé sympatie, i když jsem se s nimi nikdy nesetkal osobně. tak například BigMike, jiris, Láďa vydra, Chose, Milky, pupak, Bass, dudu, mirmen, CeP, denyg, Rico a další. Davida Havlíčka aliaz Hada jsem si nechal na konec. David je skutečně skvělí člověk. Bohužel ho neznám osobně, ale do budoucna bych to chtěl napravit. Dříve než jsem se s Davidem „seznámil“ na chytej jsem četl jeho názory a jeho rady prostřednictvím časopisu Kajman. Celkově na mě David působí příjemným dojmem – je skromný, umí stále lovit velké ryby, je otevřený a ochotný se vším kdykoliv poradit. Né že by to neuměli třeba jiris, nebo Big Mike či Milky, ale je to prostě tak… Seznámil jsem vás se svým problémem. Sám problémy řešit umím, ale toto se týká i vás – nejen mě. Sypu si popel na hlavu. Kdyby šel vrátit čas, tak to udělám… Bohužel to nejde. Co se stalo stalo se. Mrzí mě to. Tento problém bych řešil několika způsoby – buď zabalit podběrák a s velikánskou omluvou ho vrátit Davidovi, nebo se pokusit napsat nový a ještě lepší článek… Obě řešeníjsem rozpačitě nabídl Hadovi v našem telefoním rozhovoru… Opravdu mě to moc mrzí a znovu vás žádám o váš názor na tento problém… Děkuji všem za upřímnost… PS : Nechci být za podrazáka a za toho, kdo je schopný zradit kamarády…

Štika necteno

4.12.2004 | jiris | Dravci | 6.636 zobrazení | 59 odpovědí

Zajímalo by mě, jestli někdo z vás chytejáků ví o chycené štice nad metr, kterou dotyční pustil zpět???

privlac - pomoc necteno

21.8.2005 | Hosty | Přívlač | 6.629 zobrazení | 43 odpovědí

Pomúzeme nekdo jak do zacatku s privlaci…?? proste takovej malej navod… celkove co a jak… Dik moc!!!

Co má vlastně v životě smysl...? necteno

10.2.2009 | bucharovic | chytej.cz | 6.628 zobrazení | 52 odpovědí

Každý měsíc v roce má své kouzlo. Únor ho má ale tak nějak méně, než kterýkoliv jiný…

Stál jsem u okna a to, co jsem viděl, dokonale doplňovalo to, jak jsem se cítil. Olověné nebe bylo kladivem, co ve mně dokonale ubíjelo naději na to, že ten holý strom naproti přes ulici bude zase bohatý svým listím, na to, že ta mladá žena, co jde po té ulici mezi mnou a tím smutným stromem, se zase zbaví nutnosti zimního kabátu a celému světu na obdiv zase vystaví své krásné nohy, zkrášlené barvou bronzu a lemem minisukně.

Zase přijde den a já budu moci opustit ten blázinec velkoměsta a ač nevěřící, půjdu a vstoupím do chrámu. Zase projdu těžkou branou vůně lesa a odhrnu závoj zpěvavého ticha. Jako tisíce svíček na oltáři budou zase přede mnou plát odlesky vodní hladiny a já v ten planoucí oltář ponořím svou dlaň. Zase ucítím její dotek a zase uslyším ve své duši -,, Jsi vítán…!“

Třeba jako tehdy, kdy jsem se stal součástí podzimního obrazu a chůze po břehu Labe mě donutila si na chvíli sednout pod prastarým dubem. Nakrmil jsem jídlem své tělo a nikam nespěchajíc, nechal jsem pojíst i svou duši. Ta je bezedná a potravu pro ni určenou, jsem měl okolo sebe v nekonečném množství.

Po druhém břehu šla žena. Tlačila kolo a malé dítě, které bylo jejím pokladem si přidřeplo do trávy, aby sebralo ono ,, cosi“ a s výskotem běželo za ní, aby se svěřilo, jakou vzácnost lze najít v barvách podzimního listí. Mezi nimi a mnou byla řeka a těsně nad ní se mihl vzduchem létající smaragd. To ledňáček dokázal, že drahokamy žijí…

Klížily se mně oči, pod hlavou vojenský batoh a po boku rybářský prut. Najednou se chvěje zem a do toho zvuku, co jako by sem zdánlivě nepatřil, se ozve podivné frknutí.

Chlapec a dívka, oba na koních. Oba mladí, krásní a šťastní. Zbyl po nich pocit bezstarostného chvění a vůně koňského potu, smíšená s kořenitou vůní zeminy, kterou podkovy na koňských kopytech odhodily stranou.

Tehdy, toho dne jsem žádnou rybu nechytil, ale přesto jsem se vrátil domů šťastný. Moje duše pojedla dosyta života a já byl vděčný…

Byl jsem vděčný, jako třeba tehdy, kdy slunce slíbilo nádherný červnový den. Dravým rybám skončil čas lásky a začal čas boje.

Všiml jsem si ho už na Smíchovském nádraží. Stářím vyzáblé tělo měl oblečené do červenobíle kostkované košile a starých manšestrových kalhot barvy oliv. Na zádech měl ruksak a z něj mu vykukoval stařičký rybářský prut. Pár lidí se po něm ohlédlo, snad se i výsměšně pousmálo, ale to proto, že oni si nevšimli jeho očí.

Ty oči byly očima mladíka, byla v nich radost ze života, plamínky humoru a modř nebe.

Potkal jsem ho znovu ve chvíli, kdy jsem se marně snažil přemluvit nějakou tu štiku k útoku na mou třpytku. Nebýt té jeho červené kostkované košile, snad bych si ho ani v olšinách na břehu Berounky nevšiml. Když jsem ho viděl před tím na nádraží, tak jsem se ve své mladické nadutosti usmál při pohledu na jeho starý rybářský prut. Když jsem ho však spatřil, soustředěně nakloněného, jeho modré oči bez mrknutí sledovaly splávek z husího brku a jeho ruce neomylně zasekly přesně ve chvíli, kdy pantáta tloušť spolkl jeho nástrahu, tehdy jsem musel uznat, že mistra nedělá ,, vercajk“, ale zkušenosti a léty získaný grif.

Když jsem se s ním dal po chvíli do řeči, on vyslechl mé nářky nad štikami, co dnes neberou, aby mě poslal namířeným ukazovákem k nedalekému, zatopenému křoví, tehdy jsem pochopil význam slov -,, moudrost stáří a mladická nadutost“. Poradil mně tehdy, jak si mám stoupnout na místo směrem po proudu od křoví, jak nechat třpytku rotovat s proudem a tak mně pomohl ke krásné štice, která se pod tím křovím ukrývala.

Potkal jsem ho u vody ještě několikrát, ale potom přišlo léto, kdy ten moudrý pán zmizel. Snad zemřel, snad jen mu už zdraví nedovolilo dál chodit do chrámu Boha přírody a břehy jeho i mé milované Berounky přišly v jeho osobě o jednu ze svých součástí.

Byl jsem z toho smutný.

Smutný, jako tehdy, kdy jsem viděl umírat ryby po tisících. Tehdy, v jednom mlžném, zářijovém ránu, kdy skalice modrá, nasypaná nezodpovědným člověkem do vod jednoho jezera vedle Labe, dokončila svou proměnu v jed a po té, co z vody vyhnala tolik potřebný kyslík, zabila skoro všechny ryby.

Viděl jsem tehdy téci slzy hodně mužům. Ty slzy byly znamením hněvu a bezmoci nad lidskou blbostí a omezeností. Takové věci jsou smutné, ale dají se pochopit a jejich příčina je jasně identifikovatelná. Jsou však věci, které jsou také smutné a my se marně ptáme na důvody jejich vzniku.

Stojím u okna a je únor. Myslím na jednoho muže, kterého znám a je mně bližší, než kterýkoliv chlap na světě. Je jen o čtyři roky starší než já a zítra mu budou operovat páteř. Miluje přírodu a je to PAN rybář. Pokud by se nedej Bože něco nepovedlo, už nikdy by ke svým milovaným řekám po vlastních nohách nedošel a dost možná by je už nikdy ani neviděl. To pomyšlení nutí k pokoře a k tomu, rozmyslet si dobře, co vlastně má v životě opravdu smysl.

Stejně jako maso ze srnce prý pomohlo bratrům Oty Pavla přežít koncentrák, stejně tak já doufám, že čistá esence mých myšlenek a vzpomínek na naše milované řeky pomůže překlenout tuhle těžkou životní zkoušku tomu, komu koluje v žilách stejná krev, jako je ta moje.

Drž se brácho, Tvá řeka na Tebe čeká!!!