Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Lov sumců - pletenná šňůra SpiderWire Stealth 0.40mm-59,4kg necteno

3.3.2006 | xycht | Sumcařina | 6.624 zobrazení | 24 odpovědí

Je tato šňůra vhodná pro lov sumců? Tj. pro bojku i vábničku? Myslíte, že bude stačit pro lov sumců v ČR?

Prut na lehkou-střední přívlač po sté :-) necteno

19.6.2013 | Peli33 | Přívlač | 6.621 zobrazení | 53 odpovědí | upravit

Sorry, že zakládám další dotaz, ale furt mi vrtá hlavou prut. Moje představa je 2,4–2,7m a gramáž cca 5–25 či 10–30g. Cenově cca 1500–1800,– Nechtěl bych nějak experimentovat a chtěl bych koupit něco co mi nějakou dobu vydrží. U vody se pohybuju zřídka. Měl sem vytipovanou Daiwu Exceler, ale nějak se mi ho nedaří sehnat. Jěště sem objevil levnější Daiwa Sweepfire. Zajímalo by mě porovnání, pokud má někdo zkušenost, případně nějakou alternativu k prutům Daiwa. Díky

Adošov - nová voda CHYŤ a PUSŤ necteno

2.6.2009 | HarryMurago | Ostatní ryby | 6.615 zobrazení | 15 odpovědí

Toto fórum by mělo popisovat zážitky z této vody a podělit se fotografiemi o úlovky na této vodě!!!

příprava na první lovení necteno

5.7.2012 | artík | Kaprařina | 6.611 zobrazení | 33 odpovědí

Ahoj všem , tak si chystám pruty ( chytat budu na Boilies ) . Mám namotanej vlasec a nyní potřebuju několik rad . Jak skládáte pruty do brašny ? Necháváte návazce ,nebo je děláte až u vody ? Další co bych rád věděl je jakej uzel používáte při navázaní obratlíku ?Jeden prut jsem si připravil s návazcem ,ale hrozně špatně se mi skládá .Další co mi vadí je to , že se mi naviják sám otáčí a tím se mi odmotává vlasec . Děkuju za každou radu .

jak chytit sumce necteno

25.11.2012 | David Mišlan (Ghaz) | Sumcařina | 6.609 zobrazení | 28 odpovědí

poradtě mi prosim někdo na jakém ůseku bych mohl chytit sumce v tomto ročnim období na jizeře v mladé boleslavy?

Lov ryb pod mostem snad na revíru Bečva Rožnovská 1 necteno

2.9.2012 | MB | Legislativa | 6.608 zobrazení | 22 odpovědí

Chtěl bych se zeptat – jak je to s lovem ryb pod mosty a v jejich blízkém okolí? Bavil jsem se o tom s několika lidmi a ani dva se úplně neshodovali :D Do Řádu jsem se samozřejmě díval, ale našel jsem jen, že se nesmí chytat z mostu, o chytání pod mostem či jeho okolí ani zmínku…

Moc díky za rady ;-)

Tak to nám někteří "takyrybáři" dělají pěknou vizitku necteno

14.7.2010 | jersey | Vaše názory | 6.605 zobrazení | 52 odpovědí

Četl jste někdo tento článek? http://zpravy.idnes.cz/…-/domaci.asp?… A nebo dokonce máte někdo s těmito lidmi zkušenost? Protože jestli to opravdu funguje tak, jak článek popisuje, tak to nás budou za nedlouho všichni milovat.....

jemnej vláčák necteno

11.4.2008 | runcajs | Pruty | 6.602 zobrazení | 34 odpovědí

čaues, já má takovej problém , chci si koupit nějakej jemnej vláčák v eshopu, ale v žádnym jsem skoro nic nenašel, poraďte mi něco díky

Položená- na co chytáte obecně nějčastěji? necteno

9.11.2004 | Frostys | Položená | 6.602 zobrazení | 27 odpovědí

Já chytám jenom na medovky které si naložím do medu týden a půl před lovením, někdy také chytám na kolínka, na co vy ?????

feeder nebo multifeeder necteno

25.11.2010 | Tino | Feeder | 6.601 zobrazení | 56 odpovědí

Protože první feeder co jsem si koupil je takové kopyto, začal jsem uvažovat o obnově.

Chodím na malou a zarostlou řeku a na Orlík. Což jsou dvě absolutně rozdílné vody. U řeky nemám díky stromům šanci s ničím vyšším než 3,3m (s 3,6 jsem musel nahazovat málem z lehu :-) ), na Orlíku by se hodilo zase něco delšího. Takže řeším, jestli investovat do 3,9m heavy + 3,3 ligth-medium, nebo koupit multifeedera 3,3–3,9. Tedy jestli něco takového je.

Jaký názor máte na multifeedery? Kdyby byly i konkrétní návrhy na typy, tak by to bylo super…

{Bydlení u vody} necteno

30.8.2006 | Jarda carp | Legislativa | 6.601 zobrazení | 45 odpovědí

Možná,že i vy trávíte svůj volný čas u vody víc,než je zdrávo a občas u vody i přespíte.Chtěl­bych vědět co to je za nesmysl rozlišovat stan s podlážkou a bez podlážky a jaký v tom je zásadní rozdíl…Mám kamaráda,který kontrolovaný rybářskou stráží se ihned dozvěděl,že je bez papírů,protože má postavený stan.Jaký byl údiv strážce vesmíru,když zjistil,že plátěná podlážka je ze stanu vyříznutá, tudíš je vše v pořádku…Nechápu také omezení časové doby lovu,protože mi ryby nejvíc berou po 24.hod..V Angli­i,Německu,atd,at­d,podobná omezování dávno neplatí…co vy na to ?

Rybářské kurzy, školy... necteno

28.6.2012 | MB | Vaše názory | 6.599 zobrazení | 14 odpovědí

Rád bych začal s diskuzí na téma rybářských škol, kurzů, zájezdů atd., protože jsem si všiml, že jich je (alespoň u nás na Moravě) zoufalý nedostatek a ještě jsou velmi málo propagované, takže se o nich takřka neví. Je mi jasné, že to nebude přínosem pro zkušené matadory, kteří již chytat umí a takové akce nenavštěvují, ale myslím, že může hodně pomoci rybářům, kteří sami pochází z „laických“ rodin a na dobrý kroužek taky štěstí neměli. Takže, pokud víte o něčem takovém nebo jste sami ochotni poskytnout rady začínajícím nebo i nám nepříliš úspěšným, byť už déle chytajícím, pište sem ;-)

Zakrmování lokality lovu Kapra necteno

10.7.2005 | radekzatec | Kaprařina | 6.591 zobrazení | 5 odpovědí

Zatím nejsem zkušenej Kaprář (Boilis), mam svůj osobak Kapr lysec 82 cm, 12,5 KG. Ale to není to proč sem píši. Velmi rád uvítam velmi dobrou radu a ne jen já. Jde o zakrmování před lovem a v průběhu lovu. Loni jsem poprve chytal na Boilis v blízkosti jednoho mistního Kapr teamu. Používal jsem krmitko s kukuricným šrotem a Jahodové boilis uspěch byl výborný. Letos ale chceme jet s kolegy a přemýšlíme jak zakrmit??? Zakrmovat jen kukuřicí a Boilisem a nebo pridavat i trochu nejake sipké smesi (tzv. šrot) pokud ano tak jaky produkt pridat aby lepe ryby travili a při 14 dením lovení a krmeni se nestalo že ryby přestanou žrat jako na začatku. Chytame zpusebem chyta pust. Předem dekuji všem za odpovědi

revíry na Litoměřicku necteno

2.1.2008 | farnas | Domácí revíry | 6.587 zobrazení | 31 odpovědí

Prosím poradte mi jaké jsou dobré revíry na Litoměřicku je mi 13 let a z rybařením začínám.předem děkuji za odpovědi.

Kde koupit krabičky? necteno

15.3.2011 | Šnek | Tipy & triky | 6.586 zobrazení | 48 odpovědí

Zdravím,scháním plastové krabičky na nástrahy,takové jako jsou např.u rohlíkového boilies v obchodě,různých foukaček..pora­dí někdo?

Problémy s ostatními rybáři necteno

21.9.2015 | Pr3v1t3k | Vaše názory | 6.574 zobrazení | 37 odpovědí

Jde o to, že každý občas potkáme nepřizpůsobivého blba a zkazí nám to rybolov…tak šup sem se zážitky..

Zrušení limitu na 50 ušlecht. ryb ročně necteno

8.3.2008 | hecht | Ryby | 6.558 zobrazení | 47 odpovědí

Tak jsem se dnes zůčastnil naší rybářské schůze Vodńanské organizace, no a je to síla. Host z kraje tam vyprezentoval myšlenku na zrušení limitu 50 ks ušlecht. ryb ročně. Argument – lidi to stejně nedodržují a není šance to ohlídat, tudíž bude lepší toto zrušit a bude prý alespoň lepší evidence skutečně ulovených ryb.Načež jsem to psychicky nevydržel a ptal jsem se proč teda není zrušena i míra jednotlivých druhů atd, protože to přece taky není možno na 100% ohlídat.Zavedení limitu jsem veřejně prohlásil za jednu z mála dobrých změn řádu za poslední roky.No a přál bych vám slyšet tu změnu v sále, důchodci a nejen ti, se z mlčochů proměnily na mručící a mrmlající masu nespokojenců. Co vy na to. Zazněl tam od člověka z vedení organizace ještě jeden ,,super'' argument: Tím že se zavedla 50ka v obci tak ten kdo to nechce dodržovat tak si stejně může jezdit třeba 80kou. ?!?

Přemnožená Ouklej necteno

26.5.2009 | standas | Bílá ryba | 6.554 zobrazení | 46 odpovědí

Dnes jsem strávil pár hodinek na Berounce a Ouklej mně dost štvala,kolik toho asi miliarda kouslů za den sežere?co s tím? dravci nemaj šanci to korigovat,snad jedině začít dělat domácí salát.Máte lepší nápad?

Plavaná pro začátečníky necteno

18.10.2004 | Pavel-Brno | Plavaná | 6.548 zobrazení | 17 odpovědí

Letos bych rád začal chytat na „plavačku“ tak jak se doopravdy má! Něco jsem si přečetl,něco mám od kolegů rybářů,ale přivítal bych i další rady na toto téma. Chci začít koupí nového prutu,jak na to? Mám „vláčku“ 2,40m/10–30g je vhodná i na plavanou? V čen je „TO“ pravé? V délce prutu? Budu rád když potradíte.

Levný spalovací motor - zkušenosti s konkrétním typem viz. foto necteno

13.9.2015 | Mack | Ostatní nádobíčko | 6.547 zobrazení | 27 odpovědí

Levný spalovací motor – zkušenosti s konkrétním typem viz. fotoMáte někdo zkušenost s motory viz.foto? Pokud někdo takový vlastní na Plzeňsku nebo ve St. Čechách směrem na Prahu, byl bych vděčný za možnost se na něj podívat, případně vyzkoušet. Předem díky za jakékoliv ohlasy.