Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Zlomený prut reklamace
12.3.2006 | Yuri | Neúspěchy | 6.548 zobrazení | 8 odpovědí
Zdravim vsechny, koupil jsem si pres interrnetovýy obchod rbareni.cz winklepicker od Byronu a na 2 vychazce k vode se mi ho bohuzel podle me ne vlastni vinou podarilo zlomit v druhe casti u spoje se spickou…Jak bych mel v tomto pripade s reklamaci postupovat?je nutno vyresit tento problem osobne v prodejne nebo prostrednictvim posty? Prodejna je totiz vzdalena 150 km. za vsechny reakce diky JURY
Nový program pro rybáře
4.6.2008 | Zakin | Ryby | 6.544 zobrazení | 34 odpovědí
Ahojte všichni, možná už to pro někoho nebude novina, ale na DIGI TV je nový program pro rybáře a myslivce. Jmenuje se Fish&Hunting. Je v češtině a od rána do večera jen ryby a zvěř. PARÁDA pro chvíle, když člověk náhodou nemůže na ryby live. Pořady, co jsem zatím zkoukl byly docela zajímavý. Přeji hluboký kulturní zážitek :-)
Sportovní rybář
10.2.2006 | ZN | Ryby | 6.538 zobrazení | 51 odpovědí
Zajímalo by mne vysvětlení pojmu „sportovní rybář“. Při různých diskuzích všude možně se to dokolečka opakuje, každý má na toto slovní spojení nějaký názor, nikdy mi to nikdo rozumným způsobem nevysvětlil. Co to tedy je a kde se to vzalo?
pražené konopí a řepka
1.6.2010 | Pospii | Feeder | 6.536 zobrazení | 5 odpovědí
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, kdo máte s praženým konopím a řepkou zkušenosti, kolik se cca přidává řekněme do 1kg krmné směsi, můžu to přehnat, může to mít negativní účinky na lákání ryby? kterou směs je vhodné obohatit těmito ingrediencemi? děkuji za odpověď Pospi
Čím mažete navijáky?
29.12.2015 | samotm | Navijáky | 6.531 zobrazení | 8 odpovědí
Ahoj. Jakou používáte vazelínu na mazání navijáků?
Já jsem použil tuto od Cormoranu: http://www.los-cormoran.cz/…-navijak-15g. Ale ta je úplně na nic. Doma vše fungovalo, ale venku u vody je konec. Ta vazelíne ztuhne a naviják se točí pěkně ztuha.
Máte nějakej tip? Díky.
Vím, že už tady tato otázka byla, ale je to už několik let, třeba budete mít nějaký nový, lepší tipy.
Slovensko a Váh
9.2.2005 | zedus | Rybaření v zahraničí | 6.528 zobrazení | 17 odpovědí
Zjistil jsem, že mám kousek k Váhu a chtěl bych se zeptat, kolik stojí povolenka pro cizince? (to bych asi zjistil z netu, ale sem zhniloň). Hlavně mi jde o to, co se dá na Váhu chytit. Moje hlavní rybářská technika je přívlač, takže se ptám slovenských kolegů, ale ne jen jich. Jak to vypadá na Váhu, stojí to za to, zajet tam? Jsou tam dravé ryby? (štika, candát, okoun atd… ?)
TELE feeder
3.6.2007 | Snake | Pruty | 6.526 zobrazení | 19 odpovědí
Zdravim, zajmá mě váš názor na teleskopický feederový pruty, bavil jsem se s jedním rybářem, a ten měl nějakou levnou semu, kterou si nemůže vynachválit, prut jsem vyskoušel, a překvapilo mě, že celkem dobře pracuje, zajmá mě váš názor, protože schánim nějakej skladnej feeder na cesty, na chytání nástražních ryb,krádké vycházky atd… Díky
feeder
1.2.2009 | Ome | Pruty | 6.525 zobrazení | 48 odpovědí
Ahoj , doporučili by jste mi někdo nějaký levný feederový prut?
Tradice
8.11.2010 | andy5695 | Vaše názory | 6.522 zobrazení | 43 odpovědí
Ahoj, nevíte někdo o nějakejch stránkách, kde se dočtu něco o tradicích? Myslivci mají různé ( lovu zdar,připíjení levou rukou, atd.. ) ale v rybaření nemůžu nic najít a myslim si, že by to zajímalo určitě víc lidí. Díky
elektromobilem na ryby
23.10.2007 | Kosmik | Ostatní nádobíčko | 6.519 zobrazení | 47 odpovědí
Co na to říkáte, líbilo by se Vám jezdit na ryby za pár halířů? Nebo máte raději podporování ropných magnátů?
Rapala Clackin Minnow
19.10.2012 | henny | Přívlač | 6.516 zobrazení | 16 odpovědí
Včera jsem si zakoupil tento wobler Rapala Clackin Minnow 09 S Protože mě hrozně zaujal a chci ho vyzkoušet. A zajímá mě jestli ho někdo máte. Jestli ano tak jak se vám na něj daří co na něj máte ulovené. A popřípadě jak ho tahat aby na něj dravci utočily ;) Díky za odpovědi. Na internetu nic nebylo
Nymfování na malých tocích - uvíznutí
31.8.2006 | xycht | Muškaření | 6.512 zobrazení | 34 odpovědí
Zdravim všechny, mam takovej (možná blbej) dotaz týkající se nymfování na menších tocích. Chtěl bych se zeptat jak vyprošťujete nymfy když s nima chytáte u dna a uvíznete. Na těhle menších vodách je přitom potřeba bejt dost opatrnej a moc nedělat hluk z pochopitelných důvodů. Chytám prakticky jen proti vodě a když uvíznu, tak často trhám, protože se bojím, že bych ryby vyplašil…jak to řešíte vy? Díky
Jak zalepit prsandy
11.5.2005 | zedus | Ostatní nádobíčko | 6.508 zobrazení | 9 odpovědí
Stala se mi nemilá věc, ani sem si nevšiml jak, ale udělal jsem si tři dírky v prsačkách. Jsou v jedné linii nedaleko od sebe kousek nad holinou, ale to není podstatné. Nedokážu říct co to je za materiál, tak se ho pokusím popsat. Je to něco jako tlustá šusťáková látka, na vrchní straně je vidět struhturu vláken a z vnitřní strany je to jakoby spečený a gumový. Heh, to sem vám toho řekl.
Nemáte někdo zkušenost s lepením takových prsaček? Já sem se to snažil, zalepit sadou na opravu duší a naprosto to zklamalo, zkoušel jsem to lepit zevnitř i z venku a vždycky mi zůstane lepidlo na té záslepce a na materiálu prsaček nezůstane lepidlo žádné. Jaké používáte lepidlo a jek lepíte prsačky vy?
naviják VIVA
26.4.2005 | efendi | Přívlač | 6.505 zobrazení | 23 odpovědí
Znáte někdo naviják zn. „VIVA“ typ PA 730, má 7 ložisek, cena kolem 600,– Kč. Myslíte si, že vše co není značkové je špatné, nebo se platí hlavně značka a výrobky jsou v podstatě stejně kvalitní?
Sumci na Berounce?
27.2.2005 | Budra | Sumcařina | 6.500 zobrazení | 6 odpovědí
Chtěl bych se vás zeptat na vaše zkušenosti s lovem sumců na Berounce.(metody lovu, nástrahy)
4. Česká škola stavby štípaných prutů
21.1.2014 | Pláča | Muškaření | 6.496 zobrazení | 45 odpovědí
Dobrý den, chtěl bych pozvat všechny zájemce, kteří chtějí svůj
vlastnoručně postavený bambusový prut, do této diskuse. Probrat vše co
vás na stavbě štípaných prutů zajímá (pokusím se na vše odpovědět).
Budu se snažit vám přednést v nejlepším světle tento úžasný
materiál, který určitě patří nejen do poličky, ale hlavně k vodě. Kurz
povedou profesionální stavěči ze Švýcarska ze spolku Gesplisste, http://gespliesste.ch/ Termín konání je
29.10. – 2.11. 2014 Přihlášky prosím posílejte na e-mail placa.kv@seznam.cz
Nástraha na sumce
25.11.2006 | MB | Sumcařina | 6.492 zobrazení | 20 odpovědí
Chci začít lovit sumce (už jsem se tu ptal na náčiní…), ale jsem odpůrcem lovu na živou rybku. Jde tedy chytit velkého sumce i na nějakou jinou nástrahu? Jestli ano, jaký způsob lovu mám použít pokud chci lovit sumce na Odře?
RS ??
24.3.2005 | Rico | Legislativa | 6.492 zobrazení | 33 odpovědí
Chtěl bych se zeptat co je třeba aby se rybář mohl stát rybářskou stráží…
jak nahazovat daleko?
10.10.2005 | Lukas | Dravci | 6.475 zobrazení | 19 odpovědí
mam maliho twistra asi 3g prut 1.50m jakej mam dat vlasec abych nahazoval dal nebo mam pridat jeste neco.(chytam okouny na stojatych vodach. ten twistr je 5cm malej. hloubka do 6m. chci chytat napřehrade hracholusky. poradte.
Ledy se pohnuly
10.7.2007 | Honza2 | Legislativa | 6.466 zobrazení | 56 odpovědí
Výjimka z denní doby lovu ryb na rybářském revíru 481 501 ÚN Orlík
Na základě rozhodnutí MZe ČR č. j. 18760/07–16230 ze dne 29. června 2007, byla Radě ČRS udělena výjimka z denní doby lovu na rybářském revíru 481 501 ÚN Orlík v době od 24 hod. do 4 hod., a to od 29. června do 31. srpna 2007. Výjimka nabyla účinnosti dne 9. července 2007.
Rada ČRS doplnila v souvislosti s povolením 24 hod. lovu ryb ve smyslu § 13 odst. 9 zákona č. 99/2004 Sb. bližší podmínky výkonu rybářského práva na revíru 481 501 ÚN Orlík o následující ustanovení:
- Osoba provádějící lov ryb je povinna v době od 24 hod. do 4 hod. osvětlit místo lovu umělým bílým neoslňujícím světlem. Zakládání otevřených ohňů se pro tyto účely zakazuje.
- Osoba provádějící lov ryb je povinna v případě pokračování lovu ryb po 24. hod. zapsat nesmazatelným způsobem do oddílu II povolenky k lovu (Evidence docházky a úlovku) nový datum lovu a číslo rybářského revíru. Pokud si osoba provádějící lov ryb nepřisvojila předchozí den žádnou ulovenou rybu, je povinna prázdnou řádku k tomuto dni nejpozději před zápisem nového data proškrtnout.
- Osoba provádějící lov ryb z plavidla je povinna respektovat ustanovení Řádu plavební bezpečnosti, a to zejména ustanovení, které se vztahují k noční signalizaci malých plavidel za plavby a za stání (Čl. 3.13 a Čl. 3.20 Řádu plavební bezpečnosti).
Rada ČRS