Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Jsou výrobky na rybařinu předražené? necteno

23.4.2005 | | Ryby | 6.109 zobrazení | 33 odpovědí

Tento týden jsem dělal takovou předsezónní udržbu. Vyměnoval jsem mazivo a čistil naviják Shimano Big Baitrunner a čistil filtr, svíčku a mazal ložisko u motorové kosy Husqarna. Cena navijáku byla asi 8000 Kč a kosy asi 11000. Naviják je to velmi kvalitní a kosa také. Naviják je vyroben v Malaisii, kosa ve Švédsku. V porovnání složtosti a kvalitě použitých materiálů je kosa oproti navijáku určitě mnohem náročnější a složitější, je namáhána tepelně a má 13000 ot/min a doba provozu je u kosy také delší. Poměr ceny kosa-naviják mi připadá nepřiměřený. Vím že tímto nic nevyřeším, ale připadá mi, že nás výrobci kvalitní rybařiny pěkně odírají.

Karabinky na přívlač necteno

12.6.2006 | navijak | Ostatní nádobíčko | 6.105 zobrazení | 28 odpovědí

Chtěl bych se zeptat,jestli používáte na přívlač karabinky,nebo vážete přímo na vlasec.Mám na mysli ty jemné způsoby přívlače,pokud mám např. 0 rotačku,a dám před ní karabinku s obratlíkem,je jednou tak větší než před tím.Já vážu přímo na vlasec,a myslím že by mi dost času i vlasce ušetřila karabinka,ale přijde mi to s tou karabkou dost nepřirozené.Má to nějaký vliv na ryby?Jestli karabinky,pak jaké velikosti,myslím ty čísla?Dík za odp.

Parabolická akce nebo špickova? necteno

26.8.2005 | Tomik | Pruty | 6.104 zobrazení | 8 odpovědí

Jaky je podle Vás rozdíl mezi těmito dvěma akcemi (myslím tím ve vychutnání si zdolávání)?? Možná je to dotaz trochu mimo mísu. Já si myslím že je to celkem jedno a kamarád se se mnou hádal že parabolická je leší. prej že si líp vychutná rybu. Co Vy na to?

Kde koupit živé ryby? necteno

8.12.2007 | Rybar211 | Dravci | 6.103 zobrazení | 9 odpovědí

Nazdar kolegové, kde se dají koupit živé ryby (velikosti kolem 10 cm a jedná se především o štiky, okouny, plotice) v okolí Brna v menším počtu kusů? Díky

airbrush necteno

30.6.2013 | Martin Mošna | Tipy & triky | 6.098 zobrazení | 12 odpovědí

airbrushMám celou sadu ke kompresoru.Je tam i stříkací pistole,ale nechce se mi toto špinit kuli nějaké prkotině.Chci začít s výrobou woblerů.Tak bych si chtěl udělat nějakou airbrush pistoli.Má někdo návrh nebo nápad jak to vytvořit? Předem děkuji.

Na ryby s doprovodem nebo bez necteno

29.10.2009 | zazatec | Legislativa | 6.092 zobrazení | 30 odpovědí

Musím do patnácti let chodit na revíry MRS s doprovodem starším 15 let? V papírech o tom není ani zmínka, ale jeden rybář mi říkal, že na ryby smím chodit sám až od patnácti. Tak jak je to?

2014 Vánoční kapr-lov necteno

11.12.2014 | Bulldog.o | Feeder | 6.091 zobrazení | 8 odpovědí

Vážení přátelé, jakou máte zkušenost s prosincovým lovem vánočního kapra. Návnada tmavá halibut.., nástraha světlá spíše ovocné příchutě.., nebo máte lepší zkušenost s jinou kombinací?? Vzal jsem si týden dovolené a chci vyrazit na Slapy do zátoky hloubka ±10m. Jeden prut feeder a druhý položená boilies. Bohužel jsem ještě nikdy v tomto období nerybařil (nemluvím o přívlači) tak bych předem každému poděkoval za jakoukoliv radu.. díky..

Rybolov v okolí Plzně necteno

17.10.2006 | jaryna | Domácí revíry | 6.091 zobrazení | 34 odpovědí

Zdravim všechny(NEJEN) Plzeňáky, kteří onemocněli rybařinou,a zajímalo by mě, které lokality v okolí Plzně navštěvují a co kdy a kde chytili,díky

Od kdy chytáte necteno

12.1.2009 | Pumpik | Feeder | 6.084 zobrazení | 31 odpovědí

Ahoj chtěl bych védet od kdy chcytáte na feeder ja to minulej rok zkoušel konccem ledna až do února a nic tak sem se na to vykašlal a pak šel až v dubnu.Chytáte někdo dřív?A berou vám ryby?Na co chytáte atd… děkuji za každou odpověd

Bobr na Berounce? necteno

14.11.2014 | jeewee | Ostatní ryby | 6.080 zobrazení | 11 odpovědí

Ahoj, o víkendu jsem s hrůzou zjistil, že máme na Berounce pod Karlštějnem 4 celkem vzrostlé vrby nakousané téměř do poloviny tloušťky kmene. A teď od čeho? Pozná se to z fotek? Dva obrázky jsem umístil do svého alba. Tak budu moc rád za vaše názory. Jeewee

PF 2006 necteno

22.12.2005 | efendi | Ryby | 6.079 zobrazení | 47 odpovědí

Přestože jsem spíše čtenář než „diskutér“, chci pořát všem pohodové vánoce a mnoho úspěchů v roce 2006, zejména splnění všech rybářských přání. Dík také tvůrcům těchto stránek. Petrův zdar!!!

Twister na pstruhy necteno

30.4.2005 | Zlinsky_lovec | Lososovité ryby | 6.079 zobrazení | 14 odpovědí

Používáte twistery při lovu pstruhů? Anebo raději sáhnete po rotačce nebom woblerovi?

Chov plotice necteno

25.5.2005 | Mlady_Rybar | Legislativa | 6.073 zobrazení | 11 odpovědí

Petrův zdar!

Chtěl bych si chytit malou plotičku do malýho akvárka(15l) s tím, že bych ji za čas zase pustil, šlo by to? Vydržela by pokojovou teplotu(momentálně 25–26°C vody-v druhém 100l akváriu s tropickými rybami bez topítka) Hlavně by mě zajímalo, jak zařídit aklimatizaci na návrat do přírody? Protože když bude v 26°C a pak ji hodím do necelých 20°C tak chcípne. Aklimatizace pro zajetí nebude zas takovej problém, vezmu k vodě vodě kýbl, naberu vodu z revíru, a pak ji nechám postupně ohřát na pokojovou teplotu, a bude třeba tu vodu z revíru smíchat s vodovodní aby si líp zvykla? Chtěl bych taky vědět, jestli jste taky někdy měli(nebo máte) plotici v akváriu, v tom případě bych prosil o postřehy, rady, zkušenosti z chovu této nádherné rybky.

Marmyška pod splávkem necteno

10.8.2006 | MiK | Marmyška | 6.072 zobrazení | 8 odpovědí

V pořadu pana Hrušínského jsem viděl maníka (s výrazným ruským přízvukem), jak chytal na marm. zavěšenou pod splávkem. Popotahováním splávku zvedal a spouštěl marm. Nezkoušel jste to někdo? ( jest-li už to tady bylo, tak se omlouvám, ale nenašel jsem to)

jak měříte délku ryb? necteno

21.7.2005 | saky | Ryby | 6.070 zobrazení | 31 odpovědí

Docela by mě zajímalo, jak měříte délku ryb, jestli tak, že dáte metr na rybu a změříte ji od konce ocasní ploutve po hlavu (a tim přičtete několik cm díky oblouku, jak vám metr leží na baculatý rybě), nebo tak, že položíte metr na rovnou zem a ne něj teprve dáte rybu a tak zjistíte její pravou délku??

Osobně ryby neměřim, protože je, až na výjimky, pouštim, ale nedávno sem na tohle téma diskutoval s kamarádem, tak by mě zajímal Váš názor…

Ubytování na břehu Orlíku? necteno

14.2.2013 | Biotom | Ubytování | 6.069 zobrazení | 9 odpovědí

Hledám nějakou chalupu k pronájmu na břehu Orlíku. Chtěl bych jet rybařit s půlroční dcerou a přítelkyní, na týden. Nějaké typy? Nebo přímo kontakty? Předem díky

Sumec na Orlíku necteno

30.5.2013 | Ondra11 | Sumcařina | 6.056 zobrazení | 17 odpovědí

Ahoj rybáři, chtěl bych se zeptat do jaké hloubky by ste mi poradili poslat nástražní rybu na sumce. Chci chytat s bojkou na trhačku. Děkuju moc za všechny rady :)

nejlepší značka necteno

9.11.2006 | efendi | Pruty | 6.056 zobrazení | 5 odpovědí

Blíží se Vánoce a nákup rybářských dárků. Uveďte 3 podle Vás nejlepší značky /ne typy/ navijáků a prutů. Může to být vodítko pro méně zkušené.

Soukromé revíry na Slovensku necteno

1.9.2012 | coca | Rybaření v zahraničí | 6.055 zobrazení | 21 odpovědí

Zdarec kolegové,

poraďte mi prosím nějaké dobré soukromé revíry na Slovensku.....

Díky !

Podložky pod ryby necteno

15.9.2013 | tomas54 | Ostatní nádobíčko | 6.049 zobrazení | 17 odpovědí

jaké máte skušenosti s podložkami pod ryby a nebo co používáte jako podložku? Mě se nechce kupovat podložku stačilo by něco jiného.