Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Rada pro začátečníka s přívlačí
26.8.2011 | Vendelín | Přívlač | 6.198 zobrazení | 40 odpovědí
Chtěl bych poradit při výběru svého prvního prutu na přívlač. Jestli má někdo zkušenosti. Přemýšlel jsem zatím o tomhle prutu a navijáku: mivardi imperium spinning 240 cm 12–30 gm a naviják mivardi precision velikost 1000. Nevím přesně jakou gramáž a délku prutu si vybrat. Když chci chodit na okouny a štiky. Za každou radu budu velmi rád předem díky.
Twister na pstruhy
30.4.2005 | Zlinsky_lovec | Lososovité ryby | 6.197 zobrazení | 14 odpovědí
Používáte twistery při lovu pstruhů? Anebo raději sáhnete po rotačce nebom woblerovi?
háčky s protihrotem vs. bez protihrotu
24.7.2011 | vovo | Vaše názory | 6.194 zobrazení | 37 odpovědí
chci vědět vaše názory a který používáte vy jestli s protihrotem nebo bez ja s protihrotem................
Babo raď!
19.4.2010 | Sander | Legislativa | 6.191 zobrazení | 54 odpovědí
Jak jste si mohli všimnouti, v pátek jsem vyžehlil želvu. Nic neobvyklého, mám teď ale strašně špatné svědomí, jestli jsem se nedopustil nějaké chyby. Stašně nerad bych udělal škodu tak dokonalé organizaci jako je Svaz, a proto se ptám, mám ji zpětně zapsat do úlovkového listu? Přesná délka i hmotnost by se ještě dala zjistit, ale nevím jak se taková želva měří, je skorem širší než delší.
nejlepší značka
9.11.2006 | efendi | Pruty | 6.190 zobrazení | 5 odpovědí
Blíží se Vánoce a nákup rybářských dárků. Uveďte 3 podle Vás nejlepší značky /ne typy/ navijáků a prutů. Může to být vodítko pro méně zkušené.
krátký UL do 2500kč
9.2.2013 | Walley | Pruty | 6.181 zobrazení | 24 odpovědí
zdarec, shanim kratky UL nebo L max do 2,10m..na reku.
Pstruzi,tlousti,okouni obcas bolen tot cilove ryby. Nastrahy:rotacky do
vel.1
woblery do 5cm
male gumy..predevsim mikronymhy na marsmysce
http://www.fishhunter.cz/…t-Spin-6-12g vim neni to uplne UL..ale pry neni zas tak tvrdy..(bral bych velikost 1,80m)
http://www.rsp-fishing.cz/…1-98m-2-8g-2
navijak:kupoval sem si na to spro passion (7000) velikost 710..
jiny lepsi prut v teto cenove kategorii?poradte a hodte sem i fotky ze zdolavani a podobne dík:)
MVE - malá vodní elektrárna
26.9.2008 | letec | Legislativa | 6.179 zobrazení | 12 odpovědí
Zdravim, nejsem rybář a nikdy asi rybářem nebudu ale zatim proti nim nic nemam. Mam ale zájem si postavit MVE na potoku, asi tak 10kw a zjistil jsem, že vy nemáte takovýhle lidi rádi. Nerad vyvolávam konflikty a tak bych se chtěl zeptat, jestli berete všechny lidi jako já jako někoho, proti komu za každou cenu bojovat a mam se připravit na válku nebo jste ochotni se domluvit a hledat kompromis.
Děkuji za odpovědi.
ps: Nějaký nechávání si ryb z vypouštění náhonu nehrozí, jsem vegetarián :-)
výroční schůze
2.3.2006 | Milky | Neúspěchy | 6.178 zobrazení | 41 odpovědí
Jaký na vás zanechala pocit výroční schůze vaší MO?
Jak na duháky
10.7.2006 | Tumi | Přívlač | 6.177 zobrazení | 18 odpovědí
Chtěl bych se Vás zeptat jaká je asi nejlepší nástraha na duháky při lovu na přívlač.Jestli mi můžete nějakou doporučit tak předem děkuji.
Jaký swinger koupit ?
12.1.2011 | fishman123 | Kaprařina | 6.171 zobrazení | 14 odpovědí
Nazdar rybáři,potřeboval bych poradit s koupí swingeru.Máte nějaký tip na kvalitní a přitom levnější swinger. Diky
Sumec na úhoře...
9.12.2007 | cercer | Sumcařina | 6.171 zobrazení | 28 odpovědí
Zdarec…taky jste četli…tuším v minulém čísle Rybářství o úlovku na svazovém revíru sumce na úhoře?Zarazilo mě to,že se stím tam ještě chlubí…ale to vysvětlení v tomto čísle..stím,že mu zabral první úhoř,na kterého mu zabral náhodou kapitální sumec..a s důrazem na to,že tomu byli účastni i místní funkcionáři,zřejmě z důvodu větší váhy pravdivosti..nějak se mi to moc nezdá..myslím,že to něčím to smrdí..co vy na to?
Stejným metrem
6.12.2009 | SlavoJalovicor | Vaše názory | 6.166 zobrazení | 34 odpovědí
Dobrý den.I když jsem členem RS teprve 10let poslední dobou mám z rybaření smíšené pocity.Těch negativních je více.První znich je neustálé zdražování povolenek a členských příspěvku.Přijde mi nefér že rybář který odpracoval 10h brigád zaplatí povolenku i členské vplné výši má za rok 40docházek k vodě a přivlastní si"pokud ryby berou a jsou mírové"pouze 6ks ušlechtilé ryby.Kdežto rybáři „důchodci,vysokoškoláci aj.“kteří na brygády nechodí mají poloviční povolenky i členské mají v ročním sumáři v obou povolenkách"pstruh.i mimopstruh."zapsáno po 35ks ryb.Možná by se mělo uvažovat nad tím,že by se povolenka platila podle množství ulovených ryb.Další znich je nepořádek kolem rybářských revíru konkrétně Těrlická přehrada.Jezdím tam velice rád,někdy sám jindy s celou rodinou a to co se nachází kolem to je žalostné.Kdybych se měl řídit rybářským řádem,musel bych pokaždé na ryby s přívěsným vozíkem.
Omezení lovné délky kapra na MP
4.10.2006 | Sum Sum | Ryby | 6.165 zobrazení | 31 odpovědí
Zajímal by mě názor na toto omezení a jaká maximální délka pro ponechání by se měla stanovit? A jestli s tím někdo z vás souhlasí.
BORDEL U VODY
1.8.2007 | Czudko | Domácí revíry | 6.164 zobrazení | 46 odpovědí
Je pravda, ze nejsem zadnej ekolog, ale na druhou stranu si rikam, ze by rybar mel byt svym zpusobem i ochrance prirody a tak me neuveritelne stve, kdyz clovek prijede k vode a kolem fleku na kterem den pred tim byl se najednou vali x pet lahvi, obaly od vseho mozneho, krabicky od zizal a cervu atd. Proboha to je takovy problem si s sebou na ryby vzit igelitku a po ukonceni lovu to do ni vsechno nahazet a vyhodit cestou do popelnice? Vim, ze se najdou rybari, ktery berou i kapry 36cm, a vse ostatni co nema stanovenou miru berou jakekoliv velikosti a od takovych jatkaru asi nikdo nemuze ocekavat uctu k prirode, ale prijde mi, ze jich je posledni dobou nejak moc v okoli berounky a Vltavy. Jeden den uklidime pri odjezdu i po nich a druhy den je to tam znova? Jak se k tomu stavite vy? Kdyz tam nekdo necha bordel, uklidite to nebo nad tim mavnete rukou a reknete si to neni moje to uklizet nebudu? Fakt by mela casteji chodit RS a tyhle veci kontrolovat.
CA Hitra
13.4.2009 | _*Aston_* | Rybaření v zahraničí | 6.163 zobrazení | 5 odpovědí
CA Hitra-Grefnesvagen 2–14 kvetna ? kdo jede?nebo kdo tam byl napiste neco.. jaky to tam.. na co chytat atd..diky;
Egypt a ryby
18.7.2006 | breca | Rybaření v zahraničí | 6.163 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím rybáře, ve čtvrtek odlétám k Rudému moři a chci vzít taky prut. Zkoušel někdo z vás tam rybařinu. Prosím o poznatky, techniku a návnady. Díky
Italie
4.8.2006 | Bery | Rybaření v zahraničí | 6.161 zobrazení | 13 odpovědí
Ahoj, nemate nekdo zkusenosti s rybarenim v italii, more je pry bez povolenky , ale co reky nevite kde koupit povolenku a co asi stoji. Jedna se mi o oblast okolo Caorle Diky
Na co půjde kapr?
21.6.2010 | nessi | Neúspěchy | 6.153 zobrazení | 18 odpovědí
Ahojte! Jakozto amater se obracim na vas-borce z oboru s nasledujicim dotazem. Chodim chytat na obecni rybnik. Zarybnenost je zde slusna, defacto kazdy vikend se odnasi kaprici 50 az 60. Ja pouzivam na chytani kapriku jen napareny rohlik a tak me napada, ze to asi neni pro ne uplne ono. Jeden prut mam „natezko“ a druhy jen se splavkem. Na oba pruty stejna navnada. Pritom si rikam, ze by jim rohlici mely chutnat, páč se s nima i zakrmuje, ale proste jsem se chtel zeptat co by mi mazaci doporucili za vyzkousene navnady. Predem diky a omlouvam se za dotaz.
Znevýhodňování navijáků s vysokým převodem
10.1.2016 | Dany73 | Přívlač | 6.151 zobrazení | 18 odpovědí
Je zde neuvěřitelně mnoho příspěvků, kde se na vláčku obecně znevýhodňují navijáky s vysokým převodem a vyšší rychlostí návinu, až mě to dohnalo k založení samostatného fóra. Pro mnohé je rychlost snad jeden ze zásadních faktorů při výběru. Toto jsem nikdy nepochopil, vždyť stačí prostě pomaleji otáčet kličkou. Jsem majitelem navi s vyšším převodem, při gumování prostě (s úspěchy) zpomalím na minimum a v proudu pod jezem se aspoň neutočím k smrti,jako to bylo dřív. Za mě jsou tedy naopak navi s vysokým převodem univerzálnější – zpomalit na minimum jde vždycky (např. místo jednoho půl otočení kličky), ale zrychlit na někdy víc než maximum je obtíž. Jsem zvědav na opačné argumenty…
eagle cuda 300
8.3.2011 | echo | Ostatní nádobíčko | 6.148 zobrazení | 10 odpovědí | upravit
Hezký den, chtěl bych poradit při výběru echolotu (nikdy jsme žádný neměl. Chtěl bych jej jen na vody ČR!! A co od něj očekávám? Určitě jak vypadá dno a hloubka, tepl. vody (což asi splňuje každý). Ale zároveň bych chtěl aby mi rozeznal ryby – tedy postačí abych věděl, že zde jsou. Třeba podle pořadí zájmu- kapr, štika, candat. A poradtě jak je to s tím uhlem snímaní atd.. Já se díval na tento http://www.tomi-korda.cz/…erie-zdarma/?…
Poraďte prosím jaký, nerad bych koupil něco za 3 hadry a pak se bouchal do hlavy, že jsem si další 3 nepřidal. Hlavně mi jde o to najít. Máte s tímto typem někdo zkušenost?? Děkuji