Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Rada pro začátečníka s přívlačí necteno

26.8.2011 | Vendelín | Přívlač | 5.987 zobrazení | 40 odpovědí

Chtěl bych poradit při výběru svého prvního prutu na přívlač. Jestli má někdo zkušenosti. Přemýšlel jsem zatím o tomhle prutu a navijáku: mivardi imperium spinning 240 cm 12–30 gm a naviják mivardi precision velikost 1000. Nevím přesně jakou gramáž a délku prutu si vybrat. Když chci chodit na okouny a štiky. Za každou radu budu velmi rád předem díky.

BORDEL U VODY necteno

1.8.2007 | Czudko | Domácí revíry | 5.986 zobrazení | 46 odpovědí

Je pravda, ze nejsem zadnej ekolog, ale na druhou stranu si rikam, ze by rybar mel byt svym zpusobem i ochrance prirody a tak me neuveritelne stve, kdyz clovek prijede k vode a kolem fleku na kterem den pred tim byl se najednou vali x pet lahvi, obaly od vseho mozneho, krabicky od zizal a cervu atd. Proboha to je takovy problem si s sebou na ryby vzit igelitku a po ukonceni lovu to do ni vsechno nahazet a vyhodit cestou do popelnice? Vim, ze se najdou rybari, ktery berou i kapry 36cm, a vse ostatni co nema stanovenou miru berou jakekoliv velikosti a od takovych jatkaru asi nikdo nemuze ocekavat uctu k prirode, ale prijde mi, ze jich je posledni dobou nejak moc v okoli berounky a Vltavy. Jeden den uklidime pri odjezdu i po nich a druhy den je to tam znova? Jak se k tomu stavite vy? Kdyz tam nekdo necha bordel, uklidite to nebo nad tim mavnete rukou a reknete si to neni moje to uklizet nebudu? Fakt by mela casteji chodit RS a tyhle veci kontrolovat.

Omezení lovné délky kapra na MP necteno

4.10.2006 | Sum Sum | Ryby | 5.969 zobrazení | 31 odpovědí

Zajímal by mě názor na toto omezení a jaká maximální délka pro ponechání by se měla stanovit? A jestli s tím někdo z vás souhlasí.

Je potřeba, nebo není ??? necteno

20.8.2010 | Andreas81 | Legislativa | 5.967 zobrazení | 32 odpovědí | upravit

Dobrý den, chci se zeptat, chystám se stát jen svátečním rybářem a nejspíš bych chodil s přítelkyní rybařit, tak mě napadlo, pokud si dělám rybářský lístek a bude tam semnou ona a já budu chytat na jeden a ona na druhý prut, musí mít taky rybářský lístek, nebo ne ? Jeden rybář může chytat na dva pruty, tak co to udělat tak, že bych při případné kontrole řekl, že ten druhý prut je taky můj a nebo, že loví pod mým dozorem ? Samozdřejmě bychom všechno pouštěli … co myslíte, jak to je ? Díky za odpověď :)

Italie necteno

4.8.2006 | Bery | Rybaření v zahraničí | 5.967 zobrazení | 13 odpovědí

Ahoj, nemate nekdo zkusenosti s rybarenim v italii, more je pry bez povolenky , ale co reky nevite kde koupit povolenku a co asi stoji. Jedna se mi o oblast okolo Caorle Diky

Kritéria pro výběr revíru necteno

3.8.2012 | MTHRFCKR | Vaše názory | 5.963 zobrazení | 11 odpovědí

Chci se zeptat podle kterých kritérií vybíráte revír / podle kterých kritérií je hodnotíte nebo doporučujete známým?

Babo raď! necteno

19.4.2010 | Sander | Legislativa | 5.959 zobrazení | 54 odpovědí

Jak jste si mohli všimnouti, v pátek jsem vyžehlil želvu. Nic neobvyklého, mám teď ale strašně špatné svědomí, jestli jsem se nedopustil nějaké chyby. Stašně nerad bych udělal škodu tak dokonalé organizaci jako je Svaz, a proto se ptám, mám ji zpětně zapsat do úlovkového listu? Přesná délka i hmotnost by se ještě dala zjistit, ale nevím jak se taková želva měří, je skorem širší než delší.

Motání silonu na cívku necteno

5.1.2007 | okoun 1 | Ryby | 5.954 zobrazení | 11 odpovědí

Jak motáte silon na cívku?-Ručně navijákem(Silon břibržďujete rukou)a nebo v rybářství-přes motorek?Stalose vám protáčení silíonu na cívce?Jak tomu před cházet?Uvažuji nad výrobou strojku(na natočení silonu).Vaše rady.....

Liptovská mara necteno

22.8.2007 | Fish man | Rybaření v zahraničí | 5.946 zobrazení | 24 odpovědí

Nazdárek lidičky! Potřeboval bych informace o teto vedě ubytování neřeším myslím povolenka a věci kolem toho co se může, co je zakázané a na odkazy už jsem se díval!! Dík moc lidičky

výroční schůze necteno

2.3.2006 | Milky | Neúspěchy | 5.944 zobrazení | 41 odpovědí

Jaký na vás zanechala pocit výroční schůze vaší MO?

Feederové špičky necteno

22.6.2012 | JKemr | Feeder | 5.943 zobrazení | 3 odpovědi

Zdravím všechny rybářské kolegy. Prosím o radu ohledně feeder špiček. Sháním špičku s průměrem 2,8mm a tvrdosti 2oz a 3oz, ale v tomto průměru s touto tvrdostí jsem nikde žádnou nesehnal. Předem Děkuji za vaše odpovědi a typy.

rybník plačice necteno

11.1.2015 | frto | Vaše názory | 5.937 zobrazení | žádná odpověď | upravit

Dobrýden chci se jen zeptat kdo jste byl na rybníku Plačice u Hradce Králového, jestli tam je dost ryb a dá se tam dobře zarybařit? Děkuji za odpověd

Woblery SPRO necteno

2.8.2004 | NicoXXX | Přívlač | 5.936 zobrazení | 27 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s woblery SPRO? Já na ně nedám dopustit, mám je za nejúčinnější, mají naprosto přesvědčivý chod a preferuji je i nad takovými jako je Rapala. nejraději mám FL modely 8–12 cm, v provedení imitujícím okouny, duháky a oukleje.. byl jsem i hodně úspěšný s makrelou na štiky a sumce.

Jak na úhoře necteno

20.6.2012 | Martin Mošna | Tipy & triky | 5.935 zobrazení | 7 odpovědí

Neporadil by někdo, jak na úhoře? Chystám se na ně, ale nikdy jsem na nich nebyl, tak poraďte. Děkuji.

Rybník na zahradě necteno

8.8.2006 | okoun 1 | Ryby | 5.934 zobrazení | 12 odpovědí

Chtěl bych si udělat malej rybník(12m D-10m Š)pro kapříka.Přítok z dešťové vody(firma+hala-700m2)okysličování čerpadlem.Má někdo zkušenosti.Co udělat a co ne.

S přívlačovým prutem na položenou necteno

27.5.2011 | Bulb | Položená | 5.933 zobrazení | 16 odpovědí

Zdravím

Chtěl bych se zeptat, jestli máte zkušenosti s chytáním na položenou prostřednictvím přivlačových prutů s odhozovou zátěží okolo 100g. Jestli jste to někdy zkoušeli, popřípadě jestli se vám to osvědčilo.

Díky za vaše názory

Jerkbait - čo na naviják? necteno

28.9.2010 | maro | Přívlač | 5.933 zobrazení | 37 odpovědí

Zdravím, priatelia. Včera som sa stal šťastným majiteľom jerkovej zostavy MegaForce od fi. Daiwa. Keďže som sa s „jerkovaním“ stretol len v teoretickej rovine, prosím o radu skúsených, čo si mám navinúť na cievku multiplikátora. V článkoch viac autorov odporúča pre začiatok monofil … aký priemer vlasca bude optimálny na lov s prútom 1,8m a 40–80g? Prípadne ak šnúru, aký priemer by ste mi odporúčali? Tiež aká hmotnosť nástrah (od do) je na tento prút vhodná? Som úplný začiatočník a potešia ma aké koľvek rady. Ďakujem.

Wobler "Big Mouth" / veľká huba/ . necteno

22.1.2006 | aspius | Přívlač | 5.931 zobrazení | 28 odpovědí

Keď mal prísť tento hydrodynamický wobler od Nils Mastera v roku 2003 na trh, sprevádzala ho dosť masívna kladná reklama, avšak okrem článku od V. Fikara zo 17.5.2002, ktorý tento wobler testoval a chválil, som sa s inou recenziou na tento wobler netretol. Aké teda máte Vy skúsenosti s týmto woblerom, akým spôsobom a na aké ryby ho pužívate. Taktiež ma zaujíma, či ho možno bežne dostať a v akej cenovej relácii, pretože ja som ho ešte v obchode nevidel.

háčky s protihrotem vs. bez protihrotu necteno

24.7.2011 | vovo | Vaše názory | 5.929 zobrazení | 37 odpovědí

chci vědět vaše názory a který používáte vy jestli s protihrotem nebo bez ja s protihrotem­.............­...

Co sobota 11.9.2004, brali? necteno

13.9.2004 | Holajz2 | Ryby | 5.921 zobrazení | 35 odpovědí

Sedel jsem u nás na rybniku (sev. Morava) a lupnul 2 candaty 56 a 59 cm. Byl to den D. Ve 20:45 jsem sel dom. Bralo to i jinde?