Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

jak naložit kukuřici necteno

4.5.2007 | ??? | Tipy & triky | 5.915 zobrazení | 8 odpovědí | upravit

poraďte mi někdo jestli lze chytat na kupovanou kukuřici třeba bonduel a jestli taky kukuřici nějak nakládáte do nějakejch sladkejch nálevů a do jakejch a jak to děláte?

Znevýhodňování navijáků s vysokým převodem necteno

10.1.2016 | Dany73 | Přívlač | 5.914 zobrazení | 18 odpovědí

Je zde neuvěřitelně mnoho příspěvků, kde se na vláčku obecně znevýhodňují navijáky s vysokým převodem a vyšší rychlostí návinu, až mě to dohnalo k založení samostatného fóra. Pro mnohé je rychlost snad jeden ze zásadních faktorů při výběru. Toto jsem nikdy nepochopil, vždyť stačí prostě pomaleji otáčet kličkou. Jsem majitelem navi s vyšším převodem, při gumování prostě (s úspěchy) zpomalím na minimum a v proudu pod jezem se aspoň neutočím k smrti,jako to bylo dřív. Za mě jsou tedy naopak navi s vysokým převodem univerzálnější – zpomalit na minimum jde vždycky (např. místo jednoho půl otočení kličky), ale zrychlit na někdy víc než maximum je obtíž. Jsem zvědav na opačné argumenty…

Stejným metrem necteno

6.12.2009 | SlavoJalovicor | Vaše názory | 5.914 zobrazení | 34 odpovědí

Dobrý den.I když jsem členem RS teprve 10let poslední dobou mám z rybaření smíšené pocity.Těch negativních je více.První znich je neustálé zdražování povolenek a členských příspěvku.Přijde mi nefér že rybář který odpracoval 10h brigád zaplatí povolenku i členské vplné výši má za rok 40docházek k vodě a přivlastní si"pokud ryby berou a jsou mírové"pouze 6ks ušlechtilé ryby.Kdežto rybáři „důchodci,vyso­koškoláci aj.“kteří na brygády nechodí mají poloviční povolenky i členské mají v ročním sumáři v obou povolenkách"pstruh­.i mimopstruh­."zapsáno po 35ks ryb.Možná by se mělo uvažovat nad tím,že by se povolenka platila podle množství ulovených ryb.Další znich je nepořádek kolem rybářských revíru konkrétně Těrlická přehrada.Jezdím tam velice rád,někdy sám jindy s celou rodinou a to co se nachází kolem to je žalostné.Kdybych se měl řídit rybářským řádem,musel bych pokaždé na ryby s přívěsným vozíkem.

Nejlepší recept na boilies necteno

16.8.2007 | velkamys | Tipy & triky | 5.914 zobrazení | 4 odpovědi

Kolegové zdravím,pořád se bavíme o tom, kde chytat na co chytat a jak. Bohužel jsem ještě nenarazil na téma jak udělat boilies. Pro někoho je to možná citlivé téma, ale určitě většina rybářů se ráda podělí s ostatními o tom jak udělat domácí boilies. A proto jsem se rozhodl tohle téma otevřít. Já sám si ho kupuji a rád bych zkusil také něco jiného. (Ps:Pokud se mnou souhlasí i provozovatelé tohoto webu, nebylo by na škodu třeba i vyhlásit nějakou tu soutěž) Těším se na recepty...... Lovu zdar!

Rybarske krouzky necteno

17.11.2008 | škubánekX | Ryby | 5.902 zobrazení | 36 odpovědí

Jsem vedouci rybarskeho krouzku a zacinam mit nedostatek casu

+ a - rybářských servrů necteno

12.11.2007 | bubu | chytej.cz | 5.897 zobrazení | 31 odpovědí

jaké jsou podle Vás

1. klady
  2. zápory

servrů s rybářskou tématikou?

Video necteno

3.1.2011 | Mr. Vydra | chytej.cz | 5.893 zobrazení | 52 odpovědí

Chtěl bych udělat video z vašich úlovků. Kdo sem dá svoji fotku ???

Přiložením fotky do videa nebudu porušovat autorská práva a tyto fotky budou použity pouze a jenom ve videu. Děkuji za spolupráci – Mr. Vydra

Prefurujete při rybaření stojáky nebo řeky? necteno

11.2.2008 | foks01 | Domácí revíry | 5.893 zobrazení | 34 odpovědí

Zajímal by mě poměr mezi rybáři kteří chodí raději na řeku a rybáři stojáky a proč.

Potrebujem poradit ohladne Multiplikatoru. necteno

9.10.2009 | Šolimko | Sumcařina | 5.890 zobrazení | 26 odpovědí

Ahojte. Chcel by som od vas aby ste mi poradili ohladne multiplikatoru. Chcem si kupit multik na lov z brehu a neviem sa rozhodnut aky. Tak by som bol rad keby ste mi dali nejake typy. Za odpovede vopred dakujem.

Suchá moucha-jak docílit aby plavala? necteno

18.8.2010 | Šnek | Muškaření | 5.888 zobrazení | 19 odpovědí

Prosím o pomoc,jsem začátečník s muškařením a pořád nevím jak docílit toho aby suchá moucha pěkně plavala.Prý jsou na to nějaké spreje,ale nevím o co jde,poradí někdo??? díky..

Veletrh rybaření 2013 necteno

7.3.2013 | HaD | chytej.cz | 5.886 zobrazení | 43 odpovědí

Tak kdo jste byli, jak se Vám líbilo, co byste doporučili a co jste pořídili? Za mě zatím fajn…

Porušuji RŘ? necteno

15.4.2008 | zlomiljsemprut | Legislativa | 5.883 zobrazení | 32 odpovědí

Dobrý den. Mám takový dotaz ke všem „Chytejářům“. Jsem dost dobrodružný tip a mám rád ještě nevyzkoušené praktiky lovu. Strašně rád chytám okouny, ale přes den jsou zajeti do úkrytů. Proto jsem si vymyslel, že si vezmu prut na dírky a vylezu na strom, který je vodorovně nad vodou. Okouni jsou pod ním a já tak mám větší šanci na pořádného pruhatce. Jenže potom mne napadlo, jestli neporušuji RŘ. Co myslíte Vy, ano nebo ne.

Ubytování Jižní Morava necteno

9.7.2014 | Foogeez23 | Ubytování | 5.882 zobrazení | 8 odpovědí | upravit

Dobrý den, můžete mi někdo doporučit prověřený penzion na jižní Moravě, na řece Dyje, nejlépe poblíž vodní nádrže Nové Mlýny?

Děkuji za tipy.

sumci na řece jihlavě necteno

25.6.2007 | Vlky | Sumcařina | 5.881 zobrazení | 15 odpovědí

chci se zeptat jestli nejsou na řece jihlavě nějací sumci???kdyžtak piš­te

Hledám návod na techniku muškaření necteno

20.6.2004 | | Muškaření | 5.881 zobrazení | 18 odpovědí | upravit

Pánové zkuste mi prosím poradit, kde najít nějaké stránky či řádky o technice muškaření? Můj způsob lovu kombinuji jak s klasickým mušákem, tak s klasickým teleskopem s bublinou. Co si myslíte že má větší úspěch? Bublina, i když tam mám úplně stejné mušky jako na mušáku!!!! S mušákem nahodím mušky od sebe tak 7 m proti proudu nebo kolmo k protějšímu břehu. Špičku prutu mám asi půl metru nad vodou. Nechávám je buď volně splávávat, nebo vedu mušky ve stejně rychlém pohybu jako když je navíjím s bublinou, kdy využívám plovoucí šnůry jako průvěs,který špičkou prutu stahuji a když se mušky dostanou po proudu pode mne, dělám tzv. osmičky, kdy mušky vedu korytem řeky z jedné strany na druhou,podle délky prutu ovšem. Na jednom místě stojím třeba půl hodiny aniž bych kalil dno. Co dělám špatně? Je to velkým průvěsem, přes který asi nepoznám záběr? Je 7 m málo a jak dlouho prohazovat okolí, kde zrovna stojím? Ruším ryby pohybem prutu? Sleduji články z tohoto webu,beru si z toho vše potřebné,ale co je mi to platné, když na bublinu téměř vždy odchytám a se stejnými muškami na mušáku někdy ani šupina? Když nic nejde,vylezu na břeh převážu ty samé muchy na teleskop s bublinou a v tom samém místě, kde jsem předtím byl, si teprve vyzkouším tah nějaké ryby! Je to tím, že záběr ryby na mušku přivázanou na bublině je razantnější díky rychlejšímu stahování bez průvěsu? Muškaření je sport,který silně prožívám a na který pořád nalézám nějaké otázky,na které si nemohu sám odpovědět. Proto taky tyto blbé otázky,které Vám budou asi pro zasmání,ale proč na bublinu odchytám a na mušák ne a přitom mám stejné muchy? Zkuste se prosím chvíli nesmát a pokud by to šlo, tak odpovězte. Jenom mi prosím nepište, abyh zůstal u bubliny a na mušák se vykašlal,když to neumím!!! Díky!!!!!!

Samozatavovací lanko necteno

30.4.2006 | Robur | Ostatní nádobíčko | 5.880 zobrazení | 31 odpovědí

na Braunstainovi jsem našel , znáte towww.braunstar.cz co na to říkáte?

Prut na pstruhy necteno

5.8.2013 | nataomi | Pruty | 5.878 zobrazení | 14 odpovědí | upravit

Zdar, chtel bych prut na privlac pstruhy, okouny a jine mensi dravce, mam vybrano: Balzer Edition IM-12 KARTHAGO Spin 20, 2,10m /3–20g/110g neni to uz moc 20g, Balzer Magna top Trout Spin 1,95m / 3–22g / 115g Sportex Carboflex turbo CT2100 2,10m / 3–15g / 113g RYOBI WILD ASPAGUS – 1,98m /5–12g/ 120g tady nevim ta barva, nevadi to na pstruhy? Ktery by jste doporucily? Dik moc za nazory. Navijak Daiwa Lexa 2000SH

Trofejní úlovky necteno

3.12.2010 | Aleš | chytej.cz | 5.878 zobrazení | 32 odpovědí

Dobrý den,chtěl bych jenom připomenout že nesouhlasím se soutěží „trofejní úlovky“. Jsme v České republice tak proč jsou zařazeny do soutěže ulovené trofejní ryby ze zahraničí ?!!! je to trochu scestné…Narážím jenom na to,že jsem minulý týden chytil trofejní štiku tuzemskou a v zápětí mě přeskočil úlovek štiky o centimetr větší chycenou mimo území ČR ! bůhví kdy byla chycena.Těším se na brzkou odpověď,váš fanoušek Aleš Stuchlík.(AStuchlik@seznam.cz)

Woblery Kácel ? necteno

8.11.2004 | Gwin | Přívlač | 5.877 zobrazení | 27 odpovědí

Používáte někdo woblery od Kácela ? Pro můj vkus bohatě stačí-jsou relativně levné a skoro se vyrovnaj Rapale.

Na háček různé druhy návnady? necteno

23.4.2010 | nessi | Kaprařina | 5.876 zobrazení | 18 odpovědí

Vazeni kolegove, ja jakozto uplny zacatecnik se obracim s nasledujicim dotazem. Je blbost davat na hacek napr. kukurici a hrasek nebo kdyz navnadu tak jen jeden druh? To me porad vrta hlavou. Jde mi take o to jestli vubec hrasek je pro kapriky namina nebo ho spis odmitaji. Jde mi o lov kapru a amuru. Predem diky a omlouvam se, ze rusim debatu profiku. Jirka.