Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Ubytování Jižní Morava
9.7.2014 | Foogeez23 | Ubytování | 5.935 zobrazení | 8 odpovědí | upravit
Dobrý den, můžete mi někdo doporučit prověřený penzion na jižní Moravě, na řece Dyje, nejlépe poblíž vodní nádrže Nové Mlýny?
Děkuji za tipy.
Potrebujem poradit ohladne Multiplikatoru.
9.10.2009 | Šolimko | Sumcařina | 5.931 zobrazení | 26 odpovědí
Ahojte. Chcel by som od vas aby ste mi poradili ohladne multiplikatoru. Chcem si kupit multik na lov z brehu a neviem sa rozhodnut aky. Tak by som bol rad keby ste mi dali nejake typy. Za odpovede vopred dakujem.
Prut na pstruhy
5.8.2013 | nataomi | Pruty | 5.929 zobrazení | 14 odpovědí | upravit
Zdar, chtel bych prut na privlac pstruhy, okouny a jine mensi dravce, mam vybrano: Balzer Edition IM-12 KARTHAGO Spin 20, 2,10m /3–20g/110g neni to uz moc 20g, Balzer Magna top Trout Spin 1,95m / 3–22g / 115g Sportex Carboflex turbo CT2100 2,10m / 3–15g / 113g RYOBI WILD ASPAGUS – 1,98m /5–12g/ 120g tady nevim ta barva, nevadi to na pstruhy? Ktery by jste doporucily? Dik moc za nazory. Navijak Daiwa Lexa 2000SH
Na jaké vodě,jaké délky návazců?
14.2.2010 | Rybapych | Feeder | 5.928 zobrazení | 10 odpovědí
Tak chlapy,zajímal by mě Váš názor na délku návazců v té či oné vodě!Myslím tím,na stojaté vodě většinou se dává kradší návazec a naopak na tekoucí vodě delší návazac.Zajímá mě a asi ne jen mě,jak to vidíte Vy?díky
Vysazování ryb Jížní Čechy
10.4.2009 | Vojda13 | Domácí revíry | 5.926 zobrazení | 11 odpovědí
Forum o vysazování ryb v různých revírech jihočeského kraje… zapište: Revír,Kdy,Kolik Ryb a Druh ryb děkuji.. aspoň budem vědět kam na ryby:-D.. www.vojdafish.estranky.cz
Na barvě záleží ???
16.12.2012 | ŠtikoušX | Vaše názory | 5.919 zobrazení | 48 odpovědí
Ahoj,chci se s vámi poradit ohledně barvy vlasce, nevím jaký je v tom rozdíl jestly žlutý nebo hnědý atd. ,proto se vás ptám jaké barvy a vlasce byste mi doporučily,přivítám různé tipy. Děkuji.
Bow fishing - průzkum trhu
20.12.2009 | mirmen | Domácí revíry | 5.915 zobrazení | 42 odpovědí
Myslíte si, že by se na trhu s nabídkou revírů pro rybáře uživil rybník s povoleným bowfishingem? Do revíru by byly vysazování jen klasičtí „vánoční“ kapři, mezi cca 1,5 – 3 kg, jen ojediněle větší. Uvažovaná cena 500 Kč/den, 500 Kč půjčovné loďky a luku , povinně každého kapra zabít, jednotná cena 50 Kč/kg.
Norsko
25.9.2006 | svaca | Ryby | 5.915 zobrazení | 31 odpovědí
Norsko je pro vetsinu rybaru nepopsatelnej zazitek pro nekoho masarina, sen nebo i jen krasna priroda!jakej je vas nazor na tuhle fascinujici zemi a vubec na sever
Woblery Kácel ?
8.11.2004 | Gwin | Přívlač | 5.913 zobrazení | 27 odpovědí
Používáte někdo woblery od Kácela ? Pro můj vkus bohatě stačí-jsou relativně levné a skoro se vyrovnaj Rapale.
Hledám návod na techniku muškaření
20.6.2004 | | Muškaření | 5.913 zobrazení | 18 odpovědí | upravit
Pánové zkuste mi prosím poradit, kde najít nějaké stránky či řádky o technice muškaření? Můj způsob lovu kombinuji jak s klasickým mušákem, tak s klasickým teleskopem s bublinou. Co si myslíte že má větší úspěch? Bublina, i když tam mám úplně stejné mušky jako na mušáku!!!! S mušákem nahodím mušky od sebe tak 7 m proti proudu nebo kolmo k protějšímu břehu. Špičku prutu mám asi půl metru nad vodou. Nechávám je buď volně splávávat, nebo vedu mušky ve stejně rychlém pohybu jako když je navíjím s bublinou, kdy využívám plovoucí šnůry jako průvěs,který špičkou prutu stahuji a když se mušky dostanou po proudu pode mne, dělám tzv. osmičky, kdy mušky vedu korytem řeky z jedné strany na druhou,podle délky prutu ovšem. Na jednom místě stojím třeba půl hodiny aniž bych kalil dno. Co dělám špatně? Je to velkým průvěsem, přes který asi nepoznám záběr? Je 7 m málo a jak dlouho prohazovat okolí, kde zrovna stojím? Ruším ryby pohybem prutu? Sleduji články z tohoto webu,beru si z toho vše potřebné,ale co je mi to platné, když na bublinu téměř vždy odchytám a se stejnými muškami na mušáku někdy ani šupina? Když nic nejde,vylezu na břeh převážu ty samé muchy na teleskop s bublinou a v tom samém místě, kde jsem předtím byl, si teprve vyzkouším tah nějaké ryby! Je to tím, že záběr ryby na mušku přivázanou na bublině je razantnější díky rychlejšímu stahování bez průvěsu? Muškaření je sport,který silně prožívám a na který pořád nalézám nějaké otázky,na které si nemohu sám odpovědět. Proto taky tyto blbé otázky,které Vám budou asi pro zasmání,ale proč na bublinu odchytám a na mušák ne a přitom mám stejné muchy? Zkuste se prosím chvíli nesmát a pokud by to šlo, tak odpovězte. Jenom mi prosím nepište, abyh zůstal u bubliny a na mušák se vykašlal,když to neumím!!! Díky!!!!!!
Prut a naviják na hodně jemnou přívlač
9.11.2006 | | Přívlač | 5.910 zobrazení | 37 odpovědí
Prosím o radu. S postupným ochlazováním se přestávám věnovat sedavým a lehavým způsobům rybolovu a chodím vláčet. Největší úspěchy mám na malé gumové nástrahy, ale nemám na to vercajk, mám prut na střední přívlač 10–40g a naviják 50 , no a to není moc citlivé. Rád bych si pořídil něco hodně jemného na gumičky 2cm, malé woblerky a tak. Nic moc drahého, prut a naviják tak do 3000Kč, věnuji se tomuto chytání jenom okrajově na podzim. Chodím chytat hlavně na řeku Berounka a také na potok Rakovnický. Budu rád za každou radu, prut- délka a gramáž, naviják velikost.
Prut SHIMANO FORCEMASTER AX SPINNING 240 L
18.2.2010 | marťan | Pruty | 5.895 zobrazení | 3 odpovědi
Zdravím. Nemáte prosím někdo zkušenost a tímto prutem? Scháním prut na lehkou přívlač, ideální 2,4m a nevím, jestli špička 3–15g nebude moc měkká při přípaném zdolávání větší ryby. Mám ještě 2,1m 7–25g (spokojenost na řece) a chtěl bych něco jemnějšího na lepší vedení smáčků apod.(na rybník) a ideálně o něco málo delšího.. Poraďte prosím jaké pruty se vám osvědčily. Děkuju.
Boilies na velké kapry
19.12.2010 | rybař 2010 | Recepty | 5.892 zobrazení | 8 odpovědí
Chtěl jsem se zeptat, jak se dělá boilies, protože dávat za 1kg 500 Kč to se mi nechce. Díky.
prut na přívlač
24.11.2006 | judas.d | Přívlač | 5.889 zobrazení | 23 odpovědí
zvažuji koupi prutu na přívlač tak 7–25g poradíte jaký
Norsko
23.3.2009 | Fisherman95 | Rybaření v zahraničí | 5.882 zobrazení | 18 odpovědí
Norsko a vše o něm. Popovídejte si s ostatními o svých zážitcích z Norska, ale i odjinud !!
e-SHOPY - špatné zkušenosti
29.7.2009 | Czudko | Obchod | 5.879 zobrazení | 15 odpovědí
Informujte ostatní kolegy na co si u kterého e-shopu dávat pozor! Osobně chci upozornit na přístup jednoho…
Chytání 24 hodin v letním období???
17.4.2008 | Shrek23 | Legislativa | 5.876 zobrazení | 36 odpovědí
Kdo by to nebral ,když mnozí znás dělaj na směny a chtěj si odpočinout od práce u vody.
Dravci?
22.9.2006 | Vlackar | Přívlač | 5.871 zobrazení | 45 odpovědí
Jak ste na tom s dravci letos? Já bolen 62cm(odhadem), asi 50okounů od 12cm do 30cm a moje první životní štička 33cm…
CO VY?
Mník na vláčku
29.11.2010 | Malinko | Dravci | 5.870 zobrazení | 33 odpovědí
Přeji příjemný zasněžený den. Protože se mi tu nepodařilo najít téma motající se okolo mníka a vláčení, zakládám tuto. Máte někdo zkušenost s uvláčenými mníky. Jaké nastrahy (gumy, plandy). Případně dipování (ano, ne, jak). Způsob vedení (pomalu a u dna).
Hájení ryb
20.11.2014 | Petula | Vaše názory | 5.865 zobrazení | 13 odpovědí
Hájení ryb je nezbytnou součástí při jejich přírodní reprodukci nebo při vysazování,ale.....Nedá mi spát jedna otázka.Nač je podzimní hájení kapra užitečné?Trvá většinou 10–14 dnů a ryba se během 14ti dnů po odhájení vychytá a vypytlačí.Nebylo by rozumnější kapra při podzimním vysazení hájit až do konce roku?Mně příjde,že místo vysazování to může svaz sypat z kádí rybářům přímo do tašek.Všechny ostatní hájení dávají smysl a logiku,jen toto jediné mi příjde stupidní.Prý aby se ryba rozplavala.Kapr po vysazení je rozplavaný během jednoho dne po celém revíru,který už je v tomto období hladový,takže takový kapr po deseti dnech hájení žere se stejnou intenzitou jako před vysazením.Můj názor je buď hájit kapra po vysazení na podzim do konce roku nebo nehájit vůbec!!!