Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

prut na přívlač necteno

24.11.2006 | judas.d | Přívlač | 5.964 zobrazení | 23 odpovědí

zvažuji koupi prutu na přívlač tak 7–25g poradíte jaký

Woblery Kácel ? necteno

8.11.2004 | Gwin | Přívlač | 5.964 zobrazení | 27 odpovědí

Používáte někdo woblery od Kácela ? Pro můj vkus bohatě stačí-jsou relativně levné a skoro se vyrovnaj Rapale.

Boilies na velké kapry necteno

19.12.2010 | rybař 2010 | Recepty | 5.961 zobrazení | 8 odpovědí

Chtěl jsem se zeptat, jak se dělá boilies, protože dávat za 1kg 500 Kč to se mi nechce. Díky.

ořezávátka necteno

13.8.2006 | upbraider | Přívlač | 5.961 zobrazení | 44 odpovědí

S prohlížením fotek zjišťuju, že čím dál tím více rybářů si nástrahy,zejména wobblery sami vyrábí.Patříte i vy mezi ořezávátka nebo raděj nakupujete?? Já se přiznám, že si úlovek na samodomo wobyho cením dvojnásob možná i víc a satisfakce z ryby přechytračené na vlastní nástrahu mi vlívá do žil novou chuť pižlat tu balsu dál. Co vy?? Taky jste bigmajk nebo raděj koupíte rapalu za dvě kila?

Hledám návod na techniku muškaření necteno

20.6.2004 | | Muškaření | 5.957 zobrazení | 18 odpovědí | upravit

Pánové zkuste mi prosím poradit, kde najít nějaké stránky či řádky o technice muškaření? Můj způsob lovu kombinuji jak s klasickým mušákem, tak s klasickým teleskopem s bublinou. Co si myslíte že má větší úspěch? Bublina, i když tam mám úplně stejné mušky jako na mušáku!!!! S mušákem nahodím mušky od sebe tak 7 m proti proudu nebo kolmo k protějšímu břehu. Špičku prutu mám asi půl metru nad vodou. Nechávám je buď volně splávávat, nebo vedu mušky ve stejně rychlém pohybu jako když je navíjím s bublinou, kdy využívám plovoucí šnůry jako průvěs,který špičkou prutu stahuji a když se mušky dostanou po proudu pode mne, dělám tzv. osmičky, kdy mušky vedu korytem řeky z jedné strany na druhou,podle délky prutu ovšem. Na jednom místě stojím třeba půl hodiny aniž bych kalil dno. Co dělám špatně? Je to velkým průvěsem, přes který asi nepoznám záběr? Je 7 m málo a jak dlouho prohazovat okolí, kde zrovna stojím? Ruším ryby pohybem prutu? Sleduji články z tohoto webu,beru si z toho vše potřebné,ale co je mi to platné, když na bublinu téměř vždy odchytám a se stejnými muškami na mušáku někdy ani šupina? Když nic nejde,vylezu na břeh převážu ty samé muchy na teleskop s bublinou a v tom samém místě, kde jsem předtím byl, si teprve vyzkouším tah nějaké ryby! Je to tím, že záběr ryby na mušku přivázanou na bublině je razantnější díky rychlejšímu stahování bez průvěsu? Muškaření je sport,který silně prožívám a na který pořád nalézám nějaké otázky,na které si nemohu sám odpovědět. Proto taky tyto blbé otázky,které Vám budou asi pro zasmání,ale proč na bublinu odchytám a na mušák ne a přitom mám stejné muchy? Zkuste se prosím chvíli nesmát a pokud by to šlo, tak odpovězte. Jenom mi prosím nepište, abyh zůstal u bubliny a na mušák se vykašlal,když to neumím!!! Díky!!!!!!

Norsko necteno

23.3.2009 | Fisherman95 | Rybaření v zahraničí | 5.949 zobrazení | 18 odpovědí

Norsko a vše o něm. Popovídejte si s ostatními o svých zážitcích z Norska, ale i odjinud !!

Prut SHIMANO FORCEMASTER AX SPINNING 240 L necteno

18.2.2010 | marťan | Pruty | 5.948 zobrazení | 3 odpovědi

Zdravím. Nemáte prosím někdo zkušenost a tímto prutem? Scháním prut na lehkou přívlač, ideální 2,4m a nevím, jestli špička 3–15g nebude moc měkká při přípaném zdolávání větší ryby. Mám ještě 2,1m 7–25g (spokojenost na řece) a chtěl bych něco jemnějšího na lepší vedení smáčků apod.(na rybník) a ideálně o něco málo delšího.. Poraďte prosím jaké pruty se vám osvědčily. Děkuju.

Hájení ryb necteno

20.11.2014 | Petula | Vaše názory | 5.942 zobrazení | 13 odpovědí

Hájení ryb je nezbytnou součástí při jejich přírodní reprodukci nebo při vysazování,ale­.....Nedá mi spát jedna otázka.Nač je podzimní hájení kapra užitečné?Trvá většinou 10–14 dnů a ryba se během 14ti dnů po odhájení vychytá a vypytlačí.Nebylo by rozumnější kapra při podzimním vysazení hájit až do konce roku?Mně příjde,že místo vysazování to může svaz sypat z kádí rybářům přímo do tašek.Všechny ostatní hájení dávají smysl a logiku,jen toto jediné mi příjde stupidní.Prý aby se ryba rozplavala.Kapr po vysazení je rozplavaný během jednoho dne po celém revíru,který už je v tomto období hladový,takže takový kapr po deseti dnech hájení žere se stejnou intenzitou jako před vysazením.Můj názor je buď hájit kapra po vysazení na podzim do konce roku nebo nehájit vůbec!!!

e-SHOPY - špatné zkušenosti necteno

29.7.2009 | Czudko | Obchod | 5.939 zobrazení | 15 odpovědí

Informujte ostatní kolegy na co si u kterého e-shopu dávat pozor! Osobně chci upozornit na přístup jednoho…

Spravný twister necteno

17.9.2006 | Kubajs | Přívlač | 5.932 zobrazení | 34 odpovědí

Jak by měl vypadat spravný twister protože když jsem byl chytat na ohří potkal jsem chlapa řikal že jsou to kšunty co mám dal mi 2 své a začal jsem tahat newím proč jak poznat dobrý twister

Antitrofeje necteno

11.7.2006 | Pepa1 | Ryby | 5.924 zobrazení | 43 odpovědí

Pochlubte se jakou nejmenší rybu se vam podařilo zdolat :).

pila na led necteno

6.1.2009 | Frk | Rybaření na dírkách | 5.914 zobrazení | 13 odpovědí

Před čtyřmi roky jsem viděl na výstavě ve Vodňanech řetězovou pilu na led na saních. Od té doby jsem jí viděl pouze na několika fotografiích. Ani ve vyhledávačích ji nemohu najít. Měl by někdo z vás tuchu nebo vědomost o tomhle strojku? Docela by mi to ulehčilo život, neboť členská základna u nás led nemusí :))

Zkušenosti se SPIDERWIRE Ultracast necteno

11.5.2015 | Vláčkař-CZ | Přívlač | 5.913 zobrazení | 13 odpovědí

Zkušenosti se SPIDERWIRE UltracastZdarec lidi, sezóna přívlače se blíží a já se rozmýšlím, jestli koupit na svůj vláčák na UL přívlač ( akce 0,5 – 10g ) vlasec nebo šňůru. Docela se mi zalíbila pletenka od známého výrobce Spider: http://www.tropicliberec.cz/…ledna-po-1m/ . Máte s ní nějaké zkušenosti? Je to dobrá investice? Právě se bojím, abych nebyl zklamaný stejně, jako z nanofilu od Berkley. Jinač k průměru bych chtěl ten 0,12mm.

Lanko a jeho cena necteno

19.6.2007 | Robur | Ostatní nádobíčko | 5.913 zobrazení | 44 odpovědí

Soutěž o nic, ale hrabal jsem v krabičkách a našel tyto lanka, tak zkluste hádat klok stálo 12 kusů pře revolucí, tipuji jejich pořízení do roku 1985. Ještě přidám foto, doufám, že se trochu povede.

rybareni na ukrajine necteno

7.7.2006 | Onti | Rybaření v zahraničí | 5.912 zobrazení | 3 odpovědi

Davam dohromady team rybařu3–5. Zajezd na Ukrajinu viz stranky www.rybareni-ukrajina.wz.cz

Prut na privlac pls o radu necteno

15.8.2009 | kingkubik | Přívlač | 5.906 zobrazení | 42 odpovědí

Dobry den muzete mi prosim poradit nejaky privlacovy prut na velkou prehradu s velkym poctem vazek(slezka harta)zacinam se privlaci venovat cca po 5 letech lenoseni.chyta hodlam asi na co se da a to jak na kopyta tak twistry,woblery ci rotacky max do 40 gramu.libi se mi celkem Prut Berkley Tactix –270 2,7m/15–40g a Prut Pezon&Michel Invitation Sensitive Spin 270 10–40gr prosim o jakoukoliv radu ci zkusenost s temi to pruty.dekuji vsem a Petruv zdar

Kde nakupujete vybavení? necteno

14.1.2015 | Fisha | Obchod | 5.904 zobrazení | 7 odpovědí

Prosím, máte nějakou zkušenost s tímto e-shopem? http://www.rybarskepotreby-shop.cz/

Děkuji moc za příspěvky :)

Lov na cit necteno

2.2.2014 | nůž26 | Položená | 5.902 zobrazení | 25 odpovědí

Ahoj, chci se zeptat kolikátku vlasec by jste mě doporučili pro lov na cit. Děkuji předem

Nejúčinější třpytky necteno

18.6.2012 | DzariN | Dravci | 5.894 zobrazení | 7 odpovědí

Ahoj, rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti se třpytkami a které konkrétní kusy jsou pro Vás nejlepší a na jakou cílovou rybu. Rozhoduji se, že si objednám několik třpytek různých druhů především na lososovité ryby a okouny. Kterou značku by jste doporučili? Mám zkusenošsti zatím s Mepps, Wirek a Blue Fox. Momentálně plánuji zakoupit hodně oblíbené Vaškovky nebo Vojáčkovky. Na tomhle webu ( http://www1.fish-ing.cz/index.php?… ) jsem našel velice slušný výběr jen nevím kterou. Určitě nějaké Vojáčkovky 000 a menší Vaškovky, ale kdyby měl někdo konkrétní tipy, tak sem s nimi… mockrát díky a Petrův zdar :))

Vláčecí prut Beastmaster BX vs. CX necteno

26.10.2012 | Don | Pruty | 5.893 zobrazení | 4 odpovědi

Zdravím. Je tady někdo z vlastníků tohoto prutu? Docela by mě zajímalo jestli se vyplatí připlatit 1 000Kč za novější model CX, který má podle mých zjištění jiné akorát sedlo navijáku (namísto Vibra spot má model CX nějaký Hybrid). Díky za reakce