Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Nástrahy
22.3.2010 | Shimano911 | Přívlač | 5.727 zobrazení | 47 odpovědí
Dobrý den, chci se zeptat jestli lze používat woblery na prutu s gramáží 5–20 gramů a délkou 270.
Ultrabite
12.9.2004 | Dědek | Ostatní ryby | 5.725 zobrazení | 10 odpovědí
Tak jsem se nachal zlákat článkem z Kajmana a na doporučení pana Tychlera zakoupil Ultrabite na kapříky. Poprvé do bylo před 14-ti dny a vyrazil na Mušov s feederem. První den jsem chytal s klasickým krmením – 3 kapříci. Druhý den jsem do krmení přidal ultrabite a nástrahu ještě nadipoval: Na zlost okolních rybářů jsem měl záběry tak po 5 minutách. Celkem asi 25 kapřích dorostenců. Včera jsem se stejnou výbavou absolutně vyhořel. Ani ťuk! Zatím si nedovedu udělat představu. Máte s tím někdo zkušenosti, hlavně při vláčce?Rozhodně to vyzkouším, ale nějaké poznatky by se hodily.
Malé, těžké plandavky
25.1.2016 | JKemr | Dravci | 5.723 zobrazení | 36 odpovědí
Ahoj, poraďte, kde sehnat plandavky kolem 3cm, max.4cm, těžké 7–8gr. Možná špatně hledám, ale nikde je nemůžu sehnam a v krabičce mi v této velikosti zbývá poslední. Nevím, kde jsem je kdysi sehnal, ale nutně je potřebuji. Díky moc za typy a rady.
Zkušenosti se SPIDERWIRE Ultracast
11.5.2015 | Vláčkař-CZ | Přívlač | 5.702 zobrazení | 13 odpovědí
Zdarec lidi,
sezóna přívlače se blíží a já se rozmýšlím, jestli koupit na svůj
vláčák na UL přívlač ( akce 0,5 – 10g ) vlasec nebo šňůru. Docela se
mi zalíbila pletenka od známého výrobce Spider: http://www.tropicliberec.cz/…ledna-po-1m/
. Máte s ní nějaké zkušenosti? Je to dobrá investice? Právě se bojím,
abych nebyl zklamaný stejně, jako z nanofilu od Berkley. Jinač k průměru
bych chtěl ten 0,12mm.
Konzervace boilies
16.2.2014 | Lenča | Tipy & triky | 5.690 zobrazení | 9 odpovědí
Zdravím, chci se zeptat a nechat si poradit… :-) vyrábíme vlastní boilies a potřebovali bychom nějaké tipy na konzervaci boilies. My máme ve zvyku po uvaření sušit a pak do mrazíku, ale chtěli bychom něco, abychom ho nemuseli namáčet do nějakých olejů a pod. Představujeme si nějakou sušinu, prášek který přidáme už do směsi… jak to dělají prodejci boilies, že po je pořád takové měkké jakoby bylo čerstvě uvařené… Díky za tipy a pište pište… :-D
Revír Pocheň u Krnova
31.5.2010 | Merkury69 | Domácí revíry | 5.684 zobrazení | 13 odpovědí
Zdarec chtel jsem se jenom zeptat jake mate zkusenosti s timto revirem…kde se zdržujou ryby..na co berou ryby..typy triky na tomto reviru no proste co nejvice informaci..tento rok se na tento revir chci zamerit, hlavne na vícedenní výlety..dekuji předem za info..
Máte někdo zkušenosti s pruty AFTMA 2?
3.3.2004 | rarach | Muškaření | 5.679 zobrazení | 11 odpovědí
Máte někdo zkušenosti s pruty AFTMA 2 Já ho letos pořídil, sušina je jasná, ale co nynfa? Vzhledem k tomu, že používám nynfu ve více jak 50% lovu a nechci přijít o požitek ze zdolávání ryby na takovou nádheru. Co vy na to?
Lanko a jeho cena
19.6.2007 | Robur | Ostatní nádobíčko | 5.677 zobrazení | 44 odpovědí
Soutěž o nic, ale hrabal jsem v krabičkách a našel tyto lanka, tak zkluste hádat klok stálo 12 kusů pře revolucí, tipuji jejich pořízení do roku 1985. Ještě přidám foto, doufám, že se trochu povede.
vláčka s Fire Line
26.9.2005 | MichalB | Přívlač | 5.669 zobrazení | 36 odpovědí
ahoj letos jsem toho s vláčákem moc nenachytal, ale v sobotu jsem zasel na Vltavu a docela slusne mi brali okouni na Kopyto.. Poridil jsem si FL 0,12. Co se tyka kontroly nastrahy a detekce zaberu, tak je to super, ale spousta ryb mi zrejme diky neprutaznosti snury spadla.. Brzdu jsem mel serizenou na prokluz.. Je to asi rukama.. Pouzivete FL na lehkou vlacku, nebo davate prednost klasickemu vlasci? Dik M.
Východní čechy
6.5.2005 | bobmobil | Domácí revíry | 5.668 zobrazení | 6 odpovědí
Jsem začínající rybář a chtěl bych poradit, kam se mám vydat na ryby? Kam jezdíte vy a na co? Dik, dik.
Navíjení vlasců a souvislost se ztrátou vlastností
16.4.2005 | mirmen | Navijáky | 5.666 zobrazení | 14 odpovědí
Časopis RRR vloni uvěřejnil článek na téma monofily – vlastnosti. Pokud se vlasec navíjí zasucha a pak teprve k vodě, tak následuje : nahození, ukládání vlhké vrstvy na spodní suchý podklad, nahození … . Jenže, monofily také sáknou, vlhká vrstva se ukládá na cívku pevněji a vytváří větší tlak na podklad, který se rychleji deformuje, dochází k větší ztrátě kvality. Máte nějaké praktické zkušenosti??
nymfa Berkley
29.4.2010 | kingkubik | Přívlač | 5.661 zobrazení | 23 odpovědí
Dobry den.chtel by jsem si na pstruhy koupit nymfy berkley nikdy jsem s nimi nechytal a bohuzel ani zadnou recenzi jsem se nedocet.mam to vyhradne na potocaky z male ricky cca 2.5 meru je sirka.lovi se teda hlavne na tunkach max hlouhka 1m a naprosto cira voda.zajimaly by me uspesne barvy a hlavne zpusoub vedeni te nymfy coz je asi nejdulezitejsi.dekuji moc
Dilema s navijáky (Colmic nebo něco jineho) ?
1.7.2006 | Jiřin | Navijáky | 5.659 zobrazení | 14 odpovědí
Dobrý den, ŘEším takové malé dilema. Chystám se koupit vláčecí navijá pro lehkou až střední přívlač (okoun,bolen, semtam nejaka sticka ci candat). A na jedné internetové stránce www.hobby-g.cz jsem objevil akci navijáků COLMIC, jaký je na ně váš názor, případně jiné navrhy na naviják do 800Kč PS: Jsem student moc peněz nemam :-/
Všem děkuji za příspěvky
Bordel ve výbavě
23.7.2009 | Beebo | Ostatní nádobíčko | 5.653 zobrazení | 35 odpovědí
Taky si už delší dobu říkáte, že si konečně přendáte věci do nový tašky abyste to nemuseli nosit po kusech anebo že si konečně přeberete, uklidíte a vyházíte z tašky všechen ten bordel a krámy, který s sebou taháte zbytečně? Zrovna nedávno jsem se nad tímto docela vážně zamyslel a stejně to všechno tahám dál. Prostě neni chuť a když chuť přijde, tak jdu radši na ryby a to už pak zase „nemám čas“ a tak je to furt dokola…
Ryby v roce 2007
2.1.2007 | koy | Ryby | 5.650 zobrazení | 33 odpovědí
Jen se chci zeptat na jakou rybu nebo jaky „styl“ rybareni se hodlate pristi rok zamerit?
Pruty Shakespeare
7.5.2008 | JirkaCV | Pruty | 5.642 zobrazení | 11 odpovědí
Dobrý den. Našel jsem na webu zajímavé akce. Zajímá mě, jaká je kvalita prutů a navijáků Shakespeare. Cena za feeder 3,6m s navijákem 699 Kč je ale dost podezřelá. Máte s tím někdo zkušenost?
české koule kaprpro.
6.4.2006 | barn | Ryby | 5.642 zobrazení | 5 odpovědí
čau lidi máte někdo snimy zkušenosti?A kdyžtak jakou příchut ted na jaro byste mě doporučily.
Rybaření v kalné vodě
27.6.2005 | Vydrus | Domácí revíry | 5.642 zobrazení | 11 odpovědí
Vím, že i ve vodě, která je jako kakao se často skrývá překvapivý úlovek. Jak ale ryby přilákat, aby se na záběr nečekalo hodinu i déle. Máte někdo zkušenosti a osvědčený recept? Díky!
anýz a kukuřice
17.3.2011 | klammer | Kaprařina | 5.641 zobrazení | 9 odpovědí
Zdravím,kdy mám přidat při vaření kukuřice anýz a jesli je lepší cely,nebo mletý a v jakém množství?Poraďte prosím.
Kolik času, nebo km potřebujete k místu lovu?
15.2.2006 | braska | Ryby | 5.639 zobrazení | 38 odpovědí
Já to mám na nejbližší vodu 22km a to ještě není revír nic moc. Přitom bydlím na nábřeží Otavy, ale voda je pstruhová a navíc chráněný úsek.Tak by mne docela zajímalo jak jste na tom vy