Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
zima - vertikálna prívlač
7.11.2006 | pablo | Přívlač | 5.525 zobrazení | 11 odpovědí
Nastáva nám zimný čas, voda chladne a čistí sa. Prichádza na radu jemná prívlač a pomalé vedenie nástrahy. Preto sa chcem poradiť- kúpil som si nejaké vetikálne nástrahy (viď. www.strikepro.com/1F-004C.htm). Máte s nimi, alebo inými typmi nejaké skúsenosti? Uvítam všetky informácie o love, a prípadne aj výrobe, alebo kontakty na iné stránky. ďakujem všetkým
Baterka na ryby
17.11.2006 | Sander | Ryby | 5.524 zobrazení | 29 odpovědí
Má baterka už dosloužila, musím si udělat předčasného Jéžiška. Poraďte nějakou baterku, která chvíli vydrží? Nejlépe malou, kovovou, na AA baterie, bez LED diod – klasické malé žárovičky :-) (ne čelovku) Rád bych se vešel do pětikila. Díky moc.
Výrobky firmy RYNA s.r.o.
15.2.2007 | parmen | Obchod | 5.522 zobrazení | 14 odpovědí
Chtěl bych se vás zeptat na skušenosti s výrobky české firmy RYNA s.r.o. Převážně mě zajímají woblery a třpytky. Všem děkuji za odpovědi.
Jak na lososa
7.4.2011 | Radekk | Lososovité ryby | 5.520 zobrazení | 3 odpovědi | upravit
Zdravím, může mi někdo poradit jak se dá chytit losos na moři? Jaká je nejlepší technika a návnada? Díky za rady
Přemnožení Bolena na Orlíku
16.5.2011 | papiksk12 | Ostatní ryby | 5.517 zobrazení | 15 odpovědí
Chytám na Orlíku a když si nahodim na hladinu rohlík tak většinou vytáhnu Bolena,Když jsem šel nachytat loni rybičky tak jsem nachytal jenom malý boleny.....Nemělo by se stim něco udělat?
Kde sháníte větší množství bílích červů
18.8.2010 | Kantik | Závody | 5.498 zobrazení | 8 odpovědí
Jedu na závody a jediné, co mi ještě chybí, jsou bílí červi. Při tomto počasí si je moc nemohu vypěstovat a tak se chci zeptat, kde bych vzal alespoň 0,5 l červů, nejlépe v Jihočeském kraji.
pracovní příspěvek pro MO
3.2.2006 | Frk | Domácí revíry | 5.497 zobrazení | 32 odpovědí
Zajímalo by mne, jestli a jak zde přítomní plní pracovní povinnost. Jestli zaplatí, nebo odpracují limitní počet hodin nebo pomáhají nad rámec. Prostě jak jsme na tom.....?
jidlo na štědrý večer
25.12.2006 | Zcuter | Vánoce | 5.495 zobrazení | 25 odpovědí
tak by me zajimalo co jste dobreho meli na Vanocni veceri dobreho..a zda redeji uprednostnujete rybu nebo neco jineho…napr: rizek steak..atd..
zavedení kategorie škodlivých živočichů
26.2.2011 | amarounus | Legislativa | 5.494 zobrazení | 34 odpovědí
Jsem pro zavedení kategorie škodlivých živočichů , po vzoru Australie a Nového Z. .
Pokud někdo v Austrálii chytne kapra a pustí ho spátky hrozí mu vysoká pokuta . No a my tady máme také pěkně narušený ekosystém .
A proto navrhuji vytvořit opak červené knihy živočichů tzv. černou knihu (nepůvodních ekosystém narušujících živočichů ).
na seznam by patřili :
- Karas stříbřitý
- Sumeček americký
- Střevlička východní
- (všechny nepůvodní druhy raků)
- Norek americký
- Kormorán
Jezirko na plevelne rybky
10.2.2009 | dangerous fishing | Dravci | 5.493 zobrazení | 57 odpovědí
Jezirko ktery jsme s kamosem na plevelne rybky na dravce. Nejdřiv to bylo pul metru siroke a dlouhe ale ted pul metra hluboke na delku tak metr pade a do sirky tak metr na kraji pekne melcinky a kolem jsme to vydlazdili vymechovali a vysazeli kvytka a stromky sitka do pritoku a jen cekame az rozmrznou rybnicky na male rybky a naletnou masarky na cerviky nachytame rybicky a sup na sticky.Co myslite? Máte s těmito jezirky už nejake zkusenosti?
AnketA
9.1.2005 | Rico | Plavaná | 5.484 zobrazení | 24 odpovědí
Byla tu anketa o vláčkařském nářadí. tak si říkám proč by nemohla
být o plavané? Hodně lidí se chystá obmněnit výbavu a nebo
začátečníci nakoupit úplně novou (viz. já :D)… A proto kdo vyznává
plavanou zde může napsat žebříček pedle něj nejlepších značek (budu se
teď opičit, snad denyg odpustí). Pište v pořadí nejoblíbenější
zančku:
1.) Prutu
2.) Navijáku
3.) Vlasce
4.) Splávku
Obsah cievky navijáku
6.4.2011 | Jadeila | Tipy & triky | 5.481 zobrazení | 23 odpovědí
Dúfam, že nezakladám duplicitné vlákno, ale mám na Vás všetkých prosbu.....kedysi dávno som mal k dispozícii matematický vzorec na výpočet obsahu cievky navijáku. Aby som objasnil o čo presne išlo dám príklad:
Máme napr. naviják velkosti kde podla výrobcu vojde 100 m vlasca priemeru 0,30 mm. Vzorec Vám vyrátal kolko Vám presne vojde na takú cievku vlasec priemeru napr. 0,14 mm. Nemá niekdo z Vás zmienený vzorec ???
Reklama v televizi
27.2.2010 | Hony | Vaše názory | 5.478 zobrazení | 36 odpovědí
Jak se vám líbí „odborně“ udělaná reklama pivních rybářů? Nevytažené teleskopy, pivo ve vezírku a duchaplné hlášky.
rybářský řád jak kdo
26.7.2011 | nedby | Legislativa | 5.466 zobrazení | 57 odpovědí
Jako kaprař při příchodu na místo lovu se podívám a své místo uklidím jak mi přikazuje rybářský řád pak nahodím a koukám rybář a třpytkuje pobíhá sem a tam ale hází ale on si nemusí místo uklidit nebo ano asi by musel nosit popelnici na zádech ale kde pak je potom RŘ on nemusí a já ano no tak jak na to dík za vaše názory
Berete domu ryby a nebo poustite???
24.11.2005 | R3F13X | Ryby | 5.466 zobrazení | 38 odpovědí
Jake ryby berete domu(velikosti)?A jake poustite?
kde stahnout filmy o rybach
19.12.2006 | hany.milan | Ryby | 5.463 zobrazení | 29 odpovědí
vite kde se daji stahnout nejake rybarske filmecky at se o svatcich nenudime?
Výroba umělých nástrah
10.6.2010 | lukpf | Tipy & triky | 5.458 zobrazení | 11 odpovědí
Ukažte své po domácku vyrobené nástrahy na přívlač (wobler, třpytka, twister atd.)
Sumci z Moravy a Bečvy
12.12.2014 | Ondřej | Sumcařina | 5.455 zobrazení | žádná odpověď
Jak se vám dařilo
v letošní sezoně v lovu sumců na řekách Moravě a Bečvě kamarádům se
dařilo tak bych se chtěl zeptat jak se dařilo i vám ostatním kolegům.
Přívlačový prut
9.3.2010 | Dave20 | Přívlač | 5.455 zobrazení | 26 odpovědí
ahoj, zdravím všechny rybáře a vláčkaře zvlášť :-)..chci si koupit nový prut o velikosti 220–240 cm a gramáží 10–30g, ale příliš se nevyznám ve značkách.....mohl by mi někdo poradit konkrétní značku a typ prutu, který funguje?......moc díky a přežijte nějak to čekání..:-)
Jelec tloušť - Jak na něj?
1.8.2017 | AnyBeast | Dravci | 5.452 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravim rybáři, chtěl bych vědět Vaše názory a zkušenosti. Nedávno jsem začal chodit na řeku (hloubka max 1,5–2m) a zjistil jsem, že tam je ve velkém množství se vyskytující tloušť. Ovšem jak ho reálně chytit, na to jsem doposud nepřišel. Měl jsem tu čest chytit jen jednoho z celého týdne (každý den jsem chodil chytat) a to opravdu neni moc. Co jsem zkoušel? V první řadě jsem nebyl na jednom místě ale prošel to podél řeky z obou stran. Zkoušel jsem na přívlač (třpytka, wobler, gumové nástrahy[tvary od červů po rybičky]). Tam se chytil teda jen ten jeden asi 30cm na třpytku. Zkoušel jsem také na splávek a třešeň (mnoho rybářů doporučuje), ovšem to byl ještě větší provar, než na tu přívlač. Zkoušel jsem jak ze břehu, tak jsem stál v řece, abych nahodil na lepší místa. Chápu, že každý den se dařit nemůže, ale když vidíte, kolik ryb tam je a jaké jsou velikosti (některé odhaduji kolem 50–60cm, což pro někoho neni moc, pro mě je to až až), tak si říkáte, že děláte jen něco špatně. Jediné tedy co jsem nezkoušel, je muškařit. Možnost k tomu mám, nejsem sice odborník na lov tohoto typu, ale každej nějak začíná. Doufám, že to někdo dočetl až do konce, protože budu rád, za všechny rady. :)