Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Výbava plavaná - Shimano. necteno

5.8.2005 | Goyer | Plavaná | 5.287 zobrazení | 12 odpovědí

Plavá není moje dominantní technika, ale nějaký pátek již tak chytám a vybavení nic moc. Proto jsem se porozhlédl po eshopech a rád bych zakoupil věci od Shimana. Nevím proč a rád bych aby mne někdo vrátil do jasných kolejí, protože mám, nějako zafixováno, že Shimano je nejlepší.

Chci si pořídit tento prut: Shimano Hyperloop 6m 0–20g

Prut carbon+kevlar,SIC očka.Řada prutů osazená očky Shimano Hardlite. Cena je pod 2000kč. Nikde jsem o něm nic nečetl a nevím,nikde jsem o něm nic našel a velice rád bych znal zlušenosti, názory, pozitiva či negativa. Pak se chci zeptat, zda není lepší dělička. Jenže delička o této délce asi není, nebo jsem nenašel. Dělička bude jistě lepší a není tedy lepší zakoupit prut na plavanou o délce 4m? Jaké jsou mezitím rozdíly? Prosím. Nehledě na to, je dobrá značka Shimano i v této cenové relaci?

A dále naviják Shimano Exage 1000 RA brzda zadní (bojová)

Zcela nová série navijáků s bojovou brzdou s vynikajícím designem a velmi kvalitní výbavou. Naviják se vyznačuje velmi hladkým a klidným chodem, dvěmi kovovými! cívkami a především cenou. Je osazen novými špičkovými ložisky A-RB, jedním centrálním ložiskem… Větší výkon navijáku využijete zejména při chytání dravců nebo při práci s feederem na tekoucí vodě. Ve větší velikosti je vhodný pro lov kaprovitých ryb. Nejlepší poměr kvalita/cena!! POPIS: 3 kuličková A-RB ložiska plus jedno centrální Dyna Balance System pro redukci kmitů navijáků a hladší chod Velká protizkrutná rolnička Power Roller S. S. C. Smooth Cast System pro lepší ukládání vlasce Zadní jemná brzda Bojová brzda „Fighting Drag II“ Super Stopper II pro okamžité zastavení zpětného chodu Kovová cívka – Cold Forged Aluminium Spool pro zlepšení nahazování Náhradní kovová cívka Dvojitá, oboustranně měnitelná klička Překlapěč s dlouhou životností Typ 1000RA. návin 140m/0,20mm ; převod 5,2:1 ; hmotnost 230g

Od něho bych si sliboval jemný chod a snad nějaký ten rok výdrže při stejných vlastností. Pokud někdo vlastní, prosím napište nějaké zkušenosti.

Jak jsem psal, plavaná není moje dominantní technika, ale rád bych pořídil nějaké lepší načiní. Takže bych rád pořídil něco dobrého a myslím, že tyto dvě věci ve spojení nebude špatná investice, ale to si myslím já a ptám se na Váš názor.

Moc děkuju!

Chemické světlo necteno

17.8.2013 | Piranha | Feeder | 5.272 zobrazení | 27 odpovědí

Zdravím všechny a mám dotaz jak kdo upevňuje chem. světlo na feederovou špičku.Izolepka mě občas dost štve, protože povolí a pak mi světlo padá dolu, malinké gumičky nejsou tak pevné a při náhozu se světlo otáčí také pod prut.Někde jsem viděl světlo, které mělo rovnou držáček.Držáčky na světla mají moc velké průměry. Poradíte?

Chování rybiček necteno

25.6.2007 | schwara | Ostatní ryby | 5.272 zobrazení | 11 odpovědí

Mohl bych se zaptat, máme takový problém s uchováváním živých rybiček, nevíme kam je dát. Jak je uchováváte vy??? Mají se nějak přikrmovat??? A jaké druhy nejčastějc používáte a na co???

luhačovice necteno

14.3.2009 | hanz.333 | Domácí revíry | 5.271 zobrazení | 15 odpovědí

jezdi někdo na tyto soukrome vody jakemate zažitky luhačovice po zavodech bere to tam?

Výstava rybaření Praha, březen 2004 necteno

2.3.2004 | HaD | Výstavy | 5.268 zobrazení | 18 odpovědí

navštívíte tuto výstavu?

Dělička nebo teleskop ? necteno

12.2.2016 | Twisp258 | Položená | 5.267 zobrazení | 8 odpovědí

Zdravím, přemýšlím o zakoupení nových prutů. Chtěl bych se zeptat jestli je velký rozdíl mezi děličkou a teleskopem. Chytám na řece (Labe), chytám všechny druhy ryb. Poraďte děkuji. Výhody a nevýhody těchto dvou druhů prutů :)

Modlany Teplice necteno

12.6.2010 | 17_Rosta | Domácí revíry | 5.265 zobrazení | 8 odpovědí

Hoj byl někdo v blízké době na modlanech v teplicích a jak to vypadá co se ryb týče ? nebyl jsem tam 2 roky a nevím zda má cenu to zkusit :) díky

Revíry(kde co chytit,stav,apod.) necteno

2.7.2007 | Martin Samek | Úspěchy | 5.265 zobrazení | 8 odpovědí

Tohle téma je založený proto,že aspoň každej druhej den se někdo zeptá kam na okuny apod. a hrozně to znepřehledňuje fórum. Tady se bude moct každej vyplácat dle libosti.

Orlík Zvíkovské podhradí necteno

19.1.2014 | pepalov | Domácí revíry | 5.261 zobrazení | 10 odpovědí

Vyjíždím poprvé na tento revír na domek črs ve Zvíkovském podhradí, poradil by mi někdo kam na ryby v tomto okolí.Rád chytám feedrem,a na položenou dravce nejsem vyznavačem přívlače a sumcařiny.Díky za každou informaci lod´ku mám k dispozici,at´se všem daří v sezoně 2014.

Plastové pramice necteno

30.10.2008 | roby | Ostatní nádobíčko | 5.260 zobrazení | 2 odpovědi

Znáte nějakou slušnou plastovku pro lov z lodě , třeba i sumců?

ŽELIVKA 6 - nádrž Sedlice - zná to tam někdo ? necteno

27.6.2005 | joba | Domácí revíry | 5.253 zobrazení | 6 odpovědí

O tomhle víkendu jsem jel na blind na ŽELIVKU 6 – nádrž Sedlice, nikdy jsem tam předtím nebyl tak jsem si toho moc nesliboval,ale to co se tam dělo to byla síla. Celou sobotu a na neděli (v povolených časech samozřejmě) tam nikdo kam sem až dohlídl nic nechytl,jednou deně někdo sekl ale nic. nuda na nic to nebralo, když nepočítám pár okounků a plotic na červíky na bič když jsem chytal nástražní rybky, tak to bylo mrtví, většina lidí odjela už večer,zbytek se marně snažil i v noci (marně). Když už jsem chtěl v neděli odjet tak jsem se ještě šel projít po hrázi. Když jsem se otočil z přehrady na druhou stranu pod hráz kde je prostor cca 30×6 m viděl jsem že tam něco malýho zalovilo. Jen tak zkusmo jsem tam hodil malou rotačku a po pár náhozech se mi tam oběsilo celkem 5 štiček dětiček do 40 cm,několik okounů a jeden jelec . pak jsem tam zkusmo hodil brčko z žížalkou a měl jsem 2 kapry 54 a 42. ani nevím jestli se tam může chytat ale zákaz jsem tam neviděl ani v papírech. To co jsem tam chytl bylo cca za hodinu. Za dvy dny nahoře ani ň a to všichni…

Je možné chytat z nafukovacího člunu fishanter? necteno

3.7.2005 | gadasnik | Sumcařina | 5.252 zobrazení | 8 odpovědí

citace rř. za ryb. loďku,. se nepovažuje kanoe,kajak,vor,spor­tovní loď,nafukovací vodní plavidlo,…

Stojany necteno

17.8.2006 | zany | Ostatní nádobíčko | 5.248 zobrazení | 27 odpovědí

potřeboval bych poraďit s výběrem stojanu..popřípadě jaké méte zkušenos s určitým typem..díky

Kde lovit sumce... necteno

12.7.2012 | coch | Dravci | 5.244 zobrazení | 5 odpovědí | upravit

Jestli je tu někdo z Veselí nad Moravou, tak by mi mohl poradit, kam mám jít na sumce na Morave… nebo na velké kapry.

Pls, dík moc předem.

Soukromé rybníky. Ano či ne?? necteno

29.1.2006 | ale | Domácí revíry | 5.234 zobrazení | 9 odpovědí

Co si myslíte o soukromejch vodách a kterej rybník či jezero je dobré na kapry???

Kapři na Slapech necteno

4.3.2004 | pupak | Kaprařina | 5.232 zobrazení | 8 odpovědí

Tak jsem slyšel, že kapři na Slapech už zacínaj jít. Víte o tom někdo jestli je to pravda?

Jelec tloušť - Jak na něj? necteno

1.8.2017 | AnyBeast | Dravci | 5.230 zobrazení | 14 odpovědí

Zdravim rybáři, chtěl bych vědět Vaše názory a zkušenosti. Nedávno jsem začal chodit na řeku (hloubka max 1,5–2m) a zjistil jsem, že tam je ve velkém množství se vyskytující tloušť. Ovšem jak ho reálně chytit, na to jsem doposud nepřišel. Měl jsem tu čest chytit jen jednoho z celého týdne (každý den jsem chodil chytat) a to opravdu neni moc. Co jsem zkoušel? V první řadě jsem nebyl na jednom místě ale prošel to podél řeky z obou stran. Zkoušel jsem na přívlač (třpytka, wobler, gumové nástrahy[tvary od červů po rybičky]). Tam se chytil teda jen ten jeden asi 30cm na třpytku. Zkoušel jsem také na splávek a třešeň (mnoho rybářů doporučuje), ovšem to byl ještě větší provar, než na tu přívlač. Zkoušel jsem jak ze břehu, tak jsem stál v řece, abych nahodil na lepší místa. Chápu, že každý den se dařit nemůže, ale když vidíte, kolik ryb tam je a jaké jsou velikosti (některé odhaduji kolem 50–60cm, což pro někoho neni moc, pro mě je to až až), tak si říkáte, že děláte jen něco špatně. Jediné tedy co jsem nezkoušel, je muškařit. Možnost k tomu mám, nejsem sice odborník na lov tohoto typu, ale každej nějak začíná. Doufám, že to někdo dočetl až do konce, protože budu rád, za všechny rady. :)

Lowrance Hook 3x necteno

29.11.2016 | Švejk | Přívlač | 5.229 zobrazení | 15 odpovědí

Zdarec, máte někdo zkušenost s tímto echolotem? Jde mi o použití na kajaku při vláčení… Díky za info

Coby jste změnili na CHYTEJ. CZ necteno

1.1.2006 | Poperr | chytej.cz | 5.223 zobrazení | 34 odpovědí

Kdyby jste mohli co by jste změnili na chytej. cz

Výroba pelet doma necteno

24.2.2006 | Hora | Kaprařina | 5.218 zobrazení | 5 odpovědí

Chtěl bych si vyrábět doma pelety s dobou rozpadu 2 – 2,5 hod.Mohli by jste mi poradit čím,nebo jak ovlivnit dobu rozpadu?