Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Začátek rybaření
15.12.2004 | Rico | Pruty | 5.108 zobrazení | 30 odpovědí
Chytám teprve rok a propadl jsem rybaření asi jako každý kdo to zkusil. Do začátku jsem si pořídil třímetr, teleskop s gramáží 100 – 150g, a jeden menší(teleskop) 2,10m 40 – 60g. A teď bych potřeboval poradit co nakoupit dál. Baví mě kaprařina a přívlač. A nevím jestli si mam koupit na kapry speciály a na přívlač taky. Nebo jestli si mam pořídit univerzální, nébo to zkombinovat. Finačně taky na tom nejsem nic moc. Moc bych byl vdečný za rady. Jsem začátečník a ani nemám moc kamarádů co na ryby chodí, ani v rodině takový nikdo není, tak moc prosím o radu díky moc.
Naviják na přívlač
24.4.2005 | Padis | Navijáky | 5.107 zobrazení | 29 odpovědí
Co používáte,a jak hodnotíte bojovou brzdu.
Mřenka mramorovaná
18.8.2006 | hajan | Ostatní ryby | 5.103 zobrazení | 18 odpovědí
Zajímalo by mě, jestli někdo náhodou nevíte, proč z čeloročně hájenejch druhů ryb zmizela Mřenka??? Dříve tam byla a teď už ne. To jich je v našich vodách tolik?
Zvláštní ryby
19.1.2005 | Tloust | Ostatní ryby | 5.101 zobrazení | 9 odpovědí
Chtěl znát vaše postřehy a zkušenosti týkající se nepůvodních(slunečnice pestrá,střevlička východní) a vzácných ( jeseterovité ryby,sazan …) druhů ryb
prosím o pomoc- RYBIČKY
13.12.2010 | tom1234 | Obchod | 5.099 zobrazení | 20 odpovědí | upravit
Ahoj, scháním naše říční ryby do akvária jako vánoční dárek. Jednalo by se o nějakého KOI kapříka, uhoře, sumce, jesetera. předem díky za pomoc a radu Tom
Potápíte se pro uváznuté nástrahy a riskujete tak svůj život?
21.6.2006 | HaD | Ryby | 5.094 zobrazení | 32 odpovědí
Nevím, jestli jste slyšeli o tom, co se stalo 19.6.2006. Prý o tom psali i v Blesku. Dnes mi volal TR a vyprávěl o tragédii, která se stala na Dyji právě 19.6.2006. Rybář, kterého jsem znal a byl kamarádem několika mých kamarádů při lovu přívlačí uvázl woblerem v řece a rozhodl se jej vyprostit tak, že se pro něj potápěl. Bohužel se mu to stalo osudné, zamotal se do utrhaných šňůr a vlasců a utopil se. Bylo mu 25 let, byl ženatý a měl dvě děti. Znám více rybářů, kteří se pro nástrahy běžně potápí. Já to nikdy nepraktikoval – mám z toho takovou lehkou fobii. Co vy? Potápíte se pro nástrahy i do hloubky a riskujete tak svůj život?
Rybářský bodový systém
13.5.2009 | Piranha | Vaše názory | 5.089 zobrazení | 34 odpovědí
V poslední době se setkávám s problémem nedodržování rybářského řádu u samotných rybářů.Ať už je to nedodržování povolené míry ryb, ponechávání si hájených úlovků, nebo lov nepovoleným způsobem.Dnes už není tak problém s pytláky, jakož to s rybáři samotnými. Proto si myslím že by nebylo na škodu zavést bodový systém i u rybářů.RS by do kolonky k tomu určené vypsala hříšníkovy body a pokud by se opět opakovalo něco podobného, opět by se zapsaly body a po určitém počtu by se odebírala povolenka např. jeden měsíc až po jeden rok.S nějakým finančním postihem nevím jestli by byla RS oprávněna vybírat, nebo by se pokuta platila na Mo při převzetí povolenky. Co myslíte.
UL a pickerový prut?
8.1.2006 | sharkcom | Pruty | 5.080 zobrazení | 11 odpovědí
Láká mě představa používat pickerový prut jako prut přívlačový. Líbí se mi možnost výměných špiček. Mít tak možnost měnit špičky podle situace a mít pouze 1 prut. Nechci však zároveň žádny kompromis a pokud bych si kupoval přívlačový prut, zvolil bych nějaký UL 5–15g. Nahradí mí picker tento prut? Dík za názory/zkušenosti
Platí zákaz přenášení ryb z revíru do revíru?
21.1.2008 | HaD | Legislativa | 5.076 zobrazení | 25 odpovědí
Umíte to někdo v řádu najít? Nebo je to pouze dogma? Já to nenašel. A pokud to někde je, mají organizace výjimku při nasazování a kde je pak ta výjimka v zákonech specifikována?
Chobotnice - jejich maso jako nástraha na úhoře .
15.5.2010 | mirmen | Dravci | 5.075 zobrazení | 12 odpovědí
zkoušel jste někdo kus masa z chobotnice? V současné době se nesmějí úhoři chytat z pochopitelných důvodů na rybku, mohla by ji chobotnice nahradit? Krevety jsem sehnal kdysi jenom předvařené a kromě tlouště jsem na ně nic jiného nedostal. Na rousnice se neptám, na ně a jiné žoužaly chytám už přes 30 let. Máte případně nápad na využití nějaké jiné mořské ( sladkovodní ) potvory , která není rybou a na niž by mohl velký úhoř zabrat?
Křetínka
22.2.2005 | Zlinsky_lovec | Domácí revíry | 5.074 zobrazení | 15 odpovědí
Slysel jsem,ze se na teto prehrade vyborne lovi stiky a okouni,a tak jsem premluvil dedu a babicku,se kteryma jezdim kazdy rok nekam na ryby(letos to byli Nove Mlyny,pred tim trikrat vranov),abychom vyzkouseli tuto prehradu,ale pod podminkou,ze budu muset sehnat nejaky ubytovani u teto prehrady,ale porad nic nemuzu najit. neporadite mi prosim nekdo?Predem diky,denyg
Jak na přívlač?
7.4.2010 | B_Nick | Přívlač | 5.072 zobrazení | 17 odpovědí
Zdravim, nevím jak bych začal nebo jak se zeptal. Jde o to že bych chtel začit s přívlačí ale nevím pořadně jak nejlepe vlačet a taky co vláčet. V teto dobe je tech nastrach na vlačeni tolik že at čtu jak čtu to hlavni se nedovim. Zajimaji me hlavne štiky a candati,boleni. Co je asi nejučinejsi a na zacatek nejlepší a jak pracovat pod vodou s twistrama, woblerama… Díky za rady :)… Třeba si jen zbytečne delam velkou hlavu a nic tak zazračneho natom neni, ale pro lepši spanek :)…
Ryby ve Vodňanech (Blanice)
5.11.2008 | Vojda13 | Domácí revíry | 5.069 zobrazení | 10 odpovědí
Jak se lovi v reviru Vodnany (Blanice)
Zavážení návnad a nástrah
14.2.2007 | Merlin | Legislativa | 5.069 zobrazení | 9 odpovědí
Vážení přátelé, jak jsem si stačil všimnout tak v RŘ na 2007 vypadl odstavec (IV v r 2006)o zákazu zavážení návnad a nástrah.Takže jestli to velmi dobře chápu,pokud to nezakáže uživatel revíru v Bližších podmínkách výkonu RP,tak je zavážení povolené?
Podzimní návnady pro kapry.
15.10.2008 | sgt.mooody | Kaprařina | 5.062 zobrazení | 7 odpovědí
Nevíte na co ted nejvíce berou kapříci?Myslim si že když už je tu ten podzim tak asi budou potřebovat nákou lehčí potravu,mě se ted na podzim zatim nejvíce projevila pařená houska,co vám???
Horní Bečva
13.7.2007 | Švejk | Domácí revíry | 5.062 zobrazení | 18 odpovědí
Zdravím, pojedu na dovolenou do kempu Horní Bečva, neznáte náhodou někdo tento revír? Slyšel jsem, že je pstruhovej. Ale to je vše. Přivítám jakékoliv informacem (ceny povolenek, ryby, dobu lovu atd)
Sumci
22.3.2007 | ivošš | Sumcařina | 5.050 zobrazení | 16 odpovědí
Chci ze zeptat na nějaky ty revíry kde bych si mohl v červnu zachytat sumce,ale nevím kam…poraďte mi plís…
Boleni - studie
20.9.2013 | Robur | Dravci | 5.048 zobrazení | 42 odpovědí
zdar, nevíte o někom, kdo dělal studii o škodlivosti a rozpínavosti bolenů? Tedy ve smyslu toho, že se pořád říká, že bolen vytlačuje ostatní dravce. Tak jsem si řekl, že by se toho mohl chytit nějaký studnet rybařiny a vědecky to zdokumentovat.
Jak na Lipno
5.8.2013 | PepinoH | Tipy & triky | 5.047 zobrazení | 5 odpovědí
ahoj kolegové rybáři. V sobotu jedu na týden na Lipno do horní Vltavice,tak se chci zeptat zda by mě někdo neporadil nedal nějaký tip. Určitě budu zkoušet lehkou vlčáku, a položenou, předem děkuji za každé rady tipy. Pepa