Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Začátek rybaření
15.12.2004 | Rico | Pruty | 5.153 zobrazení | 30 odpovědí
Chytám teprve rok a propadl jsem rybaření asi jako každý kdo to zkusil. Do začátku jsem si pořídil třímetr, teleskop s gramáží 100 – 150g, a jeden menší(teleskop) 2,10m 40 – 60g. A teď bych potřeboval poradit co nakoupit dál. Baví mě kaprařina a přívlač. A nevím jestli si mam koupit na kapry speciály a na přívlač taky. Nebo jestli si mam pořídit univerzální, nébo to zkombinovat. Finačně taky na tom nejsem nic moc. Moc bych byl vdečný za rady. Jsem začátečník a ani nemám moc kamarádů co na ryby chodí, ani v rodině takový nikdo není, tak moc prosím o radu díky moc.
Boleni - studie
20.9.2013 | Robur | Dravci | 5.152 zobrazení | 42 odpovědí
zdar, nevíte o někom, kdo dělal studii o škodlivosti a rozpínavosti bolenů? Tedy ve smyslu toho, že se pořád říká, že bolen vytlačuje ostatní dravce. Tak jsem si řekl, že by se toho mohl chytit nějaký studnet rybařiny a vědecky to zdokumentovat.
Drachkovitch
28.1.2006 | ripper | Přívlač | 5.152 zobrazení | 13 odpovědí
Používáte někdo při vláčení Drachkovitch systémek? jaké máte zkušenosti?
Naviják na sumce
2.12.2004 | Zlinsky_lovec | Navijáky | 5.150 zobrazení | 4 odpovědi
Rozhodl jsem se,že začnu lovit přívlačí i sumce. Na to je ovšem potřeba i nějaký spolehlivý naviják a tak se vás sumcařů-vláčkařů ptám,jaký byste mi doporučili?Četl jsem HaDovi články o lovu sumce na přívlač a on se tam zmiňuje o navijáku ABU CD 4. Po tomto navijáku už delší čas pátrám na netu a pořád nic. Takže pokud někdo ví,kde sehnat podrobnosti o tomto navijáku,ať napíše. A ať píší taky ti,co používají jiné navijáky na sumce a jsou s nimi taky spokojeni a taky jaké by mi jako začátečníkovi doporučili. zatím dík,denyg
hnojáčci
8.4.2005 | pif | Ryby | 5.148 zobrazení | 18 odpovědí
chováte doma hnojáčky cíleně na ryby?a jakým způsobem?mě to vždycky požerou krtci a když se dá dno,tak pochcípají.
Naviják na přívlač
24.4.2005 | Padis | Navijáky | 5.146 zobrazení | 29 odpovědí
Co používáte,a jak hodnotíte bojovou brzdu.
Krmení timár
1.2.2013 | kalois | Feeder | 5.145 zobrazení | 5 odpovědí
Ahojte prosím o zkušenosti s krmením timár,letos
ho chci chytat.Tak pokud máte nějaké receptíky dejte vědět:-))Já jak
získám zkušenosti dám vědět
Mřenka mramorovaná
18.8.2006 | hajan | Ostatní ryby | 5.144 zobrazení | 18 odpovědí
Zajímalo by mě, jestli někdo náhodou nevíte, proč z čeloročně hájenejch druhů ryb zmizela Mřenka??? Dříve tam byla a teď už ne. To jich je v našich vodách tolik?
Nepřehodnocujete aktuální situaci??
26.1.2005 | DEATH | Ryby | 5.141 zobrazení | 37 odpovědí
Mám dotaz,jestli náhodou nepřehodnocujete počet úlovků,které si ponecháte....... Já osobně jsem pouštěl 98% úlovků,protože sem si chtěl zarybařit a občas sem si teda něco vzal,ale věc se má tak,že po tom,co stojí papíry,začínám přemýšlet,že bohužel ač nerad,ale budu asi muset zvýšit počet ponechaných ryb. Protože,abych si pro nic za nic kupoval papíry(kupuje je otec,ale to je jedno)a 98% vracel zpátky vodě,tak to asi ne. Ještě nevím,ale časem se rozhodnu. A CO VY??Jak jste na tom?Měníte svá stanoviska?
Zvláštní ryby
19.1.2005 | Tloust | Ostatní ryby | 5.141 zobrazení | 9 odpovědí
Chtěl znát vaše postřehy a zkušenosti týkající se nepůvodních(slunečnice pestrá,střevlička východní) a vzácných ( jeseterovité ryby,sazan …) druhů ryb
Jak na Lipno
5.8.2013 | PepinoH | Tipy & triky | 5.134 zobrazení | 5 odpovědí
ahoj kolegové rybáři. V sobotu jedu na týden na Lipno do horní Vltavice,tak se chci zeptat zda by mě někdo neporadil nedal nějaký tip. Určitě budu zkoušet lehkou vlčáku, a položenou, předem děkuji za každé rady tipy. Pepa
prosím o pomoc- RYBIČKY
13.12.2010 | tom1234 | Obchod | 5.132 zobrazení | 20 odpovědí | upravit
Ahoj, scháním naše říční ryby do akvária jako vánoční dárek. Jednalo by se o nějakého KOI kapříka, uhoře, sumce, jesetera. předem díky za pomoc a radu Tom
Ryby ve Vodňanech (Blanice)
5.11.2008 | Vojda13 | Domácí revíry | 5.132 zobrazení | 10 odpovědí
Jak se lovi v reviru Vodnany (Blanice)
Chobotnice - jejich maso jako nástraha na úhoře .
15.5.2010 | mirmen | Dravci | 5.127 zobrazení | 12 odpovědí
zkoušel jste někdo kus masa z chobotnice? V současné době se nesmějí úhoři chytat z pochopitelných důvodů na rybku, mohla by ji chobotnice nahradit? Krevety jsem sehnal kdysi jenom předvařené a kromě tlouště jsem na ně nic jiného nedostal. Na rousnice se neptám, na ně a jiné žoužaly chytám už přes 30 let. Máte případně nápad na využití nějaké jiné mořské ( sladkovodní ) potvory , která není rybou a na niž by mohl velký úhoř zabrat?
Navijáky s okousanou cívkou
2.12.2012 | Kazan | Navijáky | 5.110 zobrazení | 38 odpovědí
Poměrně
zajímavé řešení cívky navijáku s prohlubněmi na hraně cívky má
omezit tření a zvýšit odhoz. Koupili by jste si tento navi, viděli jste
ho někdy?
UL a pickerový prut?
8.1.2006 | sharkcom | Pruty | 5.110 zobrazení | 11 odpovědí
Láká mě představa používat pickerový prut jako prut přívlačový. Líbí se mi možnost výměných špiček. Mít tak možnost měnit špičky podle situace a mít pouze 1 prut. Nechci však zároveň žádny kompromis a pokud bych si kupoval přívlačový prut, zvolil bych nějaký UL 5–15g. Nahradí mí picker tento prut? Dík za názory/zkušenosti
Chytej zahájená 2010
14.6.2010 | Robur | chytej.cz | 5.109 zobrazení | 35 odpovědí
Navrhuji v den zahájené na sebe vzít viditelně nějakou kosmetiku zn. Chytej, např. kšiltovku, přívěšek či co to ten Had dodává. Bude fajn pak na rybách potkat spřízněnou duši a hned vědět Vo koho go. Co vy na to?
Prográmek na sčítání úlovků
21.12.2005 | saky | Ryby | 5.109 zobrazení | 32 odpovědí
máte nějakej prográmek ve kterým si sčítáte úlovky??? Jestli jo, co to umí?
Křetínka
22.2.2005 | Zlinsky_lovec | Domácí revíry | 5.108 zobrazení | 15 odpovědí
Slysel jsem,ze se na teto prehrade vyborne lovi stiky a okouni,a tak jsem premluvil dedu a babicku,se kteryma jezdim kazdy rok nekam na ryby(letos to byli Nove Mlyny,pred tim trikrat vranov),abychom vyzkouseli tuto prehradu,ale pod podminkou,ze budu muset sehnat nejaky ubytovani u teto prehrady,ale porad nic nemuzu najit. neporadite mi prosim nekdo?Predem diky,denyg