Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

prosím o pomoc- RYBIČKY necteno

13.12.2010 | tom1234 | Obchod | 5.040 zobrazení | 20 odpovědí | upravit

Ahoj, scháním naše říční ryby do akvária jako vánoční dárek. Jednalo by se o nějakého KOI kapříka, uhoře, sumce, jesetera. předem díky za pomoc a radu Tom

parmy necteno

24.8.2005 | spurda | Ostatní ryby | 5.038 zobrazení | 27 odpovědí

parmy-Jak na ně [addsig]

Jak na přívlač? necteno

7.4.2010 | B_Nick | Přívlač | 5.032 zobrazení | 17 odpovědí

Zdravim, nevím jak bych začal nebo jak se zeptal. Jde o to že bych chtel začit s přívlačí ale nevím pořadně jak nejlepe vlačet a taky co vláčet. V teto dobe je tech nastrach na vlačeni tolik že at čtu jak čtu to hlavni se nedovim. Zajimaji me hlavne štiky a candati,boleni. Co je asi nejučinejsi a na zacatek nejlepší a jak pracovat pod vodou s twistrama, woblerama… Díky za rady :)… Třeba si jen zbytečne delam velkou hlavu a nic tak zazračneho natom neni, ale pro lepši spanek :)…

Horní Bečva necteno

13.7.2007 | Švejk | Domácí revíry | 5.029 zobrazení | 18 odpovědí

Zdravím, pojedu na dovolenou do kempu Horní Bečva, neznáte náhodou někdo tento revír? Slyšel jsem, že je pstruhovej. Ale to je vše. Přivítám jakékoliv informacem (ceny povolenek, ryby, dobu lovu atd)

Podzimní návnady pro kapry. necteno

15.10.2008 | sgt.mooody | Kaprařina | 5.025 zobrazení | 7 odpovědí

Nevíte na co ted nejvíce berou kapříci?Myslim si že když už je tu ten podzim tak asi budou potřebovat nákou lehčí potravu,mě se ted na podzim zatim nejvíce projevila pařená houska,co vám???

Robinson Diaflex Spin 2,7m, 10-30g necteno

27.2.2014 | JKemr | Přívlač | 5.023 zobrazení | 37 odpovědí

Ahoj, sháním prut Robinson Diaflex Spin 2,7m, 10–30g, ale žádný e-shop, který jsem u nás našel ho nemá skladem. Nevíte o nějakém krámku, kde by ho měli, nebo o zahraničních rybářských e-shopech? Ani kamarád google nic kloudného nenašel. Díky moc za typ.

Rybaření na Floridě ? necteno

3.1.2011 | Killbeggan | Rybaření v zahraničí | 5.023 zobrazení | 6 odpovědí

Ahoj všem, chystám se v březnu na dovolenou za kamarádem na Floridu (Daytona Beach) na atlantické straně. Chtěl bych se zeptat, zda má někdo z Vás osobní zkušenosti s rybařením na Floridě, případně jestli by nemohl dát nějaký odkaz, nebo tip na osvědčený (asi)jednodenní rybářský výlet. Budeme mít auto, takže není problém přejet třeba i do mex. zálivu. Na internetu je informací sice spousta, angličtina pro mně taky není problém, ale preferuji radši osobní zkušenost a případné doporučení. Kdyby někdo něco věděl, uvítám jakoukoliv radu. Klidně dávejte i případné negativní zkušenosti. Díky!

P.S. To samé se týká případně i návštěvy NP Everglades, ikdyž to je trošičku mimo téma tohoto serveru :-) Přecejen krokodýli se tak často v Čechách nechytají.

Ryby ve Vodňanech (Blanice) necteno

5.11.2008 | Vojda13 | Domácí revíry | 5.021 zobrazení | 10 odpovědí

Jak se lovi v reviru Vodnany (Blanice)

Mníci necteno

20.11.2006 | Mirus | Ostatní ryby | 5.020 zobrazení | 10 odpovědí

Chci se zeptat jestli se vám daří v těchto měsících chytat mníky a jak ? Dík předem !!!

Chobotnice - jejich maso jako nástraha na úhoře . necteno

15.5.2010 | mirmen | Dravci | 5.016 zobrazení | 12 odpovědí

zkoušel jste někdo kus masa z chobotnice? V současné době se nesmějí úhoři chytat z pochopitelných důvodů na rybku, mohla by ji chobotnice nahradit? Krevety jsem sehnal kdysi jenom předvařené a kromě tlouště jsem na ně nic jiného nedostal. Na rousnice se neptám, na ně a jiné žoužaly chytám už přes 30 let. Máte případně nápad na využití nějaké jiné mořské ( sladkovodní ) potvory , která není rybou a na niž by mohl velký úhoř zabrat?

Sumci necteno

22.3.2007 | ivošš | Sumcařina | 5.005 zobrazení | 16 odpovědí

Chci ze zeptat na nějaky ty revíry kde bych si mohl v červnu zachytat sumce,ale nevím kam…poraďte mi plís…

Rybářský bodový systém necteno

13.5.2009 | Piranha | Vaše názory | 4.999 zobrazení | 34 odpovědí

V poslední době se setkávám s problémem nedodržování rybářského řádu u samotných rybářů.Ať už je to nedodržování povolené míry ryb, ponechávání si hájených úlovků, nebo lov nepovoleným způsobem.Dnes už není tak problém s pytláky, jakož to s rybáři samotnými. Proto si myslím že by nebylo na škodu zavést bodový systém i u rybářů.RS by do kolonky k tomu určené vypsala hříšníkovy body a pokud by se opět opakovalo něco podobného, opět by se zapsaly body a po určitém počtu by se odebírala povolenka např. jeden měsíc až po jeden rok.S nějakým finančním postihem nevím jestli by byla RS oprávněna vybírat, nebo by se pokuta platila na Mo při převzetí povolenky. Co myslíte.

Potápíte se pro uváznuté nástrahy a riskujete tak svůj život? necteno

21.6.2006 | HaD | Ryby | 4.991 zobrazení | 32 odpovědí

Nevím, jestli jste slyšeli o tom, co se stalo 19.6.2006. Prý o tom psali i v Blesku. Dnes mi volal TR a vyprávěl o tragédii, která se stala na Dyji právě 19.6.2006. Rybář, kterého jsem znal a byl kamarádem několika mých kamarádů při lovu přívlačí uvázl woblerem v řece a rozhodl se jej vyprostit tak, že se pro něj potápěl. Bohužel se mu to stalo osudné, zamotal se do utrhaných šňůr a vlasců a utopil se. Bylo mu 25 let, byl ženatý a měl dvě děti. Znám více rybářů, kteří se pro nástrahy běžně potápí. Já to nikdy nepraktikoval – mám z toho takovou lehkou fobii. Co vy? Potápíte se pro nástrahy i do hloubky a riskujete tak svůj život?

Jak na Lipno necteno

5.8.2013 | PepinoH | Tipy & triky | 4.989 zobrazení | 5 odpovědí

ahoj kolegové rybáři. V sobotu jedu na týden na Lipno do horní Vltavice,tak se chci zeptat zda by mě někdo neporadil nedal nějaký tip. Určitě budu zkoušet lehkou vlčáku, a položenou, předem děkuji za každé rady tipy. Pepa

Prut na jemnou přívlač necteno

9.11.2005 | FABi | Pruty | 4.983 zobrazení | 21 odpovědí

Mohli by jste mi prosím poradit konkrétní prut na jemnou přívlač – značku a konkrétní typ prutu+prodejnu kde ho koupit. Rád by si pořidil proutek na gumy, malé rotačky a woblery. Mám představu 2,5 – 2,7 m, gramáž do 15 g. Nejlépe 3– 15 g. Koukal jsem na internetu na Mikado Needle 260 ( ten ale nikde nemaj ) a Trabuco sincron jig pro. Děkuji za rady.

Zavážení návnad a nástrah necteno

14.2.2007 | Merlin | Legislativa | 4.981 zobrazení | 9 odpovědí

Vážení přátelé, jak jsem si stačil všimnout tak v RŘ na 2007 vypadl odstavec (IV v r 2006)o zákazu zavážení návnad a nástrah.Takže jestli to velmi dobře chápu,pokud to nezakáže uživatel revíru v Bližších podmínkách výkonu RP,tak je zavážení povolené?

Kdo poradi kde ho sehnat necteno

8.11.2010 | sirka12 | Přívlač | 4.976 zobrazení | 16 odpovědí

Važeni vlačkaři kdo poradi kde sehnat proutek Cormoran Carb-o-star UL s gramazi 0,5–3gr. Diky za pripadnou radu.

Přívlač na malých vodách necteno

21.4.2004 | novis | Lososovité ryby | 4.975 zobrazení | 26 odpovědí

Když jsem zahajoval na pstruhovce,tak jsem nepotkal rybáře,který by neměl v košíku alespoň 2 pstruhy. Tyto ryby měly témeř vždy méně než 28 cm. Co vy na to? [ Upraveno novis dne 2004–04–21 v 13:22 ]

Koupě povolenky u jiné organizace? necteno

16.6.2013 | Kokos | Legislativa | 4.973 zobrazení | 6 odpovědí

Ahoj, jsem členem (mám zaplacené členství i na tento rok) MO Jihlava, která spadá pod Moravzkoslezský svaz. A chtěl bych si koupit povolenku a jde mi o to jestli tak můžu učinit i v Brně (také Moravzkoslezský svaz). Díky

Založení soukromého revíru necteno

24.8.2015 | Pr3v1t3k | Domácí revíry | 4.971 zobrazení | 30 odpovědí

Zdar kolegové Petrova cechu. Chci s kamarádem založit soukromý revír. Rád bych Vás požádal o zkušenosti a úskalí, máte-li s takovou věcí zkušenosti :-) legislativně je mi to jasné, nicméně osobní zkušenost je neocenitelná :-) díky moc!