Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Založení soukromého revíru
24.8.2015 | Pr3v1t3k | Domácí revíry | 5.042 zobrazení | 30 odpovědí
Zdar kolegové Petrova cechu. Chci s kamarádem založit soukromý revír. Rád bych Vás požádal o zkušenosti a úskalí, máte-li s takovou věcí zkušenosti :-) legislativně je mi to jasné, nicméně osobní zkušenost je neocenitelná :-) díky moc!
Koupě povolenky u jiné organizace?
16.6.2013 | Kokos | Legislativa | 5.040 zobrazení | 6 odpovědí
Ahoj, jsem členem (mám zaplacené členství i na tento rok) MO Jihlava, která spadá pod Moravzkoslezský svaz. A chtěl bych si koupit povolenku a jde mi o to jestli tak můžu učinit i v Brně (také Moravzkoslezský svaz). Díky
Prut na jemnou přívlač
9.11.2005 | FABi | Pruty | 5.032 zobrazení | 21 odpovědí
Mohli by jste mi prosím poradit konkrétní prut na jemnou přívlač – značku a konkrétní typ prutu+prodejnu kde ho koupit. Rád by si pořidil proutek na gumy, malé rotačky a woblery. Mám představu 2,5 – 2,7 m, gramáž do 15 g. Nejlépe 3– 15 g. Koukal jsem na internetu na Mikado Needle 260 ( ten ale nikde nemaj ) a Trabuco sincron jig pro. Děkuji za rady.
výběr echolotu - poradí někdo ?
9.7.2012 | LoKi11 | Sumcařina | 5.029 zobrazení | 14 odpovědí | upravit
Zdravím Potřeboval bych poradit s výběrem echolotu pro lov sumců na vábničku. Tak nějak jsem už brouzdal po netu a našel si tyto dva – Lowrance Mark-5× PRO a Lowrance Mark-5× DSI ale nevím jestli se na tento typ lovu hodí. S echoloty nemám zatím žádnou zkušenost a proto bych se chtěl poradit. Částka kterou bych chtěl investovat je kolem 8 000 kč. Můžete napsat i nějaký dražší vhodný typ a třeba se rozhodnu pro něj. Kdyby se našla nějaká dobrá duše, co poradí, budu mooc rád. Jestli budou potřeba ještě nějaké doplňující informace pro výběr echolotu okamžitě je dopíšu. Předem děkuji za odpovědi
Malé vodní elektrárny
12.1.2011 | Poldík | Vaše názory | 5.026 zobrazení | 8 odpovědí
Bydlím u malé řeky Ploučnice,na které je v úseku 30 Km pět vodních elektráren.Problém vidím v regulaci vodního průtoku,s kterou si vodní elektrárny dělají co chtějí,takže to na řece několikrát vypadá jak na poušti.Tam kde jsem lovil tlouště,plotičky nebo pstruhy,tak v daném okamžiku sotva naberu vodu do kýble.Pokud to u Vás vypadá někdy stejně napište,jak se proti tomu bránit,protože já jsem si koupil domek u vody,ale bez vody.
Navijáky s okousanou cívkou
2.12.2012 | Kazan | Navijáky | 5.024 zobrazení | 38 odpovědí
Poměrně
zajímavé řešení cívky navijáku s prohlubněmi na hraně cívky má
omezit tření a zvýšit odhoz. Koupili by jste si tento navi, viděli jste
ho někdy?
Chytej zahájená 2010
14.6.2010 | Robur | chytej.cz | 5.024 zobrazení | 35 odpovědí
Navrhuji v den zahájené na sebe vzít viditelně nějakou kosmetiku zn. Chytej, např. kšiltovku, přívěšek či co to ten Had dodává. Bude fajn pak na rybách potkat spřízněnou duši a hned vědět Vo koho go. Co vy na to?
Kdo poradi kde ho sehnat
8.11.2010 | sirka12 | Přívlač | 5.014 zobrazení | 16 odpovědí
Važeni vlačkaři kdo poradi kde sehnat proutek Cormoran Carb-o-star UL s gramazi 0,5–3gr. Diky za pripadnou radu.
Penn Spinfisher ssg-430 -Penn Slamer- 360
13.3.2011 | Losfedos | Navijáky | 5.011 zobrazení | 11 odpovědí
Penn Spinfisher ssg-430 -Penn Slamer- 360 ktery z nich vam vice vyhovuje na težši přivlač,popřipade na přivlač sumcu.Jejich klady a zapory.http://www.na-ostruvku.cz/navijaky/predni-brzda/penn-spinfisher-ssg-5–1-lozisko/http://www.na-ostruvku.cz/navijaky/predni-brzda/penn-slammer/
Přívlač na malých vodách
21.4.2004 | novis | Lososovité ryby | 5.010 zobrazení | 26 odpovědí
Když jsem zahajoval na pstruhovce,tak jsem nepotkal rybáře,který by neměl v košíku alespoň 2 pstruhy. Tyto ryby měly témeř vždy méně než 28 cm. Co vy na to? [ Upraveno novis dne 2004–04–21 v 13:22 ]
silný fluorocarbonový vlasec
19.12.2014 | paka | Ostatní nádobíčko | 5.009 zobrazení | 2 odpovědi
Poraďte někdo, kde sehnat fluorocarbonový vlasec průměr 1,3mm – v nějakém malém balení nebo v metráži, aby to nestálo mnoho. Zatím jsem našel Saeguar, ale jen velká balení. (Potřebuju ho jen krátký kousek, není to na rybaření – ale hádám že na rybářském fóru by snad někdo mohl vědět). Díky, P.
bivak
25.11.2006 | Grand2 | Kaprařina | 4.998 zobrazení | 18 odpovědí
Prosím poraďte mi s výběrem bivaku pro 2 na jaro-podzim
plavačkáři
19.1.2006 | festr | Plavaná | 4.996 zobrazení | 24 odpovědí
Jaké používate vlasce a pruty. Prut i navijá MILO-spokojen. Ale s výběrem vlasce je to horší. Poraďte. Dík
Lov na vláčenou mrtvou rybku větší než 15cm.
22.1.2006 | | Rybaření na dírkách | 4.995 zobrazení | 3 odpovědi
Od letošního roku je na pstruhových revírech zakázáno vláčet mrtvou rybku větší než 15 cm. Myslím,že je to totální hovadina,protože z vlastní praxe vím,že pstruzi na tuto velikost rybky reagovali dost sporadicky. Naopak byla to zbraň nejtěžšího kalibru,která fungovala na štiky.
Woblery Yo-zuni
17.3.2004 | Čajda | Přívlač | 4.991 zobrazení | 12 odpovědí
V jednom obchodě jsem viděl velké množství různých woblerů se značkou Yo-zuri. Má s nimi někdo nějaké zkušenosti. Dík
Orlík - informace
8.7.2005 | vatikan | Domácí revíry | 4.990 zobrazení | 20 odpovědí
chci se zeptat na veškeré info o vodní nádrži orlík. nikdy jsem tam nebyl a chystáme se tam letos v srpnu. Jak je to tam s rybařinou? který kemp doporučujete ? Jaký způsob lovu na léto ? Stav vody ? Kemp bych chtěl spíš nějaký menší, kde není moc lídí. Kamaráda dědeček jezdil někam do okolí Písečné Smoleče, Jaké to tam je ? nemá někdo foto ?? Moc děkuji.
Boli to ryby?
5.3.2006 | svaca | Ryby | 4.988 zobrazení | 32 odpovědí
Zdravím určitě se nekdo z nás setkal s tím, že se ho někdo zeptal ''A to to ty rybicky neboli chudinky''Zajímalo by me co jim na to odpovídáte!?
Prográmek na sčítání úlovků
21.12.2005 | saky | Ryby | 4.988 zobrazení | 32 odpovědí
máte nějakej prográmek ve kterým si sčítáte úlovky??? Jestli jo, co to umí?
stojan na feeder
12.12.2012 | JKemr | Feeder | 4.987 zobrazení | 17 odpovědí
Zdravím rybářské kolegy. Shánim kvalitni stojan na feeder. Nejlépe něco jako malý tripod, co používají kapraři. Viděl jsem taky stojany, který se dají namontovat přímo na křeslo, ale nikde na netu jsem to nenašel. Díky za všechny rady.
kukuřice vlasovou metodou z fluocarbonu
8.5.2014 | Frysi | Kaprařina | 4.985 zobrazení | 29 odpovědí
Zajímá mě jakou používáte kuku,když máte návazec z fluocarbonu,obyčejná bonduelka,mě věčinou po náhozu hned spadne,takže to bude chtít nějakou tvrdší,ale jakou a jakou příchuť