Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Boli to ryby? necteno

5.3.2006 | svaca | Ryby | 4.766 zobrazení | 32 odpovědí

Zdravím určitě se nekdo z nás setkal s tím, že se ho někdo zeptal ''A to to ty rybicky neboli chudinky''Zajímalo by me co jim na to odpovídáte!?

Nepřehodnocujete aktuální situaci?? necteno

26.1.2005 | DEATH | Ryby | 4.765 zobrazení | 37 odpovědí

Mám dotaz,jestli náhodou nepřehodnocujete počet úlovků,které si ponecháte....... Já osobně jsem pouštěl 98% úlovků,protože sem si chtěl zarybařit a občas sem si teda něco vzal,ale věc se má tak,že po tom,co stojí papíry,začínám přemýšlet,že bohužel ač nerad,ale budu asi muset zvýšit počet ponechaných ryb. Protože,abych si pro nic za nic kupoval papíry(kupuje je otec,ale to je jedno)a 98% vracel zpátky vodě,tak to asi ne. Ještě nevím,ale časem se rozhodnu. A CO VY??Jak jste na tom?Měníte svá stanoviska?

Chytej zahájená 2010 necteno

14.6.2010 | Robur | chytej.cz | 4.764 zobrazení | 35 odpovědí

Navrhuji v den zahájené na sebe vzít viditelně nějakou kosmetiku zn. Chytej, např. kšiltovku, přívěšek či co to ten Had dodává. Bude fajn pak na rybách potkat spřízněnou duši a hned vědět Vo koho go. Co vy na to?

Sumec se kterym si nevim rady necteno

30.9.2014 | Unique22 | Sumcařina | 4.763 zobrazení | 13 odpovědí | upravit

Dobry den. Bydlim neco pres rok v Nemecku, v Koline nad Rynem. Obcas tu vyrazim na ryby a mam pro vas zajimavy pribeh. Ve svem zivote jsem vytahl z vody priblizne 60 sumcu kteri byli pres 2 metry. Muj nejvetsi ulovek byl 252 cm a vazilo to 117 KG.

V nedavne dobe se me vsak stala situace se kterou si nevim rady. Je to tak mesic kdy jsem byl na rybach, na hak jsem nacpal tak 30 rousnic a po nejake dobe jsem mel zaber, mel jsem slabsi prut ktery normalne pouzivam na vlacku a rybu jsem po cca 1 hodine pumpovani ztatil, hacek proste vypadl z tlamy.

Prisel jsem na stejne misto priblizne o 2 tydny pozdeji jeste s kamaradem a vzali jsme si poradne nacini. Pouzival jsem pletenou snuru o nosnosti 120 KG a rybu jsme se snazily z vody vypacit oba, a to tim stylem ze jsme pouzivaly takrka celou vahu svych tel. Timto zpusobem jsme se s rybou rvali 4 a pul hodiny, az jsme to nakonec urvali.

Nejdriv jsem si myslel ze je to nejakej kmen ci tak neco, ale ryba se obcas nastvala a plavala ±80 metru proti proudu, pak zase s proudem, pak si sedla, pak zase nejakej pohyb a tak…

Jak jsem rikal, sumcu pres 2 metry jsem mel v zivote celkem dost, ale to s cim jsme se tady rvali bylo takrka nemozne z te vody jakymkoliv zpusobem dostat…

Na internetu jsem se docetl ze pri extremne dobrych podminkach se muze sumec dorust az 4 metru a vazit az 500 kg, normalne je uznavan az 3 metry a 2 kg, ale kdo vi, treba by to byl jeden z milionu…

Mel by nekdo nejaky napad jak neco takoveho z te vody dostat ? My uz jsme jaksi bezradni, protoze kdyz se 2 lidi zaprou celou vahou do ryby a ryba nas i presto je schopna skoro stahnout do vody, nevim co s tim…

Je tu take moznost ze by to byla Beluga, v Rynu se vyskytuji a nejvetsi exemplar byl vytazen asi pred 180 lety, ta potvora mela 7.2 metru a 1580 kilo, ale vsichni lidi se kterymy jsem se bavil me rikali ze beluga je zvire ktere proste plave a valci jako silene… Tato ryba si pomerne casto sedala na dno a kdyz se rozjela, tak to bylo celkem pomale a stabilni.

Dalsi vec, vedel by nekdo o prutu ktery vydrzi takrka cokoliv a o nejake snure o nosnosti treba 200 kg a samozrejme take obratliky, hacky a navijak. Proste tuto lochnesku z te vody chceme nejak dostat.

Diky za rady.

Vyprošťovač uvízlých nástrah necteno

6.8.2004 | | Ostatní nádobíčko | 4.762 zobrazení | 15 odpovědí | upravit

Jaryn tady vyhodil nějaké písmenka,která se týkají VYPROŠŤOVAČE uvízlých nástrah. Chodím na ryby několikátý rok,ale toto jsem ještě nikdy nikde neviděl. Buď jsem slepý,nebo se neumím dívat okolo sebe. Máte s tím někdo zkušenosti a kolik popř. stojí taková sranda? Vyplatí se?

Pomoc.oprava prutu necteno

2.5.2010 | kingkubik | Pruty | 4.760 zobrazení | 14 odpovědí

Dobry den.prosim neznate nekdo nekoho na severni morave nejlepe v okoli OPAVY kdo opravuje pruty?dnes si kamarad polamal prut jedna se o colmic tom rymond delky 180 cm a gramazi 1–8g.problem je ze prut je tridyilny ale jinak je vazne super zlomil se zrovna nad spojem.neznate nekoho kdo mi poradi nebo kdo se venuje oprave prutu?nez se do toho pustime sami:Ddekuji moc

lov okouna necteno

22.5.2007 | pike-007 | Dravci | 4.759 zobrazení | 23 odpovědí

jak velké rybky používáte při lovu okounů a jaké montáže. dají se použít malí karásci cca 6cm, a jakou používáte gramáž splávku.

Boilie necteno

24.2.2008 | | Položená | 4.758 zobrazení | 20 odpovědí

Jaké boilie používáte? Jaké značky,jaké velikosti, a v jaké roční době? A jak jste na něj úspěšní?

Jaký si koupit feeder prut od Shimana. necteno

19.4.2005 | bobmobil | Pruty | 4.757 zobrazení | 12 odpovědí

Jsem zacinajici rybar (uz jsem 2× chytal) a chtel bych si zakoupit feederovy prut od Shimana. Jake jsou vase zkusenosti a kolik mam zainvestovat do prutu? Taky nevim jaky navijak. Dik za radu.

Prut na položenou necteno

30.8.2012 | PaPeŽ | Pruty | 4.756 zobrazení | 19 odpovědí

Zdravím vás přátelé. Rád bych vás poprosil o vaše názory a odpovědi na mé otázky.

Vždy, když se začnu o něco zajímat a hodně toho přečtu, tak pak mám z toho v hlavě guláš . :) Chci si koupit pruty na položenou 2 ks cena 1 kusu cca do těch 1500 Kč. Mám si koupit oba pruty stejné nebo raději jeden 3 lb a druhý 2,5/2,75 lb ? A raději 3,6 m nebo 3,9 m ? Jezdím na revíry velké cca 7–9 ha. Velice se mi líbí pruty od značky Mivardi máte někdo s nimi nějakou skušenost? Jako příklad uvádím tento : http://www.tropicliberec.cz/…-3-9m-3-00lb

Uchovávání nástražních ryb necteno

25.4.2008 | jarvan | Dravci | 4.756 zobrazení | 14 odpovědí

Sezóna dravců je ještě daleko a vy chytíte kapříka, nebo línka akorát tak do sumčí tlamy. Kam s ním?

co si prejete k vanocum balik ponozek nebo rybainu tak co mate vybrano co necteno

25.11.2005 | foxRM | Vánoce | 4.754 zobrazení | 28 odpovědí

co si prejete k vanocum balik ponozek nebo rybainu tak co mate vybrano

Rybník MRHAL necteno

9.1.2007 | Kulik | Domácí revíry | 4.751 zobrazení | 4 odpovědi

Vážení,zvažuji letošní letní dovolenou prožít jako rybářskou a to u rybníka Mrhal.Proto Vás prosím o informace o Vašich poznatcích z tohoto revíru v roce 2006 a to hlavně rybářských! Co jste ulovili, na jakou nástrahu, v které části, jakou rybářskou technikou a pod. Děkuji za informace, které mi poslouží ke konečnému rozhodnutí, zda zde rybářskou dovolenou realizovat nebo ne.Petrův zdar.

Jaký lak použít na nové vyvázání oček? necteno

21.7.2012 | rybar465 | Pruty | 4.750 zobrazení | 2 odpovědi

Poradí mi někdo,jaký lak použít na nově vyvázaná očka a případně a kontakt na prodejce?Díky.
rybar465

Boleni - studie necteno

20.9.2013 | Robur | Dravci | 4.749 zobrazení | 42 odpovědí

zdar, nevíte o někom, kdo dělal studii o škodlivosti a rozpínavosti bolenů? Tedy ve smyslu toho, že se pořád říká, že bolen vytlačuje ostatní dravce. Tak jsem si řekl, že by se toho mohl chytit nějaký studnet rybařiny a vědecky to zdokumentovat.

Utržení háčku při záběru necteno

6.10.2012 | Chmur | Položená | 4.744 zobrazení | 25 odpovědí

Mám začátečnický dotaz. Často se mi stává, že mi ryba utrhne háček při počátečním záběru. Může to být způsobené příliš utaženou brzdou? Jak ji mít ideálně „vyladěnou“?

Blýskající se navijáky necteno

3.4.2011 | jepice-zruseno | Navijáky | 4.742 zobrazení | 28 odpovědí

Nevadí vám, že se navijáky blýskají? Myslíte si, že to rybám vadí? Přemýšlím nad tím již delší dobu. Udivuje mě, že miniaturní daiwa na lehkou přívlač (např. tato http://www.chytej.cz/…luvias-1003/), která stojí 11 000 a je vybavená kdejakou serepetičkou naprd se blejská jak pouťová cetka.

Prográmek na sčítání úlovků necteno

21.12.2005 | saky | Ryby | 4.742 zobrazení | 32 odpovědí

máte nějakej prográmek ve kterým si sčítáte úlovky??? Jestli jo, co to umí?

Délka prutu na dírky. necteno

4.12.2005 | Gagi | Rybaření na dírkách | 4.740 zobrazení | 9 odpovědí

Právě se pokouším vyrobit prut na dírky a nevím jak mám udělat dlouhou ,,chytací" část. Jaké máte vy, kupované nebo táké věříte svým zlatým ručičkám.

Plandavky na pstruhy necteno

15.4.2005 | RASTOK | Lososovité ryby | 4.737 zobrazení | 6 odpovědí

Robím programátora na laseroch, tak mám možnosť si dať vypáliť rôzne tvary plandaviek, chcel by som niečo na pstruhy, uvažujem o veľkostiach 2, 2,5 a 3 cm, aký štíhlostný pomer plandavky mám zvoliť, aby to malo nejaký zmysel, materiál volím hrubky 1mm zrkadlovej antikory. má vôbec zmysel robiť také ultramalé plandy na pstruhy ? v žiadnych ryb. potrebách som nič podobné nevidel.