Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Kam na ryby??? necteno

2.5.2007 | Jeronymo | Domácí revíry | 4.638 zobrazení | 5 odpovědí

Poraďte prosim,kde se nechá chytat a stanovat přímo u vody??Prostě spojit rodinou dovolenou s rybařením…Díky

Ujímaný návazec necteno

30.3.2005 | Petr2002 | Muškaření | 4.638 zobrazení | 5 odpovědí

Chytám li na suchou mouchu jaký použít ujímaný návazec,či používat ho vůbec? Na mokrou ,poraďte nevím , cílová ryba pstruh,lipan. Vaše zkušenosti vítány.

MIVARDI MAXIMUS necteno

1.4.2010 | tjjack | Navijáky | 4.633 zobrazení | 17 odpovědí

zdravim, nevlastníte už někdo tenhle naviják? Od multíku jsem už upustil, a tak by mne zajímaly skušenosti s tímhle strojem…

Soumrak zvukových woblerů necteno

22.11.2014 | Dany73 | Přívlač | 4.631 zobrazení | 27 odpovědí

Tento příspěvek je určen všem, jejich srdcovou záležitostí jsou při vláčce woby. Dlouhodobě mi rok od roku klesá úspěšnost těch zvukových, až jsem letos nabyl dojmu, že se blíží jejich definitivní soumrak. Celkem logicky – pro ryby jejich zvuk časem začal být identifikací pasti. Na řekách už naší partě po jejich nasazení přestávají ryby dokonce i lovit, a to už i při přikalené vodě. Na Vranovské přehradě máme také z totožné lodi větší úspěchy na ty nezvukové. Letos už jsem nabyl dojmu, že si ze šesti plných krabic zvuk. wobů z celkových osmi udělám muzeum a proklínám se, že jsem tolik podlehl jejich trendu. Jak jejich soumrak vidíte ostatní? Zdravice

feedr prut na kapry necteno

28.5.2007 | ??? | Kaprařina | 4.625 zobrazení | 9 odpovědí | upravit

mohl bych použít feedrový prut na lov kaprů?

Získání celosvazové povolenky necteno

21.8.2005 | funami | Legislativa | 4.623 zobrazení | 4 odpovědi

Můj kámoš je členem malé místní organizace, která spadá do ČRS Výboru územního svazu pro Sev. Moravu a Slezsko. Vlastní pouze povolenku pro rybolov na vodách místní organizace, které je členem. Teď si chce koupit povolenku celosvazovou a neví kde a jak, protože jeho místní organizace obhospodařuje plochy na kterých platí pouze povolenka té místní organizace, tudíž nemá k vidání celosvazové povolenky patřičné kompetence (prý??). Já mu poradit nedokážu, jelikož vůbec netuším. Tak se chci zeptat vás. Musí být členem místní organizace ČRS, která poskytuje revíry k celosvazovému rybolovu? Protože prej jenom taková organizace mu celosvazovou povolenku může vydat. A když je členem místí organizace ČRS, která neposkytuje své revíry k celosvazovému rybolovu, tak má prostě smůlu a celosvazovou povolenku nemůže získat? Please poraďte.

null

Rybaření ve Švédsku necteno

11.7.2005 | Petr2002 | Rybaření v zahraničí | 4.615 zobrazení | 1 odpověď

Prosím o zkušenosti s revíry v této krásné zemi, rád bych rybařil na začátku září či v průběhu tohoto měsíce, cíleně na štiky či jiné dravce. Znám revír Nedre Delelven byl jsem už třikrát leč tenhle termín ne a rád bych spíš něco blíž,radši přívlač než mouchu. Děkuji.

Hrazkari s boilisem poradte je to nutné ! necteno

14.4.2010 | Gekon5 | Kaprařina | 4.614 zobrazení | 4 odpovědi

Jestli máte někdo skušenosti s lovem na boili a hrázkách tak prosím poradte .............­.............­.............­.............­..........

Lov hlavonožců necteno

10.11.2008 | Jak.novi | Rybaření v zahraničí | 4.611 zobrazení | 8 odpovědí

Jakým způsobem lovit hlavonožce v destinacích jako je Chorvatsko apod.? V jaké hloubce se často vyskytují?

Matchka necteno

12.10.2008 | Kubajs | Plavaná | 4.611 zobrazení | 20 odpovědí

Rozhoduji se mezi třemi matchovými pruty jsou to Shimano Alivio BX420 Shimano Hyperloop AX420 Shiman Hyperloop BX420
U těch hyperloopů jsem slyšel že akce jsou dost odlišné.Popřípadě bych potřevoal poradit navijáček do 1000kč,vůbec nerozumím velikosti používaných navijáků.Chci ho na plavanou ve vidličkách,ale celé léto budu „šoulat“ tak aby byl i celkem lehký.

Prsacky...? necteno

26.6.2006 | kkarlos | Ostatní nádobíčko | 4.611 zobrazení | 31 odpovědí

Ahoj, chtel bych si poridit prsacky, a to od braunstaru a jmenuji se: ''Rybářské brodící boty „prsačky“ PVC'' a popis jejich je: ''Velmi kvalitní prsačky ze silnějšího materiálu za SUPER CENU !!!''. Stoji neco malo pres 1000kc a ptam se hlavne proto, jesi se hned neroztrhnou, jesi nebuou blbe site bo co a jesi to ma cenu, kdyz mi je skoro 15, mam kolem 179cm a cca 65kg…? Cislo bot mam kolem 43, myslite ze ma cenu je kupovat nebo pockat nez trosku jeste 'povyrostu''? Co si o tom myslite? Vsem dekuji za rady…

kde chytat a jak chytat nej.. sumce necteno

4.1.2005 | TOMIK-X | Sumcařina | 4.611 zobrazení | 14 odpovědí

tak piste

Vraždění necteno

27.8.2008 | Raf | Legislativa | 4.604 zobrazení | 26 odpovědí

Byl jsem poprvé rybařit na další krásné tůni u Labe. Míst ze kterých se v těchto džunglích dá rybařit není příliš, a tak jsem si sedl na místo odcházejícího místního rybáře. Lovil jsem nějakých pět minut, když jsem zaslechl za sebou v trávě šustění. Podíval jsem se jaký živočich hluk činí a byl velmi překvapen, když jsem spatřil zhasínajícího sumečka amerického. Při podrobnějším průzkumu místa jsem objevil dalšího trumana – tentokrát již mrtvého – rozežraného od hlodavců a vos. Až poté co jsem tu sám nachytal několik desítek trumanů a začali mě taky trochu štvát (ač mám tuto rybu strašně rád), mi došlo, že se ryby neoctly na břehu jen tak, že jim tady místní vyhlásili válku a cíleně je vybíjí. Téma „plevelných ryb“ na pstruhových vodách už je poměrně profláklé. Na těchto přírodních vodách ale není „nepřítel“ přímo definován. Jak byste problém přemnožených trumanů, karasů stříbřitých, cejnů nebo jakýchkoli jiných ryb řešili vy? Je cesta co chytnu hodim za sebe na břeh správná? Neměl by v tomto mnohem aktivněji postupovat rybářský svaz? Nebo to časem srovná sama příroda?

chvaty na ryby necteno

8.4.2013 | lunimus | Tipy & triky | 4.599 zobrazení | 27 odpovědí

Priatelia zachytil som viac otázok typu, ako chytiť „túto“ rybu tak, aby sa ani nepohla.

Všetky tieto rady k jednotlivým rybím druhom sú kde kade roztrúsené po jednotlivých fórach a myslím, že mnohým z nás by pomohlo vytvorenie nejakej „databázy“ na jednom mieste.

Príspevky očakávam v tvare: „ryba ⇒ chytiť z hora tesne za žiabrovým oblúkom a jemne stlačiť“
Diskusii sa samozrejme brániť nebudem. Každý môže mať predsa odskúšané iné chvaty ako účinné a iné zaručené recepty mu zas nefungujú :)
Ďakujem

Zimni sbirani utrhnutych nastrah ,montazi.ze stromu . necteno

24.1.2010 | Losfedos | Ostatní nádobíčko | 4.596 zobrazení | 32 odpovědí

Zimni sbirani utrhnutych nastrah ,montazi ze stromu.Jelikoz ja osobne vlacim a hodne vlacecich nastrah utrhnu na stromech a kerich,vzdy prijde cas v zimnim obdoby ,kdy vyrazim na rybniky a reky posbirat sve nastrahy a pritom tam nachazim i nastrahy jinych rybaru.Nekdy si pripadam jako bych otrhaval vanocni stromecek.Vase zkusenosti ,pokud nekdo zvas take chodi ocesavat stromy.

Novomlýnské nádrže aneb jak vyzrát na velé kapry necteno

18.6.2006 | Carpboy | Kaprařina | 4.596 zobrazení | 10 odpovědí

Jestli máte někdo zkušenosti s loven na teto vode tak prispejte do tohoto tématu př návnady, nástrahy,montá­že atd..

Ohře 8B, pstruhový revir necteno

6.5.2010 | sirka12 | Muškaření | 4.595 zobrazení | 4 odpovědi

Mate uspechy a nebo jen ja jsem takovej dřevák? Po čtyřech navstevach zadny uspech at na mouchu nebo privlac, mate nekdo dobrou radu, diky

Nástrahy na tlouště necteno

28.7.2008 | okoun27 | Ostatní ryby | 4.594 zobrazení | 23 odpovědí

Chtěl bych udělat takový žebříček v úspěšnosti nástrah na tlouště

Rybník Bažantník necteno

7.5.2007 | ulrisak2 | Domácí revíry | 4.591 zobrazení | 4 odpovědi

Máte někdo nějaké zkušenosti s tímto soukromým revírem? Nachází se v areálu kempu Sedmihorky u Turnova, jedu tam s přítelkyní na dovolenou a na netu nemohu najít žádné informace ohledně obsádky, ceny povolenek atd., děkuji za odpovědi

Šňůra Berkley Whiplash necteno

10.7.2007 | Bobs | Ostatní nádobíčko | 4.590 zobrazení | 15 odpovědí

Máte s touto šňůrou někdo zkušenosti?