Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Ujímaný návazec
30.3.2005 | Petr2002 | Muškaření | 4.807 zobrazení | 5 odpovědí
Chytám li na suchou mouchu jaký použít ujímaný návazec,či používat ho vůbec? Na mokrou ,poraďte nevím , cílová ryba pstruh,lipan. Vaše zkušenosti vítány.
Šňůra Berkley Whiplash
10.7.2007 | Bobs | Ostatní nádobíčko | 4.805 zobrazení | 15 odpovědí
Máte s touto šňůrou někdo zkušenosti?
Norsko
20.12.2010 | Mr. Vydra | Rybaření v zahraničí | 4.800 zobrazení | 28 odpovědí
Kdo si myslí zda je rybaření v Norsku pěkné a záživné tak napište co se vám podařilo nějaké úspěchy a nelepší místa pro lov.
Získání celosvazové povolenky
21.8.2005 | funami | Legislativa | 4.800 zobrazení | 4 odpovědi
Můj kámoš je členem malé místní organizace, která spadá do ČRS Výboru územního svazu pro Sev. Moravu a Slezsko. Vlastní pouze povolenku pro rybolov na vodách místní organizace, které je členem. Teď si chce koupit povolenku celosvazovou a neví kde a jak, protože jeho místní organizace obhospodařuje plochy na kterých platí pouze povolenka té místní organizace, tudíž nemá k vidání celosvazové povolenky patřičné kompetence (prý??). Já mu poradit nedokážu, jelikož vůbec netuším. Tak se chci zeptat vás. Musí být členem místní organizace ČRS, která poskytuje revíry k celosvazovému rybolovu? Protože prej jenom taková organizace mu celosvazovou povolenku může vydat. A když je členem místí organizace ČRS, která neposkytuje své revíry k celosvazovému rybolovu, tak má prostě smůlu a celosvazovou povolenku nemůže získat? Please poraďte.
null
Matchka
12.10.2008 | Kubajs | Plavaná | 4.798 zobrazení | 20 odpovědí
Rozhoduji se mezi třemi matchovými pruty jsou to Shimano Alivio BX420
Shimano Hyperloop AX420 Shiman Hyperloop BX420
U těch hyperloopů jsem slyšel že akce jsou dost odlišné.Popřípadě bych
potřevoal poradit navijáček do 1000kč,vůbec nerozumím velikosti
používaných navijáků.Chci ho na plavanou ve vidličkách,ale celé léto
budu „šoulat“ tak aby byl i celkem lehký.
Rybárské bivaky
27.1.2005 | | Ostatní nádobíčko | 4.796 zobrazení | 16 odpovědí
Doteraz som na rybách používal dáždnik s prehodzovou plachtou. Chcem vyskúšať nejaký bivak,ktorý sa ľahko a rýchlo skladá,má odopínaciu podlážku,je pre dve osoby a nezaberie veľa miesta v aute. Napíšte mi typ,výhody a nedostatky u konkrétneho typu.Ďakujem.
Znáte Ohři 10,11 u Kadaně? Dá se tam muškařit?
8.6.2004 | | Dravci | 4.792 zobrazení | 8 odpovědí | upravit
Pánové,potřebuji od Vás velmi poradit!!!!!! Znáte-li ryb. revír Ohři 10,11 u Kadaně a Klášterce nad Ohří, tak mi prosím !!!!!!!!!!! poskytněte podrobné informace o této řece!!!!!! Dá se tam hlavně muškovat a jak je zarybněná? Mám se tam totiž na stará kolena z vinné Moravy stěhovat a nevím, čím mne může tato nová řeka překvapit a zda-li se mohu na její krásu těšit! Velmi děkuji za každý příspěvek !!!!!!!!!!!!!!!!
Vraždění
27.8.2008 | Raf | Legislativa | 4.787 zobrazení | 26 odpovědí
Byl jsem poprvé rybařit na další krásné tůni u Labe. Míst ze kterých se v těchto džunglích dá rybařit není příliš, a tak jsem si sedl na místo odcházejícího místního rybáře. Lovil jsem nějakých pět minut, když jsem zaslechl za sebou v trávě šustění. Podíval jsem se jaký živočich hluk činí a byl velmi překvapen, když jsem spatřil zhasínajícího sumečka amerického. Při podrobnějším průzkumu místa jsem objevil dalšího trumana – tentokrát již mrtvého – rozežraného od hlodavců a vos. Až poté co jsem tu sám nachytal několik desítek trumanů a začali mě taky trochu štvát (ač mám tuto rybu strašně rád), mi došlo, že se ryby neoctly na břehu jen tak, že jim tady místní vyhlásili válku a cíleně je vybíjí. Téma „plevelných ryb“ na pstruhových vodách už je poměrně profláklé. Na těchto přírodních vodách ale není „nepřítel“ přímo definován. Jak byste problém přemnožených trumanů, karasů stříbřitých, cejnů nebo jakýchkoli jiných ryb řešili vy? Je cesta co chytnu hodim za sebe na břeh správná? Neměl by v tomto mnohem aktivněji postupovat rybářský svaz? Nebo to časem srovná sama příroda?
Rybaření ve Švédsku
11.7.2005 | Petr2002 | Rybaření v zahraničí | 4.785 zobrazení | 1 odpověď
Prosím o zkušenosti s revíry v této krásné zemi, rád bych rybařil na začátku září či v průběhu tohoto měsíce, cíleně na štiky či jiné dravce. Znám revír Nedre Delelven byl jsem už třikrát leč tenhle termín ne a rád bych spíš něco blíž,radši přívlač než mouchu. Děkuji.
SHIMANO Alivio BX DL - který typ?
20.2.2010 | djtomme | Pruty | 4.781 zobrazení | 6 odpovědí
Zdravím, chci si pořídit prut SHIMANO Alivio BX DL. Který typ byste mi prosím doporučili pro co nejdelší hody? Děkuji.
1 Alivio BX 12275 DL Počet dílů: 2 délka prutu: 360cm zátěž: 2,75lbs
2 Alivio BX 12300 DL Počet dílů: 2 délka prutu: 360cm zátěž: 3,00lbs
3 Alivio BX 13300 DL Počet dílů: 2 délka prutu: 390cm zátěž: 3,00lbs
Žermanice
9.4.2009 | kokeš chytni rybu | Domácí revíry | 4.780 zobrazení | 14 odpovědí
Nemám moc zprávy o tom, co se děje na přehradě Žermanice a tak si myslím, že by si tady rybáři mohli psát, jak to tam vypadá. Jinak dost dobrá pomůcka je http://www.pod.cz/prehrady.html. Doufám, že Vás moje téma zaujme a pište ! Pište !
Lov na bič
23.3.2006 | | Plavaná | 4.779 zobrazení | 1 odpověď | upravit
Zdar! Chtěl bycch se zeptat na lov se středně dluhým bičem-tak max. 9m(na bič jsem jěště nikdy nechytal).Vejdu se ,když nepočítám sedačku a podběrák, do 500Kč?Co je vše za potřebí?Jak silné vlasce,co amotizéry,jaké háčky,rolna… Každej bič se dá používat i jako odkládačka? Dík za odpovědi.
Wobler a lanko
15.7.2004 | Dědek | Přívlač | 4.779 zobrazení | 14 odpovědí
Jsem hodně lenošnej,takže když jdu na štiky,používám jedno lanko s obratlíkem a karabinkou na kterou věším nástrahy – woblery,gumy,rotačky a plandavky. Myslíte, že je to na závadu a wobler a guma by se měla vázat přímo na lanko?
Internetové obchody
7.1.2008 | Ftmči | Obchod | 4.770 zobrazení | 28 odpovědí
Podle aktuálních výsledků ankety nakupuje 80% rybářů alespoň někdy přes internet. Mě zajímají vaše zkušenosti s reklamacemi po internetu (nemusí jít nutně o rybářské zboží).
Teleskop vs Dělička??
16.3.2013 | jafo | Pruty | 4.769 zobrazení | 7 odpovědí
Zdravím všechny zapálené rybáře. Co si udělat takovou anketku??? Teleskop vs. Dělička??? Jak jste na tom Vy???
Díky a mějte se fajn :-)
Zkoušky
22.4.2005 | kapr444 | Ryby | 4.769 zobrazení | 18 odpovědí
Dnes jsem udělal rybářské zkoušky!!! Bylo zadáno 60 otázek a já jsem špatně odpověděl 3 otázky!! Na můj věk (12 let) docela dobrý ne?????3 otázky
Hrazkari s boilisem poradte je to nutné !
14.4.2010 | Gekon5 | Kaprařina | 4.768 zobrazení | 4 odpovědi
Jestli máte někdo skušenosti s lovem na boili a hrázkách tak prosím poradte ..............................................................
dělička dvoj?nebo troj? dílná
24.5.2005 | gogo | Pruty | 4.768 zobrazení | 11 odpovědí
Možná se opakuji , ale prosím o Váš názor a skušenosti. Chci si koupi děličky místo teleskopu , ale nevím jestli je lepší dvoujdílná nebo trojdílná. Jedná se mi o možnost zlomení nebo omezení pružnosti prutu. Chytám většinou na rybnících. Prosím o radu . Děkuji předem.
vláčka na řekách a jezerech v Rumunsku
8.7.2010 | RomanB | Rybaření v zahraničí | 4.767 zobrazení | 6 odpovědí
má někdo zkušenosti s vláčkou na řekách a jezerech v Rumunsku?jak je to s povolením a tak…díky za info
VRANOV A NOVÉ MLÝNY
10.1.2008 | frantakapr | Sumcařina | 4.752 zobrazení | 6 odpovědí
V červenci jedu na týden na vran.přehradu a v srpnu na týden do pasohlávek,konkr. do kempu u zápeců.Rád bych se zeptal,jak je to s lovem sumců na těchto revírech,zkušenosti moc nemám,s chytáním sumců jsem začal koketovat teprve vloni.Myslím,že teoreticky to mám vše zvládnuté,na sumc.sezonu jsem natěšený maximálně.Jsem přesto přesvědčený ,že praxe bude trochu jinde,jde mi hlavně o prázdninový ruch kolem vody,jestli lze vůbec nastražit na trhací bojku,když kolem břehu plavou šlapadla atd.běžně i po setmění,to by mě taky mohli po třetím zamotání odvézt k chocholouškovi.Taky prosím jestli někdo byl ve jmenov.kempu,jestli neví ,jaké to tam je,myslím podmínky na chytání celkově.