Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Chytili jste dvakrát tu samou rybu? necteno

4.12.2010 | osprey | Úspěchy | 4.233 zobrazení | 30 odpovědí

Tahle otázka by měla trochu podpořit myšlenku, že když rybu pustíte, můžete ji dokonce i vy sami chytit podruhé. Stalo se vám to? Máte fotky? Pochlubte se a zkuste přesvědčit další kolegy, že je svým způsobem fajn vytahnout z vody „známou tvář“.

silon CARBOTEX necteno

12.7.2005 | radekzatec | Navijáky | 4.232 zobrazení | 3 odpovědi

Máte nekdo zkušennost s tímto silonem. Rád bych jej koupil a vyzkoušel, ale přecejenom radeji si nechám od nekoho poradit. jedná se mi o průměr 30 nebo 32. Určení pro lov kaprů na Boilis. Díky předem rad si nechám poradit i třeba jiný Silon. Tohoto času používam BYRON průměr 28 a jsem spokojen ale rad bych pri obdobném průměru zvýšil nosnost.

Jak na boleny. necteno

2.6.2005 | rybar11 | Dravci | 4.232 zobrazení | 18 odpovědí

Dnes ráno jsem byl u jedné přehrydy a z hráze jsem viděl pod sebou 10 bolenů, tak 60–90. Byli všude.

Rád bych si na tu přehradu zajel a nějakého zkusil. mám však problém, v životě jsem boleny nechytal a ani nechytil. Nevíte jaký osvědčený způsob se dá použít přesně na boleny?

PS: Pokud budete uvádět vláčecí nástrahu, uveďte prosím barvu, hnmotnost, značku a třeba i přibližnou cenu.

Muškařské pruty Greys necteno

20.12.2006 | FABi | Muškaření | 4.231 zobrazení | 2 odpovědi

Prosím poradte mi prosím, kde se teď dají v ČR koupit muškařské pruty Greys.

Granule KP2 necteno

5.9.2006 | downhillbiker | Kaprařina | 4.231 zobrazení | 4 odpovědi

Ahoj,chtěl sem se zeptat, jestli někdo nevíte kde by se dali sehnat tyhle granule KP2?Pořípadě jestli nemáte někdo nějakej odkaz na výrobce nebo prodejce?Předem děkuji za odpověď!

smackovani necteno

20.6.2010 | kingkubik | Přívlač | 4.230 zobrazení | 28 odpovědí

prosim o radu pri smackovani.obevil jsem tuhle metodu az letos a je to opravdu super.ale chtel by jsem poradit jak se vyhnout popripade poradit si se sticimi zuby?dneka jsem prisel o stiku cca 80cm mel jsem ji na prutu tak 5sekund nez prekousla 16nactku vlasec?pouzivate nekdo treba lanka nebo podobne?dekuji za odpoved

Bižuterie FEEDER necteno

9.8.2006 | topaga | Feeder | 4.230 zobrazení | 28 odpovědí

Můžete mně prosím poradit, co mně ještě chybí z krmítek aj. základní feederové bižuterie popř. jiné fígle co by bylo doběré pro začátečníka :-) Háčky používám 6–10 Owner, olova 30–60g z kaprařiny, ale tím to asi končí co by šlo použít. Zatím mám zajištěný jen prut, naviják, dobrou náladu a odhodlání :-)

SPRO-blue arc vs. SHIMANO Exage. necteno

5.12.2008 | Zcuter | Ryby | 4.228 zobrazení | 7 odpovědí

zdravím všechny..o obou navijácích jsem slyšel jenom samou chválu akorát nevím jaký bych si měl vybrat..chci to na feeder s přední brzdou a občas bych to použil na vláčku a plavku..ale hlavně by to bylo na feeder…prosím poraďte.

Jak nejlépe a nejdéle udržet bílé červi živé? necteno

1.9.2005 | Hrouzek02 | Ryby | 4.228 zobrazení | 15 odpovědí

Jak nejlépe a nejdéle udržet bílé červi živé? Dají se zmrazit? Má někdo skušenosti?

jaké je nejlevnější použitelné vybavení? necteno

1.4.2009 | | Pruty | 4.227 zobrazení | 17 odpovědí | upravit

Zdravím všechny,

jsem úplný začátečník, amatér. Stojím před pořízením prvního vybaveni a potřeboval bych trochu poradit. Jelikož nevím, jak mě to bude do budoucna bavit a kolik času budu moct rybaření věnovat, chci zatím pořídit co nejlaciněji. V budoucnu uvidím a pak budu třeba ochoten přidat a koupit něco lepšího. Kromě toho že chci pořídit levně a že chci do začátku teleskopický prut nevím vůbec nic. Nevím ještě co budu chytat jakou technikou a tak podobně. Lze koupit něco univerzálnějšího, než si udělám nějakou představu a vytyčím priority a zájmy? Mám v úmyslu navštívit nějaký bazar a podívat se po použitém vybavení. Na druhou stranu mě dost překvapilo za jakou cenu se dá pořídit asi ne kvalitní zboží, ale již nejsem schopen posoudit zda by mi to do začátku stačilo, či jsou to vyhozené peníze. http://www.potreby-rybarske.cz/catalog.php?… Je tam startovací set asi za 200 Kč ale o tom si moc valnou představu nedělám a tak zas moc šetřit nemusím, idelální by bylo kdybych sehnal prut s navyjakem do 1000Kč. Chtel bych se Vás teda zeptat, co si o tom myslite, zda bude lepsi koupit neco kvalitnejsiho z druhe ruky, nebo neco zakladniho noveho a kde se najde hranice aby to bylo opravdu levne ale ne k zahozeni.

Děkuju moc každému kdo jakýmkoli způsobem poradí nebo naznačí, jelikož jsem zatím úplný zelenáč.

Polsko a RŘ necteno

24.7.2007 | ??? | Rybaření v zahraničí | 4.227 zobrazení | 5 odpovědí | upravit

Mám pár otázek na Polsko a byl bych celkem rád pokud by mi někdo mohl poradit a pomoct Cena týdenní „hostovačky“ na Mazurech ? Je možno stanovat u vody ? Denní doby lovu ryb ? Míry základních druhů ryb ? Denní počty (váhy) ponechaných ryb ? Počet prutů ? Rozdělávání ohňů ? Jestli se dá koupit „hostovačka“ i bez ryb. lístku ? Co musí mít lovící u sebe ?? ( myslí jako, že je povinné, že musí mít každý podběrák, vezírek, pean…. ) Celoročně hájené ryby ?? Místa lovu ?? ( např. že se nesmí chytat x metrů od … , z místa …. ) Uchovávání ryb ??

Dík

Woblery KACEL necteno

3.8.2005 | Stavba | Přívlač | 4.227 zobrazení | 20 odpovědí

Zajimalo by me jake s nim mate zkusenosti. Jake barvy se vam osvedcily. Zda je srovnatelny kvalitou s nejakym zahranicnim vyrobcem.

Závit na signalizátoru necteno

6.6.2007 | Bobs | Tipy & triky | 4.226 zobrazení | 2 odpovědi

Chtěl bych vědět jaký rozměr a typ závitu mají signalizátory a stojany na pruty?

Vlasec(šňůra) Fireline, dobrá investice???? necteno

6.8.2005 | Yuri | Feeder | 4.225 zobrazení | 13 odpovědí

Chtěl bych se zeptat, co si myslíte o nápadu koupit tento vlasec o průměru 0,10 mm a nosnosti zhruba 3,64 kg na cívku o kapacitě 300 m/0,10mm. Je to výhodná investice? Ptám se hlavně těch co mají s touto šňůrou zkušeno. Prosím o co nejvíc odpovědí. Díky Yuri

lowrance mark 5X pro necteno

10.1.2015 | michal66 | Ostatní nádobíčko | 4.223 zobrazení | 1 odpověď | upravit

lowrance mark 5X proAhoj :) Kamarad mi přivezl sonar lowrance mark 5× pro s tim ze je nefunkcni.Nejspis do nej natekla voda,nevim co se presne stalo.Vypada to ze ta soucastka co to odnesla je tranzistor ale nevim.Nevěděl by jste nekdo o nejakem servisu tady u nas nebo o nekom kdo stim ma nejake zkusenosti.Za kazdou radu budu vdecny :)

Lov sumce přívlačí necteno

19.11.2004 | Zlinsky_lovec | Přívlač | 4.223 zobrazení | 10 odpovědí

Ve vláčce nejsem žádný profík,ale ani začátečník a nějaké ty ryby už mám taky chycené. Mám ale jeden problém:nemůžu uvláčet sumce a jsem z toho docela zoufalý. Mohli byste mi pro poradit,kdy ,jak,na co atd. na sumce na řece Moravě poblíž města Zlína?Za každou radu mockrát děkuji,protoe jsem z toho úplně zdrceny!Zatím díky,denyg

jaký prut necteno

29.9.2010 | deniiis | Vaše názory | 4.220 zobrazení | 27 odpovědí

dobrý den jsem začínajíci rybář a chtělů bych poradit s prutem zatím vlastním jenom mivardi spectrum cross telecarp a sem celkem spokojen ale s druhým prutem váhám jestli si mám koupit stejný nebo dokonce mi kamarád poradil že skvělý je feeder.hledám nějaký prut do 2 000Kč.děkuji za radu. LOVU ZDAR!

Silon na plavacku? necteno

24.1.2006 | Ciffik | Plavaná | 4.219 zobrazení | 12 odpovědí

zdravim. zajimalo by me co se vam nejvic osvedcilo. asi 3 roky hledam – shanim kvalitni vlasec ale zadny ktery by mi sto pro vyhovoval jsem jeste nenasel. vrazil bych do nej max. 400 kc . diky moc za vsechny odpovedi…

uvazoval jsem nad colmic fendrel nebo fire line sensithive. nebo tak nejak. co vy na to? jo hledam neco kolem 0,14–0,16. diky moc

Dalešická přehrada necteno

7.9.2015 | toro-toro | Vaše názory | 4.215 zobrazení | 2 odpovědi

Ahoj přátelé rybáři, Zajímaly by mě vaše názory na chytání na Dalešické přehradě v rámusu a vlnobití od milionářských jachet.Dříve jsme chytali po celý rok maximálně v hloubce 3 m.Když byla upuštěná voda,tak na břehu zůstal 1 až 2 m široký pás chrostíků,kterými se kapři živili.Nyní,co je z Dalasu rekreační voda/díky starostce Koněšína/kapři ke břehu nepřijedou,protože tam není co žrát.Je tam taková eroze břehů,že od původního dna u břehu je schod více jak metr. Tak nevím,jak dále dopadne jeden z nejkrásnějších rybářských revírů u nás.S pozdravem petrův zdar Jirka

Kostné červy necteno

17.2.2013 | lunimus | Tipy & triky | 4.206 zobrazení | 4 odpovědi

Kostné červyPriatelia mám otázku ohľadom kostniakov.
Existuje spôsob, ako spoľahlivo určiť ich vek? resp. kritické obdobie pred kuklením?
Mám pocit, že som niekde zachytil, že majú za hlavičkou taký čierny (tmavý) fliačik, len si neviem spomenúť, či to je pár dní/hodín pred kuklením, alebo pred kuklením mizne.
Ak viete niekto popísať všetky prechodové štádiá, zrejme to pomôže nie len mne, ale všeobecne :)
Ďakujem :)