Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

prut necteno

23.12.2007 | | Muškaření | 4.141 zobrazení | 23 odpovědí

chtěl bych se zeptat jestli se dá muškařský neviják se šnůrou dát na vláčkařský prut shimano 10–30g.sem začátečník a peníze nekradu :-D

Kostné červy necteno

17.2.2013 | lunimus | Tipy & triky | 4.137 zobrazení | 4 odpovědi

Kostné červyPriatelia mám otázku ohľadom kostniakov.
Existuje spôsob, ako spoľahlivo určiť ich vek? resp. kritické obdobie pred kuklením?
Mám pocit, že som niekde zachytil, že majú za hlavičkou taký čierny (tmavý) fliačik, len si neviem spomenúť, či to je pár dní/hodín pred kuklením, alebo pred kuklením mizne.
Ak viete niekto popísať všetky prechodové štádiá, zrejme to pomôže nie len mne, ale všeobecne :)
Ďakujem :)

Dovolená na Moravě necteno

28.5.2008 | Krupp | Domácí revíry | 4.137 zobrazení | 22 odpovědí

Chtěl bych Vás poprosit o jakoukoli radu nebo tip kam v létě na ryby (myslel jsem řeky Moravu nebo Dyje). Jsem z Hradce Králové a chtěl bych se v létě vydat na rybářskou dovolenou a tímto bych Vás chtěl poprosit o ušetření času s hledáním místa. Díky

Slezská Harta necteno

21.1.2006 | frenki | Ryby | 4.136 zobrazení | 23 odpovědí

Hledám Vláčkaře, který by se mnou jel v letních měsících vláčet na Slezskou Hartu na jeden týden. Z lodky i ze břehu. děkuji za nabídky.

Jak nejlépe a nejdéle udržet bílé červi živé? necteno

1.9.2005 | Hrouzek02 | Ryby | 4.135 zobrazení | 15 odpovědí

Jak nejlépe a nejdéle udržet bílé červi živé? Dají se zmrazit? Má někdo skušenosti?

Nástraha na KAPRY necteno

20.7.2005 | kkarlos | Kaprařina | 4.131 zobrazení | 11 odpovědí

Zajímalo by mne jaké nástrahy na kapy používate v měsíci ČERVENCI a SRPNU. (chytání na fídr)

dva kusy ryb / den necteno

31.8.2007 | ??? | Legislativa | 4.130 zobrazení | 16 odpovědí | upravit

V radu je napsano, ze si denne muzeme vzit maximalne 7Kg, okay. Ale pak nechapu tuto vetu – "V tomto ulovku smi byt nejvyse dva ulovky kapra, stiky, candata, bolena, sumce nebo jejich kombinace…

Co si pod tim mam predstavit? Ze z vyse vyjmenovanych ryb si mohu odnest pouze dva kusy (i kdyby dohromady meli mnohem mene nez 7Kg)? Takze maximalne dva kapry, nebo dve stiky – nebo 1 stiku a 1 kapra – nikdy ne vic, chapu to dobre?

A jine? Treba cejnu muzu vzit pet, pokud se vejdou do tech 7 kg?

Toto je myslim v radu popsano dost spatne – osvetli mi to tu nekdo na pravou miru? diky moc

PS: Ryby si domu odnasim jen vyjimecne, ale rad bych vedel jak to je…

Jakou velikost navijáků Shimano Ultegra??? necteno

7.8.2011 | Shimano911 | Navijáky | 4.127 zobrazení | 8 odpovědí

Zdravím kolegové. Koupil jsem si kaprové pruty Shimano Speed Master 3 lb. Chci je osadit navijáky Shimano Ultegra, ale nevím jakou velikost. Prosím poraďte. Díky.

Lipno - ryby necteno

24.6.2013 | Fidel | Domácí revíry | 4.126 zobrazení | 2 odpovědi

Čau všichni,jedu za týden na týdenní dovolenou na Lipno a chci se zeptat, jak je to tam s rybama letos popřípadně, jak to tam vypadalo loni. Zajímají mě spíše dravci – štiky, candáti, sumci.

Díky

Značka SPRO necteno

13.5.2005 | Zcuter | Dravci | 4.125 zobrazení | 11 odpovědí

mohli by ste mi poradit zda je tato značka dobrá neboť jsem si koupil naviják této značky a nevím co si s ním můžu dovolit. prosím odpovězte…

Vranov necteno

23.6.2007 | schwara | Domácí revíry | 4.124 zobrazení | 9 odpovědí

Kam jezdíte chytat na Vranově??? A jaké máte úlovky???

Rybářská stráž zrušená?!!?!! necteno

17.6.2007 | Tumi | Legislativa | 4.118 zobrazení | 29 odpovědí

Dneska jsem byl chytat ryby a přišli tam 4 lidi co měli dva pruty a na nich velký planda¨vky pruty si furt přehazovali že už ani nebylo poznat kdo vlastně má povolenku nebo nemá jestli ji vůbec někdo měl a v tom jeden chytl okouna mohl mít tak 35 cm říkal jsem si co s ním udělá a tak jsem s echvíli koukal vzal ho a hodil na zem koukal jsem na to jako blbej a oni v klidu dál chytali pak chytl štiku ta měla tak 40 pže jsem včera chytl štiku která měla 52 a měl jsem to ještě v oku a on ji taky hodil na zem k tomu okounovi co už tam ležel asi 30 minut pak ještě asi 15 minut chytali a nakonec to zabalili a šli dom jeden z nich vzal štiku i okouna do jedný ryku což svědčí o tom že nebyli nijak velcí a šel.když ryby vytáhli vůbec nic nezapisovali natož je zabíjet, a tak s eptám jestli vůbec chodí rybářská stráž a kontroluje já odobně jsem ji už dva roky nepotkal.....

ODHOZOVKA necteno

3.8.2005 | rybar11 | Položená | 4.118 zobrazení | 8 odpovědí

Jako kmen používám vlasec 25 spectrum a jako odhozovku jsem zkusil silon 30 T-rex nebo tak nějak. Dvakrát mně tato odhozovka za týden sklamala, čili tento silon bude pěkný aušus. Jednou mi rupl při záseku v postranním návazci a podruhé u obratlíku v uzlu. Pokaždé jsem mněl na prutu kapra přes 50 takže mně to docela naštvalo, zvlášť když přišel jediný záběr za den.

Proto doporučuji tento silon nepoužívat, prodává se v návinech 300m a je na něm nakreslený tiranosaurus.

Máte podobné zkušenosti se špatnými vlasci, pomozte a varujte ostatní rybáře.

Uzly na FireLine? necteno

27.11.2005 | Prutos | Ryby | 4.116 zobrazení | 13 odpovědí

Známý si nedávno pořídil na štikovou přívlač 0,17mm FireLine. Ztěžuje si že mu praskají uzly. Sám s ní zkušenost namám takže sem mu nedokázal poradit JAKÉ UZLY NA NÍ VÁŽETE VY?

Kapacita cívky necteno

6.2.2009 | doc | Položená | 4.115 zobrazení | 5 odpovědí

Nevíte kde bych našel tabulku,ve které by byl přepočet podle průměru vlasce.Mám cívku na 410m při síle 0,35.Apotřeboval bych vědět,kolik na ni dám 0,50.

Liberecká přehrada necteno

5.2.2015 | štička17 | Ostatní ryby | 4.114 zobrazení | 5 odpovědí

Ahoj, nevíte někdo jaké druhy ryb jsou na liberecké přehradě?předem díky za odpoveď

Molitan do krmítka necteno

18.2.2007 | mirmen | Feeder | 4.114 zobrazení | 14 odpovědí

Možná by mohlo fungovat dipování molitanu v krmítku. Vůně a chuť by přilákala rybu k nastraženému soustu. Nezkoušel jste někdo?

vláčení feeder prutem necteno

13.6.2005 | des | Pruty | 4.113 zobrazení | 10 odpovědí

zajímá mne Vaše zkušenost s vláčením feeder prutem, nástrahy atd.

rodpod vs tripod necteno

18.2.2011 | pablos | Ostatní nádobíčko | 4.111 zobrazení | 5 odpovědí | upravit

Zdravím všechny nadšence rybařiny. Začíná skoro nová sezóna a já po dlouhé době chci přejít z obyčejných vidliček na stojan. Ale nevím zda jsou lepší rodpody a nebo tripody. Mohl by jste mi někdo poradit? a na co koukat při výběru?

Naviják na přívlač necteno

18.7.2008 | moezzz | Navijáky | 4.111 zobrazení | 24 odpovědí

Jsem vlastníkem přívlačového proutku Fenwick Iron Hawk, 270 cm, 3–15g. Už delší dobu se poohlížím po nějakém slušnějším navijáku, ale pořád si neumím vybrat. Má cenová hranice je někde okolo 4000,– Kč. Preferuju značku Shimano, ale není to podmínka. Díky za rady