Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
prut
23.12.2007 | | Muškaření | 4.141 zobrazení | 23 odpovědí
chtěl bych se zeptat jestli se dá muškařský neviják se šnůrou dát na vláčkařský prut shimano 10–30g.sem začátečník a peníze nekradu :-D
Kostné červy
17.2.2013 | lunimus | Tipy & triky | 4.137 zobrazení | 4 odpovědi
Priatelia mám otázku ohľadom kostniakov.
Existuje spôsob, ako spoľahlivo určiť ich vek? resp. kritické obdobie pred
kuklením?
Mám pocit, že som niekde zachytil, že majú za hlavičkou taký čierny
(tmavý) fliačik, len si neviem spomenúť, či to je pár dní/hodín pred
kuklením, alebo pred kuklením mizne.
Ak viete niekto popísať všetky prechodové štádiá, zrejme to pomôže nie
len mne, ale všeobecne :)
Ďakujem :)
Dovolená na Moravě
28.5.2008 | Krupp | Domácí revíry | 4.137 zobrazení | 22 odpovědí
Chtěl bych Vás poprosit o jakoukoli radu nebo tip kam v létě na ryby (myslel jsem řeky Moravu nebo Dyje). Jsem z Hradce Králové a chtěl bych se v létě vydat na rybářskou dovolenou a tímto bych Vás chtěl poprosit o ušetření času s hledáním místa. Díky
Slezská Harta
21.1.2006 | frenki | Ryby | 4.136 zobrazení | 23 odpovědí
Hledám Vláčkaře, který by se mnou jel v letních měsících vláčet na Slezskou Hartu na jeden týden. Z lodky i ze břehu. děkuji za nabídky.
Jak nejlépe a nejdéle udržet bílé červi živé?
1.9.2005 | Hrouzek02 | Ryby | 4.135 zobrazení | 15 odpovědí
Jak nejlépe a nejdéle udržet bílé červi živé? Dají se zmrazit? Má někdo skušenosti?
Nástraha na KAPRY
20.7.2005 | kkarlos | Kaprařina | 4.131 zobrazení | 11 odpovědí
Zajímalo by mne jaké nástrahy na kapy používate v měsíci ČERVENCI a SRPNU. (chytání na fídr)
dva kusy ryb / den
31.8.2007 | ??? | Legislativa | 4.130 zobrazení | 16 odpovědí | upravit
V radu je napsano, ze si denne muzeme vzit maximalne 7Kg, okay. Ale pak nechapu tuto vetu – "V tomto ulovku smi byt nejvyse dva ulovky kapra, stiky, candata, bolena, sumce nebo jejich kombinace…
Co si pod tim mam predstavit? Ze z vyse vyjmenovanych ryb si mohu odnest pouze dva kusy (i kdyby dohromady meli mnohem mene nez 7Kg)? Takze maximalne dva kapry, nebo dve stiky – nebo 1 stiku a 1 kapra – nikdy ne vic, chapu to dobre?
A jine? Treba cejnu muzu vzit pet, pokud se vejdou do tech 7 kg?
Toto je myslim v radu popsano dost spatne – osvetli mi to tu nekdo na pravou miru? diky moc
PS: Ryby si domu odnasim jen vyjimecne, ale rad bych vedel jak to je…
Jakou velikost navijáků Shimano Ultegra???
7.8.2011 | Shimano911 | Navijáky | 4.127 zobrazení | 8 odpovědí
Zdravím kolegové. Koupil jsem si kaprové pruty Shimano Speed Master 3 lb. Chci je osadit navijáky Shimano Ultegra, ale nevím jakou velikost. Prosím poraďte. Díky.
Lipno - ryby
24.6.2013 | Fidel | Domácí revíry | 4.126 zobrazení | 2 odpovědi
Čau všichni,jedu za týden na týdenní dovolenou na Lipno a chci se zeptat, jak je to tam s rybama letos popřípadně, jak to tam vypadalo loni. Zajímají mě spíše dravci – štiky, candáti, sumci.
Díky
Značka SPRO
13.5.2005 | Zcuter | Dravci | 4.125 zobrazení | 11 odpovědí
mohli by ste mi poradit zda je tato značka dobrá neboť jsem si koupil naviják této značky a nevím co si s ním můžu dovolit. prosím odpovězte…
Vranov
23.6.2007 | schwara | Domácí revíry | 4.124 zobrazení | 9 odpovědí
Kam jezdíte chytat na Vranově??? A jaké máte úlovky???
Rybářská stráž zrušená?!!?!!
17.6.2007 | Tumi | Legislativa | 4.118 zobrazení | 29 odpovědí
Dneska jsem byl chytat ryby a přišli tam 4 lidi co měli dva pruty a na nich velký planda¨vky pruty si furt přehazovali že už ani nebylo poznat kdo vlastně má povolenku nebo nemá jestli ji vůbec někdo měl a v tom jeden chytl okouna mohl mít tak 35 cm říkal jsem si co s ním udělá a tak jsem s echvíli koukal vzal ho a hodil na zem koukal jsem na to jako blbej a oni v klidu dál chytali pak chytl štiku ta měla tak 40 pže jsem včera chytl štiku která měla 52 a měl jsem to ještě v oku a on ji taky hodil na zem k tomu okounovi co už tam ležel asi 30 minut pak ještě asi 15 minut chytali a nakonec to zabalili a šli dom jeden z nich vzal štiku i okouna do jedný ryku což svědčí o tom že nebyli nijak velcí a šel.když ryby vytáhli vůbec nic nezapisovali natož je zabíjet, a tak s eptám jestli vůbec chodí rybářská stráž a kontroluje já odobně jsem ji už dva roky nepotkal.....
ODHOZOVKA
3.8.2005 | rybar11 | Položená | 4.118 zobrazení | 8 odpovědí
Jako kmen používám vlasec 25 spectrum a jako odhozovku jsem zkusil silon 30 T-rex nebo tak nějak. Dvakrát mně tato odhozovka za týden sklamala, čili tento silon bude pěkný aušus. Jednou mi rupl při záseku v postranním návazci a podruhé u obratlíku v uzlu. Pokaždé jsem mněl na prutu kapra přes 50 takže mně to docela naštvalo, zvlášť když přišel jediný záběr za den.
Proto doporučuji tento silon nepoužívat, prodává se v návinech 300m a je na něm nakreslený tiranosaurus.
Máte podobné zkušenosti se špatnými vlasci, pomozte a varujte ostatní rybáře.
Uzly na FireLine?
27.11.2005 | Prutos | Ryby | 4.116 zobrazení | 13 odpovědí
Známý si nedávno pořídil na štikovou přívlač 0,17mm FireLine. Ztěžuje si že mu praskají uzly. Sám s ní zkušenost namám takže sem mu nedokázal poradit JAKÉ UZLY NA NÍ VÁŽETE VY?
Kapacita cívky
6.2.2009 | doc | Položená | 4.115 zobrazení | 5 odpovědí
Nevíte kde bych našel tabulku,ve které by byl přepočet podle průměru vlasce.Mám cívku na 410m při síle 0,35.Apotřeboval bych vědět,kolik na ni dám 0,50.
Liberecká přehrada
5.2.2015 | štička17 | Ostatní ryby | 4.114 zobrazení | 5 odpovědí
Ahoj, nevíte někdo jaké druhy ryb jsou na liberecké přehradě?předem díky za odpoveď
Molitan do krmítka
18.2.2007 | mirmen | Feeder | 4.114 zobrazení | 14 odpovědí
Možná by mohlo fungovat dipování molitanu v krmítku. Vůně a chuť by přilákala rybu k nastraženému soustu. Nezkoušel jste někdo?
vláčení feeder prutem
13.6.2005 | des | Pruty | 4.113 zobrazení | 10 odpovědí
zajímá mne Vaše zkušenost s vláčením feeder prutem, nástrahy atd.
rodpod vs tripod
18.2.2011 | pablos | Ostatní nádobíčko | 4.111 zobrazení | 5 odpovědí | upravit
Zdravím všechny nadšence rybařiny. Začíná skoro nová sezóna a já po dlouhé době chci přejít z obyčejných vidliček na stojan. Ale nevím zda jsou lepší rodpody a nebo tripody. Mohl by jste mi někdo poradit? a na co koukat při výběru?
Naviják na přívlač
18.7.2008 | moezzz | Navijáky | 4.111 zobrazení | 24 odpovědí
Jsem vlastníkem přívlačového proutku Fenwick Iron Hawk, 270 cm, 3–15g. Už delší dobu se poohlížím po nějakém slušnějším navijáku, ale pořád si neumím vybrat. Má cenová hranice je někde okolo 4000,– Kč. Preferuju značku Shimano, ale není to podmínka. Díky za rady