Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

dva kusy ryb / den necteno

31.8.2007 | ??? | Legislativa | 4.170 zobrazení | 16 odpovědí | upravit

V radu je napsano, ze si denne muzeme vzit maximalne 7Kg, okay. Ale pak nechapu tuto vetu – "V tomto ulovku smi byt nejvyse dva ulovky kapra, stiky, candata, bolena, sumce nebo jejich kombinace…

Co si pod tim mam predstavit? Ze z vyse vyjmenovanych ryb si mohu odnest pouze dva kusy (i kdyby dohromady meli mnohem mene nez 7Kg)? Takze maximalne dva kapry, nebo dve stiky – nebo 1 stiku a 1 kapra – nikdy ne vic, chapu to dobre?

A jine? Treba cejnu muzu vzit pet, pokud se vejdou do tech 7 kg?

Toto je myslim v radu popsano dost spatne – osvetli mi to tu nekdo na pravou miru? diky moc

PS: Ryby si domu odnasim jen vyjimecne, ale rad bych vedel jak to je…

Plumlovská přehrada necteno

24.9.2009 | mycek | Domácí revíry | 4.169 zobrazení | 5 odpovědí

Z tisku jsem se dozvěděl,že se vypouští bahnem zanesená a 100 let nevypuštěná voda.Tam se asi objeví kapitálni ryby.Když budete mít cestu kolem pošlete nějaké foto,nebo nějaké zprávy.

Vábnička - lze použít i ze břehu??? necteno

28.6.2005 | Stefi | Sumcařina | 4.168 zobrazení | 10 odpovědí

Myslíte, že lze vábničku použít i ze břehu, když na řece nemáte možnost použít loďku? Bude mít takové vábení těsně u břehu účinek? A jak se s takovou vábničkou vlastně zachází aby vydávala ten správný zvuk? Předem dík za Vaše názory.

Rybářská stráž zrušená?!!?!! necteno

17.6.2007 | Tumi | Legislativa | 4.167 zobrazení | 29 odpovědí

Dneska jsem byl chytat ryby a přišli tam 4 lidi co měli dva pruty a na nich velký planda¨vky pruty si furt přehazovali že už ani nebylo poznat kdo vlastně má povolenku nebo nemá jestli ji vůbec někdo měl a v tom jeden chytl okouna mohl mít tak 35 cm říkal jsem si co s ním udělá a tak jsem s echvíli koukal vzal ho a hodil na zem koukal jsem na to jako blbej a oni v klidu dál chytali pak chytl štiku ta měla tak 40 pže jsem včera chytl štiku která měla 52 a měl jsem to ještě v oku a on ji taky hodil na zem k tomu okounovi co už tam ležel asi 30 minut pak ještě asi 15 minut chytali a nakonec to zabalili a šli dom jeden z nich vzal štiku i okouna do jedný ryku což svědčí o tom že nebyli nijak velcí a šel.když ryby vytáhli vůbec nic nezapisovali natož je zabíjet, a tak s eptám jestli vůbec chodí rybářská stráž a kontroluje já odobně jsem ji už dva roky nepotkal.....

Lipno - ryby necteno

24.6.2013 | Fidel | Domácí revíry | 4.166 zobrazení | 2 odpovědi

Čau všichni,jedu za týden na týdenní dovolenou na Lipno a chci se zeptat, jak je to tam s rybama letos popřípadně, jak to tam vypadalo loni. Zajímají mě spíše dravci – štiky, candáti, sumci.

Díky

Značka SPRO necteno

13.5.2005 | Zcuter | Dravci | 4.166 zobrazení | 11 odpovědí

mohli by ste mi poradit zda je tato značka dobrá neboť jsem si koupil naviják této značky a nevím co si s ním můžu dovolit. prosím odpovězte…

Jakou velikost navijáků Shimano Ultegra??? necteno

7.8.2011 | Shimano911 | Navijáky | 4.164 zobrazení | 8 odpovědí

Zdravím kolegové. Koupil jsem si kaprové pruty Shimano Speed Master 3 lb. Chci je osadit navijáky Shimano Ultegra, ale nevím jakou velikost. Prosím poraďte. Díky.

co se děje s Berounkou ? necteno

19.6.2005 | joba | Ryby | 4.161 zobrazení | 20 odpovědí

zajímal by mě názor někoho kdo pravidelně chytá na berounce 6,7. Já tam mám chatu a chytám tam cca 15 let a co se tam děje z rybama to je síla… Nikdy nebyl problém s kaprem,candošem nabo štikou, poslední roky jdou chytit spíš jednotlivý kusy v delším časovým odstupu, víc ryb(pořádných) za víkend je velkej problém hlavně na 7, ryby tam evidentně jsou,ale nikdo je nedokáže vyprovokovat aby žraly,když nepočítám zoufalost s bičem a  červem, bílá ryba do 30 cm je v pohodě. Na tomto úseku jsme se např. vždy báli napíchnout žížalu,protože okamžitě tam byl ježdík,nebo okoun,dnes o okouna nezavadíš, při kolinku okamžitě podoustve a kapříci atd… prostě už tam je jen pěkný prostředí a i zkušený pravidelný rybáři jsou tam nasraný a radši chlastaj u pár metrů vdáleného výčepu(tím to není)

Sumec a sak necteno

29.6.2006 | Rduz | Ryby | 4.160 zobrazení | 21 odpovědí

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s přechováním sumce přes noc v saku na kapry?Mam strach aby sak sumce nějak nepoškodil, předevšim vrstvu slizu.Dik

Uzly na FireLine? necteno

27.11.2005 | Prutos | Ryby | 4.160 zobrazení | 13 odpovědí

Známý si nedávno pořídil na štikovou přívlač 0,17mm FireLine. Ztěžuje si že mu praskají uzly. Sám s ní zkušenost namám takže sem mu nedokázal poradit JAKÉ UZLY NA NÍ VÁŽETE VY?

Dotaz-pruty TRIANA necteno

14.3.2004 | hunol | Pruty | 4.160 zobrazení | 7 odpovědí

Zdravím všechny rybáře. Nemáte někdo zkušenosti s pruty TRIANA na položenou?

prut na sumce necteno

19.11.2008 | Patula | Pruty | 4.158 zobrazení | 16 odpovědí

prosím mam dotaz.Jakou ideální délku sumcovýho prutu mam zvolit,abych sním mohl chytat jak z loďky tak ze břehu?Jestli natom tedy záleží.díky

Sumci na Orlíku (Radava) necteno

17.6.2013 | Ondra11 | Sumcařina | 4.157 zobrazení | 6 odpovědí

Chtěl bych se zeptat jestli nemáte zkušenosti se sumcema, nebo jinejma dravcema či kaprama z Radavy. Díky moc :)

Molitan do krmítka necteno

18.2.2007 | mirmen | Feeder | 4.155 zobrazení | 14 odpovědí

Možná by mohlo fungovat dipování molitanu v krmítku. Vůně a chuť by přilákala rybu k nastraženému soustu. Nezkoušel jste někdo?

ODHOZOVKA necteno

3.8.2005 | rybar11 | Položená | 4.154 zobrazení | 8 odpovědí

Jako kmen používám vlasec 25 spectrum a jako odhozovku jsem zkusil silon 30 T-rex nebo tak nějak. Dvakrát mně tato odhozovka za týden sklamala, čili tento silon bude pěkný aušus. Jednou mi rupl při záseku v postranním návazci a podruhé u obratlíku v uzlu. Pokaždé jsem mněl na prutu kapra přes 50 takže mně to docela naštvalo, zvlášť když přišel jediný záběr za den.

Proto doporučuji tento silon nepoužívat, prodává se v návinech 300m a je na něm nakreslený tiranosaurus.

Máte podobné zkušenosti se špatnými vlasci, pomozte a varujte ostatní rybáře.

Plavačkový prut necteno

15.10.2006 | Kubajs | Plavaná | 4.153 zobrazení | 10 odpovědí

Chci se zeptat stačí mi do začátku prut Zebco Cool 5m 7–25g Cena:379 Cena je to hlavní co mě zaujmulo jesi je tendle na něco aspon na rok díky všem.

Muskie v tuzemsku necteno

18.10.2010 | -tom- | Dravci | 4.152 zobrazení | 22 odpovědí

Měl bych otázku, jestli nevíte o nějakých pokusech o vysazení/křížení populární severoamerický Muskie (Muskellunge; Esox masquinongy) u nás. Se sivenama to vyšlo, co tahle cácorka, bylo taky někdy něco?

Kam na PARMY na JM ? necteno

9.11.2006 | MiK | Ostatní ryby | 4.150 zobrazení | 14 odpovědí

Chodím na řeku teprve první rok. Mám to dost daleko, proto mých návštěv není zase tolik, kolik bych si přál. V létě to zase není takový problém, ale s poklesem teploty ? Poraďte kam na Moravu, Svratku…( Parmy zásadně pouze fotím a pouštím )

Novohradka, Loučná, snad Chrudimka a okolí necteno

7.7.2009 | Robur | Domácí revíry | 4.149 zobrazení | 12 odpovědí

V srpnu jedu na dovču do obce Luže, prosím dobré duše o nějaké tipy či rady o místních revírech. Určitě přívlač, možná fídr. Nejlepšího radiče odměním, dám mu možnost mně dělat průvodce, nosit zavazadla a odhánět hmyz.

Podvodní zvukové splávky necteno

16.9.2004 | palcat | Ostatní nádobíčko | 4.148 zobrazení | 13 odpovědí

Jáké jsou vaše letošní úlovky na tenhle systém lovu a jaké jsou vaše zkušenosti s podvodním splavkem.