Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Jak (ne)chytit kachnu
13.5.2009 | Kratylos | chytej.cz | 4.296 zobrazení | 7 odpovědí
je to asi tři nebo čtyři roky jsem seděl na rybníku Papež na Dobříši,v té době tam brali líni,sice nebyli velcí ale člověk si zachytal,tenkrát jsem začínal s rybařinou a tak mne doprovázela tchýně,která mne ostatně k rybaření přivedla,jako obvykle jsem nandal nástrahu,protože jsem chtěl přinést něco jiného než lína tak jsem dal na háček kuličku scopex oranžová barva zářila ve slunci když jsem nahazoval svým starým duralákem který se náhle ohnula šňůra odlétala do neznáma,sekl jsem.utahl brzdu a začal točit.Pot ze mne lil,prut našponovaný k prasknutí,a řev chyceného kačera ,když jsem ho dotáhl na břeh musel jsem ho vyřezat ze šňůry háček vyndat ze zobáku,a vyslechnout několik poznámek ,jestli má míru,abych si vzal jeho šupinu,nebo že mi splní tři přání.Dodnes když vydím kačera za letu tak nenahazuji a snažím se i odehnat od sebe plovoucí,neboť mne to tenkrát vyšlo na 1300kč.
VN Kořensko
26.6.2012 | morcák | Domácí revíry | 4.295 zobrazení | 5 odpovědí
Ahoj všem chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s kaprařinou na VN Kořensku.. jedu tam letos poprvé.Děkuju :)
Multiplikator
8.11.2013 | daveked | Dravci | 4.293 zobrazení | 4 odpovědi
Ahoj chci se zeptat chci si koupit multiplikátor Ryobi
Ixorne Aquila CF UL LH a nemam moc zkusenosti s multiplikatory a nevim jestli
je vhodný na normalni přívlacový prut daiwa infinity q 2.40 5–20 jak je to
se sedlem jestli tam miltik dam nebo ne prosim poradte :-)
Dovolená na Moravě
28.5.2008 | Krupp | Domácí revíry | 4.293 zobrazení | 22 odpovědí
Chtěl bych Vás poprosit o jakoukoli radu nebo tip kam v létě na ryby (myslel jsem řeky Moravu nebo Dyje). Jsem z Hradce Králové a chtěl bych se v létě vydat na rybářskou dovolenou a tímto bych Vás chtěl poprosit o ušetření času s hledáním místa. Díky
dva kusy ryb / den
31.8.2007 | ??? | Legislativa | 4.293 zobrazení | 16 odpovědí | upravit
V radu je napsano, ze si denne muzeme vzit maximalne 7Kg, okay. Ale pak nechapu tuto vetu – "V tomto ulovku smi byt nejvyse dva ulovky kapra, stiky, candata, bolena, sumce nebo jejich kombinace…
Co si pod tim mam predstavit? Ze z vyse vyjmenovanych ryb si mohu odnest pouze dva kusy (i kdyby dohromady meli mnohem mene nez 7Kg)? Takze maximalne dva kapry, nebo dve stiky – nebo 1 stiku a 1 kapra – nikdy ne vic, chapu to dobre?
A jine? Treba cejnu muzu vzit pet, pokud se vejdou do tech 7 kg?
Toto je myslim v radu popsano dost spatne – osvetli mi to tu nekdo na pravou miru? diky moc
PS: Ryby si domu odnasim jen vyjimecne, ale rad bych vedel jak to je…
Boleni?
18.8.2005 | Tomash | Muškaření | 4.290 zobrazení | 2 odpovědi
Zajímalo by mě, jak dlouho se dají chytat boleni na řece na hladinové popy? Prosím hlavně jirise, aby se vyjádřil, néboť o jeho bolenářských kvalitách není pochyb
Vábnička - lze použít i ze břehu???
28.6.2005 | Stefi | Sumcařina | 4.290 zobrazení | 10 odpovědí
Myslíte, že lze vábničku použít i ze břehu, když na řece nemáte možnost použít loďku? Bude mít takové vábení těsně u břehu účinek? A jak se s takovou vábničkou vlastně zachází aby vydávala ten správný zvuk? Předem dík za Vaše názory.
Zvon na čištění odpadů místo vábničky.
3.5.2014 | Filo | Sumcařina | 4.288 zobrazení | 13 odpovědí
Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, jestli je možné vyvábit sumce zvonem na čištění odpadů. Občas jsem to slýchal od rybářů ,ale chtěl jsem si ověřit jestli nejde jen o povídačku.Předem děkuji za odpovědi.
Sumci na Orlíku (Radava)
17.6.2013 | Ondra11 | Sumcařina | 4.288 zobrazení | 6 odpovědí
Chtěl bych se zeptat jestli nemáte zkušenosti se sumcema, nebo jinejma dravcema či kaprama z Radavy. Díky moc :)
vláčení feeder prutem
13.6.2005 | des | Pruty | 4.288 zobrazení | 10 odpovědí
zajímá mne Vaše zkušenost s vláčením feeder prutem, nástrahy atd.
Konger TOP CARP bezdrátová sada signalizátorů
6.12.2010 | rastos | Ostatní nádobíčko | 4.286 zobrazení | 10 odpovědí
zdravim pánove,schanim informaci o Konger TOP CARP bezdrátová sada signalizátorů .napiste prosim nejaky komentar ke zbozi.chtel bych si ho koupit pod stromek,tak abych nekoupil zajice v pytli… dik
prut na sumce
19.11.2008 | Patula | Pruty | 4.286 zobrazení | 16 odpovědí
prosím mam dotaz.Jakou ideální délku sumcovýho prutu mam zvolit,abych sním mohl chytat jak z loďky tak ze břehu?Jestli natom tedy záleží.díky
Kapacita cívky
6.2.2009 | doc | Položená | 4.285 zobrazení | 5 odpovědí
Nevíte kde bych našel tabulku,ve které by byl přepočet podle průměru vlasce.Mám cívku na 410m při síle 0,35.Apotřeboval bych vědět,kolik na ni dám 0,50.
Teleskopy pro začátečníka
14.1.2008 | jarda21 | Pruty | 4.285 zobrazení | 17 odpovědí
Poraďte jaké teleskopy pro zacátečníka, chci chytat na rybnících, sem tam přehrada. Hlavně na menší krmítko. Cena do 1500.-
co se děje s Berounkou ?
19.6.2005 | joba | Ryby | 4.284 zobrazení | 20 odpovědí
zajímal by mě názor někoho kdo pravidelně chytá na berounce 6,7. Já tam mám chatu a chytám tam cca 15 let a co se tam děje z rybama to je síla… Nikdy nebyl problém s kaprem,candošem nabo štikou, poslední roky jdou chytit spíš jednotlivý kusy v delším časovým odstupu, víc ryb(pořádných) za víkend je velkej problém hlavně na 7, ryby tam evidentně jsou,ale nikdo je nedokáže vyprovokovat aby žraly,když nepočítám zoufalost s bičem a červem, bílá ryba do 30 cm je v pohodě. Na tomto úseku jsme se např. vždy báli napíchnout žížalu,protože okamžitě tam byl ježdík,nebo okoun,dnes o okouna nezavadíš, při kolinku okamžitě podoustve a kapříci atd… prostě už tam je jen pěkný prostředí a i zkušený pravidelný rybáři jsou tam nasraný a radši chlastaj u pár metrů vdáleného výčepu(tím to není)
Sumec - pletenka Dyneema Cat od Vágnera
2.12.2005 | xycht | Sumcařina | 4.283 zobrazení | 16 odpovědí
Máte někdo zkušenosti se šňůrou Dyneema Cat od Vágnera? Podle údajů v obchodě má průměr 0.50mm – 70kg (bílá barva). Díky
Prosím o radu-plavaná, boloňéza
1.8.2005 | G.Lubin | Plavaná | 4.283 zobrazení | 5 odpovědí
Dobrý den, chtěl bych poprosit o váš názor a radu. Chtěl bych zkusit plavanou. Uvažuji o koupi boloňézky. Chtěl bych chytat na vodách typu řek Morava a Dyje. Nevím ale, jak dlouhou boloňézu bych měl koupit. Myslíte, že by stačili třeba i jen 4 metry? Moc tomu nerozumím, v plavačce jsem záčátečník. Děkuji za pochopení:-) a za vaše rady.
Lipno - ryby
24.6.2013 | Fidel | Domácí revíry | 4.279 zobrazení | 2 odpovědi
Čau všichni,jedu za týden na týdenní dovolenou na Lipno a chci se zeptat, jak je to tam s rybama letos popřípadně, jak to tam vypadalo loni. Zajímají mě spíše dravci – štiky, candáti, sumci.
Díky
Sumec a sak
29.6.2006 | Rduz | Ryby | 4.278 zobrazení | 21 odpovědí
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s přechováním sumce přes noc v saku na kapry?Mam strach aby sak sumce nějak nepoškodil, předevšim vrstvu slizu.Dik
pohlaví ryb
20.12.2007 | knecht | Ryby | 4.277 zobrazení | 8 odpovědí
omlouvám se, jestli je to blbej dotaz, ale každou chvíli někdo někam píše, že chytil jikrnačku, mlíčáka – jak se to dá poznat, když nejsou ve tření?Našel jsem nějaké poznávací znaky u lína a potočáka, ale co ostatní ryby?A odpovědi typu abych rybu vyvrhnul neberu:-)