Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Plavačkový prut
15.10.2006 | Kubajs | Plavaná | 4.252 zobrazení | 10 odpovědí
Chci se zeptat stačí mi do začátku prut Zebco Cool 5m 7–25g Cena:379 Cena je to hlavní co mě zaujmulo jesi je tendle na něco aspon na rok díky všem.
ODHOZOVKA
3.8.2005 | rybar11 | Položená | 4.250 zobrazení | 8 odpovědí
Jako kmen používám vlasec 25 spectrum a jako odhozovku jsem zkusil silon 30 T-rex nebo tak nějak. Dvakrát mně tato odhozovka za týden sklamala, čili tento silon bude pěkný aušus. Jednou mi rupl při záseku v postranním návazci a podruhé u obratlíku v uzlu. Pokaždé jsem mněl na prutu kapra přes 50 takže mně to docela naštvalo, zvlášť když přišel jediný záběr za den.
Proto doporučuji tento silon nepoužívat, prodává se v návinech 300m a je na něm nakreslený tiranosaurus.
Máte podobné zkušenosti se špatnými vlasci, pomozte a varujte ostatní rybáře.
Prúty s chvejivou špicou
3.6.2005 | RASTOK | Pruty | 4.250 zobrazení | 21 odpovědí
Ktorá firma okrem Jaxona má v ponuke pruty s chvejivou špicou ? Za odpovede vopred ďakujem.
Kaprářské maratóny.
1.2.2014 | GEERS CZ | Kaprařina | 4.248 zobrazení | 14 odpovědí
Tak jednu ostrou. Váš
názor na kaprářské maratóny/tzv.závody/ na začátku sezóny.Co to
vlastne přináší a pro koho?
Kam na PARMY na JM ?
9.11.2006 | MiK | Ostatní ryby | 4.248 zobrazení | 14 odpovědí
Chodím na řeku teprve první rok. Mám to dost daleko, proto mých návštěv není zase tolik, kolik bych si přál. V létě to zase není takový problém, ale s poklesem teploty ? Poraďte kam na Moravu, Svratku…( Parmy zásadně pouze fotím a pouštím )
Parma
4.7.2004 | overhaul | Ostatní ryby | 4.248 zobrazení | 19 odpovědí
Včera to konečně přišlo-moje první parma. Tak dlouho sem na tu vousatou paní chodil az to vyšlo. Samozřejmě sem ji věnoval svobodu, ale úplně mě to její chytání chytlo. Co vy používáte při lovu parem?Chodíte někdo cíleně na parmy?Díky za rady
Rybářská stráž zrušená?!!?!!
17.6.2007 | Tumi | Legislativa | 4.247 zobrazení | 29 odpovědí
Dneska jsem byl chytat ryby a přišli tam 4 lidi co měli dva pruty a na nich velký planda¨vky pruty si furt přehazovali že už ani nebylo poznat kdo vlastně má povolenku nebo nemá jestli ji vůbec někdo měl a v tom jeden chytl okouna mohl mít tak 35 cm říkal jsem si co s ním udělá a tak jsem s echvíli koukal vzal ho a hodil na zem koukal jsem na to jako blbej a oni v klidu dál chytali pak chytl štiku ta měla tak 40 pže jsem včera chytl štiku která měla 52 a měl jsem to ještě v oku a on ji taky hodil na zem k tomu okounovi co už tam ležel asi 30 minut pak ještě asi 15 minut chytali a nakonec to zabalili a šli dom jeden z nich vzal štiku i okouna do jedný ryku což svědčí o tom že nebyli nijak velcí a šel.když ryby vytáhli vůbec nic nezapisovali natož je zabíjet, a tak s eptám jestli vůbec chodí rybářská stráž a kontroluje já odobně jsem ji už dva roky nepotkal.....
Nejoblíbenější nástraha
1.9.2005 | ESKY | Ryby | 4.246 zobrazení | 19 odpovědí
Vážení kolegové, pochlubte se vaší nejoblíbenější nástrahou,příchutí, značkou. Já mám nejoblíbenější Chléb obalovaný v cukru, takové barevné kuličky a pak jednoznačně rousnici na položenou a obyčejné strouhankové těsto na plavačku…
Choulostivý candát
24.6.2007 | schwara | Dravci | 4.245 zobrazení | 22 odpovědí
Je pravda, že když vezmete candáta do ruky takže mu vystavíte většinou ortel smrti??? Jednou to říkali myslim v JAK NA RYBY
Rybník Příkop
17.5.2006 | Kulik | Ryby | 4.245 zobrazení | 4 odpovědi
Vážení, mám prosbu, kdo chytal na tomto revíru a může mi poskytnout informace o zarybněnosti, druhu ryb, co byla jeho nejúspěšnější nástraha, druh rybolovné techniky, která část rybníka byla nejlepší na kapry, štiky, candáty a případně i jiné poznatky. Děkuji a Petrův zdar, Kulik.
Váhu k vodě? Ano, či ne?
21.7.2005 | saky | Ryby | 4.243 zobrazení | 24 odpovědí
Ahoj, zajímalo by mě, co si myslíte o nepsaný povinnosti nosit k vodě váhu (áť už digitální, či mechanickou) s přesností řekněme max. 5%. Je jasný, že tabulky z ryb.řádu se použít nedaj. Osobně mám váhu digitální za 1500,– s přesností 2%. Koupil sem jí kvůli testu těhle tabulek a taky, proto, když si jednou za rok nechám štičku okolo 65, abych ji moh zvážit, když je povinnost zapsat hmotnost. Co ale nechápu je, jak můžete zapsat hmotnost ryby, když jednou má o kilo víc, podruhý míň a Vy tu váhu nemáte. A rybáři, který si ročne od vody odnesou 200ryb- a sou takový! a nemaj váhu- no potěš koště, to pak můžem sumáře vyhazovat, když se budou spracovávat statistiky na to kolik kg ryb se kde ulovilo…
Osobně vážim každou druhou rybu, kterou musim dát do podběráku, kvůli její velikosti (a pak jí pouštim) a ony hmotnostní rozdíli sou vážně obrovský! Jak to děláte Vy, co si ryb odnášíte víc?
Neměla by se zavést podmínka, že pokud půjdu k vodě a nebudu mít ocejchovanou váhu, nesmim si rybu odnýst? Já bych byl pro…
Kdy letos poprvé na ryby?
1.1.2006 | Gagi | Ryby | 4.237 zobrazení | 22 odpovědí
Tak tady máme rok 2006. Chtěl jsem si chytit novoroční čudlu, ale byli proti. Devadesát minut bez záběru, ale ta pohoda. Kdy letos půjdete poprvé smočit (ať už cokoliv ) vy?
Které organizace si mastí kapsu?
24.6.2007 | 63.Vašek | Legislativa | 4.234 zobrazení | 30 odpovědí
Jak již nadpis naznačuje kdo si mastí kapsu.Zajímalo by mě která z organizací splňuje zarybňovací plán který je dán Č.R.S. o co jde jezdím hodně na ryby a převážně na písáky okolí Hradce Králové a také na rybníky a pokud mohu hodnotit tak co se týká zarybnění nejlépe je na tom Rozkoš pokud beru zarybnění také zde se prodávají pozemky kde je psáno vstup jen na povolení majitele a kam si sednu za čtyři nebo deset let?.Co vím tak Roudnický písák je prodán soukromníkovi co vedle těží písek máme po další vodě z Plačického je rozparcelovaný rybník,kde jde jen o prachy kde si obyčejný rybář neškrtne protože toto místo je k pronajmutí za 3000Kč na rok a zarybnění samozřejmě malé nebo žádné ,Rusek jen sumec štika málo kapr jen veteráni,Obědovice za dvanáct let trvání kolik se tam zarybněnost 2OOks kapra -sádky vedle kam ty ryby jdou ,Mělice velký nápor kempujících rybářů a také ryby jen ty co tam zůstali po zprovoznění a výtěru organizace dostávají za zarybnění na jaře 30000Kč a na podzim 20000Kč dále tabulky vám přikazují na kolik hektarů máte dát kolik ryb a jestli se na revíru uloví 2000ks ryb dejme tomu kapra tak pode tabulek můžete ten rok dát 300ks jaký je toto smysl vždyť ty vody budou bez ryb a je citelně znát když vám tak chybí generace od 35cm až do 60cm a výše kam my rybáři budeme jezdit jedině k soukromníkům kteří si také namastí kapsu jen na úkor něčí neschopnosti něco s tímto udělat.
Největší potočák
23.12.2005 | Budra | Lososovité ryby | 4.234 zobrazení | 25 odpovědí
Stále nemohu chytit kapitálního potočáka. (můj nej je asi 45cm) jakýho máte vy svýho největšího????
Molitan do krmítka
18.2.2007 | mirmen | Feeder | 4.232 zobrazení | 14 odpovědí
Možná by mohlo fungovat dipování molitanu v krmítku. Vůně a chuť by přilákala rybu k nastraženému soustu. Nezkoušel jste někdo?
Rybaření na PC
14.5.2007 | Vlky | chytej.cz | 4.230 zobrazení | 22 odpovědí
Zdarec neznáte někdo nějaké hry o rybách na PC. Kdyžtak pište Dík!!!
Nastražení rousnic na sumce
1.7.2005 | Radim | Sumcařina | 4.228 zobrazení | 1 odpověď
Chtěl bych se vás zeptat, kdo ste se dívali na RRR v sobotu, tak ste mohli vidět, když lovili na vábničku, že ty rousnice měli napíchlí jenom asi 3cm za hlavičku a zbytek nechávali volně viset, aby to dělalo chobotničku… Když to dám na řeku, třeba na Dyji neoškubou mě to cejni a jiné malé ryby? Není lepší normalní balík rousnic? Předem děkuji za odpovědi
Slapy-ubytování
23.1.2008 | jerry1 | Domácí revíry | 4.225 zobrazení | 5 odpovědí
Nevíte prosím někdo o ubytování na Slapech někde u vody, v chatce s cenou kolem 300 KČ noc za osobu, kde by se dalo chytat a relaxovat v klídku , bez davu jidí?. Termíny kolem 16.6 a 15.10 vždy na 6–7 dní.Stačí aby si mohl člověk něco ohřát k jídlu uvařit, WC a lednice s mrazákem,umyvadlo a postel. díky www.cernyfrantik@seznam.cz na Orlík jezdím již 8 let a chci změnu.
Motorový agregát? popřipadě bateriový
3.5.2008 | hadjan | Ostatní nádobíčko | 4.223 zobrazení | 4 odpovědi
Hledám nějaké odkazy na Motorové Agregáty k odlovu lososovitých ryb jsem Hospodářem u ČRS MO P..... a snažíme se o zakoupení nového loviciho agregátu nejlépe motorového na záda pokud by někdo věděl o nějakém odkazu kde by se dal sehnat a skouknout na internetu popřipadě zakoupit předem děkuji když tak napište meil hadjan@seznam.cz
Pletenka-vlasec
22.3.2015 | JacobK | Ostatní nádobíčko | 4.222 zobrazení | 23 odpovědí | upravit
Vím, že se to tady řešilo dokonce v duelu náčiní. Ale přesto mi to nedalo abych se nezeptal.Včera jsem mluvil s jedním závodníkem a ten mi řekl, že je docela zhovadilost používat pletenku jako koncový návázec při vláčení. Já osobně mám na pstruhy letos poprvé nachystanou pletenku 0,08 zkoušel jsem to včera na nekmenovaném soukromém stojáku a drží to fest při vázce jsem ohnul háček a jiga vytáhl. Takže z tohohle hlediska nesrovnatelně v poho. Oproti techniu 0,16, ale on mi říkal že pletenka je pod vodou vidět, zatímco vlasec ne. To mě dost zarazilo u pstruhů na řece by to byl fatální problém. Já si dovčera myslel, že rozhoduje průměr. Díky za názory a vysvětlení. Samozřejmě můžu tam dát karabinku a návazec, ale to bych zase přišel o pevnost? Ahoj JacobK