Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
ramena u Přelouče
12.3.2007 | timbab | Domácí revíry | 4.049 zobrazení | 20 odpovědí
Zdravím nechytá někdo na slepých ramenech v okolí Přelouče? (Komora,Lohenice,Slavíkovy ostrovy..............)
Co říkáte knize M Kučery Lov kaprů na českých vodách?
14.11.2005 | Gagi | Ryby | 4.049 zobrazení | 12 odpovědí
Četl jste někdo knihu od Michala Kučery Lov kaprů na českých vodách, co jí říkáte? Osobně jsem viděl autora jen jednou 19.3.2005 na rybářské výstavě v Brně. Byl jsem skeptický, myslel jsem že to bude zas jedna velká snůška frází, teď se kaji a přiznávám že mám pocit jako kdyby mi radil starší zkušenější a velmi blízký kamarád. Teď už jen toužím po tom vyrazit s ním na ryby, ale neříkejte mu to nebo ze strach ze srážky s … se mnou emigruje do Číny.
Parma
4.7.2004 | overhaul | Ostatní ryby | 4.048 zobrazení | 19 odpovědí
Včera to konečně přišlo-moje první parma. Tak dlouho sem na tu vousatou paní chodil az to vyšlo. Samozřejmě sem ji věnoval svobodu, ale úplně mě to její chytání chytlo. Co vy používáte při lovu parem?Chodíte někdo cíleně na parmy?Díky za rady
Rujána vláčka
8.7.2013 | Kopecborec | Přívlač | 4.046 zobrazení | 1 odpověď
Ahoj, hledáme 3. pohodového parťáka (studenta 18+, nebo někoho kdo tak vypadá kvůli levnější rezervaci ubytování :-)) na společnou rybařinu (vláčka a zase vláčka – štika candoš okoun treska) na Rujánu!!! Vypadl nám bohužel kamarád z rodinných důvodů. Termín 11.7.-15.7. (5 dnů chytání!!!) Máme vše zařízeno- loď, spaní v kempu, doprava mým vlastním autem. Předpokládané konečné náklady cca 5tis.Kč. Nástupní místa čtvrtek Praha (4:00) – Liberec (5:00) Pro bližší info volej nebo SMS Martin 724 689 380
Labe a vábnička na sumce
30.1.2006 | vody | chytej.cz | 4.046 zobrazení | 15 odpovědí
Zajimají mě vaše konkrétní zkušenosti s touto pomůckou.Článku jsem na toto téma přečetl sice hodně,ale názory rozdílné. Použití dle hloubky se značně rozcházejí,náístrahy,doba lovu atd.
nafukovací člun Voyager 500
30.1.2010 | Sumík | Ostatní nádobíčko | 4.044 zobrazení | 3 odpovědi
Zdravím kolegy,jsem tady na fóru poprvé,tak by mne zajímal Váš názor na nafukovací člun jménem Voyager 500?Pro použití na našich vodách, např.Orlík.Spíše jen k přepravě na lovné místo zavážení nástrah, snad jen občasný lov z něj, např.vláčení.Takže jestly máte nějákou recenzi k němu, budu moc rád.
Rybářské Waterloo
8.11.2005 | jake | Neúspěchy | 4.040 zobrazení | 24 odpovědí
To proběhlo právě dnes. Strávil jsem s vláčákem na Dřevnici (říčka o šířce cca 10 – 12 m) 4 (slovy – čtyři!!!) hodiny. Revír na kterém chytnu vždycky aspoń něco a kam si chodím hojit bebínko, když vyhořím třebas na Moravě apod. Dnes za 4 hodiny – BEZRYBKA . Co k tomu dodat. Zařekl jsem se, že letos už vláčák nevezmu do ruky Když jsem uviděl v rubrice Z LOVU toho osmiletého klučinu s tou 70 štikou, tak jsem jenom skřípal zubama – ne že bych mu ji nepřál – je krásná, jen tak dál. V neděli jsem na Moravě prodrbal štiku díky blbě utažené brzdě, tak jsem se těšil, že se pohojím aspoń nějakým okounkem, tlouštěm nebo pstruhem. Ryby pro mě dnes nějak neměly pochopení . Měli jste někdy podobné Waterloo?
balónková montáž
3.5.2009 | | Sumcařina | 4.038 zobrazení | 19 odpovědí | upravit
Zdravím,zajímalo by mě princip,výhody a celková funkčnost balónkové montáže.Mnoho rybářů tuto montáž doporučuje,ale nikde jsem neviděl a ani nečetl od našich sumčařů její vysvětlení. Děkuji všem kdo mě sní bliže seznamí.
Pletenka-vlasec
22.3.2015 | JacobK | Ostatní nádobíčko | 4.037 zobrazení | 23 odpovědí | upravit
Vím, že se to tady řešilo dokonce v duelu náčiní. Ale přesto mi to nedalo abych se nezeptal.Včera jsem mluvil s jedním závodníkem a ten mi řekl, že je docela zhovadilost používat pletenku jako koncový návázec při vláčení. Já osobně mám na pstruhy letos poprvé nachystanou pletenku 0,08 zkoušel jsem to včera na nekmenovaném soukromém stojáku a drží to fest při vázce jsem ohnul háček a jiga vytáhl. Takže z tohohle hlediska nesrovnatelně v poho. Oproti techniu 0,16, ale on mi říkal že pletenka je pod vodou vidět, zatímco vlasec ne. To mě dost zarazilo u pstruhů na řece by to byl fatální problém. Já si dovčera myslel, že rozhoduje průměr. Díky za názory a vysvětlení. Samozřejmě můžu tam dát karabinku a návazec, ale to bych zase přišel o pevnost? Ahoj JacobK
uzel
23.6.2004 | Prizrak | Přívlač | 4.036 zobrazení | 15 odpovědí
Poraďte mi nějakej uzel (volný), se kterým máte dobrý zkušenosti. Já používám od rapaly, ale když ho utáhnu tak hodně praská. Silon používám 0,18 mm, avšak při větší tloušťce nebo šňůře je to OK. Jsem levej nebo jsem stvořil nějakýho mutanta? P. S. Ten uzel nějakej, kterej bych si zapamatoval!!
Nová sezóna, Nový nápady !!
8.2.2007 | Kouba | Úspěchy | 4.034 zobrazení | 25 odpovědí
Tak co uz máte naplanovaný jak jim date letos naprdel???(taky se uz nemuzete dockat)??
Kradení loděk
11.9.2008 | milhom | Tipy & triky | 4.033 zobrazení | 26 odpovědí
Koupili sme dohromady 3rybáři laminátku, kompletně opravili a zakotvili
na UN Dalešická pod wilsonku, no a co se nestalo? Pár dní po odjezdu
jednoho z nás někdo loď ukrad… Smutná sranda je že na ni prakticky 24h
deně hleděli rybáři co tam maj natrvalo maringotku a jeden si na ni
pamatuje a druhej prohlásil že tam žádná taková nikdy nebyla.
A to sme ji tam parkovali celej týden a jezdili na ní… Máte s tím také
zkušenosi???
FEEDER - začátečník
21.1.2007 | Kosák | Feeder | 4.033 zobrazení | 17 odpovědí
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli by mi tady někdo nemohl pomoci s nákupem potřeb na lov na feeder (prut, navyják, vlasce)??? Chtěl bych začít chytat touto technikou a nemám s tím žádné zkušenosti… Budu chytat jak na tekoucí, tak na stojaté vodě, takže spíše nějaký univerzál… Předem děkuji za jakoukoliv radu…
Úhoři
29.4.2005 | hosoj | Ostatní ryby | 4.033 zobrazení | 14 odpovědí
Nevím, jestli máte stejnou zkušenost jako já. Každý rok chodím přibližně touhle dobou na úhoře, ale jdou tak týden, dva a pak jako když utne. Záběry spíše sporadické. A to přetrvávácelé léto. Jinak v tom období člověk ani nestíhá chytat dva pruty. Už u vás začali jít???
Streamer - jig hlava
20.6.2005 | msmaso | Přívlač | 4.031 zobrazení | 4 odpovědi
Poradí někdo jak správně navázat streamer s jigovou hlavou,popřípadě postup plus foto jeli to možné a zkušenosti děkuji.
bezdrátový echolot
7.1.2016 | krl | Vaše názory | 4.027 zobrazení | 10 odpovědí
Máte někdo zkušenost s tímto echolotem?Nerad bych zbytečně vyhodil peníze,zdá se mi podezřele levný.http://nakupte.eu/bezdratovy-lucky-matrix-fish-finder-sonar-90/ http://nakupte.eu/…er-sonar-90/
Boilie
11.6.2006 | Kouba | Kaprařina | 4.027 zobrazení | 23 odpovědí
Skušení boilisáci pomozte neskušeným boilisačkům:) Kždá rada dobrá
Feeder Colmic Valiant 3,9m Medium 10-80g
16.4.2008 | filip111 | Pruty | 4.023 zobrazení | 5 odpovědí
Nemá někdo tento proutek? uvažuji o něm. Mám Feeder Colmic Progressive 3,6m Medium 30–80g a jsem s ním spokojenej. Uvažuji o koupi ještě jednoho Feedru, ale nevím jestli si vzít ještě jeden Progressive, nebo ten Valiant. Nebo něco třeba od Shimana??? Tak pokud s ním někdo chytal tak napiště zkušenosti. Chodím tak 50/50 řeka(převážně mírný tah) a stojáky. Díky moc
UL vláčák
5.11.2007 | Stanik | Pruty | 4.023 zobrazení | 22 odpovědí
Pánové, můžu Vás poprosit o radu. Chtěl bych si pořídit nějaký UL proutek na mikrotwistery, 000 a 00 rotačky, popř marmyšky. Zatím vybírám mezi Team Dragonem 1–7g 2,45 nebo 2,7m, Equs Tango DX 1–10g 2,4 nebo 2,7m od Kongeru nebo Shimano Nexave Felchen AX 2–10g 2,1m. Předem díky za vaše rady a názory.
Jak moc vadí sumcům světlo?
19.7.2005 | Stefi | Sumcařina | 4.022 zobrazení | 17 odpovědí
Napiště mi prosím své názory na to, jak je sumec plachý co se týče světla v noci. Někde bylo psáno, že jim vadí i světýlko z cigarety??? Co si o tom myslíte Vy?