Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Jakou velikost navijáků Shimano Ultegra??? necteno

7.8.2011 | Shimano911 | Navijáky | 4.297 zobrazení | 8 odpovědí

Zdravím kolegové. Koupil jsem si kaprové pruty Shimano Speed Master 3 lb. Chci je osadit navijáky Shimano Ultegra, ale nevím jakou velikost. Prosím poraďte. Díky.

Novohradka, Loučná, snad Chrudimka a okolí necteno

7.7.2009 | Robur | Domácí revíry | 4.296 zobrazení | 12 odpovědí

V srpnu jedu na dovču do obce Luže, prosím dobré duše o nějaké tipy či rady o místních revírech. Určitě přívlač, možná fídr. Nejlepšího radiče odměním, dám mu možnost mně dělat průvodce, nosit zavazadla a odhánět hmyz.

LOSOS necteno

21.7.2004 | Prizrak | Lososovité ryby | 4.296 zobrazení | 28 odpovědí

Co si myslíte o vysazování lososů zpět do našich řek?

Kam na PARMY na JM ? necteno

9.11.2006 | MiK | Ostatní ryby | 4.295 zobrazení | 14 odpovědí

Chodím na řeku teprve první rok. Mám to dost daleko, proto mých návštěv není zase tolik, kolik bych si přál. V létě to zase není takový problém, ale s poklesem teploty ? Poraďte kam na Moravu, Svratku…( Parmy zásadně pouze fotím a pouštím )

Desetiletá záruka Sportex necteno

24.6.2012 | osprey | Pruty | 4.294 zobrazení | 3 odpovědi

Zdravím všechny. Kamarádovi napraskl blank vláčecího prutu od Sportexu, na který je desetiletá záruka, ovšem prý po zaregistrování. Prut je starý něco přes 2 roky, takže pár měsíců po klasické záruce.

Máte někdo zkušenost s uplatňováním té desetileté záruky, je možnost ten prut zaregistrovat takhle dlouho po zakoupení?

Slapy-ubytování necteno

23.1.2008 | jerry1 | Domácí revíry | 4.294 zobrazení | 5 odpovědí

Nevíte prosím někdo o ubytování na Slapech někde u vody, v chatce s cenou kolem 300 KČ noc za osobu, kde by se dalo chytat a relaxovat v klídku , bez davu jidí?. Termíny kolem 16.6 a 15.10 vždy na 6–7 dní.Stačí aby si mohl člověk něco ohřát k jídlu uvařit, WC a lednice s mrazákem,umyvadlo a postel. díky www.cernyfrantik@seznam.cz na Orlík jezdím již 8 let a chci změnu.

Nejoblíbenější nástraha necteno

2.9.2005 | ESKY | Ryby | 4.294 zobrazení | 19 odpovědí

Vážení kolegové, pochlubte se vaší nejoblíbenější nástrahou,příchutí, značkou. Já mám nejoblíbenější Chléb obalovaný v cukru, takové barevné kuličky a pak jednoznačně rousnici na položenou a obyčejné strouhankové těsto na plavačku…

Plavačkový prut necteno

15.10.2006 | Kubajs | Plavaná | 4.293 zobrazení | 10 odpovědí

Chci se zeptat stačí mi do začátku prut Zebco Cool 5m 7–25g Cena:379 Cena je to hlavní co mě zaujmulo jesi je tendle na něco aspon na rok díky všem.

Váhu k vodě? Ano, či ne? necteno

21.7.2005 | saky | Ryby | 4.292 zobrazení | 24 odpovědí

Ahoj, zajímalo by mě, co si myslíte o nepsaný povinnosti nosit k vodě váhu (áť už digitální, či mechanickou) s přesností řekněme max. 5%. Je jasný, že tabulky z ryb.řádu se použít nedaj. Osobně mám váhu digitální za 1500,– s přesností 2%. Koupil sem jí kvůli testu těhle tabulek a taky, proto, když si jednou za rok nechám štičku okolo 65, abych ji moh zvážit, když je povinnost zapsat hmotnost. Co ale nechápu je, jak můžete zapsat hmotnost ryby, když jednou má o kilo víc, podruhý míň a Vy tu váhu nemáte. A rybáři, který si ročne od vody odnesou 200ryb- a sou takový! a nemaj váhu- no potěš koště, to pak můžem sumáře vyhazovat, když se budou spracovávat statistiky na to kolik kg ryb se kde ulovilo…

Osobně vážim každou druhou rybu, kterou musim dát do podběráku, kvůli její velikosti (a pak jí pouštim) a ony hmotnostní rozdíli sou vážně obrovský! Jak to děláte Vy, co si ryb odnášíte víc?

Neměla by se zavést podmínka, že pokud půjdu k vodě a nebudu mít ocejchovanou váhu, nesmim si rybu odnýst? Já bych byl pro…

Parma necteno

4.7.2004 | overhaul | Ostatní ryby | 4.292 zobrazení | 19 odpovědí

Včera to konečně přišlo-moje první parma. Tak dlouho sem na tu vousatou paní chodil az to vyšlo. Samozřejmě sem ji věnoval svobodu, ale úplně mě to její chytání chytlo. Co vy používáte při lovu parem?Chodíte někdo cíleně na parmy?Díky za rady

ODHOZOVKA necteno

3.8.2005 | rybar11 | Položená | 4.288 zobrazení | 8 odpovědí

Jako kmen používám vlasec 25 spectrum a jako odhozovku jsem zkusil silon 30 T-rex nebo tak nějak. Dvakrát mně tato odhozovka za týden sklamala, čili tento silon bude pěkný aušus. Jednou mi rupl při záseku v postranním návazci a podruhé u obratlíku v uzlu. Pokaždé jsem mněl na prutu kapra přes 50 takže mně to docela naštvalo, zvlášť když přišel jediný záběr za den.

Proto doporučuji tento silon nepoužívat, prodává se v návinech 300m a je na něm nakreslený tiranosaurus.

Máte podobné zkušenosti se špatnými vlasci, pomozte a varujte ostatní rybáře.

Značka SPRO necteno

13.5.2005 | Zcuter | Dravci | 4.288 zobrazení | 11 odpovědí

mohli by ste mi poradit zda je tato značka dobrá neboť jsem si koupil naviják této značky a nevím co si s ním můžu dovolit. prosím odpovězte…

Choulostivý candát necteno

24.6.2007 | schwara | Dravci | 4.286 zobrazení | 22 odpovědí

Je pravda, že když vezmete candáta do ruky takže mu vystavíte většinou ortel smrti??? Jednou to říkali myslim v JAK NA RYBY

Největší potočák necteno

23.12.2005 | Budra | Lososovité ryby | 4.285 zobrazení | 25 odpovědí

Stále nemohu chytit kapitálního potočáka. (můj nej je asi 45cm) jakýho máte vy svýho největšího????

Kaprářské maratóny. necteno

1.2.2014 | GEERS CZ | Kaprařina | 4.284 zobrazení | 14 odpovědí

Malé postřehy od vody.Tak jednu ostrou. Váš názor na kaprářské maratóny/tzv.zá­vody/ na začátku sezóny.Co to vlastne přináší a pro koho?

Nastražení rousnic na sumce necteno

1.7.2005 | Radim | Sumcařina | 4.282 zobrazení | 1 odpověď

Chtěl bych se vás zeptat, kdo ste se dívali na RRR v sobotu, tak ste mohli vidět, když lovili na vábničku, že ty rousnice měli napíchlí jenom asi 3cm za hlavičku a zbytek nechávali volně viset, aby to dělalo chobotničku… Když to dám na řeku, třeba na Dyji neoškubou mě to cejni a jiné malé ryby? Není lepší normalní balík rousnic? Předem děkuji za odpovědi

Smáčci necteno

12.11.2004 | Zlinsky_lovec | Přívlač | 4.278 zobrazení | 18 odpovědí

Dříve jsem si ani nevšiml poněkud nevšední nastrahu-smáčka-o kterém jsem četl v kajmanovi a chtel jsem si vyzkoušet lov dravců právě na nej. Dnes jsem si koupil nejaké smáčky. Zajímalo by mě,jestli na to vůbec chytáte,jak se vám na ně chytá,úlovky,atd. Já bych ho napíchnul normálně na jiggovou hlavičku a bylo mi doporučeno,abych si koupil streamerový háčky a před smáčka na streamerovym hacku pověsit broček,docela me to udivilo. Napište mi názory na chytání s touto neobyčejnou,měkkou náatrahou. díky,denyg

Kdy letos poprvé na ryby? necteno

1.1.2006 | Gagi | Ryby | 4.276 zobrazení | 22 odpovědí

Tak tady máme rok 2006. Chtěl jsem si chytit novoroční čudlu, ale byli proti. Devadesát minut bez záběru, ale ta pohoda. Kdy letos půjdete poprvé smočit (ať už cokoliv ) vy?

Prúty s chvejivou špicou necteno

3.6.2005 | RASTOK | Pruty | 4.275 zobrazení | 21 odpovědí

Ktorá firma okrem Jaxona má v ponuke pruty s chvejivou špicou ? Za odpovede vopred ďakujem.

Krmení na řece necteno

18.1.2014 | Bombas | Položená | 4.274 zobrazení | 9 odpovědí

Zdravím všechny a chtěl bych se jakožto začátečník chytání na řece zeptat, čím bych měl zakrmit, než budu chodit chytat a zhruba kolik a jakou dobu před začátkem lovu. Předem díky ;)