Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Jaké používáte jednoháčky k lovu sumců?
28.1.2008 | wallys | Sumcařina | 4.361 zobrazení | 17 odpovědí
Chtěl bych zjistit jaké máte poznatky a zkušenosti s různými jednohy od různých firem(kvalita,materiál,zpracování,držení ostrosti)v poměru k ceně a tak .Prostě vše co se nám může hodit a to at na naše či cizí vody Po či Rio Ebro.Dík.....
Prosím o radu-plavaná, boloňéza
1.8.2005 | G.Lubin | Plavaná | 4.359 zobrazení | 5 odpovědí
Dobrý den, chtěl bych poprosit o váš názor a radu. Chtěl bych zkusit plavanou. Uvažuji o koupi boloňézky. Chtěl bych chytat na vodách typu řek Morava a Dyje. Nevím ale, jak dlouhou boloňézu bych měl koupit. Myslíte, že by stačili třeba i jen 4 metry? Moc tomu nerozumím, v plavačce jsem záčátečník. Děkuji za pochopení:-) a za vaše rady.
Nastražení rousnic na sumce
1.7.2005 | Radim | Sumcařina | 4.359 zobrazení | 1 odpověď
Chtěl bych se vás zeptat, kdo ste se dívali na RRR v sobotu, tak ste mohli vidět, když lovili na vábničku, že ty rousnice měli napíchlí jenom asi 3cm za hlavičku a zbytek nechávali volně viset, aby to dělalo chobotničku… Když to dám na řeku, třeba na Dyji neoškubou mě to cejni a jiné malé ryby? Není lepší normalní balík rousnic? Předem děkuji za odpovědi
vláčení feeder prutem
13.6.2005 | des | Pruty | 4.359 zobrazení | 10 odpovědí
zajímá mne Vaše zkušenost s vláčením feeder prutem, nástrahy atd.
Boleni?
18.8.2005 | Tomash | Muškaření | 4.358 zobrazení | 2 odpovědi
Zajímalo by mě, jak dlouho se dají chytat boleni na řece na hladinové popy? Prosím hlavně jirise, aby se vyjádřil, néboť o jeho bolenářských kvalitách není pochyb
Desetiletá záruka Sportex
24.6.2012 | osprey | Pruty | 4.357 zobrazení | 3 odpovědi
Zdravím všechny. Kamarádovi napraskl blank vláčecího prutu od Sportexu, na který je desetiletá záruka, ovšem prý po zaregistrování. Prut je starý něco přes 2 roky, takže pár měsíců po klasické záruce.
Máte někdo zkušenost s uplatňováním té desetileté záruky, je možnost ten prut zaregistrovat takhle dlouho po zakoupení?
prut
23.12.2007 | | Muškaření | 4.357 zobrazení | 23 odpovědí
chtěl bych se zeptat jestli se dá muškařský neviják se šnůrou dát na vláčkařský prut shimano 10–30g.sem začátečník a peníze nekradu :-D
Slapy-ubytování
23.1.2008 | jerry1 | Domácí revíry | 4.356 zobrazení | 5 odpovědí
Nevíte prosím někdo o ubytování na Slapech někde u vody, v chatce s cenou kolem 300 KČ noc za osobu, kde by se dalo chytat a relaxovat v klídku , bez davu jidí?. Termíny kolem 16.6 a 15.10 vždy na 6–7 dní.Stačí aby si mohl člověk něco ohřát k jídlu uvařit, WC a lednice s mrazákem,umyvadlo a postel. díky www.cernyfrantik@seznam.cz na Orlík jezdím již 8 let a chci změnu.
Muskie v tuzemsku
18.10.2010 | -tom- | Dravci | 4.355 zobrazení | 22 odpovědí
Měl bych otázku, jestli nevíte o nějakých pokusech o vysazení/křížení populární severoamerický Muskie (Muskellunge; Esox masquinongy) u nás. Se sivenama to vyšlo, co tahle cácorka, bylo taky někdy něco?
Novohradka, Loučná, snad Chrudimka a okolí
7.7.2009 | Robur | Domácí revíry | 4.355 zobrazení | 12 odpovědí
V srpnu jedu na dovču do obce Luže, prosím dobré duše o nějaké tipy či rady o místních revírech. Určitě přívlač, možná fídr. Nejlepšího radiče odměním, dám mu možnost mně dělat průvodce, nosit zavazadla a odhánět hmyz.
Váhu k vodě? Ano, či ne?
21.7.2005 | saky | Ryby | 4.353 zobrazení | 24 odpovědí
Ahoj, zajímalo by mě, co si myslíte o nepsaný povinnosti nosit k vodě váhu (áť už digitální, či mechanickou) s přesností řekněme max. 5%. Je jasný, že tabulky z ryb.řádu se použít nedaj. Osobně mám váhu digitální za 1500,– s přesností 2%. Koupil sem jí kvůli testu těhle tabulek a taky, proto, když si jednou za rok nechám štičku okolo 65, abych ji moh zvážit, když je povinnost zapsat hmotnost. Co ale nechápu je, jak můžete zapsat hmotnost ryby, když jednou má o kilo víc, podruhý míň a Vy tu váhu nemáte. A rybáři, který si ročne od vody odnesou 200ryb- a sou takový! a nemaj váhu- no potěš koště, to pak můžem sumáře vyhazovat, když se budou spracovávat statistiky na to kolik kg ryb se kde ulovilo…
Osobně vážim každou druhou rybu, kterou musim dát do podběráku, kvůli její velikosti (a pak jí pouštim) a ony hmotnostní rozdíli sou vážně obrovský! Jak to děláte Vy, co si ryb odnášíte víc?
Neměla by se zavést podmínka, že pokud půjdu k vodě a nebudu mít ocejchovanou váhu, nesmim si rybu odnýst? Já bych byl pro…
Dotaz-pruty TRIANA
14.3.2004 | hunol | Pruty | 4.353 zobrazení | 7 odpovědí
Zdravím všechny rybáře. Nemáte někdo zkušenosti s pruty TRIANA na položenou?
Kam na PARMY na JM ?
9.11.2006 | MiK | Ostatní ryby | 4.352 zobrazení | 14 odpovědí
Chodím na řeku teprve první rok. Mám to dost daleko, proto mých návštěv není zase tolik, kolik bych si přál. V létě to zase není takový problém, ale s poklesem teploty ? Poraďte kam na Moravu, Svratku…( Parmy zásadně pouze fotím a pouštím )
Jakou velikost navijáků Shimano Ultegra???
7.8.2011 | Shimano911 | Navijáky | 4.351 zobrazení | 8 odpovědí
Zdravím kolegové. Koupil jsem si kaprové pruty Shimano Speed Master 3 lb. Chci je osadit navijáky Shimano Ultegra, ale nevím jakou velikost. Prosím poraďte. Díky.
Uzly na FireLine?
27.11.2005 | Prutos | Ryby | 4.350 zobrazení | 13 odpovědí
Známý si nedávno pořídil na štikovou přívlač 0,17mm FireLine. Ztěžuje si že mu praskají uzly. Sám s ní zkušenost namám takže sem mu nedokázal poradit JAKÉ UZLY NA NÍ VÁŽETE VY?
Největší potočák
23.12.2005 | Budra | Lososovité ryby | 4.347 zobrazení | 25 odpovědí
Stále nemohu chytit kapitálního potočáka. (můj nej je asi 45cm) jakýho máte vy svýho největšího????
Parma
4.7.2004 | overhaul | Ostatní ryby | 4.347 zobrazení | 19 odpovědí
Včera to konečně přišlo-moje první parma. Tak dlouho sem na tu vousatou paní chodil az to vyšlo. Samozřejmě sem ji věnoval svobodu, ale úplně mě to její chytání chytlo. Co vy používáte při lovu parem?Chodíte někdo cíleně na parmy?Díky za rady
Naviják na sumce a zavážení
5.9.2014 | rybarjirka | Sumcařina | 4.343 zobrazení | 24 odpovědí
Chtěl bych si koupit navijám nebo multík na sumce do 3000,– Kč na lov v našich revírech. Rozhoduji se mezi navijákem Tica Cybernetic GG 100 a nějakým multíkem. Naviják mi připadá lepší na nahazování, ale nevím, jestli s ním jde zavážet, aby se nemotala šňúra (přes brzdu)? co by jste mi doporučili a řešíte nějak zavážení nebo zaplavávání s navijákem?
Kaprářské maratóny.
1.2.2014 | GEERS CZ | Kaprařina | 4.338 zobrazení | 14 odpovědí
Tak jednu ostrou. Váš
názor na kaprářské maratóny/tzv.závody/ na začátku sezóny.Co to
vlastne přináší a pro koho?
Rybaření na PC
14.5.2007 | Vlky | chytej.cz | 4.337 zobrazení | 22 odpovědí
Zdarec neznáte někdo nějaké hry o rybách na PC. Kdyžtak pište Dík!!!