Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Rybolov - Thajsko
20.11.2013 | JakubMach | Vaše názory | 4.129 zobrazení | 8 odpovědí | upravit
Dobrý den/večer. S rodinou se chystáme na tři týdny navštívit Thajsko a plánuji si tam zachytat ryby :)
Ale mám problém. Nevím pro jakou z metod chytání ryb a se mám rozhodnout a nehodlám si s sebou brát vše. A chtěl bych se zeptat na radu od vás – nejlépe těch co tam již byli, na co se tam dá nejlépe zachytat např.: z útesů, pláže nebo z loďky.
A další dotaz jestli náhodou nevíte jak to tam je s cenou rybářského vybavení. Protože budeme cestovat ze severu na jih a nechtějí se mi tahat moje pruty tak si je tam plánuji koupit. Zda někdo neví kolik tam tak stojí základní výbava (slušný prut, pevný silon/šňůra a nějaké třeba ty háčky po příkladě olůvko a splávek nebo wobler či třpytka).
Prut Fox Stalker 9ft 2.50lb
1.7.2011 | Bulb | Položená | 4.127 zobrazení | 6 odpovědí
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat jestli nemáte zkušenosti s tímto prutem.Popřípadně jakou má akci a vrhací zatěž.
Děkuji
Viděli jste někdy něco podobného?
30.6.2007 | jake | Ostatní ryby | 4.127 zobrazení | 14 odpovědí
Včera na pstruhovce jsem byl svědkem něčeho, nad čím jsem zůstal kruhoústý… Stojím ve vodě a muškařím. Najednou za sebou slyším rodeo. Otočím se a vidím zmítající se rybu – něco ve stylu velkého duháka na prutu. No prostě blázinec. Fór byl v tom, že široko daleko kolem mě žádný rybář (kromě mě) nebyl. Poněvadž nemám zrovna nejlepší zrak, nebyl jsem schopen zmítající se rybu druhově určit. Toto divadlo trvalo cca tak 10 – 15 sekund. Ryba pak zajela někam ke břehu. Další záchvěvy enormní vitality přišly ještě tak 4× během následující cca čtvrt hodiny, ale už s podstatně menší intenzitou, kdy se ryba prakticky nehnula od břehu. Už mi to nedalo, tak jsem se rozhodl jít se podívat blíž (předtím jsem tam zkoušel i nahodit), že rybu vyplaším a možná aspoň zjistím, co to bylo. Ke svému úžasu jsem tam našel ostroretku. Mrtvou…:-o
Do čeho dávaji v RP nástražní rybičky?
16.6.2009 | hulibrk | Dravci | 4.126 zobrazení | 12 odpovědí
Zdravím, mám dotázek. Jdu dnes koupit do rybářství nástražní rybky. Chci se zeptat jestli sebou musím tahat řízkovnici nebo mi je do něčeho dají? Třeba do pytlíku :)) Díky
jak chytat sumce na nástražní rybky(kapr,karas..)a jak je nastražit na háček
30.8.2005 | lov3c | Sumcařina | 4.126 zobrazení | 1 odpověď
prosím vás nemáte někdo skušenosti z lovu sumců?? jak nastažit rybku na hák-ky. jake šnůry či vlasce používáte vy.
Tak co zahájení?
18.6.2006 | s.h.o.o.t.e.r | Úspěchy | 4.122 zobrazení | 29 odpovědí
Jak jste dopadli na zahájení?
údržba uhlíkových prutů+ jak poznám že jsem ho zničil?
10.4.2005 | Ciffik | Pruty | 4.121 zobrazení | 9 odpovědí
mám uhlíkový prut na plavačku tzv. match a nevím jak se o něj starat jakou péči. a taky jsem slyšel,že jim vadí každý otřes a že se poručí uhlíkové vynutí a prut je na prd co je na tom pravdy + jak poznám,že jsem ho už zničil? prosím poraďte. v tomhle jsem zajíc
Vhodný indikátor
31.7.2015 | Martin.da | Ostatní nádobíčko | 4.119 zobrazení | 7 odpovědí | upravit
Zdravím, máte někdo zkušenosti s tímto indikátorem http://www.rybashop24.com/…Swinger.html Já se v tom ještě úplně nevyznám, ale chci vědět jestli je spolehlivý. Nebo prosím poraďte jaké indikátory používáte vy. Díky
chemické světýlka
14.5.2009 | kamos007 | Neúspěchy | 4.118 zobrazení | 18 odpovědí
Chtěl bych se zeptat jak dlouho se musí nabíjet chmické světýlka.Nedávno na závodech krom jiných věcí jsem vyhrál sáček s obsahem 2 ks chmických světtýlek + nějaké úchytky atd… a dal jsem je na 2 h na světlo a pak do tmy a ono to nesvítilo.Poraďte mi co jsem udělál špatně nebo jestli je závada na těch světýlkách.
Sumec/nástraha hlava.
12.7.2005 | Goyer | Sumcařina | 4.117 zobrazení | 8 odpovědí
Chci se zeptat, nějako jsem si to tady přečetl, že problém u rousnic a jejich okusování, řešíte hlavou cejna či kapra. Takže má otázka zní, mám hlavu z 50tky kapra. kam píchnout hák, popřípadě háky a styl asi jen průběžné olovo a prut píhnout pevěn do držáku a brzdu tak „standartně“ utaženou.
Výstava Petrův zdar 12-14.3.2010 Letňany
1.2.2010 | Kazan | Vaše názory | 4.115 zobrazení | 23 odpovědí
Kdo z vás se zůčastní této výstavy (výstava byla každoročně v Holešovicích). Má skutečně tato výstava co nabídnout, i když bude nyní ve větších prostorách, po Forfishingu 2010.
utopená udice
30.7.2007 | jake | Neúspěchy | 4.114 zobrazení | 14 odpovědí
Vždycky jsem toužil dočkat se takového záběru, kdy udice letí do vody. Dnes jsem se dočkal. A popravdě řečeno – moc do smíchu mi nebylo. Přišlo to jak na potvoru v momentě, kdy jsem se zabýval druhým prutem. Jen tak namátkou se mrknu na feeder – špička ohnutá skoro do pravého úhlu… Okamžitě jsem vystartoval, leč pozdě. Máchnul jsem do prázdna a udice letěla do vody. Možná, kdybych za ní hned do té vody skočil, tak bych ji ještě zastavil, lae vím, že je to taková lokalita, kde je několikametrová vrstva bahna, takže než jsem se odhodlal tam vlézt, udice tažená nejspíš kaprem nebo amurem už popojela o pár metrů dále od břehu.Zůstal jsem jak opařený a v duchu už se rozloučil s pickerem i navijákem. Nakonec jsem se hecl a řekl si, že to přece jen tak nevzdám a musím se aspoň o něco pokusit. Zajel jsem domů pro pořádný sumcařský trojhák, zatížil 30g olovem a jal se spoléhat na štěstí vláčením trojháku po dně. Asi desátým náhozem jsem vytáhl silon, za silon větev a najednou se k mému údivu asi 7 metrů ode břehu postavila i má utopená udice…:-) Ufff… Oddechl jsem si :-)
jakej naviják na přívlač do 2500kč
18.8.2004 | Wolf | Navijáky | 4.113 zobrazení | 12 odpovědí
Zdar všichni kdo toto čtete. sháním novej naviják na přívlač k pruu shimano spinining best master 240 mh(délka 240cm,ace 15–40g) Cílová skupina ryb štiky candáti na nádržích
nejspíš bych sám zvolil naviják od shimana SH GTE 3000 počet ložisek 3 a jedno středový brzda zadní +bojová kapacita cívky 140 m/0,30 mm převody 5,1 : 1 cena2490kč ale někde jsem na něj četl špatný hodnocení tak bych se chtěl zeptat jaké máte skušenosti s tímto navijákem,a nebo jaký by jste doporučili? Díky Wolf
Lednový rybář
4.1.2008 | Piranha | Úspěchy | 4.112 zobrazení | 23 odpovědí
Prosím Vás lidi hoďte sem pár fotek a textů jak jste na tom s lednovým lovem, teda jestli je někdo takovej otužilec.Zajímalo by mne kolik lidí chodí hned po novém roce k vodě a jaký maj výsledky
Jizera 7
30.3.2006 | ulrisak2 | Domácí revíry | 4.112 zobrazení | 11 odpovědí
Prosím poradte mi, pokud tento revir znate, nejaka dobra mista na rybačku.
Malá, plastová pramička
9.12.2004 | BigMike | Ostatní nádobíčko | 4.112 zobrazení | 3 odpovědi
Chlapi, chci si pořídit malou, lehkou pramičku buď na autozahrádku či na káru za auto. Nemáte nějaký typ a pod?
Cestovní přívlačový prut
28.12.2012 | Mory | Přívlač | 4.111 zobrazení | 21 odpovědí
Ahoj všichni. Rád bych se zeptal, jestli máte nějaké osobní zkušenosti s cestovními pruty na přívlač? Nějaká doporučení, postřehy atd.? Má představa o gramáži je tak do 40 g a chtěl bych se vejít do 1500 max 2000 Kč.
bojovka na feeder
10.3.2007 | timbab | Feeder | 4.111 zobrazení | 18 odpovědí
zdravím kdo používá bojovku na feedru chci si koupit Jaxon Penax.tak kdyžtak poraďte.dík
Chvojnice vyjmuta ze svaz. revírů
6.6.2017 | milhom | Vaše názory | 4.109 zobrazení | 15 odpovědí
Ahoj. V prosinci 2016 jsem tam byl ještě chytat a fakt krásnej revír. Bylo to nedávno vybagrováno a zarybněno opravdu kvalitně… a ejhle už je to vyjmuto se svazovích revírů a všude cedule zákaz rybolovu – na zvláštní povolenku. Když sem se dal do řeči s místním, bylo mě řečeno že to koupil nějakej fotbalista nebo hohejista a má z toho kšeft. Celkem mě mrzí že takto krásná voda byla takto zneužita. Lokalita je: 49.2140544N, 16.2347239E Jaký máte na tohle názor? Popřípadě nějaké zkušenosti s chytáním na téhle vodě v současnosti?