Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Feederový prut
17.8.2006 | Kubajs | Feeder | 4.064 zobrazení | 29 odpovědí
Čau jak se vám líbí tendle protutek chci ho na pobavení na cejny a na nějakýho toho kapříka Je to Byron 3,60cm 25–70g Medium Cena:990kč Vyplatí se mi to když chci s feederem začít
jakej naviják na přívlač do 2500kč
18.8.2004 | Wolf | Navijáky | 4.063 zobrazení | 12 odpovědí
Zdar všichni kdo toto čtete. sháním novej naviják na přívlač k pruu shimano spinining best master 240 mh(délka 240cm,ace 15–40g) Cílová skupina ryb štiky candáti na nádržích
nejspíš bych sám zvolil naviják od shimana SH GTE 3000 počet ložisek 3 a jedno středový brzda zadní +bojová kapacita cívky 140 m/0,30 mm převody 5,1 : 1 cena2490kč ale někde jsem na něj četl špatný hodnocení tak bych se chtěl zeptat jaké máte skušenosti s tímto navijákem,a nebo jaký by jste doporučili? Díky Wolf
Rybolov - Thajsko
20.11.2013 | JakubMach | Vaše názory | 4.061 zobrazení | 8 odpovědí | upravit
Dobrý den/večer. S rodinou se chystáme na tři týdny navštívit Thajsko a plánuji si tam zachytat ryby :)
Ale mám problém. Nevím pro jakou z metod chytání ryb a se mám rozhodnout a nehodlám si s sebou brát vše. A chtěl bych se zeptat na radu od vás – nejlépe těch co tam již byli, na co se tam dá nejlépe zachytat např.: z útesů, pláže nebo z loďky.
A další dotaz jestli náhodou nevíte jak to tam je s cenou rybářského vybavení. Protože budeme cestovat ze severu na jih a nechtějí se mi tahat moje pruty tak si je tam plánuji koupit. Zda někdo neví kolik tam tak stojí základní výbava (slušný prut, pevný silon/šňůra a nějaké třeba ty háčky po příkladě olůvko a splávek nebo wobler či třpytka).
Slunečnice pestrá
20.6.2008 | Dědek64 | Ostatní ryby | 4.060 zobrazení | 9 odpovědí
Ahoj všem. Chtěl bych se Vás zeptat, jestli někdo víte o revíru v Ostravě, nebo potom směrem přes Opavu na Bruntálsko, kde jsou slunečnice pestré. Díky.
Jizera 7
30.3.2006 | ulrisak2 | Domácí revíry | 4.058 zobrazení | 11 odpovědí
Prosím poradte mi, pokud tento revir znate, nejaka dobra mista na rybačku.
RYBÁŘSKÝ KALENDÁŘ 2008
16.1.2008 | vagi | Obchod | 4.055 zobrazení | 26 odpovědí
Ahoj všem. Zajímal by mě poměr, kdo z vás má a nemá (na stole, na zdi, na záchodě či jinde) rybářský kalendář? A co říkáte na kalendář KAJMAN 2008? Chci si ho pořídit. Může někdo doporučit či vymluvit?
Miniwoblerky
21.2.2005 | Ebobo | Přívlač | 4.052 zobrazení | 23 odpovědí
Loni nebo předloni bylo v čísle KAJMANa téma:Jak na ně-Woblery. Byly tam zmíněné i miniwoblerky které mi byly zatím neznámé a velmi chválené. Pro zkoušku jsem si zakoupil plovoucí-hlubokopotápivý miniwoblerek velký cca 3 cm,myslím od fy. Jaxon,vyzkoušel a hned jsem měl problém:1. Miniwoblerek je moc lehký a nemohu s ním daleko nahazovat(resp. asi 3× otočím kličkou-konec).2. Můj tok na kterém chytám je široký asi 20m(Vranovská přehrada). Právě proto mě zajímá jestli je daný miniwoblerek příliš lehký,než ostatní nebo jsou všechny miniwoblerky takhle lehké a jsou určeny pouze pro malé toky?. nerad bych k těmto nástrahám uvalil tabu,protože si myslím,že mají všechny předpoklady ke kvalitní nástraze…
porybný
12.5.2013 | mycek | Vaše názory | 4.051 zobrazení | 17 odpovědí
V krátkých zprávach bylo uveřejněno video s názvem Rybářská stráž.Zajímalo by mě jak na Vás ten porybný zapůsobil a jestli jste se už s něčím podobným nesetkali.
Reklamujete vláčecí nástrahy
12.12.2006 | Robur | Ostatní nádobíčko | 4.051 zobrazení | 29 odpovědí
tak přibývá hodnocení různých vláčecích nástrah a je pravda, že některé nechodí, /platí to hlavně pro rotny a woblery/, tak se ptám, zda jste už vraceli výrobek?
Vhodny clun na zavazeni???
17.3.2006 | slimak | Sumcařina | 4.050 zobrazení | 16 odpovědí
Poradi nekdo s vyberem vhodneho clunu (nafukovaci?,plast.?)na zavazeni popripade vabnicku?Takovy ktery se da snadno prevazet autem…diky.
zavlečení nástrahy pomocí druhé udice
2.4.2011 | ontario | Dravci | 4.046 zobrazení | 6 odpovědí
Dávno jsem četl o způsobu zavlečení nástrahy/rybky/pomocí druhé udice,ale už si nepamutuji způsob provedení.Nahodí se olůvko s připevněným vlascem druhé udice do dané vzdálenosti na které se potom připevní návazec s rybkou a rybka se zavleče k olůvku prvé udice.Nevím ,jak se připevní vlasec,jak se to uvolní a pod.Jestli má někdo s tímto způsobem zavlečení nástrahy zkušenost,nebo ví o informaci kde to najít -informujte mě.
Sumec na popa
18.7.2008 | fila | Sumcařina | 4.044 zobrazení | 24 odpovědí
Ahoj, zkoušel jste někdo sumce na velkého popa?Koupil mi ho kamarád a přemýšlím o jeho využití.Několikrát jsem ho namočil,ale po pár hodech jsem se vrátil zase k plandavce.Nemám v něj důvěru.Dělá na hladině slušný bordel,tak mi napadlo, jestli by nenaštval sumce.Dík za info.
sportovní kamera
25.5.2015 | Draky | Vaše názory | 4.043 zobrazení | 5 odpovědí
Přemýšlím nad nákupem sportovní kamery. Nějaký pátek se o to již zajímám, ale stále se nemohu rozhodnout, přečetl jsem již spoustu článků, fór a sledoval hromadu videí. Ovšem videa třeba na youtube nemají moc vypovídající hodnotu. Dají se najít i nějaká „syrová“ videa, které je možné si stáhnout a poté přehrát, ale většinou jsou natočeny již dříve a nenajdete videa po nějakém zásadnějším updatu firmwaru kamery.
Sečteno podtrženo z toho co se dalo vygooglit jsem vybral 3 kamerky. Zatím je pro mě asi největším favoritem Xiaomi Yi, ale je potřeba k němu dokoupit příslušenství, nestojí to tolik, ale tu cenu to prostě ve výsledku zvedne. dalším kandidátem je SJ5000+. Kamerka má v sobě nějakou tu výbavu a hromady úchytů, ale je otázka jestli je výhodné si připlatit. Poslední kandidát je SJ4000, tady mě trápí, že na 1080p natáčí jen 30FPS. V neposlední řadě chci, aby kamerka i „slušně“ fotila.
No prostě nevím si rady a budu rád, když mi někdo poradí.
Btw: budu to mít spíše na hraní, než na nějaké super profi videa, takže rada ať si koupím GoPro za 10k mi je fakt k prdu.
Revír Vltava 7
8.2.2005 | brucoun | Domácí revíry | 4.043 zobrazení | 4 odpovědi
Jaké jsou Vaše zkušenosti s tímto revírem?Jaký je Váš názor na možnost celoročního lovu dravců na tomto revíru?
Naviják na položenou
11.8.2013 | bořek | Navijáky | 4.042 zobrazení | 10 odpovědí
zdravim potřeboval bych nejaký tipy a rady na naviják. Používal bych ho na položenou. Byl bych rád za zadní brzdu. velikost tak 40 až 50. Cena by se měla pohybovat okolo 1000kč až 1500kč. Za rady děkuji předem.
Kde muškařit ?
4.4.2007 | FABi | Muškaření | 4.042 zobrazení | 29 odpovědí
Prosím o radu, kam na zahájení nejenom na zahájení, mám pstruhovou povolenku východočeského svazu. Ryby nejím. Forma chytání muškaření. Začínám. Dík.
Zarybnění na Vltavě 8A
10.11.2013 | Ouklejobijec | Domácí revíry | 4.035 zobrazení | 14 odpovědí
Ahoj. Vždy jsem se vyhýbal tomu, abych zde kladl otázky na to, kolik kdo a kde nachytal ryb, nicméně situace na Vltavě 8A za poslední rok, rok a půl, mě přiměla lehounce pozměnit názor. Já odtamtud tahám pouze občas pěknějšího okouna (naštěstí) a předpokládám, že se občas objeví i nějaká ta štika, ale jinak… Proto se ptám: viděl na tomto revíru někdo za poslední rok rybu? Pochopitelně se neptám na kapří havěť, o kterých vím, že se tam sypou v nemalé míře, neboť panu hospodáři zřejmě připadne tato studená voda jako ideální pro sazení právě této (ne)ryby :) :) :).
Chvojnice vyjmuta ze svaz. revírů
6.6.2017 | milhom | Vaše názory | 4.033 zobrazení | 15 odpovědí
Ahoj. V prosinci 2016 jsem tam byl ještě chytat a fakt krásnej revír. Bylo to nedávno vybagrováno a zarybněno opravdu kvalitně… a ejhle už je to vyjmuto se svazovích revírů a všude cedule zákaz rybolovu – na zvláštní povolenku. Když sem se dal do řeči s místním, bylo mě řečeno že to koupil nějakej fotbalista nebo hohejista a má z toho kšeft. Celkem mě mrzí že takto krásná voda byla takto zneužita. Lokalita je: 49.2140544N, 16.2347239E Jaký máte na tohle názor? Popřípadě nějaké zkušenosti s chytáním na téhle vodě v současnosti?
Neskutečné ryby! Aneb jsme skuteční RYBÁŘI...
20.12.2004 | Tomash | Ryby | 4.032 zobrazení | 30 odpovědí
Zajímalo by mě, jak často slýcháte od ostatních rybářů o obrovských rybách, jejichž velikost je opravdu neskutečná… Já jsem se například od jednoho rybáře dozvěděl, že na jednom rybníce ulovil jeden den cejna velkého o délce 85 cm a váze 8,5 kg a druhý den tam jeho známý ulovil také cejna, ale o délce 110 cm a váze 12 kg!!! Tento rybář nebyl pod vlivem omomných látek a ani to nebyl žádný začátečník. Prostě si to na mě vymyslel. Jiný rybář mi zase na Labi přísahal, že před dvěma dny ulovil karasa obecného o délce 65 cm!!! Opět to byl rybář, který rozezná kapra od karase. Dlší rybář se dušoval, že ulovil úhoře na jednom malém rybníčku o délce 220 cm, který byl tlustý jako roura od kamen! … Nebyl to žádný začátečník… Je to prostě rybářská latina jako řemen!!! Zajímají mě vaše zážitky s podobnou rybářskou latinou. nebo jsou takové úlovký možné??? To snad raději ani né…
Co takhle slovník cizích slov?
24.12.2006 | | Ryby | 4.031 zobrazení | 26 odpovědí
Ahoj kamarádi. Tak jsem si řekl, že se obrátím hlavně na mladší generaci, jazykově vybavenou…neexistuje nějaký slovník kde bych si nalistoval třeba „přívlač“ a našel si co je to „spinning“, nebo jaký je rozdíl mezi woblerem a ripperem, a vůbec jak se vyznat ve všech těch cizích výrazech v rybařině?