Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle počtu zobrazení
Praha-dravci?
13.10.2004 | Krystof_the_Fisherman | Pruty | 3.924 zobrazení | 5 odpovědí
Čau všichni! Chtěl jsem se vás zeptat, jestli nevíte, kde se v Praze (nebo v jejím nejbližžím okolí) dá jít na dravce. V září i teď v říjnu jsem byl mnohokrát právě na dravcích (v Troji nad i pod jezem) a úspěch byl následující: jeden mírovej tloušť a 3 utržený třpytky. Jestli s tím náhodou máte zkušenosti, tak prosím napište. DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK [addsig]
Kde muškařit ?
4.4.2007 | FABi | Muškaření | 3.922 zobrazení | 29 odpovědí
Prosím o radu, kam na zahájení nejenom na zahájení, mám pstruhovou povolenku východočeského svazu. Ryby nejím. Forma chytání muškaření. Začínám. Dík.
Co takhle slovník cizích slov?
24.12.2006 | | Ryby | 3.921 zobrazení | 26 odpovědí
Ahoj kamarádi. Tak jsem si řekl, že se obrátím hlavně na mladší generaci, jazykově vybavenou…neexistuje nějaký slovník kde bych si nalistoval třeba „přívlač“ a našel si co je to „spinning“, nebo jaký je rozdíl mezi woblerem a ripperem, a vůbec jak se vyznat ve všech těch cizích výrazech v rybařině?
Nejúspěšnější boilies?
21.7.2007 | veRtigo | Kaprařina | 3.919 zobrazení | 4 odpovědi
Jaké si myslíte,že je momentalně nejlepší boilie na lov velkých kaprů ve vodě,která má teplotu okolo 24stupňů?
chemické světýlka
14.5.2009 | kamos007 | Neúspěchy | 3.918 zobrazení | 18 odpovědí
Chtěl bych se zeptat jak dlouho se musí nabíjet chmické světýlka.Nedávno na závodech krom jiných věcí jsem vyhrál sáček s obsahem 2 ks chmických světtýlek + nějaké úchytky atd… a dal jsem je na 2 h na světlo a pak do tmy a ono to nesvítilo.Poraďte mi co jsem udělál špatně nebo jestli je závada na těch světýlkách.
Sumec/nástraha hlava.
12.7.2005 | Goyer | Sumcařina | 3.918 zobrazení | 8 odpovědí
Chci se zeptat, nějako jsem si to tady přečetl, že problém u rousnic a jejich okusování, řešíte hlavou cejna či kapra. Takže má otázka zní, mám hlavu z 50tky kapra. kam píchnout hák, popřípadě háky a styl asi jen průběžné olovo a prut píhnout pevěn do držáku a brzdu tak „standartně“ utaženou.
RYBÁŘSKÝ KALENDÁŘ 2008
16.1.2008 | vagi | Obchod | 3.916 zobrazení | 26 odpovědí
Ahoj všem. Zajímal by mě poměr, kdo z vás má a nemá (na stole, na zdi, na záchodě či jinde) rybářský kalendář? A co říkáte na kalendář KAJMAN 2008? Chci si ho pořídit. Může někdo doporučit či vymluvit?
Polička
22.2.2016 | JacobK | Domácí revíry | 3.915 zobrazení | 6 odpovědí | upravit
Ahoj, jaké máte zkušenosti s cíleným novém pstruhů na jejich pstruhovém rybníku. Vývoj velikosti a množství úlovků, služby atd. Já tam tak párkrát do roka zajedu, ale nikdy jsem nechytl větší rybu jak ± 35cm. A to se ještě vždy dozvím při nákupu povolenek pohádky o lososácich, to někdo znáte tento poddruh, nebo je to bajka místních…Možná by bylo super založit fórum o soukromých pstruhových stojácích. S reálnými zkušenostmi a postřehy.
Nemocný kapr?
11.7.2011 | MTHRFCKR | Vaše názory | 3.913 zobrazení | 17 odpovědí
Chci se s vámi podělit o dnešní zážitek s kucháním kapra a zároveň požádat o radu – zeptat se, zda jste se s něčím podobným také někdy setkali.
Dnes jsem si po dlouhé době přinesl od vody rybu a při zabíjení a kuchání jsem narazil na něco, co mi přišlo dost zvláštní. Po omráčení by se jakoby pozvracel a z huby mu vytekla tekutina nažloutlé barvy – opravdu to vypadalo jako zvracení. Dost mě to zarazilo, ale ještě víc pak to, když stejná tekutina vytekla po kuchání vnitřností. Nakonec poslední věc – kaprovi jdou téměř samy strhávat šupiny, jakoby po doteku měly tendenci spadnout.
Jsou toto příznaky nějaké choroby? Dá se takový kapr jíst?
desinfekce ryb
6.4.2017 | basset | Vaše názory | 3.912 zobrazení | 9 odpovědí
Ahoj zajímá mě Váš názor na používání desinfekce. Dle mého názoru je to vlastně asi nesmysl, neboť taková ryba se deně ve vodě musí píchnout při hledání potravy několikrát. A určitě si to sama nedesinfikuje. Nicméně rybě to určitě neškodí.Jaký je tedy Váš názor?
skušenost s hospodářem MO Bystřice pod Hostýnem
28.3.2010 | cechin | Legislativa | 3.909 zobrazení | 20 odpovědí
chtěl bych se s vámi podělit o mou špatnou zkušenost a s arogancí místního hospodáře pana Z. M.Před dvěma lety jsem byl ještě členem místní rybářské organizace a po podvodném zvolením výboru jsem odsud přešel do jiné .Teď k danému tématu.Jak sem již napsal nejsem členem dané organizace a chtěl jsem se zůčastnit jejich výroční schůze.Na schůzi jsem jel s předsedou organizace a ten neměl námitky abych se ji zůčastnil.Pár vteřin před zahajení dané schůze přišel za mnou pán hospodář a řekl mi jeho slovy/odejdi prosím tě odsud nemáš tady co dělat./ja jsem mu na to odpověděl/ta schůze je veřejná tak proč bych tu nemohl zůstat/odpověď hospodáře byla,že pokud tu schůzi neopustím tak ji nezahájí myslel sebe.Dle mého názoru si myslím,že na to neměl právo.Pokud vím tak schůzi zahajuje předseda a ten neměl námitky proti mému setrvání.Chtěl bych znát váš nazor na danou situaci.Děkuji vám předem za vaše nazory.
hobbyg a hobby-g
25.8.2010 | Robur | Obchod | 3.908 zobrazení | 1 odpověď
tak jsem si chtěl najít obchod, kde jsem dříve něco kupoval a člověk nestačí žasnout, co vše se dá s bodem G udělat.
Lov dravců na položenou
30.7.2006 | kukurice | Dravci | 3.908 zobrazení | 5 odpovědí
Prosím o informace o tomto způsobu rybolovu,na živou či na mrtvou jakou sestavu kde chytat jak daleko nahazovat co možno ulovit jak velkou rybku použít obrázky sestav a zpusobu lovu jak zaseknout a co pužít jako číhatko a další a další.děkuju moc chcy si pěkně zachytat a něco vyfotit dík!!!
Sumec na popa
18.7.2008 | fila | Sumcařina | 3.907 zobrazení | 24 odpovědí
Ahoj, zkoušel jste někdo sumce na velkého popa?Koupil mi ho kamarád a přemýšlím o jeho využití.Několikrát jsem ho namočil,ale po pár hodech jsem se vrátil zase k plandavce.Nemám v něj důvěru.Dělá na hladině slušný bordel,tak mi napadlo, jestli by nenaštval sumce.Dík za info.
Šňůra Master Catfish Strong
25.1.2011 | skipi007 | Sumcařina | 3.906 zobrazení | 4 odpovědi
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti se sumcovou šňůrou Master Catfish Strong např. tady http://www.chytapust.cz/…00m/d-72894/ Chtěl bych ji letos vyzkoušet ale nechcou se mi vyhazovat zbytečně penize, loni jsem koupil Spiderwire camo 0.40 mm a moc spokojený jsem nebyl .
UL proutek na přívlač
24.4.2005 | Ebobo | Pruty | 3.906 zobrazení | 21 odpovědí
Co byste radši zvolili?UL prut od fy. DAM-Green cross power(1.80–2.10m,1–5g,1400kč) nebo UL prut od fy. YAD-Denver(1–10g,1.80–2.70m,1490kč). Lov by byl určen na přehradu i na řeku,hlavně pro lov s gumami.
Rozdíly v krmení během roku,
7.1.2009 | bimboman | Feeder | 3.905 zobrazení | 22 odpovědí
Zdar, chtěl bych začít s feedrem a asi jako každý začátečník mám spoustu otázek ohledně krmení. Konkrétně by mě zajímalo, jestli by šlo zobecnit, jaké vlastnosti krmení jsou v daném ročním období úspěšné. Tzn. množství krmení, barvu, příchutě atd.? Protože jsem chudý student, tak logicky vyplývá otázka, jestli má cenu si kupovat hotovky v obchodě, nebo ušetřit a nakoupit si suroviny(kukuřičný šrot, řepka, vločky, kroupy atd..... popř. posilovač) a experimentovat:). Za odpovědi děkuji. Peťův Zdar!
začátky s přívlačí?????
3.9.2005 | Tumi | Přívlač | 3.904 zobrazení | 17 odpovědí
Jen tak mě napadlo zeptat se vás jaké jste měli začátky s přívlačí??
Polarizační brejle pro slepejše.
28.4.2005 | zedus | Ostatní nádobíčko | 3.902 zobrazení | 20 odpovědí
Moc by mě zajímal váš názor na polarizační brýle s dioptrickými skly, nemáte někdo nějakou zkušenost? Jsem slepejš a potřeboval bych skombinovat oba druhy dohromady a používat klipy na normální brejle mi nepřipadá jako dobrý řešení.
jak na velke kapry?navnada atd.....
26.4.2010 | candatek | Bílá ryba | 3.893 zobrazení | 16 odpovědí
poslední dobou se mi vubec kapři vetšiho vzrustu nedaři vetsinou chytnu tak kapra o vzrustu 45–50 … tak jestli mate nnejakou radu dík :)