Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle počtu zobrazení

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Rozdíly v krmení během roku, necteno

7.1.2009 | bimboman | Feeder | 3.977 zobrazení | 22 odpovědí

Zdar, chtěl bych začít s feedrem a asi jako každý začátečník mám spoustu otázek ohledně krmení. Konkrétně by mě zajímalo, jestli by šlo zobecnit, jaké vlastnosti krmení jsou v daném ročním období úspěšné. Tzn. množství krmení, barvu, příchutě atd.? Protože jsem chudý student, tak logicky vyplývá otázka, jestli má cenu si kupovat hotovky v obchodě, nebo ušetřit a nakoupit si suroviny(kukuřičný šrot, řepka, vločky, kroupy atd..... popř. posilovač) a experimentovat:). Za odpovědi děkuji. Peťův Zdar!

Nemocný kapr? necteno

11.7.2011 | MTHRFCKR | Vaše názory | 3.976 zobrazení | 17 odpovědí

Chci se s vámi podělit o dnešní zážitek s kucháním kapra a zároveň požádat o radu – zeptat se, zda jste se s něčím podobným také někdy setkali.

Dnes jsem si po dlouhé době přinesl od vody rybu a při zabíjení a kuchání jsem narazil na něco, co mi přišlo dost zvláštní. Po omráčení by se jakoby pozvracel a z huby mu vytekla tekutina nažloutlé barvy – opravdu to vypadalo jako zvracení. Dost mě to zarazilo, ale ještě víc pak to, když stejná tekutina vytekla po kuchání vnitřností. Nakonec poslední věc – kaprovi jdou téměř samy strhávat šupiny, jakoby po doteku měly tendenci spadnout.

Jsou toto příznaky nějaké choroby? Dá se takový kapr jíst?

Rybolov - Thajsko necteno

20.11.2013 | JakubMach | Vaše názory | 3.975 zobrazení | 8 odpovědí | upravit

Dobrý den/večer. S rodinou se chystáme na tři týdny navštívit Thajsko a plánuji si tam zachytat ryby :)

Ale mám problém. Nevím pro jakou z metod chytání ryb a se mám rozhodnout a nehodlám si s sebou brát vše. A chtěl bych se zeptat na radu od vás – nejlépe těch co tam již byli, na co se tam dá nejlépe zachytat např.: z útesů, pláže nebo z loďky.

A další dotaz jestli náhodou nevíte jak to tam je s cenou rybářského vybavení. Protože budeme cestovat ze severu na jih a nechtějí se mi tahat moje pruty tak si je tam plánuji koupit. Zda někdo neví kolik tam tak stojí základní výbava (slušný prut, pevný silon/šňůra a nějaké třeba ty háčky po příkladě olůvko a splávek nebo wobler či třpytka).

Zarybnění na Vltavě 8A necteno

10.11.2013 | Ouklejobijec | Domácí revíry | 3.975 zobrazení | 14 odpovědí

Ahoj. Vždy jsem se vyhýbal tomu, abych zde kladl otázky na to, kolik kdo a kde nachytal ryb, nicméně situace na Vltavě 8A za poslední rok, rok a půl, mě přiměla lehounce pozměnit názor. Já odtamtud tahám pouze občas pěknějšího okouna (naštěstí) a předpokládám, že se občas objeví i nějaká ta štika, ale jinak… Proto se ptám: viděl na tomto revíru někdo za poslední rok rybu? Pochopitelně se neptám na kapří havěť, o kterých vím, že se tam sypou v nemalé míře, neboť panu hospodáři zřejmě připadne tato studená voda jako ideální pro sazení právě této (ne)ryby :) :) :).

kde sehnat SHIMANO Stradic 2500 FA made in Japan necteno

29.2.2008 | hecht | Navijáky | 3.973 zobrazení | 20 odpovědí

Mám dotaz, nenašel by se tady někdo dobře informovaný ? Scháním: Shimano Stradic 2500 FA Jde o model naposled vyráběný cca 2006 hlavně ještě made in JAPAN !! Díky předem, loni jsem na něj nanašetřil, a letos ho zas už namůžu sehnat :-((

začátky s přívlačí????? necteno

3.9.2005 | Tumi | Přívlač | 3.972 zobrazení | 17 odpovědí

Jen tak mě napadlo zeptat se vás jaké jste měli začátky s přívlačí??

Praha-dravci? necteno

13.10.2004 | Krystof_the_Fisherman | Pruty | 3.972 zobrazení | 5 odpovědí

Čau všichni! Chtěl jsem se vás zeptat, jestli nevíte, kde se v Praze (nebo v jejím nejbližžím okolí) dá jít na dravce. V září i teď v říjnu jsem byl mnohokrát právě na dravcích (v Troji nad i pod jezem) a úspěch byl následující: jeden mírovej tloušť a 3 utržený třpytky. Jestli s tím náhodou máte zkušenosti, tak prosím napište. DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK DÍK [addsig]

Polarizační brejle pro slepejše. necteno

28.4.2005 | zedus | Ostatní nádobíčko | 3.970 zobrazení | 20 odpovědí

Moc by mě zajímal váš názor na polarizační brýle s dioptrickými skly, nemáte někdo nějakou zkušenost? Jsem slepejš a potřeboval bych skombinovat oba druhy dohromady a používat klipy na normální brejle mi nepřipadá jako dobrý řešení.

Šňůra Master Catfish Strong necteno

25.1.2011 | skipi007 | Sumcařina | 3.969 zobrazení | 4 odpovědi

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti se sumcovou šňůrou Master Catfish Strong např. tady http://www.chytapust.cz/…00m/d-72894/ Chtěl bych ji letos vyzkoušet ale nechcou se mi vyhazovat zbytečně penize, loni jsem koupil Spiderwire camo 0.40 mm a moc spokojený jsem nebyl .

Lančovská zátoka necteno

5.6.2007 | Rybar211 | Domácí revíry | 3.964 zobrazení | 6 odpovědí

Zdarec koolegové a kolegině, chci jen o prázdninách na Vranovskou, přesně do Lančovské zátoky. Nemáte někdo zkušenost?:osádka ryb, úspěšné nástrahy; pokud tam ryby vubec jsou…

Diky moc

Veletrh Brno 2005 necteno

25.2.2005 | BigMike | chytej.cz | 3.964 zobrazení | 26 odpovědí

Nejedete někdo na veletr do Brna z jižních Čech? Nejlépe o víkendu v sobotu? Třeba byste mě někdo nabral. Díky

jak na velke kapry?navnada atd..... necteno

26.4.2010 | candatek | Bílá ryba | 3.963 zobrazení | 16 odpovědí

poslední dobou se mi vubec kapři vetšiho vzrustu nedaři vetsinou chytnu tak kapra o vzrustu 45–50 … tak jestli mate nnejakou radu dík :)

Značka GULL necteno

29.12.2004 | ywan | Pruty | 3.963 zobrazení | 14 odpovědí

videl som celkom pekny prut na vlacku zn. Gull, cena okolo 3000 Sk, ale neviem ci sa da tejto znacke verit......

Dyje 10,11 a parmy necteno

24.1.2011 | Elis3 | Přívlač | 3.960 zobrazení | 10 odpovědí

Zdravím všechny. Rád bych se Vás zeptal jestli někdo máte zkušenosti s lovem parmy na Dyji 11. ještě jsem parmy nechytal, ale docela mě jejich lov začíná zajímat. Poradíte s technikou lovu? Jsem vláčkař, proto bych rád zkusil prvně přívlač. položenou(feeder) bych taky rád zkusil. Má cenu se na ně trošku zaměřit, nebo je to spíš náhodný úlovek? koukal jsem na chytej na pěkný video s Ospreyem a M. Rozsypalem. Máte ještě někdo nějaký fígle? Díky za odpovědi.

skušenost s hospodářem MO Bystřice pod Hostýnem necteno

28.3.2010 | cechin | Legislativa | 3.960 zobrazení | 20 odpovědí

chtěl bych se s vámi podělit o mou špatnou zkušenost a s arogancí místního hospodáře pana Z. M.Před dvěma lety jsem byl ještě členem místní rybářské organizace a po podvodném zvolením výboru jsem odsud přešel do jiné .Teď k danému tématu.Jak sem již napsal nejsem členem dané organizace a chtěl jsem se zůčastnit jejich výroční schůze.Na schůzi jsem jel s předsedou organizace a ten neměl námitky abych se ji zůčastnil.Pár vteřin před zahajení dané schůze přišel za mnou pán hospodář a řekl mi jeho slovy/odejdi prosím tě odsud nemáš tady co dělat./ja jsem mu na to odpověděl/ta schůze je veřejná tak proč bych tu nemohl zůstat/odpověď hospodáře byla,že pokud tu schůzi neopustím tak ji nezahájí myslel sebe.Dle mého názoru si myslím,že na to neměl právo.Pokud vím tak schůzi zahajuje předseda a ten neměl námitky proti mému setrvání.Chtěl bych znát váš nazor na danou situaci.Děkuji vám předem za vaše nazory.

Jak na větší štiku necteno

21.10.2013 | vovo | Dravci | 3.959 zobrazení | 10 odpovědí

Petrův zdar měl bych takový dotaz. Pokouším se chytat na slepém ramenu řeky (cca 6ha) dravce převážně na rybičku (vláčka mě moc nebere) štik je tam dost a i velké ale vždy chytím kudlu max. do 60cm. Voda má ještě plno odboček, takže nevím ani kde přesně chytat jestli spíš na mělčině nebo na hloubce nebo na těch odbočkách (jsou to spíš úzké kanálky). Štiku tam prakticky neuslyšíte zalovit na hladině, takže podle lovení se tam dobré místo určovat nedá. Těch malých štik je tam hodně takže možná vždy zaberou dřív než se tam dostane ta velká ,ale i když jsem dal větší rybičku třeba 20+ tak ji ta malá taky vzala a dávat rybku 30+ mi přijde už extrém. Montáž kterou používám: průběžná káča-olůvko-lanko-trojhák rybičku pichám za hubu. Díky předem za odpověď

zavlečení nástrahy pomocí druhé udice necteno

2.4.2011 | ontario | Dravci | 3.959 zobrazení | 6 odpovědí

Dávno jsem četl o způsobu zavlečení nástrahy/rybky/po­mocí druhé udice,ale už si nepamutuji způsob provedení.Nahodí se olůvko s připevněným vlascem druhé udice do dané vzdálenosti na které se potom připevní návazec s rybkou a rybka se zavleče k olůvku prvé udice.Nevím ,jak se připevní vlasec,jak se to uvolní a pod.Jestli má někdo s tímto způsobem zavlečení nástrahy zkušenost,nebo ví o informaci kde to najít -informujte mě.

Návleky na boty necteno

9.9.2006 | mirmen | Ostatní nádobíčko | 3.957 zobrazení | 10 odpovědí

Situaci zná asi každý, kdo se pohybuje na jílovitém nebo blátivém terénu. Vycházka kolem vody, s kotníkovou obuví. Na konci lovu nános bláta až ke kolenům. Řešením by mohlo být použití návleků, viz.ilustrační foto. Máte někdo zkušenost nebo názor na jejich použití?

pletená šnůra necteno

27.12.2005 | frenki | Ostatní nádobíčko | 3.956 zobrazení | 21 odpovědí

Chtěl bych se zeptat co říkáte na pletenou šnůru při vláčení, jestli je lepší nebo horší a také jestli ji ryby vidí? Rád bych znal Váš názor a jaké s ní máte zkušenosti!!

Chvojnice vyjmuta ze svaz. revírů necteno

6.6.2017 | milhom | Vaše názory | 3.952 zobrazení | 15 odpovědí

Ahoj. V prosinci 2016 jsem tam byl ještě chytat a fakt krásnej revír. Bylo to nedávno vybagrováno a zarybněno opravdu kvalitně… a ejhle už je to vyjmuto se svazovích revírů a všude cedule zákaz rybolovu – na zvláštní povolenku. Když sem se dal do řeči s místním, bylo mě řečeno že to koupil nějakej fotbalista nebo hohejista a má z toho kšeft. Celkem mě mrzí že takto krásná voda byla takto zneužita. Lokalita je: 49.2140544N, 16.2347239E Jaký máte na tohle názor? Popřípadě nějaké zkušenosti s chytáním na téhle vodě v současnosti?